Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Antal Erika 2020. január 25., szombat

Még éveket kell várni, míg elkezdődhet a vár felújítása

A segesvári vár felújítására meghirdetett pályázatra jelentkezett egy cég, így remélhetőleg még az idén elkészül az előtanulmány. Azt követően további terveket kell készíteni, illetve engedélyeket beszerezni, így várhatóan csak három év múlva fognak hozzá a tényleges felújításhoz.

Antal Erika 2020. január 22., szerda

Az összetartozást erősíti Erkel Ferenc operája

Neves erdélyi és magyarországi művészek, illetve zenészek tolmácsolásában láthatta a marosvásárhelyi közönség Erkel Ferenc Bánk bán című operáját szerda este. A felvezető szónoklatok közben elhangzott, Marosvásárhely a folytonosság, a kitartás jelképe.

Antal Erika 2020. január 22., szerda

Felolvasómaraton a magyar kultúra napján

A Studium – Prospero Alapítvány felolvasómaratonnal tisztelgett a magyar kultúra napján Marosvásárhelyen, a Teleki Téka olvasótermében.

Antal Erika 2020. január 22., szerda

Munkabeszüntetésre készülnek a törvényszéki írnokok

Két órára felfüggesztették a tevékenységüket szerda délelőtt a törvényszéki írnokok és amennyiben nem kapnak a január 20-án megfogalmazott nyílt levelükre választ, január 27-től újabb munkabeszüntetést helyeznek kilátásba. Arról, hogy meddig sztrájkolnak, január 23-án dönt a szakszervezetük.

Antal Erika 2020. január 22., szerda

Helyben is van óvoda, már csak a szülőket kell meggyőzni, hogy ide járassák a gyerekeket

Jól felszerelt, nemrég épített napközi várja szeptembertől a jeddi óvodásokat. Az iratkozás már megkezdődött, a polgármesteri hivatalban várják azokat a szülőket, akik úgy döntenek, hogy gyerekeiket a községközpontban működő hosszított programú óvodába járatnák.

Antal Erika 2020. január 20., hétfő

Erkel Ferenc Bánk bánja a magyar kultúra napján

A magyar kultúra napjának tiszteletére Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa harmadik alkalommal szervez közösen a Maros megyei önkormányzattal nagyszabású ünnepi rendezvényt: szerda este 7 órától a Kultúrpalota nagytermében Erkel Ferenc Bánk bán című operáját tekintheti meg a marosvásárhelyi közönség.

Antal Erika 2020. január 20., hétfő

Körvonalazódik a 2020-as költségvetés

Megkezdhetik a Maros megyei települések a 2020-as költségvetésük összeállítását. A megyei önkormányzat hétfői ülésén a képviselők a polgármesteri hivatalok számára 43 millió lej szétosztásáról döntöttek.

Antal Erika 2020. január 19., vasárnap

Két autó ütközött Mezőszabadon, öten megsérültek

Mezőszabadon két személygépkocsi ütközött össze vasárnap este, a balesetben öten megsérültek.

Antal Erika 2020. január 19., vasárnap

Lakóházaknál, garázsnál, szalmabáláknál léptek közbe a tűzoltók

Több Maros megyei faluba riasztották a tűzoltóságot szombat este és vasárnapra virradóan.

Antal Erika 2020. január 17., péntek

Újabb sikeres szívátültetést végeztek Marosvásárhelyen

Az idei második szívátültetést és az első szervkivételt végezték el pénteken Marosvásárhelyen. Miután egy 28 éves páciensnél megállapították a klinikai halált, a családja hozzájárult, hogy egészséges szerveivel más betegek életét mentség meg.

Antal Erika 2020. január 17., péntek

Leégett egy istálló, tizenöt sertés elpusztult

Leégett péntekre virradóan egy 250 négyzetméteres istálló egy mezőszentmártoni portán, odaveszett nyolc sertés és hét malac.

HIRDETÉS
Antal Erika 2020. január 16., csütörtök

Egyhetes programsorozat a magyar és a román kultúra napja alkalmából

Felolvasómaratonnal, kiállításokkal, könyvbemutatóval, folyóirat-ismertetővel és színházi előadással ünneplik Marosvásárhelyen a román, illetve a magyar kultúra napját. Az egyhetes rendezvénysorozat január 15-én kezdődött, és 22-éig tart.

Antal Erika 2020. január 15., szerda

Ahol az iskolások helyi kiflit és helyi tejet kapnak

Maros megyében Nyárádszereda az egyedüli település, ahol 2018 óta az óvodások és iskolások helyi pékség termékeit kapják minden hétköznapon. Idén már egy helyi tejfeldolgozó biztosítja a kifli mellé a mindennapi tejet is.

Antal Erika 2020. január 15., szerda

Gyanúsan viselkedő sofőrt szúrtak ki a rendőrök – pozitív lett a drogteszt

Gyanúsan viselkedő gépkocsivezetőt igazoltattak a marosvásárhelyi rendőrök, és drogtesztet is végeztettek vele. Mint az eredményből kiderült, a 22 éves marosvásárhelyi férfi kábítószert fogyasztott, mielőtt autóba ült volna.

Antal Erika 2020. január 14., kedd

Tizenöt éves fiatal szívével él tovább egy negyvenéves férfi

Súlyos szívbetegséggel küzdő negyvenéves férfinek ültetett be új szívet a Maros megyei szív- és érrendszeri klinikán Horațiu Suciu szívsebész és csapata. A szervet Jászvásárról Hargita megyébe hozták helikopterrel, ahonnan mentőautóval, rendőri kísérettel vitték Vásárhelyre.

HIRDETÉS
Antal Erika 2020. január 12., vasárnap

A mínusz húsz fokos fagyban menetelőkre emlékeztek

A Don-kanyari offenzíva 77. évfordulójára emlékeztek vasárnap este a marosvásárhelyi katolikus temetőben álló emlékműnél.