Külföld
Belföld

Újabb halálos áldozatokat követelt az influenza

Székelyhon 2019. február 13., 12:04 utolsó módosítás: 2019. február 13., 15:34
HIRDETÉS

Újabb négy személy halt bele az influenzába, ezzel 113-re nőtt a halálos áldozatok száma – közölte kedden késő este az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay.com

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint a négy legutóbbi áldozat egy 36 éves konstancai, egy 63 éves Arad és egy 64 éves Temes megyei férfi, valamint egy 84 éves Arad megyei nő. Valamennyien A típusú influenzavírussal fertőződtek meg, hárman nem voltak beoltva influenza ellen, a konstancai férfi esetében nem állnak rendelkezésre adatok.

Megelőzési célból továbbra is fenntartják a beteglátogatási korlátozást a székelyudvarhelyi és a csíkszeredai kórházban.

Mint arról beszámoltunk, utánpótlást kapott Hargita és Maros megye influenza elleni oltóanyagból, ám Hargita megyébe mindössze néhány száz adag vakcinát utalt ki az egészségügyi minisztérium, és Maros megye sem kapta meg a szükséges adagokat.

Újabb öt személy halálát okozta az influenza, ezzel száztizennyolcra nőtt a betegség halálos áldozatainak száma – közölte szerda délben az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központja – számolt be szerda délután az Agerpres hírügynökség. A legutóbbi öt áldozat egy 47 éves Temes megyei, egy 82 éves Argeş megyei, és egy 48 és egy 68 éves Prahova megyei férfi, illetve egy 81 éves Olt megyei nő. Valamennyien A típusú influenzavírussal fertőződtek meg, hárman nem voltak beoltva influenza ellen, a másik két áldozat esetében nem állnak rendelkezésre adatok.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS