Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Gergely Imre 2020. május 29., péntek

Hazai tehetséggel hosszabbított a GYHK

A Gyergyói Hoki Klub újabb saját nevelésű játékosáról jelentette be, hogy jövőre is a csapatában szerepel. A 21 éves Ferencz-Csibi Róbert hátvéd fiatal kora ellenére jövőre már a hatodik szezonját tölti a felnőttek között.

Gergely Imre 2020. május 28., csütörtök

Gyergyószentmiklóson fog működni Székelyföld legmodernebb és legnagyobb jégcsarnoka

37,5 millió lejes beruházás révén alapjaitól újul meg a gyergyószentmiklósi műjégpálya. A kivitelezésre két és fél évet szánnak. A GYHK még itthon játszaná a következő szezon mérkőzéseit. 

Orbán Zsolt, Gergely Imre 2020. május 28., csütörtök

„Bízunk benne, hogy az MJSZ-nek továbbra is fontos lesz a székely hoki”

A székelyföldi jégkorongegyesületek vezetői a Székelyhon megkeresésére egyöntetűen gratuláltak Such Györgynek, a Magyar Jégkorong Szövetség szerdán újraválasztott elnökének, ugyanakkor a következő négy évben is jó együttműködésre számítanak a budapesti sportszervezettel.

Gergely Imre 2020. május 27., szerda

Magyarellenesség miatt megsokasodott a munka a Székely Figyelő Alapítványnál

Az utóbbi időben annyira megszaporodott a magyarellenes kijelentések, provokációk száma, hogy egyszerűen nem győznek mindent dokumentálni, feldolgozni és fellépni ellenük – mutatott rá Árus Zsolt, a Székely Figyelő Alapítvány vezetője. Az elmúlt hetekben 32 újabb panaszt nyújtottak be az a hatóságokhoz ilyen ügyek miatt.

Gergely Imre 2020. május 27., szerda

Ősszel pótolják az Alfalvi Falunapokat, más gyergyószéki településeken kivárnak

Mivel a járványügyi intézkedések miatt be van tiltva minden esemény, ahol nagyobb közönség venne részt, így nem lehetséges a falunapok megszervezése Gyergyóalfaluban sem. Helyette azt tervezik, hogy a hagyományos őszi Gazdanapokra fordítanak idén a szokásosnál is nagyobb figyelmet.

Gergely Imre 2020. május 25., hétfő

Ballagás egy helyben

Olyan kapkodás jellemzi a tanügyet és általában a járványügyi helyzetet, hogy lehetetlen bármit is jósolni az idei középiskolai ballagásokkal kapcsolatban – vélik a székelyföldi iskolaigazgatók. Többen azonban még reménykednek abban, hogy a nyáron az iskola udvarán búcsúztathatják el a végzős diákjaikat.

Gergely Imre 2020. május 25., hétfő

Amerikából érkezik a GYHK új légiósa

A támadó Eric Neiley a Gyergyói Hoki Klub első új, külföldi játékosa – jelentették be hétfőn a piros-fehérek a Facebook-oldalukon. Amint a közleményből kiderül, a 185 cm magas, 28 éves, jobbkezes amerikai jégkorongozó a jobb szélen és centerként érzi jól magát.

Gergely Imre 2020. május 22., péntek

Készülnek a gazdaság újraindítására

Több mint harminc gazdasági és pénzügyi szakember tart előadásokat a Restart online konferencián hétfőtől péntekig. Az esemény szervezője Farkas Levente, a marketingiskola.ro vezetője, és kezdeményező partnerként társul hozzá a gyergyószentmiklósi Arbor Vállalkozók Szövetsége.

Gergely Imre 2020. május 22., péntek

Az idősotthon alkalmazottjának második teszteredményére várnak

Gyorsteszt mutatta ki a Gyergyóújfaluban működő idősotthon egyik alkalmazottjánál, hogy koronavírussal fertőzött. Az otthon lakóit és a fiatal nő közvetlen kontaktjait is letesztelték, senki esetében nem lett pozitív eredmény.

Gergely Imre 2020. május 21., csütörtök

Igyekeznek szebbé tenni a városközponti, főként turistaidényben sokak által használt sétálóutcát

Csákánnyal, lapáttal dolgozott több munkás csütörtökön a gyergyószentmiklósi sétálóutcában, de munkagépek fogják követni őket: a járdákat és az elhanyagolt zöld felületeket teszik rendbe.

Gergely Imre 2020. május 21., csütörtök

Erős bajnokságban akar sikeres lenni a GYHK

Az edzések még nem kezdődhettek el, viszont a keretbővítéssel, erősítéssel kapcsolatos munka javában zajlik a Gyergyói Hoki Klubnál, ahol az Erste Liga megnyerésére esélyes csapatot építenek. Bereczky Szilárddal, a GYHK menedzserével beszélgettünk.

Gergely Imre 2020. május 14., csütörtök

Ismét várja a kirándulókat a Csiky-kert

A koronavírus-járvány enyhítéseként péntektől engedélyezett a parkok látogatása is, így a gyergyószentmiklósi Csiky-kertben is lehet majd sétálni. Az utóbbi hónapokban azonban az arborétumot is olyan hatások érték, amelyek nem kedveznek a csendes természetközeli kikapcsolódást kedvelőknek.

Gergely Imre 2020. május 14., csütörtök

Csergő Hunor is a Gyergyói HK-nál folytatja

A Gyergyói Hoki Klub a 2020–2021-es csapatának újabb játékosát nevezte meg, Csergő Hunor továbbra is piros-fehérben játszik. Ez a bejelentés aligha okoz bárkinek meglepetést, hiszen a csatár már tíz éve meghatározó játékosa a gyergyói hokicsapatnak.

Gergely Imre 2020. május 14., csütörtök

Tavaszi nagytakarításra készülnek Gyergyószárhegyen

Idén is megszervezik a tavaszi nagytakarítást Gyergyószárhegyen és a hozzá tartozó Güdücön.

Gergely Imre 2020. május 13., szerda

Harminc éve engedély nélkül toldották ki a tömbházlakást, mostanra bontatták le az illegális építményeket

Közel harminc évig függtek az egyik gyergyószentmiklósi tömbház oldalán az engedély nélkül épített „galambketrecek”, most azonban felszámolták ezeket. Egy új lakó tett panaszt: az egyik építmény kevesebb mint egy méterre volt az ablakától.

Gergely Imre 2020. május 13., szerda

Az energiahatékonyságot növelő beruházásra készül Gyergyószentmiklós

Évente 8000 megawatt energiát spórol meg Gyergyószentmiklós, amint megvalósul az a korszerűsítési program, amelyről szerdán szavazott a helyi képviselő-testület.

Hallgassa online rádióinkat