HIRDETÉS

Továbbra sem tudták kijavítani a sportterem vizesblokkját – ez egy ideig nem is fog megoldódni

Kovács Eszter 2017. december 07., 13:20
HIRDETÉS

Hónapok óta használhatatlan a székelyudvarhelyi Bányai János Szakközépiskola sporttermének két mosdója: a vizesblokkokat júniusban bontották el, mivel a tervezési hibákból adódóan az épület alapzata nedvesedett. A helyzet rendeződésében egyelőre csak reménykedik az iskola vezetősége és a termet használók, a kivitelező azonban nem kecsegtet semmi biztatóval.

Nyár óta nem használható a sportterem két mosdója Fotó: Barabás Ákos

A 2012 telén átadott sportteremről már a használatba adáskor kiderült, hogy

a vizesblokk tervezése és így kivitelezése sem megfelelő, ennek következtében néhány hónap használat után a sportpálya padlózata felpúposodott.

HIRDETÉS

Akkor a padlót kijavították. Idén nyáron javítás céljából ismét bezárták a sporttermet abban a reményben, hogy a szünidő alatt sikerül kijavítani a hibákat. A munkálat összköltsége egyébként 42 ezer lej, amely három részre oszlik: egyharmadát a tervező, egyharmadát a kivitelező, egyharmadát pedig a tanintézet fedezi – tájékoztatott akkor a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

A 2017–2018-as tanév kezdete azonban csak annyi fejleményt hozott, hogy a tornatermet az iskola diákjai és a sportosztályosok használják,

a mosdók viszont továbbra sem készültek el.

Mivel zuhanyzásra nincs lehetőség, délután nem állt módunkban kiadni a termet sem az Iskolás Sportklubnak, sem magánszemélyeknek

– mondta el Szakács-Paál István, a szakközépiskola igazgatója. Mint kiderült, a fürdők alatti alapzati részbe jelentős mennyiségű víz szivárgott, így a kivitelezőnek nincs más választása, mint kivárni, amíg a felület kiszárad.

Heti rendszerességgel mérik, hogy mennyit száradtak a mosdók, de június óta sajnos nem volt jelentős javulás, és a szakemberek becslése szerint még hónapokba telhet, míg kijavíthatják a vizesblokkot

– ecsetelte Szakács-Paál.

Fotó: Barabás Ákos

Az Iskolás Sportklub három korosztályos kézilabda-csapatának tartottak heti edzéseket a Bányai sporttermében, ezeket most a városi sportcsarnokban tartják, „egymás hegyén-hátán”, jegyezte meg Bartus Attila, az ISK igazgatója. „A diákok délelőtt iskolában vannak, ezért az edzéseket csupán délutáni időpontra tudjuk tenni. A probléma az, hogy a csarnokot mások is használják, hattól nyolcig például az SZKC, így van olyan csapatunk, amelynek este nyolctól van edzése” – sorolta.

Mivel az átadás óta többször is garanciális javításokat kellett végezni, a város nem vette át a létesítményt az Országos Beruházási Ügynkségtől, és „ilyen körülmények között, ilyen hibákkal” az iskola sem veszi majd ügykezelésébe

 – hangsúlyozta Szakács-Paál. Az igazgató korábban kifejtette lapunknak: a javítás ugyan ideiglenesen orvosolja az épület vizesedését, viszont további problémák származnak majd a tervezési hibákból, hiszen a mosdók száma és nagysága nem változott, a kapacitás továbbra sem lesz elegendő.

Lassan készült el, mégsem lett jó
Hányatott sorsú a Bányai János Szakközépiskola hátsó udvarán épülő sportbázis, amelyet mellesleg először uszodának terveztek. Az építkezést 2010-ben kezdtél el: a 3100 négyzetméter alapterületű új sportlétesítmény összköltsége több mint 2 millió euró, amelyben az e célra megvásárolt – több mint 4000 négyzetméteres – földterület ára is szerepel. A beruházási értékből, azaz a 8 millió lejből körülbelül 1 milliót a helyi költségvetésből fordítottak az építésre, továbbá szintén az önkormányzat fedezte a területrendezést és a közművesítést, valamint biztosítja a tornaszerek és a bútorzat megvásárlását. Hasznos felülete ma 2192,38 négyzetméter, a pálya mérete 24-szer 44 m, 199 ülő- és 91 állóhely van az épületben, utóbbiak száma bővíthető, továbbá öltözők (külön fiúknak, lányoknak, tanároknak és edzőknek), raktárhelyiségek, fürdők, orvosi kabinet és ruhatár is helyet kapott benne. A sportterem saját hőközponttal is rendelkezik, a tervet a csíkszeredai Vallum Kft. készítette, és három udvarhelyi cég kivitelezte. A Viaduct kezdte az alapozást, amit a Sigapress folytatott, ez a cég fejezte be az építkezést, míg az Inszer Kft. az épületgépészetért felelt. A hivatalos átadás a tervezett tizenöt hónapos kivitelezési időhöz képest késéssel, 2012 decemberében volt.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS