HIRDETÉS
Antal Erika 2019. március 19., kedd

Lángok csaptak fel a marosvásárhelyi roncstelepen

Tűz ütött ki hétfőn késő este a marosvásárhelyi Gát utcai roncstelepen. A kiérkező tűzoltók megfékezték a lángok továbbterjedését.

Antal Erika 2019. március 18., hétfő

Nincs elég motiváló ereje a próbaérettséginek, ha nem kötelező beírni az itt kapott jegyeket a naplóba

Nem motiválja kellőképpen a végzős diákokat a próbaérettségin való jó eredmény elérése, hiszen az ott szerzett jegyek csak akkor kerülnek be a naplóba, ha ők is úgy akarják. A héten zajló megmérettetés fő célja, hogy szembesítse a tanulókat, melyek a hiányosságaik.

Antal Erika 2019. március 18., hétfő

A törvényszéki jegyzők is tiltakoznak

Az ügyészek és bírák után a törvényszéki jegyzők is tiltakozásba kezdtek. Az ő problémájuk az, hogy túl kevés a fizetés és túl sok a munka.

Hallgassa online rádióinkat
Antal Erika 2019. március 17., vasárnap

Helikopterrel szállították kórházba a baleset súlyos sérültjeit

Egy személygépkocsi és egy haszongépjármű ütközött frontálisan Balavásáron vasárnap délután, a balesetben ketten súlyosan megsérültek. Mentőhelikoptert is a helyszínre riasztottak.

Antal Erika 2019. március 15., péntek

Amikor egymás mellé áll a piros, a fehér, a zöld, és rolleren viszik az Ismerős Arcokat

Többek száját elhagyta már a sóhaj, hogy Marosvásárhely elveszett... Nos, ezt a diákok másképp látják, és amíg így vonulnak végig az utcán, addig itt az élő, eleven cáfolat.

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. március 15., péntek

Ifjak emlékeztek a forradalomra Petőfi Sándor szobránál

Szűkösnek bizonyult Marosvásárhelyen a Petőfi Sándor-szobor előtti tér a Kossuth és Arany János utcák találkozásánál lévő kis parkban, olyan sokan gyűltek össze, hogy március 15-ét, az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc hőseit ünnepeljék.

Antal Erika 2019. március 14., csütörtök

A mi jelenünket építették a negyvennyolcasok

1848 hőseire nem hozhatunk szégyent, nem engedhetünk semmilyen nyomásgyakorlásnak, összefogásra van szükségünk – hangsúlyozta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Marosvásárhelyen, az előrehozott évfordulós megemlékezésen.

Antal Erika 2019. március 13., szerda

Aki Bem alatt végigszolgálta az erdélyi hadjáratot

A marosvásárhelyi római katolikus temetőben nyugszik az a lengyel honvédszázados, aki Bem életét védve 1849. július 3-án Besztercén megsebesült. Noha Marosvásárhelyre, a Református Kollégiumban kialakított hadi kórházba szállították, életét már nem tudták megmenteni.

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. március 13., szerda

Hátrányos helyzetű és védett házban lévő nőknek szerveznek gyűjtést

Nem luxustáska elnevezéssel indított hátrányos helyzetű és bántalmazott nők megsegítését célzó akciót az RMDSZ Maros megyei Nőszervezete és Kádár Eszter orvostanhallgató.

Antal Erika 2019. március 13., szerda

Szalmonellás miccshús: megbetegedés nem történt, de még nem tudni, mi okozta a fertőzést

Nem történt megbetegedés és nem volt komoly következménye annak, hogy múlt héten nagy mennyiségű fertőzött miccshús került kereskedelmi forgalomba Maros megyében.

Antal Erika 2019. március 12., kedd

Konferencia az élethosszig tartó tanulásról

Második alkalommal tartják meg az eHRdély elnevezésű magyar nyelvű HR-konferenciát április 5-én a marosvásárhelyi Privo Hotelben.

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. március 11., hétfő

Csak tisztességesen szeretnék végezni a munkájukat, ezt azonban megnehezítik számukra

Tovább tart az ügyészek és bírák tiltakozása Maros megyében. Hétfő este huszonöten álltak ki az igazságügyi palota főbejárata elé kezükben jelmondatokkal, amelyekkel arra figyelmeztettek, hogy ragaszkodnak a függetlenségükhöz. 

Antal Erika 2019. március 11., hétfő

A hetedikesek is megtapasztalhatták, hogy milyen lesz az országos szintfelmérő

Elkezdődött hétfőn a nyolcadik osztályosoknak szervezett országos vizsgák próbája. A nyolcadikosok mellett hasonlóképpen – első alkalommal az idén – a hetedikesek tudását is felmérik. Jövő héten az érettségi előtt álló tanulókon a sor.  

Antal Erika 2019. március 11., hétfő

Minden, amit az örökbefogadásról tudni kell

Egyre többen szeretnének gyereket örökbe fogadni, de sok pár a hosszas eljárási procedúra miatt mégsem vág bele ebbe. Kevesen tudják, hogy egy korábbi törvénymódosítás révén már lecsökkent a várakozási idő.

Antal Erika 2019. március 10., vasárnap

Gábor Áron-díj a Sepsi OSK-nak és a Székely Légió szurkolócsapatnak

A Székely Szabadság Napján a megemlékezést és felvonulást, illetve a kiáltvány átadását követően ez alkalommal is átadták a Gábor Áron-díjat. Az ünnepi rendezvénynek a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagyterme adott otthont.

HIRDETÉS
Antal Erika, Bíró Blanka 2019. március 10., vasárnap

Lakóházak gyulladtak ki, és sok volt a tarlótűz is

Több Maros megyei településről is jeleztek tüzet a hétvégén, lakóházak gyulladtak ki, de emberi sérülés nem történt. A Kovászna megyei tűzoltók huszonnégy óra leforgása alatt öt tarlótűz oltásában vettek részt.