HIRDETÉS
Kovács Eszter 2017. november 15., szerda

Egymás után újulnak meg a székelyudvarhelyi játszóterek

Elkészült a Tábor-negyedi, és hamarosan hozzáfognak a Szabók utcai játszótér felújításához is, de már azt is lehet tudni, hogy jövőre hol folytatódik a Megújulnak játszótereink program.

Kovács Eszter 2017. november 15., szerda

Az adófizetés mellett több „papírügyet” is otthonról lehet majd intézni Udvarhelyen

Bővítik az e-ügyintézési szolgáltatásokat Székelyudvarhelyen: az adók, illetékek és bírságok online befizetése mellett különböző igazoló okiratokat, kérvényeket hamarosan már elektronikus úton is lehet igényelni, illetve benyújtani a városházán.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2017. november 13., hétfő

Különdíjas a Székelyföldi Legendárium rajzfilmje

Két különdíjjal értékelték a Székelyföldi Legendárium legújabb rajzfilmjét a Lakiteleki Filmszemlén.

Kovács Eszter 2017. november 07., kedd

Közel hetven, veszélyesnek minősített fát vágtak ki Székelyudvarhelyen

Mintegy hetven fát, többnyire örökzöldeket vágtak ki az elmúlt héten Székelyudvarhelyen. A kivágásra ítélt fák vagy túl magasra nőttek, vagy pedig elkorhadtak. A faanyagot tűzifaként hasznosítják majd.

Kovács Eszter 2017. november 06., hétfő

Felmérték a meglévő erőforrásokat, hazavárják a szakembereket

Kiaknázatlan lehetőségek vannak az IT-ágazatban, amely már évek óta egyre növekvő humánerőforrás-hiánnyal küzd. Ezen a téren kíván „dobbantani” az udvarhelyi IT-közösség.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2017. november 02., csütörtök

Köteleznék a lakókat a szennyvízhalózatra való csatlakozásra

A lakókat immár két ízben is felszólították rá, azonban mintegy tucatnyi háztartást nem csatlakoztattak még az újonnan kiépített II. Rákóczi Ferenc utcai ivóvíz- és szennyvízhálózatra.

Kovács Eszter 2017. november 01., szerda

„Dific” történt, azért van sötétség Székelyudvarhely utcáin

Vasárnap és hétfőn este is teljes sötétségbe borult Székelyudvarhely, ugyanis a város legtöbb utcájában nem működött a közvilágítás. A meghibásodás a központban már több hete zajló munkálatoknak tudható be, a kivitelező Electroprecizia Rt. ígérete szerint „kibogozzák” a rendszert.

Kovács Eszter 2017. október 30., hétfő

Van víz, csak épp a szolgáltatással vannak problémák Udvarhelyszéken

Kiszámíthatatlan a vízszolgáltatás Székelyszenttamáson, ami nem új keletű probléma, viszont már több mint bosszantó a lakók számára. Aki teheti, más forrásból oldja meg a vízellátást.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2017. október 20., péntek

Vezetőcsere a közel kétezer székelyudvarhelyi háztartást ellátó távhőszolgáltatónál

Nincs veszélyben a székelyudvarhelyi távhőszolgáltatás folytonossága, szögezte le a városvezetőség, jóllehet az Urbana Rt. vezetőtanácsi ülésén a közművek vezetősége úgy döntött: Ráduly Mihály vezérigazgató mandátumának lejártával Hadnagy Gábor technikai igazgatót nevezik ki a cég élére.

Kovács Eszter 2017. október 18., szerda

Visszatérhet a moziélet Székelyudvarhelyre

A lovasíjász és a Kincsem után újabb moziélményekkel kecsegtet a Vándormozi. A filmvetítések több székelyföldi városban is állandósulnának, a kezdeményezők terve szerint pedig nemcsak új magyar filmeket, hanem klasszikusokat is láthat majd a közönség.

Kovács Eszter 2017. október 18., szerda

Itt lesznek a G. Egyesület eseményei

A Szentimre utcai G. Café megszűnése után otthontalanná vált G. Egyesület rendezvényeit – koncerteket és irodalmi esteket – a Mokka Kávéház fogadta be, ugyanakkor az idei kamarazenei fesztivál sem marad el.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2017. október 18., szerda

Délutáni oktatás közel kétszáz hátrányos helyzetű gyermeknek

Fórumon mutatták be a Gyulafehérvári Caritas Nappali központok oktatási és szociális problémákkal küzdő gyerekek számára című projektjét, amely az idei tanévben ismét újraindult: Udvarhelyszék nyolc településén délutáni foglalkozáson vehet részt közel kétszáz gyermek.

Kovács Eszter 2017. október 16., hétfő

Székelyudvarhely értékei – honismereti pályázat

A Székelyudvarhelyi Értéktár Bizottság nemrég lezárult versenye után meghirdeti honismereti pályázatát.

Kovács Eszter 2017. október 15., vasárnap

Sietni kell a járdaépítéssel, hanem felbontják a szerződést

Tizennyolc nap alatt kell befejeznie a kivitelezőnek Zetelakán a korábban elkezdett, majd félbehagyott járdaépítést, ellenkező esetben szerződést bont a bákói céggel Hargita Megye Tanácsa.

Kovács Eszter 2017. október 11., szerda

Ajtó-ablak ugyan már van, de csak a jövő év második felére lesznek kulcsrakészek a lakások

A szándék megvan, viszont egyelőre az anyagi források hiányoznak a további lakásépítéshez Székelyudvarhelyen. Az elkövetkező évben negyvennyolc szociális lakás átadását tervezi a városvezetőség, újabbak építésére pedig pályáznának.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2017. október 11., szerda

Rosszabb állapotban volt a Jézus-szobor, mint amire számítottak

A tervezettnél hosszabbra nyúlt a székelyudvarhelyi Márton Áron téren álló Jézus-szobor restaurálása: a homokkőből készült alkotás állapota ugyanis sokkal rosszabb volt, mint amire a szakemberek számítottak.