Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Kovács Eszter 2020. január 29., szerda

Személyautó ütközött kisbusszal Udvarhelyszéken

Személyautó ütközött össze egy kisbusszal Siménfalva községben szerdán délután – tájékoztatott közleményben a Hargita megyei tűzoltóság.

Kovács Eszter 2020. január 29., szerda

Ilyen szépen még nem látott vezetéket romlani

Akárcsak tavaly télen, idén is látványos jégformák keletkeztek a Nagy-Küküllő székelyudvarhelyi szakaszán átívelő vízcsövek mellett, az elavult vezetékek ugyanis hőmérséklet-ingadozáskor rendszeresen megrepednek. A szivárgást többször kijavították, de a vezeték cseréjére lenne szükség.

Kovács Eszter 2020. január 27., hétfő

Bővülő ifjúsági programok a Tomcsa Sándor Színháznál

Folytatódik a székelyudvarhelyi színház nevelési programja, de saját színházi nevelési előadással is előrukkolnak tavasszal.

Kovács Eszter 2020. január 27., hétfő

MASZÍN: ahol a színházi ügyes-bajos dolgok megvitatására lehetőség van

A „gyermekbetegségekből” kinőve gördülékenyen zajló színházi fesztivált vezényelt le Székelyudvarhelyen a Magyar Színházi Szövetség. A mindössze három éve alakult szakmai szervezet az erdélyi közönség előtti bemutatkozáson túl színházszakmai képzések szervezését tűzte ki céljául.

Kovács Eszter 2020. január 19., vasárnap

Udvarhelyszék Kultúrájáért díjak – az értékteremtő, értékőrző munkát ismerték el

Tizenhetedik alkalommal nyújtották át az Udvarhelyszék Kultúrájáért díjakat vasárnap este Székelyudvarhelyen: a négy díjat olyanok kapták, akik értékteremtő, értékmentő, értékközvetítő munkáját végeznek közösségükben.

Kovács Eszter 2020. január 19., vasárnap

Öt nap alatt tíz előadás – rajt előtt a MAFESZT

Kezdődik a MAFESZT: a Magyar Színházi Szövetség (MASZIN) rendezte ötnapos színházi fesztivál házigazdája ezúttal a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház.

Kovács Eszter 2020. január 17., péntek

Szemet szúrtak a címerek, egyelőre elvitték a Patkóból

Névtelen feljelentések miatt ideiglenesen elszállíttatta a Márton Áron térre kihelyezett címerdomborműveket Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala. A Patkót egykor ékesítő öt címer reprodukcióját tavaly ősszel állították ki a téren.

Kovács Eszter 2020. január 16., csütörtök

Kivilágítatlan szekeret ütöttek el Székelykeresztúrnál

Nem volt ellátva fényjelzésekkel és fényvisszaverő felszereléssel az a lovas szekér, amelyet röviddel este hat után ütött el egy gépjármű Székelykeresztúr betfalvi kijáratánál – közölt lapunkkal Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Kovács Eszter 2020. január 15., szerda

Udvarhelyi Média Kft.: három és fél éve nem történt érdemi előrelépés

Továbbra sem történt érdemi előrelépés az Udvarhelyi Média Kft. ügyében: az Udvarhely napilapot kiadó önkormányzati vállalkozás működtetése miatt félmillió lejes kár érte Székelyudvarhely városát.

Kovács Eszter 2020. január 13., hétfő

MAFESZT: az erdélyi színházi szakma képviselői látogatnak Székelyudvarhelyre

Január 21. és 25. között a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház lesz a MAFESZT házigazdája. A Magyar Színházi Szövetség (MASZIN) harmadik alkalommal megrendezendő színházi szemléjén öt teátrum összesen tíz előadással várja a nagyérdeműt.

Kovács Eszter 2020. január 07., kedd

Zsebbe kell nyúlniuk a csendzavaróknak

Majdnem kétszeresére nő január végétől a csendháborításért kiszabható pénzbírság értéke, sőt, az e hónap 26-án hatályba lépő törvény arról is rendelkezik, hogy a notórius elkövetőket ismételten, akár 3000-6000 lejre is megbüntethetik a hatóságok. Ám, mint sok esetben, itt is van kiskapu.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2020. január 07., kedd

Előadások után közönségtalálkozót is tartanak idéntől a székelyudvarhelyi színháznál

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színháznál idéntől visszavezetik, rendszerezik az egyes előadások utáni közönségtalálkozókat. Legközelebb szerda este lesz ilyen.

Kovács Eszter 2020. január 06., hétfő

Még egy akadály előtt a babakelengye-program

Az első nagyobb siker után ismét akadályba ütközött a székelyudvarhelyi, „babakelengye-program” néven elhíresült családtámogatási kezdeményezés. Miután alapfokon a tanácsi határozat törvényessége mellett döntött a Hargita Megyei Törvényszék, a prefektusi hivatal fellebbezett a döntés ellen.

Kovács Eszter, Bíró Blanka, Gergely Imre 2020. január 02., csütörtök

Újszülöttek az év első napján Gyergyószentmiklóson és Székelyudvarhelyen

Kisfiú az év elsőszülöttje Gyergyószentmiklóson, Székelyudvarhelyen pedig egy kislány. A sepsiszentgyörgyi kórház szülészeti osztályán arról tájékoztattak, hogy idén ott még nem jött világra kisbaba.

Kovács Eszter 2019. december 31., kedd

Így óvjuk meg a kutyánkat a szilveszteri petárdázástól

Az óévbúcsúztatás óhatatlanul petárdazajjal jár, ilyenkor fontos kiemeltem figyelni a kutyák biztonságára. Szakembereket kérdeztünk, mit tehetünk, hogy megelőzzük a bajt.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. december 24., kedd

Karácsonyra és szilveszterre leállnak a munkálatokkal a székelyudvarhelyi utakon

Az ünnepek idejére leállnak az aszfaltozási és hálózatfelújítási munkálatok Székelyudvarhelyen, burkolatfeltörés csupán meghibásodás esetén történhet.