HIRDETÉS
Antal Erika 2017. október 17., kedd

Elindult, hogy megkeresse az őshazát

Születése időpontja nem ismert, de a haláláé igen – hangzott el kedden délelőtt Kőrösi Csoma Sándor marosvásárhelyi szobránál, ahol a tibetológus, magyarságkutató, nyelvészre emlékeztek a Lorántffy Zsuzsanna Kulturális Egyesület szervezésében.

Antal Erika 2017. október 17., kedd

Székelyföld rejtettebb arcait mutatják be Marosvásárhelyen

Nyolcadik alkalommal szervezik meg a három székelyföldi – Kovászna, Hargita és Maros – megye önkormányzatai és civil szervezetei a Székelyföld Napokat azzal a céllal, hogy bemutassák e régió értékeit, úgymond „láthatóbbá” tegyék ezt a vidéket.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. október 15., vasárnap

Száz mű a reformációról

A Maros megyei magyar képzőművészek alkotásaiból nyílt rendkívüli ünnepi tárlat a Kultúrpalota képzőművészeti kiállítótermeiben, ahol mintegy ötven alkotó száz munkája tekinthető meg. A tárlat a reformáció 500. évfordulója tiszteletére jött létre.

Antal Erika 2017. október 12., csütörtök

A fotóművész, akinek a képein örülnek az életnek az emberek

A marosvásárhelyi Bernády Ház földszinti kiállítótermeiben színes, nagyméretű fotóiból állított össze gazdag válogatást Bálint Zsigmond fotóművész 80. születésnapja alkalmából.

Antal Erika 2017. október 10., kedd

Mozgalommá nőtte ki magát a könyvvásár vetélkedője

Rekordszámú jelentkező, 717 gyerek és fiatal, azaz 239 csapat vesz részt idén a 23. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár Olvasd el, és játssz velünk! irodalmi vetélkedőjén.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. október 09., hétfő

Nyolcvanezer euróból gazdagítanák a múzeumi képtár állományát

Műkincs-akciót szervez, illetve gyűjtést hirdet, hogy újabb műalkotásokat vásárolhasson a Maros Megyei Múzeum. Ennek érdekében november 2-án egy aukciós eseményt szerveznek, illetve a november 7-ei palotabálon is gyűjtenek.

Antal Erika 2017. október 09., hétfő

Ahol a széthúzás, a kihasználatlan lehetőségek és a városkép hiánya nehezíti a jövő tervezését

Marosvásárhely adottságait kellene fejleszteni, azokat hangsúlyozottabban népszerűsíteni ahhoz, hogy a város kimozduljon a jelenlegi holtpontról, hogy elinduljon az a fajta gazdasági fejlődés, amely már évtizedek óta stagnál.

Antal Erika 2017. október 06., péntek

A gyertyák csonkig égnek a Spectrumban

A 2017/18-as színházi évad első bemutatója előtt áll a Spectrum Színház, amely Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című regényének színpadi adaptációját mutatja be szombaton 19 órától.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. október 04., szerda

Több évfordulóra is emlékeznek a filharmónia zenészei

A 27. Constantin Silvestri Nemzetközi Zenei Fesztiválra várja a zenekedvelő közönséget a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia október 5. és 26. között. Vasile Cazan igazgató kiemelte, nagy hangsúlyt fektetnek a helyi szerzők műveire, az évfordulókra.

Antal Erika 2017. október 04., szerda

Liselotte és a május: bemutató előtt áll a Tompa Miklós Társulat

Hamarosan megkezdi 73. évadát a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, amely október 6-án 18 órától Pozsgai Zsolt: Liselotte és a május című tragikomédiájával várja nézőit a színház kistermébe.

Antal Erika 2017. október 01., vasárnap

Egy megszűnt közösség nyomában

Rendkívülinek is mondható fotótárlat nyílt a Bernády Ház emeleti galériájában, ahol Vajda Ferenc Attila által, egy napjainkra teljesen megszűnt szász település utolsó emlékeit megörökítő fényképei láthatók.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. szeptember 28., csütörtök

Ahol a múlt találkozik a jövővel

Százhúsz csapat jelentkezett a 23. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői által iskolásoknak meghirdetett olvasóversenyre – számolt be Makkai Kinga, a gyermekprogramok ötletgazdája. Az idei vásár is minden korosztályhoz szóló programokat kínál.

Antal Erika 2017. szeptember 25., hétfő

A reformáció jelentős kiadványai láthatók a kiállításon

A marosvásárhelyi Teleki Téka időszakos kiállítótermében nyílt Deus providebit – Reformáció a 16. században című tárlaton, a könyvtárban őrzött 16. századi, a reformációhoz kapcsolódó kiadványok láthatók.

Antal Erika 2017. szeptember 19., kedd

A vásárhelyi színház darabja volt az egyetlen romániai produkció Pilsenben

A Nemzetközi Pilseni Színházfesztiválon lépett közönség elé a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Bartis Attila: A nyugalom című darabjával, amely a cseh nyelvű kritika szerint beírta magát a fesztivál és a közönség emlékezetébe.

Antal Erika 2017. szeptember 18., hétfő

Hídon keresztül juthatunk majd el a tó partjától a templomig

Egyre nagyobb az adakozókedv, valamint egyre több emberhez jut el az összetartozás templomának visszaépítési szándéka. Erdőszentgyörgy önkormányzata és a Bözödújfaluért Egyesület közös kezdeményezéseként adománygyűjtést szerveztek.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. szeptember 17., vasárnap

Játékkal szólítják meg a fiatal olvasókat a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői

23. alkalommal szervezi meg a Romániai Magyar Könyves Céh (RMKC) a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárt november 16. és 19. között. Ahogy Káli Király Istvántól, az RMKC elnökétől megtudtuk, a többnapos eseményen idén is gazdag program várja az érdeklődőket.