HIRDETÉS

Negyedévszázadot összegzett a Role

Péter Beáta 2012. július 22., 17:33 utolsó módosítás: 2012. július 22., 18:16

Motorosok járták körbe szombaton Csíkszeredát zászlókat lengetve, melyeken a Role zenekar logója volt látható. Ők is azt hirdették: különleges koncert lesz este Csíkszeredában.

Fotó: Kristó Róbert


A csíkszeredai Role zenekar 25 éves fennállása alkalmából három órás jubileumi megakoncertet tartott a Mikó-vár hátsó udvarán szombaton. A megakoncert előtt fellépett egy Role dalfeldolgozással a zenekar által meghirdetett dalfeldolgozó pályázat nyertese, a kolozsvári StormBridge zenekar. Majd a valamikori Role-tagok léptek színpadra, őket követte a budapesti Lighthouse. A koncertek ideje alatt a Csíki Anyák Egyesületének sátrában arcfestésen és különböző gyerekfoglalkozáson vehettek részt a legkisebb Role-rajongók.

Este tíz óra körül aztán – a teret megtöltő csíkszeredai közönség és a zenekar határokon innen és túlról érkezett barátai előtt – kezdetét vette a Role-koncert. A régi és új Role-tagok mellett fúvósok, vonósok, felnőtt- és gyerekkórus, néptáncosok, dzsesszbalettos, Cserei Csaba dobművész, Varga Miklós, Horváth Kornél világhírű perkúcióművész léptek színpadra. A hangzás mellett háttérkivetítés, a koncertre készített különleges animációk tették felejthetetlenné a Role 1995 előtti dalainak, majd a Pille című műsor néhány dalának, és végül a legújabb Role daloknak az előadását. És ha már születésnapi koncert, a zenekar tagjai a végén – meglepetésként – egy Role logós tortát is kaptak.

A Role jelenlegi tagjai: Balázs Zoltán (dobok, ütőhangszerek), Bodor Emese (ének, billentyűs hangszerek), Nagy Edina (ütőhangszerek), Nagy Ferenc (basszusgitár), Nagy Tivadar (gitár, hegedű, vokál), Salamon Orsolya (fuvola, furulyák, ütősök), Sántha Zsuzsanna (ének, billentyűs hangszerek).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS