HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. március 15., csütörtök

Koszorúzás Ferenczi György százados sírjánál

A Salamon Ernő Gimnázium diákküldöttsége Ferenczi György honvédszázados síremlékénél helyezte el a kegyelet koszorúját, és gyújtott gyertyát a szabadságharcban hősi halált haltak emlékére.

Gergely Imre 2018. március 15., csütörtök

Román diákok is fejet hajtottak Kiss Antal honvédszázados sírjánál

Kiss Antal honvédszázados sírjánál koszorúzott a Fogarasy Mihály Műszaki Szakközépiskola diáksága március 15. alkalmából.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. március 15., csütörtök

Gyergyószentmiklóson hozta létre központját az MPP

A Magyar Polgári Párt választmánya központi irodát nyitott Gyergyószentmiklóson. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy itt fog zajlani az MPP működésének szervezése, tevékenységének koordinálása.

Gergely Imre, Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. március 14., szerda

Panaszával a miniszterhez fordult a Progym

Ioana Brannak, a sport- és ifjúsági minisztérium vezetőjének küldött vaskos paksamétát a Gyergyószentmiklósi Progym vezetősége. Ebben tárják fel a tárcavezetőnek a romániai jégkorongbajnokság elődöntője körüli hercehurcát.

Gergely Imre 2018. március 13., kedd

Árus Zsolt szerint lassan őrölnek a malmok az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács dolgozik ugyan, foglalkozik a különböző jogsértések kapcsán hozzájuk jutó panaszokkal, de az eredményessége igencsak alacsony – állapítja meg Árus Zsolt.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. március 13., kedd

Mihaiță Papară bemutatkozott Pjongcsangban

Elkezdődtek Pjongcsangban a 12. Téli Paralimpiai Játékok hódeszka versenyei. A Romániát egyedül képviselő gyergyószentmiklósi Mihaiță Papară a snowboard krossz versenyszámban mutatkozott be hétfőn.

Gergely Imre, Portik Csaba 2018. március 12., hétfő

Kétgólos hátrányból fordított az Inter Gyergyó

Székely rangadót nyert a teremlabdarúgó 2. Liga 16. fordulójában a Gyergyószentmiklósi Inter Gyergyó, mely nagy küzdelemben verte meg a Kézdivásárhelyi KSE-t. A Remetei Kereszthegy viszont nem tudta megállítani az éllovas Kolozsvári Clujanát.

Gergely Imre 2018. március 12., hétfő

Meglepetésre kikaptak az éllovas keresztúriak

Két mérkőzést játszottak le hétvégén a labdarúgó 4. Liga Hargita megyei csoportjában. Mindkét találkozón meglepetést született. Balánbányán nem rendeztek meccset, mivel a pálya nem volt alkalmas a focizásra.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. március 12., hétfő

Bajnokot avattak az asztaliteniszezők

A Gyergyó-Hévíz körzeti asztalitenisz-bajnokság mezőnyét alkotó csapatok a sorozat hagyományai szerint jó hangulatú díjátadó eseménnyel zárták a 2017–2018-as versenysorozatot.

Gergely Imre 2018. március 11., vasárnap

Háromszáz lej osztalékot kapnak hektáronként ennél a közbirtokosságnál

Háromszáz lej osztalékot kapnak hektáronként a Gyergyószentmiklósi Közbirtokosság tagjai a 2017-es évre. Ezt a tagok szerdától már át is vehetik – közölték a közbirtokosság szombaton megtartott éves közgyűlésén.

Gergely Imre 2018. március 09., péntek

Gyergyói sportoló képviseli Romániát a paralimpián

Tizenhárom éve vesztette el az egyik lábát a gyergyószentmiklósi származású Mihăiţă Papară, aki egyedüliként versenyez romániai színekben a pénteken kezdődő 12. Téli Paralimpiai Játékokon, Phjongcshangban.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. március 07., szerda

Jó tanácsokkal látták el a diákokat a gyergyói sportolók

Farkas Réka biatlonista (ifjúsági világbajnok), Molnár Szabolcs, a Progym legendás kapusa és Goga Attila, az utóbbi évtized legeredményesebb gyergyói jégkorongozója három gyergyószentmiklósi iskolába is ellátogatott, hogy élményeiről beszámoljon.

Gergely Imre 2018. március 05., hétfő

Felborult a Progym programja

Mivel a Brassói Corona bejutott a jégkorong Erste Liga elődöntőjébe, így a Gyergyószentmiklósi Progym elleni mérkőzéseit halasztani kell. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor rendezik meg a román bajnokság elődöntőjének Progym–Corona meccseit.

Gergely Imre 2018. március 04., vasárnap

Emelt fővel búcsúzott a kupasorozattól az Inter Gyergyó

Egészen az utolsó pillanatokig kiélezett csatát hozott a Gyergyószentmiklósi Inter Gyergyó és a Jászvásári Poli CSM összecsapása a teremlabdarúgó Román Kupa negyeddöntőjében.

Gergely Imre 2018. március 03., szombat

Számok a Progym alapszakaszbeli teljesítményéből

Már korábban lezárult a román jégkorongbajnokság alapszakasza, és a Gyergyószentmiklósi Progym nagy erőkkel készül az elődöntőre. Ellenfele az a Brassói Corona lesz, melyet a pontvadászat első felében kétszer is legyőzött, de négyszer kikapott.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. március 03., szombat

Íme egy „mintapélda” arra, hogyan haladnak a fejlesztések Romániában

Idén tavasszal aszfaltozni fognak Gyergyószárhegyen a Sáros és a Tőkés utcában. Hosszú huzavona után jutott el ide az önkormányzat. „Mintapélda” arra, hogy miért nem haladnak úgy a fejlesztések mifelénk, mint más országokban.