HIRDETÉS
Pinti Attila 2017. október 26., csütörtök

Parancsnokváltás a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság élén

Meghatalmazása lejártával távozott a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői tisztségéből Constantin Mihalache. A megyei rendőrség új vezetőjének a csíkszeredai rendőrkapitányság korábbi parancsnokát, Iordan Ștefan Mirceát nevezték ki.

Pinti Attila 2017. október 23., hétfő

Fotókat várnak a csendőrökről

Évfordulós ünnepsége közeledtével huszonhat esztendő emlékeit szeretné összegyűjteni a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség. Az „emlékek dobozának feltöltéséhez” bárki hozzájárulhat, aki olyan felvételek birtokában van, amelyen megyei csendőrök láthatók.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2017. október 06., péntek

„Tudatmódosító” szemüvegben szlalomoztak a rendőrök mellett

Az ember az „eszénél van”, a mozgáskoordináció mégsem az igazi: tanulságos – és elrettentő – vezetési próbán vehettek részt a csíkszeredaiak péntek délben a város főterén.

Pinti Attila 2017. szeptember 12., kedd

Csíkszereda főterén ünnepelnek a tűzoltók

Díszfelvonulással, díjazással, előléptetéssel és bemutatóval ünnepel a Hargita megyei tűzoltóság szerdán a csíkszeredai Szabadság téren. Az intézmény kedden tartott sajtótájékoztatóján az oktatási egységek – hiányzó – tűzvédelmi engedélyéről is szó esett.

Pinti Attila 2017. szeptember 09., szombat

„Tájfutás” négy keréken

Ötven kilométer hosszúságú pálya, mintegy kétszáz ellenőrzőponttal: terepjárók veszik birtokba szeptember 16-án a hargitai erdőket. A pilótát, navigátort és gépet próbára tévő tájékozódási verseny másnap Csíkszeredában az Urban Off-road harmadik kiadásával folytatódik.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2017. augusztus 30., szerda

Biztonságfokozó csendőri jelenlét az iskoláknál

A tanévkezdésre készülnek a Hargita megyei csendőrök, akik a korábbi évek tapasztalatai alapján úgy vélik, az iskolák környékén a puszta jelenlétüknek is bűnmegelőző hatása van.

Pinti Attila 2017. augusztus 19., szombat

Élmény a terepjárósoknak és a nézőknek

„Alakuló összejövetelt” tartott a nemrég bejegyzett Csíki Offroad Klub szombaton Hargitafürdőn. Az ülepítőnél kialakított pályán bárki próbára tehette terepjáróját.

Pinti Attila 2017. július 23., vasárnap

A diáktábor háttérhősei

Nem sok szabad percük akadt a diáktábor háttérhőseinek, az elsősegélynyújtóknak, ráadásul utolsó éjszaka elszabadultak az indulatok, a rendőrség különleges bevetési egységét is helyszínre kellett riasztani.

HIRDETÉS
Péter Beáta, Pinti Attila, Iszlai Katalin 2017. július 22., szombat

Orbán: az Európai Uniónak vissza kell nyernie a szuverenitását

Az Amerikai Egyesült Államok elnökválasztásán és „a francia pártrendszert elsöprő” parlamenti választásokon is túlmutató fontossággal bírt Magyarország számára az elmúlt egy évben a Visegrádi Négyek megerősödése – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Tusványoson.

Pinti Attila 2017. július 21., péntek

Záróra? Itt olyan nincs

Tusványoson keddtől vasárnapig egy külön tér jön létre, itt egybefolyik az este az éjszakával, a hajnallal és a délutánnal. Állandó lüktetés a szabadegyetem területe, olyan helyszín, ahol nincs záróra.

Pinti Attila 2017. július 21., péntek

Megmaradni magyar és európai országnak

Magyarországon a következő négy év irányát meghatározó választásokat tartanak 2018-ban. Megmarad erős nemzetállamnak, vagy internacionális olvasztótégellyé válik az ország? A 28. Tusványos péntek délutáni előadásán a Fidesz és a KDNP frakcióvezetői próbáltak választ adni a kérdésre.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2017. július 21., péntek

Határon túli magyar közösségek biztos pontjai

Az egyetemes nemzet megerősítése érdekében támogatta, és a továbbiakban is támogatni fogja Magyarország Kormánya nemcsak a Kárpát-medencei, hanem a diaszpórában élő magyarokat is – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken Tusványoson.

Pinti Attila 2017. július 20., csütörtök

Európának magát kell megvédenie

Mit hozott Románia, Magyarország és a közép-kelet-európai régió számára az USA új elnökének megválasztása óta eltelt féléves időszak, illetve mi várható az elkövetkezőkben, ami a védelmi kiadásokat illeti? – ezt a témát járták körül csütörtökön Tusványoson.

Pinti Attila 2017. július 20., csütörtök

Felvenni a versenyt a „dekadens Nyugattal”

A Közép-Európa belső és külső kihívásairól tartott szerdai tusványosi beszélgetés – amely a Három Tenger Kezdeményezés második, 2017. július 5-ei varsói csúcstalálkozón részt vevő Donald Trump amerikai elnök felszólalása apropóján tartottak Tusványoson.

Pinti Attila 2017. július 19., szerda

Egyre jobban felpörög a szabadegyetem

Birtokba vették a fesztiválozók a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor területét, a nulladik napi koncerteket követő reggeltől egyre nagyobb csoportokban érkeztek a résztvevők.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2017. július 19., szerda

Mi tesz igazi vezetővé egy polgármestert?

Fiatalok, ambiciózusak, a köz érdekét tartják szem előtt – hat Kárpát-medencei polgármester, illetve egy ellenzéki önkormányzati képviselő számolt be a közösségvezetés mindennapjairól és annak nehézségeiről szerdán délután Tusványoson. Akadtak nézeteltérések.