HIRDETÉS
Péter Beáta 2017. augusztus 17., csütörtök

Bemutatják Csíkszeredában a Szent László-rockoratóriumot

Több mint száz személyből áll a Szent László, légy velünk! című rockoratórium és táncjáték stábja, a különböző táncos és zenész csoportok munkája az elmúlt héten állt össze egésszé. Az előadást vasárnap este kilenctől lehet megtekinteni a csíkszeredai Szabadság téren.

Péter Beáta 2017. augusztus 15., kedd

Nagyboldogasszony napja alkalmából ünnepeltek Csíkkarcfalván

Helyi előadók fellépése, különböző vetélkedők, sportesemények szórakoztatták az érdeklődőket Csíkkarcfalván, a tizennyolcadik alkalommal megszervezett Nagyboldogasszony Napokon.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2017. augusztus 15., kedd

Gyimesközéploki lány a Magyarok Világszépe döntőjében

Blága Tünde is bekerült az augusztus 11-én Debrecenben tartott Magyarok Világszépe Szépségverseny döntőjébe. Fásy Ádám rendezvényén a tizenhét lányból álló döntős mezőnyben pedig az első tíz között ünnepelhették.

Péter Beáta 2017. augusztus 15., kedd

Gumifüst és lángcsóvák Karcfalva központjában

A magyarországi Tápai Tamás és csapata tartott stunt rider bemutatót hétfőn Csíkkarcfalva központjában. A motoros – aki Nicolas Cage kaszkadőre volt a Szellemlovas 2. című filmben – a csíkkarcfalvi Nagyboldogasszony napokra érkezett a helyi önkormányzat meghívására.

Péter Beáta 2017. augusztus 14., hétfő

Több mint ezer keresztény fiatal Csíksomlyón

Ébredj és lépj! mottóval tartják az idei Csíksomlyói Ifjúsági Találkozót, amely Nagyboldogasszony ünnepén, augusztus 15-én kezdődik, és 19-én ér véget. Az online regisztráció lezárult, de a keddi nyitónapon még van lehetőség bejelentkezni a táborba. A szervezők elmondják, hogy miért érdemes.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2017. augusztus 11., péntek

Készül a Szent László rockoratórium

Gőzerővel zajlanak a zenekari-, kórus- és táncpróbák, az egyeztetések, készülnek a jelmezek, a bábok, jövő héten érkeznek a hang- és fénytechnikusok, egy csíkszeredai kovácsműhelyben pedig a királyi koronát formázzák.

Péter Beáta 2017. augusztus 11., péntek

Csíkszeredának is megmutatják a Virtuózok tehetséges fiataljait

Nagyszabású Virtuózok gálakoncertet tartanak Csíkszeredában augusztus 12-én este 7 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában, a Class Értékeink Egyesület, Artstart4You szervezésében.

Péter Beáta 2017. augusztus 10., csütörtök

A 32-es határvadászokra emlékeznek

Hétnapos rendezvénnyel emlékeznek ebben az évben az ezeréves határt védő 32-es határvadász zászlóaljra. Augusztus 13-20. között több túrán és különböző kulturális programokon vehetnek részt az érdeklődők.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2017. augusztus 08., kedd

Angol önkéntesek tették színessé a csíki iskolák udvarait

Játszóteret újítottak fel, fásszínt építettek, focikaput és kosárpalánkot is felállítottak az erdőalji és a csíksomlyói iskolák udvarán azok az önkéntes csoportok tagjai, akik egy angliai magániskolából érkeztek Csíkba.

Péter Beáta 2017. augusztus 08., kedd

Ahol több generáció táncolt már

A tusnádfürdői Gyöngyvirág Néptáncegyüttes a fürdőváros egyik meghatározó kulturális csoportja, nem egy hivatásos táncos is kikerült már innen, ugyanakkor több „gyöngyvirágos” generáció nőtt már fel.

Péter Beáta 2017. augusztus 06., vasárnap

Öröm és zene

Cserey Csaba (Csabcsi) dobművész kalauzolta a ritmusok világába a legkisebbeket szombaton és vasárnap délelőtt a Mikó-vár előtti téren. A foglalkozás láthatóan nemcsak a gyerekeknek, hanem a szülőknek is nagyon tetszett, többen is bekapcsolódtak.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2017. augusztus 06., vasárnap

Székely Ízek Gasztronómiai Fesztiválja: a csülöktől a gulyásig

Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a Csíkszeredai Városnapokon az első Székely Ízek Gasztronómiai Fesztiválját. A Sapientia EMTE épülete mögötti parkolóban kilenc székelyföldi konyha kínálta az ínycsiklandó falatokat.

Péter Beáta 2017. augusztus 05., szombat

Pityókafesztivál: ahol a főzés mellett a találkozás a legfontosabb

Ötvenhárom csapat főzött a tizenhetedik csíkszeredai Pityókafesztiválon szombaton a központi parkban. A Csíkszeredai Városnapok egyik kiemelkedő rendezvényének különlegessége, hogy noha tömegeket vonz, családias hangulat jellemzi.

Péter Beáta 2017. augusztus 04., péntek

Ismét Dob-bantanak a Mikó-várban

Több mint tíz éve elmaradhatatlan programja a Csíkszeredai Városnapoknak az Agora Alapítvány által szervezett Dob-ban ritmusfesztivál. A szervezők évről évre a ritmus világának színes tárházát sorakoztatják fel a rendezvényen.

Péter Beáta 2017. augusztus 03., csütörtök

A Nagy Háborúról szóló sztereofényképeket lehet megtekinteni Csíkszeredában

Az első világháborúhoz kapcsolódó sztereofényképekből készült kiállítást nyitották meg csütörtök délután a Csíki Székely Múzeumban, Nézőpontok – Térhatású fényképek a Nagy Háborúból címmel.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2017. augusztus 03., csütörtök

Fúvószenétől hangos Csíkszentsimon

Felpezsdült az élet múlt szerdától Csíkszentsimonban, ahol több mint háromszáz gyerek táborozik tíz napon keresztül. Az ifjú zenészek, táncosok és kézművesek péntek délután egy órától mutatják be munkájuk gyümölcsét a helyi kultúrotthonban.