Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Gergely Imre 2019. július 21., vasárnap

Téglajegyek vásárlásával lehet hozzájárulni a Both váránál álló kápolna felújításához

Darabonként 50 lejes téglajegyeket vásárolhatnak azok, akik fontosnak tartják, hogy a gyergyószentmiklósi Both váránál álló kápolnánál szakszerű felújítás történjen.

Gergely Imre 2019. július 21., vasárnap

Újra edzésbe állnak a gyergyói hokisok

Hétfőtől újrakezdik az erőnléti tréningezést a Gyergyói Hoki Klub játékosai, hogy egy hét száraz edzés után már jégen folytassák a felkészülést a közelgő jégkorongidényre. Várhatóan ismét legalább száz meccses idény vár rájuk.

Gergely Imre 2019. július 19., péntek

Jön az első Székely Pattogó

Hagyományt teremtünk Gyergyószentmiklóson, összeszedjük Székelyföld legmenőbb streetball-játékosait, amely csapatba Te is beletartozhatsz... ha jössz – szól az első alkalommal megrendezendő Székely Pattogó utcai kosárlabdatorna felhívása.

Hallgassa online rádióinkat
Gergely Imre 2019. július 19., péntek

Terepmotoros hétvége Ditróban

Másodszor rendezi meg a gyergyóditrói Ditriders Motorsport Klub a romániai terepmotoros bajnokság egyik futamának is számító Ditrocks Hard Enduro versenyt. A hétvégén több mint 130 versenyző áll rajthoz. A terep és a mezőny is magas színvonalat garantál.

Gergely Imre 2019. július 18., csütörtök

Megmentették az enyészettől a 4-es kempinget

Csendes menedék Erdély szívében – így hirdeti magát Gyergyószentmiklós közelében a Gyilkos-tó felé vezető út mentén található Forest kemping. A térség egykor legnépszerűbb sátorozóhelye évtizedes enyészet után nyitotta meg újra a kapuját.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. július 17., szerda

MPP-ből a Gyervíz élére: vitatja az RMDSZ az új igazgató kinevezését

Az MPP gyergyószentmiklósi frakciója politikai döntést hozott azzal, hogy a városi szervezete elnökét nevezte ki a Gyervíz szolgáltató vállalat élére, és ezért kizárólag őket terheli a felelősség – adott hangot felháborodásának a helyi RMDSZ, vitatva az új igazgató hozzáértését.

Gergely Imre 2019. július 17., szerda

Kalákában kutatják az örmény múltat

Maroshévíz a helyszíne az Erdélyi Magyarörmények Szövetsége idei ifjúsági kalákatáborának. A cél továbbra is változatlan: lehetőséget biztosítani az örmény származású fiataloknak a találkozásra, ugyanakkor feladatot vállalni az örmény múlt feltárásában, az örökség megőrz&

Gergely Imre 2019. július 16., kedd

Megvannak az EMI-tábor fellépői

Tizenötödik alkalommal szervezik meg idén augusztus 7–11. között Gyergyószentmiklóson az EMI-tábort. A program még alakulóban van, de a szervezők közzétették már az esti koncertek fellépőit.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. július 15., hétfő

Gyergyóremetén versenyeztek a székely díjugratók

A díjugratók Székelyföldi Régiós Bajnokságának idei harmadik fordulóját rendezték szombaton Gyergyóremetén. Itt gyűlt össze a sorozat történetének legnépesebb mezőnye, a három székelyföldi megye 98 lovasa mutatta meg a tudását.

Gergely Imre 2019. július 15., hétfő

Kétszáz kerékpáros tekerte a Pricskén

Az élet a legjobb forgatókönyvet írta a vasárnap lezajlott Güdüc MTB hegyikerékpár versenyre. A résztvevőket éppen annyira tette próbára a viadal, amennyit elbírtak, és mintha a versenyzők felkészültségéhez igazították volna még az időjárást is.

Gergely Imre 2019. július 14., vasárnap

Kaptak az alkalmon a remeteiek, hogy bevizsgáltassák kútjaik vizét

Folyamatosan sorban álltak az emberek Gyergyóremetén, hogy a hétvégi falunap témájának megfelelve bevizsgáltathassák kútjaik vizét. A víz volt ugyanis a főtéma, szó volt a szennyezettségről, de arról is, hogy a mai ember mennyivel több vizet használ, mint elődje.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. július 14., vasárnap

Jót akart, de baj lett belőle – a plébános kiáll a furcsa felújítást elvégeztető idős híve mellett

Botrányt keltett Gyergyószentmiklóson, amikor a Facebookon megjelent fotók szerint valaki fémlemezekkel burkolta körbe a Both váránál álló kápolnát. Kiderült, a szakszerűtlen beavatkozást jó szándék vezérelte, az okozott kár pedig nem visszafordíthatatlan. A romosodó épület felújítását tervezi az egyház.

Gergely Imre 2019. július 14., vasárnap

Idén is megszervezik a Gyilkos-tó Kupát

Három Erste-ligás csapat és egy romániai bajnokságban szereplő együttes lesz a résztvevője a 2019-es Gyilkos-tó Kupa jégkorongtornának.

Gergely Imre 2019. július 11., csütörtök

A jövőre is gondolnak a güdüci hegyikerékpár-versenyen

A Güdüc MTB hegyikerékpár-versenynek már komoly rangja van a sportág hazai kedvelői között, évről évre nő a részvevők száma. A rendezvény idei kiadására több mint kétszáz versenyzőt várnak. A profik számára is komoly kihívás lesz, de az amatőröknek is jó élményt biztosít a vasárnapi sportesemény.

Gergely Imre 2019. július 11., csütörtök

Gyergyóremetei falunapok: figyelnek a vízre

Kerek évfordulóhoz érkezett Gyergyóremete hétvégi faluünnepe, amelyen mindig egy adott téma köré szervezik a programokat. Idén az éltető víz kerül a középpontba.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. július 11., csütörtök

Állatorvosnak készül Gyergyószék legjobban teljesítő érettségizője

Vannak hibái az oktatási rendszernek, de azok a lelkiismeretes pedagógusok, akik szeretettel végzik a munkájukat, a rendszer hiányosságai ellenére is képesek nagyot alkotni – véli Gyergyószék legjobban teljesítő érettségizője. Szerencsésnek tartja magát, hogy bőven voltak ilyen tanárai.