HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. január 23., kedd

Esti lottó az udvarhelyi lakónegyedekben: parkolóhelyet találni

Egy éve tiltották ki éjszakára a kisteherautókat a székelyudvarhelyi lakónegyedekből, azonban időbe tellett, amíg alkalmazni is tudták a parkolási szigorítást. A lakástulajdonosi társulások vezetői szerint további intézkedésekre is szükség lenne a helyzet megoldására.

Kovács Eszter 2018. január 17., szerda

Kultúranapi programkavalkád Székelyudvarhelyen

Csütörtökön kezdődnek és hétfőig egymást követik a magyar kultúra napja alkalmából rendezett programok Székelyudvarhelyen.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. január 17., szerda

Székelyföldön eddig példátlan kezdeményezés: „kelengyecsomagban” részesülhetnek a székelyudvarhelyi újszülöttek

Az udvarhelyi újszülötteket és családjaikat segítené a székelyudvarhelyi városvezetés: Lőrincz Edit önkormányzati képviselő javaslata alapján egyszeri támogatásban részesítenék a fiatal családokat. A juttatás értéke a gyerekek számának függvényében nőne.

Kovács Eszter 2018. január 16., kedd

Amit megvettünk, az a miénk marad – csak a hibás termékeket kötelesek visszacserélni a boltokban

Törvényjavaslat ugyan van, de érvényes jogszabály egyelőre nincs Romániában arra vonatkozóan, hogy bolti vásárlás esetén – amennyiben a termék nem megfelelő – a vásárló bizonyos határidőig visszacserélheti azt.

Kovács Eszter 2018. január 15., hétfő

Ismét lesz Unitárius Kaláka program

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) és az Unitarian Kaláka (egyesült államokbeli civil szervezet) idén is meghirdeti az Unitárius Kaláka Alap nevű pályázatot. A támogatás fő célja a közösségépítés, ezért kiemelten fontos a pályázók ez irányú elkötelezettsége.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. január 15., hétfő

Csak elég volt meglebegtetni, hogy ismerős a szemetelő, máris megtisztították a patakpartot

Szeméthalom gyűlt fel néhány napja Székelyszentkirály közelében, a Bosnyák patak partján. Dokumentumok is kidobódtak, így sikerült beazonosítani a tettest. Nem árulták el a nevét, csak sejtelmesen körbeírták, ellenben azt kérték, hogy azonnal takarítsa el a „mocskát”. Így is lett.

Kovács Eszter 2018. január 10., szerda

Még egy dolog, ami megosztja az udvarhelyieket: lampion

Noha az ünnepek alatt idén sem volt szervezett lampioneregetés Székelyudvarhelyen, az itt-ott fákon lógó lámpásmaradványok azt bizonyítják, még mindig népszerű az új keletű szokás. Míg egyesek hiányolták a lampioneregetést, több olvasónk ennek veszélyeire panaszkodott.

Kovács Eszter 2018. január 10., szerda

Köztérből közösségi teret alakítanának ki Székelyudvarhelyen – mutatjuk, hogy milyen lesz

Mintegy hárommillió lejből újítanák meg Székelyudvarhelyen a Kisköved és a Győzelem utca kereszteződésénél lévő teret: a lakótelepi placc helyén zöldövezetet, pihenőhelyet és negyvenöt parkolóhelyet alakítanak ki.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. január 08., hétfő

Tavaszra készülnek el egy újabb udvarhelyi játszótér teljes felújításával

A munka zöme megvan, de csak tavaszra készül el teljesen a Szabók utcai játszótér Székelyudvarhelyen. A kivitelezést azért nem sikerült tavaly befejezni, mert a tér alapjául szolgáló betonréteg – amelyet fel kellett törni – a vártnál sokkal vastagabb volt.

Kovács Eszter 2018. január 08., hétfő

Megrongálódott az alufelnije a kátyús úton, peres úton hajtaná be a kárt

Kár keletkezett autójában, ezért perelné be a polgármesteri hivatalt egy udvarhelyi. Hivatalos panaszt azonban nem nyújtott be, ennek hiányában pedig a hivatalnak nem áll módjában foglalkozni az üggyel. A kártérítési kéréseket csak jogi úton lehet rendezni.

Kovács Eszter 2018. január 03., szerda

Meg lehet normálisan csinálni Udvarhelyen a fenyőfa-árusítást?

Nagy visszhangja volt, ezért reagált az UTCA akciócsoport által készített videóra Székelyudvarhely városvezetősége: a közösségi hálón a vasútállomás melletti tér látható, ahol számtalan törött ágat és több kupac szemetet hagytak maguk után a fenyőfaárusok.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. január 03., szerda

Gálfi Árpád: a változás megteremtése Székelyudvarhelyen az egyik legnagyobb kihívás

Látványos és kevésbé szembetűnő változásokon is átesett Székelyudvarhely az elmúlt évben, a megvalósításokról és a jövőbeni tervekről beszélgettünk Gálfi Árpád polgármesterrel, aki a kényes kérdésektől sem zárkózott el. Leszögezte: a munkára koncentrál.

Kovács Eszter 2018. január 01., hétfő

Megfelelő szakmai lehetőségek nélkül nehéz lesz hazacsalogatni az elszármazottakat

Az IT-szektor jelenleg az egyik leggyorsabban fejlődő iparág Romániában, és folyamatos térhódítása miatt egyre nagyobb humánerőforrás-hiánnyal küzd. Az ágazat ugyanakkor kitörési pont lehet Székelyudvarhely számára is.

Kovács Eszter 2017. december 27., szerda

Megrongálódott a székelyudvarhelyi városháza homlokzatának egy része

A székelyudvarhelyi városháza egy homlokzati eleme zuhant le kedden este az épület előtti útra: az esetre olvasóink hívták fel a figyelmet. A vakolat az időjárás miatt rongálódott meg, több helyen omladozik.

Kovács Eszter 2017. december 23., szombat

Jövőre elkészül, de addig sáros lesz a napközi udvara

A kivitelezéssel jár, hogy sár van a székelyudvarhelyi Kipi-Kopi Napközi Otthon udvarán, de ez a kis időszakos kellemetlenség az ára annak, hogy jövőre elkészüljön a város egyik legnagyobb játszótere – reagált a szülői panaszokra Fancsali Éva, a napközi igazgatónője.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2017. december 19., kedd

A flekken, amiért érdemes volt Udvarhelyre jönni

Messze földön híres volt a Ferenczy-féle bárányflekken, amely hajdanán külföldi vendégeket is Udvarhelyre csalogatott, Móricz Zsigmond is szívesen fogyasztotta. Az étel a város különlegessége, olyan érték, amelyre Udvarhely méltán büszke lehet. Hasonló értékeket keresnek.