HIRDETÉS
Simon Virág 2019. március 19., kedd

„Tolvajok, tolvajok” – üzenték a vezetőségnek a Salubriserv alkalmazottai

A munkát megszakítva a cég székhelyén gyűltek össze tiltakozni kedd délben a marosvásárhelyi Salubriserv köztisztasági vállalat alkalmazottai. Százötven munkás az udvaron „tolvajok, tolvajok” skandálással adott hangot elégedetlenségének.

Simon Virág 2019. március 18., hétfő

Még idén nekifognának az új onkológiai kórház építésének Marosvásárhely mellett

A nyilvános közvita megszervezésével egy lépéssel közelebb került az építkezés megkezdéséhez a Marosvásárhely határában tervezett adventista onkológiai kórház. A következő lépés a részletes területrendezési terv elkészítése lesz.

Simon Virág 2019. március 18., hétfő

Előrelépés a Felső-Maros menti gázszolgáltatás kiépítésében

Elindítanák a földgázszolgáltatást a Felső-Maros mentén, hogy fűtési alternatívát kínáljanak a családoknak és közintézményeknek. Maros megye prefektusa pozitív előrelépésként értékelte, hogy a Transgaz fontolóra vette a vezetékrendszer kiépítését.

Hallgassa online rádióinkat
Simon Virág 2019. március 17., vasárnap

Nincs megállás: folytatják a vízcsapok lezárását

Az ütemterv szerint további marosvásárhelyi tulajdonosi társulásoknál zárják el a fő vízcsapokat hétfőn. A szolgáltató Aquaserv ezzel a megszorító intézkedéssel próbálja behajtani a kintlevőségeket. Múlt héten tizenkét társuláshoz tartozó több száz családnál nem volt víz.

Simon Virág 2019. március 16., szombat

Hol többet, hol kevesebbet áldoznak a tömegközlekedés népszerűsítésére

Kedvezményekkel próbálják ösztönözni a lakosságot a székelyföldi városokban, hogy használják a tömegközlekedést. Míg Marosvásárhelyen teljesen ingyen utaznak a diákok, egyetemisták és a nyugdíjasok, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön árnyaltabb a helyzet.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. március 14., csütörtök

Felavatták a Nyárád Arénát

A sport egységbe forrasztja a nemzetet, ezért fontos a magyar kormány számára, hogy sportakadémiákat hozzon létre, sportpályák építésébe fektessen – mondta Szijjártó Péter magyar külügyminiszter Nyárádszeredában, a Nyárád Aréna avatásakor csütörtök délután.

Simon Virág 2019. március 14., csütörtök

Szijjártó Marosvásárhelyen: román–magyar megállapodásra törekszünk a MOGYE ügyében

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar oktatóival is találkozott marosvásárhelyi látogatása során Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter. Csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: hétfőn Teodor Meleșcanuval a magyar kar létrehozásáról tárgyal.

Simon Virág 2019. március 13., szerda

Tíz lejért kiválthatók az ingyenes utazásra feljogosító bérletek

Sorokra számíthatnak azok a nyugdíjasok és diákok, akik az elkövetkező időszakban kötelező módon ki kell cseréljék az eddigi ingyenes utazási bérleteiket Marosvásárhelyen. 

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. március 12., kedd

Városházi szóvivő: ott a csillag, csak körbe van ölelve

A Székely vértanúk emlékművénél betartották a tervet – állítja a marosvásárhelyi városháza sajtószóvivője, Cosmin Blaga, aki szerint a városháza megfelelő körülményeket akart teremteni az ünneplésre, de a nacionalista politikusok ezt másképp akarják láttatni.

Simon Virág 2019. március 12., kedd

Törleszteniük kellene a tartozásokat, de nincs elég pénzük rá

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatalnak 15 millió lej értékű ki nem fizetett számlája van, amelyet a költségvetés hiánya miatt nem tudott törleszteni. A hátralék egy részét megpróbálják a hét folyamán kifizetni.

Simon Virág 2019. március 11., hétfő

Súlyos vádak két segesvári férfi ellen: fogva tartották, megerőszakolták a kiskorú lányt

Másfél évig fogva tartott, bántalmazott, megerőszakolt és prostitúcióra kényszerített egy tizenhárom éves lányt egy segesvári ötvenéves férfi, akinek bűntársa is volt egy huszonkilenc éves férfi személyében. Egyiküket előzetes letartoztatásba helyezték, másikuk szabadlábon védekezhet.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. március 11., hétfő

Folytatódik a vízcsapok elzárása, és nem csak azoknál, akik tartoznak

Marosvásárhelyen már két tulajdonosi társulásnál is elzárták a vízcsapokat és kedden újabb öt társuláshoz tartozó lépcsőház marad ivóvíz nélkül. Közben csütörtökig  korlátozzák a vízszolgáltatást a Felső-Maros menti településeken is.

Simon Virág 2019. március 11., hétfő

Román nyelvű értékelések a magyar elemisek ellenőrzőjében – diszkriminatív vagy sem?

Kampányt indított a Civil Elkötelezettségi Mozgalom (CEMO) annak érdekében, hogy a tanítónők magyarul értékeljék a magyar nyelvű kisdiákok teljesítményét, és a minősítéseket is anyanyelvükön írják be az ellenőrzőbe. 

Simon Virág 2019. március 11., hétfő

Több ezren maradhatnak ivóvíz nélkül hétfőtől Marosvásárhelyen

Lezárta a fő vízcsapokat hétfőn reggel a regionális vízszolgáltató, az Aquaserv Marosvásárhelyen, miután más módon nem tudja behajtani a többéves elmaradásokat. Az intézkedés nyomán víz nélkül maradnak egy-egy lépcsőházban azok is, akik rendszeresen törlesztették a szolgáltatás ellenértékét.

Simon Virág 2019. március 10., vasárnap

Zászlók után teret vesztünk

Nem tartották be az eredeti tervet, és a csillag helyett oktagon alakú teret alakítottak ki a marosvásárhelyi Postaréten, a Székely vértanúk emlékművénél. Vasárnap reggel a kétnyelvű tábla is hiányzott. A térre ma tízezer embert várnak megünnepelni a Székely Szabadság Napját.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. március 09., szombat

Nemcsak bírságolnak, van, ahol a tilosban parkoló autókat is elszállítják

A tilosban parkoló gépkocsik elvontatására készülnek Marosvásárhelyen, miután a helyi önkormányzat erre vonatkozó határozatot fogadott el. Csíkszeredában erre nincs lehetőség, a prefektusi hivatal bíróságon támadta meg az erre is vonatkozó korábbi határozatot. Székelyudvarhelyen a helyi rendőrség ellenőriz.