Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Szucher Ervin 2019. július 04., csütörtök

Vita a nem létező pénzről Marosvásárhelyen

Vitát gerjesztett a marosvásárhelyi önkormányzatban Dorin Florea polgármester kérése, miszerint a tanácsosi testület növelje több mint 30 százalékkal a város áprilisban elfogadott költségvetését. A képviselők nem értik, a városháza honnan teremtené elő a jelentős többletet.

Szucher Ervin 2019. június 21., péntek

„Megegyeztek”: távozik Vass Levente az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete éléről

Lemond az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének éléről Vass Levente. A döntés a szövetség Maros megyei szervezete Területi Állandó Tanácsának pénteki ülésén született.

Szucher Ervin 2019. április 01., hétfő

Elítélte az anyanyelvi oktatás fokozatos felszámolását az EP kisebbségi munkacsoportja

A marosvásárhelyi orvosi egyetem ügye is felkerült az Európai Parlament kisebbségi munkacsoportja strasbourgi záróülésének napirendjére. A magyar tagozat súlyos gondjait bemutató szakemberek és a hozzászóló európai politikusok megengedhetetlennek tartják az anyanyelvi oktatás fokozatos felszámolását.

Hallgassa online rádióinkat
Simon Virág, Szucher Ervin 2019. február 10., vasárnap

Még mindig kómában fekszik a rendőr által véletlenül nyakon lőtt magyarói nő

Nem kereste meg a rendőrség és nem kért bocsánatot annak a magyarói nőnek a családjától, akit életveszélyesen megsebesített egy rendőr, aki menekülő gépkocsira akart lőni a Maros megyei településen pénteken. Az 59 éves nő kómában fekszik, az ügyben eljárást indult.

Szucher Ervin 2018. december 05., szerda

Elhatárolódnak Ádám Valériántól a MOGYE magyar oktatói, mert sms-ben fenyegette őket

Állásfoglalásban határolódott el a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar oktatói kara Ádám Valériántól. A tanárok azt róják fel az intézmény egykori diákjának, hogy több fronton is rágalomhadjáratot indított ellenük.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. december 03., hétfő

Kopjafát állítottak Fodor Imre emlékére Szovátán

Kopjafát állított Fodor Imre, Marosvásárhely néhai polgármestere és a Székely Nemzeti Tanács egykori elnöke emlékére az Outward Bound Románia Alapítvány. A nemzetközi ifjúsági szervezet így kívánt tisztelegni egykori alapítója és vezetője emléke előtt.

Szucher Ervin 2018. november 13., kedd

Itthon tartanák a fiatalokat – Marosvásárhelyen is

Gyümölcsöző Életpálya címmel indít programot a Marosvásárhelyen maradni vagy megtelepedni szándékozó fiatalok számára Erdély egyik legnagyobb húsfeldolgozója.

Szucher Ervin 2018. október 30., kedd

Utcát neveztek el a kórházalapító Czakó doktorról Marosvásárhelyen

Dr. Czakó József nevét viseli kedd óta Marosvásárhelyen a korábbi Sportolók utcája. 

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. október 25., csütörtök

Újabb gyertyás tüntetésre készülnek a magyar orvosképzés érdekében

Újabb főtéri tüntetést szervez a Romániai Magyar Orvos- és Gyógyszerészképzésért Egyesület (RMOGYKE) hétfőn, így próbálván tiltakozni a marosvásárhelyi egyetemen uralkodó állapotok ellen.

Szucher Ervin 2018. október 24., szerda

Húsz hektárnyi területet „béníthat le” a katonaság

Nem vonulna ki a hadsereg az egyre ritkábban használt marosszentgyörgyi lőtérről. Sőt a védelmi minisztérium az önkormányzat megkerülésével a maga nevére telekeltetett húsz hektárnyi területet, ahová nemhogy építkezni, de elméletileg még belépni sem lenne szabad.

Szucher Ervin 2018. október 24., szerda

A törvényszék újból a vád tisztázására kérte fel a korrupcióellenes ügyészséget

Nehéz valakit úgy vádolni korrupcióval, hogy nem derül ki, kinek és mekkora kárt okozott – nyilatkozta lapunknak Gogolák Hrubecz Csongor, a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium igazgatójának, Tamás Zsoltnak az ügyvédje.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. október 23., kedd

Kérkedés helyett segíteni kellene a marosvásárhelyi egészségügyi rendszert

Az elavult kórházbútorzat, a gondozatlan park szorul leginkább fejlesztésre, de parkolóházra is szükség volna a marosvásárhelyi sürgősségi kórháznál. Az intézmény vezetője szerint, noha a politikusok szívesen dicsekednek a vásárhelyi egészségügyi rendszerrel, ezekben a kérdésekben mégsem segítenek.

Szucher Ervin 2018. október 22., hétfő

Teljesen közpénzből készülhet el a marosvásárhelyi Bethlen Gábor-szobor

A legjobb esetben is csak 2019 nyarán lehet felavatni Harmath István Bethlen Gábor-szobrát Marosvásárhely főterén. A két éve húzódó alkotómunka elől számos bürokratikus akadályt kellett elhárítani.

Szucher Ervin 2018. október 02., kedd

Marosvásárhelyre húz a szíve Martinicnek és N’Doye-nak

Egyre inkább Marosvásárhelyre húz a szíve az utóbbi évek két közönségkedvencének, Goran Martinic montenegrói kosárlabdázónak és Ousmane N’Doye szenegáli labdarúgónak. A két játékos nemcsak sportolói pályafutásának folytatását képzeli el a Maros partján.

Szucher Ervin 2018. szeptember 30., vasárnap

A védelmi tárca egy fityinget sem fizet a Hadsereg Háza újrafestéséért

Az építőnek kell állnia a marosvásárhelyi Görög Ház másodszori átfestését, a védelmi tárca ugyanis egy fityinget sem hajlandó fizetni a Hadsereg Házaként használt palotán végzett dupla munkáért.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. szeptember 29., szombat

„Gödörből” emelkedik majd ki az emeletes parkolóház

Legjobb esetben is csak négy-öt esztendő múlva épülhet meg Marosvásárhely első emeletes parkolóháza. A város legforgalmasabb helyén, a sürgősségi kórháznál előbb bontással kell kezdeni a grandiózus tervet. Még az is ködös, honnan kerül pénz a befektetésre.