HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. május 23., kedd

Marosvásárhely a mechanikus ortopédiáról áttér a regeneratív ortopédiára

Országos premierként Marosvásárhelyen végeztek ínszalag- és ízületi porc rekonstrukciót egy speciális, biomátrix-alapú módszer segítségével. Továbbá szintén Romániában elsőként a csípőartroszkópia területén is áttörést jegyeztek.

Gáspár Botond 2017. május 22., hétfő

Felélénkítenék az erdélyi gazdaságot a magyar kormány támogatásával

Az erdélyi magyarság gazdasági felvirágoztatása a hosszú távú célja annak a magyar kormányzati programnak, amelynek „főpróbáját” a Maros-Mezőségen tartják. A térség gazdálkodói, vállalkozói számára hamarosan 4,5 millió forint áll rendelkezésre.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. május 21., vasárnap

Új hidat építettek, és a régit is megőrizték Apoldon

Elkészült az új vasbeton híd a 106-os jelzésű Maros megyei úton, Apold község közelében, a Segesd-patak völgyén. A munkálatokat csütörtökön vette át hivatalosan a Maros megyei önkormányzat.

Gáspár Botond 2017. május 21., vasárnap

Hónapok után megérkezett a védőoltás, de már most tudják, nem lesz elég

Négy hónapos várakozás után megérkezett a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatósághoz a több mint 2600 adag kanyaró elleni védőoltás. Mindeközben jócskán nőtt a megbetegedések száma, sőt a gócpontoké is. Sürgős a beavatkozás, és további oltásokra van szükség.

Gáspár Botond 2017. május 18., csütörtök

Környezettudatosságra nevelik a Maros megyei iskolásokat

Eco Atitudine, azaz Ökohozzáállás név alatt indult környezetvédelmi nevelési program a Maros megyei iskolákban. A szelektív hulladékgyűjtés fontosságára és szükségességére hívják fel a diákok és szüleik figyelmét.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. május 17., szerda

Megerősítés után húsz tonnára emelnék a Nagy-Küküllő-híd teherbírását

Új híd épül Maros és Hargita megye között, Héjjasfalván – előtte azonban megerősítik a régit, amelynek igencsak megromlott az állapota. Ennek ellenére mégis használják.

Gáspár Botond 2017. május 17., szerda

Marosvásárhelyről érkezett szakemberek javították meg a Donald Trump fiát szállító helikoptert – állítólag

A legmagasabb riasztási fokozatba léptek a biztonsági szolgálat ügynökei kedden Kolozsváron, miután meghibásodott az a helikopter, amely Donald Trump amerikai elnök fiát szállította volna tovább a repülőtérről – számoltak be sajtóforrások.

Gáspár Botond 2017. május 17., szerda

Feljelentés és cáfolat a Marosvásárhelyi Rádiónál

A Marosvásárhelyi Rádió menedzsere feljelentette az illetékes hatóságoknál az ellene nyílt levélben különféle vádakat megfogalmazó korábbi versenytársát. Továbbá Lavinia Nicoleta Ghișa cáfolja Ioan Chiorean állításait.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. május 16., kedd

Figyelembe vették a régi világ megmaradt elemeit, így lett Segesvár az egyik legszebb középkori település

A Maros megyei Segesvárt Európa legszebb és legjobban megőrzött huszonöt középkori települése közé sorolta egy nemzetközi turisztikai portál.

Gáspár Botond 2017. május 15., hétfő

Marosvásárhelyen végezték az idei első szívátültetést

Romániában az idén először a hétvégén végeztek szívátültetést. A Marosvásárhelyen végrehajtott beavatkozás során egy nagyon súlyos állapotban levő 49 éves bukaresti férfi kapta meg egy 19 éves fiú szívét.

Gáspár Botond 2017. május 14., vasárnap

A cigarettázásról kérdezik a diákokat

Május 15-től június 9-ig tart az Egészségügyi Világszervezet által kezdeményezett Global Youth Tabacco Survey (GYTS) elnevezésű kampány, amely a diákoknak a dohányzással kapcsolatos ismereteit hivatott felmérni.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. május 12., péntek

Nem kívánta véleményezni az ítélőszék döntését a pert nyert egykori kórházvezető

Véglegesen megnyerte az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) elleni pert a Maros Megyei Kórház korábbi ideiglenes menedzsere, dr. Ovidiu Butuc.

Gáspár Botond 2017. május 12., péntek

Ingyenes genetikai vizsgálatok szívinfarktust szenvedetteknek

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem kutatóközpontjában ingyenes genetikai vizsgálatokat végeznek szívinfarktuson átesett személyeknek. A felkínált lehetőség kutatást szolgál.

Gáspár Botond 2017. május 10., szerda

Halasztást kértek és kaptak Rádulyék jogi képviselői

Halasztottak Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármester és Szőke Domokos csíkszeredai alpolgármester korrupciógyanús perének május 10-ei bírósági tárgyalásán. A következő időpont június 14.

Gáspár Botond 2017. május 09., kedd

Évente több mint 4000 nőt diagnosztizálnak méhnyakrákkal Romániában

A méhnyakrákkal diagnosztizált nők számát, illetve a betegségben elhunytak arányát tekintve is Románia az első helyen szerepel az Európai Unió tagországai közül – az európai átlagnál négyszer többen vesztik életüket a kórban.

HIRDETÉS
Gáspár Botond 2017. május 08., hétfő

Túlértékelték anyagi lehetőségeiket azok, akik itthon maradtak

Románia 42 fő közigazgatási egysége közül Maros megye a 10. helyen áll a fizetések nagyságát tekintve. Továbbá nem szerepelünk a legfontosabb gazdasági fejlesztési pólusok között, viszont térségünkben három fontos központ is található.