HIRDETÉS
Péter Beáta 2018. augusztus 08., szerda

Kigyűlt a pénz Aczél Dóra műtétjére

Alig néhány nap leforgása alatt gyűlt össze az az összeg, amely ahhoz szükséges, hogy a nagyváradi Aczél Dóra bal karján műtétet végezzenek el, és így elkerülhető legyen az amputáció.

Péter Beáta 2018. augusztus 02., csütörtök

Elkerülhető lenne az amputáció

„Édesanya vagyok, feleség, barát, célcsoportért felelős, írok, néha olvasok is, beszélgetek, rengeteget, néha meghallgatok”– írja magáról Aczél Dóra a fajdallam.ro blogján. Eddig ő segített másoknak, most ő kér segítséget, hogy ne kelljen amputálni a karját.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2018. július 28., szombat

Akadályozott visszaszolgáltatás

Nem megfelelően alkalmazzák a visszaszolgáltatási törvényt, láthatóan tudatosan akadályozzák azt, hogy a magyar közösségek, az egyházak és a valamikori mecénás nemesség visszaszerezze az ingatlanjait – hangzott el szombat délután Tusványoson.

Péter Beáta 2018. július 27., péntek

Tömegekhez juttatják el a kortárs irodalmat

A Székelyhon lapcsalád kiadványai havi mellékleteként is megjelenő Előretolt Helyőrség irodalmi-kulturális lapot mutatták be pénteken Tusványoson, a Mátyás-udvarban.

Péter Beáta 2018. július 27., péntek

Csíksomlyói passió: nem showműsor, de azért Berecz András időnként „megpihenteti” a nézőt

A Csíksomlyói passió székelyföldi bemutatójáról tartottak rendhagyó sajtótájékoztatót pénteken Tusványoson, a Magyar Teátrum Sátorban. Erre számíthatunk a nyár végi csíksomlyói monumentális produkción.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2018. július 26., csütörtök

Médiapiaci átalakulások: a jobb- és baloldali médiáról a Tusványoson

A média politizál és ez mindig is így volt, mert ő alakítja a nyilvánosságot, a nyilvánosság pedig a politika tere – hangzott el csütörtökön Tusványoson a Mátyás-udvarban, a Médiapiaci átalakulások, kihívások a sajtó előtt című beszélgetésen.

Péter Beáta 2018. július 25., szerda

Tusványos: jó irányba változott a választási törvény

Több mint 1 072 000 személy kérelmezte, és ebből 1 026 000-en kapták meg a magyar állampolgárságot 2018 július közepéig – hangzott el az Állampolgárság, regisztráció, választások című beszélgetésen szerdán Tusványoson.

Péter Beáta 2018. július 25., szerda

Hosszú távon gondolkodnak – bemutatkozott az Erdélyi Médiatér Egyesület a Tusványoson

Az erdélyi médiaépítésről beszélgettek szerdán Tusványoson, a Mátyás-udvarban az Erdélyi Médiatér Egyesület képviselői.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2018. július 11., szerda

Felelevenítették a régi aratások hangulatát a csíkiak és hajdúnánásiak

Száz évvel ezelőtt köttetett meg a hajdúnánásiak és csíkszeredaiak között az a kötelék, amelyet aztán tavaly hivatalosan is megpecsételtek. Ezúttal, július 6-8. között a Jubileumi Hajdúnánási Hagyományőrző Aratók Találkozójára látogatott el egy csíkszeredai küldöttség.

Péter Beáta 2018. július 01., vasárnap

Találkozási, közösségi térként működik a néptáncos mozgalom

Igény van Csíkmenaságon a néptáncoktatásra, a településen az elmúlt évtizedekben rövid megszakítással ugyan, de folyamatos volt az oktatás – magyarázta Kopacz László Edwárd, a csoport vezetője, amikor felkerestük, hogy bemutassa a menasági táncosokat.

Péter Beáta 2018. június 16., szombat

Megismertetik a néptánc hatalmas összetartó erejét

Az egyik legfontosabb tevékenység kellene legyen az óvodákban és iskolákban a táncaink és népdalaink megtanítása, megszerettetése – hívta fel a figyelmet Sándor Katalin néptáncoktató, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes táncosa.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2018. május 14., hétfő

Csíkszeredai Könyvvásár: rangos szerzők, jól szervezett rendezvény, elégedett résztvevők

Fogytak a könyvek, az olvasók neves szerzőkkel találkozhattak, esti koncerten lazíthattak, a gyerekek pedig különböző foglalkozásokon kerülhettek közelebb a könyv csodálatos birodalmához. Vasárnap ért véget a 3. Csíkszeredai Könyvvásár.

Péter Beáta 2018. május 10., csütörtök

Csíkszeredai Könyvvásár: a magyar művelődés és kultúra erősítése

Megnyílt csütörtök délután a 3. Csíkszeredai Könyvvásár, amelyen mintegy harminc könyvkiadó kínálja kiadványait, és amely négy napon keresztül közel ötven programmal várja a látogatókat. A gyerekeknek külön megnyitót is tartottak.

Péter Beáta 2018. május 10., csütörtök

Ez lesz a Csíkszeredai Könyvvásár programja

Csütörtökön nyitja meg kapuit a Csíkszeredai Könyvvásár, délelőtt a megyeszékhely általános és középiskoláiban tartanak rendhagyó irodalomórákat a rendezvény neves meghívottjai. A rendezvényre több mint harminc könyvbemutatóval készültek a szervezők és a kiadók.

Péter Beáta 2018. május 09., szerda

Csíkszeredai Könyvvásár: a könyvek, beszélgetések, foglalkozások, koncertek tere lesz az Erőss Zsolt Aréna

Új arculattal és elgondolásokkal jelentkezik a Csíkszereda Polgármesteri Hivatala által szervezett, harmadik könyvvásár, ez a vásár terének berendezésében is megmutatkozik majd. A Csíkszeredai Könyvvásár helyszínén Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere „kalauzolt” végig.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2018. május 08., kedd

Különös történetek, különös figurákkal: beszélgetés a kuflik megteremtőjével

Népszerű mesefigurái, a kuflik társaságában érkezik a Csíkszeredai Könyvvásárra Dániel András magyarországi író és illusztrátor. A kuflikról nem csak képeskönyvek, hanem rajzfilmsorozat is készült, amelyet kedden és szerdán a Csíki Moziban lehet megtekinteni.