Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Pinti Attila 2019. október 04., péntek

A világ legnépszerűbb autói várnak az Őszi Vásáron (x)

Számos újdonsággal rukkolt elő idén a Toyota, az Euro-Car Trading márkaképviselet jóvoltából ezek nagy része megtekinthető a székelyudvarhelyi Őszi Vásáron is. Érdemes elidőzni a kiállított autók között.

Iszlai Katalin, Péter Beáta, Pinti Attila 2019. július 27., szombat

Orbán: egyszerűen nem igaz, hogy a kereszténydemokráciának liberálisnak kell lennie

Székelyföld ostroma, az „egészséges erdélyi magyar politikai pluralizmus” hiánya, illetve Magyarország, mint „valódi, sajátos illiberális kereszténydemokrata állam” témája képezte a jubileumi tusványosi szabadegyetem és diáktábor szombati, főelődadás gerincét.

Pinti Attila 2019. július 26., péntek

„Soha nem volt még olyan fontos, mint napjainkban, hogy magyar a magyarral szót tudjon érteni”

A nemzetpolitikában elért sikerekről, a kárpátaljai magyarok reménytelen helyzetéről és az erdélyi magyar politikai alakulatok együttműködésének szükségszerűségéről beszélgettek a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor hagyományosnak számító pénteki nemzetpolitikai kerekasztal-beszélgetésé

Pinti Attila 2019. július 25., csütörtök

A székelyek vállalkozói kedve segítheti a versenyképesség növelését

Magyarország és Románia gazdasági versenyképességének különbözősége került terítékre csütörtök délelőtt Tusványoson, a főbb panelbeszélgetéseknek helyszínt biztosító Lőrincz Csaba sátorban. Mint elhangzott, Székelyföld kitörési lehetősége az itt élők munkamoráljában rejlik.

Pinti Attila 2019. július 24., szerda

„A magyarok szolgáljanak mintaként egész Európának”

Az EP-választások, a liberalizmus és a vele szemben álló kereszténydemokrata politika, a magyarság brüsszeli képviselete, illetve annak felvidéki hiánya került középpontba szerdán Tusványoson, a Lőrincz Csaba sátorban.

Pinti Attila 2019. május 29., szerda

Ideiglenesen „lakat alatt” az úzvölgyi katonatemető

Lánccal és három lakattal zárták le az úzvölgyi katonai temető székely kapus bejáratát szerdán, a csíkszentmártoni önkormányzati testület határozata alapján. A látogatási tilalom harminc napig lenne érvényes, azonban a határozatot Hargita megye prefektusa megtámadta a közigazgatási bíróságon.

Pinti Attila 2019. március 19., kedd

Extraligás bírók a nemzetközi amatőr hokitornán

Három magyarországi és három székelyföldi csapat részvételével szerveznek amatőr hokikupát a csíkszeredai Molnár Lajos műjégpályán szombaton. A tornán rendhagyó módon extraligás bírók fújják a sípot.

Pinti Attila 2019. január 26., szombat

Aki belemegy, megemlegeti

Legalább egy-másfél méter mély kráter tátong a csíkszeredai vasúti felüljáró híd városközpont irányába vezető forgalmi sávján. A balesetveszélyes lyukra szombat reggel ugyan próbálták egy karácsonyfával figyelmeztetni az autósokat, de a fenyő is belezuhant az üregbe. Nem sokkal jobb a helyzet a másik sávon sem.

Pinti Attila 2019. január 07., hétfő

Tiszta szívvel adni és kapni

Egy közel két évtizeddel ezelőtti, meghatározó fiatalkori élmény hívta életre az állami gondozásban nevelkedő Hargita megyei gyerekeknek Csíksomlyón múlt héten szervezett Tiszta szív lelkitábort. A szeretetre, megértésre és megbocsájtásra nevelő találkozó minden bizonnyal hagyományt teremtett.

Pinti Attila 2018. december 16., vasárnap

Havon, jégen parádéztak az autósok a rászorulókért

Három megyéből huszonkilenc nevező állt rajthoz a Richy Racing Team szervezte, karácsonyi ünnepeket megelőző jótékonysági autós ügyességi versenyen vasárnap a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna parkolójában.

Pinti Attila 2018. december 16., vasárnap

Rajzaikkal varázsolják szebbé a nélkülözők karácsonyát

Jótékony céllal szervezett rajzversenyt a csíkszeredai Škoda márkaképviselet. A beérkezett alkotások közül tizenhármat választottak ki, ezek egyrészt a kereskedés új naptárát illusztrálják, másrészt az alkotások megvásárlásából befolyt összegből nehéz sorsú családokon segítenek.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2018. december 15., szombat

Súlyos balesetet követelt a téli időjárás Alcsíkon

Két személyautó ütközött szombat reggel az európai út Csíkszentmárton és Csíkkozmás közötti szakaszán. A balesetnek súlyos sérültje is van. A havazás egész Csíkszéken fennakadásokat okoz a forgalomban, a hargitafürdői eltérő közelében egy hóeltakarító is az árokba borult.

Pinti Attila 2018. október 18., csütörtök

A határérték: 7 Celsius-fok

Amíg nem „fenyeget” havazás, nincs amiért lecserélni a nyári abroncsot – jellemezhető az autósok általános hozzáállása az őszi hónapokban, holott jó tudni, hogy a megbízható téli gumi nem kizárólag a havas, hanem már a hideg aszfalton is életmentő lehet.

Pinti Attila 2018. szeptember 22., szombat

Szarvasbika ugrott az autó elé, felborult a jármű

A tetején többször átfordulva a kukoricamezőn állt meg egy bukaresti sofőr autója péntek este Alcsíkon: az európai úton egy fiatal szarvasbika ugrott a jármű elé, a vezető hiába próbálta elkerülni az ütközést.

Pinti Attila 2018. szeptember 09., vasárnap

Szétszéledtek az európai útra kihajtó, majd balesetező szekér utasai

Európai úton trafált telibe szekeret egy személyautó vasárnap este az Akó kapu közelében. Bár súlyosnak tűnt a baleset, a szekéren utazó közel tucatnyi személy közül mindössze egy nő szenvedett könnyebb sérüléseket.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin, Pinti Attila 2018. július 29., vasárnap

Már készülnek a jubiláló szabadegyetemre

Az eső ellenére a nulladik naptól a vasárnapi táborzárásig óriási tömegeket mozgatott meg a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, mintegy 75 ezer érdeklődő fordult meg a fesztiválon. A szervezők már a következő diáktábor megszervezésén dolgoznak.