HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. január 15., kedd

Megváltoztatnák az érettségit, hogy ne legyen hátrányos a magyar diákokra nézve

Március 6-ig van még lehetőség arra, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságára panaszt tegyenek azok, akik a román vizsga miatt nem tudtak tavaly sikeresen érettségizni. A cél bebizonyítani, hogy diszkriminatív a jelenlegi érettségi a romániai kisebbségi diákok számára.

Dobos László, Gergely Imre 2019. január 15., kedd

Közzétették az Erste Liga középszakaszának programját

Még nem zárult le az Erste Liga alapszakasza, de az már korábban eldőlt, hogy mely öt csapat jut a felsőházba és melyik lesz az a hat együttes, amely az alsóházból próbál a rájátszásba jutni. A szervezők elkészítették a középszakasz menetrendjét.

Gergely Imre 2019. január 14., hétfő

Baj van a fűtéssel? Ne várjanak napokig, minél hamarabb jelezzék a problémát

Ne várjanak napokig a hideg lakásokban, hanem értesítsék a szolgáltatót, ha azt érzik, hogy nem megfelelő a hőmérséklet a lakásban – szólítja fel a lakókat Erős János, a Gyergyószentmiklósi Hőenergia Közszolgáltatás igazgatója.

Hallgassa online rádióinkat
Gergely Imre 2019. január 13., vasárnap

Van megoldás arra, hogy mindenki annyit fizessen, amennyit valójában elhasznál

Új, rádiófrekvenciás jeleket kibocsájtó vízórák felszerelésére biztatja a lakókat a gyergyószentmiklósi távhő- és melegvíz-szolgáltatást végző vállalat. Ha ez megtörténik, nem fordulhat elő többé a túlszámlázás, mindenki annyi meleg vízért fizet, amannyit valóban elhasznált.

Gergely Imre 2019. január 13., vasárnap

Címvédés a Benedek Kupán

Négy székelyföldi futsalcsapat részvételével zajlott a hétvégén Gyergyószárhegyen a Benedek Kupa. A tornát, akárcsak 2018 januárjában, ezúttal is a Csíkszeredai Imperial Wet nyerte.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. január 10., csütörtök

Gyergyószárhegyen csapnak össze a székelyföldi futsalcsapatok

Négy székelyföldi futsalcsapat méri össze a tudását a hét végén a Gyergyószárhegyen megrendezendő Benedek Kupán.

Gergely Imre 2019. január 09., szerda

Ketten távoztak a GYHK-tól

Egy játékos és egy szakember már nem tagja a csapatnak. Közleményt adott ki a Gyergyói Hoki Klub, amelyben a jégkorongcsapattal kapcsolatos híresztelésekkel kapcsolatosan is pontosítanak.

Gergely Imre 2019. január 09., szerda

Gyergyói vállalkozókkal találkozott Kelemen Hunor

A gyergyói-medence fejlesztési lehetőségeiről beszélgettek a gyergyószentmiklósi székhelyű Arbor Vállalkozók Szövetsége vezetői szerdán Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. január 08., kedd

Hatodszor csapnak össze a csíkiak és a gyergyóiak

A szezon hatodik székely jégkorong bajnoki rangadóját rendezik kedden 18.30-tól Gyergyószentmiklóson, a házigazda Gyergyói Hoki Klub a Csíkszeredai Sportklub csapatát fogadja. A tét kétszeres, a meccs eredményét az Erste Ligában és a romániai bajnokságban is számolják.

Fülöp-Székely Botond, Gergely Imre, Simon Virág 2019. január 03., csütörtök

Naponta nyolcan csak a petárdaárusok elkapásán dolgoztak, meg is lett a gyümölcse

Noha Székelyudvarhelyen mintegy hatvanezer lej értékben bírságoltak a helyi rendőrök az ünnepek alatt pirotechnikai eszközök, illetve fenyőfák illegális árusításáért, más városok helyi rendőrségei csak „hétköznapinak” mondható esetekben intézkedtek.

Gergely Imre 2019. január 03., csütörtök

Svéd centerrel erősít a GYHK

A 2018-as év utolsó napjaiban (a romániai bajnokság átigazolási időszakának végén) új játékossal erősített a Gyergyói Hoki Klub.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. január 02., szerda

Hegyre, sípályára csak felkészülten! – tanácsok a balesetmentes vakációzáshoz

Nagyüzem volt a karácsonyi és újévi minivakáción a sípályákon, de a téli sportok szerelmesein kívül is sokakat vonz ilyenkor a tiszta hegyi levegő, a havas tájak. Ez azonban együtt jár olyan helyzetekkel is, amikor a tapasztalatlan túrázó bajba kerülhet.

Gergely Imre 2019. január 02., szerda

70 éves a gyergyói jégkorong

1949. január elsejét tekintik a gyergyószentmiklósi jégkorong születése napjának. Azon a napon játszott először hokimeccset egy együttes, amely Gyergyószentmiklóst képviselte: ez a helyi líceum diákcsapata volt.

Gergely Imre 2018. december 30., vasárnap

Fejlődnek, de fogynak is

Gyergyószárhegyen megszokott, hogy az év utolsó napjaiban falugyűlésen számolnak be a község vezetői az adott évben történtekről és a következőkre vonatkozó tervekről. Így történt ez a hétvégén is, de a fejlődés örömét a lélekszámbeli fogyás árnyékolja be.

Gergely Imre 2018. december 27., csütörtök

Az idei munkától jövőre várnak eredményt Gyergyószentmiklóson

A jövőbe való befektetések éve volt 2018 Gyergyószentmiklóson, a munka eredményei még nem igazán látszanak, de a közeljövőben az idén előkészített beruházások hoznak gyökeres változásokat – mondta el évértékelő sajtótájékoztatóján Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós polgármestere.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2018. december 26., szerda

Gyergyószentmiklóson is nőnek a helyi adónemek

Átlagosan 3 százalékkal növekednek 2019 januárjától a gyergyószentmiklósi helyi adók. Van olyan adónem, ami 5 százalékkal emelkedik, és vannak, amelyek ennél kevesebbel.