Belföld
Külföld

A lehűlést követően lesz még egy kis felmelegedés – ígérik a meteorológusok

Székelyhon 2018. szeptember 24., 20:15
HIRDETÉS

Ezen a héten lehűlés várható az ország egész területén, de szeptember utolsó napjaiban ismét nőni fognak a hőmérsékleti értékek – közölte hétfőn az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM).

Lesz még napsütés és enyhe idő a meteorológusok szerint. Archív Fotó: Kristó Róbert

A Bánságban és a Körösök vidékén a szeptemberi hónapra jellemző hőértékeknél jóval hűvösebb lesz, nappal nem lesz melegebb 17-18 foknál, míg éjszakánként 2-3 Celsius-fokra is lehűlhet a levegő. Szeptember utolsó napjaiban és október elején felmelegedés várható, esőzésre főleg október 2-6-a között kell számítani – ismerteti az előrejelzést az Agerpres.

Erdélyben is hideg napokkal kezdődik a következő periódus, a maximális hőértékek 11-16, míg a minimálisak 0 és 5 fok között váltakoznak majd.

A medencékben dér képződhet. Szeptember 28-30-án felmelegedés következik be, a hőértékek a sokévi szeptember végi átlaghoz közelítenek majd. Csapadék szeptember 29-én és október 2-6-a között valószínű.

HIRDETÉS

A hegyvidéken szintén lehűlés várható a következő napokban, a nappali hőértékek 4-9 Celsius-fok között alakulnak, éjszakánként fagy várható.

Szeptember 28-29-e körül felmelegszik a levegő, de hőmérséklet-ingadozásokra kell számítani. Enyhe esőzés is valószínű, ami 1800 méteres magasság fölött havasesővé alakulhat. Csapadékra főleg szeptember 29-én és október 2-5 között kell számítani a hegyekben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS