HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. október 17., kedd

Főépítész: Marosvásárhelyt és Szászrégent is megfelelően vonzóvá kell tenni gazdasági szféra számára

Az épített kulturális örökség és a természeti örökség olyan erőforrások, amelyeket Szászrégenben még nagyon kis mértékben használtunk ki – mondta a Vásárhelyi Hírlapnak adott interjújában a 35 éves szászrégeni Klaus Birthler, Szászrégen főépítésze.

Gáspár Botond 2017. október 16., hétfő

Huszonkilenc éves fiatal veséi és mája menthet életeket

A marosvásárhelyi megyei sürgősségi kórházban egy 29 éves fiatalember belső szerveit távolították el a hétvégén, amelyekkel rászorulók életét menthetik meg.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. október 16., hétfő

Rendkívül sok a légúti megbetegedés

Október első hetében mintegy ötezer esetben jelentettek légúti megbetegedést és tüdőgyulladást Maros megyében.

Gáspár Botond 2017. október 11., szerda

Jó hír a kirándulóknak: tavaszias napok következnek

A hétvégére és jövő hét elejére enyhe felmelegedést és napsütést jósolnak a meteorológusok, a túrázók és kirándulók pedig még használhatják az infrastruktúrát.

Gáspár Botond 2017. október 11., szerda

Folytatódik a Marosvásárhelyt elkerülő útszakasz kálváriája

Minden jel arra utal, hogy elakadtak a marosvásárhelyi terelőút kivitelezési munkálatai. Egyesek tudni vélik, hogy az országos útügyi igazgatóság szerződést bontott az építővel, így a folytatáshoz új versenytárgyalást kell kiírni. Tény, hogy jelenleg nem dolgoznak a Koronka–Nagyernye útszakaszon.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. október 10., kedd

Székelyföld jól teljesít

Megyékre lebontva Közép-Erdélyben – beleértve Székelyföldet is – található a legtöbb „erős” cég. A Ziarul Financiar gazdasági napilapban jelent meg a Creditinfo România felmérése.

Gáspár Botond 2017. október 09., hétfő

Ilyen lesz a jövő postája?

A genfi nemzetközi innovációs kiállításon nyert elismerést a marosvásárhelyi származású Stan Johann. Fejlesztésével drónok irányíthatók, a díjjal együtt pedig lehetőséget nyert arra, hogy a találmányát bemutassa a svájci postaszolgálat székhelyén.

Gáspár Botond 2017. október 08., vasárnap

A pilóták is visszavágynak a vidrátszegi repülőtérre

A marosvásárhelyi Transilvania nemzetközi repülőtér helyzete régóta napirenden szerepel. Nem véletlenül, hiszen gazdasági szempontból elengedhetetlen a fejlődéshez. Felszereltségét, illetve a felújítás szükségességét illetően pilótai szakvéleményre is kíváncsiak voltunk.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. október 03., kedd

Túrától a bulin át a tárlatig: bőséges az EKE-választék

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület marosvásárhelyi szervezete októberben, novemberben és decemberben összesen nyolc gyalogtúrával, két bulival és egy fotókiállítás-megnyitóval várja a tagokat, érdeklődőket.

Gáspár Botond 2017. október 02., hétfő

Az igazgató lemondását követelték a diákok – elérték

A marosvásárhelyi Transilvania Kereskedelmi Szakközépiskola diákjai hétfőn reggel spontán tiltakozásba kezdtek, és a tanórák közötti folyamatos tanteremcsere miatt az igazgatónő lemondását követelték. A másfél órás megmozdulás eredményeként az igazgatónő lemondott.

Gáspár Botond 2017. október 02., hétfő

Még mindig tart a kanyarójárvány

Egyelőre nincs vége a több mint másfél éve tartó kanyarójárványnak. Ez derül ki a legutóbbi, múltheti adatokból: Maros megyében húsz új fertőzéses esetet azonosítottak.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. október 01., vasárnap

Az idei harmadik mellrekonstrukciós műtétet végezték el a marosvásárhelyi kórházban

Rákbetegség miatti mellrekonstrukciós műtétet végzett a marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház orvoscsapata belső protézis segítségével.

Gáspár Botond 2017. szeptember 28., csütörtök

Marosvásárhelyen rajtolt a rendhagyó kerékpárkölcsönző szolgáltatás

Egyetemi, városi és országos premierként mutatták be a minap a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen (MOGYE) a kerékpárkölcsönző és megosztó hálózatot. A külföldön igencsak divatos bikesharing-koncepciót hamarosan bővítenék.

Gáspár Botond 2017. szeptember 27., szerda

Sztrájkolni fognak a munkakörülményeikkel és a bérezéssel elégedetlen dolgozók

Jogfosztó kifogásainak adott hangot a Szabad Szakszervezetek Maros Megyei Egyesülete, az egészségügyben dolgozókat tömörítő Sanitas pedig tiltakozáshullámot jelentett be a továbbra is elmaradó egységes bérezés miatt.

Gáspár Botond 2017. szeptember 26., kedd

Nem a munkálatok üteme, hanem az engedélyeztetés hátráltatja az autópálya-építést

Az engedélyek kiadásának bürokratikus útvesztője miatt halad lassan az észak-erdélyi autópálya építése. A Marosvásárhelytől Aranyosgyéresig tartó szakaszt öt részre osztották, de még a legrövidebb szakasz esetében is hivatali akadályok merültek fel.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. szeptember 25., hétfő

Hivatalos tanévkezdés a Kultúrpalotában, magyar nyitány a Vártemplomban

Háromnyelvű tanévnyitót tartottak a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen (MOGYE) hétfőn. Az intelmek között a rektor hangsúlyozta: a tanterv teljesen átalakul, magolás helyett gondolkodásra ösztönzik a diákságot.