Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Dobos László 2020. március 31., kedd

János Norbert Székelyföldön folytatná

Szülői háza udvarán és a környező hegyoldalakon végez edzéseket ezekben a napokban János Norbert. A 21 éves labdarúgó a Csíkszeredához közeli Fitódon született, játszott már a magyar és a román másodosztályban is. Jelenleg szabadon igazolható.

Dobos László 2020. március 31., kedd

Mit kínál a hokiutánpótlás?

Két korosztályban hirdetett bajnokot a Román Jégkorong-szövetség (FRHG) a koronavírus-járvány miatt március közepén félbeszakított 2019–2020-as idényben. Mindkét korosztályban székelyföldi csapatok végeztek az élen.

Dobos László 2020. március 27., péntek

Nem volt egyöntetű döntés a hokibajnokság törlése

Törölték a romániai felnőtt és U20-as jégkorongbajnokságokat. Erről a Román Jégkorong-szövetség (FRHG) vezetőtestülete és a közgyűlés döntött a koronavírus-járvány terjedése miatt bevezetett szükségállapotot követően. A döntés nem volt egyöntetű.

Dobos László 2020. március 26., csütörtök

Tófalvi Éva: nehezen áll helyre majd a sportélet

Hargitafürdői otthonában, elszigetelten követi a világjárvány kapcsán zajló eseményeket Tófalvi Éva sílövő, aki hat téli olimpián vett rész. Minden idők legjobb romániai biatlonistája szerint jó döntés volt a nyári olimpia elhalasztása, de a sportvilágnak idő kell, amíg visszatér a rendes kerékvágásba.

Dobos László 2020. március 25., szerda

Sakkolimpia is csak jövőre

Bár úgy tűnik, a sakkozókat érinti legkevésbé a koronavírus-járvány, a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) mégis bejelentette, hogy elhalasztja a Moszkvában augusztus 5–17. közöttre tervezett 44. sakkolimpiát.

Dobos László 2020. március 25., szerda

Szezonösszegző: minden síversenyen székely dobogós

A romániai sísport-utánpótlásban tapasztalható mostoha körülmények és a kevés hó ellenére mindhárom alpesi sível foglalkozó székelyföldi sportiskolánál jónak ítélik az elért eredményeket.

Dobos László 2020. március 24., kedd

Novák Ede üdvözölte az olimpia elhalasztását

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedden délben hivatalosan bejelentette: Thomas Bach elnök és Abe Sindzó japán miniszterelnök megállapodott abban, hogy a tokiói olimpiát jövő évre halasztják, így a paralimpia is tolódik.

Dobos László 2020. március 23., hétfő

A csíkszeredai kosárcsapattól minden idegenlégiós hazautazott

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések miatt megszűnt minden közös tevékenység a VSK Csíkszereda férfi kosárlabdacsapatánál. A nem székelyföldi játékosok és az idegenlégiósok hazautaztak.

Dobos László 2020. március 22., vasárnap

Az FK Csíkszereda vezetőedzője szerint kevés az esély a májusi újrakezdésre

A koronavírus-járvány elleni intézkedések miatt csupán 24 fordulót rendeztek a csapatonként 38 mérkőzésesre tervezett román másodosztályos labdarúgó-bajnokságban, ahol az FK Csíkszereda kiesőhelyen áll. Valentin Suciut, a csapat vezetőedzőjét a lehetséges folytatásról kérdeztük.

Dobos László 2020. március 18., szerda

Várakozó állásponton az Imperial Wet

Felfüggesztették az edzéseket a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó csapatánál, a játékosok egy része hazautazott, a klub vezetősége pedig a szakszövetség döntéseire vár.

Dobos László 2020. március 17., kedd

Egyéni edzésprogramot követnek az FK Csíkszereda labdarúgói

A koronavírus-járvány terjedése nehéz helyzetbe hozta a futballklubokat. Várakozó állásponton vannak. A labdarúgó 2. Ligában szereplő FK Csíkszereda elnöke, Szondy Zoltán szerint sok minden függ a szakszövetség ezekben a napokban várható döntéseitől, ajánlásaitól.

HIRDETÉS
Dobos László 2020. március 17., kedd

Szibériában versenyeztek a legjobb romániai sítájfutók

A koronavírus-járvány egyelőre nem érte el Szibériát, az oroszországi Hanti Manszijszk adott otthont március 10–16. között a sítájfutók Európa-bajnokságának, amely egyben a világkupa-sorozat utolsó állomása is volt. Romániát három csíki sportoló képviselte.

Dobos László 2020. március 16., hétfő

Egyénileg készülnek a székelyföldi futballakadémia játékosai

Szülői értekezletet tartott a Székelyföld Labdarúgó Akadémia, melynek során az a döntés született, hogy hazaengedik a bentlakásos fiatal futballistákat, akik a következő napokban egyéni edzésprogram alapján készülnek.

Dobos László 2020. március 14., szombat

Csángómagyar focikupa volt Bákóban

Még a koronavírus elleni intézkedések előtti napokban rendezték meg Bákóban a 14-18 év közötti fiatalokból álló csapatok számára kiírt labdarúgó Csángómagyar Ifjúsági Vándorkupát, amelynek idei győztese Diószén csapata lett.

Dobos László 2020. március 14., szombat

Két próbát megtartottak az iskolás sífutóbajnokságon

A koronavírus elterjedését megakadályozó intézkedések miatt a felénél félbeszakadt a Hargitafürdőn elkezdett, az iskolás sportklubok számára kiírt sífutó- és biatlonbajnokság.

HIRDETÉS
Dobos László 2020. március 13., péntek

Érmekkel tértek haza a veterán atléták

Több dobogós helyezéssel tértek haza Szerbiából, a Belgrádban megrendezett veterán atléták Balkán-bajnokságáról a csíki sportolók. A versenyt még a koronavírus elleni védekezés miatt hozott intézkedések előtt tartották.