HIRDETÉS

Nagyböjti szeretetmorzsa civil összefogásból

Iochom Zsolt 2013. március 26., 18:24 utolsó módosítás: 2013. március 26., 21:56

Az adventi szeretetmorzsa sikerén felbuzdulva tizenkét, szociális-karitatív munkával foglalkozó civil szervezet összefogásával kedden délután újabb szeretetvendégséget tartottak a csíkszeredai Szabadság téren.

A nagyböjti szeretetmorzsa egy tucat olyan civil szervezet összefogásával valósult meg, amelyek tevékenységüket a keresztény lelkiség alapjaira helyezik. Egy pohár forró teával, kaláccsal, képeslappal és egy pár kedves szóval ajándékozták meg a járókelőket és a térre kilátogatókat. Az esemény jó alkalom volt arra, hogy néhány percet elidőzzünk egymással a nagyböjti testi-lelki készülődés idején.

„Az adventi szeretetmorzsán felbátorodva szerveztük meg nagyböjtben is, azzal az elsődleges céllal, hogy az emberek megálljanak néhány pillanatra, találkozzanak valakivel, és beszélgessenek el egy kicsit az ünnepek előtti rohanásban” – fogalmazott Bács Béla János a Szent Tamás Alapítvány részéről, aki az érdeklődök számát hat-hétszázra becsülte. A szeretetvendégség rendezői azt is kiemelték, hogy akciójukkal nemcsak a rászorulóknak, hanem mindenkinek szerettek volna pár örömteli pillanatot szerezni.

A Családi Elhelyező Központok Szövetsége jóvoltából a találkozást szebbé tették az általuk foglalkoztatott fiatalok zenei műsora.

A nagyböjti Szeretetmorzsába a következő civil szervezetek kapcsolódtak be: a Szent Tamás Alapítvány, a Gyulafehérvári Caritas, a Családi Elhelyező Központok Szövetsége, a Csibész Alapítvány, a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért, a Csíki Anyák Egyesülete, a Romániai Magyar Cserkészszövetség Csík körzete, a Néri Szent Fülöp Egyesület, a Csíki Apák, Anyák és Apróságok Krisztusi Közössége, a Fokoláre mozgalom – Csíkszereda, a Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége és a Szent György Lovagrend.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS