HIRDETÉS
Gergely Imre 2017. december 15., péntek

Elektromos buszok közlekednek majd a felújított gyergyószentmiklósi utakon?

A városi mobilitási stratégia lényege, hogy javuljon a közlekedés, az emberek életminősége, ugyanakkor csökkenjen a környezetszennyezés. Ehhez az Európai Unió komoly támogatást nyújt, így elméletileg szép dolgok valósulhatnak meg.

Gergely Imre 2017. december 12., kedd

Új jégpálya épül Gyergyószentmiklóson

Munkagépek dolgoznak a gyergyószentmiklósi műjégpálya mellett, a labdarúgó-edzőpálya területén. Egy új, sátortetős jégpálya építéséhez kezdődött el az alapozás előkészítése. Ez hivatalos hokimérkőzések rendezésére nem lesz alkalmas, de edzésekhez igencsak szükséges alternatíva.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2017. december 11., hétfő

Székely zászló, melynek ügye túlnőtte Romániát

El kell távolítani a gyergyószentmiklósi városháza homlokzatáról a székely zászlót és a város zászlaját – ez már idehaza jogerős. A polgármester és más tisztségviselők az Emberi Jogok Európai Bíróságán diszkriminációra hivatkozva pert indítanak Románia ellen.

Gergely Imre 2017. december 11., hétfő

Gyergyói tervező alkotása a teremlabdarúgó-bajnokság logója

A futsal Székelyföldön, és ezen belül Gyergyószentmiklóson is a kedveltebb csapatsportágak közé tartozik. Azt viszont kevesen tudják, hogy a romániai teremlabdarúgó-bajnokság hivatalos logója is székely terméknek mondható.

Gergely Imre 2017. december 10., vasárnap

Vereséggel zárták az évet a gyergyószéki futsalosok

Mindkét gyergyószéki teremlabdarúgó-csapat vereséggel tért haza az év utolsó bajnoki mérkőzéséről. A futsal 2. Liga őszi sorozatának 11. fordulójában, azaz a szünet előtti utolsó megmérettetésen az Inter Karácsonkőn, a Kereszthegy Nagyváradon maradt alul.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2017. december 08., péntek

Megszületett az ítélet: bűnös, de nem kerül rácsok mögé Gyergyószentmiklós volt főügyésze

Három év börtönbüntetésre ítélte a Legfelső Semmítő- és Ítélőszék Majeczki Izabella volt gyergyószentmiklósi főügyészt, akit korrupciós cselekményekkel vádolt a korrupcióellenes ügyészség (DNA). A jogerős ítéletet öt év próbaidőre felfüggesztették.

Gergely Imre 2017. december 08., péntek

Idegenben játszanak a gyergyói teremfocisok

Mind a Gyergyószentmiklósi Inter Gyergyó, mind pedig a Gyergyóremetei Kereszthegy idegen környezetben szerepel ezen a hétvégén a teremlabdarúgó 2. Ligában.

Gergely Imre 2017. december 07., csütörtök

Gyermekek sakkoztak Alfaluban

Megyeközi ifjúsági sakkversenyt szervezett az Alfalvi Fiatalokért Egyesület a hét végén a gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskola dísztermében.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2017. december 07., csütörtök

Szárhegyi lányok: öt meccsből négy győzelem

Az ifjúsági 3-as korosztályú országos kézilabda-bajnokság alapszakasza után teremtornákkal folytatódik a küzdelem. Az első tornán az öt mérkőzésből csak egyen maradt alul a Szárhegyi Bástya lánycsapata.

Gergely Imre, Pethő Melánia 2017. december 06., szerda

Bulival zárulnak a Gyergyószentmiklósi Városnapok

Véget érnek csütörtökön a Gyergyószentmiklósi Városnapok és a Gyergyói Világvándor egy héten át tartó programjai. Mint a korábbi napokban, ezúttal is bőséges a zenei kínálat.

Gergely Imre 2017. december 06., szerda

Díjak, kitüntetések sokaságát vehették át

A gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium kórusának dalai és a Hóvirág együttes táncosainak fellépése tette igazán ünnepélyessé a gyergyószentmiklósi városnapokon megtartott dísztanácsülést. A keddi esemény az elismerésekről, díjakról, évfordulókra emlékezésről szólt.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2017. december 05., kedd

110 éves a gyergyószentmiklósi vasútállomás

Gyergyószentmiklós városi rangot 1907-ben kapott, és ez szorosan összefüggött azzal, hogy elért ide a vasútvonal. A gyergyószentmiklósi könyvtárban hétfőn este megnyílt kiállítás ennek állított emléket.

Gergely Imre 2017. december 05., kedd

Ők kapták a díszpolgári és Pro Urbe-díjakat Gyergyószentmiklóson

Négy személy kapta meg idén Gyergyószentmiklós városának legrangosabb kitüntetéseit. A díszpolgári címet Bocsárdi László vehette át. Pro Urbe-díjjal tüntették ki Antal Józsefet, míg Bálint Ákos és Miklós András posztumusz részesült az elismerésben.

Gergely Imre 2017. december 05., kedd

Sportmaraton Gyergyószentmiklóson

Több sportesemény is része volt az idei Szent Miklós Napoknak. Jégkorongoztak, floorballoztak, pingpongoztak, illetve sakkoztak és íjaztak kicsik, valamint felnőttek.

Gergely Imre 2017. december 04., hétfő

Gyergyószéken is kilőttek egy garázdálkodó medvét; újabb kerülhet puskacső elé

A sok közül egy panasz célba ért, a Gyergyószentmiklósi Vadász és Sporthorgász Egyesület engedélyt kapott annak a medvének a kilövésére, amely Heveder és Vasláb környékén keserítette meg számos gazda életét. A vadat sikerült kilőni.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2017. december 04., hétfő

Teljes csatornahálózat kormánytámogatással

Negyvenkét kilométernyi szennyvízvezeték építésére kap pénzt Gyergyószentmiklós a fejlesztési minisztériumtól. Jöhet a közbeszerzések kiírása a tervekre, aztán pedig a kivitelezésre. Ha minden jól megy, 2018 második felében elkezdődik a munka.