HIRDETÉS
Gergely Imre 2017. október 16., hétfő

A KSE nyerte a székely csapatok meccsét

Mindkét gyergyószéki futsalcsapat vereséget szenvedett a hétvégén a teremlabdarúgá 2. Liga 4. fordulójában.

Gergely Imre 2017. október 13., péntek

Idén a Réteskertbe költözik az alfalvi gazdatalálkozó

Huszadik alkalommal rendezik meg szombaton a Gyergyóalfalvi Gazdanapi Sokadalmat. Az évforduló okán a szokásosnál is nagyobb szintű eseményt terveznek.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2017. október 12., csütörtök

A nap, amely a szárhegyi gazdákról és a káposztáról szól

A szárhegyi gazdák nagy napja jön szombaton, amikor egész évi munkájuk eredményét ünneplik.

Gergely Imre 2017. október 12., csütörtök

Adókedvezmény a traktortulajdonosoknak és a kisjövedelműeknek

A 2018-as évre adókedvezményekben részesülhetnek Gyergyószentmiklóson a mezőgazdasági haszongépjárművel, illetve a minimálbérnél kisebb jövedelemmel rendelkező belterület tulajdonosok – tájékoztat a városháza.

Gergely Imre 2017. október 11., szerda

Gyergyói betörők Aranyosbányán

Negyvenéves, gyergyószentmiklósi férfit köröz a rendőrség, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy bűntársával együtt betörtek két lakásba a Fehér megyei Aranyosbányán. Tettestársát pénteken már elfogták.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2017. október 11., szerda

Népes mezőny az alfalvi sakkversenyen

Játssz kreatívan! – névvel rendeztek megyeközi ifjúsági sakkversenyt az alfalvi Sövér Elek Szakközépiskolában. Több mint negyven gyermek mérte össze képességét. Négy korosztályban hirdettek győzteseket.

Gergely Imre 2017. október 11., szerda

Pingponglázban a gyergyóiak

Gyergyóditróban rendezte meg a gyergyószentmiklósi Tic Tac Boys csapata az első Barátság Kupa amatőr asztalitenisz-versenyt október 7-én. Közben javában zajlik a körzeti bajnokság is.

Gergely Imre 2017. október 10., kedd

Csendőrök találták meg az eltűnt pásztort

A hegyek között, egy elhagyott esztenán töltötte a hideg éjszakát az a pásztor, aki a Hagymás-hegységben tévedt el, és akit hosszú keresés után találtak meg a gyilkostói hegyi csendőrök.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2017. október 09., hétfő

Kereszthegy: a rutin legyőzte a lelkesedést

Első hazai mérkőzésén természetesen szeretett volna jó eredményt elérni a Gyergyóremetei Kereszthegy. Nem sikerült, a 2. ligás futsalbajnokságban ismét alulmaradt a csapat.

Gergely Imre 2017. október 08., vasárnap

Elszámolták magukat: a tervezettnél öt méterrel hosszabb lett a túrós puliszka

Nem elég szerelmesek a gyergyói háziasszonyok – állapította meg a gyergyószentmiklósi gazdanapi kamramustra zsűrije. A zakuszkába kevesebb só került, és talán a termések sem nőttek olyan nagyra, mint tavaly. A puliszka azonban nagyobb, hosszabb lett.

Gergely Imre 2017. október 08., vasárnap

Tisztújítás a gyergyószéki RMDSZ-ben

Tavasz óta Barti Tihamér tölti be az RMDSZ Gyergyó Területi Szervezetének elnöki tisztségét, a héten ugyanakkor megválasztották az ügyvezető elnököt és alelnököket is.

HIRDETÉS
Fülöp-Székely Botond , Gergely Imre , Simon Virág 2017. október 08., vasárnap

Térinstalláció és politikamentesség a megemlékezéseken

A tizenhárom aradi vértanú és Batthyány Lajos kivégzésére emlékeztek Székelyföld-szerte október 6-án. Székelyudvarhelyen térinstallációt mutattak be, Marosvásárhelyen pedig igyekeztek politikamentessé tenni az eseményt.

Gergely Imre 2017. október 07., szombat

Székely lány aranya a magyar bokszbajnokságban

Győzött a döntőben, és ezzel történelmet írt a tizenhét éves Ferencz Eszter. Ő szerezte meg a gyergyószentmiklósi Godako bokszklub és egyben az év elején alapított Székelyföldi Madárfészek Godako Akadémia első bajnoki aranyát.

Gergely Imre 2017. október 06., péntek

Első hazai meccsére készül a Kereszthegy SE

Különleges eseménynek ad otthon vasárnap kora délután a gyergyóremetei sportcsarnok, története első másodosztályos mérkőzését vívja hazaiként a Kereszthegy teremfocicsapata.

Gergely Imre 2017. október 05., csütörtök

Halasztást kért a Steaua, nem kapott

Bár a fővárosiak kérték, hogy halasszák el a péntekre és szombatra tervezett Gyergyószentmiklósi Progym–Bukaresti Steaua találkozókat, úgy néz ki, mégis lezavarják a meccseket.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2017. október 04., szerda

Famegmunkálással, építkezési technikákkal ismerkedhettek kiskunfélegyházi diákok Gyergyószentmiklóson

Magyarországi, építészeti és faipari szakiskolás diákok gyergyószéki tanulmányúton ismerkedtek a székely fafeldolgozással és építkezéssel. 15 kiskunfélegyházi asztalos- és kőművestanonc szerezhetett itt szakmai tapasztalatokat.