Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Gergely Imre 2020. január 21., kedd

Milliókhoz jutott a gyergyószentmiklósi kórház

Hárommillió lejes kormánytámogatáshoz jutott a gyergyószentmiklósi kórház, amiből több fontos, az orvoslást segítő készüléket vásárolhatnak, kicserélhetik az épület félezer ablakát, illetve aszfalt kerülhet az udvarra.

Gergely Imre 2020. január 21., kedd

A Bástya Kupáért játszottak Gyergyószárhegyen

Az Amatur országos asztalitenisz-versenysorozat részeként A kategóriás pingpongkupát rendeztek szombaton Gyergyószárhegy sportcsarnokában.

Gergely Imre 2020. január 21., kedd

Gyergyószentmiklósi fiatal képviselte a székely hokit az ifjúsági olimpián

Életre szóló élményekkel és új barátokkal gazdagodott a tizenhat éves Antal Csongor a svájci Lausanne-ban megrendezett Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokon. Érmet ugyan nem sikerült szereznie, de ettől függetlenül nagy öröm számára, hogy jelen lehetett a sporteseményen.

Gergely Imre 2020. január 20., hétfő

Két napon át rúgták a labdát Gyergyószentmiklóson

Tizennégy csapat mérte össze a tudását a hétvégén, Gyergyószentmiklóson megrendezett Inter Kupán. Az első helyet a csíkszeredai The Bro’s szerezte meg.

Gergely Imre 2020. január 19., vasárnap

Másodszorra is kikapott Galacon a GYHK

A második Galaci CSM–Gyergyói Hoki Klub mérkőzésen is a házigazdák ünnepelhettek győzelmet, és akárcsak szombaton, vasárnap este is 4–1 lett az eredmény. A meccs a harmadik harmadban dőlt el, amikor hármat lőttek Zabludovszkijék.

Gergely Imre 2020. január 18., szombat

Nem tudott felzárkózni, kikapott Galacon a GYHK

Hárommal vezetett a Galaci CSM a mérkőzés közepén, a Gyergyói Hoki Klub szépíteni tudott, de közelebb zárkózni már nem, így Kiricsenkóék otthon tartották a három pontot. A két együttes vasárnap ismét összecsap egymással.

Gergely Imre 2020. január 17., péntek

Focitornák hétvégéje Gyergyószéken

Megélénkül a gyergyószéki fociélet a hétvégén. Gyergyószentmiklóson az Inter Gyergyó hozza vissza hosszabb szünet után az amatőr futsaltornák világát, Gyergyóremetén pedig a Falurészek kupáját szervezik meg.

Gergely Imre 2020. január 16., csütörtök

Felkészíteni a szülésre és az anyaságra a várandós nőket

Várandós nőknek tartanak nyolcalkalmasra tervezett beszélgetéssorozatot Gyergyószentmiklóson –  derült ki a Caritas helyi munkatársainak évkezdő sajtótájékoztatóján, ahol tudatták, hogy a szülésre, anyaságra, a kisbaba érkezésére való lelki felkészülésben segítenek a nőknek.

Gergely Imre 2020. január 15., szerda

Nem volt könnyű dolga a GYHK-nak a Sapientia ellen

Sapientia U23–Gyergyói Hoki Klub mérkőzést rendeztek szerdán délután Csíkkarcfalván. A piros-fehérek a papírformának megfelelően behúzták a három bajnoki pontot, de alaposan meg kellett érte dolgozniuk.

Gergely Imre 2020. január 14., kedd

Győzelemmel zárta az alapszakaszt a GYHK

A Debreceni EAC számára volt csak tétje a keddi gyergyószentmiklósi mérkőzésnek, de a Gyergyói Hoki Klub játszott lendületesebben és célratörőbben. Ezúttal a gólok sem maradtak el, a GYHK 4–1-re nyerte az alapszakasz – számára – utolsó mérkőzését.

Gergely Imre 2020. január 11., szombat

Eldőlt, biztos hetedik a GYHK

Az Újpest győzött Gyergyószentmiklóson, és ezzel eldőlt, hogy a lilák végeznek az Erste Liga alapszakaszának hatodik helyén, a gyergyóiak pedig a hetediken.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2020. január 10., péntek

Távolodóban a hatodik hely a GYHK számára

Szoros csatában ugyan, de alulmaradt az FTC-Telekom csapatával szemben a Gyergyói Hoki Klub pénteken este.

Gergely Imre 2020. január 10., péntek

Célegyenesben az Erste Liga alapszakasza

Két komoly feladat vár ezen a hétvégén a Gyergyói Hoki Klubra: a címvédő Ferencváros és a közvetlen rivális Újpest lesz a piros-fehérek vendége a jégkorong Erste Ligában. A Csíkszeredai Sportklub már biztos alapszakaszgyőztesként utazik Fejér megyébe.

Gergely Imre 2020. január 09., csütörtök

Ha van igény, a pénzt megoldják: magyar feliratok költségeit vállalják át

Magáncégekhez és intézményekhez szól a Székely Figyelő Alapítvány pályázata: akik a meglévő román nyelvű feliratot vagy reklámot magyar nyelven is megjelenítik, azok számára az ezzel járó költséget átvállalja az alapítvány.

Gergely Imre 2020. január 08., szerda

Kevesebb emberrel is hatékonyabb téli útkarbantartást ígérnek

Hat helyett két ember is el tudja végezni a gyergyószentmiklósi közutak jég- és hómentesítését. A decemberben munkába állt célgéppel nem lesz olcsóbb, de mindenképpen hatékonyabb a téli útkarbantartás.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2020. január 08., szerda

Nincs gazdája a Békény-patak medrében összetorlódott szemétdombnak

Sok gyergyószentmiklósiban felháborodást keltettek a közösségi médiában közzétett fotók, amelyeken a Békény-patak medrében összetorlódott szemétsziget volt látható. Az alpolgármester „szemétfogó” hálóval oldaná meg a problémát.