HIRDETÉS
Simon Virág 2018. május 21., hétfő

Soós Zoltán szerint kényszeríteni kell Marosvásárhely polgármesterét, hogy lépjen az épületek megmentéséért

Feljelentéssel lehetne arra kényszeríteni a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalt és Dorin Floreát, hogy megakadályozza a Margaréta utcában lévő B kategóriás műemlék épületek teljes pusztulását – nyilatkozta a Vásárhelyi Hírlapnak Soós Zoltán, a Maros Megyei Múzeum igazgatója.

Simon Virág 2018. május 17., csütörtök

Tizenegy nyertes pályázatot kell párhuzamosan lebonyolítani egyetlen községben

Az ivóvízhálózat bővítésére nyert kormánytámogatást csaknem egymillió euró értékben a marosszentgyörgyi polgármesteri hivatal, és a szerződést a héten írták alá.

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. május 16., szerda

Továbbra is kritikus az állapota az iskolai balesetet szenvedett marosvásárhelyi kislánynak

Pont egy hónappal ezelőtt történt az a baleset, amely megrázta a marosvásárhelyi 7-es iskola, de az egész város életét is: egy hatodik osztályos kislány kiesett az iskola első emeleti ablakából, az állapota pedig azóta is válságos.

Simon Virág 2018. május 15., kedd

Túlkezelték a cseresznyét növényvédő szerrel, megnéztük, hogy itt kapható-e

Úgy tűnik, csak a bukaresti piacokra jutott abból a törökországi cseresznyéből, amelyben a megengedettnél nagyobb mennyiségű növényvédő szert mutattak ki. Maros megyében – a szakemberek tudomása szerint – Görögországból származó cseresznyét árulnak, amelynek kilogrammja húsz lej alá csökkent.

Simon Virág 2018. május 15., kedd

Fizetéses parkolás: másfél éves szünet után döcögősen indult az első nap Marosvásárhelyen

Reggel és kora délután is a megszokottnál jóval kevesebb gépkocsi parkolt Marosvásárhelyen a főtéren, miután hétfőtől újra fizetni kell az állomásozásért, s nem is keveset. A 0 övezetben fél óra két lejbe, egy egész óra három lejbe kerül.

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. május 14., hétfő

Egy kerékpáros körgyűrű a község első igazi turisztikai attrakciója

Elkészült a Kincses Túra nevű jeddi kerékpáros körgyűrű, szombaton adják át – tájékoztatott Bányai István jeddi polgármester.

Simon Virág 2018. május 14., hétfő

Nincs víz az egész tömbházban, mert rosszul fizet a szomszéd

Harminc marosvásárhelyi tömbházban zárta el a fő vízcsapokat hétfőn délelőtt az Aquaserv vízszolgáltató vállalat a felhalmozott adósságok miatt.

Simon Virág 2018. május 13., vasárnap

Bălaş pert nyert Florea ellen, tízezer eurós erkölcsi kártérítést kaphat

Tízezer eurós erkölcsi kártérítést ítélt meg a bíróság Radu Bălaş marosvásárhelyi tanácsosnak, aki becsületsértés és rágalmazás miatt perelte be Dorin Floreát, Marosvásárhely polgármesterét. A városvezető fellebbez.

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. május 11., péntek

Reagált Frunda György cége a házkutatások után

Az Ortoprofil Rod Románia a 24 éves tevékenysége alatt mindent törvényesen végzett, soha nem volt semmiféle kihágás az orvosi eszközök gyártásával és odaítélésével kapcsolatban – olvasható a lapcsaládunk szerkesztőségéhez küldött közleményben.

Simon Virág 2018. május 10., csütörtök

Igyekeznek rászoktatni a lakókat a szelektív hulladékgyűjtésre

Jedd községben kihelyezték azokat a kukákat, amelyekbe szelektíven lehet gyűjteni a hulladékot. A polgármesteri hivatal nemrég kötött szerződést egy köztisztasági vállalattal, amely a szelektív hulladékot is elszállítja, majd különválogatja.

Simon Virág 2018. május 10., csütörtök

Bukarest nem siet az uszodaépítéssel Marosvásárhelyen

Még nem tudni, mikor fognak neki a marosvásárhelyi volt Május 1 strand helyére tervezett olimpiai méretű fedett uszoda építésének. A terület tulajdonosa, a Muresul sportklub lebontatta a medencéket és az épületmaradványokat.

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. május 09., szerda

Az éjszaka leple alatt „visszacsempészték” a hattyúkat

Érdekes fejlemény történt, miután a Milvus csoport szakemberei kedden bejelentették, hogy a rendőrséghez fordultak az állatmentő központból eltűnt három bütykös hattyú ügyében.

Simon Virág 2018. május 09., szerda

Vége az ingyenparkolásnak, hétfőtől fizetni kell

Másfél éves szünet után, hétfőtől újra fizetős lesz a parkolás Marosvásárhelyen. A városi képviselő-testület korábban elfogadott határozata értelmében az eddiginél több utcában kell majd bérletet, parkolójegyet váltani, és nemcsak délután öt óráig, ahogy korábban volt...

Simon Virág 2018. május 08., kedd

Nyomuk veszett a megmentett hattyúknak

Ismeretlen tettesek ellopták a Milvus marosvásárhelyi állatmentő központjából azokat a hattyúkat, amelyeket nemrég mentettek meg a madarászok egy kőolajtársaság ülepítőjéből. Papp Tamás, a Milvus elnöke szerint nem sok esély van arra, hogy élve megtalálják őket.

Simon Virág 2018. május 08., kedd

Medvecsaládot láttak a somostetői erdőben – nem árt óvatosan túrázni

A marosvásárhelyi állatkert mögötti turistaösvényen, a jeddi és a székelybósi erdőben is medvéket láttak az elmúlt napokban – tudtuk meg Kovács Róberttől, a Maros megyei hegyimentő szolgálat vezetőjétől.

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. május 06., vasárnap

Tervben van az elhanyagolt zöldövezet és játszótér átalakítása

Ősrégi hinták és egyetlen mászóka, nagy fű és elhanyagolt park látványa fogad a marosvásárhelyi Köztársaság (volt Szentgyörgy) téri parkban. A város egyik legelhanyagoltabb zöldövezete ez.