HIRDETÉS
Antal Erika 2017. augusztus 22., kedd

Elkészült a Vásárhelyi Forgatag teljes programja

A Vásárhelyi Forgatag programfüzete elkészült, ahogy a honlapon is fenn van az összes rendezvény időpontja és helyszíne – összesítették a rendezvényeket a szervezők a keddi sajtótájékoztatón, ahol megtudtuk, hogy 361 program és 51 helyszín várja az idei forgatagozókat.

Antal Erika 2017. augusztus 21., hétfő

A szakavatott bírák mellett a laikusok is megkóstolták a pálinkákat

Második alkalommal szervezte meg az Erdélyi Pálinka- és Párlatversenyt a Vásárhelyi Forgatag keretében az Erdélyi Pálinka Lovagrend. A szervezők a marosvásárhelyi vár múzeumépületében rendezték be a pálinkakóstoló, illetve zsűriző helyszínt.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. augusztus 20., vasárnap

Forgatag az Aranykakas kertjében

Az idén kilenc naposra tervezett Vásárhelyi Forgatag rendezvényei az Aranykakas kertjében kezdődtek meg a Szféra Kortárs Művészetek Műhelye eseménysorozattal. A három napig tartó Szféra számos „csemegét” tartogatott kicsinek és nagynak, ifjúnak és idősnek egyaránt.

Antal Erika 2017. augusztus 17., csütörtök

Székelyföld legszínesebb kulturális sokadalmát szeretnék megvalósítani

Az idei Vásárhelyi Forgatag támogatói között van a marosvásárhelyi és a Maros megyei önkormányzat is – mondta el lapunknak Portik Vilmos szervező, aki szerint a román közösséget nem sikerült úgy megszólítani, amennyire szerették volna.

Antal Erika 2017. augusztus 14., hétfő

A történelem egy képzeletbeli asszony sorsa által bemutatva

Aki nem látta, még bepótolhatja, és a hónap végéig megnézheti a kivitelezésében és mondanivalójában is egyedi kiállítást, Anna történetét Marosvásárhelyen.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. augusztus 09., szerda

Bővült, de még nem végleges a Vásárhelyi Forgatag programja

A zalaegerszegi testvérkapcsolatnak köszönhetően idén a Kvártélyház Színház igazgatója, Tompa Gábor is részt vesz a Vásárhelyi Forgatag szervezésében – aki szerint a rendezvénysorozat „akkorára nőtt, hogy saját határait kezdi feszegetni”.

Antal Erika 2017. augusztus 06., vasárnap

Földrengés volt Maros megyében

A Richter-skálán 2,8-as fokozatú földrengés volt vasárnap hajnalban 6 óra 17 perckor Maros megyében – tájékoztatott a Marosvásárhelyi Rádió a Mediafax hírügynökségre hivatkozva.

Antal Erika 2017. augusztus 06., vasárnap

Kilenc napig tart a Vásárhelyi Forgatag

Az idei Vásárhelyi Forgatag legfontosabb újdonsága, hogy nem három-négy napig, hanem augusztus 18-tól egészen 27-ig tart. A rendezvénysorozat a helyszínek szempontjából is gazdagodott, hiszen a Liget mellett első alkalommal a vár is otthont ad néhány eseménynek.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. augusztus 03., csütörtök

Megelevenedik a római-kori múlt Mikházán

Augusztus 12-én ötödik alkalommal szervezik meg Mikházán a Római fesztivált, amelynek programját sajtótájékoztatón ismertették a szervezők, a Maros Megyei Múzeum munkatársai és a Mikházi Csűrszínház Egyesület képviselője.

Antal Erika 2017. augusztus 02., szerda

Nagy a pörgés a gernyeszegi Teleki-kastélyban

Idén második alkalommal szervezték meg a gernyeszegi Teleki-kastélyban a Nyári egyetem a kastélyban elnevezésű diáktábort, amelyen egyetemisták és fiatal szakemberek vettek részt. Ugyanott szerdán megnyitotta kapuit a Nemzetközi Kastélypark Művésztelep.

Antal Erika 2017. július 31., hétfő

Nemzetközi zenei fesztivál lesz Segesváron

Huszonnegyedik alkalommal szervezik meg Segesváron augusztus első két hetében a Segesvári Akadémia klasszikus zenei fesztivált, amelyen a világ más-más tájairól érkező művészek lépnek közönség elé, illetve oktatják a zene szakos egyetemi hallgatókat.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. július 31., hétfő

Mindent megtesznek, hogy a marosvécsi kastély „nehogy elaludjon”

A helikoni íróközösségre, a két világháború közötti erdélyi magyar írókra, báró Kemény János mecénásra, irodalomszervezőre, az ötven éve elhunyt Áprily Lajosra emlékeztek a hétvégén Marosvécsen, a kastély parkjában álló kőasztalnál.

Antal Erika 2017. július 29., szombat

Ugron-kastély: a volt tulajdonos nem kapta vissza, az önkormányzatnak nincs fedezete a tatarozásra

Marosludas és Nagysármás között haladva, a Mezőzáh fölötti dombon áll az Ugron-kastély, amely a jelenlegi lerobbant állapotában is őrzi egykori szépségét. A kastély jelenlegi tulajdonosa a Maros megyei önkormányzat. Az épület már évek óta nincs használatban.

Antal Erika 2017. július 25., kedd

Oroszlánnal és pálinkával csalogatnak Nyíregyházára

Az idén augusztus 18. és 27. között zajló Vásárhelyi Forgatag meghívottja lesz Nyíregyháza városa, amelynek küldöttsége kapcsolatépítés céljából, illetve a város népszerűsítéséért érkezik Marosvásárhelyre, és kínál számos programot az érdeklődőknek.

Antal Erika 2017. július 24., hétfő

Palotabál pezsgővel és kaviárral

Palotabált szerveznek a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermében, ahol az egykori bálok hangulatát, viseletét, táncait próbálják feleleveníteni.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. július 24., hétfő

Grófi kalandjáték a kastélyparkban

Sokadjára szervezték meg Gernyeszegen a Kastélynapot, ahol kicsi és nagy egyaránt talált számára tetsző elfoglaltságot. Kiállítás, kastélytúra, filmvetítés, beszélgetés, koncert várta a felnőtteket, a gyerekek ügyességi vetélkedőn, kézműves foglalkozáson vettek részt.