HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2017. augusztus 21., hétfő

Hozzájárulás a lakószövetségi forgótőkéhez: egyszeri, elvileg visszaigényelhető kiadás

Egyszeri alkalommal hozzávetőleg 400 lejjel kellett hozzájárulnia egy csíkszeredai tömbházlakónak a lakószövetsége forgótőkéjéhez. A befizetett pénz elvileg visszaigényelhető, amennyiben elköltözik. Az összegek társulásonként eltérnek, mint ahogy a begyűjtés rendszeressége is.

Barabás Hajnal 2017. augusztus 18., péntek

Nem tudnak róla, ezért nem is igénylik a mobilitást ösztönző támogatásokat

Alig néhány kérelmet nyújtottak be a mobilitást ösztönző támogatásokra a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező és Szakképző Ügynökséghez, noha a költözést vállaló regisztrált álláskeresők több száz lejes támogatásra jogosultak. Ha teljesítik a feltételeket.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2017. augusztus 18., péntek

Főzőverseny, terepjárós bemutató és koncertek a hargitafürdői Borvíznapon

Többek között gyermekprogramokon, főzőversenyen, terepautós bemutatón, néptánc-előadásokon, koncerteken és éjszakába nyúló bulin vehetnek részt az üdülőtelepre kilátogatók szombaton.

Barabás Hajnal 2017. augusztus 16., szerda

Szabadon tört fel az ásványvíz Csíkszeredában

Véletlenül indították be a szivattyút a csíkszeredai Gál Sándor téri fúrt borvízkútnál, így a víz órákon át szabadon tört fel a felszínre szerdán a lelakatolt betongyűrű mellett. Mire leállították a pumpát, hatalmas tócsa keletkezett a környéken.

Barabás Hajnal 2017. augusztus 16., szerda

Lehetőség a könnyebb ügyintézésre

Még nem terjedt el számottevően a lakosság körében, hogy online intézzék ügyeiket, holott erre már két éve megteremtették a lehetőséget Hargita megyében. A rendszer használói azt is követhetik, hogy milyen adókat fizetnek, ellenőrizhetik a gazdalajstromban szereplő adatokat.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2017. augusztus 14., hétfő

Bizottság a csíkszeredai közlekedés biztonságáért

Ezentúl a csíkszeredai közlekedésrendészettel együtt dolgozva tárgyalja és vitatja meg a város közlekedését érintő kérdéseket a csíkszeredai önkormányzat. Ennek érdekében egy közlekedési biztonsági bizottságot hoztak létre.

Barabás Hajnal 2017. augusztus 12., szombat

Közel százan vettek részt a mozgássérültek horgászversenyén

Jó kapcsolatok kialakítására, ismerkedésre, barátságok fenntartására adott alkalmat és lehetőséget a mozgássérültek és családjaik számára megszervezett horgászverseny, amelyet pénteken tartottak meg a szécsenyi halastavaknál.

Barabás Hajnal 2017. augusztus 10., csütörtök

Parkolók a lebontott garázsok helyén

Földet és kavicsot terítettek szét a napokban a csíkszeredai Szív és Decemberi Forradalom utca közötti játszótér környékén, ahol korábban több garázst is lebontatott a csíkszeredai önkormányzat.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2017. augusztus 10., csütörtök

Új online szolgáltatás az álláskeresőknek

A Hargita megyei regisztrált álláskeresőknek az országban egyedülálló módon lehetőségük van online is követni többek között azt, hogy mennyi támogatásra jogosultak. A rendszer csütörtökön vált elérhetővé.

Barabás Hajnal 2017. augusztus 09., szerda

Nem siet a csíkszeredai uszoda javításával a kivitelező

Hiába van 2018 májusáig még jótállási időszakban a csíkszeredai uszoda, a létesítményt kivitelező kolozsvári cég egyelőre nem jelentkezett, hogy a jelzett meghibásodásokat, problémákat kijavítsa.

Barabás Hajnal 2017. augusztus 08., kedd

Jelezze, ha gond van a közvilágítással

Két hónapja vezették be az ingyenesen hívható, ügyfélkapcsolati zöld számot a csíkszeredai közvilágítás meghibásodásainak bejelentésére. Azóta 26 észrevételt jegyeztek.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2017. augusztus 05., szombat

Az állóképességet és a kitartást tették próbára az első Székely Hajszán

Alaposan próbára tette a Székely Hajsza résztvevőit a hőség, és a nehéz akadálypályák, de álltak elébe a kihívásnak. A csíksomlyói nyeregben első alkalommal megszervezett akadályfutó versenyre szombaton több mint 200-an neveztek be.

Barabás Hajnal 2017. augusztus 05., szombat

Több közúti baleset történt Hargita megyében tavalyhoz képest

Többségében jobb eredménnyel zárta az első félévét Hargita megyei rendőrség a statisztikái szerint a tavalyi év hasonló időszakához képest, kivéve a közúti balesetek adatait tekintve, ugyanis azok száma 34-el nőtt a megyében.

Barabás Hajnal 2017. augusztus 05., szombat

Háromezer lej támogatás alternatív fűtésrendszer szerelésére

Egyszeri pénzügy segélyt nyújt a csíkszeredai önkormányzat azoknak a rászoruló személyeknek, akik leválni kényszerülnek a távhőrendszerről a Goscom Rt. átszervezése nyomán – többek között erről döntöttek a csíkszeredai önkormányzati képviselők.

Barabás Hajnal 2017. augusztus 04., péntek

A leggyakoribb vállalkozási formák: előnyök és hátrányok

A vállalkozónak át kell gondolnia, hogy hány dolgozót szeretne alkalmazni, hogyan szeretne adózni – többek között ezeknek függvényében dönti el a neki legmegfelelőbb vállalkozási formát. Leegyszerűsítve a leggyakoribbakat mutatjuk most be.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2017. augusztus 01., kedd

Fogyóban a pénz, de tovább dolgoznak az Összefogás Házának felépítésén

Még 70 ezer euróra lenne szükség, hogy legalább „pirosba” felhúzzák a csíkszeredai Összefogás Házát, amelyet a Hargita Megyei Mozgássérültek használnának székházként. A Hunyadi János utcai építkezésen önkéntesek is dolgoztak a héten, és szívesen fogadnak újabbakat is.