HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. július 23., hétfő

Döntöttek a GYHK szurkolói, a 11-es számú mezterv nyert

A 11-es számú mez tetszett a legtöbb szurkolónak a Gyergyói Hokiklub pályázatán, a július 20. éjféli határidőig csaknem 500-an, egész pontosan 495 személy szavazott erre. A dressz tervezője Ferencz-Csibi Loránd.

Gergely Imre 2018. július 22., vasárnap

„Elaltatták a magyarságot” – a Beke-Szőcs ügyről az EMI-táborban

A kézdivásárhelyi terrorvád miatt bebörtönzött Beke István és Szőcs Zoltán határozott álláspontját közölték a két férfi hozzátartozói vasárnap az EMI-táborban.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. július 22., vasárnap

Gyergyószentmiklós központjában versenyeztek

A nézők és versenyzők mindent megkaptak, amit elvárhattak a Gyergyószentmiklós központjában lebonyolított Time Attack bajnoki futamon. A Richy Racing Team által, a Román Autósport Szövetség égisze alatt megszervezett autóversenyen 28-an álltak rajthoz.

Gergely Imre 2018. július 19., csütörtök

EMI-tábor: újabb lépéseket terveznek a székelyföldi autonómia kivívásának érdekében

Melyek a soron következő tennivalók a Székelyföldi autonómia eléréséért folytatott küzdelemben? Erre adtak válaszokat csütörtökön Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke, és Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő az EMI-táborban.

Gergely Imre 2018. július 18., szerda

EMI-tábor: ha jelképeinket kényelmesen tudnánk használni, nem lenne ekkora értékük

Az 1918-as év százéves évfordulója adja az idei, sorrendben 14. EMI-tábor eladásainak fő témáját. Neves történészek tartanak előadásokat ehhez kapcsolódóan, de közéleti személyiségek is elemzik, hogy hol is tart Erdély és az itt élő magyarság száz évvel azután, hogy egy másik ország része lett.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. július 17., kedd

Autóversenyre készülnek Gyergyószentmiklós központjában

Gyergyószentmiklós központjában rendezik meg szombaton az autós Time Attack-bajnokság második futamát. Különleges alkalom, hiszen a város először ad otthont hivatalos országos bajnoksághoz tartozó autóversenynek.

Gergely Imre 2018. július 17., kedd

Remekül versenyeztek a gyergyószéki lovasok a Székely Vágtán

Igencsak sikeres volt a gyergyószéki díjugratók szereplése a hét végén lezajlott Székely Vágtán. A szárhegyi György Amanda győzött a magasabb kategóriában, és az első öt helyezésből további négyet a Remetei Lovasklub versenyzői szereztek meg.

Gergely Imre 2018. július 16., hétfő

Bepánikolt sziklamászót mentettek a Kis-Cohárdon

Gyilkostóra, a Kis-Cohárd oldalába felszerelt vasalt mászóösvényhez riasztották vasárnap a gyergyószentmiklósi Dancurás hegyimentő csapatot.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. július 15., vasárnap

Gyermekek EMI-Tábora

A Gyergyószentmiklóson szerdán rajtoló EMI-Tábor idén is figyel a családokra és a kisgyermekes szülőkre. A Gyereksátor több mint egy gyerekmegőrző, és minden évben a legnagyobb sikernek örvend mind a kicsik, mind a felnőttek körében – tájékoztatnak a szervezők.

Gergely Imre 2018. július 15., vasárnap

Kalákában szépítették a gyergyói jégpályát

A gyergyószentmiklósi jégcsarnok nem lesz lényegesen újabb és modernebb az Erste Liga mérkőzéssorozatának kezdetéig, de mindenképpen pompásabb körülmények között fogadja a nézőket. Ez köszönhető annak a kalákának is, amit a helyi hokiklub hirdetett meg.

Gergely Imre 2018. július 13., péntek

Ínyencségek ételben és zenében

Hagyomány, kultúra, művészet, kézművesség, gasztronómia, sport, zene, szórakozás – mindezt töményen kínálja a pénteken reggel elkezdődőt és vasárnap éjjelig tartó Borszék Bogrács Fesztivál.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. július 12., csütörtök

Nyilvánosság elé állt az új gyergyói jégkorongcsapat vezetősége

Új egyesület, a Gyergyói Hoki Klub viszi tovább a sportág hetvenéves gyergyói hagyományát, ez működteti a felnőtt jégkorongcsapatot. De mi is ez a Gyergyói Hoki Klub, kik állnak mögötte, mik a terveik? Megannyi kérdésre kaphattunk most választ.

Gergely Imre 2018. július 12., csütörtök

Közös meccsnézésre várják a gyergyószentmiklósiakat

Az oroszoroszági labdarúgó-világbajnokság utolsó két mérkőzésére, azaz a szombati bronzmeccsre és a vasárnapi döntőre közösségi meccsnézésre hívja a sportkedvelőket Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatala.

Gergely Imre 2018. július 12., csütörtök

Közel negyven meztervre lehet szavazni

Nagy érdeklődést keltett a Gyergyói Hoki Klub által meghirdetett meztervező pályázat. Az volt a cél, hogy az újonc Erste-ligás csapat a piros-fehér hokihagyományokat továbbvivő, de újszerűbb, stílusosabb öltözékben lépjen pályára.

Gergely Imre 2018. július 11., szerda

Figyeli, és tetten éri a tolvajokat

Olyan személy ellenőrzi mostantól a gyergyószentmiklósi mezőgazdasági területeket, akinek sokéves, külföldön szerzett tapasztalata van őrző-védő feladatok terén. A szabályokat általában nem könnyű betartatni azokkal, akik ehhez nincsenek hozzászokva, de Sára József változtatni kíván ezen.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. július 11., szerda

Kosárlabdázva nyaraltak a gyergyói lányok

Mangalián rendezték meg idén is az országos gyermek kosárlabda-bajnokságot, ahol a legkisebb korosztályokhoz tartozó csapatok mérték össze tudásukat. Hobaj Levente edző vezetésével a Gyergyószentmiklósi ISK lánycsapata is jelen volt.