HIRDETÉS

A népi építészet kerül a főszerepbe a hon- és népismereti versenyen

Antal Erika 2018. szeptember 05., 16:53
HIRDETÉS

A Hagyományok Háza Forgószél és Garabonciás néven hon- és népismereti levelezőversenyt hirdet, amelynek témája idén a népi építészet. A megmérettetésen külhoni fiatalok részvételére is számítanak.

Archív

A Hagyományok Háza immár tizennegyedik alkalommal hirdeti meg Forgószél és Garabonciás néven a hon- és népismereti levelezőversenyét. A vetélkedőre idén is várják azoknak az iskolásoknak a jelentkezését, akik izgalmas, szórakoztató feladatok megoldásán keresztül szívesen mélyítenék el hon- és népismeretbeli tudásukat, illetve szívesen megismerkednének a magyar népi kultúra gazdag, sokszínű világával.

A vetélkedő feladatainak középpontjában minden évben más és más téma áll, amit a versenyzők önálló gyűjtő-, kutatómunka révén dolgoznak fel két korosztályi csoportban.

A 2018/2019-es tanév témaköre a népi építészet.

HIRDETÉS

Az 5-6. osztályosoknak, a „Forgószeleseknek” a versengés háromrészes. Első és második része levelező, ez összesen négy feladatlapot jelent. A harmadik része, a döntő az egyetlen, ahol a versenyzők személyesen is megjelennek. A jelentkezők a feladatlapokat interneten, e-mailben kapják meg, a kijavított feladatlapot – az elért pontszámokkal együtt – a szervezők postán juttatják vissza az iskolákba.

A döntőt Budapesten, a Hagyományok Házában rendezik jövő év májusában.

A határon túli versenyzőknek a személyes megmérettetésen nem kell részt venniük, az ő esetükben a feladatlapok pontszámai döntenek.

A 7-12. osztályos, „Garabonciás” jelentkezők az esztendő során három – egyéni gyűjtő-kutatómunkát igényelő – feladatlapot kapnak. A feladatlapokat pontozással értékelik két korosztályi csoportban (7-9. osztályosok, 10-12. osztályosok), a sorrendet a kidolgozott feladatlapok pontozása alapján állapítják meg.

Mindkét kategóriában a legjobbak könyvjutalomban részesülnek, és összesen húszan, nyári jutalomtáborozásban vesznek részt.

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 25., a külhoniak számára a részvétel ingyenes. További információk ezen a linken találhatók.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS