HIRDETÉS
Kovács Eszter 2017. szeptember 18., hétfő

Elhagyta az üléstermet az RMDSZ-frakció

Rövid soron kívüli ülést tartott Székelyudvarhely önkormányzati képviselő-testülete: egyebek mellett az egészségügyben dolgozóknak szánt szolgálati lakások építésére pályáznának, ehhez kellett elfogadniuk a szükséges dokumentációt.

Kovács Eszter 2017. szeptember 18., hétfő

Kisgyermeket ütöttek el Fenyéden

Vasárnap délután a 138-az számú megyei úton a Székelyudvarhely felé közlekedő hetven éves, oroszhegyi P. A. nem tudott időben lefékezni, és elgázolta az úttesten szabálytalan helyen átkelő hét éves M. D-t.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2017. szeptember 14., csütörtök

Színvonalas tartalom: kezdődik a dráMA

Számos programmal kecsegtet a kilencedik dráMA, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház kortárs színházi találkozója. A fesztiválra ezúttal több belföldi társulat és neves meghívott érkezik.

Kovács Eszter 2017. szeptember 13., szerda

Munkát, kapcsolatrendszert és szakmai tudást nyújtanak az inkubátorház lakóinak

Bizniszreggelire hívott a székelyudvarhelyi vállalkozói inkubátorház: a térségünkben még újdonságnak számító rendezvény célja az udvarhelyszéki vállalkozók szakmai tudásának fejlesztése és az együttműködés megerősítése.

Kovács Eszter 2017. szeptember 13., szerda

Támogatásra érdemes közösségi programokból nincs hiány

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány idén is megszervezi a Fuss neki! elnevezésű adománygyűjtő akciót. A közösségi futást október 15-én, vasárnap tartják. Az akcióban minden évben civil szervezetek, adományozók (magánszemélyek, vállalkozások) és önkéntesek vesznek részt.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2017. szeptember 12., kedd

Nagyban gondolkodnak a Kipi-Kopinál

Elkészült a Kipi-Kopi Napközi Otthon korszerű konyhája és ebédlője, a Bethlenfalván lévő tanintézet mellett azonban nagyméretű, több korosztályt is kiszolgáló játszóteret és sportpályát is kialakítanak. Ez a város fiataljai előtt is nyitva áll majd.

Kovács Eszter 2017. szeptember 11., hétfő

A tevékenység, amely túlmutat a klasszikus délutáni foglalkozásokon

Márciusban kezdte el a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatásával foglalkozó programját a Gyulafehérvári Caritas Szociális Gondozás ágazata. Az eltelt több mint fél év tapasztalatairól, a tevékenységekről tartottak beszámolót a program koordinátorai.

Kovács Eszter 2017. szeptember 11., hétfő

Szeptemberre lesz fizetés a Hargita megyei gyermekvédelmi igazgatóságnál

Megoldódni látszik, legalábbis időszakosan a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság anyagi válsága: a pénzügyminisztérium honlapján hétfőn jelent meg az a költségvetés-módosítási tervezet, mely 2 millió 713 ezer lejt irányoz elő az intézménynek.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2017. szeptember 11., hétfő

Kutyaivartalanítás Székelyudvarhelyen, aztán Csíkban is

A gazdátlan ebek elterjedésének szabna gátat svájci támogatással a szeptember 15-én kezdődő ivartalanítási akció, amelyben a menhelyi kutyák, a gyári és lakótelepi gazdátlan ebek, valamint a háztartásban lévő házőrzők részesülhetnek Székelyudvarhelyen.

Kovács Eszter 2017. szeptember 06., szerda

Erre is van példa: nem voltak megelégedve az aszfaltozással, nem vették át a munkát

Minőségbeli kifogások miatt a polgármesteri hivatal nem tudta átvenni a székelyudvarhelyi II. Rákóczi Ferenc utca egyik leaszfaltozott szakaszát, ezért a kivitelezőnek év végéig újra kell aszfaltoznia.

Kovács Eszter 2017. szeptember 06., szerda

Molnos Zoltán képei Bécsben

A bécsi Phantasten Museumban látható a székelyudvarhelyi Molnos Zoltán negyvennyolc festménye szeptember végéig.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2017. szeptember 06., szerda

Feljelenti a Kauflandban provokáló vloggert az EMNP

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az udvarhelyi Kauflandnál történt incidens ügyében az Erdélyi Magyar Néppárt helyi és Hargita megyei szervezete, arra hivatkozva, hogy a Facebookon közzétett videóval gyűlöletre szított készítője.

Molnár Rajmond , Kovács Eszter 2017. szeptember 05., kedd

Garat- és székletvizsgálatok: szükséges lehet, de nem kötelező

Noha néhány éve még garat- és székletvizsgálatot kértek beiratkozáskor a csíkszeredai óvodákban és napközikben, manapság a legtöbb helyen már csak a kötelező háziorvosi igazolás szükséges. A szűrésekre az esetleges közösségi fertőzések elkerülése miatt lehet szükség.

Kovács Eszter 2017. szeptember 01., péntek

Még folyamatban van a szejkefürdői strand ügyének kivizsgálása

Bizottság vizsgálja majd ki a szejkefürdői strand kádasfürdőjébe szóló bérletekkel történt visszaélést, a testület tagjait azonban még nem nevesítette a székelyudvarhelyi városvezetőség. A szejkei strand bezárása a csütörtöki önkormányzati ülésen is szóba került.

Kovács Eszter 2017. szeptember 01., péntek

A diszkriminációellenes tanács is vizsgálatot indít a Kaufland miccsezőjénél történtek miatt

Orkánerejű médiabotrányt generált az a videó, melyben egy román anyanyelvű vásárlót, állítása szerint etnikai alapon nem szolgáltak ki a székelyudvarhelyi Kaufland áruház miccsezőjénél. Mint azonban kiderült, provokáció áldozatául esett az áruház kiszolgálónője.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2017. augusztus 31., csütörtök

Megújul Székelyudvarhelyen a köztéri Jézus-szobor

Restaurálják Székelyudvarhely első köztéri szobrát. A Márton Áron téren lévő, matuzsálemi korú Jézus-szobor homokkőből készült, korábbi szakszerűtlen megtisztítása miatt pedig gyors állagromlás nyomait mutatta.