Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Simon Virág 2019. július 22., hétfő

Életmentőket továbbképző központot építenének Gernyeszegen

A katasztrófahelyzetekben helytálló szakembereket akarnak kiképezni abban a központban, amelyet a Maros megyei Gernyeszegre tervez építtetni az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Simon Virág 2019. július 21., vasárnap

Drogfogyasztást kimutató eszközt kapott a rendőrség, ki is próbálták

A vasárnapra virradó éjszaka alatt szervezett közúti razzia során a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság kipróbálta azt a mérőeszközt, amellyel a kábítószerfogyasztást tudják kimutatni.

Simon Virág 2019. július 21., vasárnap

Kiürítik ideiglenesen a szociális otthont, de mi lesz az ott lakókkal?

Száznegyven személy soráról kell döntsenek a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalban. A város tulajdonában levő szociális otthonként és hajléktalanszállóként működő épületben augusztus elsejétől ugyanis teljes felújítás zajlik, a lakókat pedig máshova kell költöztetni.

Hallgassa online rádióinkat
Simon Virág 2019. július 19., péntek

Forgalomkorlátozás lesz szombaton az A3-as autópályán és környékén

Az eredetileg betervezett hétfői munkálatok helyett, szombaton lesz fogalomkorlátozás az országúton és az autópályán, Radnótnál.

Simon Virág 2019. július 19., péntek

Nagyon környékezik Marosvásárhelyt a medvék

Medvék jelenléte miatt Marosvásárhelyen és Marosszentgyörgyön több százan kaptak figyelmeztető telefonos üzenetet a Ro-Alert rendszeren keresztül csütörtökön kevéssel éjfél előtt.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. július 18., csütörtök

A szenvedélybeteg fiatalokon segítenének

A különböző függőségek hálójában vergődő fiatalokat szeretnék pártfogolni azzal a marosvásárhelyi központtal, amelynek megalakítását szerdán jelentették be. Az ötletgazda, Călin Zamfirescu azt mondta: olyanokon szeretnénk segíteni, akik azt hiszik, számukra nincs már kiút.

Simon Virág 2019. július 18., csütörtök

Marihuánát termesztett, letartóztatták

Harmincnapos előzetes letartóztatásba helyeztek egy 44 éves marosvásárhelyi férfit, akinek otthonában marihuánaültetvényt találtak a rendőrök.

Simon Virág 2019. július 17., szerda

Ötvenezer lejre büntették a vásárhelyi városházát

Környezetőrségi beleegyezés nélkül alakított sétánnyá három ösvényt a somostetői erdőben a marosvásárhelyi városháza, ezért ötvenezer lejes pénzbírságot róttak ki a hivatalra.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. július 17., szerda

Túl sok a zárt ajtó az eurómilliókból felújított marosvásárhelyi várban

Kihasználatlanul állnak a marosvásárhelyi várban lévő helyiségek, pusztulnak a leletek, állítja a Maros Megyei Múzeum igazgatója. A város részéről a polgármester tanácsadója ezzel szemben azt mondja, pezsgő élet van a várban, két év alatt ötven rendezvény volt ott.

Simon Virág 2019. július 17., szerda

Hetvenegy sertést pusztítottak el a Maros megyei hatóságok

Bár Maros megyében nem ütötte fel a fejét a sertéspestis, az állategészségügyi szakemberek folyamatosan ellenőrzik a piacokat, gazdaságokat, és megfigyelés alatt tartják a vaddisznókat is. Nemrég 71, Maros megyén áthaladó, igazolatlan származású sertést volt kénytelen elpusztítani az illetékes hatóság.

Simon Virág 2019. július 16., kedd

Érdemes lesz az eget kémlelni: részleges holdfogyatkozásnak lehetünk szemtanúi

Székelyföldről is jól látható részleges holdfogyatkozás lesz kedd este. A szakemberek azt ajánlják, hogy ha nem felhős az égbolt, már este tíz után figyeljük az égitestet, amelynek elsőként bal felső sarkát fogja eltakarni a Föld árnyéka. Éjfélre a Hold kétharmada „el fog tűnni”.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. július 16., kedd

Tíz újságosbódét bontanak le

Felszólítást küldött a marosvásárhelyi városháza tíz újságosbódé tulajdonosának, arra utasítva őket, hogy szállíttassák el a közterületről a létesítményeket. Ha ezt nem teszik meg, a héten a város fogja megtenni.

Simon Virág 2019. július 15., hétfő

Háromezer lejes büntetést róttak ki egy strandra

Elkezdték a strandok, illetve a szabadtéri úszómedencék ellenőrzését, és kirótták az első büntetést is a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság szakemberei.

Simon Virág 2019. július 15., hétfő

Elsőfokú árvízkészültség van érvényben Hargita és Maros megyében

Sárga jelzésű árvízriadó van érvényben Hargita és Maros megyében is hétfőn este 9 óráig. Az elmúlt 24 órában volt olyan település, ahol négyzetméterenként csaknem 40 liter csapadék esett. Dicsőszentmártonban a lezúduló csapadék udvarokat, házakat árasztott el.

Simon Virág 2019. július 13., szombat

Aláírásokat gyűjtenek, hogy nyissák meg újra az égéssebészeti osztályt

A volt páciensek indítottak aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy Marosvásárhelyen újra nyissák meg a Maros Megyei Kórház keretében a Plasztikai és Égéssebészeti Osztályt. Egy szűk nap alatt több mint félezren támogatták a kezdeményezést.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. július 13., szombat

Újra tesztelik a mobiltelefonos riasztórendszert, tudjuk, mit fognak küldeni

Ismét figyelmeztető jelzéseket kapnak a napokban azok a mobiltelefon-használók, akiknél be van állítva, hogy a készülék befogadja a Ro-Alert riasztórendszer üzeneteit. Ha még sincs, akkor mutatjuk, hol tud tájékozódni a beállításról.