Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

A régi politikával szembesítették a lakosságot

Gáspár Botond 2012. május 03., 14:53 utolsó módosítás: 2012. május 03., 17:50

A régi politika és a régi politikusok be nem tartott ígéreteivel szembesítették Marosvásárhely polgárait az Erdélyi Magyar Néppárt képviselői május 3-án, csütörtökön, azért, hogy „tudják, kik vezették őket, és kiket kell leváltani”.

„Hogyan élünk? Amit a városvezetésnek köszönhetünk” – áll a május 3-ai szórólap címlapján. Az EMNP Maros megyei és marosvásárhelyi szervezetének tagjai három helyszínen (a Színház téren, a Fortunánál és a Kövesdombon) világítottak rá arra, hogy „a régi politika időszakában mi mindent ígértek a politikusok, és ebből mennyi valósult meg” – az értékelést a lakosságra, az emberekre bízzák.

Csütörtökön délben a Színház téren, a buszmegállóban osztották a szórólapot és beszélgettek a lakossággal a néppártosok. „Az EMNP május 3-ai Szembesítő napján igen beszédes és egyáltalán nem hízelgő, kedvező statisztikai adatokkal szembesítjük a városvezetést. Ilyen a drága piac, a munkanélküliség, a silány tömegközlekedés, de talán a legbeszédesebb Marosvásárhely adósságállománya. Egy háztartásra 2550 lej jut, nem tudom, ezt ki fogja visszafizetni. Ezekkel a számokkal szembesítjük a város polgárait, hogy tudják, kik vezették őket, és kiket kell leváltani június 10-én” – ismertette a Székelyhonnal az EMNP marosvásárhelyi szervezetének elnöke, Kali István (fotón hátul). Hozzátette, a kampányt május 11-én kezdik, most csupán néhány femerült gonddal „szembesítenek”.

A szórólap belső oldalain az áll: „már 2007-ben megígérték a valós kétnyelvűséget”, ezzel szemben 2012-ben „36 iskolából csupán 2 viseli magyar személyiség nevét”, „mai napig nincs Kossuth utca, de van Pavel Chinezu”, „magyartalanul fordítják az intézményneveket”, Marosvásárhely országos viszonylatban a harmadik legdrágább város, a régióban itt a legmagasabbak a piaci árak, és itt a legdrágább a tömegközlekedés, miközben a szolgáltatás minősége egyre rosszabb. Országos viszonylatban Maros megyében van a legtöbb munkanélküli – minden harmadik családban van egy munkanélküli.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
43 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS