HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. május 18., péntek

Kastély nélkül is élő művészet – kiállítás Gyergyószentmiklóson

A pincétől a padlásig – ez a címe annak a kiállításnak, amely péntek 18 órától lesz látható a nagyközönség számára a gyergyószentmiklósi Pro Art Galériában.

Gergely Imre 2018. május 18., péntek

Akik huszár egyenruhában lovagolnak Csíksomlyóra

1999-ben tették meg először lóháton a gyergyószentmiklósi Földváry Károly Hagyományőrző Egyesület huszárjai a Csíksomlyóra vezető utat, és azóta egy év sem maradt ki, mindig ott vannak a pünkösdi búcsúban, azaz huszadszor lovagolnak. Idén sem lehet másként.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. május 15., kedd

Nyolcszáz zarándokot hoz a Boldogasszony Zarándokvonat

Több, mint nyolcszáz zarándokot hozva, idén is befut a gyergyószentmiklósi állomásra a magyarországi Misszió Tours által szervezett Boldogasszony Zarándokvonat. Ahogy a korábbi hat alkalommal, most is ünnepélyes fogadtatásban részesülnek utasai.

Gergely Imre 2018. május 14., hétfő

Kilőtték az egyik „házaló” medvét Libánban

Visszaesett a Gyergyóújfaluhoz tartozó Libánban és a környékbeli területeken lévő házaknál a medvelátogatások száma, miután két nappal a kilövési határidő lejárta előtt puskacső elé került az egyik vadállat. Azonban a gondok nem oldódtak meg teljesen.

Gergely Imre 2018. május 14., hétfő

Gyergyószéki sikerekkel zárult a Buzánszky Jenő Erdélyi Focikupa

A 4–5. osztályosok mezőnyében a gyergyóremetei Fráter György Általános Iskola, a nagyobbaknál, vagyis a 6–8. osztályosoknál a gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskola csapata nyerte meg a 16. alkalommal megszervezett Buzánszky Jenő Erdélyi Focikupát.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. május 13., vasárnap

Negyedik helyen végeztek a gyergyói lányok

Egy lépés előre: ez volt a célkitűzés a bajnokság kezdetén, ehelyett két helyezést lépett előre a Gyergyószentmiklósi ISK U13-as lánycsapata. Negyedikként végeztek a korosztályos kosárlabdázók hazai rendezésű döntőjén, ami kiváló eredmény.

Gergely Imre 2018. május 11., péntek

Két vereséggel kezdtek a gyergyói lányok

Talán a telt ház miatti feszültség nyomta rá a bélyegét a Gyergyószentmiklósi ISK rajtjára az U13-as lány kosárlabda-bajnokság döntő tornáján. Az első meccsen a Sportul Studențesc, másnap pedig a Craiovai ISK győzte le székely házigazdáját.

Gergely Imre 2018. május 08., kedd

Szárazság volt, de sárban is versenyeztek a motorosok

Tizedik alkalommal szervezte meg a Hexan Motorsport klub az idénynyitó off-road autós-motoros-kvados versenyét. Látványos viadal zajlott vasárnap délelőtt a Gyergyószentmiklós és Gyergyóalfalu között található egykori kavicsbánya gödreiben.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. május 08., kedd

Otthon szurkolhatnak a gyergyói lányoknak

Gyergyószentmiklóson bonyolítják le az U13-as korosztályú lány kosárlabda-bajnokság döntő tornáját. A helyi Iskolás Spotklub kosárlabdaedzői nem emlékeznek arra, hogy valaha is ilyen szintű tornát rendeztek volna a városban.

Gergely Imre 2018. május 07., hétfő

Elegük lett a szemetelőkből, járőrszolgálatot fognak szervezni

A Gyergyószárhegyen átfolyó patakok medrei, a Hidegkút kirándulóhely és a Tatár-dombi emlékmű környéke is szebb látványt mutat annak köszönhetően, hogy pénteken nagytakarítás zajlott a faluban és környékén.

Gergely Imre 2018. május 06., vasárnap

Kedvezőtlen ítéletet kapott Árus Zsolt a strasbourgi emberi jogi bíróságon az őrtűzgyújtáskor elkobzott fa ügyében

A strasbourgi emberi jogi bíróság nem talált semmilyen jogsértést, így elutasította Árus Zsolt egyik panaszát. Ebben Árus azt kérte, hogy állapítsák meg: a román igazságszolgáltatás tisztességtelen eljárás után hozott elmarasztaló ítéletet.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. május 04., péntek

Záróra a másodosztályos teremfoci-bajnokságban

A teremlabdarúgó 2. Liga 2017–2018-as idényének utolsó fordulóját rendezik meg ezen a hét végén. Mindhárom székelyföldi csapat hazai pályán zárja a pontvadászatot.

Gergely Imre 2018. május 04., péntek

Angliából érkezik edző a Gyergyószentmiklósi Jövőhöz

Felfrissítené a gyergyói és környékbeli labdarúgást a Jövő FC vezetősége. Most belekóstolhatnak, hogy miképpen edzenek a világ egyik legjobbnak tartott fociakadémiáján.

Gergely Imre 2018. május 04., péntek

Pál Attila jól kezdte az idei versenyévadot

Remek eredménnyel indított Pál Attila az új fogathajtó idényben. A Mezőhegyesen lezajlott szezonnyitó versenyen megnyerte a díjhajtást. Az idei évben a cél: tapasztalatot gyűjteni a nemzetközi élmezőnyben is.

Gergely Imre 2018. április 27., péntek

Turistalátványosság helyett szemétlerakónak tekintik a Gyilkos-tó környékét

Hosszú hétvége következik, így várhatóan nagy számban érkeznek majd kikapcsolódni vágyó vendégek Gyergyószék kirándulóhelyeire is. Elsősorban a Gyilkos-tónál várható nagy „roham”. A vendéglátók felkészültek.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. április 26., csütörtök

Nyáron elkezdhetik az ökölvívó akadémia székhelyének építését

Ismét Gyergyószentmiklóson tartott edzést gyermekeknek és fiataloknak az ökölvívó Erdei Zsolt. A korábbi világbajnok bokszoló, az Erdélyi Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia szakmai vezetőjeként beszélt a sportfejlesztéseket érintő fejleményekről.