HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. augusztus 18., péntek

Jó célért tekernek Marosvásárhelyen

A Marosszéki Közösségi Alapítvány jóvoltából futóbiciklikre pályázhatnak a marosvásárhelyi székhellyel rendelkező óvodák. A pályázatok leadási határideje augusztus 30.

Gáspár Botond 2017. augusztus 17., csütörtök

Áll a bál a marosvásárhelyi PNL-ben

Újabb fejezettel bővült a Nemzeti Liberális Párt Maros megyei szervezetének belső csoportharca: a régi liberálisokból álló megyei vezetőség menesztette a volt PDL-sek által irányított marosvásárhelyi szervezet vezetőségét.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. augusztus 17., csütörtök

A mennyiség a minőség rovására menne a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar vezetői úgy vélik, a jelenlegi diáklétszám megfelelő az elvárt minőség biztosításához és az igények kielégítéséhez, ennél több hallgatóval valószínűleg „hígulna” a képzés.

Gáspár Botond 2017. augusztus 15., kedd

Törvényerejűre emelnék a tbc-sek védelmét

Több mint ötezer aláírást gyűjtött egy volt marosvásárhelyi újságíró, hogy elérje: kerüljön a parlament elé és szavazzák meg a tuberkulózistörvényt, amely szabályozná a kórral kapcsolatos kérdéseket.

Gáspár Botond 2017. augusztus 13., vasárnap

A pénzek egyharmadát hívta le eddig Maros megye a Zöld Ház Programban

A klasszikus Zöld ház-programra megítélt támogatási jóváhagyásokból kiderül, hogy a lakosságarányosan Maros megyének járó több mint 1,6 millió lejből eddig 456 ezer lejt ítéltek meg, összesen 76 projektre.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. augusztus 12., szombat

Ők termelik a legtöbb profitot Maros megyében

A 2016-ban legnagyobb profittal záró első tíz Maros megyei cég nyeresége 1 milliárd lej feletti volt, a pénzügyi forgalmuk összesen 8,2 milliárd lej és több mint 6600 személyt foglalkoztattak.

Gáspár Botond 2017. augusztus 10., csütörtök

Gerincferdülésben szenvedő gyerekek számára szerveztek tábort

Marosvásárhelyen szerveztek először tábort kifejezetten a gerincferdülésben szenvedő gyerekek és fiatalok számára. A tavalyi sikerre alapozva idén második alkalommal is lehetőséget biztosítanak az érintetteknek a kikapcsolódásra, motivációra.

Gáspár Botond 2017. augusztus 10., csütörtök

Jövő héten derülhet ki, hogy ki újítja fel a vásárhelyi reptér kifutópályáját

Augusztus 7-én lejárt a marosvásárhelyi repülőtér kifutópályájának felújítására kiírt versenytárgyalásra beérkezett ajánlatok kiértékelési határideje, azonban nem fejeződött be a licitfolyamat, így valószínűleg jövő héten ismertetik az eredményt.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. augusztus 09., szerda

Még mindig nem teljes az átoltottság

Az elmúlt két hétben gyorsabb ütemre kapcsoltak a Maros megyei háziorvosok, hiszen megérkeztek a megyének kiutalt vakcinák, amelyeket beadtak az oltásokkal elmaradt 1600 gyereknek.

Gáspár Botond 2017. augusztus 09., szerda

Nem dolgoznak a jeddi terelőútnál

Nem okozott további kellemetlenséget az elmúlt napok kánikulája a marosvásárhelyi terelőút jeddi szakasza mentén lakóknak, hiszen az építő jelenleg szünetelteti a munkálatokat.

Gáspár Botond 2017. augusztus 09., szerda

A kánikulában a véradók száma is csökken

Az elmúlt napok kánikulai időjárása jelentősen érintette a véradást is, hiszen a 40 Celsius-fok feletti hőmérséklet miatt az emberek nem merészkedtek az utcára, a szabadba, így elkerülték a vérközpontokat is.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. augusztus 06., vasárnap

Még csak papíron létezik az Erdélyt Moldvával összekötő autópálya, de már módosítanák

Mivel még nem kapta meg a környezetvédelmi engedélyt, módosíthatják a Marosvásárhely – Jászvásár autópálya jelenlegi nyomvonalát. Ehhez azonban a kifogásoknak nagyon megalapozottnak kell lennie, és előbb mindenképpen más megoldásokat kell keresni.

Gáspár Botond 2017. augusztus 03., csütörtök

Szeptember 14-én lesz a MOGYE pótfelvételi

Szeptember 14-én szervezik a vizsgát a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen a júliusi felvételi során betöltetlenül maradt fizetéses helyekre. Továbbá évi 5000 euróért az orvos- és a fogorvosképzésen is hirdettek helyeket.

Gáspár Botond 2017. augusztus 02., szerda

Felmérés: jól megközelíthetők a vendéglők és az üzletek Marosvásárhelyen

Felmérést készített nemrég egy ingatlanügyi platform egy kutatóügynökséggel közösen arról, hogy mely városokban és lakónegyedekben lehet a legkönnyebben megközelíteni a vendéglőket és az üzleteket. Marosvásárhely a második lett.

Gáspár Botond 2017. augusztus 01., kedd

Ennyi pénzre lehet pályázni a Központi Fejlesztési Ügynökségnél

A központi fejlesztési régiót alkotó hat megye székhelyei számára különített el infrastrukturális beruházásokra fordítható pénzalapot a térséget működtető ügynökség. A városok 4 befektetési prioritáson keresztül 5 konkrét megvalósításra pályázhatnak.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. augusztus 01., kedd

Mi a teendő viperamarás esetén?

Ismét a marosvásárhelyi rohammentő-szolgálat helikopterét, illetve egy mentőst küldtek egy kígyómarásos esethez. Ezúttal a Fehér megyei Kudzsiri-havasokban, az Oaşa-tó közelében mart meg egy embert a vipera. Milyen gyakori a viperamarás, és mi a teendő – erről érdeklődtünk.