HIRDETÉS
Székelyhon 2019. április 19., péntek

Keresik a Baknya-tetőn történt balesetben érintett teherautót vezetőjét

Súlyos közúti baleset történt csütörtök délután a 13A jelzésű országút Székelyudvarhely és Farkaslaka közötti szakaszán. A rendőrség keresi az ütközésben érintett teherautó vezetőjét, aki, miután nekicsapódott egy személyautónak, elhajtott a helyszínről.

Székelyhon 2019. április 19., péntek

Fogorvosi ügyelet Csíkszeredában az ünnepi hétvégén

Ezen a hétvégén Csíkszeredában Silló Réka fogorvos látja el a sürgősségi fogászati eseteket. Székelyudvarhelyen nem lesz sürgősségi ügyelet az ünnepi hétvégén.

Székelyhon 2019. április 19., péntek

Eredményt hirdetett a BGA a 2019-es évi oktatási és kulturális pályázataira

Eredményt hirdetett a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (BGA) a magyar kultúra és oktatás támogatására kiírt 2019. évi központi és regionális pályázatán.

Hallgassa online rádióinkat
Székelyhon 2019. április 19., péntek

Egymás ellen az FK és az MSE, kemény kiszállás előtt az SZFC

Folytatódik a labdarúgó 3. Liga, a hét végén a 24. forduló mérkőzéseit rendezik. Az FK Csíkszereda pénteken 17 órakor hazai pályán fogadja legutóbbi kilenc meccsén vereséget szenvedett Marosvásárhelyi MSE-t.

Székelyhon 2019. április 18., csütörtök

Bőséges a kínálat a székelyföldi piacokon húsvét előtt

Friss spenót, ropogós saláta, enyhén csípős retek és annál csípősebb zöldhagyma várja ezekben a napokban a piacokra érkezőket. Idényzöldségek ideje van, ezek zömét helyben vagy a települések közelében termesztették, de külföldről, távolabbról hozott is van.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. április 18., csütörtök

Korondi óriásbírság: a büntetés összegét is felülmúlja az összefogás?

Egyelőre Udvarhelyszéken döntöttek arról, hogy gyűjtést szerveznek a korondi polgármester bírságának kifizetésére, de a községben EP-kampánykörutazó Vincze Lóránt európai szintű gyűjtést is meglebegtetett.

Székelyhon 2019. április 18., csütörtök

Összesítették, mennyi szemetet gyűjtött össze több száz csíkszeredai önkéntes

Összesítették az adatokat az április 12-i vízparttisztítás kapcsán, és mint a csíkszeredai városháza csütörtöki közleményéből kiderül, a folyóvizek városi szakaszain 102 köbméter hulladék gyűlt össze.

Székelyhon 2019. április 18., csütörtök

Fáklyákkal világították be nagyszerda estéjén a Csobot-hegyet

Többen fáklyával a kezükben, az erős széllel dacolva tették meg a keresztutat nagyszerda estéjén a gyergyószentmiklósi örmény katolikus templomtól a Csobot-hegyi Szent Anna-kápolnákig. Fotókon a gyergyói hívek zarándoklata.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. április 17., szerda

Diákok fodrászkodtak a hajléktalanszállón

Tizenegy személynek vágták le a haját a helyi hajléktalanszállón a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskola végzős fodrászszakos diákjai szerdán.

Székelyhon 2019. április 17., szerda

Szünetel az oktatás a pápalátogatást megelőző napon Csíkszeredában

Jóvá hagyta a tanügyminisztérium, hogy május 31-én szüneteljen az oktatás Csíkszeredában – jelezte közleményben a Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata.

Székelyhon 2019. április 17., szerda

Megállapodtak: Vincze Lóránt kampányát segíti az MPP

Megállapodást kötött Vincze Lóránt EP-képviselőjelölt és a Magyar Polgári Párt (MPP), amelynek értelmében az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnökét támogatják a polgáriak a májusi európai parlamenti választásokon. A megegyezést szerdán írták alá.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. április 16., kedd

Hulladékgyűjtő konténereket helyez ki a garázsbontások helyszínein az Eco-Csík

A garázsbontásokból származó hulladék tárolására konténereket helyez ki az Eco-Csík Kft. hulladékgazdálkodási vállalat csütörtökig Csíkszeredában azokon a helyszíneken, ahol a bontások történnek – tájékoztat közleményben a cég sajtóosztálya.

Székelyhon 2019. április 15., hétfő

Budapestről rajtol a Giro 2020-ban

A magyar fővárosban kezdődik jövőben az egyik leghíresebb országúti kerékpáros viadal, a Giro d’Italia.

Székelyhon 2019. április 15., hétfő

Felmelegedés és szárazság várható

Az elkövetkező négy hétben fokozatosan felmelegedik az idő, május második hetében a sokévi átlagnál melegebb lesz az ország nagy részében – írja az Agerpres hírügynökség az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 15-étől május 13-áig érvényes előrejelzésére hivatkozva.

Székelyhon 2019. április 13., szombat

Ez történhet, ha indokolatlanul hívja a sürgősségi számot

Kisfilmeken mutatja be a Sürgősségi Esetek Országos Felügyelősége (DSU), hogy életeket sodorhatnak veszélybe a sürgősségi ellátó egységnél indokolatlanul jelentkező betegek, illetve a 112-es segélyhívószámra beérkező mellőzhető hívások.

HIRDETÉS
Székelyhon 2019. április 13., szombat

Diószegi: büszke vagyok arra, amit közösen elértünk

A labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásában elért gyenge eredmények elégedetlenséget váltottak ki a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK szurkolói körében. Ennek kapcsán a klub tulajdonosa, Diószegi László nyílt levelében emlékeztetett, hogy a csapat túlteljesítette célkitűzését.