Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék
Simon Virág 2019. május 21., kedd

Lejárt a személyazonossági igazolványa? Vasárnap is kicserélheti

Az európai parlamenti választásokra való tekintettel hosszabbított programmal dolgoznak a városi és vidéki lakossági nyilvántartó hivatalokban, hétvégén is fogadva az ügyfeleket. 

Simon Virág 2019. május 21., kedd

Homokzsákokkal védik a gazdaságokat Maros megyében

Homokzsákokkal, védőpannókkal és a jobbágytelki gát beüzemelésével próbálják védni a vízügy szakemberei a Maros megyei településeket, gazdaságokat.

Simon Virág 2019. május 20., hétfő

Halálra verte élettársát

Mezőrücsön halálra verte élettársát egy 25 éves férfi. A helyszínre érkező mentősök, akiket a szomszédok értesítettek, már nem tudtak segíteni a 29 éves asszonyon.

Hallgassa online rádióinkat
Simon Virág 2019. május 20., hétfő

Gázrobbanás történt, az áldozatot kórházba szállították

Egy 87 éves asszony égési sérüléseket szenvedett, amikor lakásában gázrobbanás történt a Maros megyei Radnóton. A tűzoltóság sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a lakásban az aragázkályhát akarta meggyújtani az idős lakó, amikor robbanás történt.

Simon Virág 2019. május 20., hétfő

Halálos baleset Maros megyében: elaludt a fiatal sofőr

Nem tudták megmenteni a helyszínre érkező mentősök és tűzoltók azt a 21 éves libánfalvi fiatalt, aki személyautójával frontálisan egy teherautónak ütközött vasárnap éjfél körül Petele és Szászrégen között. 

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. május 19., vasárnap

Ezrek buliztak az Omega marosvásárhelyi koncertjén

Csak az ezüst eső dallama hullt vasárnap este Marosvásárhelyen, a sok eső után kellemes májusi este fogadta az Omega együttest és mindazokat, akik őket hallgatták. A Ligetben tartott másfél órás koncertet több ezren hallgatták, énekelték végig. A szervezők szerint tízezren látogattak ki a koncertre.

Simon Virág 2019. május 17., péntek

AgroMánia: megnéztük a családbarát mezőgazdasági kiállítás és vásár helyszínét

Pénteken délben megnéztük, hogy hogyan készül az első alkalommal megszervezett AgroMánia a szombat reggeli nyitásra, s elmondjuk, hogy mit kell tudniuk azoknak, akik szeretnének elmenni az érdekesnek ígérkező kétnapos rendezvényre. A rendezvény mottója: Versenyképes jövőt ültetünk. 

Simon Virág 2019. május 16., csütörtök

Parkba építendő tömbház: figyelembe veszik a környéken lakók akaratát?

Viszonylag civilizáltan zajlott csütörtök délután Marosvásárhelyen az Állomás térre tervezett 16 szintes tömbház megépítéséről tartott közvita. A tervező bemutatta az elképzelést, a környéken lakók pedig elmondták, hogy miért nem értenek egyet vele. 

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. május 16., csütörtök

Megnyitott a főtéri vásár, kezdődnek a városnapi bulik

Marosvásárhelyre, a hagyományos városnapokra csütörtökön megérkeztek a testvértelepülések képviselői és a Ligetben is elkezdődtek a koncertek. A főtéren kézműves- és virágvásár van, ott is szétnéztünk.

Simon Virág 2019. május 16., csütörtök

Udvarokat, utakat, termőföldeket borított el a víz

Több településen segítettek a hivatásos és önkéntes tűzoltók a helyieknek Maros megyében csütörtökre virradóan, ugyanis számos udvart, pincét elöntöttek a megáradt folyóvizek.

Simon Virág 2019. május 15., szerda

Jégeső söpört végig a Felső-Maros mentén

Erős széllel és jókora darabnyi jegekkel érkezett a vihar a Szászrégenen felül levő Felső-Maros menti településekre szerda délután. A meteorológusok narancssárga jelzésű riadót bocsátottak ki, amely szerda 22 óráig tart, elsősorban Szászrégen és Déda közötti településeket érinti.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. május 15., szerda

Szürkülettel jövő félelem: hárombocsos medvétől rettegnek a bárdosiak

Elkergették, de visszajött a Marosszentannához tartozó Bárdosra egy anyamedve három kis boccsal. A lakók félnek, a vadásztársaság sötétedéskor járőrözik, hogy védje az embereket.

Simon Virág 2019. május 15., szerda

Közvitát tartanak a parkba építendő tömbházról

Marosvásárhelyen az Állomás téri parkba tervezett, legalább tíz emeletes tömbház megépítéséről tartanak közvitát csütörtökön 14 órától. A városháza nagytermében tartandó megbeszélés nyitott, bárki részt vehet rajta, akit érdekel a tér és az oda tervezett tömbház sorsa.

Simon Virág 2019. május 14., kedd

Véradásra biztatják a vásárhelyi családokat

Az elmúlt években átlagosan számolva a napi 65-ről 50-re csökkent a véradók száma a marosvásárhelyi vérközpontban, így annak vezetői minden alkalmat megragadnak, hogy véradásra biztassák a városlakókat.

Simon Virág 2019. május 13., hétfő

Szépségversennyel startol, Omega koncerttel zárul a Marosvásárhelyi Napok

Koncertek, kézműves- és virágvásár, szépségverseny és számos egyéb program várja az érdeklődőket a hétfőn délután kezdődő, immár 23. alkalommal megszervezett Marosvásárhelyi Napokon.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. május 12., vasárnap

Székely megyék népszerűsítették értékeiket a budapesti Székely Fesztiválon

Maros megye a turisztikai értékeit, Hargita megye a Székely termékeit, míg Kovászna megye a kulturális és gyógyturizmus lehetőségeit mutatta be Budapesten a vasárnap záruló Székely Fesztiválon.