HIRDETÉS
Antal Erika 2018. november 15., csütörtök

Verssel nyitották meg a marosvásárhelyi könyvszemlét

Kisdiákok énekelték Bertóti Johannával együtt csütörtökön Weöres Sándor Világvégi kopár fa című megzenésített versét – ezzel a momentummal vette kezdetét a 24. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár a Színház téren.

Molnár Rajmond, Antal Erika 2018. november 14., szerda

Kevés idő jut terhesgondozásra a kórházi ambulancián, ezért sokan a magánrendelőt választják

A szükségesnél kevesebb idő jut felülvizsgálatokra és terhesgondozásra a Hargita megyei kórházak nőgyógyászati járóbeteg-rendelésén, ráadásul a megyében nincs az egészségbiztosítási pénztárral szerződésben álló nőgyógyászati rendelő sem. Aki teheti, inkább magánúton végezteti el a&

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. november 14., szerda

Hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekek mutatkozhatnak meg

Rejtett kincseink elnevezésű rendhagyó tehetségkutató vetélkedőt szervez a marosvásárhelyi Talentum Alapítvány november 24-én, szombaton délelőtt 10 órai kezdettel Nyárádkarácsonyfalván az általános iskolában. Lehet már jelentkezni.

Hallgassa online rádióinkat
Antal Erika 2018. november 12., hétfő

Sok vagy kevés, amennyit az orvosok dolgoznak a fizetésükért?

Az állami egészségügyi intézmények alkalmazottainak sokkal többet kellene dolgozniuk a megemelt fizetéseikért – véli Raed Arafat. A belügyminisztérium államtitkára elégedetlen az orvosok munkában eltöltött idejével, miközben a szakemberek szerint rendszerint a kötelezőnél is többet dolgoznak.

Antal Erika 2018. november 12., hétfő

Érezte, hogy elgyengül, amikor megtalálta a kétezer éves ezüst és arany ékszereket

Hatvannégy darabos ősi ékszerkollekcióra bukkantak Marosvásárhely közelében, a nagyernyei lombhullató erdőben. Az időszámításunk előtti első századra datált ezüst és arany ékszereket a megtaláló a múzeumnak ajánlotta fel, ahol szépen meg is határozták, mennyi lesz a jutalma.

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. november 11., vasárnap

Árokba hajtottak a fiatalok Marosvásárhelyen, egyikük meghalt

Egy 21 éves fiatalember, valamint egy 19 és egy 13 éves lány ült abban a személygépkocsiban, amely vasárnap hajnalban belehajtott Marosvásárhelyen a Turbina-árokba. A fiatalok a Víkenden egy népszerű mulatóhelyen töltötték az éjszakát, majd hazaindultak Szászrégenbe.

Antal Erika 2018. november 09., péntek

Csak a SRI oldhatja fel a titkosítást – ismét halasztottak a csíkszeredai elöljárók ügyében

Nem történt előrelépés a péntek délelőtti tárgyaláson Ráduly Róbert Kálmán és Szőke Domokos a csíkszeredai polgármester, illetve alpolgármester büntetőperében. A Maros Megyei Törvényszéken nem is tárgyaltak semmit, inkább azon tanakodtak, hogy mi legyen a továbbiakban.

Antal Erika 2018. november 08., csütörtök

Szakszerűtlen beavatkozások eredményei a veszélyessé vált, korhadt fák

Megközelítőleg háromszáz fát akarnak kivágni Marosvásárhelyen, többek között azzal az ürüggyel, hogy „túl magasra nőttek”. A szakemberek szerint a lombkorona-igazítások sem szakmai szempontok szerint történnek a városban, ezért van egyre több korhadt törzsű fa a köztereken.

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. november 08., csütörtök

Így védekezzen az életterünkbe sugárzó radioaktív gáz ellen

A dohányzás mellett a radon a második legfőbb oka a légzőszervi rákos megbetegedéseknek. A radioaktív gáz mindenhol jelen van, nem küszöbölhető ki, a hőszigetelt épületek helyiségeiben pedig jobban koncentrálódik. De van egyszerű megoldás a problémára, mindennapjainkban is alkalmazhatjuk.

Antal Erika 2018. november 07., szerda

Hogyan lehet beosztani egy havi jövedelmet? – a hétvégi képzésen megmondják

Többek között a takarékoskodásról, a pénzbeosztásról, a hitelekről és a bankkártyákról sajátíthatnak el fontos tudnivalókat azok, akik részt vesznek a marosvásárhelyi Pénzügyi Fitnesz elnevezésű ingyenes képzésen.

Antal Erika 2018. november 02., péntek

Ingyenebéd, ruha és lábbeli a rászorulóknak

Egy-egy tál levest és kenyeret, valamint második fogást is kapnak azok a marosvásárhelyi, segélyből élők, akik a városi önkormányzatnál igényt nyújtanak be ingyenebédre. Az étel mellett ruhát és lábbelit is igényelhetnek a rászorulók. 

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. november 01., csütörtök

Ingyenes szűrés: ha idejében felfedezik, gyógyítható a méhnyakrák

Érdemes élni az ingyenes méhnyakrák-szűrés adta lehetőséggel a nagyobb gondok elkerüléséért. Tavalyhoz képest idén többen jelentkeztek szűrésre, de még mindig nagy a különbség a küldőpapírt kért és a nőgyógyásznál megjelent nők száma között. 

Molnár Rajmond, Antal Erika 2018. október 30., kedd

Csak a „szerencsésebb” iskolákban van jól felszerelt informatikai labor

Nincs jó helyzetben az iskolák többsége számítógépes felszereltség terén, sok Hargita és Maros megyei tanintézetben idejétmúlt, 2010 előtti gyártásúakkal kénytelenek boldogulni a tanulók informatika órán. Pályázatok, programok révén van lehetőség újabbakat beszerezni.

Antal Erika 2018. október 28., vasárnap

A Székely Nemzeti Tanács megalakulásának évfordulóját ünnepelték

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) együttes ülésen erősítette meg szombaton a marosvásárhelyi vártemplomban az erdélyi magyarság kulturális autonómia és a székelység területi autonómia iránti igényét.

Kovács Eszter, Antal Erika 2018. október 27., szombat

Megszervezik a székelyföldi vak és gyengénlátó fiatalok speciális oktatását

A nemlátó magyar diákok számára indítanának speciális iskolát Székelyudvarhelyen, ahol nemcsak írni és olvasni tanulhatnának meg anyanyelvükön a gyermekek, hanem a mindennapi életben való boldogulást is elsajátíthatnák.

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. október 26., péntek

Egyházi bölcsőde épülhet Marosvásárhelyen

Harminc kisgyermek bölcsődei elhelyezésére jelenthet megoldást Marosvásárhelyen a Bolyai téri unitárius egyházközség által tervezett bölcsődeépítési beruházás. A munkálatok magyar állami támogatással valósulhatnak meg rövidesen.