HIRDETÉS

 

Közel százan vettek részt a mozgássérültek horgászversenyén

Barabás Hajnal 2017. augusztus 12., 11:21
HIRDETÉS

Jó kapcsolatok kialakítására, ismerkedésre, barátságok fenntartására adott alkalmat és lehetőséget a mozgássérültek és családjaik számára megszervezett horgászverseny, amelyet pénteken tartottak meg a szécsenyi halastavaknál.

Fotó: Sándor Csilla

Józsa Csaba, a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületének elnöke elmondta, 16-ik alkalommal szervezték meg a horgászversenyt, amelynek célja, hogy

HIRDETÉS

ismerkedjenek, kimozduljanak otthonról a sérültek, hiszen akadnak olyanok is, akiknek nincs erre máskor lehetősége.

Nemcsak Csík környékéről, hanem Gyergyószékről, és Udvarhelyszékről is érkeztek résztvevők, közel 100-an. Ugyanakkor olyan fogyatékkal élők, vagy önkéntesek is jöttek, akik első alkalommal próbálták ki magukat a horgászversenyen.

Fotó: Sándor Csilla

A kerekesszékes csíkszeredai Bíró Alpár és családja szintén először jött horgászni, de elmondásuk szerint voltak már táborban a mozgássérültek szervezetével, és a karácsonyi rendezvényükön is jelen voltak, így ismerik a tagokat. Beszélgetésünk idején még csak egy halat fogtak ki, annak ellenére, hogy két gyermekük serényen dobta be a vízbe a csalis horgokat, a kevés fogás azonban nem gátolta meg őket abban, hogy remekül érezzék magukat.

A tolószékes Varga Imre és a mozgáskorlátozott Bartók László csapata jóval több halat fogott ki, többnyire sügéreket és keszegeket. Varga Imre, aki eddig minden versenyen részt vett, és veteránnak számított a rendezvényen, úgy vélte, ez az esemény egy jó alkalom a találkozásra, a barátságok fenntartására.

Fotó: Sándor Csilla

Fontos, hogy a sérültek összetartsanak

– értettek egyet mindketten. A horgászversenyen bográcsos gulyás volt a fő menü, a rendezvény végén pedig a győztesek érmekkel, kupákkal és emléktárgyakkal gazdagodhattak.

Fotó: Sándor Csilla
Fotó: Sándor Csilla
Fotó: Sándor Csilla
Fotó: Sándor Csilla
Fotó: Sándor Csilla
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS