HIRDETÉS
Székelyhon 2019. február 18., hétfő

Fényjáték a tordai sóbányában – fotók

Nem csak látványos turisztikai központ a tordai sóbánya, ahol az Európai Unió támogatásának köszönhetően néhány évvel ezelőtt korszerű gyógykezelő központot alakítottak ki. A természeti képződményben a látványt gondosan tervezett világítás erősíti. És hogy mennyire, fotókon mutatjuk.

Székelyhon 2019. február 18., hétfő

Még várni kell az igazi tavaszra

Változékony időre számíthatunk a következő két hétben, a hőmérsékleti értékek 0 és 14 Celsius-fok között is ingadozhatnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 18. és március 3. közötti időszakra érvényes előrejelzéséből.

Székelyhon 2019. február 18., hétfő

Csak a nagyobbacska bevásárlást intézők esélyesek a nyugtalottó nyereményére

A 2019. január 19-én kibocsátott, 289 lej értékű pénztárszalagok bizonyultak nyerőnek a vasárnap tartott nyugtalottó-sorsoláson.

Hallgassa online rádióinkat
Székelyhon 2019. február 15., péntek

Gyík zenekar Symphonic a #fridaysessionben

Ezen a héten a #fridaysession vendége a budapesti Gyík zenekar volt. A banda 2012-ben alakult, műfaja a tagok saját megfogalmazása szerint alternatívnak hip-hop, hip-hopnak pedig alternatív, de mindenképpen „bármihez képest másmilyen zene” az övék.

Székelyhon 2019. február 14., csütörtök

Ideiglenes megoldást kellett találni a kátyúkra – hideg aszfaltra esett a választás

Hideg aszfalttal tömik be Szentegyházán a kátyúkat ideiglenes megoldásként. A munkálatokat csütörtökön kezdték el, és remélik, kitart az eredménye addig, amíg időtállóbb javításba kezdhetnek. Az viszont még kérdés, hogy kinek kell azt elvégeznie, ugyanis az út még garanciában van.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. február 14., csütörtök

Drágul az ivóvíz és a szennyvíz

Március elsejétől növekednek az ivóvíz-, illetve szennyvízszolgáltatás díjszabásai – tájékoztatott a Harvíz Rt. regionális víz- és csatornaszolgáltató vállalat, amelynek közleménye szerint a minimálbér-emelés, valamint az energia árának növelése miatt van erre szükség.

Székelyhon 2019. február 14., csütörtök

Semmi sem változik idén a cikluszáró képességvizsgák lebonyolításában

Semmi nem változik idén a nyolcadikosok képességfelmérő vizsgája és az érettségi tekintetében – jelentette ki szerda este az Antena 3 televíziócsatornának adott nyilatkozatában Ecaterina Andronescu oktatási miniszter.

Székelyhon 2019. február 13., szerda

Meg lehet próbálni jobb életet élni

A Bonus Pastor Alapítvány február 18. és március 1. között kéthetes rövidterápiás programot szervez szenvedélybetegeknek és felnőtt hozzátartozóiknak.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. február 13., szerda

Csíkban a legnagyobb a hó

Visszatért a tél Székelyföldre, az elmúlt nap, illetve órák havazásai nyomán számos helyen jelentős hóréteg alakult ki, illetve a már meglévő vastagodott. A régió lakott településeit tekintve Csíkszeredában a legnagyobb a hó. Csak viszonyításként, tizenhétszer akkora, mint Marosvásárhelyen.

Simon Virág, Székelyhon 2019. február 13., szerda

Nem a rendőrök által üldözött fiatal lett öngyilkos

Felröppent a hír, hogy öngyilkos lett az a ratosnyai fiatal, akit hétvégén autóval üldöztek a szászrégeni és marosvécsi rendőrök, ennek következtében nyakon lőttek egy ártatlan járókelőt. A hírt cáfolta a Maros Megyei Rendőrség sajtószóvivője, Emanuela Rugina.

Székelyhon 2019. február 13., szerda

Újabb halálos áldozatokat követelt az influenza

Újabb négy személy halt bele az influenzába, ezzel 113-re nőtt a halálos áldozatok száma – közölte kedden késő este az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. február 13., szerda

Áram nélkül maradtak az erős szél miatt

Több Hargita megyei falu maradt elektromos áram nélkül kedd este az erős szél miatt – tájékoztatott a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).

Székelyhon 2019. február 12., kedd

Halálos áldozata és két sérültje van a Farkaslakánál történt balesetnek

Kamion és kisteherautó ütközött Farkaslaka közelében a 13A jelzésű országúton – tájékoztat a Hargita megyei rendőrség. A baleset következtében egy személy elhunyt, ketten megsérültek.

Székelyhon 2019. február 12., kedd

Kiállítás nyílt Márton Áronról Csíksomlyón

Márton Áron püspökké szentelésének 80. évfordulóján, kiállítást nyitottak meg kedden Csíksomlyón, a Jakab Antal Házban.

Székelyhon 2019. február 12., kedd

Nem volt zavartalan a közlekedés az újabb havazás miatt a Hargita megyei utakon

Több centiméteres hóréteg nehezítette kedden az autósok dolgát Hargita megyében, több becsúszás, baleset is történt a nap folyamán a havas utakon. A Kalondán és a Nyerges-tetőn útra dőlt fák miatt volt nehézkes a közlekedés.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. február 12., kedd

Csíki aranyérem paratriatlonban

A csíkszeredai Tamirjan Róbert megnyerte a paratriatlonosok PS4-es kategóriáját az olaszországi Asiagóban megrendezett téli triatlon-világbajnokságon.