Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Menekülő gépkocsira akart lőni a rendőr, ártatlan járókelőt talált el a nyakán

Simon Virág 2019. február 09., 15:15 utolsó módosítás: 2019. február 09., 19:39
HIRDETÉS

Életveszélyesen megsérült, jelenleg kómában van az a nő, akit pénteken véletlenül meglőtt egy rendőr a Maros megyei Magyarón. A hatóságiak egy nagy sebességgel menekülő járművet akartak megállásra kényszeríteni a lőfegyverrel. Jelenleg vizsgálják a történtek körülményeit.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

A rendőrség tájékoztatása szerint a szászrégeni rendőrök egy rutinellenőrzés során meg akartak álltani egy gépkocsit, a sofőr azonban a jelzés ellenére továbbhajtott. A közlekedésrendészek a nyomába eredtek, és értesítették az ügyről a marovécsi rendőröket is, mivel abba az irányba haladt az autó.

HIRDETÉS

A marosvécsi rendőrök Magyarón azonosították a gépkocsit, és jeleztek a nagy sebességgel feléjük közeledő sofőrnek, hogy álljon meg, hiába. Ekkor az egyik rendőr rálőtt a járműre, így próbálva megállásra kényszeríteni a vezetőt.

A lövés azonban eltalált egy 59 éves magyarói asszonyt, aki az út mentén állt. 

A sérültet látván a rendőrök hagyták elhajtani az üldözöttet, azonnal mentőt hívtak a nyakán megsérült asszonyhoz. Az áldozatot elsőként a marosvásárhelyi sürgősségi közházba vitték, majd Kolozsvárra szállították, állapota válságos, kómás állapotban fekszik.

A szászrégeni rendőrök később a gépkocsit és vezetőjét azonosítottak Ratosnyán, és eljárást indítottak ellene. Jelenleg kihallgatják, hogy kiderüljön, miért nem engedelmeskedett a rendőrök utasításának. Ezzel párhuzamosan

vizsgálják a fegyverhasználat körülményeit is.

A helyieket felzaklatták a történtek, sokan nem értették, hogy hogyan történhetett meg, hogy pár perccel este nyolc után lövöldöznek a faluban, amikor még sokan vannak az utcán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
3 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS