Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Antal Erika 2020. július 07., kedd

700 lejes kárt okozott, 30 napra előzetesbe került

Egy 31 éves férfitől 200 lejt és a mobiltelefonját tulajdonította el egy 17 éves fiatal Marosvásárhelyen.

Antal Erika 2020. július 07., kedd

Múzeumi gyerekprogramok: van, ahol bevállalják, és van, ahol nem

Várostörténettel, múzeumi raktárakkal, műemlékekkel, vulkánokkal, dinókkal, római kori civilizációval, a csillagokkal, a Marssal és sok más érdekességgel ismerkedhetnek azok a gyerekek, akik részt vesznek a nyári múzeumpedagógiai tevékenységeken. A koronavírus-járvány miatt viszont nem minden városban van lehetőség erre.

Antal Erika 2020. július 07., kedd

Észlelték a gázszivárgást, de a robbanást már nem tudták megelőzni

Gázszivárgást észleltek a Tekeújfalu községhez tartozó Mezőszentandrás egyik lakóházában kedden délelőtt. Mire a 112-es sürgősségi hívószámon riasztott szászrégeni hivatásos tűzoltó-alakulat kiszállt a helyszínre, már robbanás történt a lakóházban.

Antal Erika 2020. július 07., kedd

Csak egy kicsivel jobbak az átlagbérek a tavalyiakhoz képest

A statisztikai hivatal adatai szerint Maros megye az országos top tízben van, ami a lakosság átlagjövedelmét illeti. A lakosság 2988 lejes átlag nettó jövedelmével a 9. helyezett a listán. Hargita megye a 2492 lejes átlagjövedelmével a sorban valamivel hátrébb következik.

Antal Erika 2020. július 06., hétfő

Törlesztenek a fogyatékkal élők felé

A fogyatékkal élők jogállását szabályozó törvényen módosított a napokban a parlament, szigorú büntetéssel sújtva ezentúl azokat az intézményeket és cégeket, amelyek nem végzik el megfelelőképpen az akadálymentesítést.

Antal Erika 2020. július 05., vasárnap

Tovább nőtt a fertőzöttek száma Maros megyében

Maros megyében szombathoz képest tizeneggyel több fertőzöttet tartanak nyilván a vasárnapi adatok szerint, így a járvány kezdete óta a koronavírussal fertőzöttek száma elérte a 762-öt – tájékoztat a megyei kormányhivatal.

Antal Erika 2020. július 04., szombat

A fertőzöttek száma nőtt Maros megyében, az elhalálozásoké nem

Maros megyében a járvány kezdete óta a koronavírussal fertőzöttek száma elérte a 751-et a szombati adatok szerint.

Antal Erika 2020. július 04., szombat

Pénzbírság mellett a működési engedélyét is kockáztatja az, aki nem tartja be a szabályokat

Ellenőrző bizottságot hozott létre a Maros megyei kormányhivatal, amely az elkövetkező két hétben az egészségügyi biztonsági előírások betartását ellenőrzi a bevásárlóközpontokban, a tömegközlekedési járműveken, piacokon, strandokon, továbbá minden olyan közösségi helyen, ahol egyszerre több ember tartózkodik.

Antal Erika 2020. július 02., csütörtök

Korszerű műjégpályája lesz Marosvásárhelynek is

A tervek szerint már ősszel, a szezon elején megnyitja kapuit a marosvásárhelyi jégpálya is, amely a Székelyföldi Jégkorong Akadémia jóvoltából, a Maros Megye Tanács és a Marosmenti LEADER Egyesület támogatásával fog megvalósulni.

Antal Erika 2020. július 02., csütörtök

Nőtt a Maros megyei fertőzöttek száma is

Bár újabb elhalálozás nem történt, a csütörtök délutáni adatok szerint Maros megyében tovább nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, amely a járvány kezdete óta elérte a 745-öt – tájékoztatott a Maros megyei prefektúra.

Antal Erika 2020. június 30., kedd

Kimentették a vízből a kiskorút, aki szinte életét vesztette

Egy vízzel teli gödörbe esett egy kiskorú Felsőidecsen, a Maros-folyó medrének közelében kedden délután hat óra körül. A helyszínre riasztották a rendőröket, tűzoltókat és egy mentőegységet is.

Antal Erika 2020. június 30., kedd

Harminc új vállalkozás létesül uniós támogatással

Vállalatonként 25 ezer euró vissza nem térítendő támogatást kap az EU-tól az a harminc kerelőszentpáli kisvállalkozó, akinek pályázata pozitív elbírálásban részesült. Ahogy Simon István polgármester a Székelyhonnak elmondta, ez hozzávetőlegesen 50 új munkahelyet jelent.

Antal Erika 2020. június 29., hétfő

Idén is megszervezik a Kárpáti Kalandversenyt

A Szováta és a bözödújfalusi tó közötti területen szervezi meg augusztus 7–9. között az Outward Bound az idei Kárpáti Kalandversenyt. A résztvevőknek – négyfős csapatoknak – az új helyszínen közel száz km-t kell megtenniük gyalog, vízen és kerékpáron, miközben kötélpróbákkal is szembesülnek.

Antal Erika 2020. június 28., vasárnap

Ezer szalmabála égett el

Kigyulladt egy családi porta gazdasági épülete vasárnapra virradóan a Maros megyei Mezőmajoson.

Antal Erika 2020. június 27., szombat

Összefogtak a székelyföldi Rotary-klubok és orvosi műszereket vásároltak

Az öt székelyföldi Rotary Club a közös Global Grant projektjének keretében számos térségi egészségügyi intézmény számára vásárol orvosi felszerelést, hogy elsősorban a koronavírus-járvány betegeinek kezelését segítése.

Antal Erika 2020. június 27., szombat

Az udvari illemhelyen szülte meg gyermekét, az újszülött életét vesztette

A Dicsőszentmárton közeli Széplakra riasztották a tűzoltóságot szombaton hajnalban öt óra után nem sokkal, mert egy lakóház kinti illemhelyébe esett egy újszülött. A dicsőszentmártoni tűzoltók kivették az újszülöttet, de az már életét vesztette.

Hallgassa online rádióinkat