Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Székelyhon 2019. szeptember 14., szombat

Kezdődhet a leégett komandói iskola újjáépítése

Kovászna Megye Tanácsa kibocsájtotta a leégett komandói Horn Dávid Általános Iskola újjáépítését lehetővé tevő építkezési engedélyt. Az egyszintes, több mint ezer négyzetméteres ingatlan építését szeptember 30-án kezdi el a kivitelező Baumeister cég.

Székelyhon 2019. szeptember 14., szombat

Erőszakos rablók azonosításában kéri a rendőrség a lakosság segítségét

A lakosság segítségét kéri a Román Rendőrség három férfi azonosítására, akiket a holland hatóságok keresnek egy Amsterdamban elkövetett rablás miatt.

Székelyhon 2019. szeptember 14., szombat

Húzták és ropták: ilyen volt a néptánctalálkozó első napja – fotók

Több mint ezren vonultak végig péntek délután Székelyudvarhely központjában zenészek vezetésével, hogy aztán a Patkóban egy nem mindennapi népzenés-néptáncos performansznak legyenek részesei. A szeptember 13–15. között Székelyudvarhelyen zajló Erdélyi Táncháztalálkozó ma is folytatódik.

Hallgassa online rádióinkat
Székelyhon 2019. szeptember 13., péntek

Tíz ember halt meg augusztusban a hegyekben

Augusztusban tíz személy vesztette életét a romániai hegyekben, további 214 személy szenvedett balesetet, akiket mentővel vagy helikopterrel szállítottak kórházba – közölte pénteken az országos hegyimentő szolgálat.

Székelyhon 2019. szeptember 13., péntek

Bicikliparkolókkal látnák el a középületeket, piactereket, buszállomásokat egy tervezet szerint

Törvénytervezetet nyújtott be a Nemzeti Liberális Párt tizenkét képviselője annak érdekében, hogy kerékpárparkolókkal lássák el a középületeket, piactereket, buszállomásokat és pályaudvarokat.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. szeptember 13., péntek

Idén ősszel először Csíkszeredában mértek fagypont alatti hőmérsékletet

Mínusz 0,5 Celsius-fokot mértek péntek reggel Csíkszeredában, ez az idei ősz eddigi legalacsonyabb hőmérséklete.

Székelyhon 2019. szeptember 12., csütörtök

Egyesített erővel küzdöttek Gyergyószék tűzoltói a lángokkal

Mintegy két hektáron borult lángba egy erdőkitermelési terület Gyergyószentmiklóson, a kilences kilométernél. A tegnap délután keletkezett tüzet egész éjjel felügyelték a tűzoltók, ma reggel pedig speciális járművekkel érkezett az erősítés.

Székelyhon 2019. szeptember 11., szerda

Várják az önkormányzatok igényléseit a WiFi4EU-hotspotokra

Szeptember 19-én és 20-án tölthetik fel a jelentkezéseiket a WiFi4EU elnevezésű európai uniós projektbe azon települések önkormányzatai, amelyek még nem részesültek a projekt támogatásában a köztereiken való ingyenes internet-hozzáférés biztosításához.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. szeptember 11., szerda

Brazil orvos és budapesti rapénekes is fellép a marosszentgyörgyi keresztény zenefesztiválon (x)

Ifjúsági Keresztény Zenefesztivál lesz szeptember 14-én, szombaton a marosszentgyörgyi Hét fáknál – a gokartpálya és a Sörpatika közelében –, ahol már több alkalommal a Vásárhelyi Forgatag, a Félsziget fesztivál, vagy az utóbbi években a Vibe fesztivál is helyet kapott.

Székelyhon 2019. szeptember 10., kedd

Kisbusz borult fel a szerpentinen

Egy tizenkilenc utast szállító kisbusz borult fel kedd délután a Borszék és Maroshévíz közötti országúton. A balesetnek a hatóságok elsődleges információi szerint nincs súlyos sérültje.

Székelyhon 2019. szeptember 10., kedd

Aki jól kérte, már visszakapta az autója után befizetett környezetvédelmi illetéket

Minden kérelmezőnek visszafizették az adóhatóságon keresztül a környezetvédelmi illetékeket, akinek iratcsomója hiánytalan volt – közölte az Agerpres hírügynökséggel az ANAF.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. szeptember 09., hétfő

A héten kitart a meleg idő, majd lehűlés következik

Meleg idő lesz továbbra is ezen a héten az ország legnagyobb részében, a csúcshőmérsékletek elérhetik a 28 Celsius-fokot. A jövő héttől kezdődően azonban lehűl az idő – írja az Agerpres hírügynökség. 

Székelyhon 2019. szeptember 09., hétfő

Ég az Amazonas: van okunk az aggodalomra?

Az Amazonas-medence trópusi erdőtüzei hónapok óta pusztítanak, a kár jelentős, hiszen már műholdfelvételeken is jól kirajzolódnak az érintett területek. De indokolt a média hisztériája ezzel kapcsolatosan? Dr. Mara Gyöngyvér biomérnöki docens segítségével megpróbáltuk kideríteni, lehet-e okunk aggodalomra.

Székelyhon 2019. szeptember 09., hétfő

Milliók kezdenek tanévet

2 824 594 óvodás és iskolás kezdi el hétfőn a 2019–2020-as tanévet, őket összesen 215 289 pedagógus tanítja majd – írja az Agerpres hírügynökség az oktatási tárca közleményére hivatkozva.

Székelyhon 2019. szeptember 08., vasárnap

Tanévnyitó: gyászszalagos tiltakozásra hívja a diákokat a Tanulók Országos Tanácsa

Arra biztatja az iskolásokat, a szülőket és a tanárokat a Tanulók Országos Tanácsa, hogy fekete karszalag viselésével tiltakozzanak a tanévnyitón az ellen a miniszteri rendelet ellen, amely szerint jövő évtől csak azok a diákok vehetnek részt a líceumi helyekért folyó versenyben, akiknek a felvételijegye legalább ötös.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. szeptember 08., vasárnap

Melegre és kevés csapadékra számíthatunk az első őszi hónapban

A nyárutót idéző meleg időre számíthatunk az első őszi hónapban, kevesebb csapadékkal, mint a nyári hónapokban – idézi az Agerpres hírügynökség az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzését.