Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék
Antal Erika 2019. május 20., hétfő

Színház, tánc, kiállítás és mesejáték az idei Csűrszínházi Napok programjában

Épphogy leadták a plakátot a nyomdába, máris elkezdtek a következő évi terveken dolgozni – mutatott rá Szélyes Ferenc, a Csűrszínházi Napok ötletgazdája és fő szervezője az idei évad beharangozóján. 

Antal Erika 2019. május 19., vasárnap

Gumiabroncsok borultak lángba, fekete füst árasztotta el a környéket

Kigyulladt a száraz aljnövényzet Marosvásárhely határában, Koronkán, az egyik panzió közvetlen közelében. A lángok egy gumiabroncsokat tároló telepre is átterjedtek.

Antal Erika 2019. május 19., vasárnap

Elérte a célját, jövőre továbbfejlesztenék az AgroMania mezőgazdasági kiállítást és vásárt

Elégedettek a gazdák, a vállalkozók, a gyártók, a szolgáltatók és a szervezők egyaránt a Sáromberkén első alkalommal megszervezett AgroMania mezőgazdasági kiállítással kapcsolatban. A rendezvényt tovább bővítenék és fejlesztenék a jövőben.

Hallgassa online rádióinkat
Antal Erika 2019. május 19., vasárnap

Múzeumok éjszakája: ezrek nézték végig a kiállításokat

A Múzeumok éjszakája Marosvásárhelyen az az esemény amely nemzetiségtől, kortól, iskolázottságtól függetlenül ezreket csal ki az utcára, hogy múzeumból múzeumba, kiállításról kiállításra járjanak. 

Antal Erika 2019. május 18., szombat

Növeli a székelyföldi gazdaságfejlesztési program támogatásainak összegét a magyar kormány

Első alkalommal szerveztek mezőgazdasági kiállítást Maros megyében, ahol a mezőgazdasági tevékenységet folytatók találkozhatnak egymással. A hivatalos megnyitón elhangzott, a székelyföldi gazdaságfejlesztési programban nagyobb összegeket pályázhatnak meg az ágazatban tevékenykedők az elkövetkezendőkben.

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. május 18., szombat

Tizenkét megye sürgősségi orvosai és tűzoltóparancsnokai képzik magukat Marosvásárhelyen

Sürgősségi orvosoknak és tűzoltóparancsnokoknak tartanak továbbképző tanfolyamot május 13-24. között Marosvásárhelyen és Bukarestben egy román-svájci közös projekt által. Ebben 12 megye és a főváros magasan képzett szakemberei, elsősorban főorvosok és magas rangú tűzoltóparancsnokok vesznek részt.

Antal Erika 2019. május 17., péntek

Megvalósításokról beszélt és ígérgetett a fejlesztési miniszter Marosvásárhelyen

A vízgazdálkodás ésszerűsítésére, a mezőségi falvak ivóvíz-ellátásának helyzetéről beszélt Daniel Suciu fejlesztési miniszter, aki pénteken Marosvásárhelyre, illetve több Maros megyei faluba is ellátogatott, tárgyalt a polgármesterekkel, felmérte, melyek a legsürgősebb tennivalók.

Antal Erika 2019. május 16., csütörtök

Rá sem nézett a marosvásárhelyi tiltakozókra a kormányfő

Mintegy kétszázan gyűltek össze a Maros megyei kórház bejárata előtt csütörtökön, hogy nemtetszésüket fejezzék ki a Marosvásárhelyre látogató Viorica Dăncilă miniszterelnökkel szemben. A tiltakozókat a kiérkező csendőrök hiába kérték számon, ellenálltak az „elmozdítási kísérleteknek”.

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. május 16., csütörtök

A marosvásárhelyi Városháza épületével ismerkedtek a kisiskolások

Mikor épült a Városháza, miért és kinek építtette Bernády György polgármester a 20. század elején, hogyan bútorozták be, milyen intézmények, hivatalok működtek benne és mi a mai funkciója a város és a megye életében? – többek között ezekre a kérdésekre lehetett választ kapni.

Antal Erika 2019. május 16., csütörtök

Az ehető gombák többségének mérgező párja is van

Tövisalját, májusi pereszkét, jövő hónaptól pedig már rókagombát is szedhetünk erdeinkben, ám nagyon fontos, hogy mielőtt elindulnánk, alaposan tanulmányozzunk egy gombahatározót, amit akár magunkkal is vihetünk és a helyszínen használhatunk.

Antal Erika 2019. május 15., szerda

Több mint kétszáz bevetésen van túl a városszéli mentőpont

Március végi felavatása óta már több mint kétszáz alkalommal vették igénybe a vészhelyzeti felügyelőségnek a marosvásárhelyi Azomureș vegyipari kombinátnál létrehozott munkapontját.

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. május 15., szerda

Kereskedelmi szakos diákok vetélkedője: bizonyíthatják, hogy jó eladók

Üzletekben, bevásárlóközpontokban bizonyíthatják rátermettségüket a Maros megyei kereskedelmi szakos tanulók május 16-án, csütörtökön. Versenyt szerveznek számukra, amelyen olyan feladatokkal bízzák meg a versenyzőket, amelyeket egy boltban kell tudniuk az ott dolgozóknak. 

Antal Erika 2019. május 13., hétfő

A sokadik halasztás történt Rádulyék perében

Még mindig nem történt előrelépés Ráduly Róbert Kálmán és Szőke Domokos büntetőperének ügyében, a csíkszeredai polgármester és alpolgármester nem is jelent meg hétfőn a Maros Megyei Törvényszéken kitűzött tárgyaláson.

Antal Erika 2019. május 13., hétfő

A rendőr a papírokat kérte, a sofőr viszont pénzt is tett a dokumentumok közé – börtönbüntetés a vége

Két év és négy hónap letöltendő szabadságvesztésre ítéltek Marosvásárhelyen egy helybéli férfit, mert egy rendőrt próbált lefizetni.

Antal Erika 2019. május 11., szombat

Újabb megbeszélés az orvosi egyetem ügyében

Újabb megbeszélést tart a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Műszaki Egyetem román és magyar vezetősége vasárnap. A tárgyalásra meghívták Ecaterina Andronescu tanügyminisztert is, de nem tud jelen lenni.

HIRDETÉS
Antal Erika 2019. május 11., szombat

Tankönyvmizériáról, anyanyelvi szakképzésről, egyetemi oktatásról tanácskoztak a Sapientián

Hogyan tovább erdélyi magyar oktatás? címmel rendkívüli konferenciát szervezett pénteken Marosvásárhelyen az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem.