Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Antal Erika 2019. szeptember 22., vasárnap

Tiltakozás szülte saját tanévnyitó

A Gecse utcai református templomban tartotta idei tanévnyitó ünnepségét a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem magyar tagozata, a volt MOGYE. A magyar tagozat vezetője szerint tiltakozásképpen szervezik külön a tanévnyitót évek óta, és ezt a tiltakozást nem is áll szándékukban visszavonni.

Antal Erika 2019. szeptember 21., szombat

Eloltották a várost füsttel megtöltő tüzet a segesvári szeméttelepen

Sikerült eloltani a tüzet a segesvári hulladéklerakónál péntek este tíz óra körül. A lángokkal egész nap küzdöttek a tűzoltók, a várost pedig füst lepte el.

Antal Erika 2019. szeptember 20., péntek

„Önvédelemből” elégséges: fejtörést okoz a tanintézeteknek az őrszolgálat

Térfigyelő kamerákkal, portásokkal, mozgásérzékelős riasztórendszerekkel, saját kapusszolgálattal, illetve őrző-védő cégek szolgáltatásait igénybe véve próbálják fenntartani a biztonságot a Hargita és Maros megyei tanintézetek többségében. Az iskolák zömében működik valamilyen állandó felügyelet.<

Hallgassa online rádióinkat
Antal Erika 2019. szeptember 20., péntek

Lángol a segesvári szeméttelep

Lángok törtek fel egy segesvári szeméttelepen péntek reggel hat óra előtt. A Maros megyei tűzoltóság tájékoztatása szerint a segesvári tűzoltók két járművel és hét tűzoltóval szálltak ki a helyszínre. 

Antal Erika 2019. szeptember 19., csütörtök

Soós Zoltán Marosvásárhely polgármesterjelöltje

Az RMDSZ Maros megyei szervezetének csütörtök délutáni küldöttgyűlésén eldőlt: Soós Zoltán lesz a jövő évi helyhatósági választásokon Marosvásárhely RMDSZ által támogatott magyar polgármesterjelöltje. 

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. szeptember 18., szerda

Sínekre zuhant egy fa, várakozni kényszerültek egy vonat utasai

A Maros megyei Palotailva és Gödemesterháza között a vasúti sínekre zuhant egy fa, ami miatt várakozásra kényszerült egy nemzetközi vonatjárat ezen a szakaszon.

Antal Erika 2019. szeptember 17., kedd

Bölöni Lászlót szeretné Marosvásárhely magyar polgármesterjelöltjének az EMNP

Október elsején, 18 órától Marosvásárhelyen a Színház téren szervezi meg a Ne bántsd a magyart! figyelemfelkeltő eseményt az Erdélyi Magyar Néppárt. Emellett arról is beszéltek, hogy kit látnának szívesen Marosvásárhely polgármesteri székében.

Antal Erika 2019. szeptember 16., hétfő

Díjazták a legjobb eredményeket elérő Maros megyei diákokat

Díjazták Maros megye legjobb, 10-es osztályzatot elért tanulóit. A 10-es általánossal végző iskolásoknak és 10-es átlaggal érettségizőknek Mircea Dușa prefektus adta át az elismerő oklevelet és az azzal járó pénzösszeget.

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. szeptember 08., vasárnap

Ha meguntuk a női kistáskánkat, ne dobjuk ki, adományozzuk a rászorulóknak

Alig van olyan nő, akinek ne lenne legalább egy használaton kívüli, megunt kistáskája. Ezeknek a sajátos újraértékesítésére hívja fel a figyelmet egy marosvásárhelyi ifjúsági szervezet, amely arra kéri a megunt táskák tulajdonosait, hogy vegyenek részt a Nők a nőkért, együtt erősebbek elnevezésű kampányban.

Antal Erika 2019. szeptember 07., szombat

Zajlanak a Szászrégeni Magyar Napok

Találkozni, beszélgetni, együtt lenni, ápolni a kapcsolatokat, a hagyományokat – ez a célja a szeptember 5-8. között zajló Szászrégeni Magyar Napok rendezvénysorozatnak.

Antal Erika 2019. szeptember 04., szerda

Hogyan lehet hasznosítani manapság egy kastélyt? – Gernyeszegen ezt is megvitatják

A napokban vette kezdetét Gernyeszegen a Teleki-kastélyban a negyedik Arché nyári egyetem, ahol az előző évekhez hasonlóan szakemberek és egyetemi hallgatók gyűltek össze, hogy a barokk kastély és a kastélypark hasznosításáról, annak lehetőségeiről tanácskozzanak.

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. szeptember 02., hétfő

Továbbra is elkerülnék az iskolabuszos baleseteket

Maros megyében összesen 118 iskolabusz közlekedik, amelyek az óvodásoktól az elemi iskolásokig szállítják a gyerekeket. Hétfő délelőtt a Maros megyei közlekedésrendészet Marosvásárhelyen a sportcsarnokban és az előtte levő téren tartott az iskolabuszok járművezetői számára eligazítást.

Antal Erika 2019. szeptember 02., hétfő

Jövőtől újragondolják a Vásárhelyi Forgatagot

Valamennyi rendezvény teltházas volt, több ezren vettek részt a koncerteken és a napi programokon az augusztus 23. és szeptember 1. közötti Vásárhelyi Forgatagon. Ebből nem csak az következik, hogy nagy volt a népszerűsége, de az is, hogy a hetedik Forgatag után „vonalat kell húzni, és újragondolni a szervezést”.

Antal Erika 2019. szeptember 02., hétfő

Lakástűzből mentettek ki egy személyt a tűzoltók

Kigyúlt a marosvásárhelyi Dózsa György utcában egy tömbház emeleti lakása, egy személyt a tűzoltóknak kellett kimenekíteniük.

Antal Erika 2019. szeptember 01., vasárnap

Az összetartozás érzését erősítette a Vásárhelyi Forgatag

Otthonosságérzetet adott a résztvevőknek a vasárnap zárult Vásárhelyi Forgatag, amely színes és gazdag programkínálatával több ezer látogatót vonzott a marosvásárhelyi Ligetbe.

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. augusztus 29., csütörtök

Közlekedés: nem elég csak a másiktól várni, hogy elővigyázatos legyen

Valamennyi közúton közlekedő személynek, gyalogosnak, kerékpárosnak vagy gépkocsivezetőnek figyelnie kell saját és mások épségére egyaránt. Nem megengedett csak a „másiktól” várni, hogy elővigyázatos legyen, vagy tartsa tiszteletben a forgalmi szabályokat, törvényeket – hívta fel a figyelmet a Maros megyei rendőrség.