HIRDETÉS

Tudásról és hitről is számot kell adjanak a végzősök

Kömény Kamilla 2013. június 01., 19:33 utolsó módosítás: 2013. június 02., 12:36

Gyermeknapon ballagott el a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium 84 végzős diákja. Az elöljárók ünnepi beszédét és a diákok búcsúztatóját követően a szülőket köszöntötték az elballagó fiatalok.

Fotó: Kristó Róbert

A három végzős osztály tanulói népviseletbe öltözve, a Gaudeamus dallamára vonultak az iskola mögötti sportpályára szombaton, ahol már várták őket szüleik, barátaik, rokonaik, diáktársaik. Elsőként az iskola igazgatója, Tamás Levente szólt az diákokhoz, akikre bizakodva úgy tekintett, mint egy-egy tükörre, amelyet ha szeretettel vesznek körül, az maga is szeretetet áraszt. Az iskola feladata, hogy megteremtse a műveltség és a hit találkozásának lehetőségét, erről kell most számot adjanak a tanárok és diákok egyaránt – fogalmazott az igazgató. „Számtalan lehetőség nyílik ki most előttetek, csak tudnotok kell jól választani azokból. Ezentúl az iskola nem szab határokat nektek, de megóvni sem fog már” – készítette fel a végzősöket az intézményvezető, aki a diákok után a szülőkhöz is szólt, megköszönve nekik, hogy erre az iskolára bízták gyermekeiket a legfontosabb négy évre.

Ezt követően Tamás József segédpüspök látta el útravalóul egy legendával a végzősöket, melynek tanulsága, hogy egy jó ember erősebb a hegyeknél, a vasnál, a tűznél, a szélnél, sőt mindennél. Így azt kívánta nekik, hogy jó emberek legyenek, amellett, hogy azt az életutat járják be, amelyet a jó Isten szánt nekik.

„Én bízom benne, hogy ti jelentős mértékben mindig gyermekek maradtok” – hangsúlyozta ünnepi beszédében Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere, aki hiszi, hogy mindenkiben ott a gyermek és a velejáró gyermeki jóság is. A ballagóknak azt kívánta, hogy saját keresztjeiket tudják méltósággal viselni, és ha gyengékkel találkoznak, azoknak is segítsenek. A szülői bizottság részéről Dánél Sándor fordult a végzősökhöz, és Petőfi verseit és példáját felhozva bátorította arra a fiatalokat, hogy merjék álmaikat követni. A tizenegyedik osztály diákjai búcsúztatták el az előttük egy évvel végző, példaként követett évfolyamokat, majd maguk a végzősök köszönő szavai hangzottak el.

Az első tanulók helyezték fel az évfolyamszalagokat az iskola zászlójára, ezt követte a kiemelkedő tanulmányi eredményeket elért diákok értékelése és a különdíjak átadása. A végzős diákok a szüleiknek is megköszönték jóságukat és fáradozásaikat egy-egy szál virággal, amely sok szülőnek csalt könnyeket a szemébe. A hagyományoknak megfelelően záróakkordként az iskola elöljárói kikísérték a ballagókat az iskolából, elindítva őket saját útjukra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS