Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Még mindig kómában fekszik a rendőr által véletlenül nyakon lőtt magyarói nő

Simon Virág, Szucher Ervin 2019. február 10., 18:56
HIRDETÉS

Nem kereste meg a rendőrség és nem kért bocsánatot annak a magyarói nőnek a családjától, akit életveszélyesen megsebesített egy rendőr, aki menekülő gépkocsira akart lőni a Maros megyei településen pénteken. Az 59 éves nő kómában fekszik, az ügyben eljárást indult.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Bár a hozzátartozók számára a formaságoknak most nem sok jelentőségük van, mégis meglepőnek tartják, hogy

sem hivatalosan, sem másként nem kereste meg a rendőrség őket

HIRDETÉS

– mondta el megkeresésünkre Lovász Hajnalnak, annak a magyarói nőnek a fia, akit életveszélyesen megsebesített egy rendőr, aki menekülő gépkocsira akart lőni a Maros megyei településen pénteken. Lovász Hajnal kómában fekszik, a lövést akkor kapta, amikor a hatóságiak egy nagy sebességgel menekülő járművet akartak megállásra kényszeríteni lőfegyverrel.

Gondatlanságból elkövetett testi sértés és hatósági közeg bántalmazása miatt folytat eljárást a szászrégeni ügyészség Lovász Hajnal ügyében.

A szászrégeni ügyészség főügyésze, Lucia Borda az Agerpres hírügynökségnek elmondta: a megsérült nőn műtétet végző sebészek által közölt adatokból az derült ki, hogy

egy visszapattant golyó fúródott az áldozat testébe.

Folyamatban van egy ballisztikai szakértői vizsgálat, amely tisztázni fogja az eset pontos körülményeit. „Egyelőre in rem eljárás zajlik az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés, valamint hatósági közeg bántalmazása miatt. Azért in rem, mert még nincsen gyanúsított. Az üggyel megbízott ügyész dönti majd el a bizonyítékok függvényében, hogy indul-e bűnvádi eljárás” – magyarázta Borda.

Mint arról már korábban beszámoltunk a Maros megyei rendőrség tájékoztatása alapján, a szászrégeni rendőrök rutinellenőrzés céljából akarták megállítani a gépkocsit, a sofőr azonban a jelzés ellenére továbbhajtott. A közúti rendőrök a nyomába eredtek és értesítették az ügyről a marovécsi rendőröket is, mivel abba az irányba haladt a gépkocsi. A marosvécsi rendőrök Magyarón azonosították a gépkocsit, és jeleztek a nagy sebességgel közeledő sofőrnek, hogy álljon meg, hiába. Ekkor

az egyik rendőr rálőtt a gépkocsira, így próbálva meg megállásra kényszeríteni a vezetőt, a lövés eltalálta a magyarói asszonyt, aki az út mentén állt.

A sérültet látván a rendőrök hagyták elhajtani az üldözöttet, azonnal mentőt hívtak a nőhöz, aki a nyakán sérült meg. Az áldozatot elsőként a marosvásárhelyi sürgősségi közházba vitték, majd Kolozsvárra szállították, ott kezelik.

A Mediafax hírügynökségnek az asszony kolozsvári orvosai vasárnap úgy nyilatkoztak,

a beteg állapota súlyos, de enyhén javulni látszik és a tervek szerint lassan fokozatosan fel fogják ébreszteni a kómából.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS