HIRDETÉS
Simon Virág 2018. szeptember 23., vasárnap

Tennének azért, hogy az emberek egészségesebben éljenek

Az egészséges életmód fontosságáról, az egészséges életkörülmények kialakításáról tartottak kétnapos konferenciát a hétvégén Erdőszentgyörgyön és Szovátán, ahol az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetsége XXX. Szimpóziumát szervezték meg.

Simon Virág 2018. szeptember 21., péntek

Hatvanan kapták el a sárgaságot, íme a tünetek és a megelőzés

Hét közösségben is megjelent a piszkos kezek betegségének is nevezett hepatitisz A vírusos fertőzés Maros megyében. A népegészségügyi igazgatóságnál hatvan személyt jelentettek, mindannyiukat a fertőző betegségek kórházában kezelik.

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. szeptember 19., szerda

Vásárhelyen is kitiltanák a lakótelepekről estére a céges autókat

Kitiltanák a tömbházkörnyéki parkolóhelyekről a mikrobuszokat, kisteherautókat, lakókocsikat és a céges autókat. A marosvásárhelyi önkormányzati képviselők csütörtökön szavaznak erről a tervezetről.

Simon Virág 2018. szeptember 19., szerda

Robbanás történt az iskolában, a takarítónő és egy diák megsérült

A 49 éves takarítónő és egy nyolcadikos diák szenvedett égési sérüléseket a mezőszabadi általános iskolában szerdán reggel történt robbanásban. Az előzetes vizsgálatok szerint a detonációt gázszivárgás, illetve egy meggondolatlan cselekedet okozta.

Simon Virág 2018. szeptember 19., szerda

Nem lehet elégszer ismételni: több véradóra van szükség

Szeptember első felében némiképp nőtt a számuk, de még mindig nincs elegendő véradó Marosvásárhelyen – mondta érdeklődésünkre Marinela Lazăr, a regionális vérközpont sajtószóvivője. Ahhoz, hogy az átlagos vérszükségletet le tudják fedni, a vérközpontnak napi hatvan véradóra van szüksége.

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. szeptember 18., kedd

A történelmi vetélkedő témája: Erdély aranykora

Másodszor hirdetik meg egész Székelyföldön a Jancsó Benedek történelmi emlékversenyt, amelynek a 2018/2019-es tanévre szóló kiírása most jelent meg.

Simon Virág 2018. szeptember 17., hétfő

Üzletépítés mint városházi feladat?

A marosvásárhelyi Belvedere lakónegyedben kereskedelmi helyiségeket akar építtetni több mint nyolcmillió lej értékben a városháza. Ugyanoda egy napközit és óvodát is létrehozna a polgármesteri hivatal, de ezt nem helyi költségvetésből, hanem uniós pénzalapokból.

Simon Virág 2018. szeptember 17., hétfő

Veszélyes vagy természetes dolog, hogy medvével találkoznak a kerékpárosok?

Veszélyes a Jedd határában, kerékpárosok számára épített körgyűrű – figyelmezteti az érdekelteket Vasile Silaghi vadász, akinek ellentmond Jedd polgármestere, Bányai István. Azt viszont a községvezető is elismeri, hogy látott már biciklizés közben medvét, de távolról.

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. szeptember 16., vasárnap

Hétfőtől Londonba, csütörtöktől Budapestre repülhetünk Vásárhelyről

Hétfőtől Londonba is utazhatunk a marosvásárhelyi Transilvania repülőtérről, csütörtöktől pedig újraindul a budapesti menetrend szerinti járat, így gyorsabban lehet elérni a magyar fővárost. Hamarosan buszjárat is lesz a reptérre.

Simon Virág 2018. szeptember 15., szombat

Számszerűsítették: 750 ezer eurós kárt jelent az államnak, ha balesetben veszti életét egy személy

Romániában az elmúlt három évben folyamatosan növekedett a közúti balesetben elhunyt személyek száma – figyelmeztet a Pro Infrastruktúra Egyesület az európai kimutatások alapján. Maros megye „nem követi a trendet”, tavaly ugyanis csökkent a súlyos közúti balesetek száma.

Simon Virág 2018. szeptember 14., péntek

Egyedülálló pályával várják a marosvásárhelyieket a Mobilitás Hetén

A Mobilitás Hete alkalmával szeptember 16-án szervezik Marosvásárhelyen a Critical Mass – Kritikus tömeg nevű, kerékpáros közlekedést népszerűsítő rendezvénysorozatot.

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. szeptember 14., péntek

Ünnepel a kétszáz éve alapított vásárhelyi evangélikus közösség

A marosvásárhelyi lutheránusokról az első feljegyzések az 1781-ből származnak, de gyülekezetet 1818 szeptember 6-án alapítottak. Akkor negyven családfőt számolt a közösség, magyarokat és szászokat vegyesen, ma 335 lelkes a vásárhelyi evangélikus-lutheránus közösség.

Simon Virág 2018. szeptember 13., csütörtök

Megtorpanás: két éve egyetlen épületet sem hőszigeteltek uniós pénzalapokból Marosvásárhelyen

Pénteken derül ki, hogy a meghirdetett versenytárgyaláson mennyiért vállalja el a jelentkező cégcsoport a tizenhárom marosvásárhelyi tömbház szigetelését, s ha megfelelő az ár már idén késő ősszel nekifoghatnak a munkálatoknak.

Simon Virág 2018. szeptember 12., szerda

Maros megyét elkerülte a sertéspestis, és tesznek arról, hogy ez így is maradjon

Útszélén megdöglött vaddisznót és patakba, folyóba dobott disznó húsát is vizsgálták a szakemberek az elmúlt időszakban, de egyik sem volt fertőzött. Maros megyét mindeddig elkerülte az országszerte gyorsan terjedő sertéspestis.

Simon Virág 2018. szeptember 11., kedd

Egyre többen kapcsolódnak be a használtolaj-gyűjtésbe, növelték a gyűjtőpontok számát

Bővíti a használtolaj-gyűjtő töltőállomások számát a MOL Románia, így százra nő a gyűjtőpontok száma. Maros megyében a két megyeszékhelyi töltőállomásnál, valamint a nagyernyei, segesvári és szászrégeni benzinkutaknál fogadják a használt sütőolajat.

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. szeptember 09., vasárnap

Az elkerülőút megépítéséért vonultak a motorosok

Ezerötszáz motoros robogott végig szombaton Marosvásárhelyen a hagyományos Maris Fest fesztivál részeként, kérve, hogy minél előbb építsek meg Marosvásárhely elkerülőútját.