HIRDETÉS
Simon Virág 2019. január 19., szombat

Azonosították a sértő feliratokat festő marosvásárhelyit

Előzetes letartoztatásba helyezték azt a 23 éves személyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy sértő feliratot festett a marosvásárhelyi Avram Iancu emlékházára.

Simon Virág 2019. január 18., péntek

Vadkendert termesztett, tetten érték

Vadkenderültetvényt találtak annak a marosvásárhelyi születésű férfinek a lakásán, akinek korábban a nevére országos körözési parancsot bocsátottak ki.

Simon Virág 2019. január 17., csütörtök

Jobb körülmények több száz kisdedóvóban

Országszerte közel négyszáz, ebből Hargita megyében három, Maros megyében pedig tizenkét településen építenek új óvodákat, illetve bővítik a már meglévőket uniós pénzekből. A beruházások által jobb körülmények között fejlődhetnek a kisgyermekek.

Hallgassa online rádióinkat
Simon Virág 2019. január 16., szerda

„Korcsolyapálya” a fél város, megszusszanni sincs idő az ortopédián

Korcsolyapályához hasonlít Marosvásárhely több, tömbházak között lévő kisebb utcája, de a központi részen is vannak olyan járdaszakaszok, ahol rendkívül balesetveszélyes gyalog közlekedni.

Simon Virág 2019. január 15., kedd

Korlátozták a beteglátogatást a kórházakban

A légúti megbetegedések terjedése miatt Marosvásárhelyen a hét elejétől korlátozták a beteglátogatást a Maros megyei sürgősségi kórházban és a nagykórházban.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. január 14., hétfő

Elkószált kutyát lőttek le Marosvásárhelyen

Lelőttek a hétvégén egy kutyát a marosvásárhelyi Somostetőn. Az eseten sokan felháborodtak, volt, aki azt nehezményezte, hogy fegyvert használtak a közkedvelt területen, mások a kutya tulajdonosát kérték számon, mert hagyta elkószálni az ebet.

Simon Virág 2019. január 13., vasárnap

Videón, ahogy medvék kószálnak a város közelében

Két medvét láttak és filmeztek le kutyasétáltatók szombat délután Jedd határában. A Marosvásárhely tőszomszédságban lévő település felé vezető út közelében, a bozótosban voltak a nagyvadak.

Simon Virág 2019. január 13., vasárnap

Ég a láng a Kultúrpalotában

A mi történetünk nevet viseli az Égjen a láng keresztyén zenefesztivál tizedik kiadása. A marosvásárhelyi Kultúrpalotában szombaton kezdődött, vasárnap folytatódó rendezvény fő célja, hogy lehetőséget teremtsen a keresztyén együtteseknek a fellépésre, illetve a fiataloknak arra, hogy találkozzanak Istennel és egymással.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. január 11., péntek

Tengelytörő híd Kerelőszentpálon – videó

Napról napra járhatatlanabbá válik a kerelőszentpáli híd. Erről tanúskodik a péntek délelőtt Györffi Thomas által készített kisfilm is, amelyet megosztott a közlekedési tudnivalókat közlő Info Trafic Facebook-csoportban. Mutatjuk. 

Simon Virág 2019. január 11., péntek

Teherautók ütköztek Segesvárnál

Két, élelmiszerrel megrakodott tehergépkocsi ütközött össze péntekre virradóan Segesváron.

Simon Virág 2019. január 11., péntek

Ismét lehet repülni Marosvásárhely és Bukarest között, igaz, még nem a legészszerűbben

A tervezettnél másfél hónappal korábban indítja újra a Marosvásárhely-Bukarest közötti járatait a Tarom légitársaság. Peti András a marosvásárhelyi Transilvania repülőtér igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a Maros Megyei Tanács, valamint a reptér vezetősége is közbenjárt azért, hogy a Tarom &

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. január 10., csütörtök

Leállt a felvonó, a magasban rekedtek a turisták

Fa dőlt a szovátai sípálya felvonójának kábelére szerda délután. Húsz személy rekedt a magasban, a Maros megyei hegyimentők és a helyi tűzoltók siettek a segítségükre.

Simon Virág, Molnár Rajmond 2019. január 06., vasárnap

Vakációban is dolgoznak az iskolákban

Javában zajlik a téli vakáció: vannak iskolák, ahol jelenleg is dolgoznak, és olyanok is, ahol kora tavasszal fognak neki a munkálatoknak. Összegeztük, hogy Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Marosvásárhelyen, a  2018-2019-es  tanévkezdésre hol történtek nagyobb beruházások.

Simon Virág 2019. január 05., szombat

Mi a rendőr és a sofőr kötelessége a közúti ellenőrzés során?

Megállíthatja-e a közlekedési rendőr a forgalomban lévő gépkocsit, ha nincs rajta tányérsapka? Kiszállhat-e a sofőr a közúti ellenőrzés idején a kocsiból? Mikor kell jelezni a körforgalomban? Az utasok, utcai kamerák által rögzített felvételeket használhatja-e a rendőrség?

Simon Virág 2019. január 05., szombat

A gyermekeké a második korcsolyapálya

Rendhagyó módon egy második korcsolyapályát is megnyitottak Marosvásárhelyen. A Tudor lakótelepi Gyémánt parkban megnyitott pálya a gyerekeké, hiszen a 12 év alattiak használhatják.

HIRDETÉS
Simon Virág 2019. január 04., péntek

Milliós támogatás az egészségügynek

A központi fejlesztési régió tizenhárom kórháza, köztük két Hargita és egy Maros megyei egészségügyi intézmény is sikeresen pályázott korábbi műszerezettségi fejlesztések pénzvisszatérítéses finanszírozására. A székelyudvarhelyi és a csíkszeredai kórház is érintett.