Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Simon Virág 2020. április 04., szombat

Titkok szivárogtak ki, ötvenegy egészségügyi dolgozó otthoni elkülönítésbe kényszerült

Nyilvánosságra került egy névjegyzék, amelyen azok neve, életkora és címe van feltüntetve, akik Marosvásárhelyen koronavírussal fertőzöttek, vagy házi elkülönítésben vannak. A prefektúra büntetőjogi feljelentést tett.

Simon Virág 2020. április 04., szombat

Becsomagolt mindennapink

Egy-egy újabb katonai rendelet, szigorítás bejelentésekor nagyobb a kereslet a kenyér iránt, aztán minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Hargita és Maros megyében a koronavírus elterjedésének fékezése érdekében a pékségeket arra kötelezik, hogy előre becsomagolt kenyeret áruljanak.

Simon Virág 2020. április 03., péntek

Félszáznál több fertőzött, csaknem száz beutalt Maros megyében

Figyelmeztetően nőnek a koronavírussal kapcsolatos számok maros megyében. Míg csütörtökön 38 nyilvántartott beteg volt, pénteken délben számuk elérte az 55-öt. Eddig két elhunytat regisztráltak.

Simon Virág 2020. április 03., péntek

Megszólalt a felfüggesztett kórházigazgató, a megyei tanács elnöke pedig kiállt mellette

A Maros Megyei Klinikai Kórház volt igazgatója, Ovidiu Gârbovan szerint visszaélés történt a felfüggesztésével kapcsolatban. Az ügyben megszólalt Péter Ferenc, a megyei önkormányzat elnöke is.

Simon Virág 2020. április 03., péntek

Újabb áldozata van a koronavírusnak Maros megyében

Az egészségügyi minisztérium péntek reggeli közlése szerint egy újabb Maros megyei áldozata van a koronavírusnak. Egy 70 éves férfi vesztette életét, ennek a fertőzésnek következtében.

HIRDETÉS
Simon Virág 2020. április 02., csütörtök

Ideiglenesen felfüggesztették a Maros megyei kórház igazgatóját

Felfüggesztették tisztségéből a Maros Megye Tanácsához tartozó megyei kórház igazgatóját, Ovidiu Gîrbovant. Mara Togănel prefektus szerint a menedzser hiányosan teljesítette feladatait. Az igazgató felfüggesztése a szükségállapot idejére szól. 

Simon Virág 2020. április 02., csütörtök

Harmincnyolc koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván Maros megyében

Harmincnyolc koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván jelenleg Maros megyében, ugyanakkor 6672 személy van lakhelyi elkülönítésben, 372 pedig intézményes karanténban.

Simon Virág 2020. április 02., csütörtök

Ami most mindenkit foglalkoztat: kiken végzik el a koronavírus-teszteket, hol és milyen gyorsan?

Kik esetében végeznek koronavírusteszteket, és kiknél nem? Milyen típusú tesztelési lehetőségek vannak? Mennyi időt kell várni egy-egy teszt eredményére? Egyáltalán hogyan zajlik a tesztelés? Hogyan áll ezek tekintetében Székelyföld? A kérdések mindegyikére választ adunk.

Simon Virág 2020. április 01., szerda

Már közel hatezren vannak lakhelyi elkülönítésben Maros megyében

5910 személy volt lakhelyi elkülönítésben Maros megyében a szerda délben összesített adatok szerint. Intézményes karanténban 347 személy, míg a fertőző betegségek klinikáján 29-en voltak, kedden itt még 47 személyt tartottak megfigyelés alatt.

Simon Virág 2020. április 01., szerda

Amikor kirajzanak az idősek: sorbanállás, beszélgetés, üzletmustra

Marosvásárhelyen naponta 11-13 óra között több lakónegyedben olyan zsongás és mozgás van, mintha nem lenne szükségállapot és nem lenne komoly okhoz kötve a kijárás.

Simon Virág 2020. március 31., kedd

Koronavírus-fertőzésben vesztette életét egy Maros megyei férfi

Maros megyei volt a koronavírus-fertőzés következtében elhunyt 82. romániai áldozat – jelentette be kedd este a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

HIRDETÉS
Simon Virág 2020. március 31., kedd

Nagyon megugrott az otthoni elkülönítésben levők száma Maros megyében

Egy nap alatt 1200 személlyel nőtt Maros megyében az otthoni elkülönítésben levő személyek száma, a keddi, 13 órás jelentés szerint elérve az 5609-et.

Simon Virág 2020. március 31., kedd

Új kórházi szárny épülne Marosvásárhelyen – engedély már van, csak pénz kell rá

Bár két héttel ezelőtt még könnyű szerkezetű, ideiglenes kórház felépítéséről egyeztetett a Maros Megyei Tanács és a prefektúra illetékese, a tervezők javaslatára végül egy korszerű intenzív terápiás részleg megépítése mellett döntöttek. Terv és építkezési engedély már van.

Simon Virág 2020. március 31., kedd

Harmincnyolc, lélegeztetőgéppel ellátott ágy készen áll rendelkezésre Maros megyében

Maros megyében jelenlege 38, lélegeztetőgéppel ellátott ágyat tudnak biztosítani azoknak a koronavírussal fertőzött betegeknek, akinek állapota súlyos. Egyelőre ezeket nem kellett használni, a koronavírus-gyanús személyeket a fertőző osztályon tartják megfigyelés alatt.

Simon Virág 2020. március 31., kedd

Csökkent a műtétek száma, nincs vérhiány

Hargita megyében ezen a héten nem fogadják a véradókat, és Marosvásárhelyen is arra kérik a segítőkész személyeket, hogy csak előzetes betelefonálás után jelentkezzenek a véradóközpontban.

HIRDETÉS
Simon Virág 2020. március 30., hétfő

Nem hagyják, hogy kampánycélra használják a jelenlegi helyzetet

Nem szavazták meg a marosvásárhelyi önkormányzati képviselők, hogy a 65 évnél idősebb, hozzátartozó nélküli személyeknek 25 lejes élelmiszercsomagokat biztosítson a városháza. Bár fontosnak tartják a nehéz sorban lévők támogatását, úgy ítélték meg, hogy ezt kampánycélra használnák.