Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Barabás Hajnal 2020. január 27., hétfő

Tánczos Barna szerint Hargita megyének új vízióra van szüksége

Sejtelmes, ám a szavak mögött mégis érthető választ adott Sógor Csaba, az RMDSZ volt európai parlamenti képviselője kérdésünkre, miszerint vállalna-e közszerepet az elkövetkezőkben. Tánczos Barna szenátor viszont titkolózik.

Barabás Hajnal 2020. január 26., vasárnap

Ezekkel a tervekkel és elképzelésekkel vágnak neki a csíki önkormányzatok az évnek

Községi utak leaszfaltozása, kultúrházak felújítása, járdaépítés, sportpályák létesítése, gázhálózat kialakítása, iskolaépületek felújítása, közvilágítás modernizálása – többek között ezek azok a fejlesztési elképzelések, amelyeket terveznek.

Barabás Hajnal 2020. január 24., péntek

Mint a GTA-ban: fennakadt az autó a faládán – videó

Nem mindennapi baleset történt Csíkszereda központjában. Egy ittas autóvezető „parkolási manővere” keltette fel sokak érdeklődését a Facebook közösségi oldalon, ugyanis csütörtökön este ráhajtott egy útszéli faládára, amelyen autójával fenn is akadt. A balesetnek nem voltak áldozatai.

Barabás Hajnal 2020. január 23., csütörtök

Játékos formában tanulhatnak a diákok a honfoglalásról, őseink magas színvonalú művészetéről, életmódjáról

Játékos formában ismerkedhetnek meg az iskolások a Csíki Székely Múzeum Elit Alakulat 2.0 című kiállításának anyagával múzeumpedagógiai foglalkozások révén február 3. és április 3. között. A múzeum várja az érdeklődő iskolák, osztályok előzetes bejelentkezését.

Barabás Hajnal 2020. január 22., szerda

Idén közel 800 ezer lejre pályázhatnak a civil szervezetek a Zöldövezet programban

Megnövelte idén a MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány a közös Zöldövezet programjára szánt összegét 100 ezer lejjel, így a civil szervezeteknek ebben az évben 800 ezer lejnyi összeget oszthatnak ki városi zöldövezetek kialakítására és létrehozására.

Barabás Hajnal 2020. január 21., kedd

Vándorkiállításon mutatják be II. Rákóczi Ferencet és korát

Pro Patriae et libertate II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemmé választásának emlékére 1704–2019 címmel tárlat nyílt kedd este a Csíki Székely Múzeumban. 

Barabás Hajnal 2020. január 20., hétfő

Fényes nappal loptak, támadtak, fenyegetőztek

Több lopásról, illetve fenyegetőzésről osztottak meg történeteket a Facebookon, amelyek az utóbbi időben Csíkszeredában történtek. Főként a Jégpálya lakótelep és az áruházak környéke bizonyult a közbiztonság szempontjából veszélyesebb övezetnek.

Barabás Hajnal 2020. január 19., vasárnap

A csíkszeredai kórházé az egyik legmodernebb műtőblokk az országban

Országos szinten is az egyik legmodernebb felszerelésű műtőblokkja lett a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak az utóbbi évek fejlesztései révén. Jelenleg folyamatban van az új műtőblokk kialakítása, amit várhatóan idén befejeznek. Folytatjuk a csíkszeredai kórház osztályainak bemutatását.

Barabás Hajnal 2020. január 16., csütörtök

Az RMDSZ csíkszeredai szervezetének elnöke lenne Korodi Attila

Megpályázza a csíkszeredai RMDSZ szervezet elnöki tisztségét Korodi Attila parlamenti képviselő, arra azonban nem adott egyértelmű választ, hogy indulna-e Csíkszereda polgármesteri székéért a helyhatósági választásokon.

Barabás Hajnal 2020. január 13., hétfő

Facsemetéket rongáltak Zsögödben

Megcsonkítottak, „derékba törtek” a járda mentén ültetett facsemeték közül többet is ismeretlenek a hétvégén a csíkszeredai Zsögödi Nagy Imre utcában. A városi kertészet tőlünk értesült az esetről.

Barabás Hajnal 2020. január 13., hétfő

Ízig-vérig székely mobilos játékkal nevelnék környezettudatosságra a fiatalokat

Szelektív hulladékgyűjtésre, környezettudatosságra oktató játék prototípusát fejlesztette ki egy csíkszeredai csapat egy digitális ötlet- és prototípusversenyen. A Kukacsnak elnevezett játék vázlata olyan jól sikerült, hogy szeretnék továbbfejleszteni.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2020. január 12., vasárnap

Nem sok lehetőség van az otthoni munkavégzésre, kivéve a termékértékesítést

A Hargita megyei cégek többsége nem ajánl otthonról is végezhető munkát, sem távmunkát, holott a jogszabályok erre már lehetőséget biztosítanak. Ezzel ellentétben a közösségi oldalakon számos magánszemély hirdet plusz jövedelemszerzési lehetőséget otthoni munkavégzéssel.

Barabás Hajnal 2020. január 10., péntek

Játékosan fejlődni: IT-képzések gyerekeknek és felnőtteknek (x)

Fotó, illetve programozási képzést indít a csíkszeredai FusionIT fiatal vállalkozás, amelyekre iskolások jelentkezését várják. A fél éven át tartó képzést felkészült oktatók tartják, korszerű eszközök segítségével. Fő irányelvük, hogy játékosan is lehet tanulni és fejlődni, miközb

Barabás Hajnal 2020. január 09., csütörtök

Tisztújítás lesz a csíkszéki RMDSZ-nél

Tisztújítást tartanak az év első negyedében a RMDSZ Csíki Területi Szervezetének helyi szervezeteiben. Jelentkezni tagnak vagy helyi szervezeti vezetőnek legkésőbb január 24-ig lehet a csíki községek RMDSZ-es polgármestereinél vagy a helyi RMDSZ elnököknél.

Barabás Hajnal 2020. január 09., csütörtök

Új műszerekkel bővült a csíkszeredai kórház radiológiai osztálya

Nemrég vadonatúj diagnosztikai gépekkel gazdagodott a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház radiológiai osztálya. Az osztály vezetője úgy véli, a modern eszközök több orvost vonzanak majd a kórházba, és beszerzésükkel egy határozott lépést tettek a regionális kórházzá fejlődés folyamatában.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2020. január 04., szombat

„Megtisztítják” a közterületeket az elhagyott és gazdátlan autóktól

Az utóbbi két hónapban a csíkszeredai önkormányzat nagyobb hangsúlyt fektetett a közterületeken tárolt roncsautók elszállítására – azzal a céllal, hogy parkolóhelyeket szabadítsanak fel. Az utóbbi időben 35 elhagyott járművet azonosítottak, amelyek közül négyet szállítottak a városi kertészet udvarára.&a