HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. július 15., vasárnap

Megnyitották a második, teljesen felújított udvarhelyi játszóteret

Elkészült, így a székelyudvarhelyi városvezetés pénteken át is vette a Szabók utcai játszóteret a kivitelezőtől: a felület a Megújuló játszótereink program révén a második, amelyet teljesen modernizálnak.

Kovács Eszter 2018. július 13., péntek

Egy szinttel följebb kell keresnie piros-fehér-zöld igazát Udvarhely polgármesterének

A székelyudvarhelyi bíróság alapfokon elutasította Gálfi Árpád keresetét. A polgármester azt a prefektusi bírságot óvta meg, amelyet március 15-e alkalmával kapott a piros-fehér-zöld színű városi díszítés miatt.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. július 12., csütörtök

Szokatlan számlázási rendszer a Harvíznél

A korábbitól eltérő módon számláz Székelyudvarhelyen a vízszolgáltató: a szolgáltatást április elejétől a Harvíz Rt. végzi, számláikat pedig kéthavonta juttatják el a magánházakhoz. A díjszabás is módosult, az árak egységesek minden olyan településen, ahol a Harvíz Rt. jelen van.

Kovács Eszter 2018. július 11., szerda

Megmaradhat ilyenformán az udvarhelyi „buliháromszög”?

Sorozatos lakossági bejelentések után a környezetvédelmi igazgatósággal karöltve újabb ellenőrzést végzett a helyi rendőrség a Szentimre utca és a Kőkereszt tér közé szorult buliháromszögnél. A mérés szerint a zajszint messze meghaladja a megengedettet.

Kovács Eszter 2018. július 09., hétfő

Lukács: nem érinti az udvarhelyi kórház alkalmazottait a házkutatás

Egy olyan marosvásárhelyi cég után kutattak a rendőrök, amellyel az udvarhelyi kórháznak is volt szerződése – mondta el lapunknak a Hargita és Maros megyében zajlott házkutatásokkal kapcsolatban Lukács Antal, az udvarhelyi kórház menedzsere.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. július 09., hétfő

Ma is fejtörést okozhatnak a tíz éve módosult házszámok

A székelyudvarhelyi Csere utcában lakó olvasónk panaszolta: a házszámok módosítása miatt problémái akadtak ügyintézéskor. Mint kiderült, tíz éve történt az újraszámozás, azóta a hasonló ügyek zöme megoldódott.

Kovács Eszter 2018. július 04., szerda

Megszépült a székelyudvarhelyi fül-orr-gégészet épülete, kizöldült az előtte lévő tér

Ünnepélyesen is átadták a székelyudvarhelyi kórház felújított hátsó udvarát, illetve bemutatták a fül-orr-gégészeti részleg épületén végzett javításokat. Az eseményen elhangzott, hogy a beruházás elsődleges haszonélvezői maguk a páciensek lesznek.

Kovács Eszter 2018. július 03., kedd

Több százezer lejnyi kárt okozott a pénteki áradás Székelyudvarhelyen

Lakossági kárbejelentés ugyan nem volt, viszont a polgármesteri hivatal illetékesei által összeállított lista szerint több mint 700 ezer lejnyi kár keletkezett a hétvégi zivatarok nyomán Székelyudvarhelyen. Az Árpád-patak medrében betonlapokat mozdított el a lezúduló víz.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. július 03., kedd

Afrikai sertéspestis: a felelős állattartással csökkenthető a kór terjedésének a veszélye

Az afrikai sertéspestis romániai megjelenése miatt az óvintézkedések fontosságára hívta fel a gazdák figyelmét Pál Ágoston székelyudvarhelyi körzeti állatorvos.

Kovács Eszter 2018. július 02., hétfő

Játszótérügyek Udvarhelyen: egyet átadnak, egyet pedig időlegesen bezárnak

Csupán néhány napot kell még várniuk a felső Bethlen-negyedi gyerekeknek, ugyanis a kivitelező becslése szerint ennyi elegendő, hogy bekössön a gyep, és megnyithassa kapuit az új Szabók utcai játszótér. A korábban átépített, tavaly megnyitott Tábor-negyedit viszont rövid időre kénytelenek bezárni.

Kovács Eszter 2018. június 27., szerda

Átfúrták az utat az aszfalt alatt

Elkezdődtek a munkálatok a Székelyudvarhely határában lévő Szejkefürdőn és közelében: év végéig kiépítik a szennyvíz- és ivóvízhálózatot. A vezetékeket mintegy 1,2 kilométer hosszan helyezik föld alá a bicikliút mentén.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. június 26., kedd

Csőtörések Udvarhelyen: először ott dolgoznak, ahol nagyobb a veszteség

Több mint egy hete folyik a víz Székelyudvarhelyen a Szarkakő utcában: az ott lakók már több fórumon is jelezték a problémát. A szolgáltató tud a meghibásodásról, viszont prioritást élvezett egy, a Bethlen Gábor utcában történt hasonló csőtörés, ahol nagyobb mennyiségű vízveszteség volt.

Kovács Eszter 2018. június 26., kedd

Udvarlej: saját digitális valutát fejlesztettek ki a programozók a Digitális Kalákán

Véget ért az első Digitális Kaláka Székelyudvarhelyen: nyolc erdélyi IT-s csapat negyvennyolc óra alatt dolgozott ki olyan prototípusokat, amelyek a közösséget szolgálják majd. Megtudhattuk, milyen lenne az Udvarlej.

Kovács Eszter 2018. június 25., hétfő

Csiperkeóriás a Hargitáról

Óriási, két tenyérnyi méretű gombát talált múlt héten a székelyudvarhelyi Demeter Sándor.

Kovács Eszter 2018. június 20., szerda

Két napig megállás nélkül dolgoznak majd a fejlesztőcsapatok

Negyvennyolc órás számítástechnikai vetélkedőt tartanak a hétvégén a székelyudvarhelyi Hargita Business Centerben. A Digitális Kaláka elnevezésű program eseményén tíz, IT-s szakemberekből álló csapat tíz ötlet digitális megvalósításán dolgozik majd.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. június 19., kedd

Ezekben az utcákban fognak jelentősebb aszfaltozást végezni Székelyudvarhelyen

A tavaszi kátyúzások után már jelentősebb aszfaltozási munkálatok is zajlanak Székelyudvarhelyen: teljesen új, egybefüggő burkolatot kapott például a Solymossy és a Fások utca, utóbbiban a járdafelületre is új aszfalt került.