Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Még csak papíron létezik az Erdélyt Moldvával összekötő autópálya, de már módosítanák

Gáspár Botond 2017. augusztus 06., 10:55

Mivel még nem kapta meg a környezetvédelmi engedélyt, módosíthatják a Marosvásárhely – Jászvásár autópálya jelenlegi nyomvonalát. Ehhez azonban a kifogásoknak nagyon megalapozottnak kell lennie, és előbb mindenképpen más megoldásokat kell keresni.

Még csak papíron létezik az Erdélyt Moldvával összekötő autópálya, de már módosítanák
galéria
Még sok évnek kell eltelnie ahhoz, hogy Gyergyóditró közelében is autópálya-építési munkálatokat lehessen látni Fotó: Boda L. Gergely

Annak ellenére, hogy Románia-szerte több autópályaszakaszon dolgoznak,

az Erdélyt Moldvával összekötő sztráda még mindig csak papíron létezik, és a megvalósítási folyamat során több kifogás is született.

Az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Vállalat arról tájékoztatta lapunkat, hogy a szóban forgó sztráda kivitelezését három részre osztották: Marosvásárhely – Gyergyóditró, Gyergyóditró – Németvásár és Németvásár – Jászvásár – Ungheni. Mindhárom szakasz esetében a megvalósíthatósági tanulmányokat 2010-ben elkészítették, és szerepel a 2016. szeptember 14-én kormányhatározattal elfogadott Általános Közúthálózat-fejlesztési Terv stratégiai referencia-dokumentumban. „Jelenleg a Marosvásárhely – Jászvásár – Ungheni autópálya megvalósíthatósági tanulmányának az új technikai elvárások szerinti, valamint a Prut feletti híddal való összeköttetése miatti kiegészítésére vonatkozó feladatfüzet kidolgozása zajlik, ezután pedig mielőbb a beszerzési procedúra elindítására törekszünk.

A Marosvásárhely – Gyergyóditró szakaszt elemzi a CNAIR annak érdekében, hogy megszüntessék a megvalósíthatósági tanulmány módosítására aláírt szolgáltatói szerződés felfüggesztését. Az Általános Közúthálózat-fejlesztési Terv értelmében ezt a szakaszt a 2021-2026-os időszakban valósítjuk meg

– tájékoztattak. Hozzátették, mivel a sztráda megépítésére még nem bocsátották ki a környezetvédelmi engedélyt, fennáll az útvonal-módosítás lehetősége, de ennek költségeit, illetve az emiatti esetleges késéseket nem tudják felmérni.

Tavasszal a Transgreen – zöld infrastruktúrát a Kárpátokban elnevezésű nemzetközi projekt romániai partnere, a marosvásárhelyi Milvus Csoport munkatársai több módosító javaslatot fogalmaztak meg a sztráda nyomvonalát illetően, arra hivatkozva, hogy a jelenlegi terv szerint az autópálya szétválaszt és megzavar néhány értékes ökoszisztémát (vadállatok migrációs útvonalát szelik ketté), amelyek természetvédelmi területek, beleértve a Natura 2000-es európai érdekeltségű övezeteket is.

A milvusosok azt szeretnék, hogy az indokolt helyeken a megvalósítandó tervben szerepeljenek a vadállatok migrációját, áthaladását lehetővé tevő elképzelések is, a finanszírozásra pedig csak az új tervek elkészülte után keressenek megoldást.

Az észak-erdélyi autópálya

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen mértékben készültek el a Kolozsvár – Marosvásárhely sztrádaszakasz munkálatai. Az észak-erdélyi autópályának ezt a szakaszát két nagy és összesen öt kis alszakaszra osztották. Az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Vállalat tájékoztatása szerint a Marosvásárhely – Nyárádtő (1C2) szakaszon semmit nem építettek és nem is költöttek rá pénzt, a Maroskece – Aranyosgyéres (2A3) szakaszon pedig 0 százalék a kivitelezés, viszont majdnem 13%-ban már fizettek érte. Nem áll sokkal jobban a Marosugra – Radnót (2A1, 3% építés, 16% kifizetés) és a Radnót – Maroskece (2A2, 4% építés és 18% kifizetés) szakasz sem, a legelőrehaladottabb állapotban a Nyárádtő – Marosugra rész áll (31% építés, 24% kifizetés). Hozzátették, hogy az 1C2 szakaszon zajlik a közbeszerzési folyamat, a 2A1 szakasz idén áprilisban, a 2A2 szakasz idén májusban kapta meg az építkezési engedélyt, a 2A3 szakasz pedig még nem rendelkezik ezzel a dokumentummal.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat