Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Simon Virág 2019. szeptember 17., kedd

Páciensnek és orvosnak egyaránt jó a kisebb sugárzású röntgengép

Műtét alatt is használható, kisebb sugárdózissal működő, legújabb generációs röntgengépet helyeznek működésbe a marosvásárhelyi ortopédián. A jó hírnevű kórházban évente több mint ezer térd- és csípőműtét végeznek az egész országból érkező pácienseken.

Simon Virág 2019. szeptember 15., vasárnap

Rengetegen képtelenek időben törleszteni a hitelt

A munkahely elvesztése vagy a családban bekövetkezett változások miatt válhat rosszul fizető ügyféllé a legtöbb bankkölcsönnel rendelkező személy – derül ki abból a friss felmérésből, amely a bankok és elégedetlen ügyfeleik között közvetítő egyesület (CSALB) kérésére készült.

Simon Virág 2019. szeptember 15., vasárnap

Gyerekek körében népszerűsítik a kerékpározást, rollerezést, gyaloglást

Oszkárt, a mászkáló kígyót hívják segítségül Marosvásárhelyen is, hogy arra biztassák a kisdiákokat, hogy ne autó igénybevételével, hanem gyalog, kerékpárral vagy rollerrel járjanak iskolába. A fenntartható közlekedést népszerűsítő akció hétfőn kezdődik.

Hallgassa online rádióinkat
Simon Virág 2019. szeptember 15., vasárnap

Különleges érettségi találkozó: akik mindenhol helytálltak az iskolában elsajátított szaktudásukkal

A marosvásárhelyi fémipari középiskolában a 40-es 50-es években, de később is rajztömbbel mentek felvételizni a legények és csak az jutott be, aki megírta a 7-es általánost.

Simon Virág 2019. szeptember 15., vasárnap

Nem engedi Dorin Florea, hogy kerékpáros felvonulás legyen Marosvásárhely főterén

Marosvásárhely polgármesterének sokkal fontosabb a gépkocsiforgalom, mint a környezetkímélő kerékpározás népszerűsítése. Ezt bizonyítja, hogy az országos kerékpáros körverseny bringázóit sem engedte át a főtérre és a Critical Mass kerékpáros felvonulást is kizárta onnan.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. szeptember 14., szombat

Az egyház védőszárnyai alá került a Bolyai Farkas Gimnázium

Rendhagyó együttműködési megállapodást írtak alá szombaton Marosvásárhelyen a református egyház és a Bolyai Farkas Gimnázium képviselői. Ennek alapján az egyház a Bolyait a református iskolahálózat partnerintézményeként tekinti.

Simon Virág 2019. szeptember 14., szombat

Területvita és tervezett parkolóépítés hátráltathatja az égési sérüléseket kezelő kórház építését Marosvásárhelyen

Visszás helyzetre hívta fel a közvélemény figyelmét Alexandru Câmpeanu, a Maros megyei tanács alelnöke, aki azt állítja, hogy a városháza olyan területre akar parkolót kialakíttatni, ami nem az ő tulajdona. Ezzel akadályozná a világbanki pénzekből készülő égési sérülteket kezelő kórház megépítésé

Simon Virág 2019. szeptember 13., péntek

Az utcán verekedtek, előzetesbe kerültek

Öt személyt helyeztek előzetes letartoztatásba a Maros megyei rendőrök, miután Mezőrücs községben az utcán verekedtek és rongáltak.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. szeptember 13., péntek

Elméletileg nyitva van a marosvásárhelyi sátortetős uszoda, gyakorlatilag a víz még nem elég meleg

Bár feltöltötték vízzel, az elmúlt tíz napban még nem tudták használni a víkendtelepi sátortetős medencét Marosvásárhelyen. A város tulajdonában lévő másik uszoda meghibásodás miatt nem nyit a beígért időpontban, szeptember 15-én.

Simon Virág 2019. szeptember 12., csütörtök

Penészes iskolakifli ügyében vizsgálódnak Maros megyében

Átvizsgálták csütörtökön a Maros megyei közegészségügyi igazgatóság munkatársai a mezőbándi általános iskolában levő kifliadagot, ellenőrizve, hogy a termék megfelel-e a törvényes előírásoknak. 

Simon Virág 2019. szeptember 12., csütörtök

Több mint ezer kutya csahol hétvégén a Ligetben

Harminckét országból több mint ezer kutyát hoznak el a hétvégén Marosvásárhelyre, hogy szépségüket és ügyességüket neves bírók értékeljék a Dracula Dog Show nemzetközi kutyakiállításon.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. szeptember 11., szerda

Szeptember végéig érvényes a diákbérlet

Szeptember végéig válthatják ki új bérleteiket a marosvásárhelyi diákok, addig pedig használhatják a tavalyi tanévre érvényes igazolványokat.

Simon Virág 2019. szeptember 11., szerda

Napenergiából termelhetnek villanyáramot, a fölösleget el is adhatják

A napelemrendszerek telepítésére nyújtott állami támogatás iránt már kedden, a Zöld Ház program első napján nagy volt az érdeklődés. A közép-romániai fejlesztési régióban, ahova a székelyföldi megyék is tartoznak, pár óra alatt 1400 pályázatot nyújtottak be.

Simon Virág 2019. szeptember 11., szerda

Egymás mellett lassan haladó gépkocsisorban előzhessen a motoros – felhívás és fesztivál Marosvásárhelyen

Szerdán és szombaton is felvonulnak a motorosok Marosvásárhelyen, így készülnek, illetve készítik a látogatókat az ötödik alkalommal megszervezendő hétvégi Maris Fest találkozóra.

Simon Virág 2019. szeptember 09., hétfő

Kedd reggel Nyárádtőnél lezárják az autópályát

Marosvásárhely-Kolozsvár irányába lezárják kedden reggel 8 órától az A3-as autópálya Nyárádtő-Radnót közötti szakaszát.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. szeptember 09., hétfő

Szabad idejükben is életeket mentettek a Maros megyei tűzoltók a tengeren

Egy 51 és egy 21 éves személyt mentettek ki a Fekete-tengerből Costineşti településen a Maros megyei tűzoltók vasárnap délután.