HIRDETÉS
Antal Erika 2019. január 19., szombat

Tervezés előtt a segesvári várfal felújítása

Ha nem fognak hozzá hamarosan a felújításhoz, félő, hogy újabb rész leomlik a várfalból Segesváron. Többször kérés után az országos műemlékvédelmi hivatal egy nemzetközi pályázatot írt ki a teljes várfal, valamint a bástyák restaurálásának tervére. 

Antal Erika 2019. január 18., péntek

Magyar nem, de angol nyelvű kar lehet a volt MOGYE-n

A volt Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen (MOGYE) hét éve folyik a vita a magyar kar létrehozásáról, miközben az egyetem szenátusának keddi ülésén arról döntöttek, hogy angol nyelvű kart hoznak létre.

Antal Erika 2019. január 17., csütörtök

Szakmai tanfolyamok állástalanoknak: előtérben a munkaadók elvárásai

A munkaerő-elhelyező ügynökségek által munkanélkülieknek szervezett szakmai tanfolyamok közül népszerűek a fodrász-, kozmetikus-, manikűr-pedikűr kurzusok, de a növénytermesztés, kőműves, asztalos, kereskedelmi dolgozó szakma elsajátítására is van igény. A képzéseket cégek javaslatai alapján indítják.

Hallgassa online rádióinkat
Antal Erika 2019. január 14., hétfő

Az ablakon kizuhanva vesztette életét egy nő

Életét vesztette egy nő hétfőre virradóan Segesváron, miután kizuhant negyedik emeleti tömbházlakása ablakából. A tragédia pontos körülményei nem ismertek.

Antal Erika 2019. január 14., hétfő

Hóeltakarítás a magasban

Eltakarítja a tűzoltóság Marosvásárhelyen a főtéri emeletes házak tetején felgyűlt hóréteget. Az éppen érintett járdaszakaszokon a helyi rendőrség lezárja a gyalogosforgalmat, amíg a szakemberek a tűzoltóautók segítségével a helyszínen dolgoznak.

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. január 14., hétfő

Meg lehet tanulni rendesen egy idegen nyelvet az iskolában?

Heti két órában angolt tanulni egy gyermeknek több mint húsz diáktársával együtt – mire elég ez? Sajnos önmagában nem sokra, a gyakorlat azt mutatja, hogy szükség van pluszórákra. Ugyanakkor nagy kérdés az is, hogy milyen korán kell kezdeni az idegennyelv-tanulást.

Antal Erika 2019. január 13., vasárnap

A magyar és román kultúra napja Marosvásárhelyen

Nagyszabású rendezvénysorozattal készül Marosvásárhelyen a román és a magyar kultúra napjára a Studium – Prospero Alapítvány. Mint minden évben, ez alkalommal is lesznek felolvasómaratonok, de az azokat összekötő, a két kultúra között hídként szolgáló közös rendezvények sem maradnak el.

Antal Erika 2019. január 13., vasárnap

Északról érkező vadkacsák telelnek a gát alatt

Marosvásárhelyen hétszáznál is több vadkacsa telel a Maros gát alatti részén, ahogy a várost átszelő Poklos-patakban és a turbinaárokban is sokan vannak. A megyeszékhelyen hiába megszokott a sok színes tollazatú madár, lehetetlen nem felfigyelni rájuk.

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. január 12., szombat

Munkát keres az apa, iskolába jár az anya – próbálnak kiemelkedni a mélyszegénységből

Van Marosvásárhelytől földrajzilag nem is olyan távol egy kis falu, ahol egy utcában 102 roma család él. Zömük kiskorú, vagy fiatal felnőtt, akik a létminimum alatt küzdenek azért, hogy meglegyen a mindennapi betevőjük, illetve most, télvíz idején a fűtésük.  

Antal Erika 2019. január 10., csütörtök

Hazahozzák a Székely fonót

Kodály Zoltán 1934. április 24-én bemutatott második színpadi művét, a Székely fonót tekintheti meg a közönség neves magyarországi és erdélyi művészek és zenészek tolmácsolásában a magyar kultúra napja alkalmából Marosvásárhelyen.

Antal Erika 2019. január 10., csütörtök

Amikor az embernek szinte már semmije nem maradt

Nem maradhat senki a szabad ég alatt, mindenkit befogadnak a marosvásárhelyi éjszakai menhelyre. Noha százhúsz férőhelyes a polgármesteri hivatal által működtetett hajléktalanszálló, jelenleg több mint százötvenen tartózkodnak ott. „Ahány eset, annyi történet, valamennyien súlyos tévedések, csalódások áldozatai.”

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. január 10., csütörtök

Országos óvodaépítési program indult

Mintegy 3400 óvodát építtetne idén a tanügyminisztérium Romániában az országos vidékfejlesztési program keretében. Olyan településeken lennének beruházások, ahol nincs óvoda, vagy ha van is, bérelt épületben működik, netán nem megfelelő körülmények között.

Antal Erika 2019. január 09., szerda

Háztető gyulladt ki egy Maros megyei faluban

Háztető gyulladt meg a Marosvásárhely és Szászrégen közötti Petelén. A tüzet idejében sikerült megfékezni.

Antal Erika 2019. január 09., szerda

Két áldozata is van az influenza szövődményeinek Marosvásárhelyen

Ötre emelkedett Romániában azoknak a betegeknek a száma, akik az influenza szövődményei miatt hunytak el. Az áldozatok közül ketten a marosvásárhelyi kórházban hunytak el.

Antal Erika 2019. január 09., szerda

Lakástűzben sérült meg egy férfi Marosvásárhelyen

A szomszédok riasztották a 112-es sürgősségi hívószámon szerdán délután a tűzoltókat, hogy füst lepte el Marosvásárhelyen az egyik Cugir utcai tömbház lépcsőházát, illetve sűrű füst gomolyog ki az egyik lakás fürdőszobájának szellőzőnyílásán.

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. január 09., szerda

Elégedett a marosvásárhelyi kórházzal? – most elmondhatja

A Maros Megyei Klinikai Kórházra nagyon kevesen panaszkodnak – számol be Gáll Boglárka, az intézmény sajtószóvivője annak kapcsán, hogy online értékelni lehet a kórházat.