HIRDETÉS
Székelyhon 2018. április 25., szerda

Rendhagyó kiállítás a Csíki Majálison

A május 4–6. között zajló Csíki Majális színfoltja lesz a kertészeti-, illetve játszótér kiállítás- és vásár. A Csíkszereda központi parkjában megszervezendő kiállítás május 4-én délelőtt 10 órakor nyitja meg a kapuit az érdeklődők számára.

Székelyhon 2018. április 25., szerda

Sepsi OSK: mégis volt visszaélés a jegyárusításnál

Belső kivizsgálást végeztek a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapatnál. Kiderült, nem véletlenül fogytak el olyan gyorsan a jegyek a Bukaresti Dinamo elleni meccsre.

HIRDETÉS
Székelyhon 2018. április 25., szerda

Szászhermányban vendégszerepel az FK Csíkszereda

Nehéz mérkőzés vár szerdán délután 5 órától az FK Csíkszereda csapatára a román labdarúgó 3. Ligában. A csoport harmadik helyén álló csíkiak a hatodik helyezett Szászhermányi FC otthonában vendégszerepelnek.

Székelyhon 2018. április 24., kedd

Nem elég a tanügyi alkalmazottak márciusi bérére a pénzkeret Hargita megyében – a prefektus megoldást sürget

Nem volt elegendő a Hargita megyei tanügyi alkalmazottak márciusi béreire az oktatási minisztérium által kiutalt pénzösszeg. A prefektus és a megyei tanfelügyelőség a helyzet megoldását sürgeti.

Székelyhon 2018. április 24., kedd

Kormányhatározat: felmentették tisztségéből Maros megye prefektusát

A kormány jóváhagyta kedden azt a rendeletet, amely által ideiglenes jelleggel, a hatályos törvények értelmében felmentik tisztségéből Lucian Goga Maros megyei prefektust.

HIRDETÉS
Székelyhon 2018. április 24., kedd

Ingyenes orvosi vizsgálat gyerekeknek Székelyudvarhelyen

Ismét Székelyudvarhelyre érkeznek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat magyarországi orvosai, akik május 6-án, vasárnap 14 órától újból az Eszterlánc Napközi Otthonban vizsgálják meg a kiskorúakat.

Székelyhon 2018. április 24., kedd

Ha a következő állítások közül legalább négyre igennel válaszol, súlyos anyagi megfosztottságban él

Az Európai Unió statisztikai hivatala szerint Románia lakosságának szinte egyötöde alapvető anyagi javaktól súlyosan megfosztottan élt 2017-ben. De mit is értenek alapvető anyagi javaknak? Íme, a leírások.

Székelyhon 2018. április 24., kedd

Továbbjutottak a csíki kosárlabdázók

Hosszú idő után újra férfi kosárlabda-mérkőzéseket rendeztek Csíkszeredában. Az Erőss Zsolt Aréna, illetve a Márton Áron- és a Segítő Mária gimnáziumok mögötti, Kós Károly utcai sportcsarnok adott otthont az U18-as bajnokság utolsó tornájának.

HIRDETÉS
Székelyhon 2018. április 24., kedd

Legyőzte az olaszokat a magyar jégkorong-válogatott

A házigazda magyar válogatott hétfőn 3–2-re legyőzte az olaszokat a divízió 1/A-s jégkorong-világbajnokság második fordulójában, a Papp László Budapest Sportarénában. Románia válogatottja viszont újabb vereséget szenvedett, 8–3-ra kapott ki Litvániától.

Székelyhon 2018. április 23., hétfő

City’us vagy Sepsi Futsal? – egyikük búcsúzik az élvonaltól

Második resicabányai meccsén is alulmaradt a Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal a teremlabdarúgó 1. Liga alsóházi rájátszásában. A háromszékiek így a biztos kiesés ellen kell küzdjenek a Marosvásárvásárhelyi City’us csapatával.

Székelyhon 2018. április 23., hétfő

Szoros meccsen nyert a Tusnádi Piliske

Három hazai diadal mellett egy döntetlen és egy vendégsiker a mérleg a Csík körzeti labdarúgó-bajnokság hétvégi meccsein. Két mérkőzést a felek közös megegyezésével elhalasztottak.

HIRDETÉS
Székelyhon 2018. április 23., hétfő

Megtiltották a fürdőzést a Szent Anna-tóban

Idén nyártól tilos lesz a Szent Anna-tóban fürödni. A szigorítás célja, hogy megőrizzék a víz minőségét, ugyanis a fürdőzők miatt sok naptej kerül a vízbe, szennyezve a tavat.

Székelyhon 2018. április 23., hétfő

Jó eséllyel azok nyertek a legutóbbi nyugtalottón, akik március 21-én csak leszaladtak vásárolni valamit

Legalább tízezer lejjel gazdagabb lett az, aki 2018. március 21-én 38 lej és 38,99 lej közötti értékben vásárolt, és meg is tartotta a pénztárszalagot – ezeket a számokat sorsolták ki ugyanis a nyugtalottó vasárnapi rendes havi húzásán.

Székelyhon 2018. április 23., hétfő

4000 lejt fogadott el hálapénz gyanánt, két év felfüggesztett börtönre ítélték a marosvásárhelyi sebészt

Vádalku keretében két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Maros megyei törvényszék L. M. M. sebészt, a Marosvásárhelyi Sürgősségi Szív-érrendszeri és Transzplantációs Intézet (IUBCvT) orvosát vesztegetés elfogadása miatt.

Székelyhon 2018. április 23., hétfő

Kikapott a Sepsi Futsal, jöhet a döntő meccs

Nem tudta eldönteni párharcát a Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal a teremlabdarúgó 1. Liga alsóházi rájátszásában, vereséget szenvedett a Resicabányai Muncitorul vendégeként. Összesítésben 1–1 az állás, így hétfőn következik a döntő meccs.

HIRDETÉS
Székelyhon 2018. április 22., vasárnap

Vereséget szenvedett a magyar és a romániai válogatott is

Alulmaradt a magyar jégkorong-válogatott a budapesti divízió 1/A jelű világbajnokságon: a házigazda a vasárnapi nyitónapon 3–0-ra kikapott a kazah csapattól a Papp László Budapest Sportarénában. A romániai csapat is ugyanilyen arányú kudarccal indított.