Belföld
Külföld

68 illegális hulladéklerakót nem zártak be, emiatt elmarasztalta az Európai Bizottság Romániát

Székelyhon 2018. október 19., 17:00
HIRDETÉS

Az Európai Bizottság (EB) 2017. február 15-én indított kötelezettségszegési eljárást Románia ellen 68 illegális hulladéklerakó bezárásának és helyreállításának elmulasztása miatt, ami – az EB szerint – komoly kockázatot jelent az emberek egészsége és a környezet szempontjából.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Romániának 2009. július 16-áig kellett volna bezárnia, illetve helyreállítania az illegális települési és ipari hulladéklerakókat – számol be az Agerpres.

Mivel az ügy megoldása nem haladt előre megfelelően, 2015 szeptemberében a Bizottság indoklással ellátott véleményezést küldött, amelyben nyomatékosan arra kérte a román hatóságokat, hogy hozzák meg a megfelelő intézkedéseket 109 ellenőrizetlen telephely ügyében, amelyek – bár már nem működnek – veszélyt jelentenek az emberek egészségére és a környezetre.

Ezt követően történt ugyan előrehaladás, 68 hulladéklerakó esetében azonban 2016 decemberéig nem hozták meg a tisztításhoz és bezáráshoz szükséges intézkedéseket, ezért a bizottság keresetet indított a román hatóságokkal szemben az Európai Unió Bíróságán.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS