HIRDETÉS
Péter Beáta 2017. június 27., kedd

Egy hónap múlva rajtol a dzsesszfesztivál

Négy napig szól a dzsesszmuzsika július végén Csíkszeredában. A kilencedik kiadásához érkezett Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivál ismét színes programkínálattal várja a dzsessz szerelmeseit. Már elkezdődött a jegyárusítás.

Péter Beáta 2017. június 27., kedd

Székelyföldi Gyógynövénynapot szerveznek

Második alkalommal szervezik meg a Székelyföldi Gyógynövénynapot a csíksomlyói Szent István Otthonban. Június 30-án előadásokkal, gyógynövénysátrakkal, közösségi kerttel, színpadi előadásokkal és gyermekfoglalkozásokkal várják az érdeklődőket.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2017. június 27., kedd

Régizenét hallgatni hívnak

A reformáció 500 éves évfordulója előtt tiszteleg elsősorban a 2017-es Csíkszeredai Régizene Fesztivál, amelyet ezúttal kilencnaposra tervezett a szervező Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ.

Péter Beáta 2017. június 26., hétfő

Domokos Géza emlékezete

Kisebb csoport gyűlt össze hétfő délután Csíkszeredában – a Petőfi utcai Kriterion Ház falán található – Domokos Géza emléktáblájánál, és koszorúzták meg azt.

Péter Beáta 2017. június 26., hétfő

Kutyák kerültek középpontba

Második alkalommal tartott kutyakiállítást a Hardogs Hargita Megyei Ebtenyésztők Egyesülete szombaton a Vákár Lajos Műjégpályán.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2017. június 26., hétfő

Megmozgatta a csíkszeredaiakat a Múzeumok Éjszakája

Benépesedett szombaton Csíkszeredában a Mikó-vár udvara és a múzeum kiállítóterei, mindenki találhatott kedvére való programot a Csíki Székely Múzeum által szervezett Múzeumok Éjszakáján. A nyárnyitó rendezvénynek 2200 látogatója volt.

Kiss Előd-Gergely , Antal Erika , Péter Beáta 2017. június 25., vasárnap

Egy színházi szövetség létjogosultsága

Lenne létjogosultsága az összes erdélyi magyar színházat tömörítő szervezetnek, ha azt eredményesen tudják működtetni – mondták el lapcsaládunk megkeresésére erdélyi magyar teátrumok vezetői.

Péter Beáta 2017. június 22., csütörtök

Cserekönyv-kuckók a csíkszeredai központi parkban

Új ötlettel és megvalósítással állt elő a csíkszeredai Spektrum Oktatási Központ: házikó formájú könyvszekrényeket állítottak fel a központi parkban. A kiskönyvtárakból bárki ingyen kölcsönözhet ki könyvet, de nem csak elviheti, tehet is be újabb kötetet.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2017. június 21., szerda

Programkavalkád a Múzeumok Éjszakáján

A Csíki Székely Múzeumban június 24-én tartják a Múzeumok Éjszakája elnevezésű rendezvényt.

Péter Beáta 2017. június 21., szerda

Négyen részesültek Maximus-díjban a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara három évvel ezelőtt hozta létre a Maximus hallgatói díjat, amellyel a legkiemelkedőbb tudományos munkákat ismerik el.

Péter Beáta 2017. június 20., kedd

Ezt is ki lehet hozni egy csűrből

Rodics Gergely 2009-ben vásárolt egy telket Csíkdelnén, rajta házzal és csűrrel. A csűrbe egy tejfeldolgozót szerettek volna berendezni, aztán végül más lett az irány: az épület egyik részéből vendégház, a másikból pedig közösségi tér lett.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2017. június 19., hétfő

A kecskeméti Katona József Színház vendégjátéka Hargita megyében

Három Hargita megyei városban mutatja be a Boeing, Boeing című előadást a kecskeméti Katona József Színház. Hétfő este Gyergyószentmiklóson láthatja a közönség, kedd este hét órától a Csíki Játékszínben, szerdán pedig Székelyudvarhelyen lehet megtekinteni a vendégjátékot.

Péter Beáta 2017. június 18., vasárnap

Búcsúztak az évadtól a Csíki Játékszínnél

Gálaműsorral búcsúztatta tizennyolcadik évadját a Csíki Játékszín társulata vasárnap. Az est folyamán – a hagyomány szerint – különböző díjakat is kiosztottak a színház dolgozói között.

Péter Beáta 2017. június 18., vasárnap

Családias falunapok Csicsóban

Minden korosztálynak kínáltak programokat a hétvégén Csíkcsicsóban a Szent Antal búcsú köré szervezett falunapokon. A rendezvénysorozat jó alkalom volt arra, hogy a falustársak találkozzanak, az elszármazottak pedig hazalátogassanak az ünnepre.

Péter Beáta 2017. június 16., péntek

A nagykorúság jegyében zárja évadát a Csíki Játékszín

Tizenegy bemutató, több mint 51 ezer néző, 213 előadás. Parászka Miklóssal, a Csíki Játékszín igazgatójával beszélgettünk az elmúlt színházi évadról, valamint arról, hogy miért marad távol a társulat a kisvárdai fesztiválról és mikorra várható igazgatóváltás a csíki teátrumn

HIRDETÉS
Péter Beáta 2017. június 14., szerda

Összkomfortos lakóház – kerekeken

Egy csíkszeredai házaspár miután saját maguknak egy limuzin alvázára épített házat, vállalkozásba kezdett és mobilházakat készítenek, amelyek egyik előnye, hogy bárhová utazunk, az otthonunk ott lehet velünk.