Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Simon Virág 2020. január 26., vasárnap

Nem térhet vissza a városházára Marosvásárhely leváltott alpolgármestere

Előrehozott időpontban tárgyaltak Makkai Gergely volt marosvásárhelyi alpolgármester fellebbezését a Marosvásárhelyi fellebbviteli bíróságon, és elutasították azt. Ezzel a leváltott alpolgármester ügye még nem zárult le véglegesen.

Simon Virág 2020. január 26., vasárnap

Lesodródott az útról, fának csapódott, szörnyethalt

Hazafele tartott a Szováta-Szászrégen útszakaszon egy alsóbölkényi férfi vasárnapra virradóra, amikor elvesztette uralmát a járműve felett és  egy fának hajtott. A Szászrégenből kiérkező mentősök és tűzoltók már nem tudtak segíteni rajta. A 39 éves férfi életét vesztette.

Simon Virág 2020. január 25., szombat

Nyomógombos jelzőlámpa az átkelés biztonságosabbá tételéért

Nyomógombos jelzőlámpát szereltek fel Marosvásárhelyen, a volt Kossuth utcában, a lakosság-nyilvántartó hivatal épülete elé. Azt várják el tőle, hogy biztonságosabbá váljon a közlekedés az érintett városrészen.

Simon Virág 2020. január 24., péntek

Házba csapódott egy személygépjármű Kebelén

Személygépjármű hajtott bele egy házba a Maros megyei Kebelén péntekre virradóra. A lakásba nem tartózkodott senki, a gépkocsi három utasa enyhe sérülésekkel úszta meg a balesetet.

Simon Virág 2020. január 24., péntek

Súlyosan megsérült két kiskorú egy közúti balesetben, mentőhelikopterre is szükség volt

Súlyosan megsérült két kiskorú egy péntek reggel történt közúti balesetben a Maroshévíz-Szászrégen közötti útszakaszon, Ratosnyánál.

Simon Virág 2020. január 23., csütörtök

Fellebbez a diszkriminációellenes tanács döntése ellen Marosvásárhely polgármestere

Megfellebbezi az Országos Diszkriminációellenes Tanács által kirótt tízezer lejes büntetést Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester. A városvezető, akit nem először marasztal el a tanács, Facebook-bejegyzésben reagált a bírságára.

Simon Virág 2020. január 22., szerda

Nem lett volna joga betegeket kezelni? Súlyos vádak egy vásárhelyi doktornő ellen

Súlyos vádakkal illette egy Kolozs megyei parlamenti képviselő a Maros Megyei Sürgősségi Kórház két orvosát. Az ügyben vizsgálatot indított a marosvásárhelyi kórház vezetősége, és előreláthatóan az egészségügyi miniszter is a helyszínre küldi a felügyelőit.

Simon Virág 2020. január 22., szerda

Tízezer lejes büntetés a gyermekvállalós kijelentés miatt

Egyhangú döntés született a diszkriminációellenes tanács vezető testületének szerdai ülésén Dorin Florea marosvásárhelyi polgármesterének ügyében: a hét jelenlévő tag szavazata nyomán a városvezetőt tízezer lejre büntették.

Simon Virág 2020. január 22., szerda

Amikor a bürokrácia az akadálya a létfontosságú eszköznek

Vércukorszintmérő szenzorok nélkül maradtak a Maros megyei cukorbeteg gyermekek, mert az eszközök csak januárban érkeztek meg Marosvásárhelyre, kifizetni pedig a tavalyi alapból kellett volna, 2019-es számla alapján. Így történt, hogy a szenzorokat visszaküldték.

Simon Virág 2020. január 22., szerda

Már elfogyott a székelyeknél a pulykahús, mire a romániai hatóságok is leellenőrizték volna

Nem a madárinfluenzával fertőzött magyarországi gócpontról, hanem a környező, a karantén miatt érintett farmokról érkezett pulykahús Romániába, többek között Maros és Hargita megyébe is. Ezt ellenőrizték volna le, de már nem találták az üzletekben. Ettől függetlenül pánikra semmi ok.

Simon Virág 2020. január 21., kedd

Emberéletet követelt a lakástűz

Egy ágyhoz kötött személy életét vesztette életét egy lakástűzben kedden délelőtt, a Maros megyei Nyárádgálfalván.

HIRDETÉS
Simon Virág 2020. január 20., hétfő

A néma gyilkos: a szén-monoxid

Idén már két személy meghalt és hatan kórházba kerültek szén-monoxid mérgezés miatt a Delgaz Grid szolgáltató által ellátott 20 megyében. Tavaly kétszer annyian vesztették életüket ilyen mérgezésben, mint egy évvel korábban, 2018-ban.

Simon Virág 2020. január 17., péntek

Utcára vonultak, Florea lemondását követelték Marosvásárhelyen

Marosvásárhely polgármesterének lemondását követelte péntek délután a megyeszékhelyen tüntető mintegy százötven személy. A tiltakozók – köztük a helyi roma közösség tagjai – nem csak azért vonultak utcára, mert szerintük a városvezető nyilatkozata gyűlöletre uszít.

Simon Virág 2020. január 16., csütörtök

Loptak, lebuktak, most pedig viselniük kell a tetteik következményeit

Szinte nem volt olyan nap a héten, hogy a Maros megyei rendőrség ne azonosítson, vagy tartoztasson le tolvajokat. Az is megtörtént, hogy nem indítottak eljárást a tettesek ellen, mert a kárvallott és a tolvaj kiegyezett.

Simon Virág 2020. január 16., csütörtök

Nem tért vissza az intézetbe, keresi a rendőrség

A Maros megyei rendőrség is keresi a 62 éves Soţan Mirceát, aki szerdán elment a mikházi neuropszichiátriai központból, és nem tért vissza.

HIRDETÉS
Simon Virág 2020. január 16., csütörtök

Florea lemondását követelik, tiltakozó megmozdulást szerveznek

Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester lemondását követelik és tiltakozó megmozdulást szerveznek Marosvásárhelyen a bukaresti Aresel nevű civil platform tagjai. Közleményük szerint pénteken 14 órakor kezdődő  tüntetésre 1000 személyt várnak, többek között a vásárhelyi roma közösségek tagjait is.