HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. május 23., szerda

Közös zumbázás és salátakészítés: egészséghetet tartanak az egyik székelyudvarhelyi iskolában

Egészséghetet tartanak a székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskolában: a több napot felölelő rendezvénysorozat leglátványosabb eseményére látogattunk el szerdán, amikor az iskolaudvaron több száz kisiskolás készített gyümölcs- és zöldségsalátát.

Kovács Eszter 2018. május 22., kedd

Digitális Kaláka: IT-sek jelentkezését várják az ötletek kivitelezésére

Tíz nappal meghosszabbították a határidőt, így május 31-ig várják azon IT-szakemberekből álló csapatok jelentkezését, akik részt vennének az első udvarhelyi Digitális Kalákában.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. május 13., vasárnap

Elindultak Parajdról a csíksomlyói búcsúba tartó zarándokok

Mintegy százfős csapat indult el gyalogosan vasárnap reggel Parajdról a Mária-úton, ezzel kezdetét vette a 2018-as csíksomlyói pünkösdi zarándoklat Udvarhelyszéken.

Kovács Eszter 2018. május 10., csütörtök

Gyógyszergyártók kezében a brassói fiú élete

Zolika négy éve szólalt meg utoljára: születésnapján azt mondta, „hóember”. Azóta – állapota súlyosbodása miatt – hallgatásba merült. A kisfiú Hunter-szindrómás, egyike a világszerte nyilvántartott mintegy kétezer ilyen betegnek.

Kovács Eszter 2018. május 09., szerda

Hőszigetelési munkálatok kezdődtek el Udvarhelyen – jókora önrésszel

Elkezdték Székelyudvarhelyen a Mihail Kogălniceanu utcai tömbház hőszigetelését, idén azonban csak a tetőszerkezetet cserélik ki. Jó hír viszont, hogy a program pályázati kritériumai egyszerűsödtek, így újabb három épület hőszigetelését pályázta meg a város.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. május 08., kedd

Elhúzódó beruházás után Udvarhely végre átveszi a Bányai sporttermét

Hosszú idő után sikerült kijavítani a vizesblokkot a székelyudvarhelyi Bányai János Szakközépiskola sporttermében, így az ingatlant – amelyet 2010-ben kezdtek építeni és 2012-ben nyitottak meg, majd tavaly nyáron bezártak – a héten átvette az Országos Befektetési Ügynökségtől a város.

Kovács Eszter 2018. május 07., hétfő

Idén három játszóteret kellene felújítani Székelyudvarhelyen

Még májusban elkészül Székelyudvarhelyen a Szabók utcai játszótér, és a tervek szerint két másikat is teljesen felújíttat idén a székelyudvarhelyi városvezetés. A Megújulnak játszótereink program eddig az ütemterv szerint halad.

Kovács Eszter 2018. május 06., vasárnap

Az ország legjobbjai között az udvarhelyi séf

Rangos belföldi versenyre készül a székelyudvarhelyi Balázs Hunor, a séf ugyanis bejutott a Selgros Románia és a Pro Tv által rendezett Arena Bucătarilor elnevezésű verseny elődöntőjébe.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. május 02., szerda

Jöttek, láttak, és megint a semmivel maradtak

Betelt a pohár az árvátfalviaknál, azonban nem vízzel, abból ugyanis hiány van a faluban. Kereken öt éve, hogy a település magasabban fekvő részein nem működik a szolgáltatás, így a helybéliek vedrekkel hordják a vizet a közkútról. A megoldás az udvarhelyi hálózatra való rácsatlakozás lenne...

Kovács Eszter 2018. május 01., kedd

Kerékpárral a Szejkefürdőre

Idén is a megszokott forgatókönyv szerint zajlott a városi majális Székelyudvarhelyen: reggel fúvós ébresztővel kezdődött a nap, majd a város két pontján, a Márton Áron téren és a Bethlen-negyedi parknál gyülekeztek a kerékpárosok, innen indult a karaván a Szejkefürdőre.

Kovács Eszter 2018. április 26., csütörtök

Sok adomány gyűlt a diákoktól, a helyi rendőrséget is bevonták a szétosztásba

Tizenöt rászorulót leptek meg tartósélelmiszer-csomaggal csütörtök délután a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség munkatársai és a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium diákjai.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. április 25., szerda

Új játékokkal szerelik fel a bölcsőde udvarát

Mintegy ötven szép, színes kültéri játékkal gazdagodott a székelyudvarhelyi bölcsőde: a játékelemek a hátsó udvaron kapnak helyet, ahol folyamatban van az új, gyermekbarát játszófelület és zöldövezet kialakítása.

Kovács Eszter 2018. április 25., szerda

Ennyit pályáztak és ennyivel támogatja a civileket a székelyudvarhelyi városvezetés

Elbírálták a székelyudvarhely polgármesteri hivatal kiírására benyújtott pályázatokat, a támogatási jegyzéket a városháza honlapján a Civil szervezetek, Pályázatok 2018, majd az Eredmények fül alatt lehet megtekinteni.

Kovács Eszter 2018. április 22., vasárnap

Már csak egy engedély kell, és nekifoghatnak a Homoród utcai híd teljes felújításához

Nem felújítás történt Székelyudvarhelyen a Homoród utcai hídnál, csupán kis kijavítást végeztek. Az átkelő teljes felújítására szándék és pénz is van, a munkához azonban a Maros Vízügyi Hatóság engedélye is szükséges. Erre vár a polgármesteri hivatal illetékes osztálya.

Kovács Eszter 2018. április 22., vasárnap

Udvarhelyi fiatalok az internetes zaklatás ellen

Az internetes zaklatás aktualitása sarkallta arra a székelyudvarhelyi Benedek Elek Pedagógiai Líceum diáktanácsát, hogy megtörjék a hallgatást és nyíltan beszéljenek arról, amit sokan legszívesebben elhallgatnának.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. április 19., csütörtök

Népszerű Udvarhely város applikációja

Több mint 2500-an töltötték már le a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal Udvarhely Ma nevű applikációját.