HIRDETÉS
Barabás Hajnal, Kovács Eszter 2018. március 14., szerda

Hargita megye prefektusa is beindult: eltávolíttatná a piros-fehér-zöld lobogókat

Hargita megye prefektusa a március 15-ei díszítések eltávolítására szólította fel Székelyudvarhely és Csíkszereda önkormányzatát: a prefektus azzal indokolja a döntést, hogy megszegték a nemzeti szimbólumok használatára vonatkozó törvényt.

Barabás Hajnal 2018. március 14., szerda

Elolvadt a hó, előkerült a szemét és a kutyaürülék

Nem leplezi már tovább a hó a mocskot az utakon és járdákon, az olvadás miatt a hótakarót különféle széttaposott hulladékok váltották a csíkszeredai közterületeken. És rengeteg kutyaürülék.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2018. március 13., kedd

A határidő végéhez közeledve hosszú sorokat eredményez a tízszázalékos adókedvezmény

Közel hárommillió lejnyi adót és illetéket, valamint bírságot fizettek be az év elejétől a csíkszeredaiak a város pénztárába, a betervezett összeg hozzávetőleg 38 százalékát. A tízszázalékos adókedvezményt március végéig élvezhetik az adófizetők.

Barabás Hajnal 2018. március 10., szombat

„Megkergült” járgánykészítők versenyeztek tákolmányaikkal Hargitafürdőn

Egyre összetettebb és bonyolultabb kerge-járgányokkal versenyeznek a hargitafürdői Kergeolimpia résztvevői, akik szombaton, a rendezvény nyolcadik kiadásán is alaposan kitettek magukért.

Barabás Hajnal 2018. március 09., péntek

Nem a Vigadó épülete lett a nyerő – a zsögödi vendéglő lehet az inkubátorház otthona

Hargita Megye Tanácsának ügykezelésébe adta át pénteki ülésén a csíkszeredai önkormányzat a régi zsögödi vendéglő épületét, hogy a megyei önkormányzat ott létesíthessen vállalkozói inkubátorházat európai uniós pályázat révén.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2018. március 09., péntek

825 ezer lejjel támogatja a Sportklubot a csíkszeredai önkormányzat

A csíkszeredai önkormányzat 825 ezer lejjel támogatja a Csíkszeredai Sportklubot a 2018-2020-as időszakban. Többek között erről döntött pénteki rendkívüli ülésén a csíkszeredai önkormányzati képviselő-testület.

Barabás Hajnal 2018. március 09., péntek

„Nem észszerű a havat mindenhonnan elhordani” – hóeltakarítási mérleg Csíkszeredában

Az olvadás ellenére még mindig akadályozta a parkolást a felgyülemlett fagyos hó Csíkszereda több pontján. Az elmúlt időszakban néhol a kilátást is nehezítették a nagy, sáros hókupacok egyes útszakaszokon.

Barabás Hajnal 2018. március 09., péntek

Gyermekkórusok találkoznak Szépvízen

A szépvízi plébániatemplomban csendülnek fel a gregorián énekek a közel száz gyermek szájából szombaton, a 17 órás szentmisén és az azt követő koncerten, a második gyermekkórus-találkozón.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal, Bíró Blanka 2018. március 09., péntek

Helyi beszállítóktól jöhet a gyümölcs a következő tanévtől az ingyentízórai mellé

Nagyobb eséllyel jutnak friss élelmiszerhez a diákok az iskolaitízórai-program módosítása nyomán, a továbbiakban ugyanis helyi szinten is lebonyolíthatják a licitet. A tanulók ősztől mindenképpen hozzájuthatnak a gyümölcshöz a tej és a kifli mellett.

Barabás Hajnal, Baricz-Tamás Imola 2018. március 07., szerda

Kőtábla állít emléket a székely csúcshódítónak

A 2013-ban elhunyt Erőss Zsolt hegymászó születésének 50. évfordulójára emlékeztek szerdán a csíkszeredai sportcsarnokban. Szülővárosának önkormányzata ebből az alkalomból egy emléktáblát állíttatott az Erőss Zsolt Aréna előterében. Gyergyószentmiklóson is emlékünnepséget tartottak.

Barabás Hajnal 2018. március 07., szerda

Meghalt egy állapotos nő influenzás tünetekkel Csíkszeredában

Meghalt egy 35 éves kismama a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban kedden hajnalban. Mint a kórházmenedzser tudatta, a klinikai tünetek alapján úgy ítélték meg, hogy influenzás volt nő, de ezt még a törvényszéki orvosi vizsgálatok nem erősítették meg.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2018. március 06., kedd

Közeledik a regisztráció vége

A magyarországi országgyűlési választásokra való regisztráció mellett a levélszavazatokkal kapcsolatos kérdések megválaszolásában is segítséget nyújt az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács – erről tájékoztatott kedden Tiboldi László, az EMNT országos alelnöke.

Barabás Hajnal 2018. március 06., kedd

A jelentkezők számától függ, hány autóbuszt indítanak Marosvásárhelyre

Ingyenesen indít autóbuszokat a Székely Szabadság Napja marosvásárhelyi rendezvényére március 10-én a Székely Nemzeti Tanács, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, valamint az Erdélyi Magyar Néppárt Csíkszeredából.

Barabás Hajnal 2018. március 05., hétfő

Már pellettel sem éri meg fűteni

Mára már lehetetlen versenyképes áron működtetni a pelletkazánokat, ugyanis a pelletből kinyerhető hőenergia hozzávetőleg 17 százalékkal kerül többe, mint a földgázból kinyerhető. A csíkszeredai Goscom Rt. tavaly óta nem használja a pelettkazánjait.

Barabás Hajnal 2018. március 02., péntek

Csak kisebb fejlesztésekre futja, de legalább nem lesz drágítás

Nem tervez milliós nagyságrendű beruházást a csíkszeredai önkormányzathoz tartozó szolgáltató cégek többsége. Többnyire csak kisebb fejlesztések szerepelnek az idei elképzeléseik között, kivételt képez a regionális vízszolgáltató Harvíz Rt.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal, Bíró Blanka 2018. február 18., vasárnap

Nincs annyi fogyatékkal élő Hargita megyében, ahányat a cégeknek kötelező lenne alkalmazniuk

Megszűnt jogilag a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének védett műhelye, ezért több fogyatékkal élő alkalmazottjuktól is kénytelenek voltak megválni. Többek között ez lett a tavaly elfogadott hatvanas számú sürgősségi kormányrendelet egyik következménye.