Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Barabás Hajnal 2019. szeptember 17., kedd

Kérésre bármikor elindítja a fűtést a Goscom Csíkszeredában

Készen áll a téli idényre a csíkszeredai Goscom Rt. távhőszolgáltató vállalat, kérésre bármikor elindítja a fűtést a tömbházakban, közintézményekben. Kivételt képeznek ez alól a taplocai iskolák, ahol a kazánház felújítása miatt egy hét múlva tudják biztosítani a fűtést.

Barabás Hajnal 2019. szeptember 16., hétfő

Móricz Zsigmond regényét viszi színpadra a Csíki Játékszín

Ma is aktuális Móricz Zsigmond közel száz éve megírt Rokonok című regényének témája. A könyv adaptációját az új színházi évadban első nagyszínpadi előadásként adja elő a Csíki Játékszín társulata.

Barabás Hajnal 2019. szeptember 16., hétfő

Két utcát aszfaltoztak le Csíkszentsimonban

Az útfestéssel és a jelzőtáblák kihelyezésével befejezték két utca felújítását Csíkszentsimonban. Összesen egy kilométernyi, korábban kavicsos útszakaszra került aszfaltszőnyeg. A községben idén más beruházások is zajlottak, egyebek mellett modernizálták a teljes közvilágítást.

Hallgassa online rádióinkat
Barabás Hajnal 2019. szeptember 15., vasárnap

Videoklipet forgat a Szuverén Krú Csíkszeredában – száz önkéntesre van szükségük

A szeredai strand lesz a Szuverén Krú zenekar legújabb videoklipjének a helyszíne, amelyet elhagyatottsága miatt választottak a felvételekhez. A forgatást szeptember 21-22. között két nap alatt ejtik meg, a második napon, vasárnap a koncertjelenetekhez száz önkéntest várnak.

Barabás Hajnal 2019. szeptember 13., péntek

Böjte Csabával járták körbe a Siculicidium útját Madéfalván

A madéfalvi iskolások, a községvezetés, valamint a testvértelepülések küldöttsége járta körbe a Siculicidium tanösvény stációinak egy részét péntek délben a XI. Madéfalvi Hagymafesztivál egyik programpontjaként. A cél az volt, újra felelevenítsék a községben zajlott történelmi eseményeket.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2019. szeptember 13., péntek

Rókát fogtak be az egyik csíkszeredai szakközépiskolánál

A Szilos Vadásztársaság két hete állított fel csapdát a taplocai iskolaközpontnál, miután a csíkszeredai önkormányzat jelezte, rókát láttak a tanintézetek közelében. A vadállatot pénteken sikerült befogniuk a vadőröknek, ezt követően pedig a lakott területtől messze, egy távoli erdőben engedik szabadon.

Barabás Hajnal 2019. szeptember 12., csütörtök

Idén télen még a mostani helyén marad a csíkszeredai sátortetős műjégpálya

A csíkszeredai sátortetős műjégpálya addig maradhat a jelenlegi helyszínen, amíg fel nem épül az oda tervezett napközi és bölcsőde. Erről kötöttek megállapodást a terület tulajdonosa, a csíkszeredai római katolikus plébánia és a jégpálya tulajdonosa, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia képviselői.

Barabás Hajnal 2019. szeptember 10., kedd

Nemsokára hozzáfognak az Erőss Zsolt Aréna felújításához

Aláírták kedden a kivitelezési szerződést a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna felújítására. A munkálatokat várhatóan egy-két héten belül elkezdik, és legkésőbb január végéig befejezik.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2019. szeptember 10., kedd

Országos premier, koncertek és kísérőprogramok az idei Filmszeredán

Rendezőket, színészeket, forgatókönyvírókat hívtak meg a harmadik Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztiválra, erősítve a rendezvény fesztivál jellegét, ugyanakkor számos egyéb kísérőprogram, koncert is ehhez a célhoz járul hozzá.

Barabás Hajnal 2019. szeptember 10., kedd

Tusnádról eltűnt tizenéves lányt keresnek

Tinédzser lány tűnt el Tusnád községből vasárnap, édesanyja másnap értesítette a rendőrséget, miután hiába várta haza lányát. A rendőrség a Facebook-oldalán is közzétette a 17 éves Dani Tímea eltűnését, hogy civileket is bevonjon a keresésbe.

Barabás Hajnal 2019. szeptember 10., kedd

Átlendült a kezdeti nehézségen az újtusnádi család

Közel tízezer lej gyűlt össze felhívásunkra annak az újtusnádi négygyermekes családnak, ahol a kenyérkereső családfő a nyáron nyaktól lefelé lebénult. Akkor annyira szorult helyzetbe kerültek, hogy még gyógyszerre sem futotta, a segítőkész embereknek köszönhetően azonban átlendültek a kezdeti nehézségeken.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2019. szeptember 09., hétfő

Továbbállt a lakókat zavaró két hajléktalan

Két hajléktalan húzódott meg heteken át az egyik csíkszeredai tanintézet közelében, jelenlétük azonban zavarta a közelben lakókat. Mint kiderült, ilyen esetekben a hatóságok a figyelmeztetésen és a bírságoláson kívül nem sokat tehetnek.

Barabás Hajnal 2019. szeptember 07., szombat

Megelőző kampányt indít a rendőrség az iskolások biztonságáért

Tízes a biztonságért! elnevezéssel átfogó országos kampányt indít a rendőrség a tanulók biztonságáért több illetékes intézménnyel partnerségben. Hargita megyében szintén elindítják a két héten át tartó akciót, amelynek során többek között közúti ellenőrzéseket tartanak.

Barabás Hajnal 2019. szeptember 05., csütörtök

Magyar állami kitüntetésekkel ismerték el a közösségükért tevékenykedő személyiségek munkáját

Az erdélyi magyar közösség érdekében kifejtett munkásságukért hat erdélyi személyiség részesült magyar állami kitüntetésben. A Magyarország köztársasági elnöke által adományozott rangos elismeréseket csütörtökön adták át Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán.

Barabás Hajnal 2019. szeptember 05., csütörtök

Életéért küzd a fiatalember, támogatásra van szüksége

Romániában már lemondtak róla, ezért egy olaszországi kórházba kért felvételt egy kolozsvári fiatalember, akit másfél éve agresszív limfómával diagnosztizáltak. Édesanyja kétségbeesésében fordult szerkesztőségünkhöz segítségért.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2019. szeptember 04., szerda

Kijöttek az osztálytermekből, és a szabadban sajátították el őseink tudását

Különböző gyógy- és konyhakerti növényeket gondozhattak, valamint hasznosíthattak a csíkpálfalvi Márton Ferenc Általános Iskola tanulói egy hároméves projekt részeként. A tanintézet vezetői tovább folytatnák a tevékenységet, amely révén a gyerekek sokat tanulhatnak a gyógynövényekről.