HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. június 25., vasárnap

Tüdő- és gyermekgyógyászati előadásokat tartanak Marosvásárhelyen

Tüdőgyógyászati és gyermekgyógyászati előadásokat szervez a Romániai Magyar Orvos és Gyógyszerész Képzésért Egyesület július 3-6. között, 16 és 20 óra között.

Gáspár Botond 2017. június 25., vasárnap

Ők lettek a marosvásárhelyi RMDSZ új alelnökei

Az RMDSZ marosvásárhelyi választmánya június 22-i ülésén megerősítette a Vass Levente marosvásárhelyi RMDSZ-elnök által nevesített alelnöki csapatot.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. június 22., csütörtök

Biró Zsolt: beszélni kell a magyarságot érintő jogkörökről

A 2018-as centenáriumot Románia „nem úszhatja meg” a magyarságra vonatkozó közösségi jogkörök és intézkedések megvitatása, kibeszélése nélkül – véli Biró Zsolt Maros megyei parlamenti képviselő, a Magyar Polgári Párt elnöke.

Gáspár Botond 2017. június 22., csütörtök

Egyensúlyt találni a beruházók, a jogalkotás és a helyi közösség érdekei között

Meg kell találni az egyensúlyt a beruházók, a jogalkotás és a helyi lakosság, a helyi közösség érdekei között – nyilatkozta Anne Quart, a németországi Brandenburg tartomány európai ügyekért felelős minisztériumának államtitkára.

Gáspár Botond 2017. június 20., kedd

Az uniós források lehívásának hatékonyságát kell eltanulni

A Németországban jól működő, a decentralizációt és a fejlődést szolgáló közigazgatási minta romániai átvételét javasolta Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsa elnöke Szovátán.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. június 20., kedd

Marosvásárhelynek nem a konkurenciát kellene látnia Kolozsvárban

Sokat tanulhatna Marosvásárhely Kolozsvártól a városfejlesztés tekintetében – véli Farkas András, a PONT Csoport vezetője, aki szerint a Maros-parti megyeszékhelyen elsősorban hosszú távú, integrált tervezésre lenne szükség.

Gáspár Botond 2017. június 20., kedd

Maros megyében robbant ki az egészségbiztosító és a háziorvosok közötti botrány

A romániai egészségbiztosítási rendszer működésével kapcsolatban újabb vita zajlik – ezúttal a biztosítóház és a háziorvosok között, a kezelési előírások megsértéséről és emiatti kártérítésről. Közben a beteg, aki a rendszert fenntartja, megkapta az általa igényelt szolgáltatást.

Gáspár Botond 2017. június 17., szombat

Nem rendezvényekben, hanem projektekben gondolkodik a marosvásárhelyi RMDSZ

A kettős beszéd kérdésének megoldása mellett a helyi közösséggel való szorosabb kapcsolattartást nevezte az egyik legfontosabb célnak a marosvásárhelyi RMDSZ elnöke, aki június 16-án mutatta be csapatát. Immár nem rendezvényekben, hanem projektekben gondolkodnak.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. június 14., szerda

Újabb halasztás: ősszel folytatódik Rádulyék pere

Ismét halasztottak Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármester és Szőke Domokos alpolgármester korrupciógyanús ügye perének szerdai marosvásárhelyi tárgyalásán. A következő tárgyalás időpontja: szeptember 18.

Gáspár Botond 2017. június 13., kedd

Továbbra is korlátozzák a beteglátogatást a marosvásárhelyi kórházakban

A Maros Megyei Kórházban továbbra is érvényben van a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság január végi rendelete, miszerint a légúti fertőzések, a tüdőgyulladásos és a kanyarós esetek miatt korlátozták a beteglátogatást.

Gáspár Botond 2017. június 13., kedd

Lehet jelentkezni a marosvásárhelyi reptér felújítására

Felkerült a romániai közbeszerzéseket összesítő rendszerbe és annak honlapjára a marosvásárhelyi Transilvania nemzetközi repülőtér kifutópályájának felújítását célzó versenytárgyalási kiírás.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. június 12., hétfő

Pénzért úsztak, de nem maguknak

Megközelítőleg 80 ezer lejt gyűjtöttek össze az online, illetve a helyszíni felajánlásokból a hétvégén megszervezett hetedik Swimathon jótékonysági úszóversenyen.

Gáspár Botond 2017. június 12., hétfő

Óráról órára fogy az erdő – azt is tudjuk, hogy hol a legjobban

Átlagban napi huszonhat illegális fakivágási esetre bukkannak a hatóságok országszerte, egy kimutatás szerint pedig a legtöbb bűncselekményt tavaly Maros megyében azonosították. Mentségül szólhat, nem ott lopták a legtöbb fát, hanem ott fülelték le a legtöbb kísérletet.

Gáspár Botond 2017. június 11., vasárnap

„Kiváltságos szakma felé váltották meg belépőjüket”

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem padjait idén 842 hallgató hagyta el, közülük 289-en a magyar tagozaton végezték tanulmányaikat. A magyar kar ballagását a Vártemplomban, az intézmény vezetősége által szervezett rendezvényt a Színház téren tartották.

Gáspár Botond 2017. június 11., vasárnap

Jogerős a 4000 lejes bírság a székely felvonulásért

A tavalyi székely szabadság napja kapcsán Izsák Balázs SZNT-elnökre kírótt bírság kisebbik részét, 4000 lejes tételt jogerősen érvényben hagyott a Maros megyei törvényszék. Az SZNT a strasbourgi emberjogi bírósághoz fordul.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. június 08., csütörtök

Napokkal a szülés előtt fertőződött meg kanyaróval az elhunyt csecsemő édesanyja

Maros megyében is áldozatot követelt a kanyaró, egy 18 napos csecsemő vesztette életét. Nagyon ritka esetről van szó, hiszen az édesanya néhány nappal a szülés előtt fertőződött meg, annak ellenére, hogy korábban megkapta a védőoltást.