HIRDETÉS
Kömény Kamilla 2018. február 22., csütörtök

Március elsejétől május 15-éig lehet igényelni az egységes mezőgazdasági támogatást

Két és fél hónap – március elsejétől május 15-éig – áll a mezőgazdálkodók rendelkezésére, hogy benyújtsák idei egységes mezőgazdasági támogatásigénylésüket a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökséghez (APIA).

Kömény Kamilla 2018. február 21., szerda

Kevés a pénz a működési költségekre, remélik a csíkszéki polgármesterek, hogy év végén is lesz pénz a fizetésekre

Fejtörést okozott több csíki településen is az idei költségvetés összeállítása, a leosztásból kapott összegekből ugyanis nem mindenhol tudják egész évre biztosítani a fenntartási költségeket. Ennek ellenére beruházásokból nem lesz hiány a térségben.

HIRDETÉS
Kömény Kamilla 2018. február 21., szerda

Csíkszentgyörgy községben a POIM-program révén építtetik ki a ivóvíz- és szennyvízhálózatot

Befejeződhet az ivóvíz- és szennyvízhálózat egy évtizede húzódó kiépítése Csíkszentgyörgy községben a POIM-program révén. Az erre vonatkozó jelenlegi helyzetet ismertette György József polgármester.

Kömény Kamilla 2018. február 20., kedd

Elkezdődött a gázolajár-támogatás kifizetése a harmadik negyedévre

A Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) honlapján közleményben hívták fel az érintettek figyelmét, hogy keddtől elindították a gázolajár-támogatás kifizetését a tavalyi harmadik negyedévre vonatkozóan.

Kömény Kamilla 2018. február 18., vasárnap

Visszatekintésről és idei tervekről szólt a pálfalvi falugyűlés

Nemcsak az önkormányzat múlt évi tevékenységéről, hanem az idei költségvetés konkrét eloszlásáról is beszámolt a helyieknek Ferencz Csaba, Csíkpálfalva polgármestere a vasárnapi falugyűlésen.

HIRDETÉS
Kömény Kamilla 2018. február 18., vasárnap

Sáros utak helyett aszfalt Tusnád községben

Mintegy tíz kilométernyi községi útra kerülhet aszfaltszőnyeg az elkövetkező években Tusnád községben, az önkormányzat két nyertes pályázata révén. Ezekkel a beruházásokkal a helyi úthálózat 70–80 százalékát aszfaltszőnyeg boríthatja majd.

Kömény Kamilla 2018. február 17., szombat

Utolsó útjára kísérték a Szent Ágoston-templom első plébánosát, Pénzes Józsefet

Nagy munkabírású, jókedvű, tiszteletadó, szívós, kitartó, fegyelmezett ‒ pár tulajdonság, amivel az elhunyt Pénzes József atyát, a csíkszeredai Szent Ágoston-templom első plébánosát jellemezték szombati temetési szertartásán.

Kömény Kamilla 2018. február 16., péntek

Most sok mindent megtudhat a fajtiszta kisállatokról, hétvégén pedig szemügyre is vehet belőlük jónéhányat Csíkszeredában

Hatvan galambot, ötven-ötven nyulat és tyúkot, illetve pávát is tart Aczél Lajos, a csíkszeredai Hobby Kisállattartók Egyesületének elnöke, aki szerint inkább ráfizetéssel jár ezek tenyésztése, de mivel szeret ezzel foglalkozni, szívesen tart kisállatokat.

HIRDETÉS
Kömény Kamilla 2018. február 15., csütörtök

Sötétedés után is felismerik majd egymást a lakók a község utcáin

Több mint négyszáz új világítótestet és több új lámpaoszlopot helyezhetnek ki Csíkszentsimonban, illetve Csatószegen a helyi önkormányzat nyertes pályázatából. A finanszírozási szerződést már aláírták a munkálatra, amelyhez nyáron már hozzá is fognának.

Kömény Kamilla 2018. február 14., szerda

Aszfaltburkolatú községi úthálózat, járda a főút mellett – pályázatokból fejleszt Csicsó

Mintegy 14 millió lejből 10 kilométernyi községi utat aszfaltozhatnak le Csíkcsicsó községben a következő években, két pályázat révén. A teljes községi úthálózat 95 százalékának aszfaltozása mellett az európai út mellett járdát is kiépítenének.

Kömény Kamilla 2018. február 14., szerda

Kezdődik a húsvétot megelőző negyvennapos böjt

Ma van a húsvétot megelőző negyvennapos böjt első napja, hamvazószerda. Nagybetűs ünnepe ez a római katolikus egyháznak.

HIRDETÉS
Kömény Kamilla 2018. február 13., kedd

Több eszközzel bővül Kászonaltíz önkormányzatának gépparkja

Tűzoltáshoz használható ATV-t, traktorhoz csatlakozatható rakodó kupát és villát, ásógépet, valamint homokszórót vásárolhat Kászonaltíz önkormányzata nyertes pályázata révén.

Kömény Kamilla 2018. február 12., hétfő

Betekinthettek az önkormányzat munkájába a csicsóiak

Fontos a helyiekkel való kommunikáció Csicsó önkormányzata számára, emiatt idén sem mulasztották el a tavalyra vonatkozó beszámoló falugyűlésüket megtartani. A statisztikai adatokból kiderült, a községben 36 gyermek született az elmúlt évben, ezzel szemben 26 elhalálozás volt.

Kömény Kamilla 2018. február 11., vasárnap

Kevésnek tartják a malacokért kínált 250 lejt a sertéstenyésztők

Eddig 14 Hargita megyei gazda 236 mangalica és báznai malac értékesítésére tett le kérelmet a De minimis-támogatás keretében, míg 37 állattenyésztő 336 malac továbbnevelését vállalná a program keretében. Még két hónapig fogadják az érdeklők jelentkezését.

Kömény Kamilla 2018. február 07., szerda

62 ezer euróból vásároltak eszközöket a borzsovai művelődési ház részére

Egyebek mellett korszerű fény- és hangrendszert, bútorzatot, illetve színpadi függönyt szereztek be pályázati úton a csíkborzsovai kultúrotthonnak, valamint székely ruhákat a helyi néptánccsoport számára, a férfikórus tagjainak pedig bocskai viseletet.

HIRDETÉS
Kömény Kamilla 2018. február 07., szerda

Kétmillió lejből készülhet új, korszerű óvoda Csicsóban

Négy óvodai csoport taníttatására alkalmas létesítményt hozhatnak létre Csíkcsicsóban, az önkormányzat erre vonatkozó pályázatára ugyanis már aláírták a finanszírozási szerződést. A kivitelezésre kétmillió lej és közel három év áll rendelkezésre.