HIRDETÉS

Filmkockajegyekkel támogatható a Márton Áron-nagyjátékfilm

Székelyhon 2015. február 17., 11:25 utolsó módosítás: 2015. február 17., 14:08

Újabb állomásához érkezett a Mustármag megújulás-szolgálat által kezdeményezett Márton Áron-misszió, amelynek része egy, a püspökről szóló nagyjátékfilm készítése.

Fotó: Veres Nándor

A Márton Áron szellemiségét valló közösség összefogásával és anyagi támogatásával készítenék el a püspök életéről szóló nagyjátékfilmet. Az egymillió euró költségvetésű film Erdély legkritikusabb történelmi korszakának küzdelmeit, ugyanakkor a legszebb erkölcsi győzelmeit hivatott szemléltetni. Mivel a filmnek közösségi súlypontja van, ezért több ezer szereplőt vonnak be, illetve több mint húsz helyszínen, 140 helység lakóit tervezik megszólítani.

A Márton Áron-misszió fontos mozzanata az emberekkel való személyes találkozás, mely során lehetőség nyílik arra, hogy az alkotást támogatva a közösségek tanúságot tegyenek a hitükről, az együttműködési képességükről, a kölcsönösségre és az egymásért érzett felelősségre építve. Csíkszentdomokost, Székelyudvarhelyt, Csíkszeredát és Gyergyóalfalut követően február 19-én, csütörtökön a Marosvásárhelyi Rádió Stúdiótermébe várják az érdeklődőket délután 5 órára. Február 26-án a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ Karancsi Sándor termében kerül sor tájékoztató és támogatásszervező találkozóra, délután 6 órától. Ezt követően február 25-én Szovátán lesz találkozó.

Az Áron Film Egyesület  5, 10 és 50 lejes adományozó filmkocka-jegyeket bocsátott ki, amelyek kiváltásával bárki támogathatja a Márton Áron püspök és népe életét bemutató filmet. Az adományozó filmkockajegy technikailag megkönnyíti az adomány átadását, és biztosítja az adományozó nevének dokumentálását. Ezért arra kérik az adományozót, hogy a filmkockajegy felső részére írja fel nevét, míg a jegy hátlapjára a lakhelyét. Ezt a részt tépje le, és az adománnyal együtt dobja az urnába.

Az adományozó filmkockajegyek megtalálhatóak a Merkúr üzletekben, de hamarosan más kereskedelmi központokban is fellelhetőek lesznek. A cégek, intézmények a www.martonaronfilm.ro oldalon megtalálhatják a banki átutaláshoz szükséges adatokat. Aki más úton szeretné segíteni a film létrejöttét, az adományát beviheti bármely plébániára, parókiára.

A film négy évszakos forgatást igényel. Amennyiben a gyűjtés úgy halad, 2015 őszén Csíkszentdomokoson szeretnék elkezdeni a film őszi jeleneteinek forgatását.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS