Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Péter Beáta 2019. június 26., szerda

Határokon átívelő zene: a jövőt teszik bizonyossá

Fiatal erdélyi komolyzenei tehetségeknek nyújt fellépési és szakmai fejlődési lehetőséget a Művészeti Alap Értetek Egyesület és a Class Értékeink Egyesület: június 30-án 19 órától immár negyedik alkalommal várják a klasszikus zene kedvelőit a Hazulról Hazaiaknak elnevezésű gálakoncertre.

Péter Beáta 2019. június 26., szerda

Katasztrófáról és szerelemről szól C.S. Lazzar legújabb regénye

A Z: Az utolsó őrző című ifjúsági kalandregény után ezúttal romantikus thrillerrel rukkolt elő Lázár Csaba, avagy írói álnevén C.S. Lazzar. A Víz alatt című regényben több rejtett üzenetet is felfejthetünk – derült ki a kedd esti könyvbemutatón.

Péter Beáta 2019. május 06., hétfő

Tanácsadói hálózat: túlterhelt iskolai tanácsadók és logopédusok

A szorongásos zavarok a leggyakoribbak a diákok körében, és folyamatosan nő a beszédhibával küzdő gyerekek száma. Ugyanakkor legalább kétszer annyi logopédusra és tanácsadóra lenne szükség, mint amennyi jelenleg dolgozik.

Hallgassa online rádióinkat
Péter Beáta 2019. április 27., szombat

A drogok által veszélyeztetett, digitális térben működő Z generáció problémáiról beszéltek

Mit kezdjünk a Z-vel? – a Z generáció az üzletben és a családban címet adta a Csíki Vállalkozók Egyesülete legutóbbi találkozójának, amely keretében többek között az Eustress Egyesület Kamaszkori függőségek elnevezésű projektje kapcsán is hangzott el előadás.

Péter Beáta 2019. március 19., kedd

Mentőöv a kamaszoknak

Milyen pszichoaktív szereket fogyasztanak a fiatalok és milyen megoldásokat tudnak nyújtani a krízishelyzetben levő tizenéveseknek a különböző szervezetek? Többek között erről is szó volt az Eustress Egyesület által indított Kamaszkori függőségek elnevezésű projekt nyitórendezvényén.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2019. március 17., vasárnap

Nemcsak nyelvében, hanem dalában is él a nemzet

Telt ház előtt játszotta el legnépszerűbb dalait a Historica, a Transylvanium, Kalapács József, a Romer, a Moby Dick és a Rock Fanatic együttes március 16-án a székelyudvarhelyi Siculus Ifjúsági Házban. Az első alkalommal megtartott Nemzeti Dal Ünnepre Erdély és Magyarország több településéről érkeztek rockzenekedvelők.

Péter Beáta 2019. március 11., hétfő

A hazaszeretet megélése a rockzenén keresztül

Nemzeti Dal Ünnep néven szervez rockfesztivált a Magyar Dal Produkció és a Keni Graphic március 16-án Székelyudvarhelyen. A Siculus Ifjúsági Házban fellép a Moby Dick, a Transylvanium, a Romer, a Historica, a Rock Fanatic és Kalapács József. A rendezvény főszervezője, Gőbl Gábor szerint fontos, hogy a zenén keresztül közösséget építsenek.

Péter Beáta 2019. február 13., szerda

A kamaszok lelki egészségéért: függőségmegelőzés

Több ezer diáknak, szüleiknek és pedagógusoknak kíván kézzelfogható és bizonyos esetekben életmentő segítséget nyújtani az a függőségmegelőző program, amelyet az Eustress Egyesület indít márciustól, karöltve a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Lelki Egészség Központjával (CSM).

HIRDETÉS
Péter Beáta 2019. február 03., vasárnap

Kihívás volt a kutyafogathajtóknak a tusnádfürdői megmérettetés

Hetedik alkalommal tartottak kutyaszánhúzó versenyt a hétvégén Tusnádfürdőn. Az Adventure és a Green Zone egyesületek szervezésében a VII. Tusnádfürdő Kupa – Kutyafogathajtó sprintversenyre tizennyolc csapat nevezett be.

Péter Beáta 2019. január 19., szombat

A kontraszt, mint szervezőelv

Kuti Zoltán Hermann csíkszeredai fotóművész első egyéni fotókiállítását nyitották meg pénteken a megyeháza földszinti kiállítótermében. A Kontraszt nevű kiállításra hat év terméséből válogatott az alkotó.

Péter Beáta 2019. január 18., péntek

A székelyek történelméről és hagyományairól regényesen

A székelyek természetét, szokásait, különösségét és történelmét tárgyalja Száraz Miklós György József Attila-díjas író a Scolar Kiadó gondozásában megjelent Székelyek – Történelemről és hagyományról című regényes művelődéstörténeti könyve.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2019. január 13., vasárnap

Rangos elismerés a csíkszentsimoni fúvósoknak

Zenei világkörüli utazásra hívta a közönséget két alkalommal is szombaton a tíz éves fennállását ünneplő Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar. Ám nem csak ők készültek meglepetéssel: rangos kitüntetésében részesült a zenekar és vezetőjük, Sándor Árpád.

Péter Beáta 2018. december 07., péntek

Pásztor Anna: elképesztő kalandokban és szeretetben volt részünk

Minden reményüket felülmúlta az erdélyi turné – fogalmazott Pásztor Anna, a magyarországi Anna and the Barbies énekesnője, amikor a We Rock Erdély Tour élményeiről mesélt a Székelyhonnak. Kiderült, közel tizenöt éves fennállásuk óta ez volt az első olyan turnéjuk, amelyről a zenekar mindig is álmodott.

Péter Beáta 2018. december 05., szerda

Emberközpontú találkozás az alkotásokon keresztül

Triptichon címmel nyílt kiállítás a csíkszeredai Megyeháza Galériában három csíkszeredai művész alkotásaiból. Ádám Gyula művészfotói, Botár László festményei és Fazakas Csaba alkotásai a tárlaton szerves egységet alkotnak és közös üzenetet hordoznak.

Péter Beáta 2018. december 03., hétfő

Midnight Buzz: különleges élmény volt az Anna and the Barbies-zal fellépni

Véget ért az Anna and the Barbies We Rock Erdély turnéja: vasárnap este a brassói Temple Pubban hatalmas bulival zárta a koncertsorozatot az elmúlt napokban Erdélyen „végigsöprő” zenekar. A Cenk alatti városban a Midnight Buzz formációnak nyílt lehetősége fellépni előzenekarként.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2018. december 02., vasárnap

Őszinte rock and roll a Crazy Plumberstől

Ritka jó buli volt – így jellemezte a szombat esti fellépésüket a Crazy Plumbers egyik tagja. Az Anna and the Barbies erdélyi turnéjának keretében a sepsiszentgyörgyi trió a Szimplában hangolta rá a közönséget a magyarországi zenekar koncertjére.