HIRDETÉS
Antal Erika 2018. szeptember 20., csütörtök

Spiró György üzenetét tolmácsolják Aranka György szobránál

A Tompa Miklós Társulat műsorán pénteken két időpontban, 17 és 21 órától szerepel Pozsgai Zsolt kortárs magyar szerző Liselotte és a május című tragikomédiája. A két előadás között 19 órától kerül sor az rdélyi művelődésszervező, Aranka György szobrának koszorúzására.

Antal Erika 2018. szeptember 18., kedd

Nagy hangsúlyt kap a legifjabb korosztály olvasóvá nevelése a nemzetközi könyvvásáron

Nagyjából összeállt a november 15–18. közötti 24. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár programja, még két kiadóval kell egyeztetniük a szervezőknek, illetve néhány rendezvény pontos kezdését rögzíteni – árulta el Király István szervező, a Mentor Könyvek kiadó igazgatója.

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. szeptember 16., vasárnap

Megnyíltak a látogatók előtt korábban elzárt kastélyrészek

Amióta visszakerült jogos tulajdonosához, számos kulturális rendezvénynek adott helyet a marosvécsi Kemény-várkastély, illetve annak parkja, ahol szombaton első alkalommal szervezte meg a Castellum Alapítvány a Kastélynapot.

Antal Erika 2018. szeptember 14., péntek

Türelemmel, együttérzéssel gyógyítani – vallja Az év praxisa idei győztese

A külföldre távozott ismerőseim közül tízből hét-nyolcan szívesen hazajönnének, ha tudnának, és lenne miért. Odakint mindig idegen marad az ember, bármilyen jól is végezze a dolgát – mondta lapunknak Cuzic Melinda háziorvos. A szovátai doktornő nyerte el idén Az év praxisa pályázat erdélyi díját.

Antal Erika 2018. szeptember 13., csütörtök

Bemutató foglalkozásokkal hangoltak a tehetségfejlesztő tevékenységekre

Hamarosan kezdődnek a rendszeres tehetségfejlesztő tevékenységek, ezért egyfajta bemutatkozásra hívta a marosvásárhelyi Talentum Alapítvány a kicsiket és szüleiket. Óvodások, kisiskolások, nagyobbacska gyerekek töltötték meg az alapítvány székházát.

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. szeptember 13., csütörtök

Az elektronikus adatbázis nékül is lehet tudni, hányan iratkoztak a katolikus gimnáziumba

Míg a Maros megyei főtanfelügyelő azt nyilatkozta a Realitatea tévécsatornának, hogy hivatalosan nem lehet tudni, hány tanuló kezdte meg a tanévet a katolikus iskolában, Tamási Zsolt iskolaigazgatótól hamar megtudtuk a pontos diáklétszámot.

Antal Erika 2018. szeptember 12., szerda

Orvosi vizsgálatra érkezők „menedékszobájára” gyűjtenek

Új projektet indított a Telefonos Szeretetszolgálat Marosvásárhelyen és a Nyárád-mentén: a nyárádszeredai önkéntes tűzoltó-alakulattal közösen diót gyűjtenek, hogy az annak értékesítéséből befolyó pénzből biztosítsák a menedékszoba működtetésének költségeit.  

Antal Erika 2018. szeptember 11., kedd

A munkálatok elkezdését követően is folytatják az adománygyűjtést

Az augusztusi alapkőletétel után újabb mérföldkőhöz érkezett a bözödújfalusi Összetartozás Templomának létrehozásáért tevékenykedő Bözödújfaluért Egyesület. Kedden aláírták az erdőszentgyörgyi Rhédey-kastélyban a kivitelezési szerződést.

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. szeptember 11., kedd

A Maros-partra várják a kültéri sportok kedvelőit

Egész napos szabadidős tevékenységet szervez szeptember 15-én Marosvásárhelyen, a Maros-part komp feletti szakaszán az Outdoor Experience csapata. Várják mindazokat, akik szeretnék kipróbálni magukat valamely kültéri sportban. 

Antal Erika 2018. szeptember 10., hétfő

A felújítás miatt két váltásban fognak iskolába járni a bolyaisok

A felújítási munkálatok megkezdése után nemsokkal derült ki, hogy az épülettel sokkal nagyobb gondok vannak, mint ahogy azt sejtették, ezért nagyobb beavatkozásra és több időre van szükség – ismertette a gimnázium vezetősége a munkálatok terveit, illetve mindazt, ami a felújítással jár.

Antal Erika 2018. szeptember 08., szombat

Hulladéktérképet használva igyekeznek megszabadítani a szeméttől Romániát

Egymillió önkéntest szeretnének mozgósítani szeptember 15-én, hogy részt vegyenek a Kitakarítjuk Romániát elnevezésű országos szemétgyűjtési projektben.

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. szeptember 06., csütörtök

Kilenc tanintézet diákjai mutatják meg, hogy kerékpárral vagy gyalog is eljutnak az iskolába

A Mobilitás hetére készülnek Marosvásárhelyen. A Marosszéki Közösségi Alapítvány a Critical Mass elnevezésű rendezvény mellett felnőtteknek és gyerekeknek szervez különféle tevékenységeket a szeptember 16. és 22. közötti héten.

Antal Erika 2018. szeptember 06., csütörtök

Őszi felvételit hirdet a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemre felvételizők szeptember 10-étől iratkozhatnak.

Antal Erika 2018. szeptember 05., szerda

Valamennyi meghívásnak igyekszik eleget tenni a Maros Művészegyüttes

Gazdag évad elé néz a Maros Művészegyüttes, amelynek képviselői évadkezdő sajtótájékoztatón ismertették az idei terveket. Ahogy Barabás Attila Csaba igazgató mondta, nyáron is igyekeztek minden meghívásnak, felkérésének eleget tenni.

Antal Erika 2018. szeptember 05., szerda

A népi építészet kerül a főszerepbe a hon- és népismereti versenyen

A Hagyományok Háza Forgószél és Garabonciás néven hon- és népismereti levelezőversenyt hirdet, amelynek témája idén a népi építészet. A megmérettetésen külhoni fiatalok részvételére is számítanak.

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. szeptember 05., szerda

Néprajzi múzeumot és kutatási központot alakítanának ki

A Maros megyei önkormányzat két új ingatlant vásárolt. Egyik helyszínen szabadtéri néprajzi múzeumot alakítanának ki, míg a másikon kutatóközpont jönne létre.