HIRDETÉS
Simon Virág 2017. október 16., hétfő

Blues-fesztivált tartanak Marosvásárhelyen

Minőségi blues-zenével melegít a télre Marosvásárhely – november 2-a és 4-e között harmadik alkalommal szervezik meg a Freedom Blues-fesztivált, amelynek ezúttal is a Jazz&Blues Klub ad otthont.

Simon Virág 2017. október 15., vasárnap

Betöltötték a tereket közös ünnepükön a Maros megyei reformátusok

Az 500 éves reformációt ünnepelve leltárt készíthetünk, számba vehetjük a Kárpát-medence hithőseit, dolgozó embereit, az édesanyákat, és láthatjuk, hogy gazdagok vagyunk – hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szombaton Marosvásárhelyen.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. október 12., csütörtök

Mivel egyre drágább a tűzifa, sokan áttérnek a földgázra

Az elmúlt két évben látványosan megnövekedett a tűzifa és a szintén fűtésre használt pellet ára, így egyre többen döntenek úgy, hogy a fatüzelésű kazánjaikat átszereltetik, s ezután földgázzal melegítik ki lakásaikat. Már ha van erre lehetőségük.

Simon Virág 2017. október 12., csütörtök

Milyen az okos város?

Elkészült az intelligens megyék térképe, amelyre Maros megye csak azért került fel, mert Dicsőszentmártonban költséghatékony és környezetbarát közvilágítást működtetnek. Mit fed a smart city kifejezés, miért jó, ha ilyen településen élünk? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Simon Virág 2017. október 11., szerda

A reformációt ünneplik Marosvásárhelyen

A Maros megye területén működő négy református egyházmegye közös reformációi ünnepséget tart október 14-én, együtt ünnepelve a reformáció 500. évfordulóját.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond , Gergely Imre , Simon Virág 2017. október 08., vasárnap

Térinstalláció és politikamentesség a megemlékezéseken

A tizenhárom aradi vértanú és Batthyány Lajos kivégzésére emlékeztek Székelyföld-szerte október 6-án. Székelyudvarhelyen térinstallációt mutattak be, Marosvásárhelyen pedig igyekeztek politikamentessé tenni az eseményt.

Simon Virág 2017. október 05., csütörtök

Nagy lendülettel fogtak neki a marossárpataki kultúrotthon felújításának

Ha saját pénzalapból nem tudják megoldani, pályázati forrásokból próbálják iskoláikat, orvosi rendelőiket, kultúrotthonaikat javítani, rendbe tenni a vidéki községek. Maros megyében jelenleg is több településen európai uniós pénzekből építkeznek, vagy készítik elő a munkálatokat.

Simon Virág 2017. október 04., szerda

Elsősorban a kiskazánok és a gépkocsik rontják a levegő minőségét

A gépkocsik és a lakásokban felszerelt hőközpontok szennyezik a legjobban a levegőt Marosvásárhelyen, ahol a kimutatások szerint a hét első napjaiban probléma volt a levegő minőségével. A tisztább levegő érdekében fontos lenne jelentősen növelni az elektromos autók számát.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. október 03., kedd

Az aradi vértanúkra emlékeznek

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei szervezete a marosvásárhelyi Bolyai téri Unitárius Egyházközséggel közösen emlékműsort tart a 13 aradi vértanú emlékére október 5-én 17 órától a Bolyai téri unitárius templomban.

Simon Virág 2017. október 03., kedd

Igehirdetés hallássérülteknek jelbeszéddel, vizuális elemekkel

Hallássérült felnőtteknek szervez közösségi napot havi rendszerességgel Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen az Efatta Koronka Egyesület. A szervezet képviselője, Korodi Csaba mesélt a munkájukról.

Simon Virág 2017. október 03., kedd

Lehet menni úszni

A kicsit hosszúra sikeredett nyári vakáció után kedden megnyitják Marosvásárhelyen a városi uszodát. A látogatókat a megszokott program szerint fogadják, reggel hattól másfél órás alkalmakra. A hétfő továbbra is szünnap.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. október 02., hétfő

Három bódéból lett egy

Újabb résszel bővítik azt a kövesdombi bódét, amellyel kapcsolatban a környékbeli lakosok aggodalmukat fejezték ki, s azt állították, hogy elfoglalta a zöldövezetet.

Simon Virág 2017. október 02., hétfő

A munkatelep, amit csontok „díszítenek”

Megbotránkoztatta és felháborította a közvéleményt, hogy a marosvásárhelyi várban, a református templom tövében végzett munkálatok során, az ott levő csontházból kikerült koponyákat és maradványokat szanaszét heverve hagyták napokig a munkások.

Simon Virág 2017. szeptember 29., péntek

Kegyelemdöfés a sportkluboknak Marosvásárhelyen

Élénk vita előzte meg a szeptemberi soros tanácsülésen a marosvásárhelyi költségvetés kiegészítését, A résztvevők közel két órán keresztül tettek módosító javaslatokat és osztották-szorozták a pénzt. Végül mégis a módosítások nélkül fogadták el a tervezetet.

Simon Virág 2017. szeptember 27., szerda

Florea feljelentésével üzennek minden romániai polgármesternek

A Szabad Emberek Pártjának marosvásárhelyi tanácsosai feljelentést nyújtanak be az Országos Korrupcióellenes Igazgatóságon (DNA) Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester ellen, akit jogaik korlátozásával és hivatali visszaéléssel vádolnak.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. szeptember 26., kedd

Néhány év alatt tizedére csökkent a fűtéspótlékra jogosultak száma

Marosvásárhelyen évről évre csökken azok száma, akik fűtéspótlékra jogosultak. Míg pár évvel ezelőtt elérte a 20 ezret is azok száma, akik állami segélyben részesültek, hogy kimelegíthessék télen lakásukat, tavaly már ennek csak tíz százaléka volt támogatásra jogosult.