HIRDETÉS
Szucher Ervin 2017. november 16., csütörtök

Ștefanra „keresztelték” Mája patakát

Újabb visszás állapotra hívta fel a figyelmet a Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO), amelynek aktivistái a színmagyar Székelyberében kihelyezett új irányjelző táblák egynyelvűségét tették szóvá. A polgármester a helyzet mielőbbi korrigálását ígérte.

Szucher Ervin 2017. november 14., kedd

Szinte senki nem hitte, hogy ilyen hamar elkészül a templom

Ötödik újonnan épített templomát szentelte fel vasárnap a reformáció ötszázadik évét ünneplő erdélyi egyházkerület. A Maros megyei Kerelőszentpálon másfél évvel ezelőtt döntöttek a templomépítés mellett. Az idén tavasszal elkezdett építkezést alig fél év alatt sikerült befejezni.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2017. november 10., péntek

„Teleormanizálnák” az ASA lánycsapatát

Székes Károly edzőt és az ASA teljes játékoskeretét átigazolná az Universitatea Alexandria női labdarúgó csapata. A teleormaniak a marosvásárhelyiek kilátástalan anyagi helyzetét használnák ki.

Szucher Ervin 2017. november 08., szerda

Ebben az országban ez is jogos, az is jogos

Törvényesen járt el Erdőszentgyörgy képviselő-testülete, amikor az októberi ülésén „kiszavazta” soraiból az adócsalás miatt elítélt tanácsosát. Ám mindaddig, amíg nem mentették fel, az MPP-s politikus jogosan vette ki részét az önkormányzat munkájából.

Szucher Ervin 2017. november 08., szerda

Romákat felzárkóztató program indul Marosszentgyörgyön

A mélyszegénység felszámolására vagy legalábbis annak mérséklésére indít 3,5 millió eurós projektet Marosszentgyörgy önkormányzata. A hároméves kifutású program mintegy hatszáz cigány életét és életfelfogását hivatott megváltoztatni.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2017. november 02., csütörtök

Egészségügyi törvény: kicsit toldott, kicsit foldott, de a miénk

Felemásra sikeredett az egészségügyi törvény módosítása, véli a marosvásárhelyi Vass Levente, a képviselőház egészségügyi szakbizottságának titkára, a testület egyetlen RMDSZ-es tagja. Javaslatára a szövetség parlamenti frakciója tartózkodott a végső szavazásnál.

Szucher Ervin 2017. november 01., szerda

Az ige testté lett az ünnepen

Tizennegyedik helyszínére érkezett Ábrám Zoltán hitéletről, kereszténységről, templomokról, úrasztalokról, temetőkről szóló fényképkiállítása. 

Szucher Ervin 2017. október 31., kedd

Városi sportklubbal mentenék meg a vásárhelyi sportéletet

Városi sportklub alapításán gondolkodnak Marosvásárhelyen. Az elképzelés azután született, miután a prefektus közigazgatási bíróságon támadta meg azt a tanácsi határozatot, amelyben az önkormányzat támogatást szavazott meg a vele szerződésben álló csapatoknak.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2017. október 22., vasárnap

Szoros eredmény, elnökbuktatás nélkül az SZNT tisztújításán

Harmadik elnöki mandátumát kezdheti el az SZNT élén Izsák Balázs. Alig pár szavazattal kapott többet, mint kihívója, Farkas Csaba. A belső ellenzék szerint az újraválasztott vezetőnek el kellene gondolkodnia a meglepően szoros eredményen.

Szucher Ervin 2017. október 19., csütörtök

Fejszével távolították el a fákról a turistajelzéseket

Fákra festett turistajelzéseket rongált meg és tüntetett el az egyik Marosvásárhely közelében fekvő erdőből az ott tevékenykedő vadásztársaság. A vadászok azt állítják, hogy területükön sem a túrázóknak, sem a kerékpározóknak semmi keresnivalójuk.

Szucher Ervin 2017. október 19., csütörtök

Soós Zoltán szerint Floreát mesterségesen, lélegeztetőgépen tartják Marosvásárhely élén

Soós Zoltán, az RMDSZ és a marosvásárhelyi magyarság tavalyi polgármesterjelöltje nem tartja rangon alulinak, hogy „mindössze” körzeti elnökként tér vissza a politikába. Azt sem bánja, hogy nincs ott a parlamentben és a helyi önkormányzatban. Vele beszélgettünk.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2017. október 03., kedd

Azt kapjuk vissza az ifjabbaktól, amit most adunk az időseknek

Október első napjaiban Székelyföld-szerte ünnepelik a Gyulafehérvári Caritas hathatós közreműködésével az Idősek Világnapját. A hangulatos, színes események évről évre egyre több szépkorút vonzanak.

Szucher Ervin 2017. szeptember 28., csütörtök

Egy új tűzvédelmi engedély megoldhatja a Kultúrpalota férőhelygondját

Bármilyen rendezvényről legyen szó, nem népesül be a marosvásárhelyi Kultúrpalota karzata. Az intézmény jelenlegi vezetője, Fülöp Tímea állítja, ennek oka, hogy a tizennyolc évvel ezelőtti elődei mindössze hatszáz férőhelyre igényeltek tűzvédelmi engedélyt.

Szucher Ervin 2017. szeptember 28., csütörtök

Ez a beruházás több mint egy kipipált feladat

Ifjúsági központ kialakítására készülnek a Marosvásárhelytől mintegy 15 kilométerre fekvő Székelyvajában, ahol az óvoda épületét alakítanák át a helyi fiatalok igényei alapján.

Szucher Ervin 2017. szeptember 21., csütörtök

Pert indítanak a marosvásárhelyi sportegyesületek vezetői

Ügyvédi iroda megfogadását fontolgatja az a marosvásárhelyi négy sportklub vezetősége, amelynek városházi finanszírozását elkaszálta a prefektus. Az érintettek egyébként takaréklángra kapcsoltak.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2017. szeptember 17., vasárnap

Marosjárán úgy tartják, hogy egy igazi háziasszony egyetlen kiskanálnyi cukrot sem tesz a szilvalekvárba

Kijátszották a marosjáraiak a korábbi időjárás viszontagságait, és szinte négyezer kiló szilvából olyan lekvárt főztek, hogy a vásárlók mind a tíz ujjukat megnyalták kóstolása után.