Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Kovács Eszter 2019. szeptember 16., hétfő

Aszfaltoznak, vezetéket, kockakövet cserélnek Székelyudvarhelyen – mindezt egyszerre

Ahol nem a gázvállalat, ott a vízszolgáltató végez vezetékcserét, másutt pedig a helyi polgármesteri hivatal megbízásából zajlik az útkarbantartás: Székelyudvarhely majd minden utcájában ásnak, visszatömnek, aszfaltoznak vagy aszfaltozni fognak.

Kovács Eszter 2019. szeptember 15., vasárnap

Versenyek és bringás kávé a Mobilitás Hetén

A Mobilitás Hete alkalmából a Szekler Teker Egyesület, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalával partnerségben közös I bike Udvarhely nevű kerékpáros akciót hirdet. A cél az alternatív közlekedésre való nevelés és hangsúlyosan a kerékpáros közlekedés ösztönzése a Székelyudvarhelyi forgalomban.

Kovács Eszter 2019. szeptember 15., vasárnap

Egy hétig csak DráMA

Hétfőn rajtol a 11. DráMa, azaz a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház kortárs színházi találkozója, amely ezúttal új koncepcióra alapoz, amelyben a néző kerül előtérbe.

Hallgassa online rádióinkat
Kovács Eszter 2019. szeptember 12., csütörtök

Megtelt az első KupakSzív Székelyudvarhelyen

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány és a Color Metal Kft. közös projektjének részeként a város kilenc pontján helyeztek el kupakgyűjtő edényeket, egyrészt a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítéséért, másrészt hogy az így befolyó összegből további környezetvédelmi projekteket tá

Kovács Eszter 2019. szeptember 12., csütörtök

DokLavina: csütörtökön jön a második hullám

Nemzetközileg elismert dokumentumfilmekkel és valódi zenei csemegével rukkolt elő a Lavina Arts & Lifestyle Egyesület: a programok Székelyudvarhelyen és Székelykeresztúron zajlanak.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. szeptember 12., csütörtök

Hétvégén Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál

Az Erdélyi Táncháztalálkozóhoz társultan szeptember 13. és 15. között tartják meg Székelyudvarhelyen a XI. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivált. Bőségünnep lesz idén is, a térségből tizenegy közösség kínálja majd a gyümölcstermékek legjavát.

Kovács Eszter 2019. szeptember 11., szerda

Székelyudvarhelyen mutatkozik meg a néptánc és a népzene ereje

Több mint száz zenész, több mint ezer táncos, több mint táncháztalálkozó – és valóban, a szeptember 13–15. között Székelyudvarhelyen megrendezendő Erdélyi Táncháztalálkozó immár hagyomány, amelynek több évtizedes múltja és remélhetőleg évtizedekig tartó jövője is lesz.

Kovács Eszter 2019. szeptember 09., hétfő

Kerékpársávokat festenek fel Székelyudvarhelyen, változik a forgalmi rend

Jóváhagyták a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányságnál a székelyudvarhelyiek által benyújtott terveket, így elkezdődhet a kerékpársávok felfestése a Bethlen Gábor utcában és a Bethlenfalvi úton. A város egyik legforgalmasabb útszakaszán néhány éve megoldásra vár a biciklisek kérése.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. szeptember 09., hétfő

A Térerő vitte haza a Siculus nagydíját

A sepsiszentgyörgyi Térerő együttes lett a székelyudvarhelyi Siculus Fesztivál nagydíjasa: a dicsőség mellett ezer eurós fődíjat vihettek haza.

Kovács Eszter 2019. szeptember 04., szerda

Ismét teljes a Patkó: visszahelyezték a címereket Székelyudvarhely főterére

Állandó kiállítás formájában régi helyükre kerültek vissza a patkóbeli címerek Székelyudvarhelyen. Hetvennyolc évvel ezelőtti felavatása óta végre a maga teljességében kapta vissza a Márton Áron teret az udvarhelyi közösség.

Kovács Eszter 2019. szeptember 04., szerda

Még várják az udvarhelyiek város(sz)építő ötleteit

Jövő vasárnapig lehet még ötletekkel előrukkolni az idei Szólj bele! programban: a székelyudvarhelyi kezdeményezés lényege, hogy a városi költségvetés egy részének elköltéséről közvetlenül a lakosok dönthetnek.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. szeptember 03., kedd

Visszahelyezik az öt domborműcímert a Patkóba

Ünnepélyes keretek között, testvérvárosi szerződéskötés mellett helyezik vissza az öt domborműcímer reprodukcióját a székelyudvarhelyi Márton Áron térre szerdán. Határozott lakossági igényre válaszolt a városvezetés.

Kovács Eszter 2019. szeptember 01., vasárnap

Falunap, amely egy kisebb fesztivállal ér fel

Érdekes kettősség jellemezte az idei Farkaslaki Szenes Napokat: a Kalonda-tetőn immár hagyományossá vált rendezvény továbbra is megőrizte falunap jellegét, mindemellett azonban a szervezők egyértelműen fesztiválos elemekkel bővítették a kínálatot.

Kovács Eszter 2019. augusztus 22., csütörtök

Zúgolódnak a székelyudvarhelyi sofőrök: túrnak az egész városban

Hetek óta zajlik a gázvezetékcsere Székelyudvarhelyen, ráadásul ezzel párhuzamosan a polgármesteri hivatal hozzáfogott a kockaköves utcák újrakövezéséhez is: értelemszerűen a város több pontján is forgalomkorlátozás van érvényben. Gyakori a torlódás, a dugó – elfogyóban van a sofőrök türelme.

Kovács Eszter 2019. augusztus 19., hétfő

Betekintés a honfoglaló ősök korába – megnyitották a Puszták aranya kiállítást

Az államalapítás ünnepének előestéjén nyitották meg a nagyszentmiklósi aranykincset ismertető, Puszták aranya című tárlatot Székelyudvarhelyen: a Haáz Rezső Múzeum időzítése nem véletlenszerű.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. augusztus 19., hétfő

Hol dobbannak a Kupakszívek?

A Color Metal Kft. kezdeményezésére, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány közreműködésével kilenc Kupakszívet helyeztek ki Udvarhelyszéken. Hogy mi is ez a Kupakszív? Pillepalack-kupakok gyűjtőpontja, ezen túl pedig újabb jó példája a közösségi összefogásnak.