HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. július 18., szerda

Szászgáspár Barnabás búcsút int az önkormányzatnak

Benyújtotta lemondását a marosvásárhelyi képviselő-testület RMDSZ-frakciójából Szászgáspár Barnabás, a tavasszal felbomlott Maros KK edzője. A tréner az újonnan alakult Városi Sportklub (VSK) alelnöki székében, illetve az újjáalakuló felnőtt csapat élén folytatja.

Szucher Ervin 2018. július 17., kedd

Fő az egészség! Jó ezt tudni már kisiskolás korban

A Kis egészségügyi (Micul sanitar) címmel rendeztek országos vetélkedőt elemista tanulóknak. A másodikos, harmadikos és negyedikes gyermekek nyolc egyetemi központból kerültek ki: előbb saját városukban, majd a legjobbak a döntőben, Marosvásárhelyen, az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem főépületében mérték össze tudásukat.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. július 12., csütörtök

A második félévre járó ösztöndíj mindig átcsúszik a következő tanévre

Jóval a nyári kicsengetés, illetve a vizsgaláz lejárta után kaphatják meg a marosvásárhelyi tanulók az önkormányzat által megítélt teljesítmény alapú, illetve érdemösztöndíjak első részét.

Szucher Ervin 2018. július 10., kedd

Felszabadítják a Poklos-patak egyik partját

Marosvásárhely önkormányzata nem mond le a Poklos mindkét partján kialakítandó utcaszakaszok megépítéséről. Ennek érdekében elkezdte az úgynevezett talajtisztítási és tulajdonhatár-meghatározási munkálatokat a Tudor Vladimirescu utca Budai Nagy Antal és Bábolna utcák közötti szakaszán.

Szucher Ervin 2018. július 09., hétfő

A sorozatos tüntető diákmúltjával vág vissza a rektor

Az amerikai, illetve az orosz nagykövetség előtt tiltakozott a marosvásárhelyi orvosi egyetemen uralkodó magyarellenes hangulat miatt az RMOGYKE elnöke, Ádám Valérián. Közben a tanintézmény rektora, Leonard Azamfirei is visszavágott.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. július 05., csütörtök

Nem alakítják át a belvárost a lakosság beleegyezése nélkül

A marosvásárhelyi önkormányzat célja, hogy rövid időn belül új arculatot szabjon a városközpontnak.

Szucher Ervin 2018. július 03., kedd

Segítik a kerékpározókat az autók uralta városban

Az utóbbi hetekben látványosan nőtt Marosvásárhelyen az utcai kerékpárlekötők száma. Miután az elmúlt években a civil társadalom képviselői helyeztek el egy pár kerékpártámaszt, az idén a városháza is belelendült az acélcsőből készült parkoló állványok létesítésébe.

Szucher Ervin 2018. június 30., szombat

Kötelezővé tették a kétnyelvű plakátolást Marosvásárhelyen

Ezentúl csak két nyelven plakátolhatnak Marosvásárhelyen a közintézmények, illetve a velük partnerségben lévő eseményszervezők. Az RMDSZ által beterjesztett önkormányzati határozatot a román pártok ellenvetés nélkül fogadták el.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. június 29., péntek

„Ajándék” a magyarellenes exprefektustól: bíróságon támadta meg a utcanévadást

A két hónappal ezelőtti leváltása előtt egy utolsó „ajándékkal” lepte meg a marosvásárhelyi magyarokat Lucian Goga prefektus. A kormánybiztos közigazgatási bíróságon támadott meg két, tavaly hozott tanácsi határozatot.

Szucher Ervin 2018. június 28., csütörtök

Tucatnyi esztendő, pereskedés és idegeskedés után elkészült a versenypálya

Évek teltek, közpénzek csordogáltak, megyei önkormányzati elnökök váltakoztak, vállalkozók cserélődtek, bűnügyi eljárások és polgári perek folytak, határidők tolódtak, mígnem Maros megye önkormányzata bejelentette, hogy rövidesen átveszi a Marosring néven ismert autóverseny-pálya munkálatait.

Szucher Ervin 2018. június 26., kedd

Komolyan veszi még valaki a szirénaszót?

Az utóbbi időben az országos vészhelyzeti felügyelőség havonta veti alá úgynevezett tesztelési gyakorlatoknak a települések riasztórendszereit és ezzel együtt a városok lakóit. Országszerte minden hónap első szerdai munkanapján, délelőtt 10 és 11 óra között szólalnak meg a szirénák.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. június 26., kedd

Személyi igazolvány harminc nap helyett három nap alatt

Előjegyzés, otthonról hozott fénykép, sorszám kiváltása és sorban állás nélkül, mindössze egy 7 lejes helyben befizetett illetékért lehet kicseréltetni a személyazonossági kártyákat Marosvásárhelyen – jelentette be Claudia Trif, a helyi lakosság-nyilvántartó szolgálat igazgatója.

Szucher Ervin 2018. június 22., péntek

Bikes N’Roses a marosvásárhelyi Rózsák-terén

Hosszas szünet után vasárnap Marosvásárhely ismét egy nagyszabású kerékpárversenynek lesz a helyszíne. Ezt megelőzően szombaton autóversenyt is rendeznek.

Szucher Ervin 2018. június 21., csütörtök

Igazi kaland a jogosítvány cseréje – elmondjuk, hogy mire számíthat Marosvásárhelyen

Nem egyszerű feladat a gépkocsivezető-jogosítvány banálisnak hitt cseréje. Míg a rendkívül komplexnek és szigorúnak ígérkező orvosi vizsgálaton átesni pénz és mindössze néhány perces formaság kérdése, az iratcsomó leadása komoly megpróbáltatást jelent.

Szucher Ervin 2018. június 16., szombat

A vártemplomból ballagtak el a MOGYE magyar végzősei

Folytatva a hagyományt, az idén is külön ballagási ünnepélyt szervezett a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar tagozatán végzett diákoknak a Studium-Prospero Alapítvány. Az alkalomra a vártemplom kicsinek bizonyult.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. június 10., vasárnap

Csíki Sándor előtt tisztelegtek Nyárádszeredában

Csíki Sándor fiatalon távozott közösségépítő pedagógus, közíró és politikus előtt tisztelgett a hét végén Nyárádszereda és környéke a Csaba királyfi ünnepségsorozat részeként.