HIRDETÉS
Székelyhon 2018. december 13., csütörtök

Rendőrség: a közúti balesetek közel felét 30 évnél fiatalabb sofőrök okozzák

Az elmúlt tíz esztendőben a közúti balesetek csaknem 40 százalékát 30 évnél fiatalabb autóvezetők okozták – nyilatkozta csütörtöki sajtóértekezletén Florentin Brăcea, a román rendőrség közlekedési osztályának vezetője.

Székelyhon 2018. december 13., csütörtök

Karácsonyfa, a díszes biznisz

A kaukázusi jegenyefenyőktől a helyi termesztésű fákig hatalmas kínálatból választhatnak a székelyföldi városok karácsonyra készülő lakói. Mint megtudtuk, olyan extraszolgáltatások is elérhetők, mint a házhoz szállítás, a karácsonyfatartóba faragás, sőt van, ahol a vásárló maga vághatja ki a fenyőfát.

HIRDETÉS
Székelyhon 2018. december 13., csütörtök

Delikates karácsonyi vásár Csíkszeredában

Kézműves karácsonyi vásárt tart ismét a Delikates divatműhely Csíkszeredában. A vásár pénteken délután öt és este fél kilenc között, illetve szombaton délelőtt tíz és este hét óra között lesz látogatható.

Hallgassa online rádióinkat
Székelyhon 2018. december 12., szerda

Erre gugliztunk rá leginkább 2018-ban

Nyilvánosságra hozta a Google, hogy idén melyek voltak keresőjében a legfelkapottabb témák. Van egy globális összeállítás, de országokra is lehet szűrni, így kiderül, hogy Magyarországon és Romániában is volt keresettebb topik, mint a globális főtéma.

Székelyhon 2018. december 12., szerda

Álmokat építők profilja (x)

Többféleképpen le lehet mérni az utóbbi 20 év változásait itt Hargita megyében, a gazdasági mutatóktól egészen a demográfia alakulását jelentő számokon át.

HIRDETÉS
Székelyhon 2018. december 12., szerda

Csíki sajátosság: miközben mindenfelé melegszik, Csíkszeredában egyre fagyosabb az idő

Mínusz 11 Celsius-fokot mértek szerdán hajnalban Csíkszeredában hivatalosan, ami Székelyföld-szerte a lakott településeket tekintve a legalacsonyabb érték, de azért mégsem olyan kirívó, sőt mondhatni, megszokott a hargitai megyeközpontban. Az viszont szembetűnő, hogy míg másutt hajnal óta enyhült az időjárás, Szeredában erősödött a fagy.

Székelyhon 2018. december 11., kedd

Egy kis Tusványos-nosztalgia

Igazán hangulatos videóval emlékeztet a nyár egyik legpörgősebb hetére a Tusványos csapata. A kedd este, Facebook-oldalukon közzétett videójukban a Bagossy Brothers Company – Vakít a kék számuk dallamaira elevenednek meg a Tusványoson készült képsorok.

Székelyhon 2018. december 11., kedd

Letakarították a festéket a helységnévtábla magyar feliratáról

Ismeretlen tettesek festették le a magyar feliratokat a kisszentlőrinci helységnévtáblákon. A mázolásokat sikerült kedden letakarítani.

HIRDETÉS
Székelyhon 2018. december 11., kedd

Ennyi volt a nettó átlagbér októberben

Októberben 4532 lej volt a bruttó átlagkereset Romániában, 1,1 százalékkal több, mint szeptemberben. A nettó átlagkereset 2720 lej volt, 32 lejjel (1,2 százalékkal) több, mint előző hónapban – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) adataiból.

Székelyhon 2018. december 11., kedd

263 millió lejnyi területalapú támogatást fizettek ki decemberben a gazdáknak

510 ezer gazda több mint 263 millió euró értékű területlapú támogatást kapott decemberben – közölte kedden a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA).

Székelyhon 2018. december 11., kedd

Előzetes letartóztatásba került a Budvár utcai emberölés gyanúsítottja

Harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte a Hargita Megyei Törvényszék a vasárnap a székelyudvarhelyi Budvár utcában kirobbant csoportos összetűzés alatt elkövetett emberölés gyanúsítottját.

HIRDETÉS
Székelyhon 2018. december 11., kedd

Sérült gyermekek javára tartanak nyers-vegán jótékonysági vacsorát

Nyers-vegán fogásokból álló jótékonysági vacsorára várja az adakozó kedvű személyeket Varga István magyarországi mesterszakács. A felajánlásokkal a sérült gyermekeket gondozó székelyudvarhelyi Szent Ferenc Egyesület tevékenysége támogatható.

Székelyhon 2018. december 10., hétfő

Újabb medvét gázoltak el – feltehetően azt, amelyet Brassó iparnegyedében láttak a múlt héten

Hárommázsás medvét gázoltak el vasárnap éjfél körül a Brassó és Prázsmár (Prejmer) közötti országúton; két gépkocsi megrongálódott – tájékoztat Alina Maria Ivan felügyelőhelyettes, a Brassó Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Székelyhon 2018. december 10., hétfő

Nem fogunk nagyon fázni, de elég hideg lesz ahhoz, hogy havazzon

A megszokottnál enyhébb idő várható a következő két hétben, csapadékra – havas eső, havazás formájában – végig számítani lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) december 10-e és 23-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Székelyhon 2018. december 10., hétfő

Egyértelmű üzenetet hagytak maguk után

Lefestették a magyar feliratokat a kisszentlőrinci helységnévtáblákon ismeretlen tettesek. Az eset előzmény nélküli, ugyanis Nyárádszeredában, illetve a hozzá tartozó településeken korábban nem volt hasonló, etnikai feszültséget keltő megnyilvánulás. Eddig.

HIRDETÉS
Székelyhon 2018. december 10., hétfő

Szerződést bontottak az iskolásoknak penészes kiflit szállító tordai céggel

Szavatossági határidő nélküli, az előírtnál kisebb, sőt penészes kiflit kaptak több Hargita megyei településen az iskolások, ezért Hargita Megye Tanácsa három kistérségben felbontja a szerződést a tej-kifli programban péktermékeket szállító tordai vállalkozással.