HIRDETÉS
Antal Erika 2017. december 18., hétfő

Nem csak a pénzről szólnak az adventi vásárok

Marosvásárhelyen a főtéren felállított karácsonyfa körül és a Vársétányon van még a héten karácsonyi vásár. Az érdeklődők kézműves termékeket, élelmiszereket, italokat, kozmetikumokat, mézet, süteményt, karácsonyfa- és lakásdíszeket vásárolhatnak.

Antal Erika 2017. december 18., hétfő

Ezúttal sem vallottak a csíkszeredai elöljárók ellen a tanúk

Újabb két tanút hallgattak meg a Maros Megyei Törvényszéken Ráduly Róbert Kálmán és Szőke Domokos csíkszeredai polgármester, illetve alpolgármester büntetőperében pénteken.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. december 14., csütörtök

Még van idő csatlakozni a színház adománygyűjtő akciójához

Meghosszabbodott a karácsonyi adománygyűjtés a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban. Az Osszuk meg az ünnep örömét elnevezésű kezdeményezés során december 17-éig fogadják a tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodószereket.

Antal Erika 2017. december 13., szerda

Bemutatták Bögözi Attila verseskötetét Marosvásárhelyen

A Bernády Házban mutatták be kedden délután Bögözi Attila: Rozsdaidő című verseskötetét, amely a nagyváradi Holnap Kiadó gondozásában jelent meg. A szerzőt és kötetét Kuti Csongor, illetve levélben Szűcs László méltatta.

Antal Erika 2017. december 12., kedd

Marosvásárhelyről Budapestre csak átszállással

Megszűnt az egyetlen közvetlen vonatjárat, amely Marosvásárhelyről Budapestre tartott. A vonat-összeköttetés ezután kizárólag úgy lehetséges, ha az utasok Kolozsvárra mennek, és ott szállnak át a budapesti járatra.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. december 11., hétfő

Marosvásárhely főtere mint sétálóutca – az ötlet sokaknak tetszik, a megvalósításon dolgoznak

Mindenhol, ahol gyalogos övezetet hoztak létre, sétálóutcákat alakítottak ki – például Brassóban, Csíkszeredában, Kolozsváron – fellendült a kereskedelem, megnőtt az ingatlanok értéke. Közvitát indítottak Marosvásárhelyen arról, hogy miképpen lehetne a főteret részben gyalogos zónává alakítani.

Antal Erika 2017. december 08., péntek

Fókuszba kerül a közösségi színház

December 8–9-én tizennyolcadik alkalommal szervez nemzetközi színháztudományi konferenciát a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem.

Antal Erika 2017. december 04., hétfő

Ma nem lehet azt a színházat játszani, amit ötven évvel ezelőtt

Milyen a kortárs dráma és milyen a modern rendezés? Mire figyeljen, mit gondoljon, hogyan viszonyuljon a mai néző egy olyan előadáshoz, amely eltér a „szokásostól”? Ezekre és az ezekhez hasonló kérdésekre lehet választ kapni.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. december 03., vasárnap

A tehetség ott is megmutatkozik, ahol nem is gondolnánk

Első alkalommal szervezett tehetségkutató versenyt a marosvásárhelyi Talentum Alapítvány a Maros megyei állami gondozott gyerekek számára. Az eseményt telt házas érdeklődés kísérte a nyárádszeredai művelődési otthonban.

Antal Erika 2017. november 30., csütörtök

Törpedinók, denevérbarlang, egzotikus üvegház – mindez Székelyföldön

Törpedinoszauruszok is lesznek a Maros Megyei Múzeum korszerűsített természettudományi részlegének udvarán – ismertette a terveket lapunkkal Soós Zoltán múzeumigazgató. A felújítási munkálatokat követően egy modern, a 21. század igényeinek megfelelő intézmény várja majd a látogatókat.

Antal Erika 2017. november 26., vasárnap

Tudjuk, hogy mit üzentek az utókornak Sütőék

Sütő András pusztakamarási szülői házának kerítésében időkapszulát találtak felújítás közben. A házat fenntartó és működtető Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület megosztotta lapunkkal az üzenet tartalmát. Egyértelmű mondanivaló, egy rejtélyes román névvel.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. november 26., vasárnap

Egy eddig ismeretlen Szent László-falképre találtak a restaurátorok

Turisztikai szempontból is hasznosítható egy-egy település templomának restaurált freskója – vallja Kiss Loránd marosvásárhelyi restaurátor. Pozitív példaként a Medgyes melletti Szászivánfalvát említve, ahol egy hatalmas falképegyüttest tártak fel.

Antal Erika 2017. november 23., csütörtök

Reneszánsz ruhákat, kiegészítőket mutatnak be a Kultúrpalota nagyszínpadán

Kilencedik alkalommal szerveznek olyan divatbemutatót Marosvásárhelyen, amelynek ihletője valamely történelmi korszak. Az idén a reneszánsz stílusjegyeit hordozzák a bemutatott művészi alkotások.

Antal Erika 2017. november 22., szerda

Medve elől menekült egy nő Szovátán

Egyre több medve látogatja Szovátán a gazdaságokat, udvarokat és kerteket, sőt már a fürdőtelepen is megjelentek. Hétfőn este a Hosszú utcában egy nőt kergetett meg a vadállat. Csupán a szerencséjének köszönheti, hogy nem tett benne kárt a nagyvad.

Antal Erika 2017. november 20., hétfő

Kitűnsz az átlagból? Íme, egy kaszting

A nagy sikerű A Pál utcai fiúk után Vidovszky György újból Marosvásárhelyen rendez. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a 2017–2018-as évad második felében William Golding: A legyek ura című ifjúsági előadását mutatja be.

HIRDETÉS
Antal Erika 2017. november 19., vasárnap

Véget ért az olvasás jegyében szervezett fesztivál

Gyerekprogramok sokasága, költői estek, irodalmi beszélgetések, könyvbemutatók, dedikálások helyszíne volt csütörtöktől vasárnapig a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház földszinti és emeleti előcsarnoka, kis- és próbaterme, protokoll- és klubterme.