Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Kömény Kamilla 2019. február 02., szombat

Csíkzsögödi Szentháromság Egyházi Kórus: öröm számukra, hogy énekelhetnek

Teljes odaadással, örömmel énekel a csíkzsögödi Szentháromság Egyházi Kórus. A jelenleg huszonkilenc tagú énekkarhoz bárki csatlakozhat, ugyanis a karvezető meglátása szerint lelkes kórustagokból sosem elég.

Kömény Kamilla 2018. november 06., kedd

Ministráló fiatalok énekelnek a csíksomlyói plébániatemplom kórusában

Nemcsak alakulásuk ideje, hanem a kóristák kora miatt is Csíkszék legfiatalabb kórusának mondható a Szent Péter és Pál Plébániatemplom Kórusa. A főként általános iskolás diákokból álló kar tagjai amilyen fiatalok, olyannyira lelkesek.

Kömény Kamilla 2018. október 14., vasárnap

Műgyepes sportpályát létesítenek, bővítik a kultúrotthon eszköztárát Csicsóban

Két pályázat megvalósítása is folyamatban van Csíkcsicsó községben: dolgoznak a csicsói kultúrotthon különböző eszközökkel való felszerelésén, valamint műgyepes focipályát építenek Csaracsóban.

Kömény Kamilla 2018. október 14., vasárnap

Lelkes, bátor, vallásos a Szent László Egyházi Kórus

Harmincöten énekelnek jelenleg a csíkszentsimoni Szent László Egyházi Kórusban, amely tagjainak „hozzáállása szentlászlói”: lelkes, bátor, vallásos, a munkától, nehézségektől nem riad vissza, kitartó – vallja a karvezető. 

Kömény Kamilla 2018. október 09., kedd

Ingek, székely harisnyák a Csonkatorony Néptáncegyüttesnek

Átadták használóiknak azt a 11 férfi inget, 13 női inget és 10 székely harisnyát kedden este, amelynek beszerzésére a Csíkszenttamásért Egyesület pályázott Hargita Megye Tanácsánál.

Kömény Kamilla 2018. október 09., kedd

Méhészeti támogatások: már számlákon a pénz

Folyósították már a méhészek számára az Országos Méhészeti Programból lehívott idei támogatási értékeket. A Hargita megyei adatokat Lázár István, a megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) illetékes szakembere ismertette.

Kömény Kamilla 2018. október 08., hétfő

A vidéki színjátszóknak biztosítanak fellépési lehetőséget

Tizenhetedik alkalommal szerveznek színjátszó találkozót Csíkszentmihály községben a hétvégén, ezúttal Csíkajnádon.

Kömény Kamilla, Iszlai Katalin 2018. október 08., hétfő

Segítik a beltelkek visszaigénylését Csíkszéken

Nemcsak tájékoztatják, hanem a visszaigénylési kérelmek kitöltésében is segítik az új földtörvény adta lehetőséget kihasználni óhajtó helybélieket a csíkszéki önkormányzatok alkalmazottai.

Kömény Kamilla 2018. október 05., péntek

Különleges római útra indulnak a felcsíki egyházi kórusok tagjai

Népes zarándokcsoport indul pénteken Felcsíkról Rómába, hogy ott énekelhessenek a Magyarok Nagyasszonya búcsún, imádkozhassanak Márton Áron boldoggá avatásáért és részt vegyenek a jövő heti pápai meghallgatáson.

Kömény Kamilla 2018. október 02., kedd

Már csak a zsákutcákban kell nélkülözni az aszfaltszőnyeget

Több mint öt kilométer községi utat aszfaltoznak le Csíkszentkirályon a Helyi Fejlesztési Országos Program finanszírozásával. Az elmúlt két hónapban már elterítették az első réteg aszfaltot az érintett utcákban, a második réteg elhelyezése a legtöbb estben jövőre marad.

Kömény Kamilla 2018. október 02., kedd

A legnagyobb szerepet az emberek töltik be az afrikai sertéspestis terjesztésében

Az afrikai sertéspestisről, a kiskérődzők pestiséről, valamint az afrikai nyugat-nílusi lázról tartott előadást a hétvégén dr. Fodor Levente, a Hargita Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság szakembere. A leggyakrabban megfogalmazott kérdésekre kaphattak választ a jelenlévők.

Kömény Kamilla, Barabás Hajnal 2018. október 01., hétfő

A mezőgazdasági idény is befolyásolja az adófizetési kedvet

Hatvan és nyolcvan százalék között váltakozik az idei adók, illetékek befizetési aránya a megkérdezett csíkészéki településeken. A helyiek többsége élt az első negyedéves befizetéssel járó 10 százalékos kedvezménnyel.

Kömény Kamilla 2018. szeptember 30., vasárnap

Még lehet pályázni, de bele kell húzni – íme, a tanácsok

Mi szükséges ahhoz, hogy a gazdák élni tudjanak az Országos Vidékfejlesztési Program által kínált pályázati lehetőségekkel? Mik a legfontosabb tudnivalók, ha pályázni szeretnének? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ Ilyés Szabolcs pályázatírással foglalkozó szakemberrel.

Kömény Kamilla 2018. szeptember 29., szombat

Az állatok legjavát sorakoztatták fel – sokan kilátogattak a Csíkszéki Gazdanapok csíkdánfalvi eseményeire

Nem volt hiány sem szebbnél-szebb szarvasmarhákból, sem mezőgazdasághoz kapcsolódó vetélkedőkből a Csíkszéki Gazdanapok szombati, Csíkdánfalván tartott eseményén.

Kömény Kamilla 2018. szeptember 27., csütörtök

Erősember-vetélkedő a csíkszentmihályiak ünnepén

Szent Mihály, Gábor és Rafael főangyalokra emlékezik szeptember 29-én a római katolikus egyház. Ezen alkalomból ünnepi szentmisét és falunapi programot is tartanak Csíkszentmihályon a hétvégén.

Kömény Kamilla 2018. szeptember 27., csütörtök

Lépésről lépésre újul meg a tusnádi plébániatemplom

Részenként halad a tusnádi plébániatemplom belső felújítása: jelenleg a szentély padlózatának korszerűsítése zajlik. A hátralévő tennivalókat a jövő hét közepéig befejezik, hogy a templombúcsút megújult környezetben tarthassák.

Legnézettebb
Hallgassa online rádióinkat