HIRDETÉS
Simon Virág 2018. március 18., vasárnap

Hídjavítás következik, forgalomkorlátozásra kell számítani Marosvásárhelyen

Forgalomkorlátozásra kell számítani hétfőtől Marosvásárhelyen az Arató utcai hídnál és környékén, mivel nekifognak a 2016 augusztusában beomlott híd felújításának. Tervek szerint a munkálatok négy hónapot tartanak.

Simon Virág 2018. március 16., péntek

Újrakezdték a felújítási munkálatokat a marosvásárhelyi reptéren

Az ígért határidő tartva, újrakezdték a felújítási munkálatokat a marosvásárhelyi Transilvania repülőtéren. Lapunk munkatársa már tegnap működésben lévő munkagépeket látott a kifutópályán, igaz csak a légkikötő közeléből.

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. március 15., csütörtök

Osztrák vállalkozókkal alakítanának ki partnerséget Maros megyében is a közművesítés terén

Marosvásárhelyen tanácskoztak helyi szakemberekkel azok az ausztriai vállalkozók, akik Románia hat megyéjébe látogatnak el a napokban, hogy a közművesítésben szerzett tapasztalataikat, tudásukat megosszák, illetve felkínálják szolgáltatásaikat, termékeiket.

Simon Virág 2018. március 14., szerda

Sok az új daganatos megbetegedés

Aggasztó adatokat hozott nyilvánosságra a napokban a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság: tavaly kétszázzal több új daganatos megbetegedést fedeztek fel a megyében, mint 2016-ban, és összesen megyeszerte közel húszezer esetet tartanak nyilván. Az új esetek körében vezet a tüdőrák.

Simon Virág 2018. március 13., kedd

DNA-vizsgálat szászrégeniek ellen

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) hivatali visszaéléssel gyanúsít több szászrégeni személyt, akik ellen eljárás indult.

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. március 13., kedd

Lesz terelőút, ha már elkezdték, csak még azt nem tudni, hogy mikor

A Brassói Út- és Hídügyi igazgatóság befejezi a marosvásárhelyi terelőút két szélén, Nagyernyében és Jedden elkezdett bekötőútrészeket, majd állagmegőrzési munkálatokat végez, de az év végéig nem folytatják a nagylélegzetű beruházást.

Simon Virág 2018. március 11., vasárnap

Ebben az órában a legzsúfoltabb a városháza, adót inkább ne pont ekkor fizessen

Március végéig lehet élni Marosvásárhelyen, illetve Maros megyében a polgármesteri hivatalok által biztosított tízszázalékos adókedvezménnyel.

Simon Virág 2018. március 11., vasárnap

Felmelegedés és csapadék várható a hét első felében

Hétfőn az ország nagy részében változékony lesz az égbolt, de továbbra is melegebb lesz a sokéves átlagnál. A csúcshőmérséklet 9 és 19 Celsius-fok (délen), a minimális hőmérséklet 2 és 9 fok között ingadozik majd.

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. március 11., vasárnap

Családbarát újdonságokkal bővítenék a somostetői parkot Marosvásárhelyen

Marosvásárhelyen felújítják a somostetői játszótéren levő sporteszközöket, grilleket és újabb fedett pihenőket alakítanak ki. Jelenleg a játszótéri eszközök le vannak fedve, tervek szerint április elején lehet majd újra használni őket.

Simon Virág 2018. március 08., csütörtök

Marosvásárhely polgármestere: itt nincsenek kisebbségiek, mindenki velem egyrangú

„A vélt vagy valós problémákat nem az utcán kell megoldani. Azt tapasztalom, hogy a marosvásárhelyiek közül egyre kevesebben vonulnak ki az utcára a március 10-én szervezett alkalmakra” – mondta csütörtökön Dorin Florea polgármester.

Simon Virág 2018. március 08., csütörtök

Különleges féldrágakövek Marosvásárhely központjában

Féldrágakövek színes választékát bemutató kiállítás látogatható vasárnap délutánig Marosvásárhelyen, a főtéren levő Népművészeti Múzeum udvarán. A mostani, eladással egybekötött vásár főszereplője a turmalin.

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. március 07., szerda

Az anya várandósságától a gyermek iskolás koráig követik a családok életét

A magyarországi Otthon Segítünk Alapítvány, illetve a Magyar Védőnők Egyesülete szeretné kiterjeszteni a védőnői szolgálatot a külhoni magyar családokra. Ennek érdekében tájékoztató programot tartanak Marosvásárhelyen.

Simon Virág 2018. március 06., kedd

Elkészülhet az építkezési hulladéktároló Marosvásárhelyen

Jóváhagyta a környezetvédelmi minisztérium, hogy építkezési hulladékokat tároló lerakót építsenek Marosvásárhelyen – jelentette be kedden Dorin Florea polgármester.

Simon Virág 2018. március 05., hétfő

Havi két lejbe kerülő kényelem: online is törleszthető a közköltség

Országszerte újdonságnak számít az a számítógépes program, amelyet egy marosvásárhelyi tulajdonosi társulási adminisztrátor és informatikus barátai dolgoztak ki, és amely lehetővé teszi, hogy interneten is ki lehessen fizetni a tömbházlakások közköltséget.

Simon Virág 2018. március 05., hétfő

Hektáronként 200 euró jár annak, aki földjén megfelelő táplálkozási feltételeket teremt a békászó sasnak

Idén először kaphatnak hektáronként 200 eurós támogatást azok a gazdák, akik lehetővé teszik, hogy szántóföldjük megfelelő táplálkozóhely legyen a békászó sas számára – jelentették be a Milvus Csoport Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai.

HIRDETÉS
Simon Virág 2018. március 04., vasárnap

Érdemes lesz nézni a sáromberki gólyafészekhez felszerelt webkamerát

Érdemes lesz idén is követni a Milvus csoport által az egyik sáromberki gólyafészekbe felszerelt webkamerát. A madarászok hamarosan bekapcsolják a kamerát és előző évekhez hasonlóan egy versenyt is hirdettek az ügyes megfigyelőknek.