HIRDETÉS
Kömény Kamilla 2018. május 12., szombat

Nincs egyetértés a ivóvíz- és szennyvízszolgáltatással kapcsolatban Csíkszentkirályon

Nehéz helyzetbe került Csíkszentkirály önkormányzati képviselő-testülete, ugyanis a községi ivóvíz- és szennyvízhálózat Harvíz Rt.-nek való átadásáról kell döntenie. Mivel az önkormányzati képviselők között nincs teljes egyetértés, így már hónapok óta húzódik a dönt&a

Kömény Kamilla 2018. május 12., szombat

Május végéig fogadja Hargita Megye Tanácsa az egyháztámogatási programjára jelentkezőket

Lehet már jelentkezni Hargita Megye Tanácsának egyháztámogatási programjára. Tavaly harminc csíkszéki egyházközség 1,44 millió lejt költhetett különböző beruházásokra e lehetőség révén.

HIRDETÉS
Kömény Kamilla 2018. május 07., hétfő

Igyekezniük kell a gazdáknak, ha nem akarnak sokat várakozni a támogatás igénylésénél

Annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a hosszas várakozás a mezőgazdasági támogatáskérelmek benyújtási határideje előtti napokban, arra kéri az APIA vezetője az eddig kiváró gazdákat, hogy mihamarabb keressék fel irodáikat.

Kömény Kamilla 2018. május 06., vasárnap

Sürgősségi kormányrendeletnek köszönhetően nem vesztették érvényüket a termelői bizonylatok és értékesítési könyvek

Az öt évig érvényes dokumentumokból mindeddig 5700 termelői bizonylatot és 5750 értékesítési könyvet rendelt és kapott meg Hargita Megye Tanácsa, amelyek a helyi önkormányzatokon keresztül július végéig kioszthatók az igénylő gazdáknak.

Kömény Kamilla 2018. május 05., szombat

Ezrek szeme láttára ugrattak, hajtottak, húzattak a Csíkszentdomokosi Lovasnapon

Húsz díjugrató és hét fogathajtó vett részt a nyolcadik Csíkszentdomokosi Lovasnapon, emellett pedig erőpróbán is bizonyíthattak a lókedvelők. A lovasnap programját kaszkadőrbemutató és kulturális műsorok is színesítették, amelyre több ezren voltak kíváncsiak.

HIRDETÉS
Kömény Kamilla 2018. május 05., szombat

Aki mezőgazdasággal foglalkozik, az most az esőt várja

A nyárias idő ugyan hozzájárult a tavaszi munkálatok gyors előrehaladtához, viszont már egyre nagyobb kárt okoz a kultúrákban. Elsősorban az őszi vetések sínylik meg az eső hiányát, de a nemrég vetett magok kikelését, a fű és takarmánynövények fejlődést is akadályozza a csapadékmentes időjárás.

Kömény Kamilla 2018. május 04., péntek

Egy májusi időpont, ami nagyon is érdekli a biogazdálkodókat

Május 16-áig nyújthatják be az érintettek a biogazdálkodási rendszerben való maradáshoz szükséges nyomtatványokat a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóságon. Több száz gazdát várnak még a Hargita megyei intézménybe.

Kömény Kamilla 2018. május 02., szerda

Közösségi üggyé nőtte ki magát a Csíkszentdomokosi Lovasnap

Tartalmas, szórakoztató rendezvénynek szánják a szervezők a Csíkszentdomokosi Lovasnapot, amely által legalább évente egyszer teret biztosítanak a térségi lovasok számára a bemutatkozásra. Az idei lovasnapot szombaton tartják.

HIRDETÉS
Kömény Kamilla 2018. április 28., szombat

Megnyitották a Márton Ferenc-emlékszobát Csíkszentgyörgyön

Minél többen nézzék meg a csíkszentgyörgyi Márton Ferenc-emlékszobát, hiszen akkor lehet megtudni, hogy milyen nagy személyiség volt a művész, ha megtekintik a munkásságát – ezekkel a szavakkal bátorított mindenkit a létesítmény felkeresésére György József polgármester az emlékszoba megnyitóján.

Kömény Kamilla 2018. április 26., csütörtök

Falunapokat tartanak Csíkszentgyörgyön és Borzsovában

Két csíkszéki településen is falunapokat tartanak a hétvégén: változatos programokkal várják a kikapcsolódni akarókat Csíkszentgyörgyre és Csíkborzsovába.

Kömény Kamilla 2018. április 24., kedd

Emlékszobával tisztelegnek a csíkszentgyörgyi Márton Ferenc életműve előtt

Csíkszentgyörgy neves szülöttjének, Márton Ferencnek állított emléket a helyi Czikó Gergely nyugalmazott pedagógus és Szabó András muzeológus. A nemrég elkészült emlékszobát a hétvégén nyitják meg.

HIRDETÉS
Kömény Kamilla 2018. április 24., kedd

Szent György napja: ősi pásztorünnep

Április 24-én ünnepeljük sárkányölő Szent György napját. A katonaszent névünnepéhez számos népi hiedelem is társul.

Kömény Kamilla 2018. április 24., kedd

Hét kilométernyi útra kerül új burkolat Szépvíz községben

Két hete fogott hozzá Szépvíz község 6-os és 53-as jelzésű községi útjának felújításához a kivitelező cég. A hét kilométernyi útszakasz aszfaltozását, a szükséges vízelvezető árkok, járdák, parkolók kialakítását jövő nyárig kell befejezni.

Kömény Kamilla 2018. április 23., hétfő

Huszonnyolc éve építették újra a Xantus-kápolnát

Immár huszonnyolc éve, hogy minden évben megemlékeznek a hosszúaszói újjáépített Xantus-kápolna felszentelésének évfordulójáról a községbeliek. Ez idén sem lesz másként.

Kömény Kamilla 2018. április 22., vasárnap

Több önkormányzat is érdeklődik az ingyenes wifihálózatok létrehozását támogató program iránt

Nyolc csíkszéki önkormányzat jelentkezett arra az európai uniós programra, amely ingyenes wifihálózatok létrehozását támogatja.

HIRDETÉS
Kömény Kamilla 2018. április 21., szombat

Hívei körében ünnepelte pappá szentelésének 50. évfordulóját Tamás József püspök

Zsúfolásig megtelt a csíksomlyói kegytemplom szombaton délelőtt azokkal a hívekkel és elöljárókkal, akik részt vettek Tamás József püspök és egykori osztálytársai aranymiséjén.