HIRDETÉS
Péter Beáta 2018. december 07., péntek

Pásztor Anna: elképesztő kalandokban és szeretetben volt részünk

Minden reményüket felülmúlta az erdélyi turné – fogalmazott Pásztor Anna, a magyarországi Anna and the Barbies énekesnője, amikor a We Rock Erdély Tour élményeiről mesélt a Székelyhonnak. Kiderült, közel tizenöt éves fennállásuk óta ez volt az első olyan turnéjuk, amelyről a zenekar mindig is álmodott.

Péter Beáta 2018. december 05., szerda

Emberközpontú találkozás az alkotásokon keresztül

Triptichon címmel nyílt kiállítás a csíkszeredai Megyeháza Galériában három csíkszeredai művész alkotásaiból. Ádám Gyula művészfotói, Botár László festményei és Fazakas Csaba alkotásai a tárlaton szerves egységet alkotnak és közös üzenetet hordoznak.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2018. december 03., hétfő

Midnight Buzz: különleges élmény volt az Anna and the Barbies-zal fellépni

Véget ért az Anna and the Barbies We Rock Erdély turnéja: vasárnap este a brassói Temple Pubban hatalmas bulival zárta a koncertsorozatot az elmúlt napokban Erdélyen „végigsöprő” zenekar. A Cenk alatti városban a Midnight Buzz formációnak nyílt lehetősége fellépni előzenekarként.

Hallgassa online rádióinkat
Péter Beáta 2018. december 02., vasárnap

Őszinte rock and roll a Crazy Plumberstől

Ritka jó buli volt – így jellemezte a szombat esti fellépésüket a Crazy Plumbers egyik tagja. Az Anna and the Barbies erdélyi turnéjának keretében a sepsiszentgyörgyi trió a Szimplában hangolta rá a közönséget a magyarországi zenekar koncertjére.

Péter Beáta 2018. december 01., szombat

Szuverén Krú: kilépni a közhelyekből

Úgy gondolták, hogy nincs vesztenivalójuk, ha jelentkeznek az Erdélyi Médiatér Egyesület és a SoundCam stúdió felhívására, hogy az Anna and the Barbies előzenekaraként lépjenek fel Csíkszeredában.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2018. november 29., csütörtök

Annáékkal a három Á és egy D

Kolozsváron folytatódott szerdán a magyarországi Anna and the Barbies erdélyi turnéja, szerda este a Form Space-ben csapott óriási bulit a zenekar. Ezúttal a középiskolás diákokból verbuválódott 3AD kolozsvári együttes mutatkozott be a közönségnek előzenekarként.

Péter Beáta 2018. november 25., vasárnap

Egy színpadon az Anna and the Barbies-zal

Óriási buli és nagy megtiszteltetés volt Magyarország egyik legnépszerűbb bandája, az Anna and the Barbies előzenekaraként fellépni – mutatott rá Buzási Marót Örs, a Wrepperz basszusgitárosa. Az Anna and The Barbies együttes erdélyi turnéjának első állomása Nagyváradon volt.

Péter Beáta 2018. november 22., csütörtök

Tévében a Gaál Andrásról készült portréfilm

Hiába a több száz kilométeres távolság, még Nyugat-Magyarországon is a gyergyói és csíki hegyeket festi Gaál András. A festőművészről portréfilm készült, amelyet vasárnap tűzött műsorára a Duna Televízió. 

HIRDETÉS
Péter Beáta 2018. október 11., csütörtök

#fridaysession: tehetséggondozó Erdélyben is

Fiatal, feltörekvő zenészeknek, előadóknak találták ki a #fridaysessiont, amely október 12-étől Erdélyben is segíti a tehetségeket. Műfaji megkötés nincs, viszont fontos, hogy igényes és jó minőségű zenével, lehetőleg saját szerzeménnyel jelentkezzen az adott előadó.

Péter Beáta 2018. szeptember 29., szombat

Összefonódó hagyományszálak a csíkmadarasi néptáncegyüttesnél

Évtizedekre visszanyúló hagyománya van Csíkmadarason az ének-, tánc- és hangszereszene-oktatásnak, művelésnek. Az idősebb korosztály jó példát mutat a fiataloknak, a cél, hogy minél többen helybéli megismerje a falu táncait, népdalait. 

Péter Beáta 2018. augusztus 28., kedd

Gyimesekben készítik fel a virtuózokat

Ugyanolyan eséllyel indulhassanak a székelyföldi tehetséges gyerekek is a klasszikuszenei porondon, mint a nagy zenei központok közelében élő társaik – többek között ezért is szervezte meg az ArtStart4U Egyesület a Virtuózok-mesterkurzust.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2018. augusztus 08., szerda

Kigyűlt a pénz Aczél Dóra műtétjére

Alig néhány nap leforgása alatt gyűlt össze az az összeg, amely ahhoz szükséges, hogy a nagyváradi Aczél Dóra bal karján műtétet végezzenek el, és így elkerülhető legyen az amputáció.

Péter Beáta 2018. augusztus 02., csütörtök

Elkerülhető lenne az amputáció

„Édesanya vagyok, feleség, barát, célcsoportért felelős, írok, néha olvasok is, beszélgetek, rengeteget, néha meghallgatok”– írja magáról Aczél Dóra a fajdallam.ro blogján. Eddig ő segített másoknak, most ő kér segítséget, hogy ne kelljen amputálni a karját.

Péter Beáta 2018. július 28., szombat

Akadályozott visszaszolgáltatás

Nem megfelelően alkalmazzák a visszaszolgáltatási törvényt, láthatóan tudatosan akadályozzák azt, hogy a magyar közösségek, az egyházak és a valamikori mecénás nemesség visszaszerezze az ingatlanjait – hangzott el szombat délután Tusványoson.

Péter Beáta 2018. július 27., péntek

Tömegekhez juttatják el a kortárs irodalmat

A Székelyhon lapcsalád kiadványai havi mellékleteként is megjelenő Előretolt Helyőrség irodalmi-kulturális lapot mutatták be pénteken Tusványoson, a Mátyás-udvarban.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2018. július 27., péntek

Csíksomlyói passió: nem showműsor, de azért Berecz András időnként „megpihenteti” a nézőt

A Csíksomlyói passió székelyföldi bemutatójáról tartottak rendhagyó sajtótájékoztatót pénteken Tusványoson, a Magyar Teátrum Sátorban. Erre számíthatunk a nyár végi csíksomlyói monumentális produkción.