HIRDETÉS
Gergely Imre 2017. augusztus 14., hétfő

Az újrakezdés öröméről is szólt a gyergyószentmiklósi foci ünnepe

Elkezdi a felkészülést a Gyergyószentmiklós felnőtt labdarúgócsapata, mely egy év szünet után visszatér a megyei bajnokságba – derült ki a hétvégi fociünnepen.

Gergely Imre 2017. augusztus 13., vasárnap

Falunapok a Szármány-hegy alatt

Vidám, felhőtlen hangulatban zajlott a hétvégén a 20. Szárhegyi Napok. A szórakozás, sport és barátságok voltak fókuszban. Mellőzték a hivatalos jelleget, az „ünneplő ruhát”, és maguknak, a szárhegyi közösségnek szerveztek falunapokat.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2017. augusztus 10., csütörtök

Enduro-jubileum Güdücön

Tíz éves a szárhegyi enduro terepmotorozás – hirdeti a felhívás –, ennek tiszteletére szerveznek versenyt vasárnap. A güdüci terepmotorpályán és a környékbeli nehéz hegyi terepeken a szervezők várakozása szerint 60–70 motoros méri össze képességét.

Gergely Imre 2017. augusztus 10., csütörtök

Ünnepre készülnek a gyergyói focikedvelők

Idén sem marad el a gyergyószentmiklósi labdarúgás nyári ünnepe, ahol a legkisebb gyermekektől, az idős veteránokig labdába rúghatnak.

Gergely Imre 2017. augusztus 09., szerda

Épp csak lecsúsztak a dobogóról a gyergyói sífutólányok

Kitűnő eredményt ért el Kémenes Anna, a Svédországban megrendezett görsí-világbajnokságon. Negyedik helyezett lett sífutóként a profi görsízők között. Gyergyószentmiklósiak alkották Románia női csapatát is, és váltóban ugyancsak közel álltak a dobogóhoz.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2017. augusztus 09., szerda

Dán edző a gyergyói hokicsapatnál

Jörgen Kryger Andersen a Progym új edzője. A dán szakember első alkalommal dolgozik Kelet-Európában, és egyben ő a gyergyói együttes első északi edzője is. Sikereket szeretne elérni a csapattal, és kemény munkát ígér.

Gergely Imre 2017. augusztus 08., kedd

Még elég hiányos a Progym kerete

Bőségesnek semmiképpen sem nevezhető az a játékoskeret, amellyel a Progym pályára lépett a következő szezon előtti első jeges edzésén, hétfőn délelőtt. Kilenc mezőnyjátékos és egy kapus próbálta ki a korcsolyákat. Az öltöző sem állt készen a kezdésre.

Gergely Imre 2017. augusztus 07., hétfő

Hőszigetelés könnyített feltételekkel: aki időben lépett, reménykedhet

Huszonkilenc tömbház hőszigetelése válik lehetővé Gyergyószentmiklóson. Újra kiírták a társasházak energiahatékonyságának növelését célzó pályázatot – ezúttal könnyített feltételekkel.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2017. augusztus 06., vasárnap

Jövő tavasszal nyílhat meg a borszéki kezelőközpont

Úgy terveztek, még ebben az évben megnyitják a kezelőközpontot, amely a települést várhatóan visszahelyezi a gyógyturizmus szempontjából kiemelkedő helységek közé. Hogy ez megtörténjen, bankhitelt vett fel az önkormányzat. Pénz tehát lett volna, de újabb akadály merült fel.

Gergely Imre 2017. augusztus 05., szombat

Cáfolják a fűtéses rémhíreket Gyergyóban

Elindult egy szóbeszéd Gyergyószentmiklóson, miszerint a kazánok olyan rossz állapotban vannak, hogy ősztől képtelen lesz a szolgáltató fűtést biztosítani. Tény, a biomasszát égető kazánok nem működnek, de az illetékesek szerint a fűtés nincs veszélyben.

Gergely Imre 2017. augusztus 02., szerda

Táborozni hívják a kosárlabdázókat

Harmadik alkalommal szerveznek nyári képességfejlesztő kosárlabdatábort Gyergyószentmiklóson. Várják a jelentkezőket az augusztus 15. és 18. közötti eseményre.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2017. július 31., hétfő

Jövőre is lesz „hiánypótló” EMI-tábor

Elérte a célját a vasárnap Gyergyószentmiklóson befejeződött 13. EMI-tábor: a rendezvény sikeres volt, fiatalok alkották az előadások közönségének a többségét – közölte kiértékelő sajtótájékoztatóján Sorbán Attila Örs főszervező.

Gergely Imre 2017. július 27., csütörtök

Bayer Zsolt az EMI-táborban: a magyar nemzet életre van ítélve

A magyar nemzet lelkületére jellemző a kesergés, az önmagunk siratása, de tragédiáinkból, így Trianonból is azt a következtetést kellene levonnunk: büszkék kell legyünk, hogy életben vagyunk, és ezután sem sikerül elpusztítani minket – jelentette ki Bayer Zsolt, az EMI-táborban.

Gergely Imre 2017. július 27., csütörtök

A sportot népszerűsítik, nem az erőszakot

Több mint száz sportoló vett részt a Defensiv Sportegyesület nyári kobudo-karate edzőtáborában, melynek a szárhegyi sportcsarnok adott otthont.

Gergely Imre 2017. július 26., szerda

A hagyományőrzés jegyében nyitotta meg kapuit az EMI-tábor

Szokásos nyitónapi hangulat várta az EMI-táborozókat szerdán. A táborépítés utolsó simításait végezték még az Erdélyi Magyar Ifjak önkéntesei miközben a megnyitó zajlott a szinte teljesen megtelt előadósátorban.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2017. július 25., kedd

Hegyen-völgyön kerekeztek

Százkilencen álltak rajthoz a második alkalommal megrendezett Güdüc MTB hegyikerékpár-versenyen, azaz közel negyvennel többen, mint a tavalyi, első megmérettetésen. Fejlődik, egyre ismertebbé válik a rendezvény, és az ország legjobbjai számára is kihívás.