HIRDETÉS
Antal Erika 2018. május 23., szerda

A legtöbb középiskolában csütörtökön búcsúznak a végzősöktől

A héten megyeszerte elballagnak a tizenkettedikes végzősök. A marosvásárhelyi és a kisebb városok középiskoláiban már szerdán megkezdődtek a kicsengetési rendezvények.

Antal Erika 2018. május 21., hétfő

Benépesültek a kiállítótermek, húszezer látogató volt Marosvásárhelyen a Múzeumok éjszakáján

A Kultúrpalota kiállításai és koncertjei, a várban szervezett rendezvények, valamint a belvárosi Keresztelő Szent János plébániatemplom kriptája volt a legnépszerűbb az idei Múzeumok Éjszakája rendezvénynek, de a többi helyszín is sok látogatót vonzott.

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. május 18., péntek

Kiválasztani az egyéniséghez illő mesterséget (x)

A május 22-én és 23-án, a várban sorra kerülő mesterségek és szakiskolák mustrája útmutatást ad a szülőknek elsősorban, hogy melyek azok a mesterségek, amelyeket érdemes úgy elsajátítani, hogy azzal megélhetést találjon a fiatal.

Antal Erika 2018. május 17., csütörtök

Magyar és román költők megzenésített verseit mutatják be a Kultúrpalotában

A Kultúrközi párbeszéd a kortárs zene és költészet tükrében címmel egy új projektet indított a Yorick Stúdió a Nemzeti Kulturális Alap, a Maros Megyei Múzeum és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem támogatásával.

Antal Erika 2018. május 17., csütörtök

Iskolák és vállalkozók párbeszéde (x)

A Marosvásárhelyi Kulturális Tudományegyetem az állami tanintézetek és a vállalkozói szféra közötti párbeszéd létrehozására és működtetésére vállalkozott – mutatott rá Csegzi Sándor.

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. május 16., szerda

Hosszú távú szakoktatás a cél (x)

A május 22-én és 23-án sorra kerülő mesterségek és szakiskolák seregszemléjére leginkább azokat a szülőket várják, akiknek 7. és 8. osztályos gyerekeik vannak, akik felismerik, hogy egy jó szakma mekkora előnyt jelent egy fiatal számára, ha munkahelyet keres. 

Antal Erika 2018. május 15., kedd

Szakma és megélhetés – szakoktatói központot hoznak létre (x)

A munkahelyteremtés, a megélhetési lehetőségek biztosítása többnyire attól függ, hogy milyen a szakképzett munkaerő, létezik-e elég szakember egy-egy adott szakon belül, van-e akit alkalmazniuk a vállalatoknak, illetve mennyire értenek ahhoz a munkához, amire alkalmaznák őket.

Antal Erika 2018. május 14., hétfő

Szakképzések és mesterségek szemléje (x)

Olyan szakmák elsajátítására ösztönzik a tanulókat a május 22-én kezdődő szakképzések és mesterségek seregszemléjén, amelyek iránt reális kereslet tapasztalható a munkaerőpiacon. Az eseménynek a marosvásárhelyi vár ad otthont.

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. május 13., vasárnap

Úgy tűnik, a városvezetést nem érdekli, hogy a civilek mire költenék a közös pénzt

Mint tizenhat éve minden májusban, idén is kivonultak Marosvásárhely főterére a civil szervezetek, alapítványok, egyesületek, hogy bemutassák szolgáltatásaikat, önkénteseket toborozzanak, illetve arra ösztönözzék a lakókat, hogy adójuk két százalékával ajánlják fel.

Antal Erika 2018. május 13., vasárnap

A szász falu, amelynek elnéptelenedését egy német házaspár vállalkozása gátolta meg

Fellendült az idegenforgalom, s ezáltal új időszámítás kezdődött Kundon, a Bonyha községhez tartozó Maros megyei faluban. A Jonas és Ulrike Schafer által indított turisztikai vállalkozás Európa számos országából, de még a tengeren túlról is vonzza a vendégeket.

Antal Erika 2018. május 10., csütörtök

Nem fizetett többet a hivatal annál, amit megállapítottak – vallotta a tanú Rádulyék perének tárgyalásán

Egy csíkszeredai cég által elvégzett kataszteri felmérés ügyében hallgatták meg szerda délután a Maros Megyei Törvényszéken Ráduly Róbert és Szőke Domokos három tanúját, a csíkszeredai polgármester és alpolgármester elleni büntetőper újabb tárgyalásán.

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. május 07., hétfő

Egészséges táplálkozás, közösség és környezet a civil szervezetek vásárán

Mint minden év májusában, idén is vásáron mutatkoznak be a marosvásárhelyi, illetve Maros megyei civil szervezetek, alapítványok, egyesületek. A rendezvény idei tematikája az egészséges táplálkozás, az egészséges közösség és az egészséges környezet.

Antal Erika 2018. május 07., hétfő

Európai premier volt a vásárhelyi vízműalagút

Város- és technikatörténeti szempontból is igen fontos és felettébb szükséges a Maros-híd közelében lévő csatornaházzal folyamatosan foglalkozni, ráirányítani a figyelmet – véli Kelemen Árpád nyugalmazott vízépítő mérnök.

Antal Erika 2018. május 03., csütörtök

A Művésztelep megalapítójára emlékeztek

Bemutatták Hollósy Simon Az ablaknál című alkotását csütörtök délután a marosvásárhelyi Kultúrpalota kistermében. Az alkotást a közelmúltban vásárolta meg a Maros Megyei Múzeum.

Antal Erika 2018. április 27., péntek

Fesztivállá nőtte ki magát a diáknapok – újból felpörögnek a marosvásárhelyi diákok

A marosvásárhelyi diáknapok mára valami több lett, mint egyetemistákat megszólító játékos megmérettetés, igazi fesztivállá nőtte ki magát. Idén 21. alkalommal, május 2-5 között zajlik a Maros-parti Gokart-pályán.

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. április 26., csütörtök

A nyári turistaszezonban hosszabbított programmal látogatható a Kultúrpalota

Az év első három hónapjában harminc százalékkal több turista látogatott el a marosvásárhelyi Kultúrpalotába, mint előző év hasonló időszakában.