HIRDETÉS
Dobos László 2018. április 18., szerda

Miklós Edit úgy érzi, vezetőként többet tud tenni

Székelyföldi elnöke van a Magyar Síszövetségnek: vasárnap Miklós Editet, a 2014-es téli olimpián 7. helyezett lesiklólányt választották meg a szövetség élére. Visszavonulásáról faggattuk, illetve a jövőbeli elképzeléseiről is kérdeztük.

Dobos László 2018. április 18., szerda

Visszatér a férfi kosárlabda Csíkszeredába

Hosszú idő után újra férfi kosárlabda-mérkőzéseket rendeznek Csíkszeredában, ahol a korosztályos bajnokság harmadik tornáját rendezik meg.

HIRDETÉS
Dobos László 2018. április 09., hétfő

Gyümölcsoltó Boldogasszony áttett ünnepe

Hétfőn van Jézus fogantatásának napja, amelynek szép meghonosodott magyar neve a Gyümölcsoltó Boldogasszony. Áthelyezett, áttett ünnepnap, mivel idén Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, március 25. egybeesett virágvasárnappal.

Dobos László 2018. április 08., vasárnap

Szegre akasztották a fegyvert: Tófalvi Éva és Szőcs Emőke visszavonult az aktív versenyzéstől

Megható ünnepségen búcsúztatták el az aktív versenyzéstől Székelyföld két legjobb női biatlonistáját, Tófalvi Évát és Szőcs Emőkét Hargitafürdőn, szombaton.

Dobos László 2018. április 01., vasárnap

Nagyon elverte a Sportklub a Coronát

Nem április elsejei tréfa: a Csíkszeredai Sportklub vasárnap este 10–1-re nyert a Brassói Corona otthonában a román felnőtt jégkorongbajnokság döntőjének negyedik mérkőzésén, így összesítésben 3–1-re vezet, és még egy győzelemre van szüksége a bajnoki cím megszerzéséhez.

HIRDETÉS
Dobos László 2018. március 29., csütörtök

Nagyszabású hokigálára készülnek Csíkban

Ötödik alkalommal méri össze erejét Székelyföld és Magyarország jégkorong-válogatottja. A testvérmeccs helyszíne ezúttal Csíkszereda lesz, május 1-jén a Vákár Lajos Műjégpálya ad otthont a székely–magyar jégkorongünnepnek.

Dobos László 2018. március 18., vasárnap

Adósunk marad idén Sándor, József, Benedek

Egész magyar nyelvterületen közismert a mondás: Sándor, József, Benedek, zsákban hozzák a meleget, ám idén ez nem jön be. Vasárnap van Sándor napja, hétfőn József, szerdán pedig Benedek.

Dobos László 2018. március 07., szerda

Összefogtak a csíki és gyergyói jégkorong-egyesületek képviselői

Sikerrel járt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kezdeményezése, hogy csíki és gyergyói fiatal jégkorongozókból alakuljon egy egyetemista hokicsapat. Az erről szóló szándéknyilatkozatot szerdán írták alá a csapat kialakításában és működtetésében érdekelt felek.

HIRDETÉS
Dobos László 2018. március 02., péntek

Magyar válogatottba küldenék a játékosokat, mégis a román szövetség kopogtat

Hat éve kezdte el működését a Székelyföld Labdarúgó Akadémia, ahonnan több játékos is bemutatkozott már a különböző korosztályos válogatottakban. Többek közt erről beszélgettünk Szondy Zoltánnal, az FK Csíkszereda és az akadémia elnökével.

Dobos László 2018. március 02., péntek

A legjobb négy közé jutna az Imperial Wet

Nagy lehetőség kapujába érkezett a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapat, amely szombaton délután 5 órától a Galaci United elleni hazai mérkőzésen kivívhatja a továbbjutást a Román Kupa legjobb négy csapata közé.

Dobos László 2018. március 01., csütörtök

Iszlay Mátyás indulhat a világkupán

Jól szerepel a 18 éves csíkszeredai Iszlay Mátyás hódeszkás a nemzetközi snowboardküzdelmeken. A RideMore Sportklub versenyzője az idény eddigi megmérettetésein összegyűjtötte a világkupaversenyeken való induláshoz szükséges pontokat.

HIRDETÉS
Dobos László 2018. február 26., hétfő

Dobogós helyeken végeztek a székelyföldi veterán atléták

Több száz sportoló vett részt az elmúlt napokban a román fővárosban megrendezett fedettpályás Masters (veterán) országos bajnokságon, ahonnan a székelyföldi atléták számos érmes helyezéssel tértek haza.

Dobos László 2018. február 24., szombat

Egyetlen győzelemre a Sportklub az elődöntőtől

A negyeddöntő harmadik mérkőzésén is háromgólos győzelmet aratott a Csíkszeredai Sportklub a Dunaújvárosi Acélbikák felett a jégkorong Erste Ligában. A csíkiak szombaton este 5–2-re nyertek, és még egy győzelemre van szükségük a legjobb négy közé jutáshoz.

Dobos László 2018. február 11., vasárnap

A Siculicidium emlékmű szellemi atyjára emlékeztek

Zsúfolásig megtelt vasárnap délelőtt a madéfalvi Siculicidium emlékművel szemben álló Szent Anna (Siculicidium) kápolna, ahol az emlékmű tervezőjére, dr. Bárdos István művészettörténész szerint „a Siculicidium emlékmű szellemi atyára” emlékeztek.

Dobos László 2018. február 01., csütörtök

Sporttörténelmet ír Tófalvi Éva, a hargitafürdői sílövő

Elutazott Dél-Koreába, a jövő pénteken Phjonghcsangban kezdődő téli olimpiai játékokra a romániai küldöttség. A csapatnak tagja a csíkszeredai Tófalvi Éva, aki hatodik alkalommal indulhat az ötkarikás játékokon.

HIRDETÉS
Dobos László 2018. január 30., kedd

Gólzáporos meccsen győzött a Sportklub Fehérváron

Gólzáporos mérkőzésen győzött kedden este Székesfehérváron a Csíkszeredai Sportklub. A csíkiak 8–5-re nyertek a Fehérvári Titánok otthonában a jégkorong Erste Liga középszakaszának alsóházi mérkőzésén.