HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. november 13., kedd

Itthon tartanák a fiatalokat – Marosvásárhelyen is

Gyümölcsöző Életpálya címmel indít programot a Marosvásárhelyen maradni vagy megtelepedni szándékozó fiatalok számára Erdély egyik legnagyobb húsfeldolgozója.

Szucher Ervin 2018. október 30., kedd

Utcát neveztek el a kórházalapító Czakó doktorról Marosvásárhelyen

Dr. Czakó József nevét viseli kedd óta Marosvásárhelyen a korábbi Sportolók utcája. 

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. október 25., csütörtök

Újabb gyertyás tüntetésre készülnek a magyar orvosképzés érdekében

Újabb főtéri tüntetést szervez a Romániai Magyar Orvos- és Gyógyszerészképzésért Egyesület (RMOGYKE) hétfőn, így próbálván tiltakozni a marosvásárhelyi egyetemen uralkodó állapotok ellen.

Hallgassa online rádióinkat
Szucher Ervin 2018. október 24., szerda

Húsz hektárnyi területet „béníthat le” a katonaság

Nem vonulna ki a hadsereg az egyre ritkábban használt marosszentgyörgyi lőtérről. Sőt a védelmi minisztérium az önkormányzat megkerülésével a maga nevére telekeltetett húsz hektárnyi területet, ahová nemhogy építkezni, de elméletileg még belépni sem lenne szabad.

Szucher Ervin 2018. október 24., szerda

A törvényszék újból a vád tisztázására kérte fel a korrupcióellenes ügyészséget

Nehéz valakit úgy vádolni korrupcióval, hogy nem derül ki, kinek és mekkora kárt okozott – nyilatkozta lapunknak Gogolák Hrubecz Csongor, a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium igazgatójának, Tamás Zsoltnak az ügyvédje.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. október 23., kedd

Kérkedés helyett segíteni kellene a marosvásárhelyi egészségügyi rendszert

Az elavult kórházbútorzat, a gondozatlan park szorul leginkább fejlesztésre, de parkolóházra is szükség volna a marosvásárhelyi sürgősségi kórháznál. Az intézmény vezetője szerint, noha a politikusok szívesen dicsekednek a vásárhelyi egészségügyi rendszerrel, ezekben a kérdésekben mégsem segítenek.

Szucher Ervin 2018. október 22., hétfő

Teljesen közpénzből készülhet el a marosvásárhelyi Bethlen Gábor-szobor

A legjobb esetben is csak 2019 nyarán lehet felavatni Harmath István Bethlen Gábor-szobrát Marosvásárhely főterén. A két éve húzódó alkotómunka elől számos bürokratikus akadályt kellett elhárítani.

Szucher Ervin 2018. október 02., kedd

Marosvásárhelyre húz a szíve Martinicnek és N’Doye-nak

Egyre inkább Marosvásárhelyre húz a szíve az utóbbi évek két közönségkedvencének, Goran Martinic montenegrói kosárlabdázónak és Ousmane N’Doye szenegáli labdarúgónak. A két játékos nemcsak sportolói pályafutásának folytatását képzeli el a Maros partján.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. szeptember 30., vasárnap

A védelmi tárca egy fityinget sem fizet a Hadsereg Háza újrafestéséért

Az építőnek kell állnia a marosvásárhelyi Görög Ház másodszori átfestését, a védelmi tárca ugyanis egy fityinget sem hajlandó fizetni a Hadsereg Házaként használt palotán végzett dupla munkáért.

Szucher Ervin 2018. szeptember 29., szombat

„Gödörből” emelkedik majd ki az emeletes parkolóház

Legjobb esetben is csak négy-öt esztendő múlva épülhet meg Marosvásárhely első emeletes parkolóháza. A város legforgalmasabb helyén, a sürgősségi kórháznál előbb bontással kell kezdeni a grandiózus tervet. Még az is ködös, honnan kerül pénz a befektetésre.

Szucher Ervin 2018. szeptember 18., kedd

Ilyen díjszabásokkal csak elriasztják a Transilvania Motorring iránt érdeklődőket

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak a versenyszervezőnek vagy cégnek, amely autós, motoros, esetleg kerékpáros futamot, bemutatót, motortesztet szeretne rendezni a Marosvásárhelytől mintegy tizenöt kilométerre lévő Transilvania Motorringen.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. szeptember 10., hétfő

Érseki áldással kezdték meg a tanévet a marosvásárhelyi katolikus gimnáziumban

Felemelő hangulatban, a marosvásárhelyi belvárosi plébániatemplomban vette kezdetét az újjáalapított marosvásárhelyi római katolikus iskola 2018/19-es tanéve. Az ünnepi misét Jakubinyi György érsek celebrálta.

Szucher Ervin 2018. szeptember 06., csütörtök

Ha tényleg csökkenteni akarja a tűzveszélyt, felejtse el a kéménytisztító port

A jogszabály alapján a kéményt évente egyszer kötelező, a szakemberek szerint kétszer, hivatásos kéményseprővel tisztíttatni – hívta fel a fűtésidény megkezdése előtt a lakosság figyelmét Mircea Bălşoianu, a kéményseprők egyesületének országos elnöke.

Szucher Ervin 2018. szeptember 05., szerda

Különválnak a kabinetfőnök és a megyei tanács útjai

Távozott a Maros megyei tanácselnök kabinetfőnöki állásából Kozma Mónika, aki szeptember elsejéig Péter Ferenc mellett dolgozott. A hivatalos változat szerint Kozma azért mondott fel, hogy több időt szentelhessen a Pro Economica Alapítvány irányítására.

Szucher Ervin 2018. szeptember 04., kedd

Családbarát rendezvénnyel népszerűsítik a marosvécsi Kemény-várkastélyt

Kastélynapok szervezésével próbálna segíteni az erdélyi magyar nemesség által visszaszerzett épített örökségén a Csatellum Alapítvány ifjúsági tagozata. Az első, egész napos rendezvényt szeptember 15-én tartják.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. augusztus 24., péntek

Jelentkezés a katolikus iskolába: szinte törvényszerű, hogy itt semmi nem megy zökkenőmentesen

Az érdekelt szülők szándéknyilatkozatban jelezhetik igényüket, miszerint gyermeküket az újonnan létrehozott marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Gimnáziumba szeretnék átíratni. Tamási Zsolt, az intézmény régi-új igazgatója szerint sokan lassítani akarják ezt a folyamatot.