Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Szucher Ervin 2020. június 18., csütörtök

Büntetésnek nevezte Dorin Florea húszéves regnálását Soós Zoltán

„Ezen a napon emlékezünk és emlékeztetünk mindenkit a polgármester örökzöld ígéreteire és rossz döntéseire” – jelentette ki csütörtökön, Dorin Florea megválasztásának 20. évfordulóján kihívója, Soós Zoltán.

Szucher Ervin 2020. április 01., szerda

Nincs apelláta: csak a kézzel aláírt lakhelyelhagyási nyilatkozat érvényes

A belügyminisztérium javaslata alapján kétezer lejre felsrófolt bírsággal lesz sújtható az a személy, aki hiányosan töltötte ki vagy otthon felejtette az otthona elhagyására feljogosító, saját felelősségre írt nyilatkozatot.

Szucher Ervin 2020. március 02., hétfő

Románok támogatásával kapja vissza magyar nevét egy marosvásárhelyi utca

A tizenegy magyar mellett öt román nemzetiségű marosvásárhelyi önkormányzati képviselő is megszavazta a múlt héten, hogy a marosvásárhelyi Rovinari utca és lakónegyed visszakapja történelmi nevét, amelytől a kommunizmus utolsó, egyre hangsúlyosabban magyarellenes éveiben fosztották meg.

Szucher Ervin 2020. február 27., csütörtök

Takarítást rendelt el a hidegvölgyi cigányoknál Marosvásárhely polgármestere

Megelégelte a hidegvölgyi romák által termelt tömérdek szemét látványát Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester, ezért az elöljáró csütörtökre takarítási napot hirdetett ki a putrisoron és környékén.

Szucher Ervin 2020. február 25., kedd

A megyei tanácselnöki szék felé kacsintgat Dorin Florea?

Dorin Florea még gondolkodik, másokkal konzultál, és csak azután dönt arról, hogy folytatná-e Marosvásárhely polgármestereként. A húsz éve regnáló elöljárót viszont jobban érdekelné a megyei tanács vezetése.

Szucher Ervin 2020. február 24., hétfő

A magyarfóbiás Paşcan is indulna Soós ellenében

Marius Paşcan PMP-s parlamenti képviselő, Maros megye volt prefektusa indulni kíván Marosvásárhely polgármesteri tisztségéért. A többek között restitúciós és oktatási ügyekben magyarellenes megnyilvánulásairól közismert politikus elégedetlen a város jelenlegi vezetőségével.

Szucher Ervin 2020. január 22., szerda

Függetlenként indulhat Soós Zoltán a marosvásárhelyi polgármesteri székért

Az RMDSZ felső vezetése megerősítette: Dorin Florea húszéves marosvásárhelyi polgármesterségének véget vetése érdekében beleegyezését adta abba, hogy a szövetség jelöltje, Soós Zoltán függetlenként induljon.

Szucher Ervin 2020. január 17., péntek

Soóst támogatja Hermann, ha nem az RMDSZ színeiben indul Marosvásárhely polgármesteri székéért

Lemond a hónapokkal ezelőtt beharangozott független jelöltségéről Hermann Mark Christian, aki a továbbiakban Soós Zoltánt támogatja Marosvásárhely polgármesteri székéért folytatott harcban.

Szucher Ervin 2019. október 09., szerda

Biró Zsolt tudni véli, kik lennének a következők, akiket kizárnának az MPP-ből

Utalva a huszonkét köztiszteletnek örvendő MPP-s által aláírt levélre, illetve a Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármester egy nappal korábban történt kizárására, Biró Zsolt utódja, Mezei János kirekesztő politikájának kártékonyságára hívta fel a figyelmet.

Szucher Ervin 2019. szeptember 26., csütörtök

Érik Makkai leváltása

Marosvásárhelyen a Szabad Emberek Pártja (POL) után az RMDSZ is „bejelentkezett” saját alpolgármestere, Makkai Gergely leváltására. A frakcióülésen született döntést az érintetten kívül mindenki elfogadta.

Szucher Ervin 2019. július 04., csütörtök

Vita a nem létező pénzről Marosvásárhelyen

Vitát gerjesztett a marosvásárhelyi önkormányzatban Dorin Florea polgármester kérése, miszerint a tanácsosi testület növelje több mint 30 százalékkal a város áprilisban elfogadott költségvetését. A képviselők nem értik, a városháza honnan teremtené elő a jelentős többletet.

Szucher Ervin 2019. június 21., péntek

„Megegyeztek”: távozik Vass Levente az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete éléről

Lemond az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének éléről Vass Levente. A döntés a szövetség Maros megyei szervezete Területi Állandó Tanácsának pénteki ülésén született.

Szucher Ervin 2019. április 01., hétfő

Elítélte az anyanyelvi oktatás fokozatos felszámolását az EP kisebbségi munkacsoportja

A marosvásárhelyi orvosi egyetem ügye is felkerült az Európai Parlament kisebbségi munkacsoportja strasbourgi záróülésének napirendjére. A magyar tagozat súlyos gondjait bemutató szakemberek és a hozzászóló európai politikusok megengedhetetlennek tartják az anyanyelvi oktatás fokozatos felszámolását.

Simon Virág, Szucher Ervin 2019. február 10., vasárnap

Még mindig kómában fekszik a rendőr által véletlenül nyakon lőtt magyarói nő

Nem kereste meg a rendőrség és nem kért bocsánatot annak a magyarói nőnek a családjától, akit életveszélyesen megsebesített egy rendőr, aki menekülő gépkocsira akart lőni a Maros megyei településen pénteken. Az 59 éves nő kómában fekszik, az ügyben eljárást indult.

Szucher Ervin 2018. december 05., szerda

Elhatárolódnak Ádám Valériántól a MOGYE magyar oktatói, mert sms-ben fenyegette őket

Állásfoglalásban határolódott el a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar oktatói kara Ádám Valériántól. A tanárok azt róják fel az intézmény egykori diákjának, hogy több fronton is rágalomhadjáratot indított ellenük.

Szucher Ervin 2018. december 03., hétfő

Kopjafát állítottak Fodor Imre emlékére Szovátán

Kopjafát állított Fodor Imre, Marosvásárhely néhai polgármestere és a Székely Nemzeti Tanács egykori elnöke emlékére az Outward Bound Románia Alapítvány. A nemzetközi ifjúsági szervezet így kívánt tisztelegni egykori alapítója és vezetője emléke előtt.

Hallgassa online rádióinkat