HIRDETÉS
Péter Beáta 2019. március 19., kedd

Mentőöv a kamaszoknak

Milyen pszichoaktív szereket fogyasztanak a fiatalok és milyen megoldásokat tudnak nyújtani a krízishelyzetben levő tizenéveseknek a különböző szervezetek? Többek között erről is szó volt az Eustress Egyesület által indított Kamaszkori függőségek elnevezésű projekt nyitórendezvényén.

Péter Beáta 2019. március 17., vasárnap

Nemcsak nyelvében, hanem dalában is él a nemzet

Telt ház előtt játszotta el legnépszerűbb dalait a Historica, a Transylvanium, Kalapács József, a Romer, a Moby Dick és a Rock Fanatic együttes március 16-án a székelyudvarhelyi Siculus Ifjúsági Házban. Az első alkalommal megtartott Nemzeti Dal Ünnepre Erdély és Magyarország több településéről érkeztek rockzenekedvelők.

Péter Beáta 2019. március 11., hétfő

A hazaszeretet megélése a rockzenén keresztül

Nemzeti Dal Ünnep néven szervez rockfesztivált a Magyar Dal Produkció és a Keni Graphic március 16-án Székelyudvarhelyen. A Siculus Ifjúsági Házban fellép a Moby Dick, a Transylvanium, a Romer, a Historica, a Rock Fanatic és Kalapács József. A rendezvény főszervezője, Gőbl Gábor szerint fontos, hogy a zenén keresztül közösséget építsenek.

Hallgassa online rádióinkat
Péter Beáta 2019. február 13., szerda

A kamaszok lelki egészségéért: függőségmegelőzés

Több ezer diáknak, szüleiknek és pedagógusoknak kíván kézzelfogható és bizonyos esetekben életmentő segítséget nyújtani az a függőségmegelőző program, amelyet az Eustress Egyesület indít márciustól, karöltve a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Lelki Egészség Központjával (CSM).

Péter Beáta 2019. február 03., vasárnap

Kihívás volt a kutyafogathajtóknak a tusnádfürdői megmérettetés

Hetedik alkalommal tartottak kutyaszánhúzó versenyt a hétvégén Tusnádfürdőn. Az Adventure és a Green Zone egyesületek szervezésében a VII. Tusnádfürdő Kupa – Kutyafogathajtó sprintversenyre tizennyolc csapat nevezett be.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2019. január 19., szombat

A kontraszt, mint szervezőelv

Kuti Zoltán Hermann csíkszeredai fotóművész első egyéni fotókiállítását nyitották meg pénteken a megyeháza földszinti kiállítótermében. A Kontraszt nevű kiállításra hat év terméséből válogatott az alkotó.

Péter Beáta 2019. január 18., péntek

A székelyek történelméről és hagyományairól regényesen

A székelyek természetét, szokásait, különösségét és történelmét tárgyalja Száraz Miklós György József Attila-díjas író a Scolar Kiadó gondozásában megjelent Székelyek – Történelemről és hagyományról című regényes művelődéstörténeti könyve.

Péter Beáta 2019. január 13., vasárnap

Rangos elismerés a csíkszentsimoni fúvósoknak

Zenei világkörüli utazásra hívta a közönséget két alkalommal is szombaton a tíz éves fennállását ünneplő Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar. Ám nem csak ők készültek meglepetéssel: rangos kitüntetésében részesült a zenekar és vezetőjük, Sándor Árpád.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2018. december 07., péntek

Pásztor Anna: elképesztő kalandokban és szeretetben volt részünk

Minden reményüket felülmúlta az erdélyi turné – fogalmazott Pásztor Anna, a magyarországi Anna and the Barbies énekesnője, amikor a We Rock Erdély Tour élményeiről mesélt a Székelyhonnak. Kiderült, közel tizenöt éves fennállásuk óta ez volt az első olyan turnéjuk, amelyről a zenekar mindig is álmodott.

Péter Beáta 2018. december 05., szerda

Emberközpontú találkozás az alkotásokon keresztül

Triptichon címmel nyílt kiállítás a csíkszeredai Megyeháza Galériában három csíkszeredai művész alkotásaiból. Ádám Gyula művészfotói, Botár László festményei és Fazakas Csaba alkotásai a tárlaton szerves egységet alkotnak és közös üzenetet hordoznak.

Péter Beáta 2018. december 03., hétfő

Midnight Buzz: különleges élmény volt az Anna and the Barbies-zal fellépni

Véget ért az Anna and the Barbies We Rock Erdély turnéja: vasárnap este a brassói Temple Pubban hatalmas bulival zárta a koncertsorozatot az elmúlt napokban Erdélyen „végigsöprő” zenekar. A Cenk alatti városban a Midnight Buzz formációnak nyílt lehetősége fellépni előzenekarként.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2018. december 02., vasárnap

Őszinte rock and roll a Crazy Plumberstől

Ritka jó buli volt – így jellemezte a szombat esti fellépésüket a Crazy Plumbers egyik tagja. Az Anna and the Barbies erdélyi turnéjának keretében a sepsiszentgyörgyi trió a Szimplában hangolta rá a közönséget a magyarországi zenekar koncertjére.

Péter Beáta 2018. december 01., szombat

Szuverén Krú: kilépni a közhelyekből

Úgy gondolták, hogy nincs vesztenivalójuk, ha jelentkeznek az Erdélyi Médiatér Egyesület és a SoundCam stúdió felhívására, hogy az Anna and the Barbies előzenekaraként lépjenek fel Csíkszeredában.

Péter Beáta 2018. november 29., csütörtök

Annáékkal a három Á és egy D

Kolozsváron folytatódott szerdán a magyarországi Anna and the Barbies erdélyi turnéja, szerda este a Form Space-ben csapott óriási bulit a zenekar. Ezúttal a középiskolás diákokból verbuválódott 3AD kolozsvári együttes mutatkozott be a közönségnek előzenekarként.

Péter Beáta 2018. november 25., vasárnap

Egy színpadon az Anna and the Barbies-zal

Óriási buli és nagy megtiszteltetés volt Magyarország egyik legnépszerűbb bandája, az Anna and the Barbies előzenekaraként fellépni – mutatott rá Buzási Marót Örs, a Wrepperz basszusgitárosa. Az Anna and The Barbies együttes erdélyi turnéjának első állomása Nagyváradon volt.

HIRDETÉS
Péter Beáta 2018. november 22., csütörtök

Tévében a Gaál Andrásról készült portréfilm

Hiába a több száz kilométeres távolság, még Nyugat-Magyarországon is a gyergyói és csíki hegyeket festi Gaál András. A festőművészről portréfilm készült, amelyet vasárnap tűzött műsorára a Duna Televízió.