Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék
Gergely Imre 2019. május 20., hétfő

Korszerűsítési munkálatok miatt lezárják a tekerőpataki vasúti átkelőt

Korszerűsítési munkálatok miatt kedd és péntek között zárva lesz az autós forgalom elől a tekerőpataki vasúti átkelő. A jelenlegi kézi vezérlésű helyett automata sorompót szerelnek fel.

Gergely Imre 2019. május 20., hétfő

A tervezettnél sokkal többe kerül a napközi

2016-ban kezdték el az építkezést a gyergyószentmiklósi Kossuth Lajos utcai Csodavilág napközi épületénél, azonban három év után sem lehet arra számítani, hogy az új tanévben gyermekeket fognak itt oktatni az óvónők.

Gergely Imre 2019. május 19., vasárnap

Cégek is támogathatják a ditrói férfi műtétjét

A gyergyószentmiklósi székhelyű Esély Alapítvány is felkarolja annak az adománygyűjtésnek a szervezését, amely célja a 38 éves gyergyóditrói Hompoth Zoltán műtétje költségeinek finanszírozása. Az alapítvány számlájára cégek, intézmények utalhatnak támogatási összegeket.

Hallgassa online rádióinkat
Gergely Imre 2019. május 18., szombat

A zuhogó eső ellenére is több ezren fordultak meg a FeltöltŐ fesztiválon

A gyergyószentmiklósi római katolikus, örmény, református és unitárius, valamint a baptista közösségek összefogásával most először szervezték meg a FeltöltŐ Keresztény Zenei Fesztivált. Bizonyosodott, nagy igény van erre, több ezren fordultak meg, töltődtek fel a szombati eseményen. 

Gergely Imre 2019. május 16., csütörtök

Hagyományőrző nap a Salamonban: főszerepben a körtánc és a székely csavaros észjárás

Az iskolai évek legszebb pillanata – mondta egy szemlélődő a Salamon Ernő Gimnázium előtti téren táncoló, éneklő fiatalokat nézve. De túlzás nélkül mondható, nem csak az iskola és a diákok számára a legszebb az évente megrendezett hagyományőrző nap, hanem az egész város életében is különleges.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. május 16., csütörtök

Leif Strömberg a GYHK új edzője

A svéd Leif Strömberg a Gyergyói Hoki Klub csapatának vezetőedzője – jelentette be a gyergyószentmiklósi egyesület csütörtökön. Ez azt jelenti, hogy folytatódik a svéd jégkorongvonal követése a piros-fehéreknél. Az új tréner június 3-án kezdi el a munkát új csapatánál.

Gergely Imre 2019. május 16., csütörtök

Kötelező rácsatlakozni a csatornarendszerre ott, ahol ki van építve

Ahol ki van építve az ivóvízhálózat, illetve hozzáférhető a működő csatornarendszer, ott kötelező ezeket használni – hívta fel a figyelmet nemrégiben a gyergyószentmiklósi városháza. Ebből aztán számos félreértés adódott, sokan ugyanis azt hitték, hogy újabb rendszerre lehet csatlakozni. Ez azonban még nem igaz.

Gergely Imre 2019. május 15., szerda

Elkezdik a kátyúzást Gyergyószentmiklós közútjain

A városon áthaladó országutakon keletkezett gödrök eltüntetésével kezdődik a kátyúzás Gyergyószentmiklós közútjain a héten. Több nagy és régóta várt beruházás azonban késik, ugyanis nem jelentkeztek olyan cégek, akik a munkát elvégeznék.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. május 15., szerda

Akadálymentesítésre a léleknek is szüksége van

Sétára hívják az egészséges személyeket a gyergyószentmiklósi Esély programban résztvevő mozgássérült gyermekek. Szombaton délelőtt a Csiky-kertben vesznek részt közös programokban.

Gergely Imre 2019. május 14., kedd

„Pápapark” Gyergyószentmiklóson: emlékhelyet hoznak létre az egyházfő székelyföldi látogatása tiszteletére

Ferenc pápa székelyföldi látogatására emlékeztet majd az a kis emlékhely, amelyet Gyergyószentmiklós és Tekerőpatak határában alakítanak ki. A későbbiekben nagyobb fejlesztések is várhatók itt a helyi katolikus plébániák együttműködésében.

Gergely Imre 2019. május 13., hétfő

Újabb lépés az egész éves turistaszezon felé: bobpálya épül Borszéken

A borszéki sípálya nyáron is vonzó lesz a turisták számára, ugyanis a fürdővárosban bobpálya létesül kormánytámogatásból. Erről írt alá szerződést hétfőn Bogdan Trif turisztikai miniszter és Mik József polgármester. A vendégeket tehát újabb attrakció várja nemsokára.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. május 09., csütörtök

Az első erősítések a GYHK-nál

A Gyergyói Hoki Klub a 2019–2020-as szezonban a hazai bajnokság mellett az Erste Ligában is szerepel, a csapat vezetősége pedig magasabb célokat tűzött ki: nem elégednének meg csupán a rájátszásba jutással.

Gergely Imre 2019. május 08., szerda

Műtéthez kérnek segítséget – egy 38 éves ditrói férfi operációját Bécsben tudják elvégezni

Születése óta súlyos agy-érrendszeri betegségben szenved a 38 éves gyergyóditrói Hompoth Zoltán, és számos hiábavaló kezelés után most lehetőség nyílik számára a teljes gyógyulásra. Az ehhez szükséges műtétet egy ausztriai kórház orvosa vállalta. 40 ezer eurót kell előteremtsen a család.

Gergely Imre 2019. május 07., kedd

Szigorított jelentkezés az Erőss Zsolt-túrára a nagyobb biztonság érdekében

Húsz, harminc és ötven kilométeres távokat lehet megtenni gyalog, illetve kerékpárral az idei Erőss Zsolt Teljesítménytúrán, amelyre már várják a jelentkezőket.

Gergely Imre 2019. május 06., hétfő

Hamarosan már új területen folytatódik a gyergyószentmiklósi közösségikert-mozgalom

Keddtől nyújthatják be az igényléseket a gyergyószentmiklósi közösségi kert parcelláira azok, akik kertészkedni szeretnének az önkormányzat által erre kijelölt területen. A napokban még zajlik a telek megtisztítása.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. május 03., péntek

Félezren egy öreg csengettyűért

Ötszáz embert fognak vendégül látni május 12-én a gyergyószárhegyi Csengettyű utca lakói, azokat, akik valamilyen formában részt vettek az utca nevét is adó harangláb feljavításában. A legalább 167 éves építmény közösségi megmozdulással, kalákával újul meg.