HIRDETÉS

Gyermektáncház a Mikó-vár udvarán

Péter Beáta 2011. június 09., 15:00

Magyar népi muzsikára rophatták a táncot, népi mondókákat tanulhattak és gyermekjátékokba kapcsolódhattak be a gyerekek június 8-án, szerda délután Mikó-vár udvarán, amikor is a Csíki Anyák Egyesülete szervezésében a sepsiszentgyörgyi Folker együttes gyerektáncházat tartott.

Fotó: Iochom Zsolt

Tekintse meg fotógalériánkat!

Közel négyszáz gyerek és felnőtt látogatott el a Folker együttes gyerektáncházába. „A visszajelzések alapján gondoltuk, hogy tetszeni fog a gyerekeknek még egyszer, mert az együttes legutóbbi csíkszeredai gyerektáncháza után nagyon sokan jelezték társalgási portálokon és magánlevelekben is, hogy ezt gyakrabban is meg lehetne szervezni. A Folker együttes erre a gyerektáncházra van specializálódva, Ildikó nagyon ügyesen vezényeli le a táncokat a gyerekeknek. Már áprilisban abban maradtunk az együttessel, hogy a nyár folyamán még egy alkalomra meghívjuk őket, tekintettel az akkori gyerektáncház nagy népszerűségére, mert azt látjuk, hogy igény van erre a kikapcsolódási formára” – árulta el portálunknak Tiboldi Bea, a Csíki Anyák Egyesületének vezetője. A szervezők nagy örömére szolgál, hogy a Csíkszeredában mostanában szervezett események bő választéka mellett sikerült ennyi embert megmozgatniuk és hogy a gyerekek jól érezték magukat.

A nyári programokkal kapcsolatban Tiboldi Bea még elmondta, hogy június 14-én Böjte Csaba ferences szerzetessel lesz egy közös, Út az életért elnevezésű felvonulásuk a Csíki Anyák Egyesülete tagjainak, amikor is a Márton Áron Gimnázium udvaráról felvonulnak a csíksomlyói Kegytemplomba a Szent Antal napi gyermekáldásra és liliomáldásra. Július 19-24 között a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen az egyesület sátrában a Juventus Alapítvánnyal és a Dévai Szent Ferenc Alapítvánnyal közösen különböző programokkal várják az érdeklődőket. Legközelebb pedig a pünkösdi búcsún vesznek részt, amikor is templomkertbe felállított sátrukban a kismamák és kisgyerekes családoknak biztosítanak etetési, pelenkázási és pihenési lehetőséget.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS