Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Kovács Eszter 2019. november 13., szerda

Nem érdemes sunyizni, most csak a zöldhulladékot viszik el ingyenesen

Javában zajlik a betakarítások, őszi metszések után maradt zöldhulladék elszállítása Székelyudvarhelyen, a hulladékot az RDE Harghita Kft. gyűjti be és kezeli. Nyomatékosan felhívják azonban a lakosság figyelmét: lombtalanításról és nem lomtalanításról van szó.

Kovács Eszter 2019. november 12., kedd

Gyerekfelügyeletet is biztosít a székelyudvarhelyi színház

Rendhagyó és hiánypótló szolgáltatást indít a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház: azoknak a kisgyermekes szülőknek segítenek, akiknek nehézséget okoz a gyerekfelügyelet megszervezése a színházba járó estéken. 

Kovács Eszter 2019. november 10., vasárnap

A székelyudvarhelyi viszonyokat tükröző nevelésszínházi darabot láthat a diákság

Szintet lépett a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház SzínT elnevezésű színházi nevelési programja: a budapesti színházi neveléssel foglalkozó módszertani műhellyel, a Nyitott Körrel alakítottak ki hosszú távú, határon átívelő együttműködést, amelynek saját produkció lesz majd az eredménye.

Kovács Eszter 2019. november 09., szombat

Telt ház fogadta a Tenkes kapitányát

Telt ház előtt mutatta be Székelyudvarhelyen a Tenkes kapitánya című táncjátékot a Magyar Nemzeti Táncegyüttes csütörtök este. A Kárpát-medencei turné kilencedik állomása volt a székelyudvarhelyi.

Kovács Eszter 2019. november 06., szerda

Dugóoszlató jelzőlámpák Székelyudvarhelyen

Székelyudvarhely négy forgalmas, jelzőlámpával is ellátott útkereszteződésébe forgalomfigyelő kamerákkal ellátott rendszert építettek ki. A fejlesztés lényege, hogy az adott útszakaszon közlekedő járművek számának függvényében váltanak a lámpák zöld vagy piros színűre.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. november 05., kedd

Nagykorúsítás előtt a Székelyudvarhelyi Kamarazene-fesztivál

Három kontinensről, hat országból érkeznek zenészek Székelyudvarhelyre jövő héten: hétfőn, november 11-én kezdődik a 17. Székelyudvarhelyi Kamarazene-fesztivál.

Kovács Eszter 2019. november 04., hétfő

Átadták a székelyudvarhelyi új szociális lakásokat

Közel egyévnyi késés után átvehette a lakáskulcsokat a 48, új szociális lakásra jogosult székelyudvarhelyi család. A Cserehát lakótelepen már hónapok óta készen állt az újonnan épített tömbház, a gáz- és áramszolgáltató késlekedése miatt azonban késett a lakásátad&a

Kovács Eszter 2019. október 27., vasárnap

Gyertyagyújtás az autonómiáért

Több száz gyertya lángja lobbant fel Székelyudvarhelyen, a Dávid Ferenc téren vasárnap délután: Székelyföld körvonalát jelölték meg mindazok, akik kitartanak az autonómiatörekvések mellett. Ez alkalomból a térség több településén is őrtüzeket gyújtottak, azt üzenve, hogy Székelyföld létezik.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. október 25., péntek

Biciklisávos vitába torkollott a távfűtés témájában összehívott rendkívüli ülés

Tanácskozni hívták össze a székelyudvarhelyi képviselő-testületet, majd végül mégis elhalasztották a napirend elfogadását. A meghiúsult ülés azonban jó alkalmat adott arra, hogy a Bethlen Gábor utcai vállalkozók újfent kifejezzék nemtetszésüket azért, hogy három hete az utcában eltörölték a parkolást.

Kovács Eszter 2019. október 24., csütörtök

Drágult a szemétszállítás Udvarhelyen, és tovább drágulhat, ha nem gyűjtenek szelektíven

Október elsejétől személyenként 2,62 lejjel emelkedik a hulladékszállítás havi díja Székelyudvarhelyen. Az áremelést az RDE Harghita Kft. kérésére még augusztusi soros ülésén szavazta meg az önkormányzati képviselő-testület. A szakcég a szolgáltatás drágulásával indokolta az emelést.

Kovács Eszter 2019. október 24., csütörtök

Cigisdoboz, sörösflakon a játszótéren

Mindennaposak a rongálások és a szemetelés Székelyudvarhely játszóterein – a napokban egy felháborodott édesanya a közösségi hálón tette közzé a szemetes, Kuvar lakónegyedi játszótéren készült fényképeit.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. október 23., szerda

Mert egy nép azt mondta: „Elég volt.”

Megújult forgatókönyvvel, látványos műsorral ünnepelte a 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóját Székelyudvarhely. A szabadság napjának délutánján nem maradt el a megszokott fáklyás felvonulás.

Kovács Eszter 2019. október 21., hétfő

Színvonalas koncertsorozattal kecsegtet a Székelyföldi Filharmónia

Idén is megtartja a már hagyományos Őszi Zenei Kavalkádot a Székelyföldi Filharmónia: a klasszikus zenei fesztivál neves hazai és külföldi előadókat vonultat fel Székelyudvarhelyen.

Kovács Eszter 2019. október 18., péntek

Elkezdődött Székelyudvarhely legédesebb fesztiválja

Az Örösi Méhészegylet idén is mézünnepre invitálja Udvarhelyszék apraja-nagyját: pénteken délután hálaadó istentisztelettel, valamint fáklyás felvonulással vette kezdetét a Mézes Napok Székelyudvarhelyen.

Kovács Eszter 2019. október 15., kedd

A fehér bot napja – ilyen még nem volt Székelyföldön

Látássérült gyerekek fehér bottal?! – ezzel a meghökkentő címmel tartottak egész napos rendezvényt kedden Székelyudvarhelyen: a Romániai Magyar Nemlátók Egyesülete fehér botokat ajándékozott a térségbeli gyengén látó és nemlátó gyermekeknek. 

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. október 13., vasárnap

Kreatív közösség, bimbódzó gazdasági keltető a székelyudvarhelyi inkubátorház

Tenni akar a közösségért, nyitott, szeretne tanulni és saját területén valamilyen szempontból innovatívat alkot: ez a székelyudvarhelyi Hargita Business Centerben „lakó” fiatal vállalkozó fantomképe. Az inkubátorházban ma már presztízs bentlakónak lenni, nem utolsó sorban pedig nagyon megéri.