HIRDETÉS
Székelyhon 2018. október 20., szombat

Idős férfit gázolt el a vonat Kisbácson

Halálra gázolt a vonat egy idős személyt pénteken késő este Kisbácson.

Székelyhon 2018. október 20., szombat

Újabb kanyarós megbetegedéseket regisztráltak

Tizenhárom új kanyarós megbetegedést igazoltak országszerte október 15-e és 19-e között – közölte honlapján az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ adatai alapján.

HIRDETÉS
Székelyhon 2018. október 20., szombat

Négy ház égett le egy Kolozs megyei településen

Négy ház égett le péntek este a Kolozs megyei Poklostelkén, miután lángra kapott egy szalmaraktár, emberéletben nem esett kár.

Székelyhon 2018. október 20., szombat

Három medvét gázolt el a vonat Lóvészen

Három medvét gázolt el szombat reggel a vonat a Csíkszentmihály községhez tartozó Lóvészen – számolt be közleményben Hargita Megye Tanácsának sajtóosztálya. Mint írják, szombat reggel értesítették a vadászok Izsák-Székely Lórántot, Csíkszentmihály község polgármesterét.

Székelyhon 2018. október 20., szombat

Tűz ütött ki egy nagyszebeni hulladéklerakóban

Kilenc órát dolgoztak a tűzoltók Nagyszeben határában, hogy eloltsanak egy tüzet, amely pénteken este ütött ki egy lakott területen lévő, veszélyes anyagokat is tartalmazó hulladéklerakóban - tájékoztat Cristina Criveanu, a Szeben Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője.

HIRDETÉS
Székelyhon 2018. október 19., péntek

Súlyosan megsérült a nyerges vontatóval ütköző, majd szalagkorlátnak csapódó autó vezetője

Félpótkocsis teherautóval ütközött egy Opel péntek délután az E578 jelzésű európai és a 125-ös számú megyei út találkozásánál, Csíkszentdomokoson. Utóbbi vezetője a roncsok közé szorult, kiszabadítása után a mentőszolgálat súlyos állapotban szállította kórházba.

Székelyhon 2018. október 19., péntek

Fáklyákkal és mézkirálynővel vonultak fel a méhészek Székelyudvarhely központjában

Mézszentelést és mézlovag avatást tartottak péntek délután Székelyudvarhelyen az Örösi Méhészegylet szervezésében, ezt követően pedig fáklyákkal vonultak fel a méhészek. Az eseményen Lesti Kitti, Magyarország mézkirálynője is részt vett.

Székelyhon 2018. október 19., péntek

68 illegális hulladéklerakót nem zártak be, emiatt elmarasztalta az Európai Bizottság Romániát

Az Európai Bizottság (EB) 2017. február 15-én indított kötelezettségszegési eljárást Románia ellen 68 illegális hulladéklerakó bezárásának és helyreállításának elmulasztása miatt, ami – az EB szerint – komoly kockázatot jelent az emberek egészsége és a környezet szempontjából.

HIRDETÉS
Székelyhon 2018. október 19., péntek

Katonai helikopterek gyakorlatoztak Csíkban

Csíkszereda fölött is többször átrepültek a román légierő helikopterei péntek délután. Nem csak a hargitai megyeszékhely a „célpont”, ugyanis több székelyföldi településről, például Székelyudvarhelyről is jelezték, hogy látták a katonai gépeket.

Székelyhon 2018. október 19., péntek

Vizsgálják a kamerák felvételeit, hogy kiderítsék, ki rongált az udvarhelyi játszótéren

A székelyudvarhelyi Kipi-Kopi Napközi Otthon udvarán újonnan épült játszótéren, az átadás óta eltelt mindössze két hét alatt olyan mértékű és mennyiségű rongálás történt, amelyeknek javítási munkálatai miatt a kivitelező cég kénytelen ideiglenesen lezárni a játszóteret.

Székelyhon 2018. október 19., péntek

Több ezer lejes bírság jár az engedély nélküli tarlóégetésért

Szigorúan tilos hatósági engedély nélkül a tarló vagy a száraz vegetáció meggyújtása. A tiltás megszegése magánszemélyek esetében 3000–6000 lej, míg jogi személyek esetében 25–50 ezer lejes bírságot von maga után.

HIRDETÉS
Székelyhon 2018. október 18., csütörtök

Módosulhat a vadászati törvény: kártérítést kaphatnak azok, akiknek vadállattal ütközés miatt megrongálódik az autójuk

Kártérítést kapnak a jövőben azok a gépkocsivezetők, akik közútra tévedő vadállatot ütnek el autójukkal – hangzott el a képviselőház mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszeripari bizottságának Gyulafehérváron zajló csütörtöki ülésén.

Székelyhon 2018. október 18., csütörtök

Fejszével vágta fejbe a medvét, hogy feleségét mentse

Állataikat akarta védeni a medvétől az az asszony, akinek végül férje mentette meg az életét azzal, hogy egy fejszével agyonütötte a rájuk támadó vadállatot.

Székelyhon 2018. október 18., csütörtök

Aszfaltozás miatt lezárnak egy forgalmas útszakaszt Székelyudvarhelyen

Aszfaltozás miatt teljesen, tehát mindkét közlekedési sávban lezárják Székelyudvarhelyen a Sziget utcai forgalmat az orvosi rendelőktől a Hársfa sétány kijáratáig. A munkálatok egész jövő héten, hétfőtől vasárnapig zajlanak.

Székelyhon 2018. október 18., csütörtök

Új adósságkorlátok jövőtől: megvan, hogy egy személynek mennyi lehet a maximális havi törlesztőrészlete

A háztartások túlzott eladósodását fékező intézkedéseket hozott szerdán a Román Nemzeti Bank (BNR) igazgatótanácsa – írja az Agerpres hírügynökség.

HIRDETÉS
Székelyhon 2018. október 18., csütörtök

Kapcsolódjon be online a Digitális Székelyföld Konferencia előadásaiba

Élőben követhető Erdély legnagyobb digitális fóruma, ahol bemutatkozik a digitális világ és Székelyföld jövője. A székelyudvarhelyi konferencia programjában több mint hatvan hazai és külföldi előadó szerepel, akik a legújabb fejlesztéseket, digitális változásokat és lehetőségeket hozzák hazai porondra.