HIRDETÉS
Kömény Kamilla 2017. július 20., csütörtök

Mária Magdolna-ünnep Gyimesközéplokon

Mária Magdolnáról június 22-én, szombaton emlékezik meg a katolikus egyház. Az ünnepnapon a gyimesközéploki plébániatemplomban 11 órakor kezdődik a búcsús szentmise.

Kömény Kamilla 2017. július 20., csütörtök

Szombatra elkészül, és felszentelik a madéfalvi Siculicidium-templomot

A napokban befejezik a madéfalvi Siculicidium-templom építését, berendezését, amelyet szombaton délután az öt órai szentmise keretében Tamás József püspök szentel fel.

HIRDETÉS
Kömény Kamilla 2017. július 19., szerda

Emlék arról, hogy építkezni fognak

Az építkezés még nem kezdődik el, de szerdán már letették a csíkmadarasi ifjúsági és turisztikai központ „alapkövét” a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a helyi polgármesteri hivatal képviselői.

Kömény Kamilla 2017. július 19., szerda

Közösségi térré alakítják a szükségtemplomot Gyimesbükkön

Az ősi gyimesi értékek forrásává, azok művelésének, megújulásának helyévé tennék a gyimesbükki szükségtemplomot. Ennek érdekében pályázati úton közösségi házzá alakítják azt.

Kömény Kamilla 2017. július 17., hétfő

Erdei kulcsosházzal a turizmus fejlesztéséért

Tizenkét személy elszállásolására alkalmas erdei kulcsosházat építtet Gyimesközéplok önkormányzata Farkaspallón. A pályázati pénzből készülő létesítményt augusztus végére kell befejezni.

HIRDETÉS
Kömény Kamilla 2017. július 17., hétfő

Focipálya van Csíkszentimrén, de lesz-e csapat?

A 2015-ben felújított, szabványméretű csíkszentimrei focipályát tavaly óta használhatják a futballkedvelők. A településnek jelenleg nincs ugyan felnőtt amatőr focicsapata, de mint a helyiektől megtudtuk, így is van aki a bőrt rúgja az önkormányzat által karbantartott létesítménynél.

Kömény Kamilla 2017. július 16., vasárnap

Kürtőskalácsot sütöttek és faluünnepet ültek Csíkdánfalván

A dánfalvi falunapokat és kürtőskalács-fesztivált egyesítette a hétvégi Csíkdánfalvi Gasztro-kulturális Napok elnevezésű kétnapos rendezvény. Szombaton kedvezett az időjárás, de a vasárnapi hideg eső sem riasztotta el az érdeklődőket.

Kömény Kamilla 2017. július 15., szombat

Látogatóban egy bükkhavasi esztenán

Nyolcszáz juh nyári legeltetésére vállalkozott idén a csíkdánfalvi Márton Zoltán, aki elvitt bükkhavasi esztenájához, így betekinthettünk a festői környezetben zajló munkába.

HIRDETÉS
Kömény Kamilla 2017. július 13., csütörtök

Számos gazda több ezernyi parcellájának helyszíni ellenőrzésébe kezdett az APIA

Elkezdődött az idei egységes mezőgazdasági támogatásigénylések ellenőrzése: közel húszezer parcella helyszíni ellenőrzését kell elvégeznie a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) Hargita megyei munkatársainak szeptember közepéig. Múlt héten fogtak hozzá a munkához.

Kömény Kamilla 2017. július 11., kedd

Éretten döntött a papi hivatás mellett

A csíkszeredai Szent Ágoston-plébániatemplomban mutatta be első ünnepélyes szentmiséjét vasárnap Bojtor Attila György, akit június 29-én Jakubinyi György érsek szentelt áldozópappá Gyulafehérváron. Az ünnepi szentmise után beszélgettünk a fiatal lelkipásztorral.

Kömény Kamilla 2017. július 09., vasárnap

Műfüves minifocipályán lehet rúgni ezentúl a bőrt Csíkszenttamáson

Saját költségvetéséből építtetett műfüves minifocipályát Csíkszenttamás önkormányzata. Az új létesítményt vasárnap délben avatták fel.

HIRDETÉS
Kömény Kamilla 2017. július 08., szombat

Támogatási lehetőségek méhészeknek

Méhbetegségek megelőzésére, vándorméhészet segítésére és állományvásárlásra kérhetnek támogatást a romániai méhészek a 2017–2019-es időszakban. Ezek mellett a méhészeti szövetkezeteknek technikai segítségnyújtást is biztosít az új Országos Méhészeti Program.

Kömény Kamilla 2017. július 06., csütörtök

Újból berbécsvásárt tartanak Csíkszeredában

Ismét Csíkszeredában tartják a Csíki Berbécsvásárt, amelyet harmadik alkalommal szerveznek meg július 29-én. A rendezvénnyel és a regisztrációval kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról csütörtökön tájékoztatták a sajtó képviselőit.

Kömény Kamilla 2017. július 06., csütörtök

A megfogalmazott célok kivitelezésére vállalkozott Madéfalva új polgármestere

Júniusi ülésén iktatta be Csibi Józsefet, Madéfalva új polgármesterét a település önkormányzati képviselő-testülete. Az időközi helyhatósági választásokon megválasztott 29 éves községvezetőt elképzeléseiről kérdeztük.

Kömény Kamilla 2017. július 04., kedd

Hozzáláttak a madéfalvi kultúrotthon felújításához

A héten láttak munkához a madéfalvi kultúrotthonnál a felújítást végző cég alkalmazottai, akiknek két év áll a rendelkezésükre elvégezni a teljes körű tatarozást. Az önkormányzat bízik benne, hogy annál rövidebb idő is elég lesz a kivitelezésre.

HIRDETÉS
Kömény Kamilla 2017. július 04., kedd

Csíkszentkirályi Szent István Egyházi Kórus: ahol minden próba egy külön élmény

A tapasztalatszerzés motiválja leginkább a Csíkszentkirályi Szent István Egyházi Kórus tagjait, akik heti rendszerességgel próbálnak. Jelenleg huszonegyen énekelnek a karban. Folytatjuk csíkszéki egyházi kórusokat bemutató sorozatunkat.