HIRDETÉS
Simon Virág 2017. június 21., szerda

Parkolási káosz Marosvásárhelyen – újra felmerült az emeletes parkolóház ötlete

Facebook-oldalán jelentette be Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere, hogy emeletes parkolóházat épít a városháza a nagykórházhoz, így próbálja megoldani a jelenlegi áldatlan állapotokat.

Simon Virág 2017. június 21., szerda

Pénteken nyitják meg a fürdőzök előtt a Medve-tavat

Kezdődik a strandszezon a szovátai Medve-tónál is, amelyet pénteken 10 órakor nyitnak meg, és szeptember közepéig várja a csobbanni vágyókat.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. június 20., kedd

Nyári menetrend szerint közlekednek a marosvásárhelyi buszok

A marosvásárhelyi közszállítási vállalat járművei nyári menetrend szerint közlekednek, ami azt jelenti, hogy egyes járatokat kivettek, mások ritkábban érkeznek a megállókban.

Simon Virág 2017. június 20., kedd

Strandbuli reggel ötig

Öt éjszaka lesz reggelig tartó buli és nyitvatartás a marosvásárhelyi víkendtelepen. A fehér éjszakákat a marosvásárhelyi városháza szervezi, és első alkalommal most szombaton várják a kikapcsolódni vágyókat.

Simon Virág 2017. június 20., kedd

A tanfelügyelőségen döntenek arról, hol indulnak kilencedik osztályok a katolikus iskola helyett

A Maros Megyei Tanfelügyelőség vezetőtanácsa csütörtökön ül össze, és dönt arról, hogy a katolikus iskola kilencedik osztályait hol indítják majd el.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. június 19., hétfő

Sokan pattantak szoknyában bringára

Üde színfolt volt vasárnap délután Marosvásárhely utcáin a Skirtbike felvonulás. Kislányok, lányok és hölgyek virágokkal díszített kerékpárokkal, szoknyában, sokan díszes kalapokkal bicikliztek.

Simon Virág 2017. június 19., hétfő

Mulatság a barátkozás után: megtartották az első Gyöngykoszorú találkozót

A maroskeresztúri Tipegők néptánccsoport első alkalommal szervezett Gyöngykoszorú találkozót, amelyen felléptek a székelykakasdi, csittszentiváni, mezőbándi, körtvélyfáji és sóváradi táncosok is. A rendezvény jó lehetőség volt egymás megismerésére, a megtanult táncok bemutatására.

Simon Virág 2017. június 15., csütörtök

Szoknya és kerékpár vasárnap együtt jár

Vidám, színes kerékpáros felvonulást és találkozót szerveznek vasárnap Marosvásárhelyen hölgyeknek, de nem csak. A harmadik Skirtbike rendezvényt idén a Vársétányon és a vár előtti kis téren tartják délután három órától.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. június 14., szerda

Nyakkendős motorosokat várnak Marosvásárhelyre

Elegancia a forgalomban címmel szervezik meg Marosvásárhelyen az idei Maris Fest találkozó keretében a motoros felvonulást. A rendezvény helyszíne a Maros-part lesz, ahol három este helyi és magyarországi rockegyüttesek koncerteznek.

Simon Virág 2017. június 13., kedd

A testi, lelki megújulást elősegítő zarándoklat

Több mint félszázan vettek részt a vasárnapi szakrális maratonon: Korondról indulva Parajd, Szováta, Nyárádremete érintésével értek el a zarándokok futva vagy kerékpárral Mikházára. Voltak, akik Marosvásárhelyről kerekeztek ki a kolostorba, hogy együtt imádkozhassanak.

Simon Virág 2017. június 09., péntek

Graffitikkel díszítik a szürke betonfalakat

Virágcsokrok, színes képzeletbeli tájak és egyedi értelmezésnek helyet adó alkotások díszítik szerda délutántól a Maros-híd alsó részét, s péntekig a szervezők azt szeretnék, ha az egész szürke betonrész színt váltana.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. június 08., csütörtök

Ballagnak a MOGYE és a Sapientia végzősei

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar karának végzősei idén is külön búcsúznak az egyetemtől. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen háromnapos ballagási ünnepséget szerveznek.

Simon Virág 2017. június 07., szerda

Korszerű beléptetőrendszer a Víkendtelepen

Két nap próbaidő után szerdán már élesben üzemelt az új beléptetőrendszer a marosvásárhelyi Víkendtelepen. A jegyárak nem változtak, már csak az idő kell igazán nyárias legyen, hogy benépesedjen a helyiek egyik kedvenc szabadidőközpontja.

Simon Virág 2017. június 07., szerda

Tömbházfelelős? Ilyen törvényesen nem is létezik

Marosvásárhelyen egyre több lépcsőházban senki nem vállalja a tömbházfelelősi tisztséget, nem kívánja képviselni a lakókat. Érdeklődésünkre a városháza lakótársulásokért felelős igazgatója elmondta, nyugodtan lehet nélkülük is intézni a lakók felmerülő gondjait.

Simon Virág 2017. május 31., szerda

Ismét buszjáratot indítanak a Somostetőre

A szabadtéri programoknak kedvező időjárás lesz a csütörtökön kezdődő minivakáció ideje alatt, de záporesőre is számíthatunk legalább két nap. Jó tudni, hogy a közösen ünnepelt pünkösdre való tekintettel vasárnap a nagyáruházak zárva lesznek.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. május 30., kedd

A sérültek sokszor inkább otthon maradnak, minthogy a leparkolt kocsiba ragadjanak

Nagyáruházak parkolóiban, közintézmények előtt, valamint minden fontosabb utcában vannak mozgássérültek számára fenntartott parkolók, amelyek szélesebbek az átlagosnál, s általában táblával jelzettek. Legtöbbjüket azonban „egészséges” sofőrök foglalják el.