HIRDETÉS

Székelyföldön harsonázik a Four Bones Quartet

Székelyhon 2017. december 06., 23:32 utolsó módosítás: 2017. december 06., 23:44
HIRDETÉS

Adventi Harsonamuzsika című koncertjével turnézik december 6. és 10. között Székelyföldön a budapesti Four Bones Quartet. A koncertek mellett rendhagyó zeneórákat is tartanak.

Fotó: Four Bones Quartet

A sorozat szerdán baróti fellépéssel kezdődött, ahol helyi kórusok is közreműködtek. December 8-án a tusnádfürdői Közösségi Házban a Balassi Intézet szervezésében a Mikrokozmosz – Bevezetés Bartók Béla világába című kiállítás keretében szólalnak meg a harsonák, majd advent második vasárnapján a marosvásárhelyi Vártemplomban délután öt órától istentisztelettel egybekötött koncertet tartanak.

A fellépések mellett Székelyudvarhelyen, Brassóban, Kézdivásárhelyen és Baconban tartanak rendkívüli zeneórákat, a bemutató koncerteken az ismert klasszikusokkal, és könnyed dallamokkal is megismertetik a fiatalokat.

HIRDETÉS

A harsonakvartett világszerte kuriózumnak számít, különleges és egyedi zenei élményt nyújt, amikor egynemű hangszerek, ez esetben négy harsona szólal meg egy formációban.

A Four Bones Quartet 2003-ban alakult,

sokoldalúságát széles repertoárjuk tükrözi, a korai reneszánsztól ismert klasszikusokat, kortárs zenét is megszólaltatnak, könnyedebb népszerű dallamokat, és a dzsessz világában is otthonosak.

A Four Bones Quartet legutóbb idén áprilisban koncertezett Erdélyben. A Szent György Napok kulturális hetén mutatták be a Cinematic Bones előadást, amit a közönség nagyon jól fogadott. Nyitott, befogadó közönség volt, érezhető az energiák áramlása – fogalmazták meg a kvartett tagjai.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS