HIRDETÉS
Simon Virág 2017. augusztus 10., csütörtök

Tömegekre lehet számítani a strandokon

Zárva lesznek a marosvásárhelyi közhivatalok hétfőn és kedden, kevesebb autóbusz fog közlekedni, de a strandolásnak és a szabadtéri programoknak kedvező időjárás lesz az előttünk álló hosszú hétvégén.

Simon Virág 2017. augusztus 10., csütörtök

Mi legyen Marosvásárhely városszimbóluma?

Mi legyen a város bejárataihoz kihelyezett szimbólum? – erre a kérdésre keresi a választ a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal és várja a képzőművészek ötleteit, javaslatait. Az ötletbörzére vasárnapig lehet benevezni.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. augusztus 07., hétfő

Bőven jut pénz ikonfestésre

Idén immár másodszor nyújtott a marosvásárhelyi önkormányzat anyagi támogatást a városban működő, hivatalosan elismert egyházak képviselőinek. A legutóbbi ülésen 571 ezer lej sorsáról döntöttek, ebből 300 ezret az ortodox templomok belső festésére hagytak jóvá.

Simon Virág 2017. augusztus 06., vasárnap

Háromszáz diák és tanáraik nem tudják, hol kezdik a tanévet

A prefektúra törvénytelennek minősítette a legutóbbi iskolahálózatot, amely a vásárhelyi Bolyai-gimnázium alá sorolja a katolikus iskola osztályait, így nem tudni, hogy a diákok hol kezdik a tanévet – derül ki a civilek a katolikus iskoláért szülői csoport képviselőjének leveléből.

Simon Virág 2017. augusztus 04., péntek

Víz nélkül maradnak a mezőségi falvak

Az elkövetkező napokban korlátozza a vízszolgáltatást az Aquaserv regionális vízszolgáltató vállalat Maros megye több településén. A cég sajtóirodájának munkatársától megtudtuk nem a vízhiány miatt, hanem a régi hálózat s az erősen megnövekedett fogyasztás miatt.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. augusztus 02., szerda

Ha foglalja a közteret, elvontatják

Négy, közterületen hagyott személygépkocsit azonosított a marosvásárhelyi helyi rendőrség. Amennyiben tulajdonosaik nem viszik el onnan, hamarosan bevontatják és elkobozzák azokat.

Simon Virág 2017. augusztus 02., szerda

Már a vízügynél is a Poklos-patak befedéséről, parkolók kialakításáról beszélnek

A Poklos-patak befedéséről és parkolóhelyek kialakításáról beszélt Cristian Bratanovici, a Maros Megyei Vízügyi Igazgatóság vezetője a legutóbbi prefektusi kollégiumon. Közben a marosvásárhelyi képviselő-testület elfogadta a fizetős parkolóhelyek szabályzatát.

Simon Virág 2017. augusztus 02., szerda

Megint a kukákban marad a vásárhelyiek szemete, vagy illegális szemétlerakóban köt ki?

Nem fizetett a jogi felszámolás alatt levő Salubriserv cég a kerelőszentpáli hulladéktárolót üzemeltető cégnek, így kedden reggel nem akarták átvenni a Marosvásárhelyről összegyűjtött szemetet. A kérdés – legalábbis ideiglenesen – megoldódott.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. július 30., vasárnap

Vitát eredményezett a tanácsosok dél-koreai útjának megszavazása

Tizennyolcezer lejt szavaztak meg a vásárhelyi önkormányzati képviselők, hogy négyen közülük a város pénzén elutazzanak Dél Koreába a Világ Vallásainak Szövetsége békerendezvényére. Vass Levente, az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének elnöke szerint a magyar tanácsosok nem kellene elutazzanak.

Simon Virág 2017. július 27., csütörtök

Új szabályok a Víkenden

Kissé enyhítettek a víkendtelepi szigorítási terveken a marosvásárhelyi tanácsosok csütörtökön, de azért megtiltották a szeszes ital bevitelét, és eldöntötték, hogy csak este nyolc óráig lehet lubickolni a medencékben.

Simon Virág 2017. július 27., csütörtök

Makkai Gergely marosvásárhelyi alpolgármester élhetőbb várost képzel el

Meteorológusként az egyre szeszélyesebb időjárással foglalkozott, most szerepet vállalt Marosvásárhely vezetésében, szeretné élhetőbbé tenni a várost. Makkai Gergellyel, a nagy lendülettel és sok optimizmussal „felfegyverkezett” alpolgármesterrel beszélgettünk.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. július 25., kedd

Korlátoznák a fürdőzési időszakot és az étel, ital behordását a Víkendre

Nem lehet este hét órától fürdeni a marosvásárhelyi Víkendtelepen, és ételt meg italt sem lehet szatyorban, hűtőtáskában bevinni a szabadidőközpontba – legalábbis ezt szeretné a városháza szakigazgatósága. A végleges döntést csütörtökön hozzák meg a képviselő-testületi tagok.

Simon Virág 2017. július 24., hétfő

Nyugdíjasként vállalta az alpolgármesterséget

Van irodája és feladatköre Makkai Gergely marosvásárhelyi alpolgármesternek, akit csaknem egy hónapja választottak meg, és két hét szabadságolás után múlt héten „esett kenyérbe”. Hétfői sajtótájékoztatóján bemutatkozott, és elmondta, elégedett a leosztott feladatokkal.

Simon Virág 2017. július 16., vasárnap

Megdöbbentette a helyieket a Gyulakuta melletti medvetámadás

Kórházba szállították és megműtötték azt a 70 éves férfit, akire pénteken Gyulakuta határában támadt a medve.

Simon Virág 2017. július 13., csütörtök

„Dzsungelből” közösségi tér

Igazi dzsungelhez hasonlított a marosvásárhelyi orvosi egyetemmel szembeni Hősök parkja, amelyet a héten kissé megszépítettek. A marosvásárhelyi városházának nagy tervei vannak az egymás mellett levő zöldövezetekkel: kis Somostetőt alakítanánk ide ki.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. július 12., szerda

Kerék- és bokapróbáló a buszállomás

Ráférne egy alapos felújítás a marosvásárhelyi Voiajor buszállomásra, ahol naponta több százan megfordulnak a városból, Maros megyéből, de más megyékből is. Akár városkapunak is tekinthető, akárcsak a nem messze lévő vonatállomás.