Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Székelyhon 2020. május 26., kedd

Skandináv edző érkezik a Sapientia csapatához

A svéd Jens Brändström legutóbb a Hokiklub Budapest alakulatát irányította, a Sapientia U23-nál is a vezetőedzői posztot fogja betölteni.

Székelyhon 2020. május 26., kedd

Végre újra láttam a tengert

Az egyik olyan dolog, amiért rajongok Olaszországban az a tenger, a tengerpart (ez egyébként korábbi írásaimból is kiderülhetett). Tegnap végre újra sétálhattam mezítláb a homokban, és belegázolhattam a hullámok közé a sekély vízbe. Feltöltött, újra tele vagyok életkedvvel, pozitív energiával.

Székelyhon 2020. május 26., kedd

Csíksomlyón a tünetmentes fertőzöttek

Elkezdődött a tevékenység kedden a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház újonnan létrehozott külső egységében, ahol a tünetmentes vagy az enyhe tüneteket mutató fertőzöttek részesülnek ellátásban, illetve azok, akik nem tartoznak a veszélyeztetett csoportokba.

Székelyhon 2020. május 26., kedd

Magyarország kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést akar építeni Romániával

Magyarország kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést akar építeni Romániával, és a járvány idején megtapasztalt észszerű együttműködést szeretné továbbfejleszteni – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Bukarestben, ahol román hivatali partnerével tárgyalt.

Székelyhon 2020. május 26., kedd

Jóval több személyt nyilvánítottak gyógyultnak, mint ahány fertőzést igazoltak

Jelentősen csökkent az elmúlt 24 órában igazolt koronavírusos megbetegedések száma: 8537 teszt elvégzése után „mindössze” 146 új esetet igazoltak Romániában. A hétfő óta gyógyultnak nyilvánítottak száma meghaladja a 240-et.

Székelyhon 2020. május 26., kedd

Újrakezdés – segítsünk a bajba jutott családokon

Akik figyelemmel követik a Nőileg tevékenységét, emlékezhetnek a Mutass jó példát! programunkra, amellyel példaképeket kerestünk, és amelynek révén számos inspiráló életpályát, sokak sorsát előremozdító közösségi embert mutattunk be Erdély minden szegletéből.

Székelyhon 2020. május 26., kedd

Újabb haláleseteket jelentettek

1216-ra nőtt azoknak a haláleseteknek a száma Romániában, amelyek összefüggésbe hozhatók a koronavírus-fertőzéssel.

Székelyhon 2020. május 25., hétfő

Az óránként hetven kilométert sem éri el a romániai vonatok átlagsebessége

A romániai vonatok átlagsebessége 68,86 kilométer óránként – írja a miniszterelnök ellenőrző testületének jelentésében, amely befejezte a kontrollt a Román Vasúttársaságnál (CFR).

Székelyhon 2020. május 25., hétfő

Maros megyei koronavírusos vesztette életét

Újabb négy koronavírusos beteg halálát jelentette az országos Stratégiai Kommunikációs Csoport, az elhunytak egyike Maros megyei.

Székelyhon 2020. május 25., hétfő

Ismét meghaladta a kétszázat az új fertőzések száma

Egy nap alatt 213 új koronavírusos esetet regisztráltak Romániában, ezzel pedig 18 283-ra nőtt az igazolt esetek száma az országban – áll a Stratégiai Kommunikációs Csoport hétfő délután egy órai jelentésében, amelyben arra is kitérnek, hogy eddig 11 630 beteg gyógyult meg.

Székelyhon 2020. május 25., hétfő

Kevesebb mint egy hónap múlva rajtol az érettségi

Rendeletben fogadta el a tanügyminisztérium az érettségi vizsga ütemtervét. Az első vizsga – a román nyelv és irodalom – dátuma június 22.

Székelyhon 2020. május 25., hétfő

Szélvihar kísérte zivatarok várhatók a következő napokban

Az ország legnagyobb részét érintő légköri instabilitásra adott ki figyelmeztetést hétfő reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Székelyhon 2020. május 25., hétfő

Negyven alatti és kilencven feletti fertőzött is életét vesztette

1202-re nőtt a koronavírus-fertőzéssel is diagnosztizált elhunytak száma Romániában – jelentette hétfőn az országos Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Székelyhon 2020. május 24., vasárnap

Ismét kétszáz fölött az elmúlt 24 órában visszaigazolt fertőzöttek száma

Meghaladta a 18 ezret az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Romániában, az ország területén eddig 1185 elhalálozást jegyeztek – közölte vasárnapi jelentésében a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Székelyhon 2020. május 23., szombat

Semmi nem dőlt el a Magyar Kupa elődöntőjében

Mindkét mérkőzés döntetlennel végződött a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első fordulójában. Legközelebb a címvédő MOL Fehérvár áll a döntőhöz, idegenben szerzett góljának köszönhetően.

Székelyhon 2020. május 23., szombat

Péter Zsolt hosszabbított a GYHK-val

A következő szezonban is a Gyergyói Hoki Klub játékosa lesz Péter Zsolt, aki egyike a legjobb gyergyószentmiklósi jégkorongozóknak.

Hallgassa online rádióinkat