HIRDETÉS
Dobos László 2018. június 11., hétfő

Összeállt egy képre a romániai jégkorongozók aranycsapata

Hargitafürdőn találkoztak hét végén a romániai jégkorongozás aranygenerációjának tagjai. Az 1964 és 1980 közötti időszakban érte legjobb eredményeit a romániai hoki, a találkozóra érkező sportolók négy olimpián, illetve a bécsi vébén képviselték Romániát.

Dobos László 2018. június 11., hétfő

Jubileumi ünnepséget tartott a Csíkszeredai ISK

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a hét végén a Csíkszeredai Iskolás Sportklub: a székelyföldi sport utánpótlásának nevelésében fontos szerepet betöltő klub jubileumi ünnepségén az eltelt évekre emlékeztek.

HIRDETÉS
Dobos László 2018. május 31., csütörtök

Úrnapját, az oltáriszentség ünnepét ünnepli a katolikus egyház

A pünkösd utáni tizedik napra esik a katolikus naptárban Úrnapja. Ezen a napon „Krisztus titokzatos testét” (Corpus Christi Mysticum), az oltáriszentséget ünnepli az egyház.

Dobos László 2018. május 18., péntek

Pünkösd a Gyimesekben

Hagyománnyá vált, hogy a pünkösdszombati csíksomlyói búcsúra érkező zarándokok egy része a Gyimesekbe is ellátogat. Idén csak egy zarándokvonat érkezik az egykori vasúti határállomásra. A gyimesi pünkösdi ünnepsége többsége Kontumácon zajlik.

Dobos László 2018. május 18., péntek

Öt gól az U17-es házidöntőn

Meglepetéssel zárult az U17-es korosztály számára kiírt országos labdarúgó-bajnokság döntője, az FK Csíkszereda két csapata között lejátszott finálét az egy évvel kisebb korosztályúak csapata nyerte.

HIRDETÉS
Dobos László 2018. május 14., hétfő

Mindkét válogatottban lesznek székely legények

Sporttörténelmi eseményre készülnek Csíkszeredában: május 16-án, szerdán 18 órától nemzetközi barátságos labdarúgó mérkőzést rendeznek a városi stadionban, Románia és Magyarország U15-ös korosztályú válogatottja játszik egymás ellen.

Dobos László 2018. május 12., szombat

Az FK Csíkszereda elhozta a pontokat Bukovinából

Izgalmas mérkőzésen, a 90. percben született góllal győzött szombaton délután az FK Csíkszereda a Bucovina Rădăuți otthonában a román labdarúgó 3. Liga 28. fordulójában.

Dobos László 2018. május 06., vasárnap

Székelyföld: száz kilométeres körzetben nyolc műjégpálya

Székelyföld az egyik jégpályákkal legsűrűbben benépesített térség lett az elmúlt időszakban – jelentette ki Tánczos Barna, a magyar állam által támogatott Székelyföldi Jégkorong Akadémiát (SzJA) működtető Mens Sana Alapítvány elnöke.

HIRDETÉS
Dobos László, Zátyi Tibor 2018. május 03., csütörtök

Székely focirangadó Udvarhelyen

Hargita megyei rangadót rendeznek péntek délután hat órától a székelyudvarhelyi városi stadionban, a labdarúgó 3. Liga 26. fordulójában a feljutásért harcoló FK Csíkszeredát fogadja az előző fordulóban harmadosztályos tagságát bebiztosító SZFC.

Dobos László 2018. május 02., szerda

Több mint harmincezer lej gyűlt össze a székely-magyar jégkoronggálán

Elérte célját a kedd esti székely-magyar jégkoronggála. A hokis majálison a belépőkből és a tombolából összegyűlt összeget a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei javára ajánlották fel a szervezők.

Dobos László 2018. május 01., kedd

A székelyek „hathárma” Csíkszeredában

Ötödik alkalommal rendeztek székely–magyar hokigálát, az idei jégkorongünnepnek Csíkszereda volt a házigazdája. A kedd esti eseményre megteltek a Vákár Lajos Műjégpálya lelátói, a látványos, gólokban gazdag mérkőzést a székely csapat nyerte 6–3-ra.

HIRDETÉS
Dobos László 2018. április 30., hétfő

A malomjáték varázsában

Malom Európa-bajnokságot rendeznek idén Budapesten. A május első hétvégéjére tervezett kontinensbajnokságon az élmezőnyben szeretne végezni a csíkszeredai Sánta Elemér, aki jelenleg 7. helyen áll a világranglistán.

Dobos László 2018. április 27., péntek

Közszemlére tették a székely-magyar hokigálán pályára lépő csapatok mezeit

Ötödik alkalommal méri össze erejét Székelyföld és Magyarország jégkorong-válogatottja. A testvérmeccs helyszíne ezúttal Csíkszereda lesz, május 1-jén 18 órától a Vákár Lajos Műjégpálya ad otthont a székely–magyar jégkorongünnepnek.

Dobos László 2018. április 18., szerda

Miklós Edit úgy érzi, vezetőként többet tud tenni

Székelyföldi elnöke van a Magyar Síszövetségnek: vasárnap Miklós Editet, a 2014-es téli olimpián 7. helyezett lesiklólányt választották meg a szövetség élére. Visszavonulásáról faggattuk, illetve a jövőbeli elképzeléseiről is kérdeztük.

Dobos László 2018. április 18., szerda

Visszatér a férfi kosárlabda Csíkszeredába

Hosszú idő után újra férfi kosárlabda-mérkőzéseket rendeznek Csíkszeredában, ahol a korosztályos bajnokság harmadik tornáját rendezik meg.

HIRDETÉS
Dobos László 2018. április 09., hétfő

Gyümölcsoltó Boldogasszony áttett ünnepe

Hétfőn van Jézus fogantatásának napja, amelynek szép meghonosodott magyar neve a Gyümölcsoltó Boldogasszony. Áthelyezett, áttett ünnepnap, mivel idén Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, március 25. egybeesett virágvasárnappal.