Belföld
Külföld
HIRDETÉS

Kevesebb mint egy hónap múlva rajtol az érettségi

Székelyhon 2020. május 25., 12:59 utolsó módosítás: 2020. május 25., 13:06

Rendeletben fogadta el a tanügyminisztérium az érettségi vizsga ütemtervét. Az első vizsga – a román nyelv és irodalom – dátuma június 22.

Kevesebb mint egy hónap múlva rajtol az érettségi
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A tanügyminisztérium Agerpres hírügynökség által ismertetett tájékoztatása szerint

az érettségire június 3. és 10. között lehet beiratkozni.

Június 11. és július 7. között történik a nyelvi és digitális kompetenciák egyenértékesítése és elismerése a korábbi eredmények alapján.

A román nyelv és irodalom vizsgát június 22-én tartják, a nemzeti kisebbségekhez tartozó diákok június 23-án írásbeliznek anyanyelvük irodalmából. Június 24-én kerül sor a szaknak megfelelő kötelező, 25-én pedig a választott tantárgy vizsgájára. Az eredményeket június 30-án 12 óráig kell közzétenni. Aznap 16 és 20 óra között, illetve másnap, július elsején 8 és 12 óra között lehet benyújtani az óvásokat.

Az óvások eredményeit július 5-éig teszik közzé.

A járvány okozta helyzet miatt vizsgaközpontnak minősülhet minden olyan oktatási intézmény, ahol legalább 30-an iratkoznak be az érettségire.

A vizsgaközpontban biztosítani kell a személyek közötti 2 méteres minimális távolságot. Ugyanakkor csak az az iskolaépület működhet vizsgaközpontként, amely megfigyelő kamerákkal van ellátva.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat