Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Székelyhon 2019. június 18., kedd

Online is aláírható a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés

Akárcsak a Minority Safepack esetében, a nemzeti régiók egyenlőségéért indított európai polgári kezdeményezést is alá lehet írni papíron és online.

Székelyhon 2019. június 18., kedd

Dăncilă: az úzvölgyi eseményeket választási érdekek szították

Az úzvölgyi katonai temető helyzetének politikai oldalról történő megközelítése csak „táplálja a konfliktust” és gyűlöletet szít; a kormány azt tervezi, hogy a védelmi minisztérium kezelésébe helyezi a temetőt – jelentette ki kedden Viorica Dăncilă miniszterelnök.

Székelyhon 2019. június 18., kedd

Újabb RMDSZ-es önkormányzati képviselő mond le a mandátumáról Marosvásárhelyen

Bakó Szabolcs is lemond önkormányzati képviselői mandátumáról. A múlt héten lemondott Fúró Judithoz hasonlóan nála is betelt a pohár az RMDSZ-frakció cselekvésképtelenségétől. Ő az ötödik személy, aki kevesebb mint két hét leforgása alatt továbbáll.

Hallgassa online rádióinkat
Székelyhon 2019. június 18., kedd

Hétfőtől lehet iratkozni a háztartási gépek roncsprogramjában fel nem használt értékjegyekre

Hétfő délelőtt tíz órától lehet iratkozni a háztartási gépek roncsprogramjában fel nem használt értékjegyekre – írta az Agerpres hírügynökség a Környezetvédelmi Alap közleményére hivatkozva.

Székelyhon 2019. június 18., kedd

A keddet sem ússzuk meg viharok nélkül

Légköri instabilitásra, felhőszakadásra, jégesőre és viharokra vonatkozó elsőfokú riasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 39 megyéjére és Bukarestre. A sárga jelzésű figyelmeztetés 12 és 23 óra között érvényes.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. június 18., kedd

Súlyos károkat okozott az áradás Csíkszentmárton községben

A 123-as jelzésű megyei út aszfaltburkolata is megrongálódott a hétfő esti áradás következtében, ugyanakkor az Úzvölgyébe vezető úton is nehézkesen lehet közlekedni az út rongálódása miatt – számol be közleményben Hargita megye tanácsának sajtószolgálata

Székelyhon 2019. június 17., hétfő

Hatalmas mennyiségű víz zúdult Alcsíkra

A hétfő délutáni és esti vihar következtében hatalmas mennyiségű víz zúdult Alcsíkra. Sok helyen a késő esti órákban is vízátfolyások nehezítik a közlekedést – jelezte kollégánk.

Székelyhon 2019. június 17., hétfő

Medvebocsot kínoztak, eljárás indul ellenük

Nagy felháborodás övezi azt a videót, amin több férfi egy kétségbeesetten üvöltő medvebocsot kínoz a Brassó megyei Ágostonfalva határában. A Facebookon és a Youtube videomegosztó portálon terjengő felvételen látszik, egy férfi egy üvöltöző medvebocsot tart a kezében. Az állatot egy másik férfi bottal ingereli.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. június 17., hétfő

Tehetséges diákokat részesített pénzjutalomban a csíkszeredai Rotary Club

22 ezer lej értékben osztott ki díjakat a csíkszeredai Rotary Club tehetséges diákoknak – tájékoztatnak szerkesztőségünknek elküldött közleményükben a rotarysok.

Székelyhon 2019. június 17., hétfő

Autóbuszok a csíkszeredai úzvölgyés tüntetésre

Gyergyószentmiklósról, Szentegyházáról és Székelyudvarhelyről is indulnak autóbuszok az úzvölgyi temetőért szervezett, kedden 18 órától tartandó csíkszeredai tüntetésre.

Székelyhon 2019. június 17., hétfő

Ezúttal Székelykeresztúr térségére csapott le a vihar

Székelykeresztúr és Nagygalambfalva térségére csapott le az ítéletidő hétfőn délután. Az utakon patakokban folyt a nagy mennyiségben lezúdult víz.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. június 17., hétfő

Bizonyítottak a VSK terepfutói

Kiváló hétvégét zárt a Székelyudvarhelyi VSK terepfutó csapata a Gyergyóditróban megszervezett Szent Gellért Cross nevű versenyen.

Székelyhon 2019. június 17., hétfő

Siculus fesztivál: zenekarok jelentkezését várják

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont 2019-ben is meghirdeti a tavaly újraindított Siculus fesztivál versenyfelhívását, az erdélyi magyar zenekarok seregszemléjét. A Székelyudvarhely múltjához szorosan kötődő zenei fesztivál célja fórumot teremteni a saját szerzeményt előadó zenekarok felkarolására.

Székelyhon 2019. június 17., hétfő

Félsávos útlezárás lesz a csíkszeredai Hunyadi János utcában

Félsávos útlezárás lesz Csíkszeredában június 18-ától, keddtől kezdődően a Hunyadi János utca alsó szakaszán, a Román Fejlesztési Bank (BRD) és az áramszolgáltató (Electrica) székhelye között. A munkálatok időtartama várhatóan három hetet vehet igénybe.

Székelyhon 2019. június 16., vasárnap

Árvízveszély van Hargita és Kovászna megyékben is

Tizenhárom megyére adott ki elsőfokú árvízriadót az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA). A figyelmeztetések vasárnap éjfélig érvényesek.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. június 16., vasárnap

Ítéletidő csapott le a Cekendre és Homoródfürdőre

Jégeső és vihar söpört végig Homoródon és a Cekend-tetőn. Az Udvarhelyi Közlekedési Info Facebook-csoportban megosztott fotók és videók tanúsága szerint a lezúduló vízmennyiséget nem tudták elnyelni az útmenti árkok, ezért az úttesten folyt a vihar elcsendesedése után is.