Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Kovács Eszter 2020. április 07., kedd

Korszerű foglalkoztató-központtá alakul az egykori szombatfalvi Népház épülete

Elkezdődött a szombatfalvi Népház átépítése: a székelyudvarhelyi, romos állapotban lévő épületben idősek nappali foglalkoztató-központja fog működni. A beruházást európai uniós forrásból finanszírozza a város.

Kovács Eszter 2020. április 06., hétfő

Piknikezésből erdőtűz: több mint tíz hektáron pusztítottak a lángok a Szarkakőn

Összesen 11,6 hektáron pusztított a vasárnap délutáni tarlótűz a Szarkakő alatt: az oltásban végül nemcsak a székelyudvarhelyi tűzoltóság több egysége, hanem a bögözi, a szentkirályi, a fenyédi és a máréfalvi önkéntes tűzoltók is segítettek.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2020. április 05., vasárnap

Lépcsőház-fertőtlenítés Székelyudvarhelyen: sok a panasz az elvégzett munka után

A koronavírus-járvány megfékezésére kiadott négyes számú katonai rendelet értelmében Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala is elvégeztette a város összes lépcsőházának fertőtlenítését, illetve a kézfertőtlenítők kihelyezése is folyamatban van.

Kovács Eszter 2020. április 05., vasárnap

Tűz van a Szarkakő alatt

Három tűzoltóegység igyekszik megfékezni a lángokat Székelyudvarhelyen, a Szarkakő közelében: a tarlótűz már több mint két hektáron pusztított – mondta el lapunknak Alina Ciobotariu, a Hargita megyei tűzoltóság szóvivője.

Kovács Eszter 2020. április 04., szombat

Omladozott, ezért elbontják az egykori állatszaporító központ épületét Székelyudvarhelyen

Veszélyessé vált, ezért lebontják Székelyudvarhelyen az egykori állatszaporító központ épületét. A területtel egyelőre nincs konkrét terve a városvezetésnek, elsődleges az omladozó épület eltüntetése.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2020. április 03., péntek

Nem szökött el az első Hargita megyei fertőzött

Nem szökött meg a kórházból az első igazolt Hargita megyei koronavírus-fertőzött – erősítette meg lapunknak Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Kovács Eszter 2020. április 02., csütörtök

Iható a szejkei borvíz

A Hargita Megyei Népegészségügyi Igazgatóság márciusi mintavétele alapján a székelyudvarhelyi szabad források közül csak a szejkefürdői víz alkalmas emberi fogyasztásra.

Kovács Eszter 2020. április 01., szerda

Szünetel a tevékenység a készruhagyárban

Felfüggesztette tevékenységét az Ikos-Conf Rt. szerdától: a székelyudvarhelyi készruhagyárban leghamarabb májusban kezdődhet el ismét a tevékenység.

Kovács Eszter 2020. április 01., szerda

Mexikóból vásároltak lélegeztetőgépeket a székelyudvarhelyi kórháznak

Helyi vállalkozók kezdeményezésére vásároltak három lélegeztetőgépet a székelyudvarhelyi városi kórház javára: a berendezések szerdán érkeztek meg Mexikóból.

Kovács Eszter 2020. március 31., kedd

Fertőtlenítéssel egészült ki a tavaszi nagytakarítás

A járványügyi helyzet miatt megváltozott a tavaszi takarítás üteme Székelyudvarhelyen: a munkát a közterek, utcák fertőtlenítésével párhuzamosan végzi a köztisztasági vállalat.

Kovács Eszter 2020. március 30., hétfő

További 300 ezer lejt költhet vírusvédelemre Székelyudvarhely

Soron kívüli online ülést tartott Székelyudvarhely önkormányzati képviselő-testülete hétfőn délután: Hargita Megye Tanácsa 300 ezer lejt hagyott jóvá a városi kórház számára, amelyet vírusvédelemre költhet az intézmény, ezt foglalták bele a helyi büdzsébe.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2020. március 30., hétfő

Válsághelyzetben is gondoskodnak dolgozóikról (x)

A Clearservice a koronavírus-járvány okozta válság kezelésére is felkészült: nemcsak alkalmazottaik biztonságos hazatéréséről gondoskodtak, hanem azokról is, akik ebben a veszélyes időszakban külföldön maradtak.

Kovács Eszter 2020. március 24., kedd

Amíg tudnak, dolgoznak: elkezdődtek az útjavítási munkálatok Székelyudvarhelyen

Székelyudvarhelyen már zajlanak a tavaszi útjavítások: kockaköves utcákban újrarakják az útfelületet, a törtköves utcákban is zajlik a karbantartás, az elmúlt héten pedig az aszfaltozáshoz is hozzáfogtak.

Kovács Eszter 2020. március 21., szombat

A vállalkozás, amely a közösség biztonságára is figyel (x)

A több száz alkalmazottuk és a helyi közösség iránt is felelősséget éreznek, ezért a Norada Rt. vezetősége időben elkezdte a járványvédelmi intézkedések végrehajtását. Az általuk megtett lépésekről, stratégiájukról Mihály János vezérigazgatót kérdeztük.

Kovács Eszter 2020. március 19., csütörtök

Rosszban a jót: sokakat önkéntességre sarkallt a járványveszély

Az olaszországi és kínai tapasztalatok szerint az idős korosztályt érinti legsúlyosabban a koronavírus-fertőzés. Az országos és helyi hatóságok is erre figyelmeztetik az érintetteket: a nyugdíjasok maradjanak otthon, kerüljék a zsúfolt helyeket. De mi van akkor, ha több hétig, hónapokig elhúzódik a szükségállapot? 

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2020. március 18., szerda

Költségvetés-módosítás a székelyudvarhelyi kórház javára

Soron kívüli ülést tartott Székelyudvarhely önkormányzati képviselő-testülete kedden: költségvetésmódosítás és járványügyi intézkedések voltak terítéken.