HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. március 30., csütörtök

A repülőtér kifutópályájának felújítása a legfontosabb

A Maros megyei önkormányzat csütörtöki ülésének legfontosabb napirendi pontja a megyei költségvetés elfogadása volt. Tavalyhoz képest idén 28 százalékkal több pénzből gazdálkodhat a megyevezetés.

Gáspár Botond 2017. március 30., csütörtök

Egy ország leggazdagabbjai

Maros megye nem áll túl jól a dúsgazdagok számát illetően, csak tizenötödik ezen a kétes hírű országos listán. A Capital lap évente összeálltott rangsor alapján a szászrégeni Mircea Oltean áll az élen a megyében.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. március 28., kedd

Zsarolással használja ki az alkalmazottak nehéz anyagi helyzetét az Azomureș?

Kollektív munkakonfliktus alakult ki a marosvásárhelyi Azomureș vegyi kombinátban, mivel az alkalmazottak és a vezetőség nem tudott dűlőre jutni a fizetésemelések tekintetében. A dolgozók szakszervezete törvénytelen és erkölcstelen bánásmóddal is vádolja a vezetőséget.

Gáspár Botond 2017. március 26., vasárnap

Eddig szinte csak bosszúságot okozott Jedd lakóinak a terelőút építése

A megrongált jeddi útszakasz egy kisebb részét egy héten belül, a többit húsvét után rendbe teszi a marosvásárhelyi terelőút építtetője – ezt ígérték a pénteki nyilvános találkozón. A helybéliek türelme elfogyott.

Gáspár Botond 2017. március 24., péntek

Vass Levente az egyedüli jelölt a marosvásárhelyi RMDSZ élére

Az RMDSZ marosvásárhelyi választmányának március 9-ei ülésén meghozott döntés értelmében március 23-án 16 óráig nyújthatták be iratcsomójukat a szervezet elnöki tisztségére pályázók. Egyetlen dosszié érkezett, mégpedig Vass Leventétől.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. március 24., péntek

Sokba kerül az autópálya nyomvonalán található területek kisajátítása

A kormány mintegy 38 millió eurót hagyott jóvá az észak-erdélyi (A3-as) autópályának az Aranyosgyéres és Marosvásárhely közötti szakaszának nyomvonalán található telkek kisajátítására.

Gáspár Botond 2017. március 23., csütörtök

A fekete március ügyében kért vizsgálatot Biró Zsolt

Biró Zsolt parlamenti képviselő március 22-én iktatta azt a levelet, amelyben az 1990. márciusi véres marosvásárhelyi események ügyének újbóli kivizsgálását kérte Románia főügyészétől.

Gáspár Botond 2017. március 23., csütörtök

A fekete március felelőseinek elítélését akarják

Az 1990. március 19-21. között Marosvásárhelyen történt etnikai konfliktus, vagy ahogy mindannyian ismerjük, a fekete március eseményeinek újravizsgálását és a tettesek felelősségre vonását kérik a magyar áldozatok hozzátartozói. Válasz a napokban várható.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. március 22., szerda

Így képzelnek el egy ma alapítandó tanulók házát

A vidéki diákok felzárkóztatása, szakkörök, illetve előadások szervezése a célja annak a marosvásárhelyi civil kezdeményezésnek, amelynek megvalósítása egyelőre helyhiány miatt akadozik.

Gáspár Botond 2017. március 21., kedd

Gondoljunk egy „cseppet” a környezetre

Március 22-én 1993 óta a víz világnapját ünnepeljük, a rendezvényeket idén az ivóvíz és szennyvíz témája köré szervezik.

Gáspár Botond 2017. március 20., hétfő

Lavinaveszély a Kelemen-havasokban

Lavinaveszélyre figyelmeztetnek a hegyimentők a Kelemen-havasokban, az elmúlt napokban lehullt hó miatt.

Gáspár Botond 2017. március 20., hétfő

Kérdés: mi legyen a menesztett prefektusokkal?

Eléggé zavaros a kormánybiztosi intézmény átszervezését (is) célzó törvénytervezet, de úgy tűnik, többen tiszta vizet öntenének a pohárba. Az átszervezés fő oka a gördülékenyebb menesztés lehet.

Gáspár Botond 2017. március 19., vasárnap

Nacionalista egység terve bontakozódott ki Marosvásárhelyen

Az egyesülésről döntött a Nemzeti Erő Párt és az Egyesült Románia Párt szombaton Marosvásárhelyen tartott közös ülésükön. A nacionalista politikai pólus a következőkben dönt a politikai platformról és a kongresszus időpontjáról.

Gáspár Botond 2017. március 16., csütörtök

Kölcsön felvétele helyett saját zsebbe kell nyúlnia a megyei tanácsnak

Elúszni látszik az a terv, amely szerint a közeljövőben 77 millió lejes bankkölcsönt vett volna fel a Maros megyei önkormányzat, hogy az elvárásoknak megfelelően felújítsa, ezáltal pedig megnyithassa a repülőtér kifutópályáját.

Gáspár Botond 2017. március 16., csütörtök

Tudnivalók a MOGYE-felvételiről

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem honlapján közzétette a tudnivalókat az idei felvételiről.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. március 16., csütörtök

Kiselejtezett, de még jó számítógépekre pályáznak

Az ország 649, Maros megye 14 vidéki oktatási intézménye jelentkezett az Országos Környezetvédelmi Őrség és a Let’s do it Romania! mozgalom által szervezett Let’s be ECO! (legyünk környezetbarátok) elnevezésű pályázatra.