HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. március 23., szombat

Galac legyőzte a GYHK-t, megtartotta az esélyeit

Szinte ugyanolyan mérkőzést játszott a Gyergyói Hoki Klub és a Galaci CSM szombaton mint egy nappal korábban, lényegi különbség, hogy ezúttal a Duna-partiak örülhettek a végén.

Gergely Imre 2019. március 23., szombat

Futsalbajnoki jótékony céllal

Az Inter Gyergyó vasárnap kora délután Gyergyószárhegyen fogadja a listavezető Marosvásárhelyi VSK együttesét a teremlabdarúgó 2. Liga 14. fordulójából elhalasztott összecsapáson.

Gergely Imre 2019. március 23., szombat

Hakáztak és nyertek az új-zélandiak Gyergyóban – videó

Ilyet sem látott eddig Székelyföld: így járja a Hakát Új-Zéland U18-as jégkorong válogatottja.

Hallgassa online rádióinkat
Gergely Imre 2019. március 23., szombat

Fényes gyergyói érmek a havas pályákról

Kiválóan szerepeltek a Gyergyószentmiklósi ISK alpesi sízői az év legfontosabb versenyein, azaz a sportiskolák bajnokságán és az ifjúságiak országos bajnokságon is. Mindkét megmérettetésről érmekkel a nyakukban térhettek haza.

Gergely Imre 2019. március 22., péntek

Először győzött a GYHK a galaciak ellen

Kétgólos hátrányból kétgólos előnyt kovácsolt a Gyergyói Hoki Klub a Galaci CSM elleni a péntek esti mérkőzésen. A román jégkorongbajnokságban rendezett összecsapás hajrája izgalmasan alakult, de végül gyergyóiak megszerezték a három pontot.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. március 22., péntek

Klassz-Tavasz Fesztiválra készülnek Gyergyószentmiklóson

A Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ idén is megszervezi az utóbbi időben Klassz-Tavasz Fesztivál néven népszerűvé vált tavaszi kulturális rendezvénysorozatát. Szokásukhoz híven igyekeztek megtartani jól bevált dolgokat, de céljuk, céljuk valami újat, mást is mutatni. 

Gergely Imre 2019. március 21., csütörtök

Újabb tömbházakat hőszigetelnek Gyergyószentmiklóson

Hőszigetelik az épületek külső falait, tetőzetét és pincéit, kicserélik az ablakokat. Napelemet szerelnek fel, amely a lépcsőházak világításához fogja az energiát biztosítani. Ez valósul meg újabb 19 gyergyószentmiklósi tömbház esetében.

Gergely Imre 2019. március 20., szerda

Háromgólos gyergyói vereség Galac ellen

Nagyon rossz első harmad után, gyenge színvonalú mérkőzésen szenvedett vereséget a Gyergyói Hoki Klub szerdán este a Galaci CSM-től. Pénteken és vasárnap is összecsapnak a székelyföldi városban.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. március 20., szerda

Jótékonyságra szólít fel a Nemadomfel Együttes és Böjte Csaba

Négy helyszínen szerveznek jótékonysági előadást azzal a céllal, hogy a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete új székháza elkészülhessen. A Nemadomfel Együttes és Böjte Csaba atya várja a jó szándékú embereket.

Gergely Imre 2019. március 19., kedd

Székelyföldön játszanak Új-Zéland ifi hokisai

A divízió 3/A értékcsoport világbajnokságára készül Új-Zéland U18-as jégkorong válogatottja. A vébé előtti héten Székelyföldön akklimatizálódnak, igyekeznek hozzászokni a kelet-európai időzónához. Három edzőmérkőzésen össze is mérik tudásukat a székely fiatalokkal.

Gergely Imre 2019. március 19., kedd

Felújítják a borszéki városházát, költözik a hivatal

Felújítják Borszék polgármesteri hivatalának épületét egy európai uniós támogatás és saját beruházás révén. Az építkezési munkát idén ősszel kezdenék el, amely során az épület kívül-belül megújul, és ügyfélbarát lesz.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. március 18., hétfő

Továbbra is hibátlan a Kereszthegy

Harmadik tavaszi mérkőzését is megnyerte a Gyergyóremetei Kereszthegy a teremlabdarúgó 2. Ligában. A gyergyószéki csapat a Ceahlăul Piatra Neamț együttesét fogadta, és nem engedte elvinni a pontokat.

Gergely Imre 2019. március 18., hétfő

Gálázva indította a focitavaszt a Gyergyói VSK

A hétvégén elrajtoltak a küzdelmek a Hargita megyei 4. Liga labdarúgó-bajnokság Keleti (Csíkszéki és Gyergyószéki) csoportjában is. A listavezető Gyergyószentmiklósi VSK esélyeshez méltóan szerezte meg a három pontot, kiütéssel győzve le a vendég Csíkszentdomokosi SE együttesét vasárnap délben. 

Gergely Imre 2019. március 15., péntek

A második harmadban kijött a különbség

Hatodszor csapott össze a Gyergyói Hoki Klub és a Sapientia U23. A péntek esti mérkőzésen sem született meglepetés, egy szoros első harmad után elhúztak a piros-fehérek és végül tízgólos különbséggel húzták be a kötelező pontokat.

Gergely Imre 2019. március 15., péntek

Október 23. ünneprontó koszorúi

A gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály-iskola minden év március 15-én kis ünnepi műsort ad elő és koszorút helyez el a város temetőjében Kiss Antal honvédőrnagy síremlékénél. Ez idén is megtörtént, a diákok megemlékezését azonban kínos körülmény árnyékolta be.

HIRDETÉS
Gergely Imre 2019. március 15., péntek

Március 15. üzenete Gyergyószentmiklóson: amit ma kell kérnünk

Időszerű-e ma a tizenkét pont? Vetődött fel a kérdés a gyergyószentmiklósi március 15-i ünnepségen. Több közülük mindenképpen az, és a szabadság, egyenlőség ideája sem teljesül abban az értelemben, ahogyan a március ifjak megfogalmazták, és ahogy ma értelmezzük – adtak választ a felszólalók.