HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2018. július 19., csütörtök

Állami támogatás a végzős diákoknak

Hamarosan lejár a határidő, ameddig munkanélküli segélyt kérvényezhetnek a végzős diákok. A Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökségnél azok a tanulók is regisztrálhatnak álláskeresőként, akiknek nem sikerült az érettségijük vagy az egyetemi záróvizsgájuk.

Barabás Hajnal 2018. július 16., hétfő

Tíz új paddal bővül Csíkszereda utcabútorzata

Új padokkal bővíti az utcabútorzatot Csíkszereda Polgármesteri Hivatala három csíkszeredai utcában, legtöbbjüket a városi buszmegállókban helyezték el.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2018. július 16., hétfő

Kerékpártárolók hiányában a lépcsőházakban foglalják a helyet a biciklik

Sokan a lépcsőházak bejáratainál, a lépcsőfordulókban kénytelenek tárolni a kerékpárokat, babakocsikat Csíkszeredában. Megoldást a kerékpártolók építése jelentene, ez viszont költséggel járna.

Barabás Hajnal 2018. július 15., vasárnap

Egyelőre nem szűnik meg a Csíkszereda-Büdösfürdő közötti menetrendszerinti autóbuszjárat

Szeptember végéig fog közlekedni hétvégéken a Csíkszereda és a csíkszentimrei Büdösfürdő között közlekedő menetrendszerinti autóbuszjárat, mivel az üdülőtelep háztulajdonosai közül ugyanis többen tiltakoztak a járat megszüntetése ellen.

Barabás Hajnal 2018. július 12., csütörtök

Készülnek a Székely Ízek Gasztronómiai Fesztiváljára

Vendéglátóipari cégek jelentkezését várják a második Székely Ízek Gasztronómiai Fesztiválra, amelyet a Csíkszeredai Városnapok részeként szerveznek meg augusztus 3-5. között a Sapientia egyetem mögötti parkolóban.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2018. július 11., szerda

Multikulturalitás jellemzi a borszéki bográcsfesztivált

Számos gasztronómiai, kulturális és sportrendezvénnyel várják az érdeklődőket a július 13–15. között első alkalommal rendezendő Borszék Bogrács Feszten.

Barabás Hajnal 2018. július 09., hétfő

Javultak az érettségi eredmények Hargita megyében az óvások után

Összesen 842 dolgozatot óvtak meg az érettségizők Hargita megyében, amelyeknek közel felét a román nyelv és irodalomból írt dolgozatok tették ki. Az óvásokat követően több mint négy százalékkal javult az átmenési arány a megyében.

Barabás Hajnal 2018. július 09., hétfő

Kevésen is múlhat – mit kell tenni a tűzesetek elkerüléséért?

Többek között a tűzveszélyes anyagok és a hibás elektronikai készülékek tárolása, illetve a lépcsőházak bejáratainak elzárása jelenthetnek fokozott veszélyt tűz esetén. A lakószövetségeknek is számos tűzvédelmi előírásnak kell megfelelniük.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2018. július 08., vasárnap

Kidobott pénz volt a csíkszeredai gyorskorcsolyapálya korábbi fejlesztése

Meglehetősen elhanyagolt állapotban vannak a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpálya mögötti sportpályák: feltöredezett a gyorskorcsolyapálya betonfelülete, a szomszédságában pedig lehangoló képet nyújtanak a félbehagyott beruházások nyomai.

Barabás Hajnal 2018. július 06., péntek

Tehetetlenek a lakók a sok macskát tartó szomszédjukkal szemben

Évek óta szenvednek a macskaürülék bűzétől a csíkszeredai Penge tömbházként ismert toronyház lakói. Az egyik szomszéd ugyanis sok macskát tart a lakásában, és hiába tiltakoztak a lakók ellene, hiába szólította fel a lakószövetség, hogy vigye el az állatokat, az idős asszony rá se hederített.

Barabás Hajnal 2018. július 05., csütörtök

Víztartály beépítését írta elő a tűzoltóság az inkubátorházba

Legkésőbb hétfőig kell leadniuk a csíkszeredai vállalkozói inkubátorház létesítésére a pályázatot az európai uniós finanszírozásra közösen pályázó csíkszeredai, valamint Hargita megyei önkormányzatnak.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2018. július 03., kedd

Rajzanak a fekete fahangyák, de pánikra semmi ok

Rajzani kezdtek a fekete fahangyák Csíkszeredában. Számos egyed okozott kedden kellemetlenséget az utcákon.

Barabás Hajnal 2018. július 03., kedd

Menhelyre került az autó után kötött csíkszentkirályi kutya

A tulajdonos beleegyezésével a csíktaplocai kutyamenhelyre került a múlt héten Csíkszentkirályon járművel vonszolt kutya. A keverék kankutyát a menhelyen külön kennelben helyezték el. Felszíni sérülései vannak, ezt leszámítva jó az állapota.

Barabás Hajnal 2018. június 27., szerda

Nem adják olcsón a gyümölcsöket és zöldségeket a csíkszeredai piacon

Meglehetősen magas áron kínálják a görögdinnyét az idény kezdetén a csíkszeredai zöldségpiacon, azonban az eladók szerint várható, hogy hamarosan csökkenni fog az ára.

Barabás Hajnal 2018. június 26., kedd

Nem akarta kínozni az állatot – állítja az autó sofőrje

Óriási felháborodást keltett a közösségi oldalakon terjedő videofelvétel, amelyen egy járműhöz kötött kutyát vonszolnak Csíkszentkirályon. A rendőrség azonosította az autó vezetőjét, akivel mi is beszéltünk.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2018. június 26., kedd

A többség nem hagyta utolsó percre a garázsbontást

Hamarosan lejár a határidő, amíg eleget tehetnek a csíkszeredai városháza felszólításának, hogy lebontsák garázsaikat a tulajdonosok a Decemberi Forradalom utcában. Eddig a többség vállalta ezt a kötelezettséget, a 30 pléhépítményből 26-ot már lebontottak.