HIRDETÉS

A keresztények egységéért imádkoztak

Iochom Zsolt 2013. január 27., 17:03 utolsó módosítás: 2013. január 27., 17:42

Az ökumenikus imahét záró istentiszteletére szombaton este a csíkszeredai Millenniumi templomban került sor. A szentmisét a 80 éves Kállay Emil atya celebrálta, ünnepi gondolatait Szatmári Ingrid református lelkipásztor osztotta meg a hallgatósággal.

Fotó: Iochom Zsolt

„Istenünk, add, hogy ez a szentáldozás, amely előre jelzi a népek egymásra találását tebenned, valósítsa meg egyházad teljes egységét” – kérte felajánlásában Kállay Emil piarista szerzetes.

Az imahét hatodik és egyben záró estéjén Szatmári Ingrid református lelkipásztor arra kérte a hívők sokaságát felekezeti hovatartozástól függetlenül, hogy nyújtsanak kezet egymás felé és lássák meg egymásban a testvért. Megítélése szerint olyan volt ez a hét, mint egy lelki út, mint egy zarándoklat ellátogatva egymás templomaiba. „Olyan volt ez a hét, mint egy lelkigyakorlat, amelynek során az ember alakul, formálódik, megérinti valamilyen üzenet, és megért mélyebb dolgokat. Hiszem azt, hogy estéről estére gazdagodtunk mennyei értékekkel, kincsekkel” – mondta Szatmári Ingrid.

„Közös a nyelvünk, történelmünk, hagyományaink, szent királyaink, közös a veszteségünk, és közös kell legyen az útkeresésünk is. A megújulás azonban csak hit által lehetséges” – hangsúlyozta a lelkipásztor.

A szeretet fontosságáról így vélekedett: „ha a szeretet gyakorlása ütközik egy vallásos előírással, akkor mindig a szeretet javára kell dönteni”. Ezt példázta a felolvasott igerész is, amely az irgalmas szamaritánus példáját tárta elénk.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
6 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS