HIRDETÉS

Konferencia hegyi kaszálókról

Pinti Attila 2013. május 21., 16:06 utolsó módosítás: 2013. május 21., 17:43

Romániai és nemzetközi szakemberek bevonásával csütörtökön és pénteken a hegyi kaszálók gazdasági, társadalmi és természeti értékeléséről átfogó konferenciát szervez a Pogány-havas Kistérségi Társulás. Helyszín a Borospataki Skanzen és Panzió.

Fotó: Kristó Róbert

A 2010-ben megszervezett Hegyi kaszálók – a biodiverzitás és hagyományos kultúra találkozási pontjai elnevezésű rendezvény folytatásaként az idei konferencia egyik fő célja, hogy összegyűjtse a hegyi kaszálókkal kapcsolatos tudást, párbeszédet, szakmai vitát kezdeményezve a szóban forgó földterületek fenntartható módon való használatáról és lehetséges védelméről.

A kiemelkedő biodiverzitású – és hangsúlyozottan veszélyeztetett – hegyi kaszálók területeinek drámai csökkenése azt mutatja, hogy az Európai Unió ökoszisztéma-szolgáltatások értékelésére irányuló törekvései nem elég hatékonyak. A kontinens fajgazdag növénytársulásainak fennmaradását biztosító kis léptékű gazdálkodásról értekező szakértők mellett a gazdákat, biológusokat, szociológusokat, közgazdászokat, néprajzkutatókat, politikusokat és nonprofit szervezetek képviselőit is várják. A rendezvény első napjának fő témája a kaszálók környezeti és gazdasági értékelése, második nap a szociális és politikai aspektusok kerülnek előtérbe. A programsorozat csütörtökön reggel kilenc órakor, pénteken pedig negyed tízkor kezdődik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS