HIRDETÉS
Pinti Attila 2018. október 18., csütörtök

A határérték: 7 Celsius-fok

Amíg nem „fenyeget” havazás, nincs amiért lecserélni a nyári abroncsot – jellemezhető az autósok általános hozzáállása az őszi hónapokban, holott jó tudni, hogy a megbízható téli gumi nem kizárólag a havas, hanem már a hideg aszfalton is életmentő lehet.

Pinti Attila 2018. szeptember 22., szombat

Szarvasbika ugrott az autó elé, felborult a jármű

A tetején többször átfordulva a kukoricamezőn állt meg egy bukaresti sofőr autója péntek este Alcsíkon: az európai úton egy fiatal szarvasbika ugrott a jármű elé, a vezető hiába próbálta elkerülni az ütközést.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2018. szeptember 09., vasárnap

Szétszéledtek az európai útra kihajtó, majd balesetező szekér utasai

Európai úton trafált telibe szekeret egy személyautó vasárnap este az Akó kapu közelében. Bár súlyosnak tűnt a baleset, a szekéren utazó közel tucatnyi személy közül mindössze egy nő szenvedett könnyebb sérüléseket.

Hallgassa online rádióinkat
Iszlai Katalin, Pinti Attila 2018. július 29., vasárnap

Már készülnek a jubiláló szabadegyetemre

Az eső ellenére a nulladik naptól a vasárnapi táborzárásig óriási tömegeket mozgatott meg a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, mintegy 75 ezer érdeklődő fordult meg a fesztiválon. A szervezők már a következő diáktábor megszervezésén dolgoznak.

Iszlai Katalin, Pinti Attila 2018. július 28., szombat

Nemzetegyesítésről nemzetépítésre vált a magyarság

Orbán Viktor miniszterelnök Európa biztonságáról, a jövő évi európai parlamenti választásokról és a „véget ért száz év magyar magány” nyitotta perspektívákról értekezett a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor hagyományos szombati előadásán.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2018. július 27., péntek

EP-választások: az egész világ figyeli, jobban, mint bármikor

A migrációs krízis kezdete óta először tartanak európai parlamenti választásokat 2019-ben. A tét nagy, Európa kultúrája és jövője forog kockán – hangzott el pénteken Tusványoson.

Pinti Attila 2018. július 27., péntek

Együttműködésben a siker kulcsa – nemzetpolitikai kerekasztal Tusványoson

A Minority SafePack polgári kezdeményezés, Magyarország Kárpát-medencei gazdaságfejlesztő programja és a romániai igazságszolgáltatás helyzete és a kárpátaljai magyarság elleni támadások is kiemelt szerepet kaptak Tusványos hagyományos pénteki nemzetpolitikai kerekasztalán.

Pinti Attila 2018. július 26., csütörtök

Székelyföld: az ország közepén, mégis periférián

Magyarország gazdasági versenyképességének fejlesztése és a román állam által elhanyagolt Székelyföld kitörési esélye került a középpontba csütörtök délelőtt a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2018. július 26., csütörtök

Medve és ember „együttélése” Székelyföldön – a tarthatatlan helyzet

Egyre több medvetámadás, egyre kilátástalanabb helyzetben lévő emberek – ennek tükrében a nagyvad populációját szabályozó beavatkozási kvóták visszavezetését, illetve a közbelépési jóváhagyás hatáskörének decentralizálását találják a megfelelő megoldásnak.

Pinti Attila 2018. július 25., szerda

Szilágyi Tusványoson: Romániának nem ellenségei a magyarok

Európa jövője szempontjából meghatározó lesz a 2019-es európai parlamenti választás. De milyen kihívásokkal kell szembenéznie Magyarországnak és a romániai magyar kisebbségnek? – erre a kérdésre próbáltak választ adni a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban szerdán.

Pinti Attila 2018. július 25., szerda

A Minority SafePackről a Tusványoson: a neheze még hátravan

Huszonhét uniós tagországból már több mint 1,1 millió hitelesített aláírás gyűlt össze a Minority SafePack kisebbségvédelmi polgári kezdeményezéshez, ezeket azonban várhatóan csak jövő év végén, az európai parlamenti választásokat követően nyújtják be az Európai Bizottsághoz.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2018. július 06., péntek

Kerékgyilkos kátyú szedi áldozatait

Szinte észrevehetetlen, mély és éles szegélyű gödör tátong a 13A jelzésű országút Domb-kanyar és csibai eltérő közötti szakaszán. Járművek sokaságában tett már kárt, abroncs, felni, dísztárcsa, felfüggesztés látta kárát a „becsapódásnak”.

Iszlai Katalin, Pinti Attila 2018. június 23., szombat

A cégeket célzó roncsautóprogram költségvetésének még felét sem használták fel eddig

Noha a romániai gépkocsipark felújítását ösztönző roncsautóprogram természetes személyeknek szóló legutóbbi kiírása már kifutott, a cégeket célzó program költségvetésének eddig csak kevesebb mint felét használták fel.

Pinti Attila 2018. május 07., hétfő

Száraz és nedves aszfalton is bizonyítaniuk kellett

Tizennégy pilóta, illetve meghívottként két tesztelésre bekapcsolódó versenyző állt rajthoz vasárnap a Richy Racing Team szervezte országos hegyi gyorsasági autós bajnokság másodosztályának idei harmadik futamán.

Pinti Attila 2018. április 26., csütörtök

Modernizált diszpécserszolgálat a még hatékonyabb mentőakciókért

Tágas, kényelmes és modern berendezésekkel felszerelt helyiségekbe költözött a Hargita megyei tűzoltóság, illetve a mentőszolgálat összevont diszpécserszolgálata. A katasztrófavédelem csíkszeredai székhelyén felújított termeket csütörtökön adták át.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2018. április 12., csütörtök

Fejszékkel, botokkal, kövekkel estek egymásnak a csíkszeredai kórháznál

Két romacsoport között robbant ki verekedés a csíkszeredai kórház melletti törvényszéki orvostani intézetnél. Az egymásra fejszékkel, botokkal, kövekkel támadók közül négyen megsérültek, négy autó is megrongálódott. A gyorsreagálású egységek közbelépésére volt szükség.