HIRDETÉS
Antal Erika 2017. június 25., vasárnap

Gazdag volt az idei Csűrszínházi Napok programkavalkádja

Színház, képzőművészet, irodalom és mesejáték, baráti találkozások, jó hangulat – röviden így jellemezhető a 15. alkalommal megszervezett mikházi Csűrszínházi Napok. Sokan úgy időzítették nyári pihenőszabadságukat, hogy abba beleférjen a rendezvény is.

Kiss Előd-Gergely , Antal Erika , Péter Beáta 2017. június 25., vasárnap

Egy színházi szövetség létjogosultsága

Lenne létjogosultsága az összes erdélyi magyar színházat tömörítő szervezetnek, ha azt eredményesen tudják működtetni – mondták el lapcsaládunk megkeresésére erdélyi magyar teátrumok vezetői.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. június 23., péntek

Díjazták a hatodik alkalommal meghirdetett drámapályázat nyerteseit

Hatodik alkalommal hirdetett drámapályázatot a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia tanszékcsoportja fiatal, drámaírással próbálkozó középiskolásoknak, illetve egyetemistáknak. Az eredményt a napokban hirdették ki, a díjakat a csütörtökön adták át.

Antal Erika 2017. június 22., csütörtök

Kucsera Jenő fotóit lehet megtekinteni Marosvásárhelyen

Az utóbbi négy évben készült fotóit állította ki a marosvásárhelyi vár Szűcsök bástyájában Kucsera Jenő, a Marx József Fotóklub művésze, aki 75. születésnapja alkalmából szervezte a tárlatot.

Antal Erika 2017. június 22., csütörtök

Több színházi előadás, táncprodukció, kiállítás várja a kultúra kedvelőit Mikházán

Négy színházi előadás, egy táncprodukció, valamint képzőművészeti kiállítás és könyvbemutató várja a 15. Csűrszínházi Napok látogatóit június 23–25. között Mikházán.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. június 18., vasárnap

Sütő András nem merül feledésbe

A Sütő András Baráti Társaság és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa koszorúzással és előadással egybekötött megemlékezést szervezett Sütő András 90. születésnapjának évfordulóján Marosvásárhelyen, illetve szülőfalujában, Pusztakamaráson.

Antal Erika 2017. június 15., csütörtök

Lélekcsönd és közönségtalálkozó Marosvásárhelyen

Marosvásárhelyen élő költő, Demény Péter verseit Marosvásárhelyről elszármazott színész, Salat Lehel és ugyancsak erdélyi származású zenész, Márkos Albert mutatja be.

Antal Erika 2017. június 14., szerda

Aláírták a szerződést, kezdődhet a Kultúrpalota felújítása

Szerződést írt alá a marosvásárhelyi Kultúrpalota felújítása érdekében a Maros megyei önkormányzat nevében Péter Ferenc tanácselnök és a Központi Fejlesztési Régió elnöke, Simion Crețu.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. június 14., szerda

Zsidó múzeumot létesítenek Marosvásárhelyen

Fél évvel ezelőtt született az ötlet, hogy a marosvásárhelyi zsidó közösségre vonatkozó dokumentumokból, a fennmaradt tárgyi emlékekből múzeumot rendeznek be az Iskola (Aurel Filimon) utcában, a zsinagóga melletti épületben.

Antal Erika 2017. június 12., hétfő

Megismerhették a Rákóczi-Bornemisza kastélyt

Negyedik alkalommal szervezte meg a Maros Megyei Múzeum Görgényszentimrén a Rákóczi-Bornemisza kastélyban a Nyitott kapuk rendezvényét. Gyerektevékenységekkel, idegenvezetéssel, kiállítással, koncerttel és filmvetítéssel várták a látogatókat.

Antal Erika 2017. június 09., péntek

Festmények, kisplasztikák, faliszőnyegek a Bernády Házban

A napokban még látható a Bernády Ház földszinti kiállítótermeiben a képzőművészeket tömörítő Barabás Miklós Céh Maros megyei művészei közös kiállítása.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. június 07., szerda

A felkapott külföldi helyek mellett a román tengerpart is népszerű

A közszférában dolgozóknak köszönhetően – amennyiben hozzájutnak a vakációs jegyükhöz – várhatóan megnő a belföldi idegenforgalom – véli Kelemen Barna utazási szakértő. Az emberek addig is nyaralnak: külföldön vagy itthon készülnek eltölteni szabadságukat.

Antal Erika 2017. június 07., szerda

Díjazták Gálfalvi Györgyöt

A 2016-ban megjelent Kacagásaink című kötetéért díjazta Gálfalvi Györgyöt a Romániai Írók Szövetsége. Az írószövetség nemzetiségi díját Bukarestben a Nemzeti Színház média termében vett át a díjazott Nicolae Manolescutól.

Antal Erika 2017. június 06., kedd

Ahol nem végzi a szemétben a megmaradt pékáru

Esténként a marosvásárhelyi bevásárlóközpontok mögött megjelennek azok, akik végigellenőrzik a szemeteseket, és ha szerencséjük van, tele szatyrokkal távoznak. Van viszont egy olyan kávézó, amely előtt becsomagolva várja a megmaradt péksütemény, hogy valaki elfogyassza.

Antal Erika 2017. június 06., kedd

Újragondolásra vár Sütő András hagyatéka

Sütő András hagyatékát – kéziratait, fényképeit, köteteit – a Petőfi Irodalmi Múzeum őrzi, életművének kiadása eljutott a tizenharmadik kötetig, ám annak esedékes újraértékelése még nem történt meg.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. június 05., hétfő

Indoklást kérnek a kétnyelvű táblák leszerelésére

Az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete kedd reggel iktatja a Maros megyei prefektúrán azt a kérvényt, amelyben pontos indoklást kér a Dózsa György utcai kétnyelvű táblák leszerelésére.