HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. november 19., hétfő

Egy lépéssel közelebb a fizetéses parkolási rendszerhez Gyergyószentmiklóson

Elfogadta a parkolási szabályzatot, és kiegészítette a tömbházfelújításokról szóló projekt dokumentációját Gyergyószentmiklós önkormányzati képviselő-testülete a hétfői rendkívüli ülésen.

Gergely Imre 2018. november 19., hétfő

Szabadtéri építészeti fotótárlat Gyergyószentmiklóson

Gyergyószentmiklóson szerdán nyitják meg azt a szabadtéri kiállítást, amelyen a Hargita, Maros, Brassó, Kovászna, Szeben és Vâlcea megyékben, az elmúlt két évben készült legkiválóbb építészeti megvalósításokat lehet megtekinteni.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. november 19., hétfő

Új fűtésmódszer Gyergyószentmiklóson: a lakókon is múlik, hogy mennyit kell fizetniük

Hatékonyabb módszerrel biztosítják idéntől a fűtésszolgáltatást Gyergyószentmiklóson. Ahhoz azonban, hogy minden lakásban megfelelő legyen a hőmérséklet, a lakók tudatossága is szükséges.

Hallgassa online rádióinkat
Gergely Imre 2018. november 15., csütörtök

Több megyei úton is könnyebb lesz a közlekedés Gyergyószéken

Gyergyószéken a tél beállta előtt több megyei besorolású úton is felújítási munkálatokat végeztek, illetve végeznek. Nemcsak aszfaltcsíkokat terítettek el, hanem védőkorlátokat, közlekedési táblákat helyeztek ki, vízelvezető árkokat mélyítettek.

Kovács Attila, Gergely Imre 2018. november 15., csütörtök

Készenlétben állnak a beavatkozásra alkalmas hóeltakarító gépek

Megkezdődött a február végéig tartó téli készenléti időszak a csíkszeredai utakon, bevetésre készek a hóeltakarításra, jégmentesítésre előkészített gépjárművek. A munkát változatlanul az Eco-Csík Kft. végzi majd.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. november 14., szerda

Dávid Ferenc-emlékünnep Gyergyószentmiklóson

Kopjafaavatással egybekötött istentisztelettel és ünnepéllyel emlékezik az egyházalapító püspökre, Dávid Ferencre a Gyergyószentmiklósi Unitárius Egyházközség a vallásszabadság törvénye kihirdetésének 450. évében.

Gergely Imre 2018. november 13., kedd

Bepanaszolták Tanasăt a gyergyóiak a Horthy-harcos párhuzam miatt

Jelenlegi és korábbi gyergyószentmiklósi elöljárók tettek panaszt Dan Tanasă ellen, amiért szerintük uszító blogbejegyzést tett. Az apropó mi lenne más, mint egy szimbólum, ez esetben a város zászlaja.

Gergely Imre 2018. november 12., hétfő

Nem akarják összevonni az iskolákat, sőt értelmezésük szerint ezt meg sem tehetik a helyiek beleegyezése nélkük

Elutasította Gyergyószentmiklós önkormányzata a tanfelügyelőség javaslatát, és nem járul hozzá a Fogarasy Mihály-, illetve a Batthyány Ignác-középiskola összevonásához.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. november 12., hétfő

Háromszáz családnak, ezer személynek segítenének

Ötödszörre szervezik meg az Együtt, egymásért, szentmiklósiakért jótékonysági mozgalmat, amely révén 300-350 rászoruló gyergyószentmiklósi családnak, mintegy ezer személynek lesz mit tennie a karácsonyi asztalra.

Gergely Imre 2018. november 09., péntek

Két új légiós a Gyergyói Hoki Klubnál

Egy tapasztalt szlovák hátvéd és egy fiatal orosz csatár mutatkozik be a Gyergyói Hoki Klub színeiben Galacon a romániai jégkorong-bajnokságban rendezett mérkőzéseken.

Gergely Imre 2018. november 07., szerda

Összevonhatnak Bukarestben két gyergyói középiskolát – úgy is, ha a helyiek nem akarják

Költségcsökkentésre van szükség, ezért összevonhatják Gyergyószentmiklós két középiskoláját, a Batthyány Ignác Technikai Kollégiumot és a Fogarasy Mihály Műszaki Középiskolát. A helyi önkormányzat is tehet javaslatot a témában, de a végső döntést Bukarestben hozzák meg.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. november 06., kedd

Otthon tartották a trófeát a szárhegyi kisfocisok

Iskolák közötti labdarúgó-bajnokságot tartottak szombaton a gyergyószárhegyi sportcsarnokban, a helyi iskola, valamint Korpos Lajos és Molnár Arnold testnevelő tanárok szervezésében.

Horváth Bálint Ottó, Gergely Imre 2018. november 05., hétfő

Visszavonult a Fălticeni, ellenfél nélkül maradtak a vásárhelyiek

Eggyel kevesebb csapattal folytatódik a 2. ligás teremlabdarúgó-bajnokság, miután a sereghajtó Pro Academy Fălticeni a visszavonulás mellett döntött.

Gergely Imre, Dobos László 2018. november 05., hétfő

Növelte előnyét a Gyergyószentmiklósi VSK

A listavezető és a második helyezett csapott össze vasárnap délben a Hargita megyei labdarúgó 4. Liga keleti csoportjának rangadóján. A gyergyószentmiklósi pályán ragyogó napsütésben, több száz néző előtt nyert a házigazda VSK a Csíkszentsimoni Szefite ellen.

Gergely Imre 2018. október 31., szerda

Felhasználhatják a még el nem költött pénzeket Gyergyószentmiklóson

Beruházási listájának módosítása révén a meg nem valósult fejlesztésekre szánt pénzalapokat felhasználhatja Gyergyószentmiklós önkormányzata. Hogy mire, mennyit költenek, arról szerdán döntött a város képviselő-testülete.  

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. október 31., szerda

Győzelmi kényszerben a Gyergyói HK

A Gyergyói Hoki Klub számára ebben a szezonban az első olyan idegenbeli mérkőzéssorozat következik, ahol mindhárom meccsen egyértelmű elvárás a győzelem.