HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. szeptember 20., csütörtök

Késik a játszóterek felújítása, de év végéig meglesz

Hosszas előkészület után jövő héten elkezdődhet két újabb székelyudvarhelyi játszótér felújítása: a Tomcsa Sándor-lakónegyedi és a Gyepes bejárat szomszédságában lévő tér modernizálása mintegy 350 ezer lejbe kerül.

Kovács Eszter 2018. szeptember 20., csütörtök

Széles körben a vállalkozáskeltetésről – négynapos konferencia Székelyudvarhelyen

StartUp&Down, avagy Vállalkozz rá! címmel tartanak workshopokkal kiegészített konferenciát a székelyudvarhelyi inkubátorházban.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. szeptember 18., kedd

Magyarországi orvosok vizsgálják Kányád község lakóit

Több mint egytucatnyi anyaországi szakember végez ingyenes szűrővizsgálatokat a héten Kányád községben. Az érdeklődés nagy, a települések közti utaztatást a község vezetősége magára vállalta.

Kovács Eszter 2018. szeptember 17., hétfő

Zetelaka, és a gyümölcsfesztivál többi díjazottja

A kultúrprogram, kóstolgatás, előadások és kézműves-foglalkozások mellett idén is több verseny és vetélkedő színesítette az Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivált.

Kovács Eszter 2018. szeptember 17., hétfő

Táncban, zenében, ízekben és színekben gazdag volt a hétvége Székelyudvarhelyen

A második Erdélyi Táncháztalálkozó és a tizedik Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál egybefonódása nemhogy elnyomta, hanem erősítette egymást. Rég nem látott pezsgés volt a városban, több ezer látogatót vonzott a bőség- és folklórünnep.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. szeptember 13., csütörtök

TomcsApp és új honlap az udvarhelyi színháznál

Arculatfrissítéssel kezdi a 2018–2019-es évadot a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház: megújult honlappal és telefonos applikációval teszik aktívabbá és interaktívabbá a közönséggel való kommunikációt. Rá lehet kattani.

Kovács Eszter 2018. szeptember 13., csütörtök

Önismereti csoport indul Székelyudvarhelyen, férfiak és nők jelentkezését várják

Székelyudvarhelyen eddig példátlan vállalkozásba fogott Szalay Zsuzsanna pszichológus és Asztalos Lehel szociálpedagógus: vegyes önismereti csoportot indítanak, amelybe szeptember 15-éig húsz év fölötti nők és férfiak jelentkezését várják.

Kovács Eszter 2018. szeptember 13., csütörtök

Fuss Neki! – futók kerestetnek

Elkezdődött a futók jelentkezése a hetedik Fuss Neki! székelyudvarhelyi adománygyűjtő akcióra. A jótékonysági futás október 14-én lesz a megszokott helyszínen, a Városi Parkban.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. szeptember 12., szerda

Hétvégén gyümölcsfesztivál

A Kárpát-medence leg(t)ízesebb fesztiváljára készül Udvarhelyszék: a hétvégén tartják a gyümölcsfesztivált. A rendezvény immár a tizedik, és tavalyhoz hasonlóan az Erdélyi Táncháztalálkozóval karöltve színes, ízes, értékmegőrző programmal várja a látogatókat.

Kovács Eszter 2018. szeptember 11., kedd

Tizedszer tartják meg az udvarhelyi kortárs színházi találkozót

Romániai magyar és román kortárs alkotók találkozója, színvonalas színházi kavalkád, és immár a tizedik: ezúttal szeptember 17. és 22. között rendezi meg a Tomcsa Sándor Színház a DráMÁt Székelyudvarhelyen.

Kovács Eszter 2018. szeptember 11., kedd

Reneszánsza van a táncházmozgalomnak

Tavaly több ezren jártak csodájára az Erdélyi Táncháztalálkozónak: negyven évvel a világ első, akkor is Székelyudvarhelyen megrendezett táncháztalálkozója után az Udvarhely Néptáncműhely vállalta fel, hogy újraéleszti a rendezvényt. A második, kétnapos találkozót a hétvégén tartják.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. szeptember 06., csütörtök

A lakóknak is vannak ötleteik, nem is akármilyenek

Lezárult a székelyudvarhelyi Szólj bele! program jelölési szakasza. A közel harminc projektet előbb a polgármesteri hivatal illetékesei elemzik, majd október végéig lehet szavazni a megvalósítandó ötletekre.

Kovács Eszter 2018. szeptember 05., szerda

Facebookon indult a szócsata, kétszeri összeverekedéssel folytatódott, majd kórházba szállítással végződött

A közösségi hálón indult a szócsata, majd tettlegességig fajult: szerdán délben Székelyudvarhelyen, az 1918. december 1. utcában, a bevásárlóközpont szomszédságában két férfi verekedett össze. A helyszínre az állami és a helyi rendőrség, illetve a csendőrség is kiszállt.

Kovács Eszter 2018. szeptember 04., kedd

Mozgalmas évadra készülnek: fesztiválok és jubileumi ünnepség a Tomcsa Sándor Színháznál

Megújult honlappal, új logóval, mobilapplikációval és egy minden eddiginél gazdagabb programtervvel várja a nézőket a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház a 2018/2019-es évadban. A héten már teljes árban lehet bérletet váltani.

Kovács Eszter 2018. augusztus 22., szerda

Rekordidő alatt elfogyott a rekordméretű kürtős

Tízfős farkaslaki csapat készítette el Debrecenben a 13 méter és 5 centiméter hosszú kürtőskalácsot, amellyel magyar rekordot döntöttek. A Kovács–Kovács Kalács által sütött rekordkürtős percek alatt el is fogyott.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. augusztus 22., szerda

Szolgálati lakások épülnek Székelyudvarhelyen az egészségügyi dolgozóknak

Kettős céllal kezdeményezték az egészségügyben dolgozóknak szánt szolgálati lakások építését Udvarhelyen: az egyre fokozódó lakáskrízis megoldásáért, illetve a helyi szakemberek itthon tartásáért. A huszonnégy szolgálati lakás a kórház közelében épül meg.