HIRDETÉS

Gazdag az idei karácsonyi vásár programja

Széchely István 2013. december 12., 18:46 utolsó módosítás: 2013. december 12., 18:57

A pénteki esti Sasvári Sándor-koncert képezi a nyitányát az idei, programokban gazdag székelyudvarhelyi karácsonyi vásárnak. A rendezvény ünnepi keretprogramjai számos helyszínen – a várban, a ferences templomban, a Művelődési Házban, a múzeumban, a parkokban és a G. Caféban – zajlanak majd.

Fotó: Thomas Campean

A péntek esti, volt moziteremben szervezendő Sasvári Sándor-koncert nyitja a hagyományos székelyudvarhelyi, Városháza téri karácsonyi kirakodóvásárt. A polgármesteri hivatal előtti útszakaszon felállított kis faházakban szombat délelőtt tíz órakor kezdődik el a kirakodóvásár, ez minden nap 19 óráig tart, egészen december 22-ig, a vásár zárónapjáig – tájékoztatott Kerekes Csilla, a városháza PR-osztályának munkatársa. A vásár bővelkedik az ünnepi keretprogramokban, a teljesség igénye nélkül az alábbiakban ezekről olvashatnak.

A szokásos helyen felállított színpad mellett egy másik előadótéren is zajlanak majd szabadtéri programok, amelyeket a december 19–22. közti időszakra szervezett a polgármesteri hivatal. A vásári program részét képező ünnepi rendezvények helyszínei között megtaláljuk a Székely Támadt-várat, a ferences templomot, a Művelődési Házat, a Haáz Rezső Múzeumot, a város parkjait és a kultúrkocsmaként ismert G. Cafét is. A szabadtéri programok első két napja, december 19–20. a tanintézeteké, délelőttönként a város parkjaiban előzetes nevezések alapján karácsonyfákat díszíthetnek a gyerekek, délutánonként a különböző napközis- és iskoláscsoportok fellépéseit tekinthetik meg az érdeklődők a szabadtéri előadótéren – mondta el Kerekes Csilla. A legtöbb vásárhoz kapcsolódó program a városközpontban zajlik majd, a szabadtéri előadások utolsó két napján betlehemes játékokkal és a kórusok szereplésével várják a vásárlátogatókat.

A Betlehemi jászol pályázatra érkezett alkotások kiállításának helyszíne mellett, a színpad közelében idén egy jurtát is felállítanak, ebbe bárki bekapcsolódhat december 18-án 13 órakor. A jurta lesz a helyszíne a gyerekeknek szervezett kézműves-foglalkozásoknak. A Székely Támadt-várban december 21-én disznóvágó verseny lesz, erre még sosem jelentkeztek annyian, mint idén: az udvarhelyszéki polgármesteri hivataloknak címzett részvételi felhívásra tíz környékbeli településről érkezett kedvező visszajelzés – számolt be a szervezésről a városháza képviselője. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy a vár ad otthont Az én váram rajzpályázatra beérkezett alkotások kiállításának is, valamint ugyancsak ott árulják majd az iskolásgyerekek az általuk készített karácsonyi díszeket.
A székelyudvarhelyi karácsonyi kirakodóvásár december 22-én 19 órakor zárul.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
3 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS