HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. november 14., szerda

Névadóját ünnepli a székelyudvarhelyi színház

Kiállítás, előadás-bemutató, koncert és több szülinapi meglepetés is lesz a november 22–24. közötti Tomcsa20 elnevezésű rendezvényen. Megalakulásának huszadik évfordulóján Tomcsa Sándor emléke előtt tiszteleg a székelyudvarhelyi színház.

Kovács Eszter 2018. november 13., kedd

Ha esik, ha fagy, használható a székelyudvarhelyi teniszpálya

Nem megszokott látvány a székelyudvarhelyi városi sportcsarnok mellett nemrég felfújt buboréksátor, amely a teniszpályát védi, ugyanakkor lehetőséget biztosít arra, hogy a teniszezők a téli időszakban is használhassák a pályát.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. november 13., kedd

Össztánc Ősszel: visszatekintés és folklórünnep

Kettős ünnepet tartanak a napokban Székelyudvarhelyen: tizedik kiadásához ért az Össztánc Ősszel rendezvény, amely részeként az Udvarhely Néptáncműhely a megalakulásának huszadik évfordulóját is megünnepli.

Hallgassa online rádióinkat
Kovács Eszter 2018. november 08., csütörtök

Tizenhatodjára tartanak kamarazene-fesztivált Székelyudvarhelyen

Ismét megrendezi november 11. és 17. között a Székelyudvarhelyi Kamarazene-fesztivált a G. Egyesület. Az idei, a tizenhatodik az eddigi legszínesebb, mind a meghívottak, mind a zeneválasztás tekintetében – mondta el Bihari Lóránt szervező.

Kovács Eszter 2018. november 07., szerda

Mentővel ütközött egy autó Udvarhelyen

Mentőautóval ütközött egy személygépjármű Székelyudvarhely Fenyéd felőli kijáratánál szerdán kora reggel.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. november 06., kedd

Ünnepel a tízéves Máréfalvi Rozetta Ifjúsági Egyesület

Tízéves a Máréfalvi Rozetta Ifjúsági Egyesület: a hét végén ünnepi programra várják a helybéli fiatalokat, viszont az elmúlt évtized megvalósításainak summázása mellett az újratervezés ideje is elérkezett, közölte András Loránd, az egyesület szakmai koordinátora.

Kovács Eszter 2018. november 06., kedd

A jövő évi városi költségvetés egy százalékának sorsáról döntöttek az udvarhelyiek

Rövidesen kiderül milyen, helyiek által javasolt fejlesztésekre biztosít finanszírozást jövőben a székelyudvarhelyi városháza a Szólj bele! programja által. Mint megtudtuk, elképzelhető, hogy nem csak a hat kategóriában legtöbb szavazatot kapott projekteket valósítják meg.

Kovács Eszter 2018. november 01., csütörtök

Kávézás teljes sötétben: megtapasztalható, hogyan telnek a vakok mindennapjai

Bárki megtapasztalhatja, hogy milyen lehet a gyengénlátók vagy a vakok világában élni a székelyudvarhelyi Zújgé rendhagyó programja által. A Láthatatlan Kávéházat első alkalommal vasárnap próbálhatják ki az érdeklődők. 

HIRDETÉS
Kovács Eszter, Molnár Melinda 2018. november 01., csütörtök

Érdemes figyelni a zárakra, a közlekedésre mindenszentek napján

Fokozott figyelemre inti a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség a világítani készülőket. Javasolják, hogy mielőtt halott szeretteik sírhelyét felkeresnék, mindenki ellenőrizze, bezárta-e lakását, autóját. Forgalomkorlátozás, útlezárás egyelőre nincs tervben.

Kovács Eszter 2018. október 31., szerda

Törvénytelen lenne elindítani a babakelengye-programot

Hiába fogadta el a székelyudvarhelyi önkormányzat képviselő-testülete, a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal elkaszálta a város babakelengye-programját. Nincs ugyanis vonatkozó törvény, ezért az önkormányzatnak nem áll jogában kelengyével megajándékozni az újszülöttek családjait.

Kovács Eszter 2018. október 31., szerda

Az ország legjobbjai között az udvarhelyi séfpáros

Negyedik helyezést ért el a Selgros Románia Arena Bucătarilor nevű versenyének országos döntőjén Balázs Hunor és csapattársa, Lukács István. A székelyudvarhelyi Páva Étterem séfduója két egyedi fogással rukkolt elő. Figyelmeztetjük olvasóinkat: éhgyomorra nem ajánlott tovább olvasni!

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. október 29., hétfő

Szándékosság lehet a kisebbségi jogsértések mögött?

A zászló- és szimbólumhasználatra vonatkozó törvényt a prefektusok szándékosan félremagyarázzák – fogalmazott Árus Zsolt, a Székely Figyelő Alapítvány elnöke a Hargita megyei prefektus abbéli döntése kapcsán, hogy megbírságolta Székelyudvarhely városát.

Kovács Eszter, Antal Erika 2018. október 27., szombat

Megszervezik a székelyföldi vak és gyengénlátó fiatalok speciális oktatását

A nemlátó magyar diákok számára indítanának speciális iskolát Székelyudvarhelyen, ahol nemcsak írni és olvasni tanulhatnának meg anyanyelvükön a gyermekek, hanem a mindennapi életben való boldogulást is elsajátíthatnák.

Kovács Eszter 2018. október 26., péntek

Túl azon, ami tetszik – igazán a gyermekhez illő sportot választhatunk

Amikor elindulunk gyermekünk számára kiválasztani a megfelelő sportot, tanácsos figyelembe venni a lurkó fejlettségét, genetikailag meghatározott tényezőit, amelyek nagymértékben meghatározzák a későbbi sikereket, vagy éppen kudarcokat. Jó tudni, hogy az említett tényezők már kisgyermekkorban mérhetők.

Kovács Eszter 2018. október 25., csütörtök

Őszi lombtalanítást tartanak Székelyudvarhelyen

Őszi lombtalanítást tartanak november 3-án Székelyudvarhelyen, a kertekből összegyűjtött zöldhulladékot a kapuk elé, illetve a tömbházakhoz tartozó hulladékgyűjtő mellé helyezhetik ki a lakók.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. október 24., szerda

Kétszáz zenész- és énekespalántát várnak a Hangok szárnyán nevű zenei megmérettetésre

Rangos zenei versenynek ad otthont a hétvégén a székelyudvarhelyi Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola: a Hangok szárnyán (Pe aripile sunetului) nevű vetélkedőre több száz hangszeres és cantót tanuló gyermeket várnak.