Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Aki belemegy, megemlegeti

Pinti Attila 2019. január 26., 16:26
HIRDETÉS

Legalább egy-másfél méter mély kráter tátong a csíkszeredai vasúti felüljáró híd városközpont irányába vezető forgalmi sávján. A balesetveszélyes lyukra szombat reggel ugyan próbálták egy karácsonyfával figyelmeztetni az autósokat, de a fenyő is belezuhant az üregbe. Nem sokkal jobb a helyzet a városból kivezető sávon sem.

Fotó: Pinti Attila

Befödték vasárnapra a csíkszeredai vasúti felüljárón keletkezett kráterszerű lyukat, igaz, a jelek szerint csak ideiglenesen egy kb. egy-két centiméter vastag fémlemezzel. A helyszínen figyelmeztető táblákat is elhelyeztek.

Fotó: Pinti Attila

HIRDETÉS

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Személyautóból szinte észrevehetetlen a látszólag egy beszakadt aknafedő miatt keletkezett üreg a vasúti felüljáró hídon. Mivel a kráter a sáv közepén található, így legtöbb esetben az autósok „megközölik”, mérete és mélysége miatt azonban szinte biztosra vehető,

ha egy személyautó sebességhatáron haladva beleszalad, megrongálódik többek között az első lökhárító, az abroncsok, a felnik, a felfüggesztés és a küszöb.

Az utóbbi hetekben egyébként több alkalommal is kátyúztak a hídon, a jelenlegi állapotok szerint azonban javarészt hiábavalóan: a városból kivezető sávon is egyre több, nagyobb és mélyebb kátyú jelent meg, a járművek lépésben tudják csak ezeket kikerülni.

Fotó: Pinti Attila

A negyvenöt éve épült felüljáró híd állapota hosszú évek óta problémát jelent, megoldást csak az újjáépítés hozna. A csíkszeredai önkormányzat ősszel el is fogadta az ehhez szükséges munkálatok dokumentációját, amely a megvalósíthatósági tanulmányt tartalmazza, illetve a beavatkozás várható költségeire is kitér. A határozat értelmében az újjáépítés becsült értéke áfával együtt 31,3 millió lej.

Nos, úgy tűnik, nem hagyják annyiban a kráter tényét a csíkszeredaiak, egy helyi olvasónk máris meglepett egy mémmel. Ám akárcsak a sörrel, egy mém, nem mém, ezért megnyitjuk a székelyföldi mémgyár kapuját, és várjuk a további kreatív meglátásokat. Nemcsak a csíkszeredaiaktól, hanem mindenkitől, akinek útja van arra, vagy fennáll a lehetősége annak, hogy útja lehet arra. Jöhet Facebookon vagy az office@szekelyhon.ro címre.

Egy kis tőkeinjekció, hogy a mémgyár beinduljon, avagy kedvcsináló a kollégáktól.

Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
3 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS