Belföld
Külföld

Tervezet: adómentes lehet az újságírók és a médiában dolgozó műszaki személyzet bére

Székelyhon 2019. január 23., 17:58 utolsó módosítás: 2019. január 23., 17:59
HIRDETÉS

Az adótörvénykönyvet módosító javaslatot terjesztett a parlament elé a PSD, az ALDE és a PMP törvényhozóinak egy csoportja. A javaslat értelmében adómentessé válna az újságírók és a rádióban, televízióban dolgozó műszaki személyzet bére, valamint a szellemi tulajdonjogból származó jövedelmük.

Adómentes lehet a sajtóban dolgozók bére. Képünk illusztráció Fotó: 123RF

A tervezet értelmében a 7-es cikkelyt az újságírói tevékenység következő meghatározásával egészítenék ki: hírek és nyilvános információk felkutatása, kivizsgálása, értelmezése és közlése az újságok, televízió, rádió és más tömegtájékoztatási eszközök révén, valamint a rádió- és televízióműsorokhoz szükséges kép- és hanganyag rögzítésére és vágására, illetve a szárazföldi, tengeri vagy légi távközlési jelek továbbítására szolgáló felszerelések működésének felügyelete, amely munkaszerződés és szerzői jogi szerződés alapján zajlik – számol be az Agerpres.

A tervezet szerint a jövedelemadó alól mentesített kategóriákra vonatkozó 60-as cikkelyt kiegészítenék azzal, hogy

HIRDETÉS

az újságírói tevékenységet folytató személyek bére és szellemi tulajdonjogból származó jövedelme is adómentességben részesül.

Az egyik kezdeményező, Valeriu Steriu szociáldemokrata képviselő kifejtette, a szabad sajtó a demokratikus társadalom egyik alappillére, nemes ügyeket – az igazságot, a gondolatszabadságot és a választási szabadságot – szolgálja, ennek dacára jelenleg nehéz gazdasági helyzetben van. Éppen ezért

kedvező adókörnyezetet kell teremteni a médiában dolgozók számára

– érvelt a törvényhozó.

A tervezetet első házként a képviselőház tárgyalja, majd a szenátus szavaz róla döntő fórumként.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
4 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS