Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Simon Virág 2020. július 09., csütörtök

Fél év után elindították a jelzőlámpákat

Fél évvel a felszerelésük után beüzemelték Marosszentgyörgyön a villanyrendőröket. A nagyközség vezetője azt mondta, noha az útügyi igazgatóság nem teljesítette minden kérésüket, mégis örvendenek annak, hogy a gyalogosok végre biztonságban tudnak átkelni a betonfallal elválasztott úttesten.

Simon Virág 2020. július 09., csütörtök

Egyes fertőzöttek távoztak a kórházból, mások megtagadták a beutalást

Több koronavírussal fertőzött személy megtagadta, hogy kórházba menjen Maros megyében, ugyanakkor az alkotmánybíróság döntésére hivatkozva több beutalt páciens el is hagyta saját felelősségre Marosvásárhelyen a fertőző betegségek klinikáját.

Simon Virág 2020. július 08., szerda

Negatív koronavírusteszt nélkül is elhagyhatta 52 fertőzött a kórházat Maros megyében

A járvány kezdete óta nem volt ilyen magas a napi koronavírusos új esetek száma Maros megyében, mint az elmúlt 24 órában, amikor a prefektúra jelentése szerint 21-gyel nőtt a fertőzöttek száma.

Simon Virág 2020. július 07., kedd

Rendőrök, fogyasztóvédők, közegészségügyi felügyelők ellenőriznek

Az elkövetkező időszakban fokozott ellenőrzésekre lehet számítani a szabadidőközpontokban, parkokban, közszállításai járműveken, de teraszokon és üzletekben is – figyelmeztet a Maros megyei rendőrség.

Simon Virág 2020. július 06., hétfő

Úgy tűnik, nem lesz autópálya-múzeum a Radnót–Maroskece szakasz

Újrakezdték a munkálatokat Maros megyében az épülő autópálya maroskecei csomópontjánál, ahol jelenleg gőzerővel dolgoznak a munkagépek. Ez a csomópont azért fontos, mert hiányában nem lehet használni a Radnót–Maroskece pályaszakaszt.

Simon Virág 2020. július 06., hétfő

Megújult listával vág neki az RMDSZ Marosvásárhelyen az önkormányzati munkának

Az RMDSZ Szövetségi Elnökségének (SZE) hétfői ülésén többek között döntés született a marosvásárhelyi tanácsosi lista befutónak számító első tíz helyéről. A soron következő választásokon az RMDSZ teljesen megújult listával vág neki az önkormányzati munkának.

Simon Virág 2020. július 06., hétfő

Egészségügyi dolgozók is megfertőződtek Marosvásárhelyen

A Maros Megyei Sürgősségi kórház újabb két alkalmazottjánál igazolták a koronavírus-fertőzést. Az egészségügyi igazgatóság tájékoztatása szerint a két új esetre a hétvégén derült fény, a járványtani felmérést jelenleg is végzik.

Simon Virág 2020. július 06., hétfő

A leváltott alpolgármesternek kedvező döntés született

Makkai Gergely volt marosvásárhelyi alpolgármester számára kedvező döntést hozott a Maros Megyei Törvényszék, semmisnek nyilvánítva a leváltásáról szóló helyi tanácsi határozatot.

Simon Virág 2020. július 05., vasárnap

Kerékpárutakat építenének több használaton kívüli kisvasút nyomvonalára, de sok még a kérdőjel

Konkrét lépés történt annak érdekében, hogy a Román Vasúttársaságtól a Maros megyei tanács tulajdonába kerüljön több használaton kívüli kisvasút nyomvonala, amelyre kerékpárutakat építenének. A terv nagyszerű, a megvalósítás azonban hosszas lesz.

Simon Virág 2020. július 01., szerda

Online is lehet jelenteni a Marosvásárhelyen észlelt hiányosságokat

Mobiltelefonos alkalmazást vásárolt a marosvásárhelyi városháza, amelynek segítségével a városlakók javaslatokat küldhetnek, panaszokat, hiányosságokat jelenthetnek. Marosvásárhelyen már három hasonló platform van, azokat is sokan használják.

Simon Virág 2020. július 01., szerda

Felvonult a liberális jelöltek csapata Maros megyében

A marosvásárhelyi, segesvári, szászrégeni és dicsőszentmártoni liberális polgármesterjelölteket mutatta be szerdán a Maros megyei PNL elnöke. Cristian Chirteș ugyanakkor bejelentette, ő maga versenybe száll a megyei tanács elnöki tisztségéért.

Simon Virág 2020. július 01., szerda

Tízzel több fertőzés-gyanús személy van Maros megyében, mint egy nappal korábban

Maros megyében szerdán délig 738 azonosított koronavírusos személyt tartottak nyilván,  kettővel többet, mint egy nappal korábban. A fertőzés-gyanús személyek száma tízzel emelkedett.

Simon Virág 2020. június 30., kedd

Szerdától újra naponta lesz repülőgépjárat Budapestre

Szerdától újra naponta lehet majd Marosvásárhelyről Budapestre repülni, és ezekre a járatokra egyre nagyobb az érdeklődés. Az utazni, dolgozni készülők ugyanakkor nagy figyelemmel követik a készenléti helyzetet felügyelő csoport döntéseit is, hogy kiderüljön, mikortól lehet Londonba vagy a népszerű üdülőtelepekre repülni.

Simon Virág 2020. június 30., kedd

Maros megye: 16 aktív eset, 53 személy a teszteredményére vár

Megugrott a megfigyelés alatt tartott, koronavírus-gyanús személyek száma Maros megyében az elmúlt 24 órában. A Maros megyei prefektúra által küldött adatok szerint kedden délben 53 személy várta a kórházban a teszteredményét, míg egy nappal korábban ez a szám csak 38 volt.

Simon Virág 2020. június 30., kedd

A lakókat és a képviselő-testületet egyaránt megosztja az erdőszentgyörgyi bentlakás sorsa

Az erdőszentgyörgyi lakók és a helyi önkormányzati képviselők véleménye is megoszlik a Rhédey-kastély szomszédságában levő, főjavításra szoruló bentlakás sorsát illetően. A végső döntés még várat magára, több kérdésben is megoldást kell találni.

Simon Virág 2020. június 29., hétfő

Új fertőzést nem igazoltak, de egy személy életét vesztette

Az elmúlt huszonnégy órában egy újabb Maros megyei személy életét veszítette a koronavírus-fertőzés következtében.

Hallgassa online rádióinkat