HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. január 19., péntek

Pénz mint ösztönző a kiváló tanulmányi eredmény eléréséhez

Havi ötszáz lejes érdemösztöndíj bevezetését szorgalmazza az RMDSZ Marosvásárhelyen azok a diákok számára, akik dobogós helyet érnek el valamelyik tantárgyverseny országos döntőjén.

Szucher Ervin 2018. január 12., péntek

Tíz éve épül, de továbbra sem prioritás a marosvásárhelyi fedett jégcsarnok befejezése

Leghamarabb február végén mozdulhat ki a holtpontról a marosvásárhelyi fedett műjégpálya ügye. A tíz éve épülő és közel kilencven százalékban elkészült jégcsarnoknál jelenleg egy műszaki felmérést végeznek, majd az eredmények függvényében döntenek az épület további sorsáról.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. január 11., csütörtök

Kitiltaná a szekereket Marosvásárhelyről Dorin Florea

Marosvásárhely valamennyi utcájából kitiltaná a szekereket Dorin Florea polgármester. Jelenleg a külváros bizonyos mellékutcáiban még megengedett a lovas szekerek használata.

Szucher Ervin 2018. január 09., kedd

Jusson is annyi, amennyi jár a magyar rendezvényekre

Megfelelő finanszírozást követel a marosvásárhelyi magyar művelődési rendezvényeknek Vass Levente, az RMDSZ helyi elnöke. Véget szeretne vetni annak a bevett szokásnak, miszerint a városháza mindig kevesebb pénzt ítél a magyar kulturális eseményekre, mint amennyit eredetileg megígért.

Szucher Ervin 2018. január 03., szerda

Az új év első napja, az új élőlényfajta születésnapja

Új, eddig teljesen ismeretlen élőlényfajta árasztotta el az óév utolsó napján Marosvásárhelyt.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2017. december 27., szerda

Annyira népszerűtlen volt a kisebbségek napja alkalmából szervezett ünnepség, hogy újra megtartják

Másodjára is nekilendül csütörtökön délben 12 órától a marosvásárhelyi cigányság egy részét tömörítő Chakra Alapítvány, hogy megszervezze a Romániai Kisebbségek Napját, mely első próbálkozásra hatalmas bukásnak bizonyult.

Szucher Ervin 2017. december 19., kedd

Befedhető a várost átszelő patak, értékes parkolóhelyeket lehet kialakítani

A vízügyi igazgatóság is belátta, bizonyos szakaszokon lefedhető a Marosvásárhelyt átszelő Poklos patak. Ezzel lényegében a városlakók régi nagy óhaja teljesülne – ebből mind az autósok, mind a kerékpárosok és gyalogosok nyernének.

Szucher Ervin 2017. december 08., péntek

A „született elnökről” nevezték el az RMDSZ gyűléstermét

A szinte egy évig bezárt marosvásárhelyi RMDSZ-székházat teljes felújítás és átalakítás után nyitották újra meg csütörtökön. A megnyitó mellett nevet is kapott a pártszékház gyűlésterme.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2017. november 30., csütörtök

Az ünnepi program összeállítói ismét megfeledkeztek a magyarokról

Marosvásárhelyen még nem kezdődött el a főtéri díszkivilágítás szerelése, és erre az idén nem is lesz szükség, ugyanis a múlt év karácsonya óta nem jutott idő a jelentős mennyiségű huzal és kiskörte eltávolítására.

Szucher Ervin 2017. november 30., csütörtök

Döcögő kétnyelvűsítés a megyei utak mentén

Nehézkesen szerez érvényt a Románia által is ratifikált regionális vagy kisebbségi nyelvek chartájának a Maros megyei önkormányzat keretében működő útügyi osztály.

Szucher Ervin 2017. november 16., csütörtök

Ștefanra „keresztelték” Mája patakát

Újabb visszás állapotra hívta fel a figyelmet a Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO), amelynek aktivistái a színmagyar Székelyberében kihelyezett új irányjelző táblák egynyelvűségét tették szóvá. A polgármester a helyzet mielőbbi korrigálását ígérte.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2017. november 14., kedd

Szinte senki nem hitte, hogy ilyen hamar elkészül a templom

Ötödik újonnan épített templomát szentelte fel vasárnap a reformáció ötszázadik évét ünneplő erdélyi egyházkerület. A Maros megyei Kerelőszentpálon másfél évvel ezelőtt döntöttek a templomépítés mellett. Az idén tavasszal elkezdett építkezést alig fél év alatt sikerült befejezni.

Szucher Ervin 2017. november 10., péntek

„Teleormanizálnák” az ASA lánycsapatát

Székes Károly edzőt és az ASA teljes játékoskeretét átigazolná az Universitatea Alexandria női labdarúgó csapata. A teleormaniak a marosvásárhelyiek kilátástalan anyagi helyzetét használnák ki.

Szucher Ervin 2017. november 08., szerda

Ebben az országban ez is jogos, az is jogos

Törvényesen járt el Erdőszentgyörgy képviselő-testülete, amikor az októberi ülésén „kiszavazta” soraiból az adócsalás miatt elítélt tanácsosát. Ám mindaddig, amíg nem mentették fel, az MPP-s politikus jogosan vette ki részét az önkormányzat munkájából.

Szucher Ervin 2017. november 08., szerda

Romákat felzárkóztató program indul Marosszentgyörgyön

A mélyszegénység felszámolására vagy legalábbis annak mérséklésére indít 3,5 millió eurós projektet Marosszentgyörgy önkormányzata. A hároméves kifutású program mintegy hatszáz cigány életét és életfelfogását hivatott megváltoztatni.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2017. november 02., csütörtök

Egészségügyi törvény: kicsit toldott, kicsit foldott, de a miénk

Felemásra sikeredett az egészségügyi törvény módosítása, véli a marosvásárhelyi Vass Levente, a képviselőház egészségügyi szakbizottságának titkára, a testület egyetlen RMDSZ-es tagja. Javaslatára a szövetség parlamenti frakciója tartózkodott a végső szavazásnál.