HIRDETÉS
Simon Virág 2017. május 22., hétfő

Turistabusz-megálló is lesz a marosvásárhelyi főtéren

Noha eredetileg a kilenchelyes taxiállomást meg akarták szüntetni Marosvásárhelyen a Kultúrpalota szomszédságában, végül a megállóhelyek felét meghagyták, és egy ideiglenes turistabusz-megálló jóváhagyásáról is döntöttek.

Simon Virág 2017. május 19., péntek

Városnapokra hangolódik Marosvásárhely

A hagyományos helyszínek és programok mellett újdonságokkal is előrukkolt a marosvásárhelyi városháza az idei városnapok keretében. A Maros-híd alatt kisebb fesztivált szerveznek, de más meglepetésekkel is várják az érdeklődőket.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. május 18., csütörtök

Nem egyeztettek arról, hogy ki kapja a díszpolgári címet

Dr. Ferencz László docens és Lucian Chiriac ügyvéd, egyetemi professzor veheti át az idei marosvásárhelyi városnapokon a díszpolgári kitüntetést – döntött a helyi tanács a csütörtöki ülésen, amelyen többek között megszavazták az egyházaknak nyújtandó határozatot is.

Simon Virág 2017. május 17., szerda

Nincs alapító okirata a katolikus iskolának – ezt kellene pótolni

Az országos RMDSZ olyan tervezetet küldött a marosvásárhelyi, illetve a Maros megyei szervezetekhez, amelyben a római katolikus iskola megalapításáról, és a jelenlegi diák és tanári közösség beszippantásáról van szó.

Simon Virág 2017. május 16., kedd

A református gyülekezet lehet az átcsoportosított támogatások „nyertese”

Alig két hete, hogy elutasította a marosvásárhelyi önkormányzat az egyházaknak nyújtandó idei támogatást, mivel sokallták az ikonfestésre szánt pénzt. Kissé átcsoportosították az összegeket.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. május 16., kedd

500 éves a reformáció, 500 kilométert bicikliznek

Kilenc erdélyi és egy hollandiai református lelkipásztor terve, hogy június 19–30. között Svájcban Kálvin János nyomába eredjen biciklivel.

Simon Virág 2017. május 15., hétfő

Prefektusi vétó a katolikus iskolára

Tízoldalas megjegyzést fűzött a prefektus azokhoz a katolikus iskolával kapcsolatos helyi tanácsi határozatokhoz, amelyeket a legutóbbi soros marosvásárhelyi tanácsülésen szavaztak meg – pedig ezektől remélték az iskola helyzetének rendezését.

Simon Virág 2017. május 12., péntek

Vásár a várban – marosszéki termelők négynapos kiállítása

Árusok lepték el csütörtök délelőtt Marosvásárhelyen a vár előtti szabad területet, a valamikori játszótér környékét, és finomabbnál finomabb árut is hoztak magukkal.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. május 10., szerda

Csak ott távolítanák el a téli díszkivilágítást, ahol „feltétlenül fontos”

Nincs érvényes szerződése a marosvásárhelyi városházának, ezért nem tudták leszereltetni a karácsonyi és újévi díszkivilágítást − válaszolta a marosvásárhelyi városháza illetékese, amikor szóvá tettük, hogy már a tavasz is hamarosan lejár.

Simon Virág 2017. május 09., kedd

Lehetőséget kapnak a Maros megyei termelők

Marosvásárhelyen az első Vásár a várban elnevezésű rendezvény csütörtökön kezdődik, több mint félszáz Maros megyei termelő mutatkozik be, kínálja kóstolásra, eladásra termékeit.

Simon Virág 2017. május 08., hétfő

Sokallták az ikonfestésre igényelt összegeket

Túlzottnak tartották a marosvásárhelyi önkormányzati képviselők az ortodox gyülekezetek által ikonfestésre kért összegeket, s nem szavazták meg az éves támogatási jegyzéket – így egyelőre városházi támogatás nélkül maradtak.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. május 07., vasárnap

Nyár közepétől már minden bizonnyal fizetni kell a parkolásért Marosvásárhelyen

Versenytárgyaláson választják ki azt a céget, amely rendezi majd a Marosvásárhely közterületén lévő parkolóhelyeket, illetve évente hajlandó 1 millió 72 ezer lejt fizetni ezért a városnak − döntöttek a marosvásárhelyi önkormányzati képviselők.

Hajnal Csilla , Simon Virág 2017. május 04., csütörtök

Meglepő ajánlat: hozzanak létre egy új iskolát, amely átveszi a jelenlegi helyét

Három, a marosvásárhelyi római katolikus iskola ügyének rendezését célzó határozatot fogadtak el az RMDSZ-es és POL-os tanácsosok a csütörtöki rendkívüli tanácsülésen.

Simon Virág 2017. május 04., csütörtök

Beperelte a városházát és nyert, megkaphatja a kért információkat

Pert nyert alapfokon Hermann Mark Christian a marosvásárhelyi városházával szemben, ezzel a bíróság arra kötelezi a hivatalt, hogy adja ki a közérdekű adatokat az önkormányzati képviselőnek. A döntés nem végleges.

Simon Virág 2017. május 03., szerda

Eldőlhet, hogy milyen lesz a vásárhelyi parkolási rendszer

A marosvásárhelyi képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén többek között a városi parkolás kérdéséről is döntenek.

HIRDETÉS
Simon Virág 2017. május 03., szerda

Medvével találkoztak

Kétszer is találkoztak a székelybósiak a falu határában sétáló medvékkel az elmúlt napokban. Előbb egy motoros látta egész közelről a vadállatokat, szerdán pedig egy faluközeli tisztásra kilovagoló nő találkozott velük. Mindannyian megúszták.