Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék
Kovács Eszter 2019. május 20., hétfő

Még bele lehet szólni, hogy melyik két játszótér épüljön át Székelyudvarhelyen

Hamarosan két megújult játszóteret adnak át Székelyudvarhelyen, de további kettő teljes modernizálása is tervben van. Közben pedig zajlik a már megszokott tavaszi tatarozás: városszerte újrafestik, kicserélik a megrongálódott játékelemeket, illetve bővítik a terek felszereltségét.

Kovács Eszter 2019. május 17., péntek

Szerteágazó tevékenység a SZÉK-nél

Zajlik az élet a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ (SZÉK) háza táján: meghívásukra tanulásmódszertan-szakértő érkezik Székelyudvarhelyre, hazai bemutatóra készül az intézmény színjátszó csoportja, és a SZÉK jelen lesz a közelgő Udvarhely Napokon is.

Kovács Eszter 2019. május 14., kedd

A bürokrácia útvesztőjében akadt el a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ügye

A bürokrácia útvesztőjébe bonyolódott bele a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), ezért kellett lemondaniuk a május 11–18. között Székelyföldre tervezett útjukat. A zömmel anyaországi orvosok 1991 óta évente kétszer végeznek ingyenes szűrővizsgálatokat Hargita megyében.

Hallgassa online rádióinkat
Kovács Eszter 2019. május 13., hétfő

Balázs Ádám az új udvarhelyi diákpolgármester

Tizenkilenc csapat és ugyanannyi diákpolgármester-jelölt méretkezett meg a 27. Székelyudvarhelyi Diáknapokon: jó buli volt, nagy élmény, summáztak a szervezők. Nyertesek is vannak.

Kovács Eszter 2019. május 13., hétfő

Udvarhelyiek panaszkodnak az ellehetetlenített közlekedés miatt

Dühösek a székelyudvarhelyiek a „feltúrt” utcák miatt, nemcsak a gépjárművezetők, de a gyalogosok is neheztelnek a városvezetésre és a gázvállalatra, amiért az elmúlt hónapokban gyakorlatilag ellehetetlenedett a közlekedés a városban. Van, aki összeesküvés-szerű elméletét sem titkolja.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. május 09., csütörtök

Puszi+Pá zóna – kreatív megoldások a közlekedésben

Székelyudvarhelyen évek óta számos törekvés indult a gépjárműforgalom csökkentésére, és az alternatív közlekedési módok népszerűsítésére. Ebbe a törekvésbe igazodik az a nemzetközi közlekedéstervezési projekt is, amelynek részese volt a helyi polgármesteri hivatal több munkatársa. 

Kovács Eszter 2019. május 09., csütörtök

Közel félmillió lejből építik újra a rossz állapotú fahidakat

Csak ideiglenesen ugyan, de az erős vízsodrás miatt Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala lezáratta a Malom utcai gyaloghidat. Idén azonban teljesen felújítják ezt is, akárcsak a szintén rossz állapotban lévő Homoród utcai átkelőt.

Kovács Eszter 2019. május 07., kedd

Erdélyben turnézik a USNK

Erdélyben turnézik a kolozsvári USNK: a rapduó tavaly nyerte meg a magyarországi X-Faktort. Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában is fellépnek.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. május 06., hétfő

Az eddigi legnagyobb Diáknapokra készülnek Székelyudvarhelyen

Az eddigi legnépesebb Diáknapokra készül az Udvarhelyi Fiatal Fórum: 19 diákcsapat és ugyanennyi diákpolgármester-jelölt méretkezik meg a kedden kezdődő, majd egyhetes programon. Számos látványos vetélkedőre, illetve koncertekre várják az érdeklődőket.

Kovács Eszter 2019. május 01., szerda

Összeesett az utcán és meghalt egy férfi Székelyudvarhelyen

Szerdán délelőtt a székelyudvarhelyi Sziget utcában esett össze egy 65 éves férfi. Az áldozat szíve és a légzése is leállt, a helyszínre kiérkező mentőegységnek nem sikerült újraéleszteni a férfit.

Kovács Eszter 2019. április 30., kedd

Elhalasztják a szejkei majálist

A kedvezőtlen időjárásra való tekintettel, illetve az Országos Meteorológiai Szolgálat által kibocsátott sárga jelzésű figyelmeztetésre hivatkozva Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala kedden délután bejelentette: elmarad a szejkefürdői majális.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. április 29., hétfő

Ünnepelt a Kékiringó

Huszadszor verbuválta össze a térség táncosait a Kékiringó Néptánccsoport Székelyudvarhelyen: a jubiláló fesztiválon számtalan fellépés és kiegészítő programok is voltak. Mutatjuk képekben.

Kovács Eszter 2019. április 29., hétfő

Közös biciklizés, majd lazítás a Szejkefürdőn – így majálisozik idén is Székelyudvarhely

Idén is a Szejkefürdőre várja a székelyudvarhelyieket a helyi polgármesteri hivatal május elsején: lesz zene, enni- és innivaló, a kerékpárral érkezők között pedig bicikliket sorsolnak ki.

Kovács Eszter 2019. április 25., csütörtök

Postai munkaszüneti napok a Szülőföldön magyarul pályázatok leadási hajrájában

Az ortodox húsvét és május 1. okán péntektől jövő szerdáig zárva lesznek a postahivatalok. A Szülőföldön magyarul program idei kiírásának leadási határideje május 3-án van, a pályázóknak azonban nem kell aggódniuk, ugyanis csütörtökön és pénteken is postázhatók még a dokumentumcsomagok.

Kovács Eszter 2019. április 25., csütörtök

Pályaorientáció, az oktatásügy „mostohagyermeke”

Égő hiányossága a román oktatásnak a pályaorientáció, és csupán a tanácsadó tanárok, pedagógusok jóindulatán múlik, hogy szakítanak-e rá időt. A pályaválasztás jelentősége azonban nem elhanyagolandó.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. április 25., csütörtök

Kékiringó Néptáncfesztivál – immár huszadik alkalommal

Táncházzal, kirándulással és számtalan fellépéssel ünnepel a Kékiringó Néptánccsoport: az együttes alapítványa idén huszadik alkalommal rendezi meg Székelyudvarhelyen a Kékiringó Néptáncfesztivált. Van, mit ünnepelni.