Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Székelyhon 2019. október 19., szombat

Így jött létre a SzeredApp

Egy csapatnyi lelkes fiatalban fogalmazódott meg ez év elején az ötlet, hogy jó lenne Csíkszeredát digitalizálni. A helyi vállalkozók ötletét tettek is követték, így került piacra tavasszal a SzeredApp elnevezésű applikáció.

Székelyhon 2019. október 19., szombat

Ha nem várhat hétfőig

A hétvégén Csíkszeredában Incze Adrienn fogorvos, Székelyudvarhelyen pedig a Fogklinika látja el a sürgősségi fogászati ügyeletet.

Székelyhon 2019. október 18., péntek

Elkezdődött a második negyedévi gázolajár-támogatások kifizetése

A Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) megkezdte a második negyedévi gázolajtámogtás kifizetését – tájékoztat közleményében az intézmény, amelyet az Agerpres szemléz.

Székelyhon 2019. október 17., csütörtök

Nem tágítanak a szekér mögül a farkasok Csíkmenaságon

Két megtermett farkas követ egy szekeret Csíkmenaságon egy Facebookon közzétett videósorozat tanúsága szerint. A vadállatok látszólag nem tágítanak a szekértől, később pedig a szekér mellett haladó kutyával is összetűznek.

Székelyhon 2019. október 17., csütörtök

Tökfesztivál lesz Szovátán

Október 18–20. között szervezik meg Szovátán a tökfesztivált, a Tök Jó hétvégén. A tökfesztivál érdekességekkel, finomságokkal, hagyományos ételekkel és italokkal, zenével, koncerttel, tánccal és természetesen sok-sok tökcsoda-teremtménnyel várja az érdeklődőket.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. október 17., csütörtök

Nemzetközi vonat mozdonya gyúlt ki

Kigyulladt csütörtök reggel a Kolozsvár–Bécs közötti vonatjárat mozdonya, rögtön azt követően, hogy a szerelvény elindult a kolozsvári állomásról. Az utasokat leszállították a vagonokból, senki nem sérült meg – tájékoztatott a Kolozs Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

Székelyhon 2019. október 17., csütörtök

Javítják a vasúti átjárót, forgalomelterelésre kell számítani

Javítási munkálatok miatt útlezárást léptetnek érvénybe október 19-én és 20-án a csíkrákosi vasúti átjárónál 7 és 15 óra között.

Székelyhon 2019. október 16., szerda

Jó állások a Jóállás.ro oldalon

Álláskereső portált indított lapcsaládunk, a munkakeresők és munkaadók új felületen kereshetik a legjobb megoldásokat.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. október 16., szerda

Élelmiszergyűjtés Székelyudvarhelyen

Élelmiszergyűjtést szervez a Székelyudvarhelyi Nagycsaládosok Egyesülete részére szerdán, az élelmezés, illetve a kenyér világnapján a székelyudvarhelyi Rotary Klub és Vöröskereszt-szervezet, a helyi polgármesteri hivatallal karöltve.

Székelyhon 2019. október 15., kedd

Újból emelkedni fog a gyerekpénz értéke

Az inflációnak megfelelő mértékben nő a gyermeknevelési pótlék 2020-tól kezdődően – az erről szóló törvénytervezetet kedden fogadta el a képviselőház, döntő házként.

Székelyhon 2019. október 15., kedd

Akinek van ideje, otthon, banira összehasonlíthatja az élelmiszerek árait

Élelmiszerár-összehasonlító portált üzemelt be kedden a romániai Versenytanács, megteremtve a lehetőséget, hogy az ország 1700 üzletében forgalmazott több mint 30 ezer élelmiszeripari termék árának összehasonlítsuk. Ki is próbáltuk, vegyesek a tapasztalataink.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. október 15., kedd

„Zárt kapus” felújítás a csíkszeredai Arénában

A csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna átfogó javítása miatt október utolsó hetétől kezdve várhatóan 2020 január végéig felfüggesztik a sportcsarnokban zajló tevékenységeket.

Székelyhon 2019. október 15., kedd

Riasztás medve miatt itt is, ott is pár óra leforgása alatt

Medvét űztek el keddre virradóan a csendőrök egy tusnádfürdői vendéglő közeléből – írja az Agerpres hírügynökség. A környéken lakókat a Ro-Alert rendszeren keresztül értesítette a veszélyről a Hargita megyei katasztrófavédelem.

Székelyhon 2019. október 15., kedd

Adománygyűjtés rászoruló családoknak Csíkszeredában

Adománygyűjtő akciót indít a csíkszeredai Jó Arcok Egyesület Hargita megyében október 15. és december 19-e között.

Székelyhon 2019. október 15., kedd

Emberre támadt a medve egy esztenán

Súlyos sérülésekkel került kórházba hétfő este egy 56 éves férfi, akit medve támadott meg a Brassó megyei Felsőkomána település egyik esztenáján.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. október 14., hétfő

Székelyudvarhelyen jár a medve – figyelmeztet a Ro-Alert

A székelyudvarhelyi II. Rákóczi Ferenc utcában felbukkant medvéről kaptak bejelentést a hatóságok, a vészhelyzeti felügyelőség azonnal figyelmeztető üzenetet küldött a Ro-Alert rendszeren keresztül a környéken lévőknek.