Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Simon Virág 2019. november 19., kedd

Bővül és megújul az erdőszentgyörgyi járóbeteg-rendelő

Új, digitális röntgengép beszerzésére, a járóbeteg-rendelő kibővítésére, felújítására lesz lehetőség Erdőszentgyörgyön, ahol a kórház és a polgármesteri hivatal uniós pénzalapokat hívott le. A beruházás nemcsak az erdőszentgyörgyieknek, de a környékbeli községek lakóina

Simon Virág 2019. november 19., kedd

Bölcsődék épülnek Marosludason

Két, egymástól független terv alapján és pénzforrásból épül bölcsőde Marosludason, ahol sok olyan fiatal család van, amelyben nehézséget jelent, hogy a kisgyermeket nem tudják megbízható oktatási intézménybe íratni.

Simon Virág 2019. november 18., hétfő

Két különböző álláspont arról, hogy mennyire is veszélyes a fametszések elmaradása

Idén ősszel, illetve jövő tavasszal nem lesz fametszés Marosvásárhelyen, mivel a helyi önkormányzati képviselők még egyetlen lejt sem hagytak jóvá erre a célra. A városháza képviselői azzal riogatják a lakosságot, hogy autókra, emberekre dőlnek majd a fák.

Simon Virág 2019. november 18., hétfő

Kiállnak Mezei mellett, elhatárolódnak Bíró Zsolttól a Maros megyei MPP-vezetők

Három fontos kérdésben született döntés a Magyar Polgári Párt Maros megyei szervezetének hétfő esti ülésén.

Simon Virág 2019. november 18., hétfő

Kerekek alá került a medve, a helyszínre sietett a prefektus

Halálra gázoltak egy medvét hétfőn sötétedés után a Maros megyei Makfalván. A balesetet megerősítette lapunknak a Maros megyei prefektúra sajtószóvivője, Raluca Creț is, akitől megtudtuk, hogy Mircea Dușa prefektus a helyszínre sietett.

HIRDETÉS
Simon Virág, Székelyhon 2019. november 18., hétfő

Három gépkocsi ütközött, forgalomkorlátozást léptettek érvénybe

A gépkocsiforgalmat megbénító balesettel kezdődött a hét Marosvásárhelyen, ahol három gépkocsi ütközött össze a Segesvári úton. Két személygépkocsi és egy teherautó ütközött, s egyik sofőrt speciális vágóeszközökkel kellett kiszabadítani az autóból – tájékoztatott a tűzoltó

Simon Virág 2019. november 17., vasárnap

Grezsa István: jó magyarnak lenni Backamadarason is

„Száz évig panaszkodtunk, hogy fogy a népünk, fogy az erőnk, megfosztottak minket értékeinktől. Most a Kárpát-medencei magyarságra egységként gondolunk, és büszkén tervezzük a jövőnket” – mondta Grezsa István miniszteri biztos vasárnap Backamadarason az újonnan épült óvoda és bölcsőde átadásán.

Simon Virág 2019. november 15., péntek

Rendőrautó miatt történt baleset

Gyorshajtót akart megállásra bírni egy rendőregység a Maros megyei Disznajónál, ám mivel a rendőrautó áttért a menetirányával ellentétes sávra, egy másik jármű beléjük rohant. A balesetben hárman sérültek meg.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. november 15., péntek

Ismét medvék pusztultak el Maros megye közútjain

Egy-egy medvét gázoltak el Marosvécs Déda felőli kijáratánál, illetve a Körtvélyfája–Petele közötti gyorsforgalmi úton. Csütörtökön este a Ro-Alert rendszeren keresztül értesítették a dicsőszentmártoniakat arról, hogy egy kétbocsos anyamedve van a településen.

Simon Virág 2019. november 14., csütörtök

Látatlanban nem szavaznak: elszámolást várnak a magyar tanácsosok

Százhatvanöt millió lejjel kevesebb bevétele volt Marosvásárhelynek október végén, mint ami az idei költségvetésben szerepel. Éppen ezért a marosvásárhelyi RMDSZ-es tanácsosok a harmadik alkalommal összehívott rendkívüli tanácsülésen sem szavazták meg újabb pénzek elköltését.

Simon Virág 2019. november 14., csütörtök

Az utcán járnak a medvék Erdőszentgyörgyön

A RO-Alert rendszeren keresztül értesítették az erdőszentgyörgyieket, hogy medve jár a településen. Csütörtökön reggel 7 óra 30 perckor, amikor a gyermekek iskolába, a felnőttek munkába igyekeztek, medvék sétáltak a Fő utcán.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. november 13., szerda

Lejárt a figyelmeztetési időszak, a Somostetőn már nincsenek őrök

Öt napon belül nem lesz őrző-védő szolgálat Marosvásárhely huszonhárom közintézményében, továbbá a parkokban és az iskolákban sem – riogatott múlt heti bejegyzésében Marosvásárhely polgármesterének tanácsadója, Claudiu Maior. Az öt nap eltelt, megkérdeztük, hogy beigazolódott-e mindez.

Simon Virág 2019. november 13., szerda

Kitartóan tiltakoznak a kerékpárosok

Felvonulással kívánják felhívni a lakosság, illetve a városvezetés figyelmét a kerékpárosok arra, hogy Marosvásárhelyen mostohasorban vannak a két keréken közlekedők.

Simon Virág 2019. november 12., kedd

Lelőtte a feléje szaladó medvét, most orvvadászat gyanújával vizsgálódnak ellene

Lelőtte a feléje szaladó medvét egy vadász szombaton, a rendőrség orvvadászat gyanújával vizsgálódik az egyik Maros megyei vadásztársasághoz tartozó férfi ellen. Közben egyre több nagyközség kertjeibe, gazdaságaiba jár be a medve, már templomba is félnek menni az emberek.

Simon Virág 2019. november 12., kedd

Újabb medvetámadás ott, ahol feltehetően egy nagyvad ölt meg egy pásztort a hétvégén

Újabb medvetámadás történt Oláhkocsárd határában egy esztenán – értesítették a dicsőszentmártoni rendőrséget hétfőn, éjfél előtt pár perccel. A helyszínre kiérkező mentősök ellátták a juhpásztorsegédet, akit több helyen megsebesített a nagyvad.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. november 07., csütörtök

Túl sokszor lenyeljük, pedig nem lenne okunk rá

Az egészségügyi minisztérium szerint naponta 600 ezerre tehető azoknak a száma, akik indokolatlanul szednek antibiotikumot. Emiatt egyre több olyan beteg van, akinek szervezete nem reagál az ilyen jellegű kezelésekre, de a szakértők szerint ijesztően nő azon baktériumok száma is, amelyek rezisztensekké válnak.