HIRDETÉS
Simon Virág 2017. március 29., szerda

Kerékpárosok figyelmébe: találkozó a városháza előtt

Harmadik felvonása készül Marosvásárhelyen a Kádár Balázs által kezdeményezett kerékpáros megmozdulásnak: csütörtökön 13 órától a polgármesteri hivatal körül fognak bringázni a részvevők.

Simon Virág 2017. március 27., hétfő

Tartozás miatt zárták el a vízcsapokat

Öt tulajdonosi társulás volt a marosvásárhelyi vízszolgáltató vállalat hétfői feketelistáján, de végül csak kettőnél zárták el a fő vízcsapot, meghatározatlan ideig.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. március 26., vasárnap

Minden utcából elszállítják a szemetet Marosvásárhelyen

Marosvásárhelyen folytatódik a városszintű lomtalanítás. Mutatjuk, hogy melyik utcában melyik nap fognak járni a kukásautók.

Simon Virág 2017. március 26., vasárnap

Van olyan, aki évek óta nem fizet a vízért

Újabb kollektív büntetés alkalmazását tervezi a marosvásárhelyi vízszolgáltató vállalat. Az Aquaserv honlapján közzétett értesítés szerint jövő héten tucatnyi marosvásárhelyi és egy marosszentkirályi tulajdonosi társulás marad ivóvíz nélkül. Az ok: a felhalmozott adósságok, összesen k&am

Simon Virág 2017. március 23., csütörtök

Névre szólóan adnák bérbe a tömbházak körüli parkolóhelyeket

A lakótelepi parkolóhelyként használt közterületet is szeretné bérbe adni a marosvásárhelyi városháza, ennek érdekében a szakigazgatóság egy tervezetet dolgozott ki. Ebből kiderül, ahol nincs elegendő állomásozóhely, ott licitálni lehet majd azokra, és aki többet fizet, az névre szóló bérletet kap.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. március 22., szerda

Lenne megoldás a bicikliutakra, csak akarat kell hozzá

Több mint húsz kerékpáros nyújtott be kérvényt szerdán a marosvásárhelyi városháza iktatójába, igényelve, hogy hozzanak létre használható kerékpársávokat, és tegyék lehetővé, hogy a városban két keréken is lehessen közlekedni.

Simon Virág 2017. március 22., szerda

Forgalomkorlátozás a marosvásárhelyi Egyesülés lakótelepen

Forgalomkorlátozás lép életbe szerdától a Maros-hídon – tájékoztat a marosvásárhelyi városháza sajtóirodája.

Simon Virág 2017. március 22., szerda

Nem vitték túlzásba: egyetlen magyar felirat a felújított marosvásárhelyi nagyállomáson

Uniós pénzalapokból teljesen felújították, és az elkövetkező napokban hivatalosan is megnyitják a marosvásárhelyi vasúti nagyállomást. Sajnálatos módon a több évig tartó munkálatok során figyelmen kívül hagyták a valós kétnyelvűséget.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. március 20., hétfő

Évtizedes csend után szólaltatják meg az orgonát

Igazi asztalosműhelyhez hasonlít a marosszentgyörgyi római katolikus templom kara, ahol hétköznaponként Dénes Endre javítja az orgonát. Baricz Lajos plébános örvend, hogy lehetősége lesz meghallani, hogyan szól igazi hangján a hangszer.

Simon Virág 2017. március 19., vasárnap

Szigorított lomtalanítás Marosvásárhelyen

Kissé szigorított a marosvásárhelyi városháza a hétfőn kezdődő tavaszi nagytakarításon: csak a megszabott időpontban szállítják el a kitett hulladékot, akik később helyezik ki a szemetet, pénzbírságra számíthatnak.

Simon Virág 2017. március 18., szombat

Közös ima a római katolikus iskoláért

A marosvásárhelyi római katolikus iskola ügyének rendezéséért, a meghurcolt és -félemlített szülőkért, tanárokért és diákokért, a tenni akaró politikusokért imádkoztak szombaton a főtéri plébániatemplomban.

Simon Virág 2017. március 14., kedd

Megyeszintű állásbörzét tartanak

A hétfőn közzétett országos kimutatás szerint Maros megyében jelenleg 680 üres munkahelyre várják a jelentkezőket, elsősorban varrodák, árulerakatok, nagyáruházak alkalmaznak.