Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Család- és gyermeknap Csomafalván

2015. június 08., 13:02

Kőleves-uzsonnára invitálták a csomafalvi gyermekeket és szüleiket pénteken. Vonzotta a rendezvény a kicsiket, hiszen félszázan keresték fel az új szociális központot, a karon ülőktől kezdve a 12 évesekig, szinte minden korosztályból megjelentek, sőt 15 évesek is jelen voltak.


Miután a Halvirág Egyesület előadta a Kőleves című bábjátékot, újabb móka következett. Fakanálbábut készíthettek irányítással, segítséggel. Szemet ragasztottak, sörényt illesztettek. Akadt kicsi, aki egyáltalán nem volt önző, sőt, testvérnek, barátnak, szomszédnak egyaránt készített egy-egy fapacit, csokornyi paripával kezében távozott.

A rajzolás sem maradt el, hiszen az előadás témájára alkothattak. Minden rajz egy-egy kőleves-recept is volt egyben, de akadt, aki leginkább a katonaéletet örökítette meg, ágyukkal, zászlókkal, de persze a varázserővel bíró kő is megjelent az alkotáson.

Köllő Orsolya szervező elmondta, ez volt immár a harmadik Család- és gyermeknap a községben. Amint megtudtuk, idén az Együttműködés éve van Gyergyócsomafalván, ennek keretében hirdették meg a rendezvényt. A szervező helyi polgármesteri hivatalnak a Communitas Alpítvány támogatásával meg hét önkéntes fiatallal együtt sikerült a kicsikre figyelni, kiszolgálni őket a délután folyamán. A nyúlfarknyival jobbnak ítélt rajzokért könyv is járt, de minden gyereknek üdítő, sütemény, alma, majd írószer, csoki és természetesen oklevél is dukált desszertként a kőleves-uzsonna után.

Kedves-Tamás Gyopár

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS