HIRDETÉS
Simon Virág 2018. november 13., kedd

Szülőknek lelki támaszt nyújtó önkénteseket toboroznak

Marosvásárhelyen és Erdély több városában is meghonosítanának az Otthon segítünk szolgálatot, amely Magyarországon már tizenhat éve működik. Az erdélyi önkéntes koordinátorokat már kiképezték, az önkéntes segítők képzése most kezdődik.

Simon Virág, Molnár Rajmond 2018. november 12., hétfő

Nem járt még le a csempekályhák és dobkályhák kora a tanintézetekben

Bizonytalan egyes csempekályhákat használó tanintézmények fűtése – mutatott rá a Maros megyei főtanfelügyelő. Ennek okán a tűzoltóság a napokban ellenőrzi az érintett létesítményeket. A Hargita megyei iskolákban, óvodákban állítólag nincs ilyen probléma.

HIRDETÉS
Baricz-Tamás Imola, Simon Virág 2018. november 11., vasárnap

Nyilvános illemhelyek: hol könnyíthetünk magunkon és hol kell visszatartani?

Változó, hogy a Székelyföldi városokban hány nyilvános illemhely, hogyan működik: míg a gyergyószentmiklósiak csak turistaidényben tudnak magukon könnyíteni a városközponti közvécében, addig a marosvásárhelyiek több illemhely közül is választhatnak.

Hallgassa online rádióinkat
Simon Virág 2018. november 09., péntek

A bárok és internet mellett már az iskolákban is lehet droghoz jutni

Év eleje óta 41 drogfogyasztó esetében vizsgálódott a Maros megyei rendőrség, közülük 39-en 15–25 év közöttiek. Hargita megyében is növekszik a drogfogyasztók száma az országos és európai helyzethez hasonlóan.

Simon Virág 2018. november 07., szerda

A Cukorbetegek Világnapja okán Marosvásárhelyen ingyen mérnek vércukorszintet

Ingyenes vércukorszintméréssel, szakmai előadásokkal készülnek Marosvásárhelyen a Cukorbetegek Világnapjára, november 14-ére.

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. november 06., kedd

Szabadtéri színpad és parkosítás a turistákért

Megfelelő környezetet és szolgáltatásokat biztosítanának a Szovátára egyre nagyobb számban érkező turistáknak. Ennek érdekében szabadtéri amfiteátrumot építtet a helyi önkormányzat. A munkálatokhoz várhatóan jövőben fognak hozzá. 

Simon Virág 2018. november 06., kedd

Újra felütötte fejét a juhok között a szivacsos agyhártyagyulladás

Ezerkétszáz juhot fognak levágni Maros megyében az elkövetkező napokban, és azon példányok tetemeit, amelyeknél bebizonyosodik, hogy a szivacsos agyhártya-gyulladásban szenvedtek elhamvasztják.

Simon Virág 2018. november 05., hétfő

Új állatok a marosvásárhelyi állatkertben

Kakadukat, baglyokat és hegyi kecskéket kapott adományba Amszterdamból a marosvásárhelyi állatkert.

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. november 04., vasárnap

Iskolai büféket ellenőriznek a fogyasztóvédők

A Maros megyei főtanfelügyelő kérésére a fogyasztóvédelmi hivatal ellenőrei az elkövetkező időszakban az iskolai kis üzletekben, bódékban is ellenőrzéseket tartanak.

Simon Virág 2018. november 03., szombat

Egy évben egyszer van ilyen: sokan voltak kíváncsiak a Bolyaiakhoz kapcsolódó jelenségre

Az álcázott tükörrendszer segítségével minden évben november 3-án 12 óra 5 perc és 18 másodperckor a napsugarak megvilágítják a Marosvásárhelyen álló Pszeduoszféra szobor feliratát, amelyen Bolyai János szavai olvashatóak: „Semmiből egy új, más világot teremtettem”.

Simon Virág 2018. november 02., péntek

Újra próbálkoznak a külföldi telefonos csalók

Csalás áldozataivá válhatnak azok, akik visszahívják az őket megcsengető ismeretlen külföldi telefonszámokat. Akik azt gyanítják, hogy telefonos csalók áldozata lettek, a rendőrségen jelezhetik az esetet. 

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. november 01., csütörtök

Tizenketten vesztették életüket Maros megye útjain októberben

Naponta történnek súlyos, akár emberéletet is követelő balesetek Maros megyében: októberben például 12 ember veszítette életét közúti balesetben és 23-an súlyosan megsérültek. Csütörtökön délig két baleset is történt.

Simon Virág 2018. november 01., csütörtök

Hatvan kilométernyi utat újíttatott fel idén Maros Megye Tanácsa

Több mint 700 kilométernyi útszakasz karbantartásáért felel Maros Megye Tanácsa, ebből idén több mint 60 kilométert tudtak felújítani. Jövőben nagyobb szakaszon végeznének aszfaltozást, ennek érdekében több kiírásra is pályázott már a megyei önkormányzat. 

Simon Virág 2018. október 31., szerda

Nemcsak a patkányokra, hanem a házi kedvencekre is veszélyesek a kihelyezett vegyi anyagok

Az állatmérgezések elkerülése érdekében fokozottan érdemes figyelni a napokban a házi kedvencek sétáltatására Marosvásárhely zöldövezeteiben. Hozzáfogtak ugyanis az őszi rágcsálóirtáshoz a városban.

Simon Virág 2018. október 30., kedd

Virágba borulnak a marosvásárhelyi temetők – lopástól nem kell tartani

Sokan takarítják a sírokat, virágokat ültetnek, készülnek a halottak napjára a marosvásárhelyi köztemetőkben. Marosvásárhelyen a város tulajdonában négy térfigyelő kamerákkal ellátott temető van, ahonnan a halottak napjára készülve gyakrabban hordják el az összegyűlt szemetet.

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. október 30., kedd

Az autóvezető életét vesztette, gyermeke súlyosan megsérült

Közúti balesetben vesztette életét egy nő hétfő este Görgényszentimre határában. Vele utazó nyolcéves gyermeke súlyosan megsérült.