Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Kovács Eszter 2019. december 06., péntek

Megnyitották a fedett jégpályát Székelyudvarhelyen – egész hétvégén áll a bál

Az öregfiúk és a kishokisok részvételével nyitották meg Székelyudvarhelyen a fedett jégpályát: a létesítmény nemcsak a jégkorong-edzések és –mérkőzések otthona lesz, hanem a szabadkorcsolyázás is itt zajlik majd, sőt, korcsolyaoktatással is készül a fenntartó.

Kovács Eszter 2019. december 04., szerda

Új közösségi tér Székelyudvarhely legrégebbi köztéri szobránál

A Szent Miklós-hegy aljában, a Márton Áron tér felső szögletében takaros kis tér jött létre: a kis park széles összefogás eredménye, méltó környezete a tavaly restaurált Jézus-szobornak.

Kovács Eszter 2019. december 04., szerda

Zetelaki járdaügy: „kispórolták” a munkát és az építőanyagot

Csak részleges megoldás született a zetelaki járdaügyben: az első kivitelező félbehagyott munkáját ugyan pótolja egy helybéli vállalkozó, viszont az elrontott, rosszul vagy silány minőségben kivitelezett munka kijavítására eddig egyetlen szakcég sem jelentkezett.

Kovács Eszter 2019. november 28., csütörtök

Nem mind kéményseprő, aki annak látszik

Csalásra hívja fel a figyelmet a székelyudvarhelyi helyi rendőrség: a napokban több háznál járt olyan személy, aki kéményseprőnek adta ki magát. Azzal győzte meg a lakókat, hogy Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala kötelezi a munkálat elvégzését.

Kovács Eszter 2019. november 27., szerda

Kibővítenék a teherautóknak szűkös udvarhelyi útkereszteződést

Úgynevezett rávezetéses kereszteződést alakítanának ki Székelyudvarhelyen a Wesselényi Miklós, Nicolae Bălcescu és az Orbán Balázs utcák találkozásánál. Ott vonul át ugyanis a városba beérkező teherforgalom egy része, a mostani útszerkezet túl szűk a biztonságos, akadálymentes közlekedéshez.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. november 26., kedd

Nem adnak visszajárót, és néha összezavarodnak – panaszdömping az udvarhelyi parkolóautomatákra

Többen is felhívták a figyelmet arra, hogy a székelyudvarhelyi parkolóautomaták időszakosan rosszul működnek: például helytelenül jelenítik meg az időpontot, illetve elnyelik a bankjegyet. A berendezéseket sokan nem megfelelően használják, a polgármesteri hivatal illetékesei elmagyarázták, hogyan kellene.

Kovács Eszter 2019. november 24., vasárnap

Mangalica: érték, amit tovább kell örökíteni

Kétnapos gasztrofesztivállal népszerűsítették Székelyudvarhelyen a mangalicatermékeket: a helyi éttermek ebéd- és vacsoramenüvel várták a látogatókat a Márton Áron téren, a mangalicatermékeket forgalmazók standjai előtt mindkét napon hosszú sorok kígyóztak.

Kovács Eszter 2019. november 23., szombat

Az igény megvan a terelőútra, már csak pénz kellene hozzá

Mindössze megvalósíthatósági tanulmány formájában létezik a székelyudvarhelyi terelőút terve, az a változat, amely a 13A jelzésű országút két szakaszát kötné össze a város szejkefürdői bejáratától a fenyédi kijáratig. A megvalósításra azonban nincs pénze a helyi önkormányzatnak.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. november 23., szombat

Székelyudvarhely történelme képeskönyvben elmesélve

Megjelent a Kincses Képeskönyv-sorozat székelyudvarhelyi kiadása: a színes illusztrációkkal tarkított, igényesen szerkesztett kötet a város múltját és jelenét tárja az olvasó elé. Gyermekek és felnőttek számára egyaránt izgalmas olvasmány.

Kovács Eszter 2019. november 21., csütörtök

Alapfokon megmenekült a székelyudvarhelyi „babakelengye-program”

A Hargita Megyei Törvényszék alapfokon Székelyudvarhely önkormányzatának javára döntött, és elutasította a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal azon kérését, hogy a városvezetés vonja vissza az újszülötteknek szánt támogatásra vonatkozó tanácshatározatot.

Kovács Eszter 2019. november 20., szerda

Ígérik, hogy Mikulásra elkészül az új udvarhelyi jégpálya

December 6-án már az új, fedett jégpályán kezdődik a korcsolyaszezon Székelyudvarhelyen: jó ütemben halad a városi strand melletti létesítmény kivitelezése. Az új sportpálya egyszerre több célközönséget is kiszolgál majd.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. november 17., vasárnap

Jóváhagyták a kilövést, elvitték a medvét – frissítve

Felháborítónak tartja a kialakult helyzetet a Parajd kijáratánál szombaton este elgázolt medve kapcsán Mărmureanu-Bíró Leonárd. A Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász-egyesület igazgatója szerint mindenki a vadászoktól várja a megoldást, holott az minisztériumi szinten kellett volna megszülessen még a baleset estéjén.

Kovács Eszter 2019. november 15., péntek

Káosz a színházban, majd szülinapi koncert a Mokkában

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház 1998 novemberében tartotta színházmegnyitó előadását, akkor még a Művelődési Ház tagozataként vitték színre Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjátékát.

Kovács Eszter 2019. november 14., csütörtök

Több székelyudvarhelyi utcába már új vezetéken érkezik a földgáz

A kedvező időjárásnak köszönhetően továbbra is zajlik a gázvezetékek cseréje Székelyudvarhelyen. A város szombatfalvi részén már több utcában is üzembe helyezték az új rendszert, és november végéig a Tábor-negyedben is elkezdik a munkát.

Kovács Eszter 2019. november 13., szerda

Nem érdemes sunyizni, most csak a zöldhulladékot viszik el ingyenesen

Javában zajlik a betakarítások, őszi metszések után maradt zöldhulladék elszállítása Székelyudvarhelyen, a hulladékot az RDE Harghita Kft. gyűjti be és kezeli. Nyomatékosan felhívják azonban a lakosság figyelmét: lombtalanításról és nem lomtalanításról van szó.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. november 12., kedd

Gyerekfelügyeletet is biztosít a székelyudvarhelyi színház

Rendhagyó és hiánypótló szolgáltatást indít a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház: azoknak a kisgyermekes szülőknek segítenek, akiknek nehézséget okoz a gyerekfelügyelet megszervezése a színházba járó estéken.