Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Kovács Eszter 2019. október 21., hétfő

Színvonalas koncertsorozattal kecsegtet a Székelyföldi Filharmónia

Idén is megtartja a már hagyományos Őszi Zenei Kavalkádot a Székelyföldi Filharmónia: a klasszikus zenei fesztivál neves hazai és külföldi előadókat vonultat fel Székelyudvarhelyen.

Kovács Eszter 2019. október 18., péntek

Elkezdődött Székelyudvarhely legédesebb fesztiválja

Az Örösi Méhészegylet idén is mézünnepre invitálja Udvarhelyszék apraja-nagyját: pénteken délután hálaadó istentisztelettel, valamint fáklyás felvonulással vette kezdetét a Mézes Napok Székelyudvarhelyen.

Kovács Eszter 2019. október 15., kedd

A fehér bot napja – ilyen még nem volt Székelyföldön

Látássérült gyerekek fehér bottal?! – ezzel a meghökkentő címmel tartottak egész napos rendezvényt kedden Székelyudvarhelyen: a Romániai Magyar Nemlátók Egyesülete fehér botokat ajándékozott a térségbeli gyengén látó és nemlátó gyermekeknek. 

Kovács Eszter 2019. október 13., vasárnap

Kreatív közösség, bimbódzó gazdasági keltető a székelyudvarhelyi inkubátorház

Tenni akar a közösségért, nyitott, szeretne tanulni és saját területén valamilyen szempontból innovatívat alkot: ez a székelyudvarhelyi Hargita Business Centerben „lakó” fiatal vállalkozó fantomképe. Az inkubátorházban ma már presztízs bentlakónak lenni, nem utolsó sorban pedig nagyon megéri.

Kovács Eszter 2019. október 10., csütörtök

Hótündér: az évad harmadik bemutatójára készül a Tomcsa Sándor Színház

Újabb bemutatóra, sőt ősbemutatóra készül a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház társulata: Aracs Eszter rendezésében, Böszörményi Gyula átiratában viszik színre a Hótündér című mesés játékot, amely „nyomokban Andersent tartalmaz”.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. október 10., csütörtök

Ígéret: még a tél előtt helyreállítanak több útszakaszt Székelyudvarhelyen

Novemberben még biztosan folyatódik az aszfaltozás és a vezetékcsere Székelyudvarhely utcáin: a legfontosabb a Szentimre utcai munkálatok befejezése, illetve hogy a tél beállta előtt a lehető legtöbb utcában megtörténjen a gázvezetékcsere.

Kovács Eszter 2019. október 09., szerda

Kommandós akció Székelyudvarhelyen

Házkutatás zajlott szerdán a reggeli órákban Székelyudvarhelyen, többen is jelezték a Székelyhonnak, hogy az állami rendőrség épülete előtt látták gyülekezni a kommandós egységet.

Kovács Eszter 2019. október 06., vasárnap

Nyüzsgés az Őszi Vásáron

Szombaton megkímélte az eső a szervezőket: benépesült a székelyudvarhelyi sportcsarnok és a minifoci-pálya is, népszerűek voltak az Őszi Vásár rendezvényei.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. október 05., szombat

Eseménydömping az Őszi Vásáron

Szakmai programokkal, előadásokkal, kiállításokkal, de ugyanakkor kötetlenebb, lazább rendezvényekkel, koncertekkel is várja az érdeklődőket a Székelyudvarhelyi Őszi Vásár a hétvégén. Fotókon mutatjuk rendezvény pénteki napját.

Kovács Eszter 2019. október 05., szombat

Kövér László Székelyudvarhelyen: történelmi kárpótlás jár a székelységnek

Külső és belső felújításon esett át a Székelyudvarhelyi Oktatási Központ Kőkereszt téri épülete: a felsőoktatási intézmény húsz éve nyitotta meg kaput, azóta többezer diák koptatta padjait, termeit, folyosóit, ráfért hát a ráncfelvarrás.

Kovács Eszter 2019. október 03., csütörtök

Őszi Vásár – Elkezdődött a térség legnagyobb gazdasági fóruma

Gazdasági fórum, az üzletkötések platformja, kulturális és szakmai rendezvénysorozat, hagyomány – a székelyudvarhelyi Őszi Vásár rendezvénysorozat révbe ért, beteljesítette célját, viszont továbbra is évről évre növekszik. Hozzánk nőtt, a mienk.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. október 03., csütörtök

Eljött az Őszi Vásár hétvégéje

Kezdődik a huszonhetedik Őszi Vásár: a székelyudvarhelyi rendezvénysorozatot csütörtök délelőtt a városi sportcsarnok előtt nyitják meg, és vasárnap estig folyamatosan programokkal várják a nagyérdeműt.

Kovács Eszter 2019. szeptember 29., vasárnap

Felfestették a kerékpársávokat, megszűnik a parkolás

Hétvégén felfestették a kerékpársávokat Székelyudvarhelyen, a Bethlen Gábor és Bethlenfalvi utcában. A sárga szín megtévesztő, a forgalmi változás nem ideiglenes, hanem állandó. A biciklisáv kialakítása változásokat is hoz magával.

Kovács Eszter 2019. szeptember 29., vasárnap

Anyaországi szakgyógyszerészképzés, itthon

Határon túli szakgyógyszerészképzésre nyert pályázatot a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara, a képzés Székelyföldön valósul meg. A Hargita megyei szakmai szervezettel már meg is kötötték az együttműködési megállapodást.

Kovács Eszter 2019. szeptember 28., szombat

Zetelaka önkéntesei bizonyultak a legjobbnak

A házigazdáké lett a Szent Flórián Vándorkupa: szombaton Zetelakán tartották meg a Hargita megyei önkéntes tűzoltó-alakulatok vetélkedőjét. Az immár hetedik alkalommal megrendezett tűzoltónapon a helyi új tűzoltószertárt is felavatták.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. szeptember 28., szombat

Egész hétvégés programmal várja a látogatókat az idei Őszi Vásár rendezvénysorozat

Rohamosan közeleg a 27. Őszi Vásár rendezvénysorozat: jövő hétvégére nem érdemes más programot tervezni, hisz se szeri, se száma a szakmai előadásoknak és szórakozási lehetőségeknek. A teljes programot egyelőre nem áruljuk el, viszont azt megígérhetjük, hogy lesznek meglepetések.