HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. december 18., hétfő

Nagyon figyelnek, és ha kell, általános sztrájkot hirdetnek

Általános sztrájkot rendelhet el a Frăția szakszervezet, amennyiben a tervezett adózási módosítás kedvezőtlenül érinti a munkavállalókat. Főként a szociális hozzájárulások befizetési kötelezettségének a munkáltatótól a munkavállalóhoz történő átruházását monitorizálják.

Gáspár Botond 2017. december 18., hétfő

Még mindig vannak új kanyarós esetek Maros megyében

A fertőző betegségek felügyeletét és ellenőrzését végző országos központ (CNSCBT) adatai szerint december elején az ország tizenhat megyéjében összesen több mint száz új kanyarós megbetegedést regisztráltak. Maros megyében három új esetről van szó.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. december 17., vasárnap

Lakhatási támogatás rezidenseknek, egyetemi oktatóknak, színészeknek

A Studium Prospero Alapítvány a Bethlen Gábor Alap támogatásával lakhatási pályázatot hirdet marosvásárhelyi felsőoktatási intézményben oktató fiatal tanároknak, rezidens orvosoknak, színészeknek.

Gáspár Botond 2017. december 17., vasárnap

A gyermekotthon lakóit is segítették a véradók

Karácsony közeledtével véradási és adománygyűjtő kampányt szerveztek a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem hallgatói a betegek, illetve az intézeti körülmények között nevelkedő gyerekek számára.

Gáspár Botond 2017. december 13., szerda

Sok még a sízésre alkalmatlan pálya

Az utolsó simításokat végzik a térségünkben található sípályák üzemeltetői, hogy megfelelő vastagságú hótakaróval fogadhassák a téli sportok kedvelőit. A sípályák megnyitása a hőmérsékleti értékektől függ, egyelőre a Madarasi Hargita pályája üzemel.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. december 10., vasárnap

Hol állunk a jövedelemkiegészítések országos sorában?

Maros megye lakosságának 1,14 százaléka, azaz 6801 személy részesül a minimálbér összegéig tartó jövedelemkiegészítési szociális juttatásban. Ebben az adatsorban messze országos első Teleorman (a lakosság 2,56%-a) és Buzău (a lakosság 2,31%-a) megye.

Gáspár Botond 2017. december 10., vasárnap

Melleltávolítást és emlőrekonstrukciót végeztek a marosvásárhelyi kórházban

Egyazon műtét során kétoldali masztektómiát és emlőrekonstrukciót hajtottak végre a Maros Megyei Sürgősségi Kórház orvosai. Idén hat nő részesült mellimplantátumban Marosvásárhelyen.

Gáspár Botond 2017. december 05., kedd

Hiába több a turista, ha a megye már nem tartozik a legnépszerűbb célállomások közé

Az elmúlt évben nőtt a Maros megyébe látogató turisták száma, más megyében azonban a miénknél nagyobb intenzitással nőtt az utazóközönség, így Maros megye már nem szerepel az öt legkedveltebb romániai úti cél között.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. december 05., kedd

Adományok, amelyek életeket menthetnek

A Mentsétek meg a Gyermekeket Alapítvány mobil digitális röntgengépet szeretne vásárolni a marosvásárhelyi régi szülészet neonatológiai részlegének, hogy ezzel is segítse a koraszülött csecsemőket. Tájékoztató kampányt indítottak.

Gáspár Botond 2017. december 03., vasárnap

Maros megyének nagyobb az áfabevétele, mint Hargita és Kovászna megyének együtt

A Maros megyei átlagfizetés 13 százalékkal alacsonyabb az országos átlagnál, az áfabefizetések tekintetében pedig a középmezőny élén áll, történetesen a 13. helyen.

Gáspár Botond 2017. november 28., kedd

Megvan, hogy milyen járatokkal tér vissza Vásárhelyre a Wizz Air

A Wizz Air légitársaság változtatásokat jelentett be a tervezett marosvásárhelyi járatai kapcsán. Eszerint a Transilvania légikikötő kifutópályájának újjáépítése után nem költöztetik vissza a teljes korábbi menetrendet, annak egy része ugyanis Nagyszebent fogja kiszolgálni.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. november 28., kedd

Eljárás a marosvásárhelyi repülőtér egykori adminisztrátorai ellen

A marosvásárhelyi Transilvania repülőteret ügykezelő Maros megyei önkormányzat arról döntött, hogy hat személy ellen kezdeményez jogi eljárást több mint kétmillió lejes kár okozásáért. A kifutópálya újjáépítése egyébként jó ütemben zajlik.

Gáspár Botond 2017. november 27., hétfő

Az észak-erdélyi autópálya immár teljes Maros megyei szakaszán dolgozhatnak

Lassan az A3-as autópálya teljes Maros megyei szakasza építőteleppé válik. Az elmúlt napokban az országos hatóságok kibocsátották a szükséges építkezési engedélyeket is, és a Marosvásárhely–Nyárádtő útszakasz esetében is győztest hirdettek.

Gáspár Botond 2017. november 24., péntek

Azt akarják elérni, hogy ne csak importálja, hanem exportálja is a sertéshúst Románia

A túlzott élelmiszer- és agráripari termékimport visszaszorítása érdekében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium jövőre támogatási programokat indít az állattartók számára.

Gáspár Botond 2017. november 23., csütörtök

Idén még több mint ezer ingyenes vizsgálat áll rendelkezésre – érdemes élni a lehetőséggel

Az országos ingyenes méhnyakrákszűrési program elmúlt öt éve alatt Maros megyében több mint 40 ezer Babeș-Papanicolau tesztet végeztek el, és majdnem 4000 nőnél azonosítottak elváltozásokat, többeknél rákos megbetegedést.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. november 23., csütörtök

Magyarországi támogatással Kerelőszentpálon épül Románia legnagyobb takarmánykeverő üzeme

Tizenöt millió euró összértékű zöldmezős beruházással a Maros megyei Kerelőszentpálon épül Románia legnagyobb független (nem saját integrációban gyártó) takarmánykeverő üzeme.