HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. január 14., hétfő

Folytatják Székelyudvarhelyen a színházi nevelési programot

Folytatódik a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház színházi nevelési programja: a cél a műsoron lévő előadásokon túlmutatva hétköznapi tapasztalatokról, az őket körülvevő társadalmi problémákról beszélni a diákokkal.

Kovács Eszter 2019. január 14., hétfő

Rossz hírünk van két nagyon várt udvarhelyi körforgalommal kapcsolatban

Egyelőre még váratnak magukra a forgalomjobbító beruházások Székelyudvarhelyen: az önkormányzat több mint egy éve két, rendkívül forgalmas útkereszteződésben vásárolt fel ingatlanokat azzal a szándékkal, hogy körforgalmakat hozzanak létre, erről a tervről azonban egyelőre letett a városvezetés.

Kovács Eszter 2019. január 11., péntek

Autó égett ki a székelyudvarhelyi Farcádi utcában

Kigyulladt és teljesen kiégett egy Volkswagen Golf típusú személygépjármű Székelyudvarhelyen, a Farcádi utcában pénteken késő délután. Az autó tulajdonosa maga értesítette a tűzoltóságot az esetről.

Hallgassa online rádióinkat
Kovács Eszter 2019. január 10., csütörtök

Kacsó Andrásnak állítottak méltó emléket

Népes közönség előtt leplezték le szerdán késő délután Kacsó András néptáncoktató, koreográfus emléktábláját a székelyudvarhelyi Művelődési Háznál.

Kovács Eszter 2019. január 10., csütörtök

Íme, Székelyudvarhely új honlapja

Az új évben megújult honlappal rukkolt elő Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala: a továbbra is udvarhely.ro webcímen elérhető internetes oldal a városháza más felületeinek arculatát „örökölte”, tartalmában azonban mind közül a legkomplexebb. Csütörtöktől már használható.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. január 09., szerda

Bővült a Székelyudvarhelyi Értéktár

Többek között a Gimi, a Vasszékely, az UFF és a székelyudvarhelyi kézilabdasport is a Székelyudvarhelyi Értéktár részét képezi most már. Nyilvánosságra hozta második pályázatának eredményeit a Székelyudvarhelyi Értéktár Bizottság.

Kovács Eszter 2019. január 08., kedd

Régi a vezetékrendszer, ezek javítása miatt van rengeteg felásott utca Székelyudvarhelyen

Mintegy 130 helyszínen végzett hibaelhárítást a gázszolgáltató a múlt év utolsó hónapjaiban Székelyudvarhelyen. A munkálat miatt kialakult gödrök ugyan zavaróak, de a javítások elengedhetetlenek. Rövidesen feltöltik a gödrök mindegyikét.

Kovács Eszter 2019. január 08., kedd

Sikeres és hasznos a helyi közösség javára is (x)

A december az ünneplés időszaka volt a Clearservice-nél: nemcsak a téli ünnepek miatt, hanem ezért is, mert egyéves lett a vállalkozás Itthon Otthont Teremtünk programja.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2019. január 05., szombat

Kacsó András egykori néptáncoktatónak állítanak emléket Székelyudvarhelyen

Kacsó András egykori koreográfusnak, néptáncoktatónak állítanak emléket Székelyudvarhelyen: a mintegy két éve született kezdeményezés eredményeként január 9-én emléktáblát avatnak a székelyudvarhelyi Művelődési Ház szomszédságában, majd gálaműsor is lesz.

Kovács Eszter 2019. január 02., szerda

Drágítással az autómentességért: duplájára emelkedik a parkolási díj

Az eddig egyről két lejre drágult az új évben Székelyudvarhelyen a 45 percre érvényes parkolási jegyek ára. A cél a városközpont tehermentesítése. A helyi kerékpárosok a drágítás mértékét is keveslik, de főként azzal nem értenek egyet, hogy parkolási bérletet továbbra is lehet majd váltani.

Kovács Eszter 2018. december 29., szombat

Új jegyzője van Székelyudvarhelynek

A helyi közigazgatásban kevés szó esik a jegyzői tevékenységről, többnyire a döntéshozók kerülnek a „rivaldafénybe”. A jegyző viszont ugyanúgy része a közigazgatásnak, a döntéshozás törvényességét ellenőrzi. Venczel Attila fiatalos lendülettel, viszont kellő tapasztalattal foglalta el udvarhelyi hivatalát.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. december 26., szerda

Megvan a pénz, megújulhat a székelyudvarhelyi csillagvizsgáló

Aláírták a csereháti zöldövezetre és csillagvizsgálóra vonatkozó fejlesztési projekt szerződését, adta hírül az ünnepek alatt Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala. A városnak több mint 4 millió lejt sikerült lehívnia az épület és a környező ingatlan rendbetételére.

Kovács Eszter 2018. december 23., vasárnap

Sikerült megfékezni a lángokat Boldogfalván

A tetőzet ugyan a lángok martalékává vált, az épület viszont megmenekült abban a lakástűzben, amely a székelykeresztúri önkéntes tűzoltó-alakulat közbelépése által nem terjedt tovább vasárnap reggel Alsóboldogfalván.

Kovács Eszter 2018. december 23., vasárnap

Az iskolai testi-lelki erőszakot törvény tiltja – csak fel kell ismerni

Habár létező jelenség, gyakorta sem a tanintézet, sem a szülők nem vesznek tudomást  az iskola testi-lelki erőszakról. December elejétől törvény tiltja Romániában is az iskolai bullyingot, azaz csúfolkodást, sértést, megalázást, megfélemlítést.

Kovács Eszter 2018. december 22., szombat

Picture Lock premier Székelyudvarhelyen – belenézni ér

Székelyföldi imázsfilmet készít a Picture Lock csapata, de még előtte bemutatkozik a közönségnek a székelyudvarhelyi, reklámfilmgyártással foglalkozó start-up. A cég mögött álló két filmes, Simó Ibolya és László Barna neve sokak számára ismerős lehet.

HIRDETÉS
Kovács Eszter 2018. december 19., szerda

Böjte Csaba: senkit nem lehet jobbá verni

A gondoskodásról, az adakozásról és a szeretetről beszélt Böjte Csaba ferences szerzetes a székelyudvarhelyi vállalkozói inkubátorház évzáró eseményén. Kiemelte, minden vállalkozás csak annyira sikeres, amilyen a mögötte álló csapat viszonya.