HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. április 25., szerda

Ahol hangulatjelekkel közlik a munkatempót

Jól halad a két évvel ezelőtt beszakadt marosvásárhelyi Poklos-híd újjáépítése – közölte lapunkkal a munkálatot megrendelő városháza. Ott jártunkkor a szakemberek éppen a hídfelület zsaluzásán dolgoztak, ezt követően következhet a beton öntése.

Szucher Ervin 2018. április 24., kedd

Felkészült a nyári idényre Székelyföld egyik legnagyobb játszótere

Az utolsó száz méteren tartanak a somostetői játszótér felújítási munkálataival – jelentette be a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. április 23., hétfő

Napelemeket telepítenének az Azomureş vegyipari kombinát zagytározójának helyére

Harminc hektáros fotovoltaikus park létesítését tervezi Marosvásárhely önkormányzata az Azomureş vegyipari kombinát egykori zagytározója helyén. Az elképzelés megvalósításáig azonban még hátravan a zagytározó területének a teljes helyreállítása.

Szucher Ervin 2018. április 21., szombat

Ebben a községben nem hidat építenek vagy utcát aszfaltoznak, hanem emberekbe fektetnek

Közel 15,5 millió lejes uniós pénzösszeg áll a Maros megyei Kerelőszentpál rendelkezésére, hogy felzárkóztassa a község hátrányos helyzetben élő lakóit. Ezek zöme roma nemzetiségű. Községi szinten egyébként mintegy 1300-an vallják magukat cigánynak.

Antal Erika, Szucher Ervin 2018. április 18., szerda

Tüntetéssorozatot eredményezhet a marosvásárhelyi egyetemegyesítés

Az idén még külön-külön kezdi a tanévet a MOGYE és a Petru Maior Egyetem, de a 2019–20-as tanév várhatóan már az összevont „megaegyetemen” kezdődik el. A MOGYE szenátusi ülésén a magyar tagok nem vettek részt.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. április 17., kedd

A Maros megyei „kétnyelvűsítés” ügyében a teendők java még hátravan

A megyehatárt jelző táblák kihelyezésével mindössze az első lépéseket tette meg az önkormányzat a Maros megyei utak „kétnyelvűsítése” érdekében: a több mint hétszáz kilométer mentén a helységnévtáblákon kívül alig lelhető fel egy-egy magyar felirat.

Szucher Ervin 2018. április 14., szombat

Orbán Viktor a román nacionalisták példaképe

Orbán Viktor magyar miniszterelnököt tekintik egyik követendő példaképüknek a Maros megyei román szélsőséges politikusok.

Szucher Ervin 2018. április 11., szerda

Kereskedelmi tevékenységnek számít a bíráskodás? Törvényre megy a polgármester

A bíróságon keresi igazát Dicsőszentmárton polgármestere, Sorin Megheşan, akit az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) azért talált összeférhetetlennek a város élén betöltött tisztségével, mert elöljáróként néhány futballmérkőzést is vezetett.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. április 07., szombat

Tovább késik az ország egyik legkorszerűbb motor- és autóversenypályájának átadása

Újabb három hónapos haladékot kapott a Marosring befejezését vállaló Benţa-testvérek építkezési cége, hogy helyrehozza az autó- és motorversenypálya mellett bekövetkezett földcsuszamlás következményeit.

Szucher Ervin 2018. április 05., csütörtök

A betegnek van elég baja, ha lehet, legalább az egészségügyi bürokrácia ne hátráltassa

Több olyan törvénymódosító javaslatot fogadott el a héten a szenátus és a képviselőház egyaránt, amelyek ha életbe lépnek, az egészségügyi rendszer egyszerűsítését szolgálhatják. Ezeket az RMDSZ két szakpolitikusa fogalmazta meg.

Szucher Ervin 2018. március 30., péntek

Civil összefogás román állami támogatás helyett

Közel 11 millió forint értékű, korszerű számítástechnikai felszereléssel gazdagodott a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Gimnázium. A pályázó Studium Alapítvány ezzel a román állam oktatásügyi feladatainak egy részét teljesítette.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. március 28., szerda

Ők már tudni fogják, hogy mit kell tenni, ha valaki újjáélesztésre szorul

Újraélesztési tanfolyam indul három marosvásárhelyi középiskolában. Ezek a tanintézmények a Marosszéki Közösségi Alapítvány jóvoltából automata defribilliátort kapnak ajándékba.

Szucher Ervin 2018. március 25., vasárnap

Jubileumi évfordulót ünnepelt az MPP

Megalakulásának tízéves évfordulóját ünnepelte a hétvégén a Magyar Polgári Párt. Románia 1989 utáni történelmében az MPP volt az első ellenzéki magyar párt.

Szucher Ervin 2018. március 22., csütörtök

Továbbra is bízik Dragneáék ígéretében a magyar diplomácia

Nem az üzengetés, hanem a párbeszéd híve – jellemezte munkamódszerét Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter. A budapesti diplomata csütörtökön Marosvásárhelyen a magyar–román kapcsolatok és a római katolikus iskola ügye kapcsán fejtette ki nézőpontját.

Szucher Ervin 2018. március 19., hétfő

A falu, ahol kényszerű házbontással jár az autópálya-építés

Öt házat lebontottak, a hatodiknak még nem mentek neki a munkagépek Marosbogáton. Az erdélyi autópálya tervezői úgy látták jónak, ha a sztráda Marosvásárhely–Aranyosgyéres szakasza szinte a település központjában, a református templom közelében szeli át a falu főutcáját.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. március 15., csütörtök

Megszépült az örökbevett tömösi emlékhely

Letisztították a Tömösi-szoros védelméért folyó csata helyszínét megjelölő emlékművet Brassó megyében a négyfalusi Zajzoni Rab István Középiskola diákjai.