Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Gergely Imre 2019. szeptember 16., hétfő

Tamás Boglár előadása nyitja a Figura évadát

Persze – ez a címe annak az előadásnak, amely Tamás Boglár színésznő saját élete alapján jött létre. A bemutató szerdán lesz a Figura Stúdió Színházban, és ezzel elindul a gyergyószentmiklósi társulat 2019–2020-as évada.

Gergely Imre 2019. szeptember 15., vasárnap

Tíz perc rövidzárlat, Dunaújvárosban is kikapott a GYHK

Részben megismétlődött a pénteki forgatókönyv, a Gyergyói Hoki Klub ismét rosszul kezdte a találkozót és utána hiába javult fel a játék, késő volt. A házigazda Dunaújváros otthon tartotta a pontokat.

Gergely Imre 2019. szeptember 15., vasárnap

A méz ünnepét tartották Gyergyószentmiklóson

Lassan hagyománnyá válik, hogy szeptemberben ünnepelnek a gyergyószéki méhészek. Az ünnepnapnál azonban fontosabb, hogy a méhészet, mint foglalkozás, tovább örökítődjön a következő nemzedékekre és növekedjen a mézfogyasztás népszerűsége is.

Hallgassa online rádióinkat
Gergely Imre 2019. szeptember 13., péntek

A Gyergyói HK vereséggel kezdte az Erste Liga szezont

A jégkorong Erste Liga 2019–2020-as idényének nyitónapja volt szeptember 13., péntek. Négy mérkőzést rendeztek, az erdélyi együttesek közül bemutatkozott a Gyergyói Hoki Klub és a Brassói Corona is.

Gergely Imre 2019. szeptember 13., péntek

Orvosi lakások épülnek Borszéken

Két orvosi lakást magában foglaló ingatlan alapkövét tették le csütörtök este Borszéken. A több mint háromszáz négyzetméter felületű épületegyüttes mintegy 800 ezer lejből valósul meg.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. szeptember 13., péntek

Számos terve van a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár új vezetőjének

Ami eddig működött, és jó volt, azt továbbvinni és új kínálattal gazdagítani az intézményt, bővíteni az olvasók körét – röviden ezek a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár új igazgatójának, Vincze Csillának az elképzelései.

Gergely Imre 2019. szeptember 12., csütörtök

Korszerű lakások várják a Gyergyószentmiklósra költöző orvosokat

Két orvosi lakást adtak át csütörtökön Gyergyószentmiklóson. Az épületegyüttes kialakítása a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság által a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, illetve a marosvásárhelyi Studium Prospero Alapítvány közbenjárásával valósult meg.

Gergely Imre 2019. szeptember 11., szerda

Feljavítanak egy forgalmas útszakaszt Gyergyószentmiklóson

Élénk színű festékcsíkok jelentek meg a gyergyószentmiklósi Virág negyedet kettészelő Testvériség sugárút aszfaltján. Jelzi, hogy valami készül: a napokban betömik az aszfaltburkolaton tátongó méretes gödröket.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. szeptember 10., kedd

Komolyzenei koncertsorozat közönségigény alapján

A közönség körében végzett közvélemény-kutatás alapján állította össze a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ a 2019–2020-as évad komolyzenei koncertsorozatának programját. A hat előadásra már igényelhetők a bérletek.

Gergely Imre 2019. szeptember 10., kedd

Megfiatalodó Ifinapok Gyergyószentmiklóson

Csütörtöktől vasárnapig tart Gyergyószentmiklóson a tizenhatodik alkalommal megszervezett Ifinapok. Az eseményekbe fiatalok százai kapcsolódnak be, de a programokra szívesen várják a felnőttebbeket is.

Gergely Imre 2019. szeptember 01., vasárnap

Gyergyóban maradt a Gyilkos-tó Kupa

Egygólos hátrányból nyert három góllal a Gyergyói Hoki Klub a Csíkszeredai Sportklub ellen a Gyilkos-tó Kupa zárómérkőzésén, és ezzel otthon tartotta az első helyért járó serleget. 

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. szeptember 01., vasárnap

Kiütéssel nyerték a fehérváriak a Gyilkos-tó Kupa bronzmeccsét

Elfáradt a Steaua a Gyilkos-tó Kupa harmadik napjára, és már nem tudott olyan ellenállást tanúsítani a Fehérvári Titánok ellen, mint korábban a Sportklub, vagy főleg a GYHK elleni találkozóján. A székesfehérvári csapat 10–3-ra nyerte a találkozót.

Gergely Imre 2019. augusztus 31., szombat

Gyergyó–Csík döntő lesz a Gyilkos-tó Kupán

Második mérkőzésén is 3–2-re győzött a Gyergyói Hoki Klub a Gyilkos-tó Kupán. Ezúttal a Fehérvári Titánok volt az ellenfél egy nagyon iramos, gyors meccsen.

Gergely Imre 2019. augusztus 31., szombat

Háromgólos Sportklub-siker a Steaua ellen

Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua mérkőzéssel kezdődött a Gyilkos-tó Kupa második játéknapja. A kék-fehérek papírforma győzelmet arattak, de a Steaua ezúttal sem adta könnyen a bőrét.

Gergely Imre 2019. augusztus 30., péntek

Szoros meccsen gyűrte le a GYHK a Steauát

A vártnál sokkal szorosabb és izgalmasabb mérkőzésen győzte le pénteken este a Gyergyói HK a Bukaresti Steaua együttesét a Gyilkos-tó Kupa második mérkőzésén.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. augusztus 30., péntek

Sportklub győzelem a Gyilkos-tó Kupa nyitányán

Nem annyira magas színvonalú, inkább küzdelmes volt a Gyergyószentmiklóson zajló hagyományos Gyilkos-tó Kupa első mérkőzése, ahol a Csíkszeredai Sportklub a Fehérvári Titánokkal csapott össze. A Titánok szereztek vezetést, de ezt négy csíki gól követte.