HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. szeptember 23., vasárnap

Ötgólos gyergyói vereség Dunaújvárosban

Emberelőnyben és emberhátrányban is nagyon gyenge teljesítményt nyújtott a Gyergyói HK a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában játszott vasárnap esti mérkőzésen. Ennek nem lehetett más eredménye, mint ami történt: vereség.

Gergely Imre 2018. szeptember 23., vasárnap

Gyergyószék megmutatta sokszínűségét a gyergyóalfalvi gazdanapon

Ilyen sem volt még: olyan rendezvény zajlott Gyergyószéken, ahová a medence minden települése meghívást kapott, hogy egymás mellett mutassa meg az értékeit. Nem egymásra licitálva, hanem egymást kiegészítve, egy teljes egészben.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. szeptember 21., péntek

Elindult első Erste-ligás kiszállására a GYHK

Bécsben kezdődik el a Gyergyói Hoki Klub első idegenbeli túrája az Erste Ligában. A Vienna Capitals II. elleni pénteki mérkőzés után vasárnap Dunaújvárosban, hétfőn pedig Újpesten lépnek jégre a piros-fehérek.

Gergely Imre 2018. szeptember 21., péntek

Motokrosszversenyt tartanak Güdücön

Ismét rangos motokrosszversenyt láthatnak a terepmotorsport gyergyószéki kedvelői. A leglátványosabb terepmotoros szakág költözik a szárhegyi-güdüci pályára.

Gergely Imre 2018. szeptember 20., csütörtök

Kamerák Gyergyószentmiklóson, hogy a rendőrök szinte azonnal közbeléphessenek

Még idén felszerelhetik azt a kamerarendszert, amely Gyergyószentmiklós közterületeinek megfigyelését szolgálja, a közbiztonság javításának érdekében. Alapfokon megnyerte az összes olyan pert a város, amelyet az E-Star indított ellene. Ezekről tájékoztatta a képviselőket a polgármester.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. szeptember 20., csütörtök

Újdonságok a földtörvényben: visszaszerezhetők az államosított beltelkek

A földtörvény módosításával lehetőség nyílt arra, hogy a lakóházak tulajdonosai újra birtokosai lehessenek azoknak a házakhoz tartozó telekrészeknek, amelyeket a román állam a ’70-es években elvett. A visszaigényléseket december elejéig kell benyújtani az önkormányzatokhoz.

Gergely Imre 2018. szeptember 20., csütörtök

Emléktáblát avatnak Dani Gergely tiszteletére

A gyergyószentmiklósi Szent Miklós templom kertjében vasárnap ünnepélyes emléktábla-avatásra várják a híveket.

Gergely Imre 2018. szeptember 19., szerda

Olaszországban remekelt a gyergyói sífutó

A romániai ifjúsági sífutó-válogatott csapatával olaszországi felkészülésen vett részt Fórika Szabolcs, a Gyergyószentmiklósi ISK sportolója. Elmondható, igencsak jól kezdődik számára a szezon. Egyelőre kerekeken és nem havon, de nemzetközi szinten is kiválóan teljesít.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. szeptember 18., kedd

Gyergyói versenyző a Survivorban

„Székelyföldön az a szokás, hogy ha valamit elkezd az ember, azt be is fejezi! Én így jöttem a játékba, ha elkezdem, akkor be is fejezem, és meg fogom nyerni” – így mutatkozott be az alfalvi Balázs Vera a Survivor műsorban, amelyet az érdeklődők szeptember 24-től minden hétköznap este nyolctól tekinthetnek meg az RTL Klubon.

Gergely Imre 2018. szeptember 18., kedd

Igény van rá: operettgála harmadszor is Gyergyószentmiklóson

A korábbi két telt házas és hatalmas sikerű gyergyói előadás után újra Gyergyószentmiklósra látogat a Nemzeti Operett Gála.

Gergely Imre 2018. szeptember 14., péntek

A disznóvágók, és akik szerint ide nem jön el a sertéspestis

Megosztja a sertéspestis a gyergyószéki gazdákat. Vannak, akik nem félnek a járványtól, úgy gondolják, kicsi a valószínűsége, hogy erre a környékre is eljusson, illetve vannak olyanok is, akik már levágták a háztájon nevelt disznót. Érvek erre is, arra is.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. szeptember 14., péntek

Öt nap alatt négy mérkőzést játszik a gyergyói hokicsapat

A szezon legelején vagyunk, de play-off tempóban jönnek a mérkőzések a Gyergyói Hoki Klub számára: pénteken este Kézdivásárhelyen a Steaua lesz az ellenfél, vasárnap az FTC-Telekom, hétfőn és kedden pedig a Csíkszeredai Sportklub érkezik Gyergyóba.

Gergely Imre 2018. szeptember 13., csütörtök

Maroshévíz megmutatja értékeit: a kastély és a melegvízű források közelképben

Az Európai Kulturális Örökség Napjai keretében kétnapos rendezvény zajlik a hétvégén Maroshévízen a Positive Transylvania Egyesület szervezésében.

Gergely Imre 2018. szeptember 12., szerda

Új prioritások a gyergyószéki futsalcsapatoknál

A generációváltásra való felkészülést és az alapos átalakulást fogja jelenteni a teremlabdarúgó 2. Liga vasárnap rajtoló 2018–2019-es szezonja az Inter Gyergyó számára. A remetei Kereszthegynél a tavaly szerzett rutinra alapozva a jobb helyezést célozták meg.

Gergely Imre 2018. szeptember 11., kedd

Csak négy hónapja alakult a Siculus fesztiválon fődíjas gyergyói zenekar

Tovább erősödik az a megállapítás, hogy Gyergyószentmiklós a zene erdélyi fővárosa. Egymás után lépnek ki a nyilvánosság elé olyan fiatal együttesek, amelyek nemcsak a közönség szeretetét, hanem a szakma elismerését is nagyon gyorsan elérik.

HIRDETÉS
Gergely Imre, Dobos László 2018. szeptember 10., hétfő

Ilyés Róbert mesterhármassal köszönt be a gyergyói csapatnál

A Csíkszentgyörgyi Fiság volt a Gyergyószentmiklósi VSK labdarúgócsapatának ellenfele az idei első hazai bajnoki mérkőzésen. A vasárnapi találkozón több új játékost is láthatott a gyergyói közönség a VSK keretében, közülük a legnagyobb név Ilyés Róberté.