HIRDETÉS
Antal Erika 2018. március 20., kedd

Az új óvodában kezdhetik a tanévet a szovátai és környékbeli kisgyerekek

Több mint 6,5 millió lejes pályázatot írt ki a szovátai polgármesteri hivatal egy 300 férőhelyes óvoda és bölcsőde megépítésére.

Antal Erika 2018. március 19., hétfő

Újabb tárgyalás, amelyen senki sem vallott Rádulyék ellen

A vád által berendelt két utolsó tanút, illetve a védelem első tanúját hallgatták meg Marosvásárhelyen, a Maros Megyei Törvényszéken Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármester, illetve Szőke Domokos alpolgármester büntetőperének hétfői tárgyalásán.

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. március 19., hétfő

Lehangoló eredmények a képességfelmérőn

A múlt héten megtartott és a hétvégén kiértékelt próba-képességfelmérőn országos szinten a résztvevő nyolcadikos tanulóknak még a fele sem ért el ötös osztályzatnál jobbat. Maros megyében sem csalt sokak arcára mosolyt az eredmény.

Antal Erika 2018. március 19., hétfő

A lengyel filmművészet legkiemelkedőbb alkotásait vetítik

A K’arte Egyesület szervezésében március 22. és 25. között lengyel filmnapok lesznek Marosvásárhelyen. A Művész moziban a lengyel filmművészet négy legújabb és legkiemelkedőbb alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.

Antal Erika 2018. március 18., vasárnap

Vissza nem térítendő támogatásokra lehet pályázni

Április 16-ig pályázhatnak a civil szervezetek a Maros megyei önkormányzatnál a vissza nem térítendő támogatásokra.

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. március 15., csütörtök

„A nemzet uniója megvalósítható”

Marosvásárhelyen több helyszínen több napon át emlékeztek az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulójára. Csütörtökön napközben Petőfi Sándor szobránál és a postaréti Székely vértanúk emlékoszlopánál idézték fel az egykori események szellemét.

Antal Erika 2018. március 14., szerda

Világítótest-kollekcióval versenyeznek a vásárhelyiek

A Maros megyei Global Art Production (GAP Art) három tagja, Ştefan Ormenişan, Anca Pora és Török Ilka is benevezett a 2018-as Romániai Elle Decoration-díjra, amelyet március 22-én adnak át az arra érdemesnek.

Antal Erika 2018. március 13., kedd

Szónoklatokkal, koncerttel, slam poetryvel ünnepelnek Marosvásárhelyen

Több napon keresztül, több helyszínen emlékeznek Marosvásárhelyen az 1848-as forradalom 170. évfordulójára. Az eseménysorozat kedden este a Kultúrpalota kistermében Forradalmi rímek címmel szavalóversennyel veszi kezdetét. A nyertes a csütörtök délutáni ünnepségen is szaval a Postaréten.

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. március 13., kedd

Aszfaltozás Ernyén

Közel öt és félmillió lejes szerződést kötött a nagyernyei polgármesteri hivatal a Drumservvel a helyi úthálózat korszerűsítése érdekében.

Antal Erika 2018. március 12., hétfő

Szakmai képzésben részesülnek az óvópedagógusok

Magyarország Kormányának támogatásával, a Romániai Magyar Pedagógusszövetség szervezésében kezdődött a hétvégén Marosvásárhelyen a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program Maros megyei képzése, amelyre Maros megyéből 172 óvónő iratkozott fel.

Antal Erika 2018. március 09., péntek

Csóka Szilárd Zsolt kiállítása nyílik meg a Bernády Házban

Több sikeres egyéni tárlat után szülővárosában is újra közönség elé lép a fiatal festőművész, Csóka Szilárd Zsolt. Kiállítása a Bernády Házban nyílik meg március 9-én, pénteken 17 órakor.

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. március 09., péntek

Brüsszelben mutathatnak be a fiatalok egy erdélyi műemléket – ehhez nyerniük kell

Tavaly októberben Maros megyében is elindult a Hegedűs Csilla kezdeményezte Örökségünk őrei című műemlékvédelmi program, amely nem csupán a marosvásárhelyi, de a vidéki középiskolások fantáziáját is megmozgatta.

Antal Erika 2018. március 06., kedd

Elsősorban a krónikus betegek vannak veszélyben

Újabb áldozatot szedett az influenza a napokban Maros megyében. Egy fiatal, erős szervezet képes megbirkózni az influenzavírussal, ellenben az idős, legyengült, krónikus betegségben szenvedő személy számára végzetes is lehet.

Hiába maradtak távol a bojkottban részt vevő pedagógusok

A Tanügyi Szabad Szakszervezeti Szövetség bojkottja miatt 14 Hargita megyei iskolában nem írták meg a nyolcadikosok képességfelmérőjének román nyelv és irodalom próbavizsgáját hétfőn a tanulók. Előzetesen közel 70 tanintézet jelezte a részvételi szándékát a demonstráló akcióban.

Antal Erika 2018. február 28., szerda

Épülhet az út Hargita és Maros megye között

Átadta a terepet a Hargita megyei önkormányzat annak a Maros megyei cégnek, amely a 136A jelzésű út Kőrispatak és a Maros megyei határ közötti szakaszának felújítását nyerte el – tájékoztatott a Marosvásárhelyi Rádió.

HIRDETÉS
Antal Erika 2018. február 27., kedd

A legtöbb iskolában még arra sincs esély, hogy felmérjék a beszédkorrekcióra szorulók számát

Évek óta iskolapszichológus és logopédushiánnyal küzd Maros megye, és annak ellenére, hogy a szakemberek folyamatosan jelzik a problémát, még mindig nem történt változás. Csép Andrea parlamenti képviselő az oktatási minisztériumhoz fordult.