Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Kovács Eszter 2019. július 20., szombat

Élhető a műanyagmentesség Székelyföldön?

Noha még messze állunk a nyugatitól, de Székelyföldön is évről-évre nő a lakosság által termelt hulladék mennyisége. Szakemberek szerint elsősorban az egyre több csomagolás okolható a jelenségért. Ezzel szemben a környezettudatosságra ösztönző kezdeményezések is egyre gyakoribbak a régióban, ilyen a műanyagmentes július is.

Kovács Eszter 2019. július 19., péntek

Két gyermek támogatásáért fogtak össze ezúttal a motorosok

Két kisgyermeken segítettek a székelyföldi motorosok: az idei SZMÖ Motoros Fesztivál (Biker Festival) bevételének egy részét, illetve számtalan adományozó felajánlását szánták jótékony célra.

Kovács Eszter 2019. július 19., péntek

Őrizetbe vették, pénzhamisítással gyanúsítják a „játékpénzest”

Pénzhamisítás és csalás gyanújával kezdeményezik az előzetes letartóztatását annak a 46 éves székelyudvarhelyi férfinak, aki a rendőrség szerint online rendelt hamis euró- és dollárbankjegyeket. A  DIICOT kommandós egysége csütörtökön házkutatás során foglalta le a pénzt.

Hallgassa online rádióinkat
Kovács Eszter 2019. július 18., csütörtök

Hungarikumok Székelyudvarhelyen

A Hungarikumokat ismertető tárlat nyílt meg csütörtökön a székelyudvarhelyi Művelődési Ház előtéri kiállítótermében. A nagyváradi Magyar Polgári Egyesület által elkészített kiállítási anyag a hetven Hungariumot sorakoztatja fel.

Kovács Eszter 2019. július 18., csütörtök

Székelyudvarhelyen is tüntetnek a magyarságot ért atrocitások miatt

Csíkszereda és Sepsiszentgyörgy után Székelyudvarhelyen is tüntetést szervez az Erdélyi Magyar Néppárt: az úzvölgyi esemény apropóján július 23-án délután várják a székelyudvarhelyieket a főtérre, hogy fejezzék ki nemtetszésüket az erdélyi magyarságot ért atrocitás kapcsán.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. július 18., csütörtök

Játékpénzzel fizetett, kommandósok rúgták be az ajtót

Házkutatást tartott csütörtökön Székelyudvarhelyen a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) kommandós egysége. Mint megtudtuk, hamis pénz után kutattak, miután valaki játékpénzzel fizetett egy boltban.

Kovács Eszter 2019. július 17., szerda

Gálfi: „Én nem lopok, másokat sem engedek lopni”

Közleményt jelentetett meg Facebook-oldalán Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere a hétfői MPP-s tisztújító gyűlés, illetve a párt helyi szervezetén belül kialakult konfliktus kapcsán. „Én nem lopok, és ez nagyon sok embernek tetszik. Másokat sem engedek lopni, de ez már egyes érdekköröknek nem tetszik” – írja.

Kovács Eszter 2019. július 11., csütörtök

Szentendrén „kel életre” Székelyudvarhely egykori postahivatala

A régen postahivatalként működött székelyudvarhelyi ingatlan rekonstrukcióját tűzte ki célul a szentendrei skanzen, partnerségben az udvarhelyi Haáz Rezső Múzeummal. Az ingatlanban valamikor a Magyar Királyi Postahivatal is működött.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. július 11., csütörtök

Már a polcokra kerültek az adományba kapott könyvek

Kétszáz új kötettel gazdagodott a székelyudvarhelyi városi könyvtár gyerekrészlegének gyűjteménye: magánkezdeményezésre több mint hatezer lej értékben gyűltek adományok, amelyek már fel is kerültek a téka polcaira.

Kovács Eszter 2019. július 09., kedd

Eltüntették a magyarellenes falfirkákat

Egy veder festékbe és két szürke színű spraybe került az UTCA (Udvarhelyért Tesszük Civil Akciócsoport) hétfői magánakciója: a civilek lefestették a székelyudvarhelyi Sziget lakótelepi kazánházra mázolt magyarellenes feliratokat.

Kovács Eszter 2019. július 09., kedd

Startol az újabb Szólj bele! program Székelyudvarhelyen

Ismét lehet pályázni a Székelyudvarhelyen tavaly elindított Szólj bele! közösségi ötleteket megvalósító program kiírásaira. A Székelyföldön egyedi kezdeményezés lényege, hogy a helyi költségvetés egy részének elköltéséről maguk a lakók döntenek.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. július 09., kedd

Gyűlöletkeltő falfirkák Székelyudvarhelyen

Ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentést a székelyudvarhelyi Sziget lakótelepi kazánház falára firkált magyarellenes feliratok miatt. A vandálok piros festékkel egyebek mellett azt festették az ingatlan oldalára, hogy Erdély román föld.

Kovács Eszter 2019. július 09., kedd

Gőzerővel zajlik a gázvezetékcsere Székelyudvarhelyen

Több mint húsz székelyudvarhelyi utcát csatlakoztattak új gázvezetékrendszerre az elmúlt héten, és az elkövetkező napokban is gőzerővel zajlanak a munkálatok városszerte, egyszerre három alvállalkozó végzi a munkát.

Kovács Eszter 2019. július 07., vasárnap

Kétnyelvű helységnévtáblákat rongáltak Etéden

Három helységnévtáblát rongáltak meg Etéden: a kétnyelvű táblákon lefestették a magyar feliratot.

Kovács Eszter 2019. július 04., csütörtök

Építik már Székelyudvarhely fedett jégpályáját

Megérkeztek a fémszerkezet alkotóelemei, a munkával megbízott szakcég pedig csütörtökön hozzá is látott az összeállításukhoz, előreláthatóan idén már elkészül Székelyudvarhely fedett jégpályája.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. július 03., szerda

Kétszeres volt a túljelentkezés az IT-mentorprogramra

Több mint kétszeres túljelentkezés volt az Udvarhelyszéki U-Hub IT&C Közösség 2019-es mentorprogramjára. Az immár harmadszor meghirdetett projekt részeként székelyudvarhelyi IT-cégeknél gyakorlatoznak, illetve szoftverfejlesztési képzésen vehetnek részt informatika szakos egyetemi hallgatók.