Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Gergely Imre 2019. november 20., szerda

Tizenhatig jutott a GYHK a Sportul ellen

Szerda délben másodszor is összecsapott a Gyergyói Hoki Klub és a Sportul Studențesc együttese a romániai jégkorongbajnokságban. Ezúttal sem történt semmi váratlan, a gyergyóiak 16–1-re győztek.

Gergely Imre 2019. november 20., szerda

Beüzemelték a térfigyelő-rendszert Gyergyószentmiklóson

A szerelési munkálatok és a beállítás, finomhangolás is befejeződött, immár az elvárásoknak megfelelően működik a gyergyószentmiklósi biztonsági térfigyelő-rendszer, pontosabban annak az első fázisa. A négy fő városbejáratnál figyelik a kamerák, hogy ki jön be, illetve ki hagyja el a helységet.

Gergely Imre 2019. november 19., kedd

Gyergyó–Sportul: negyvenöt percig szoros volt

Papírforma eredmény született kedden este a Gyergyói Hoki Klub–Sportul Studențesc mérkőzésen. A GYHK elért a két számjegyű eredményig, de sokáig alacsony hatékonysággal lőtte a kaput.

Gergely Imre 2019. november 19., kedd

Korszerűsítik a gyergyószentmiklósi közvilágítást

1161 gyergyószentmiklósi oszlopon cserélik ki a jelenlegi lámpatesteket korszerűbb, jóval kevesebb energiát fogyasztó égőkre, ugyanakkor újabb lámpaoszlopokat is állítanak – erre nyert finanszírozást a város. A beruházást három éven belül kell kivitelezni.

Gergely Imre 2019. november 18., hétfő

Székelyföldi gazdaságfejlesztés: Gyergyóditróban kezdődött el a támogatási szerződések megkötése

Közel ötezer székelyföldi gazda fejlesztheti a gépparkját, vásárolhat tenyészállatokat annak a támogatásnak köszönhetően, amelyet Magyarország kormánya nyújt. A sikeres pályázók közül az elsők Gyergyóditróban írhatták alá a finanszírozási szerződéseket.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. november 16., szombat

Először nyert a GYHK a Brassó ellen az Erste Ligában

Végtelenül kiegyenlített mérkőzésen, hosszabbításban győzött a Gyergyói Hoki Klub a Brassói Corona ellen. A szombat esti találkozó az Erste Ligában és a romániai bajnokságban is számított, így ez négy pontot hozott a piros-fehéreknek.

Gergely Imre 2019. november 16., szombat

Szakiskolások versenyeztek Gyergyószentmiklóson a Szakmák hétvégéjén

A fiatalok számára sokkal érdekesebb az, ha az iskolapadból kimozdulva, a mindennapi tanórák monotonitását megtörve új környezetben, izgalmas kihívásként mutathatják meg, hogy mire is képesek. Erre alapozva szervezték meg a Szakmák hétvégéjét.

Gergely Imre 2019. november 15., péntek

Elvitte a DEAC a pontokat Gyergyóból

A paprikás hangulatú mérkőzésen A Debreceni EAC nyert Gyergyószentmiklóson. A hazaiak hiába lőttek sokkal többet, töltötték az idő nagy részét a támadó harmadban. Hetényi Zoltán ismét kifogott rajtuk.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. november 14., csütörtök

Tisztább kép az impériumváltás éveiről

Elismert erdélyi és magyarországi történészek, kutatók találkoznak ezekben a napokban a gyergyószentmiklósi történész konferencián. Erdély Romániához csatolásának százéves évfordulója környékén az ehhez vezető okok és következmények megismerését segíti az esemény.

Gergely Imre 2019. november 14., csütörtök

Hónapok óta tűrniük kell, hogy a pincéjükben felgyűl a víz

Mindössze két szakemberrel tud dolgozni a gyergyószentmiklósi ivóvíz-szolgáltató a meghibásodások kijavításán, emiatt hónapokig is várni kell, míg egy-egy esethez odaérnek. Egyelőre nem is lehet jobbra számítani.

Gergely Imre 2019. november 13., szerda

A GYHK csak lőtt, nem kapott a Galactól

Szoros, izgalmas összecsapásra lehetett számítani a Gyergyói Hoki Klub és a Galaci CSM első idei találkozóján. A jégen valóban komoly küzdelem folyt, az eredményjelző szerint teljesen egyoldalú volt a meccs.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. november 12., kedd

Gyergyóban Kelemen még sosem kapott ennyi szavazatot

Sajtótájékoztatón értékelte a romániai államelnök-választás vasárnapi első fordulójának gyergyószéki eredményeit az RMDSZ Gyergyó területi szervezetének elnöke. Barti Tihamér kiemelte, Kelemen Hunor még sosem kapott annyi szavazatot a térségben, mint most.

Gergely Imre 2019. november 12., kedd

Történészek értekeznek arról, ami 1918-ban és utána történt

1976 óta szervez történész-konferenciát a gyergyószentmiklósi Garda Dezső történész. Az idei rendezvényen – november 14-én és 15-én  – az 1918-ban és az azt követő néhány évben, Erdély Romániába való bekebelezése időszakában zajlott eseményeket ismerhetik meg a résztvevők.

Gergely Imre 2019. november 11., hétfő

Díjazzák a városért végzett példaértékű tevékenységet

Az előző évekhez hasonlóan idén is a gyergyószentmiklósi városnapokon adják át a Pro Urbe-díjakat és a díszpolgári kitüntetéseket. A díjakat odaítélő önkormányzat a várja a városlakók javaslatait, jelöléseit arra, hogy kit vagy kiket találnak méltónak az elismerésre.

Gergely Imre 2019. november 10., vasárnap

120 esztendős Csík vármegye legrégibb református temploma

1899-ben épült meg Gyergyószentmiklós református temploma, a helyi közösség pedig vasárnap ünnepelte a hajlék fennállásának 120. évfordulóját.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. november 08., péntek

Idén már nem csak utánfutóról szórják a homokot Gyergyószentmiklóson

Multifunkcionális munkagépet vásárol Gyergyószentmiklós önkormányzati tulajdonú cége, amelynek segítségével lényegesen hatékonyabb lesz az utakon a hóeltakarítás. A sportiskola a sportcsarnok működtetésére kapott pénzt a helyi képviselő-testület pénteki határozatai révén.