HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. szeptember 18., kedd

Ilyen díjszabásokkal csak elriasztják a Transilvania Motorring iránt érdeklődőket

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak a versenyszervezőnek vagy cégnek, amely autós, motoros, esetleg kerékpáros futamot, bemutatót, motortesztet szeretne rendezni a Marosvásárhelytől mintegy tizenöt kilométerre lévő Transilvania Motorringen.

Szucher Ervin 2018. szeptember 10., hétfő

Érseki áldással kezdték meg a tanévet a marosvásárhelyi katolikus gimnáziumban

Felemelő hangulatban, a marosvásárhelyi belvárosi plébániatemplomban vette kezdetét az újjáalapított marosvásárhelyi római katolikus iskola 2018/19-es tanéve. Az ünnepi misét Jakubinyi György érsek celebrálta.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. szeptember 06., csütörtök

Ha tényleg csökkenteni akarja a tűzveszélyt, felejtse el a kéménytisztító port

A jogszabály alapján a kéményt évente egyszer kötelező, a szakemberek szerint kétszer, hivatásos kéményseprővel tisztíttatni – hívta fel a fűtésidény megkezdése előtt a lakosság figyelmét Mircea Bălşoianu, a kéményseprők egyesületének országos elnöke.

Szucher Ervin 2018. szeptember 05., szerda

Különválnak a kabinetfőnök és a megyei tanács útjai

Távozott a Maros megyei tanácselnök kabinetfőnöki állásából Kozma Mónika, aki szeptember elsejéig Péter Ferenc mellett dolgozott. A hivatalos változat szerint Kozma azért mondott fel, hogy több időt szentelhessen a Pro Economica Alapítvány irányítására.

Szucher Ervin 2018. szeptember 04., kedd

Családbarát rendezvénnyel népszerűsítik a marosvécsi Kemény-várkastélyt

Kastélynapok szervezésével próbálna segíteni az erdélyi magyar nemesség által visszaszerzett épített örökségén a Csatellum Alapítvány ifjúsági tagozata. Az első, egész napos rendezvényt szeptember 15-én tartják.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. augusztus 24., péntek

Jelentkezés a katolikus iskolába: szinte törvényszerű, hogy itt semmi nem megy zökkenőmentesen

Az érdekelt szülők szándéknyilatkozatban jelezhetik igényüket, miszerint gyermeküket az újonnan létrehozott marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Gimnáziumba szeretnék átíratni. Tamási Zsolt, az intézmény régi-új igazgatója szerint sokan lassítani akarják ezt a folyamatot.

Szucher Ervin 2018. augusztus 23., csütörtök

Áttörést érnének el a méhnyakrákszűrésben

A szó szoros értelmében is gördülékenyebbé válhat az ország hét nagyvárosában a méhnyakrákszűrés. Az egészségügyi minisztérium a Világbank segítségével nyolc, korszerű technikával felszerelt mozgórendelőt szerzett be. Marosvásárhely is kap belőle.

Szucher Ervin 2018. augusztus 19., vasárnap

A 112-es sürgősségi szám hívására buzdítja a románokat a magyar zászló láttán a PMP ügyvezető elnöke

A 112-es, ingyenes sürgősségi segélyszám hívására biztatja a középületeken magyar vagy székely zászlót észlelő román állampolgárokat Marius Pașcan parlamenti képviselő.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. augusztus 17., péntek

A katolikus iskolát támadja a liberális párt

A nép ügyvédjéhez fordul a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Teológiai Gimnázium létesítése ügyében – jelentette be csütörtökön Cristian Chirteș, az alakulat Maros megyei képviselője és egyben elnöke.

Szucher Ervin 2018. augusztus 16., csütörtök

Főtanfelügyelői pálfordulás a római katolikus gimnázium ügyében

Száznyolcvan fokos fordulatot vett a Maros megyei főtanfelügyelő viszonyulása az újraalakított katolikus iskolához. Míg néhány nappal korábban arról beszélt, hogy miért nem lehet végrehajtani a miniszteri rendeletet, most azon munkálkodik, hogy életbe ültesse.

Szucher Ervin 2018. augusztus 13., hétfő

Szafaripark mint megoldás a medveproblémára?

Egy szafaripark létesítését javasolta a környezetvédelmi miniszternek a hétvégi tusnádfürdői találkozó alkalmával a Magyar Polgári Párt (MPP).

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. augusztus 13., hétfő

Indul ősztől katolikus iskola Vásárhelyen, vagy mégsem?

Optimista hozzáállás szerint jogilag megtámadhatatlan a vásárhelyi katolikus iskolát létrehozó miniszteri rendelet, pesszimistább oldalról viszont, ha a bíróságot ismét bevonják, elhúzódhat az iskolaalapítás. A realitás az, hogy Romániában minden lehetséges.

Szucher Ervin 2018. augusztus 10., péntek

Egyetlen elfogadható célkitűzés a feljutás

A Marosvásárhelyi VSK vezetőségének egyetlen elvárása van a negyedosztályban debütáló futballcsapattal szemben: már az első szezonban nyerje meg a bajnokságot és jusson fel a 3. Ligába. Székes Károly szerint a célkitűzés teljesítése kötelező.

Szucher Ervin 2018. augusztus 09., csütörtök

A rektor az ország legjobb orvosi egyetemét vizionálja a MOGYE-ban

Nem igaz, hogy a vásárhelyi orvosi egyetem magyar oktatói elleneznék intézményük egyesítését a Petru Maior Egyetemmel, mindössze néhányan beszélnek a többiek nevében – jelentette ki Leonard Azamfirei rektor. Szerinte az egyesítés révén a MOGYE az ország legjobb orvosi egyetemévé válhat.

Szucher Ervin 2018. augusztus 08., szerda

Mircea Duşa lehet a Maros megyei prefektusi tisztség várományosa?

Egyelőre semmit nem lehet tudni Maros megyében egy esetleges új prefektus kinevezéséről. Bár az ellenzéki román pártok sürgetik Lucian Goga utódjának a megtalálását, a Dăncilă-kormány nem sieti el a lépést, továbbra is megbízik Nagy Zsigmond helyettes kormánybiztosban.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. július 30., hétfő

Meghiúsulhat Marosvásárhely amúgy is vitatott dél-koreai kapcsolata

Bár az RMDSZ-tanácsosok zöme azt szerette volna, hogy szeptember derekán egy hétre közpénzen utazzon egy négyfős küldöttség Szöulba, Vass Levente, a szervezet elnöke jónak tartja, hogy az önkormányzat mégsem fogadta el a javaslatot.