HIRDETÉS

Sára Tímea Európa-kupa győztes

Gergely Imre 2009. december 09., 19:01 utolsó módosítás: 2009. december 09., 19:30

A svájci Urlichenben december 5–6-án sífutó Európa-kupa versenyt rendeztek, ahol a gyergyószentmiklósi Sára Tímea a dobogó legtetejére állhatott fel.

Fotó: Gergely Imre

Sára Tímea az olimpiai kvalifikációs versenynek is számító svájci Európa-kupán a gyergyói sísport egyik legnagyobb sikerét érte el. A 18- és egyben a 20 éven aluliak versenyében klasszikus stílusban a negyedik lett, másnap viszont szabadstílusban mindenkit maga mögé utasított és Európa Kupa győzelmet ünnepelhetett.

Ezzel a Gyergyószentmiklósi Sportiskola 17 éves versenyzőnője számára is látható közelségbe került a Vancouver-i olimpia.

A tél folyamán még hat versenyen indul majd, összesen még húsz pontot kell gyüjtenie az ötkarikás kvóta eléréséhez – tájékoztatott Jánosi Béla, a Sportiskola igazgatója. Erre minden esély megvan, a hétvégi elsőség 15 pontot jelentett számára.

A Vancouver-i szereplésre még két másik Gyergyószentmiklóson nevelődött sportolónő is eséllyel pályázik. A Brassói Dinamo színeiben versenyző sífutó, György Mónika már korábban kvótát szerzett, a biatlonista Ferencz Rékával együtt.

Megtörténhet tehát, hogy a 2010-es téli olimpián három versenyzőnő képviselheti Gyergyószentmiklóst. Ehhez a kvótaszerzés mellett a sportági szakszövetségek pozitív döntése is kell.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS