Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Székelyhon 2020. március 31., kedd

Újabb magyar úszóról derült ki, hogy koronavírusos

Kapás Boglárka után újabb magyar úszó jelentette be, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje, Kozma Dominik szintén a közösségi oldalán osztotta meg a rossz hírt rajongóival. Sajtóinformációk szerint több másik úszó is megfertőződött. 

Székelyhon 2020. március 31., kedd

Újabb három koronavírus-fertőzött halt meg Romániában

Újabb három koronavírus-fertőzött halt meg Romániában, ezzel 72-re nőtt a betegség halálos áldozatainak száma. Egy 60 éves, Ialomiţa megyei nő, egy 53 éves, Hunyad megyei nő, valamint egy 65 éves, Hunyad megyei férfi vesztette életét – közölte kedden a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Székelyhon 2020. március 31., kedd

Pozitív lett a világbajnok magyar úszó koronavírus-tesztje

Kapás Boglárka közösségi oldalán jelentette be, hogy megfertőződött az új típusú koronavírussal, de szerencsére tünetmenetes és jól érzi magát.

Székelyhon 2020. március 31., kedd

Közel háromszáz új fertőzött

A legutolsó, hétfő délutáni jelentés óta 293 embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, így Romániában 2245-re emelkedett a fertőzöttek száma – jelentette kedden kora délután a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Székelyhon 2020. március 31., kedd

Eljárás indul egy koronavírusos beteg ellen, aki hazataxizott a suceavai kórházból

Büntetőjogi eljárás indult egy 79 éves, koronavírussal diagnosztizált Suceava megyei férfi ellen, aki taxival távozott a kórházból, ahelyett, hogy megvárta volna, hogy az előírásnak megfelelően speciális mentőautóval szállítsák otthonába.

Székelyhon 2020. március 31., kedd

Nem értem azokat, akik még mindig hazafelé tartanak

Hívott egyik albán kolléganőm, Giulia, hogy nagyon maga alatt van, egyedül lakik egy albérletben, nincs kivel beszélnie, már sem enni, sem aludni nem tud, és mindemellett ebben a helyzetben egyedül nem tudja fenntartani az albérletét sem.

Székelyhon 2020. március 31., kedd

Még három koronavírusos haláleset

68-ra emelkedett a regisztrált koronavírusos halottak száma – írja az Agerpres hírügynökség a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) közlésére hivatkozva.

Székelyhon 2020. március 31., kedd

Életbe léptek az 5-ös és 6-os számú katonai rendeletek

Megjelent a Hivatalos Közlönyben a COVID-19 terjedésének megakadályozását célzó 5-ös és 6-os katonai rendelet, amelyeket hétfőn Marcel Vela belügyminiszter ismertetett.

Székelyhon 2020. március 31., kedd

Utalhatják a nyugdíjakat az ortodox húsvét előtt

Áprilisban megpróbáljuk korábban utalni a nyugdíjakat – jelentette be hétfőn Violeta Alexandru munkaügyi miniszter.

Székelyhon 2020. március 31., kedd

Vesztegzár alá került Suceava az elhallgatott fertőzöttek miatt

Teljes vesztegzárat rendeltek el Suceava város területén, megelőzendő a fertőzés továbbterjedését. Ezt a rendelkezést azt követően hozták, hogy kiderült: a hétfő estig koronavírussal diagnosztizált 2109 személy közül 593 Suceava megyei.

Székelyhon 2020. március 30., hétfő

Jelentősen növekedett egyetlen nap alatt a halálos áldozatok száma

Huszonkettővel emelkedett a koronavírus-fertőzéssel összefüggésbe hozható halottak száma az országban vasárnaphoz képest, ez az eddigi legnagyobb növekedés 24 óra leforgása alatt a járvány romániai megjelenése óta. Az elhalálozási statisztikát a Suceava megyei adatok dobták meg.

HIRDETÉS
Székelyhon 2020. március 30., hétfő

Ötvenkettőre emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma Romániában

További öt személy hunyt el a koronavírus-fertőzés következtében Romániában, ezzel 52-re emelkedett az áldozatok száma – közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Székelyhon 2020. március 30., hétfő

A vírusterjedés lassításának mellékhatása Udvarhelyen: felgyorsult autós közlekedés – videó

Furcsának tűnhet a következő videó, amely Székelyudvarhely forgalmas útszakaszán készült, fényes nappal. Pláne azoknak, akik naponta ácsorognak a dugóban, araszolva, lépésben haladnak úti céljuk felé. Persze, ha minden rendben van. Most nincs. Szükségállapot, járványveszély van, így aki teheti, otthon marad.

Székelyhon 2020. március 30., hétfő

Közel háromszáz egészségügyi alkalmazott fertőződött meg eddig a koronavírussal

285 egészségügyi alkalmazott fertőződött meg az új koronavírussal Romániában – közölte hétfőn az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

Székelyhon 2020. március 30., hétfő

46-ra emelkedett a koronavírus áldozatainak száma

Két új halálesettel 46-ra emelkedett a koronavírussal fertőzött elhunytak száma hétfőn délutánra – tájékoztat a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

HIRDETÉS
Székelyhon 2020. március 30., hétfő

Maradjunk otthon... és fűtsünk – ez vár ránk az elkövetkező napokban

Az időszaknak megfelelően alakul az időjárás országszerte az elkövetkező két hétben, kivéve március 31-ét és április elsejét, amikor minden régióban hirtelen lehűlés várható, akár 15–16 Celsius-fokos hőmérséklet-csökkenést is regisztrálnak helyenként.