Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Gergely Imre 2020. március 31., kedd

Négy lélegeztetőgépet kap a gyergyószentmiklósi kórház

231 ezer lejből vásárolhat lélegeztetőgépeket a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház a helyi képviselő-testület kedd reggeli rendkívüli ülésén elfogadott költségvetés-módosításának köszönhetően.

Gergely Imre 2020. március 30., hétfő

Módosul a gyergyószentmiklósi távhőszolgáltató munkarendje

Levélben értesíti a fogyasztókat a Gyergyószentmiklós Helyi Távfűtési Közszolgáltatása (SPLT), hogy a koronavírus járvány megfékezésére tett óvintézkedésként változtat az eddig megszokott munkarendjén.

Gergely Imre 2020. március 27., péntek

Egyetért az idény lezárásával a Gyergyói Hoki Klub

Helyeselte a döntést a GYHK sportmenedzsere, szerinte nem is volt más lehetősége a szakszövetségnek. Hozzátette, nehéz lett volna egy helyes rangsort felállítani.

Gergely Imre 2020. március 25., szerda

Pénzalapot hoztak létre a gyergyószentmiklósi kórházért

A Gyergyói-medence római katolikus főesperessége pénzügyi alapot hoz létre, amelynek célja, hogy további egészségügyi felszereléseket vásároljanak a térséget kiszolgáló gyergyószentmiklósi kórháznak. A kezdeményezést az Arbor vállalkozók szövetsége is támogatja.

Gergely Imre 2020. március 23., hétfő

A háztartásokat csatlakoztatják rá a csatornahálózatra

A gyergyószentmiklósi Rózsa utcában már a múlt héttől zajlanak a csatornázási munkálatok. Tavaly földbe kerültek a gerincvezetékek, most a házakhoz vezetik el, hogy megtörténhessenek a rácsatlakozások a hálózatra.

Gergely Imre 2020. március 22., vasárnap

Újabb összegeket különítettek el lélegeztetőgép-vásárlásra

A gyergyószentmiklósi kórház a már meglévő lélegeztetőgépek mellé egy újabbat vásárolhat: csütörtökön a Hargita Megyei Tanács ülésén 100 ezer lejt hagytak jóvá a városnak erre a célra.

Gergely Imre 2020. március 22., vasárnap

Segítségnyújtás a gyergyószentmiklósi időseknek

Maradjanak otthon: figyelmeztetnek mindenkit, és elsősorban a fertőzésveszélynek leginkább kitett időseket plakátok, felíratok a járdán és a helyi rendőrség járőrkocsijának hangosbemondója is Gyergyószentmiklóson.

Gergely Imre 2020. március 19., csütörtök

Megnyílt az út a fizetéses parkolás előtt Gyergyószentmiklóson

Megérkezett minden illetékes hatóság szükséges jóváhagyása, így a gyergyószentmiklósi képviselő-testület elfogadhatta az új városi parkolási szabályzatot. Döntöttek arról, is, hogy saját céget alapítanak a víz- és csatornaszolgáltatás működtetésére.

Gergely Imre 2020. március 18., szerda

Meghatározatlan ideig szünetel a szombatonkénti piac Gyergyószentmiklóson

A gyergyószentmiklósi zöldségpiacot is elérték a koronavírus terjedése elleni megelőző óvintézkedések: Nagy Zoltán polgármester, a helyi operatív törzs vezetőjeként jelentette be, hogy a nagyobb létszámú rendezvények korlátozása miatt szombaton már nem kerül sor a megszokott heti piacra sem.

Gergely Imre 2020. március 17., kedd

Négy barát megindult, és megtisztították egy patak szemetes szakaszát

Förtelmes állapotok uralkodnak Gyergyószentmiklóson a Békény-patak medrében. Hiába a számtalan felhívás és önkéntes takarítási akció, vannak, akik továbbra is úgy gondolják, a patak szeméttárolónak való. A helyzeten némiképp javított egy baráti megmozdulás.

Gergely Imre 2020. március 16., hétfő

Betegosztályozó sátrat húztak fel a gyergyószentmiklósi kórháznál is

Egyetlen koronavírus-fertőzéssel nyilvántartott, illetve karanténban lévő személy sincs Gyergyószentmiklóson. A hatóságok készenlétben vannak, a gyergyószentmiklósi kórház udvarán betegosztályozó sátrat állítottak fel.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2020. március 15., vasárnap

A koronavírus-járvány Gyergyószentmiklóson is felülírta a megemlékező ünnepséget

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében Gyergyószentmiklóson is rendhagyó módon zajlott a magyar nemzeti ünnep: az önkormányzat itt is lemondta a Petőfi Sándor-szoborhoz tervezett ünnepséget, ugyanakkor arra kérték az embereket, hogy egyénileg róják le kegyeletüket a szabadságharc hőseinek emléke előtt.

Kovács Eszter, Hajnal Csilla, Iszlai Katalin, Gergely Imre 2020. március 14., szombat

Kényszerhelyzetben találékonyak a székelyföldi szülők

Nem kis terhet ró a szülőkre az oktatás felfüggesztése: a járványügyi intézkedést ugyan helyeslik, viszont sokaknál fejtörést okoz, hogy mit kezdjenek a gyermekek hirtelen kapott nagy szabadságával. Arról érdeklődtünk Székelyföld-szerte, hogy a dolgozó szülők miként oldják meg a gyerekfelügyeletet az elkövetkező hetekben.

Gergely Imre 2020. március 13., péntek

Kezd formát önteni a gyergyószentmiklósi uszoda

Hamarosan fedél lesz a Gyergyószentmiklóson épülő tanuszoda felett, a napokban a kivitelező cég a helyére emelte és összekötötte az íves tetőgerendákat. Ezzel már elmondható, hogy alakul az épület arculata is.

Simon Virág, Gergely Imre 2020. március 12., csütörtök

Lehet miséket, igehirdetéseket tartani, de szigorításokkal

Nem kell bezárni a templomokat, de az állami hatóságok rendelkezéseit be kell tartani – ez az egybehangzó véleményük és kérésük a római katolikus, református és unitárius egyházi vezetőknek. A híveket az otthoni imádkozásra biztatják, a szentmiséket, istentiszteleteket a rádiókban és online is lehet követni.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2020. március 11., szerda

Erste Liga: ha lesz folytatás, nézők nélkül lesz

Szerdán délelőtt még folyt a jegyek árusítása Gyergyószentmiklóson a GYHK–Csíkszeredai Sportklub Erste Liga-elődöntő mérkőzéseire, aztán a koronavírus elleni óvintézkedések szigorítása miatt a jegyeladást felfüggesztették. Az biztos, hogy nézők nem lehetnek a csarnokban. Lehet, hogy mérkőzés sem lesz...