HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. március 24., vasárnap

Nappali foglalkoztatóvá újul a szombatfalvi Népház

Időseknek szánt nappali foglalkoztató-központtá építik át a szombatfalvi Népházat: a több mint 2 millió lej értékű beruházást külső forrásból fedezi Székelyudvarhely. A megújuló ingatlanból azonban a szombatfalviak sem szorulnak ki.

Kovács Eszter 2019. március 21., csütörtök

Kerítéssel, tiltótáblával és kamerával a szemetelők ellen

Felszámolnák a „szemét-depót” Kadicsfalva határában, jelentette be a közösségi oldalon Bálint Elemér Imre, Oroszhegy község polgármestere. A területről több tíz köbméter hulladékot szállítottak el a napokban, pénteken pedig kerítést építenek, majd kamerákat helyeznek ki.

Kovács Eszter 2019. március 21., csütörtök

Nem tetszik a Nyirő József-könyvtárnév a prefektusnak

Újabb támadásnak nevezte a székelyudvarhelyi városvezetés Hargita megye prefektusának „újragondolási kérelmét”, amelyet Jean Adrian Andrei csütörtökön küldött meg a polgármesteri hivatalnak.

Hallgassa online rádióinkat
Kovács Eszter 2019. március 20., szerda

Odaadó Est: a nemlátó gyermekek anyanyelvi oktatását is lehet támogatni

Odaadó Esten keres támogatókat három székelyudvarhelyi projekt: az SZKA adománygyűjtő programján a társasjátékok személyiség- és közösségformáló erejéről, egy rendhagyó irodalmi pályázatról, illetve a magyar nyelvű nemlátók iskolájáról is is szó lesz.

Kovács Eszter 2019. március 16., szombat

A fuvarozó utasa sérült meg a körforgalomnál történt balesetben

Szabályosan közlekedő taxit ütött el egy gépjármű a székelyudvarhelyi II. Rákóczi Ferenc utcai körforgalomnál szombaton délután.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. március 15., péntek

Magyar állami kitüntetést kapott Molnos Zoltán festőművész

A székelyudvarhelyi festőművésznek Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést.

Kovács Eszter 2019. március 14., csütörtök

Ünneplőbe öltözött Székelyudvarhely

A korábbi éveknél még díszesebb ünneplőbe öltözött Székelyudvarhely az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.

Kovács Eszter 2019. március 14., csütörtök

Mozgásfejlesztő játékokat kaptak a székelyudvarhelyi bölcsisek

3500 lej értékben vásároltak játékokat a székelyudvarhelyi városi bölcsőde gyerekeinek támogatásokból. Ugyanakkor felújításokat is végeznek hamarosan az intézet háza táján.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. március 13., szerda

Negyed évszázad – van, mit ünnepelni (x)

Fennállásának 25. esztendejében egész éves ünneplésre készül a Melinda Impex és a hozzá tartozó leányvállalatok. Az ország egyik legjelentősebb cégcsoportja a múltat ünnepli, a jelenben él és a jövőre tervez.

Kovács Eszter 2019. március 12., kedd

Valami mindig hátráltatja ennek az udvarhelyi fahídnak az újjáépítését

Pénz is van, és a szükséges engedélyek zömét is megszerezte Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, így a tervek szerint idén elkészül az új híd a Homoród utcában. A kivitelezés annak függvénye, hogy mikor fogadják el a város költségvetését, illetve hogy megfelelő ütemben zajlik-e a közbeszerzés.

Kovács Eszter 2019. március 10., vasárnap

Székelyföld nagy részén cserélni, Gyergyóban kiépíteni kellene

Csak szakaszosan modernizálják a gyakran szivárgó gázvezetékeket Székelyudvarhelyen, Marosvásárhelyen és Csíkszeredában, viszont még így is szerencsés helyzetben vannak, Gyergyószentmiklóson ugyanis a lakosság nagy százalékának még arra sem volt lehetősége, hogy rácsatlakozzon a hálózatra.

HIRDETÉS
Kovács Eszter, Székelyhon 2019. március 08., péntek

Egységesített ügyfélfogadási program Székelyudvarhelyen

Március 11-étől, hétfőtől új ügyfélfogadási programmal működnek Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának ügyfélfogadó irodái.

Kovács Eszter 2019. március 06., szerda

A mi kis városunk – nagyszabású produkció a Tomcsa Sándor Színházban

„Ütős, látványos”, minden szempontból nagyszabású bemutatóra készül a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház: A mi kis városunk rólunk, kisvárosiakról, tágabb értelemben magáról az emberi létről szól.

Kovács Eszter 2019. március 06., szerda

Teret nyitnak – ismét lesz Dinamit

Erdélyben rengeteg olyan fiatal él, aki pozitív példát mutathatna a pályaválasztás előtt állóknak, ezt hivatott bizonyítani a Dinamit! Teret nyitunk sikerkonferencia, amelyet immár harmadszor rendez meg a Magyar Ifjúsági Tanács.

Kovács Eszter 2019. március 01., péntek

Csőtörés Székelyudvarhelyen: túl közel vannak a felszínhez egyes gázvezetékek

Szándékosan vagy csak a hozzá nem értés miatt törte fel a Delgaz Rt. a székelyudvarhelyi Gát utca egy szakaszát – ezt állítja egy helybéli lakó. Mint kiderült, a Delgaz Rt. csapata a Gát utcai vezetéket valóban átfúrta több helyen, az ügyet kivizsgálja a hivatal.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. február 28., csütörtök

Egyelőre nem jut pénz a székelyudvarhelyi terelőút megépítésére

Nem jó, de nem rosszabb a tavalyinál az állam költségvetése, szögezte le Benedek Zakariás RMDSZ-es képviselő. A székelyudvarhelyi terelőút megépítésének támogatása viszont nincs benne.