Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék

Nem a rendőrök által üldözött fiatal lett öngyilkos

Simon Virág, Székelyhon 2019. február 13., 14:10 utolsó módosítás: 2019. február 13., 22:19
HIRDETÉS

Felröppent a hír, hogy öngyilkos lett az a ratosnyai fiatal, akit hétvégén autóval üldöztek a szászrégeni és marosvécsi rendőrök, ennek következtében nyakon lőttek egy ártatlan járókelőt. A hírt cáfolta a Maros Megyei Rendőrség sajtószóvivője, Emanuela Rugina.

Nem lett öngyilkos a fiatal, akit lövésekkel próbáltak rávenni, hogy álljon meg autójával. Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Az Agerpres hírügynökség szerdán délben bírósági forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy öngyilkos lett az a 20 éves fiatal, aki pénteken este nem állt meg a rendőrség jelzésére Szászrégenben.

Az eset azért kavart nagy port, mert az marosvécsi rendőrök is meg akarták állítani a fiatalt, az autó irányába lőve pedig megsebesítettek egy 59 éves magyarói asszonyt, aki épp hazafele tartott a járdán. Az asszonyt megműtötték, állapota továbbra is válságos.

A rendőrség még aznap azonosította a 20 éves fiatalt, akit őrizetbe is vettek. Később 30 napos hatósági felügyelet alá helyezték, és megtiltották, hogy elhagyja Ratosnyát.

Emanuela Rugina szóvivő megkeresésünkre elmondta, hogy ő is értesült az álhírről, miszerint a fiatal, miután kiengedték az őrizetből, öngyilkos lett, ez azonban nem igaz.

A szászrégeni ügyészség közleményben közölte, hogy nem a 20 éves fiatal lett öngyilkos. A marosvásárhelyi ügyészségtől megtudtuk, hogy a Báldon, a patakban megtalált asszony feltételezett gyilkosa ölte meg magát.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS