Belföld
Külföld

A román állampolgárok 25 százaléka még soha nem használta az internetet

Székelyhon 2018. október 15., 16:33
HIRDETÉS

Románia utolsó az unióban a digitalizálás terén, de a szakminiszter szerint nem ennyire drámai a helyzet, amennyiben egy alapvetőn agrárországban a nemzeti össztermék 7 százalékát az IT&C szektor képviseli.

Internetkábel. Nem minden háztartásban lelhető fel. Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A ZF Digital Summit nevet viselő hétfői konferencián Bogdan Belciu, a PwC Románia munkatársa több rangsort mutatott be a digitalizálás témájában. Az eseményen Bogdan Cojocaru távközlési miniszter is részt vett.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) által összeállított rangsor szerint Románia a 67. helyen van a világ országai között a digitalizálás terén.

Ez nem tűnhet túl rossznak, de a mögöttünk lévő országok közül több olyan is van, amellyel nem szeretnénk magunkat összehasonlítani. Az Európai Unió tekintetében viszont az utolsó helyen vagyunk

– mondta a szakember az Agerpres tudósítása szerint. Véleménye szerint sok a tennivaló, elsősorban az infrastruktúra területén.

HIRDETÉS

Elmondása szerint ahol van megfelelő infrastruktúra, ott jól állunk, hisz a le- és feltöltési sebesség a legjobbak között van a világon, viszont nagyon hiányos a lefödöttség, különösen vidéken.

A román állampolgárok 25 százaléka életében soha nem használta az internetet

– mutatott rá Belciu.

Bogdan Cojocaru távközlési miniszter azonban ugyanazon a tanácskozáson kifejtette: a helyzet „nem ennyire drámai”, hisz egy alapvetően agrárországban az IT&C szektor 7 százalékos súlya a GDP-ben kifejezetten jónak tekinthető.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
4 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS