Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Antal Erika 2019. november 22., péntek

Kilencvenöt éves marosvásárhelyi könyvkötő munkásságát ismerték el

Átadták A könyv szenátora elnevezésű díjakat pénteken délelőtt a Maros megyei könyvtár szervezésében. Ezúttal Krón Ernő könyvkötőmestert, Anamaria Oltean nyugalmazott könyvtárost és Csősz Andrea Gabriella nyolcadik osztályos tanulót jutalmazták.

Antal Erika 2019. november 21., csütörtök

Az örmény kultúra napjait ülik meg Marosvásárhelyen

Az örmény kultúra megismertetése és népszerűsítése a célja a Marosvásárhelyi Örmény Magyar Kulturális Egyesület hétvégi rendezvényének.

Antal Erika 2019. november 21., csütörtök

Digitalizálják az anyakönyvi iratokat

Feldolgozzák és elektronikus adatbázisba helyezik az 1921-től napjainkig kiadott romániai anyakönyvi okiratokat a belügyminiszérium egyik új kezdeményezése révén.

Antal Erika 2019. november 21., csütörtök

Túl kicsi a terület, a tervezettnél kevesebb férőhelyes bölcsőde épülhet

Harminc férőhelyesnek szánták, de csak 24 gyerekkel számolhatnak a marosvásárhelyi unitárius egyházközség Bolyai utca 23. szám alatti ingatlanjába tervezett bölcsőde építtetői, ugyanis a romániai törvények szerint egy gyereknek tíz négyzetméternyi felületre van szüksége.

Antal Erika 2019. november 21., csütörtök

112-es segélyhívószám a sérült vadállatokért?

A Szeben megyei Gólyák barátja civil szervezet kezdeményezi, hogy vadállatsérülést is jelenteni lehessen az 112-es segélyhívószámon. Az egyesület vezetője, Miruna Grițu szerint ilyen jellegű segélykérés esetén nem hagyhatták volna hosszú órákon át szenvedni a Szováta és Parajd között elgázolt medvét.

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. november 19., kedd

Pedagógusi vélemény: az oktatási rendszer skatulyában gondolkodik, amibe nem fér bele mindenki

Pedagógusok, szülők, tanulók versus rendszer címmel kezdett kerekasztalbeszélgetés-sorozatba Marosvásárhelyen a női vállalkozókat tömörítő Transylvanian Art and Trade nevű egyesület.

Antal Erika 2019. november 19., kedd

Régi tervrajzokat, találmányok szabadalmait gyűjti a Maros Megyei Könyvtár

Új kezdeményezéssel fordul marosvásárhelyi és Maros megyei olvasóihoz a Maros Megyei Könyvtár: egy olyan állományt szeretne létrehozni az intézmény, amely a megye műszaki és tudományos dokumentumait tartalmazza. 

Antal Erika 2019. november 17., vasárnap

Vászonszatyrokkal az élhető bolygóért

Vászonszatyrot osztogattak a hétvégén a napi piacon a marosvásárhelyi Rotary Téka Klub tagjai és önkéntesei, illetve fonott kosárral mentek a vásárba, hogy bemutassák, így is lehet vásárolni, nincs szükség műanyagzacskókra.

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. november 16., szombat

Aki ügyesen pályázott, annak most nem kevés pénz üti a markát

Átlagosan 200 ezer lej vissza nem térítendő támogatáshoz jutnak a Start-Up Nation gazdaságfellendítő projekt 2017–2020-as programja révén a nyertes pályázók. Közülük már többen a pénzt is megkapták, mások a költségvetés-kiegészítés után számíthatnak erre.

Antal Erika 2019. november 14., csütörtök

Egyéves kislány életét mentették meg a rendhagyó szívműtéttel

Újabb sikeres szívműtétet végzett csütörtökön Horațiu Suciu szívsebész és csapata a marosvásárhelyi szívsebészeti klinikán. Ez alkalommal nem szívátültetést, hanem egy különleges, életmentő operációt hajtottak végre egy egyéves kislányon.

Antal Erika 2019. november 14., csütörtök

Modern oktatási eszközöket kapott egy marosvásárhelyi iskola

Félmillió forint értékben adományozott oktatási eszközöket a Studium–Prospero Alapítvány a marosvásárhelyi Serafim Duicu Általános Iskolának. A Maros megyei tanintézetek didaktikai eszközökkel történő fejlesztéséhez 2013 óta járul hozzá az alapítvány.

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. november 13., szerda

Így is lehet segíteni az időseken: javítani, szerelni a ház körül

Elsősorban a kisnyugdíjasokat hivatott segíteni a Kisakalapács program, amelyet nemrég indított Marosvásárhelyen a Telefonos Szeretetszolgálat.

Antal Erika 2019. november 11., hétfő

Nem tolongtak a lakossági nyilvántartó irodában a hétvégén

Bár felkészültek, nem volt több munkájuk az átlagosnál a Maros megyei lakossági nyilvántartó iroda munkatársainak a hétvégén.

Antal Erika 2019. november 11., hétfő

Stúdió Fesztivál: színis hallgatók nemzetközi találkozója

Számos európai egyetem színművészetis hallgatói, valamint a színházi szakma jeles képviselői vesznek részt a szerdán kezdődő, két hétig tartó marosvásárhelyi Stúdió Fesztiválon.

Antal Erika 2019. november 11., hétfő

Megszúrta volt élettársát, majd magával is végezni akart

Súlyosan megsebesített egy 17 éves lányt a volt élettársa, egy 22 éves férfi Dicsőszentmártonban hétfő délelőtt. A támadás egy gyógyszertárban történt, ahol a férfi többször is megszúrta a lányt, ezt követően saját magát.

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. november 11., hétfő

Palotabált tartanak Marosvásárhelyen

Harmadik alkalommal szervezik meg a Palotabált Marosvásárhelyen, amelynek a Kultúrpalota nagyterme ad otthont november 20-án. A szervezők ezúttal is adományra gyűjtenek.