HIRDETÉS
Simon Virág 2017. december 15., péntek

Már csak életképes pályázatokat kell benyújtani ahhoz, hogy elkölthessenek több mint harmincmillió eurót

Harmincegy és fél millió euróra pályázhat Marosvásárhely, miután a Gyulafehérvári Központi Fejlesztési Régió szakemberi pozitívan véleményezték a város Mobilitástervét és a Városfejlesztési Stratégiáját.

Simon Virág 2017. december 14., csütörtök

Addig érdemes beszerezni a karácsonyfát, amíg bő a választék

Lassan ideje beszerezni az ünnep elmaradhatatlan kellékét, a karácsonyfát. Van, aki a műfenyőt választja, és van, aki szereti, ha az erdőből vagy faiskolákból érkezik a fa. A marosvásárhelyi piacokon és nagyáruházak kertészeti részlegein bő a felhozatal.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. december 11., hétfő

Akadályokba ütközik a tér rendezése

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a marosvásárhelyi nagyállomás előtti parkkal és az azt körülölelő, magántulajdonban levő területtel. Az elmúlt időszakban a környéken levő legtöbb bódét lebontották. Ezzel a terület civilizáltabb képet nyert, ám ez még kevés.

Simon Virág 2017. december 11., hétfő

A végsőkig kitartanak a kétnyelvű utcanevek mellett

A végsőkig kitartunk az utcanevekről szóló határozatunk mellett – nyilatkozta a marosvásárhelyi RMDSZ elnöke, Vass Levente, annak kapcsán, hogy a prefektus az elmúlt napokban törvénytelennek minősítette a kétnyelvű utcanevekre vonatkozó helyi tanácsi határozatot.

Simon Virág 2017. december 10., vasárnap

Ez a projekt meghatározó a fogyatékkal élők jövője szempontjából

A HIFA egyesület Szállást keres a Szent család címmel figyelemfelkeltő kampányt és párbeszédet indít az adventi időszakban Marosvásárhelyen.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. december 07., csütörtök

Bepereli Dan Tanasát a Szabad Emberek Pártja rágalmazás miatt

Rágalmazásért és becsületsértésért pereli be a magyarellenes Dan Tanasă bloggert a Szabad Emberek Pártja.

Simon Virág 2017. december 07., csütörtök

Törvénytelennek minősítette a prefektus a kétnyelvű utcanevekre vonatkozó határozatokat

Törvénytelennek minősítette mind a két, a kétnyelvű utcanevekre vonatkozó marosvásárhelyi önkormányzati határozatot a prefektusi hivatal, és kérte, hogy 30 napon belül vonják vissza azokat. A Szabad Emberek Pártja nem hajlandó ezt megtenni.

Simon Virág 2017. december 07., csütörtök

Megnyílt az ünnepi vásár, elindult a Mikulásbusz

Mikulásbusszal is utazhatunk Marosvásárhely utcáin, és esténként a karácsonyi díszvilágítást is megcsodálhatjuk.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. december 04., hétfő

Azért imádkoztak, hogy a magyar nép hitben erősödjön

A fiatalok elvándorlásának megállításáért, a megélhetésért és a nemzetért imádkoztak Kárpát-medence-szerte a református asszonyok vasárnap. Maros megyében többen között Szászrégenben és Mezőpanitban tartották meg az imanapot.

Simon Virág 2017. december 04., hétfő

Örökbe is lehet fogadni a kutyákat a nyílt napon

A Mikulás akár kiskutyát is vihet az állatszerető családoknak, gyerekeknek – legalábbis ezt szeretné a marosvásárhelyi városháza, s ennek érdekében december 6-án nyílt napot szervez az állatmenhelyen.

Simon Virág 2017. december 03., vasárnap

Ahol a fűtött helyiség mellé reggeli is jár

Következnek az első vásárhelyi éjszakák, amikor fagypont alá csökken a levegő kinti hőmérséklete, de az utcán élők, szabadságukhoz ragaszkodók egyelőre még nem rohamozták meg a marosvásárhelyi hajléktalanszállót. Az épületben jelenleg belső felújítást végeznek.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. november 28., kedd

Ok, katolikus iskola, de mi lesz az Unireával?

Dorin Florea polgármester keddi sajtótájékoztatóján hosszú percekig ecsetelte, hogy aggódik az Unirea Főgimnáziumért, és az ott tanuló gyermekekért. Szerinte az RMDSZ által benyújtott, a római katolikus iskola létrehozását szabályozó törvénytervezetben egy szó sincs az Unirea Főgimnáziumról.

Simon Virág 2017. november 28., kedd

Színművészek és nézők fognak össze egy boldogabb karácsonyért

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház az előző évek hagyományához híven immár hetedik alkalommal szervezi meg az Osszuk meg az ünnep örömét! című kampányt, amelynek keretében a színház művészei a nézőkkel összefogva próbálják szebbé tenni a rászoruló gyermekek karácsonyát.

Simon Virág 2017. november 27., hétfő

Bezárták az óvodát, a szülők a kapuban tudták meg, hogy nem vihetik be a gyermekeiket

Hét csoportnyi óvodást kellett hazaküldeni hétfőn a marosvásárhelyi Kerekerdő Óvodából, miután kora reggel kiderült, hogy vélhetően a hétvégén csőtörés volt. A felső emeleti fürdőben keletkezett csőtörés miatt beáztak a termek, feljött a parkett, az egész épület használhatatlanná vált.

Simon Virág 2017. november 27., hétfő

Eurómilliókból újítják fel a négysávos Maros-hidat

Ötmillió eurós szerződést írt alá a marosvásárhelyi városháza és a román kormány képviselője, amely alapján felújítják az Egyesülés negyedet a város többi részével összekötő Maros-hidat. A munkálatoknak előreláthatóan jövőre fognak neki.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. november 26., vasárnap

Ilyen retorikát használnak egy Dan Tanasă-könyvbemutatón

Hargita és Kovászna megyét a Románia szívében lévő kígyók szigetének nevezte Lazăr Lădariu román publicista azon a marosvásárhelyi rendezvényen, amelyen a magyarellenességéről ismert Dan Tanasă könyvét mutatták be. Az eseményen jelen volt Maros megye prefektusa, Lucian Goga is.