HIRDETÉS
Pinti Attila 2018. május 07., hétfő

Száraz és nedves aszfalton is bizonyítaniuk kellett

Tizennégy pilóta, illetve meghívottként két tesztelésre bekapcsolódó versenyző állt rajthoz vasárnap a Richy Racing Team szervezte országos hegyi gyorsasági autós bajnokság másodosztályának idei harmadik futamán.

Pinti Attila 2018. április 26., csütörtök

Modernizált diszpécserszolgálat a még hatékonyabb mentőakciókért

Tágas, kényelmes és modern berendezésekkel felszerelt helyiségekbe költözött a Hargita megyei tűzoltóság, illetve a mentőszolgálat összevont diszpécserszolgálata. A katasztrófavédelem csíkszeredai székhelyén felújított termeket csütörtökön adták át.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2018. április 12., csütörtök

Fejszékkel, botokkal, kövekkel estek egymásnak a csíkszeredai kórháznál

Két romacsoport között robbant ki verekedés a csíkszeredai kórház melletti törvényszéki orvostani intézetnél. Az egymásra fejszékkel, botokkal, kövekkel támadók közül négyen megsérültek, négy autó is megrongálódott. A gyorsreagálású egységek közbelépésére volt szükség.

Pinti Attila 2018. február 17., szombat

Elaludt az égő cigarettával a kezében, kigyulladt a lakás

Testfelülete közel ötven százalékán szenvedett égési sérüléseket Madéfalván egy férfi pénteken késő este, miután kezében az égő cigarettával elaludt garzonlakásában. Nem ez volt az első eset, tavaly tavasszal egy még pusztítóbb tűz tombolt ugyanott.

Pinti Attila 2018. február 15., csütörtök

„Lángoló üzemanyagot” oltottak

Üzemanyagszállító teherautó „kigyulladt” tartályának oltását gyakorolta csütörtökön a csíkszeredai hivatásos tűzoltóság a helyi Rompetrol töltőállomásnál.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2018. január 28., vasárnap

Jócskán nőtt a tűz- és sürgősségi esetek száma

Az eszköz- és járműpark bővítése, a hatékony segítségnyújtás, a személyzet továbbképzése, az önkéntes alakulatokkal való együttműködés, a civil lakosság tájékoztatása – ezek voltak a Hargita megyei tűzoltóság főbb célkitűzései 2017-ben. Ezekkel a feladatokkal vágnak neki az idei évnek is.

Iszlai Katalin, Pinti Attila 2018. január 02., kedd

A petárdások, a balesetesek és a kárt szenvedők

A korábbi évekkel ellentétben kevesebb bűncselekmény, kihágás, illetve közúti és petárdabaleset történt szilveszter napjától kezdődően az új év második napjának reggeléig Hargita megyében, ám a tűzoltók mozgalmas ünnepi időszakot tudhatnak maguk mögött.

Pinti Attila 2017. december 24., vasárnap

Gyermekrajzokkal a szebb karácsonyért

Négy család és egy idős asszony karácsonyát tették szebbé azok a gyermekrajzok, amelyek a csíkszeredai Škoda márkaképviselet jövő évi naptárát díszítik.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2017. október 26., csütörtök

Parancsnokváltás a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság élén

Meghatalmazása lejártával távozott a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői tisztségéből Constantin Mihalache. A megyei rendőrség új vezetőjének a csíkszeredai rendőrkapitányság korábbi parancsnokát, Iordan Ștefan Mirceát nevezték ki.

Pinti Attila 2017. október 23., hétfő

Fotókat várnak a csendőrökről

Évfordulós ünnepsége közeledtével huszonhat esztendő emlékeit szeretné összegyűjteni a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség. Az „emlékek dobozának feltöltéséhez” bárki hozzájárulhat, aki olyan felvételek birtokában van, amelyen megyei csendőrök láthatók.

Pinti Attila 2017. október 06., péntek

„Tudatmódosító” szemüvegben szlalomoztak a rendőrök mellett

Az ember az „eszénél van”, a mozgáskoordináció mégsem az igazi: tanulságos – és elrettentő – vezetési próbán vehettek részt a csíkszeredaiak péntek délben a város főterén.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2017. szeptember 12., kedd

Csíkszereda főterén ünnepelnek a tűzoltók

Díszfelvonulással, díjazással, előléptetéssel és bemutatóval ünnepel a Hargita megyei tűzoltóság szerdán a csíkszeredai Szabadság téren. Az intézmény kedden tartott sajtótájékoztatóján az oktatási egységek – hiányzó – tűzvédelmi engedélyéről is szó esett.

Pinti Attila 2017. szeptember 09., szombat

„Tájfutás” négy keréken

Ötven kilométer hosszúságú pálya, mintegy kétszáz ellenőrzőponttal: terepjárók veszik birtokba szeptember 16-án a hargitai erdőket. A pilótát, navigátort és gépet próbára tévő tájékozódási verseny másnap Csíkszeredában az Urban Off-road harmadik kiadásával folytatódik.

Pinti Attila 2017. augusztus 30., szerda

Biztonságfokozó csendőri jelenlét az iskoláknál

A tanévkezdésre készülnek a Hargita megyei csendőrök, akik a korábbi évek tapasztalatai alapján úgy vélik, az iskolák környékén a puszta jelenlétüknek is bűnmegelőző hatása van.

Pinti Attila 2017. augusztus 19., szombat

Élmény a terepjárósoknak és a nézőknek

„Alakuló összejövetelt” tartott a nemrég bejegyzett Csíki Offroad Klub szombaton Hargitafürdőn. Az ülepítőnél kialakított pályán bárki próbára tehette terepjáróját.

HIRDETÉS
Pinti Attila 2017. július 23., vasárnap

A diáktábor háttérhősei

Nem sok szabad percük akadt a diáktábor háttérhőseinek, az elsősegélynyújtóknak, ráadásul utolsó éjszaka elszabadultak az indulatok, a rendőrség különleges bevetési egységét is helyszínre kellett riasztani.