Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék

Stop Tanasă: több mint kétezer aláírás egy hét alatt

Gergely Imre 2019. február 15., 16:56 utolsó módosítás: 2019. február 15., 17:15
HIRDETÉS

Több, mint 1200 személy írta alá hat nap alatt online a Stop Tanasă nevet viselő petíciót, a papír íveket pedig becslések szerint mintegy ezren szignózták – közölte az aláírásgyűjtést kezdeményező Magyar Polgári Párt elnöke, Mezei János.

Mezei János szerint fontos jelzés lehet, hogy nagyon sokat egyetértenek a kezdeményezéssel

A cél, hogy az aláírók jelezzék : támogatják azt a bűnvádi panaszt, amelyet a magyarellenes megnyilvánulásairól ismert Dan Tanasă és a közösségi médiában vele együttműködő Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma ellen emelt az MPP elnöke.

Mezei gyergyószentmiklósi sajtótájékoztatóján elmondta, nem csak Székelyföldről, de

román vidékekről is, összesen 14 megyéből rögzített aláírókat a rendszer, emellett pedig Románián kívül 19 országból írták alá a petíciót.

A polgári párt önkénteseinél és a kezdeményezéshez csatlakozó Erdélyi Magyar Néppárt aláírásgyűjtő pontokon papíron is aláírható a petíció. Ennek eredményéről nincsenek még pontos adatok, de a visszajelzések alapján itt is közel 1000 aláíróval számol február 15-én délelőttig a Magyar Polgári Párt.

Mezei János kifejtette, az a tény, hogy nem csak magyarok, hanem román nemzetiségű személyek is csatlakoztak a kezdeményezéshez, arra utal, hogy a Tanasă által gerjesztett hangulat nem csak helyi, székelyföldi probléma, hanem

sokan látják úgy, hogy mindez komolyan befolyásolja a két nép viszonyát, zavarja a nyugodt együttélést.

Mezei felszólítja az RMDSZ-t, hogy az EMNP-hez hasonlóan szintén csatlakozzon a kezdeményezéshez.  Már csak azért is, mert Tanasă folyamatos magyarellenes feljelentései a bepanaszolt az RMDSZ-es polgármesterek, megyei vezetők munkáját is megnehezítik – fogalmazott az MPP elnöke.

Az aláírásgyűjtés folytatódik, továbbra is várják mindazoknak a csatlakozását, akik egyetértenek azzal, hogy Dan Tanasă bíróság előtt kell feleljen magyarellenes uszítás, gyűlöletkeltés és felbujtás vádjával.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
4 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS