HIRDETÉS
Iszlai Katalin, Pinti Attila 2018. január 02., kedd

A petárdások, a balesetesek és a kárt szenvedők

A korábbi évekkel ellentétben kevesebb bűncselekmény, kihágás, illetve közúti és petárdabaleset történt szilveszter napjától kezdődően az új év második napjának reggeléig Hargita megyében, ám a tűzoltók mozgalmas ünnepi időszakot tudhatnak maguk mögött.

Pinti Attila 2017. december 24., vasárnap

Gyermekrajzokkal a szebb karácsonyért

Négy család és egy idős asszony karácsonyát tették szebbé azok a gyermekrajzok, amelyek a csíkszeredai Škoda márkaképviselet jövő évi naptárát díszítik.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2017. október 26., csütörtök

Parancsnokváltás a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság élén

Meghatalmazása lejártával távozott a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői tisztségéből Constantin Mihalache. A megyei rendőrség új vezetőjének a csíkszeredai rendőrkapitányság korábbi parancsnokát, Iordan Ștefan Mirceát nevezték ki.

Pinti Attila 2017. október 23., hétfő

Fotókat várnak a csendőrökről

Évfordulós ünnepsége közeledtével huszonhat esztendő emlékeit szeretné összegyűjteni a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség. Az „emlékek dobozának feltöltéséhez” bárki hozzájárulhat, aki olyan felvételek birtokában van, amelyen megyei csendőrök láthatók.

Pinti Attila 2017. október 06., péntek

„Tudatmódosító” szemüvegben szlalomoztak a rendőrök mellett

Az ember az „eszénél van”, a mozgáskoordináció mégsem az igazi: tanulságos – és elrettentő – vezetési próbán vehettek részt a csíkszeredaiak péntek délben a város főterén.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2017. szeptember 12., kedd

Csíkszereda főterén ünnepelnek a tűzoltók

Díszfelvonulással, díjazással, előléptetéssel és bemutatóval ünnepel a Hargita megyei tűzoltóság szerdán a csíkszeredai Szabadság téren. Az intézmény kedden tartott sajtótájékoztatóján az oktatási egységek – hiányzó – tűzvédelmi engedélyéről is szó esett.

Pinti Attila 2017. szeptember 09., szombat

„Tájfutás” négy keréken

Ötven kilométer hosszúságú pálya, mintegy kétszáz ellenőrzőponttal: terepjárók veszik birtokba szeptember 16-án a hargitai erdőket. A pilótát, navigátort és gépet próbára tévő tájékozódási verseny másnap Csíkszeredában az Urban Off-road harmadik kiadásával folytatódik.

Pinti Attila 2017. augusztus 30., szerda

Biztonságfokozó csendőri jelenlét az iskoláknál

A tanévkezdésre készülnek a Hargita megyei csendőrök, akik a korábbi évek tapasztalatai alapján úgy vélik, az iskolák környékén a puszta jelenlétüknek is bűnmegelőző hatása van.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2017. augusztus 19., szombat

Élmény a terepjárósoknak és a nézőknek

„Alakuló összejövetelt” tartott a nemrég bejegyzett Csíki Offroad Klub szombaton Hargitafürdőn. Az ülepítőnél kialakított pályán bárki próbára tehette terepjáróját.

Pinti Attila 2017. július 23., vasárnap

A diáktábor háttérhősei

Nem sok szabad percük akadt a diáktábor háttérhőseinek, az elsősegélynyújtóknak, ráadásul utolsó éjszaka elszabadultak az indulatok, a rendőrség különleges bevetési egységét is helyszínre kellett riasztani.

Péter Beáta, Pinti Attila, Iszlai Katalin 2017. július 22., szombat

Orbán: az Európai Uniónak vissza kell nyernie a szuverenitását

Az Amerikai Egyesült Államok elnökválasztásán és „a francia pártrendszert elsöprő” parlamenti választásokon is túlmutató fontossággal bírt Magyarország számára az elmúlt egy évben a Visegrádi Négyek megerősödése – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Tusványoson.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2017. július 21., péntek

Záróra? Itt olyan nincs

Tusványoson keddtől vasárnapig egy külön tér jön létre, itt egybefolyik az este az éjszakával, a hajnallal és a délutánnal. Állandó lüktetés a szabadegyetem területe, olyan helyszín, ahol nincs záróra.

Pinti Attila 2017. július 21., péntek

Megmaradni magyar és európai országnak

Magyarországon a következő négy év irányát meghatározó választásokat tartanak 2018-ban. Megmarad erős nemzetállamnak, vagy internacionális olvasztótégellyé válik az ország? A 28. Tusványos péntek délutáni előadásán a Fidesz és a KDNP frakcióvezetői próbáltak választ adni a kérdésre.

Pinti Attila 2017. július 21., péntek

Határon túli magyar közösségek biztos pontjai

Az egyetemes nemzet megerősítése érdekében támogatta, és a továbbiakban is támogatni fogja Magyarország Kormánya nemcsak a Kárpát-medencei, hanem a diaszpórában élő magyarokat is – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken Tusványoson.

Pinti Attila 2017. július 20., csütörtök

Európának magát kell megvédenie

Mit hozott Románia, Magyarország és a közép-kelet-európai régió számára az USA új elnökének megválasztása óta eltelt féléves időszak, illetve mi várható az elkövetkezőkben, ami a védelmi kiadásokat illeti? – ezt a témát járták körül csütörtökön Tusványoson.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2017. július 20., csütörtök

Felvenni a versenyt a „dekadens Nyugattal”

A Közép-Európa belső és külső kihívásairól tartott szerdai tusványosi beszélgetés – amely a Három Tenger Kezdeményezés második, 2017. július 5-ei varsói csúcstalálkozón részt vevő Donald Trump amerikai elnök felszólalása apropóján tartottak Tusványoson.