HIRDETÉS

Kalibáskőn táboroztak Luca napja alkalmából

Simon Eszter 2013. december 16., 17:59 utolsó módosítás: 2013. december 16., 18:15

Közel harminc gyermek vett részt a székelyudvarhelyi Tompa László Általános Iskolából a hétvégén megrendezett táborban, ahol a Luca-naphoz köthető népszokások, hiedelmek témakörét dolgozták fel.

A tanintézet azonos nevű alapítványa – sikeres pályázatainak köszönhetően – két részben szervezte meg az iskola olvasó- és készségfejlesztő táborát a Kalibáskő Erdei Iskolában, ahol összesen 45 gyermek vett részt. Az első tábort novemberben, a másodikat az elmúlt hétvégén, december 13–15. között rendezték meg, utóbbin 27 alsó és felső tagozatos tanuló, illetve három kísérő pedagógus vett részt az iskolából – tudtuk meg Kovács Zsuzsa Otíliától, az általános iskola fejlesztőtanárától.

„A Luca napjától karácsonyig, a népi hagyomány tükrében elnevezésű gyermektábor célja az volt, hogy a gyermekek kimozduljanak megszokott környezetükből, új élményekkel gazdagodjanak. További célunk pedig a tanulási zavarokkal küzdő gyermekek olvasási kedvének felkeltése, valamint szövegértelmezési készségük fejlesztése volt” – mondta el a pedagógus.

A hétvégi táborban a Luca-naphoz fűződő szokásokat, hiedelmeket és babonákat elevenítették fel, majd el is játszották azokat. Ugyanakkor az advent időszakához és a karácsonyi előkészületekhez kapcsolódó népszokásokat is felelevenítették, valamint egy kirándulásra is sor került. A közös tevékenységeket Kovács Ildikó, a Kalibáskő Erdei Iskola vezetője bonyolította le.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS