Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Székelyhon 2019. augusztus 18., vasárnap

Ellenőrzést rendelt el az egészségügyi miniszter a kórházi vérengzés nyomán

Kiküldte Sorina Pintea egészségügyi miniszter a tárca ellenőrző testületét a Buzău megyei Săpoca község neuropszichiátriai kórházához, ahol az egyik beutalt beteg négy másik pácienst megölt, kilencet pedig megsebesített az éjszaka – közölte a minisztérium.

Székelyhon 2019. augusztus 18., vasárnap

Emlékhelyet rongáltak a sárban elakadt fiatalok a Gyimesekben

A gyimesi hágón akadt el három fiatalember autója szombat délután, a járművet a sárból az ottani, Sebő Ödön főhadnagy emlékére állított kopjafa melletti emléktábla egyik deszkájával próbálták kiemelni a sárból – jelezte olvasónk.

Székelyhon 2019. augusztus 18., vasárnap

Lehozták a hegyről Török Zsolt alpinista holttestét

Lehozták a hegyről vasárnapra virradóra a Fogarasi-havasokban elhunyt Török Zsolt alpinista holttestét – közölte a Szeben megyei hegyimentő-szolgálat vezetője, Adrian David.

Hallgassa online rádióinkat
Székelyhon 2019. augusztus 18., vasárnap

Vérengzés a kórházban: négy embert megölt, kilencet megsebesített egy páciens

Négy beteget megölt, további kilencet pedig megsebesített egy infúziós állvánnyal a Buzău megyei Săpoca község neuropszichiátriai kórházának egyik páciense.

Székelyhon 2019. augusztus 17., szombat

Ha Tanasă leül facebookozni, és rákeres Udvarhelyre...

A Méltóságért Európában Polgári Egyesület panaszának helyt adva a diszkriminációellenes tanács írásbeli figyelmeztetésben részesítette a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatalt, mivel hivatalos közösségi oldala csak magyar nyelven működik. Mi más városok közösségi oldalait is megnéztük.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. augusztus 17., szombat

Közel százmillió lejt költött az első félévben az állam a parlamenti képviselőkre

Összesen 91 849 485 lejt tettek ki az idei első félévben a parlamenti képviselőkkel kapcsolatos kiadások – derül ki az alsóház honlapján közzétett adatokból.

Székelyhon 2019. augusztus 17., szombat

Nem sikerült azonosítani, hogy kinek a csontjait találták meg a caracali erdőben

Nem azonosítottak DNS-mintát az igazságügyi orvostani szakértők a caracali erdőben megtalált emberi eredetű maradványok eddig átvizsgált részén – közölte szombaton a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT).

Székelyhon 2019. augusztus 16., péntek

Kelemen Hunorral is tárgyalni fog a kormány parlamenti támogatásáról Viorica Dăncilă

Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel is tárgyalni fog a kormány parlamenti támogatásáról, jelentette ki Viorica Dăncilă kormányfő pénteken, Iaşiban, újságírói kérdésre válaszolva.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. augusztus 16., péntek

Pénzügyminiszteri javaslat: a közgazdaságtant végzőket versenyvizsga nélkül alkalmazzák az ANAF-nál

A rendszer felfrissítése és a mentalitás megváltoztatása érdekében a frissen végzett közgazdászok versenyvizsga nélküli alkalmazását javasolja az Országos Adóhatósághoz (ANAF) Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

Székelyhon 2019. augusztus 16., péntek

Több mint kétezer iskolás kap tanévkezdő csomagot Kovászna megyében

Névcédulával ellátott iskolatáska külön lányoknak és fiúknak, grafit és színes ceruza, tolltartó, szendvicses doboz és üzenőfüzet – ezekből a hasznos taneszközökből áll a Kovászna megyei önkormányzat idei Iskolatáska programjának csomagja.

Székelyhon 2019. augusztus 16., péntek

Faoszlop dőlt egy autóra Bánkfalvánál

Telefonoszlop dőlt pénteken egy személygépkocsira a 123B jelzésű megyei úton, Csíkszentmárton és Csíkbánfalva között. Személyi sérülés nem történt.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. augusztus 16., péntek

Holzindustrie Schweighofer: elkötelezettek vagyunk a párbeszéd iránt

Közleményben reagált a Neuer Weg Egyesület pénzgyűjtő akciójával kapcsolatban megjelent cikkünkre az osztrák Holzindustrie Schweighofer.

Székelyhon 2019. augusztus 15., csütörtök

Meghalt Boda-Szász Kriszta színművész

Elhunyt Boda-Szász Kriszta színművész, csütörtökön, késő délután – adta hírül a Maszol hírportál. A Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház színművészét, kétgyermekes édesanyát nemrégiben gyomorrákkal diagnosztizálták.

Székelyhon 2019. augusztus 15., csütörtök

Motoros baleset-megelőzési nap

Első alkalommal tart motoros baleset-megelőzési oktatást a csíkszeredai Rebel Wolves MC és a Safety Bike Egyesület szombaton tíz órai kezdettel az Imperial Wet vállalat kamionos parkolójában, Csíkszereda csíkpálfalvi kijáratánál.

Székelyhon 2019. augusztus 14., szerda

A kánikulát felváltó viharokkal árvízriadó is jár

Péntekig érvényes elsőfokú (sárga jelzésű) árvízriadót adott ki az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) szerdán Erdély, Munténia és Moldova hét vízgyűjtő medencéjére.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. augusztus 14., szerda

Idén is megrendezik a Székelyföldi Szabadtéri Táncházat

Népi dallamokat hoz majd a Küküllő vize, ugyanis augusztus 23. és 25. között a Zeteváralja és Székelyvarság határában található Natur Air Parkban ismét megtartják a székelyföldi táncházasok évi találkozási pontjaként szolgáló VI. Székelyföldi Szabadtéri Táncházat.