HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2018. november 13., kedd

Huszonegyedszerre találkoznak az erdélyi prímások

A népzene iránti szeretet hívta életre az Erdélyi Prímások Találkozóját, amelyet idén huszonegyedik alkalommal tartanak meg Csíkszeredában. A gálaműsorok mellett szakmai képzésekbe is be lehet kapcsolódni a rendezvény részeként.

Barabás Hajnal 2018. november 12., hétfő

Hiszi, hogy újra talpra fog állni a lebénult csíkszentmiklósi lány, ehhez azonban segítségre van szüksége

Három hónapja törött el a hátgerince, és bénult le térdtől lefelé Flora Beáta, aki azóta naponta kitartóan küzd azért, hogy újra lábra állhasson. Hiszi, bármi történjék is, újra lábra áll.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2018. november 12., hétfő

Szeretik az új szolgáltatást Csíkszeredában, csak elégedetlenek a hatékonysággal

A zöldhulladék különgyűjtésének elindítása után, már az első alkalommal száz tonnányit szállított el a csíkszeredai családi házaktól az Eco-Csík Kft. Egyelőre havonta egyszer gyűjtik be a zsákokat, lakossági panaszok szerint azonban ez nem elegendő.

Hallgassa online rádióinkat
Barabás Hajnal 2018. november 12., hétfő

Növekszik a csíki községek belterülete

Az újonnan készülő általános rendezési tervekkel (PUG) igyekeznek tisztázni a csíki települések területeinek helyzetét is. Az urbanisztikai szabályozással több község belterülete növekedik.

Barabás Hajnal 2018. november 12., hétfő

Gyertyagyújtással emlékeztek a harctéren elesettekre

A korábbi 104 mellé további két név kerül fel a csíkszeredai Hősök emlékműre – derült ki a vasárnapi megemlékezésen, amikor is gyertyák gyújtásával rótták le kegyeletüket az első és második világháborús hősök előtt a csíkszeredai hívek.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2018. november 11., vasárnap

A tarlóégetés elkerülésével a tőzegtűz is megelőzhető

Mivel a tőzeg akár fél méternél mélyebben is izzhat a föld alatt, szinte minden évben gondot okoz az oltása. A tőzegégés lehetséges oltási módszereiről Biró Albinnal, a tőzeges talajok szakértőjével beszélgettünk.

Barabás Hajnal 2018. november 10., szombat

Trendkövető esküvői kiállítók a Fenyő hotelben

Széles választékban mutatták be az esküvőhöz köthető divatos termékeiket és szolgáltatásaikat a székelyföldi vállalkozások szombaton Csíkszeredában. Az Esküvői Kiállítást és Vásárt immáron hetedik éve szervezik meg a Hunguest Hotel Fenyőben.

Barabás Hajnal 2018. november 09., péntek

A jövőt építik a Gyimesekben

Új egyházi óvoda alapkövét helyezték le ünnepélyesen Gyimesközéplokon pénteken. A kétszintes épület felépítését a magyar kormány támogatja 250 millió forinttal. A 2020-2021-es tanévet várhatóan már korszerű óvodaépületben kezdhetik meg a gyimesközéploki óvodások.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2018. november 07., szerda

Menekülniük kellett a tűz elől

„Arra ébredtem az éjszaka közepén, hogy ég a ház, az ajtó üvegablakán keresztül láttam, ahogy felcsapnak a lángok” – elevenítette fel a történteket a csíkszentmihályi édesanya, akinek kislányával együtt kellett kimenekülnie. Lakóházukat szerdára virradóan emésztették fel a lángok.

Barabás Hajnal 2018. november 07., szerda

Egyre jobb utakon járhatnak a madéfalviak

Egymillió euróból újítanak fel több mint 4,5 kilométernyi útszakaszt Madéfalván, helyenként pedig új fedett árkokat, járdákat is kialakítanak. 

Barabás Hajnal 2018. november 07., szerda

Ingyenes látásvizsgálat és szemüveg rászoruló gyermekeknek

Ingyen biztosítanak szemüveget és orvosi látásvizsgálatot rászoruló, három és tizennyolc év közötti csíkszéki gyermekeknek.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2018. november 06., kedd

Úgy tűnt, sikerült megfékezni az avartüzet a Kászonokban, aztán mégsem

Kigyulladt a kászonaltízi közbirtokosság fenyőcsemetével beültetett erdős területe hétfőn reggel: a lángok mintegy 25–30 hektáron, Kászonaltíz észak-keleti határában található erdős területen pusztítottak.

Barabás Hajnal 2018. november 06., kedd

Híd és községi utak is megújulhatnak a Kászonokban

Tíz kilométernyi községi út aszfaltozásához és egy híd újjáépítéséhez foghatnak hozzá még idén Kászonaltíz községben, amennyiben az időjárás lehetővé teszi. A munkálatokat közel 5,7 millió lejből valósítják meg.

Barabás Hajnal 2018. november 04., vasárnap

Jó hír a nyugdíjasoknak: tovább növekedik a nyugdíjpont értéke

Az elmúlt tizenhét évben hatszorosára emelkedett a nyugdíjpont értéke (176 lejről 1100-ra), míg a Hargita megyei átlagnyugdíjak négyszeresére növekedtek 13 év alatt, azaz 262 lejről 1101 lejre. A kormány további nyugdíjpont-növelést vezet be. 

Barabás Hajnal 2018. november 01., csütörtök

Ezer méter mélyre fúrnak, termálvíz után kutatnak Csíkmadarason – élményfürdő lehet a vége

Értékesítendő erőforrásként tekint a termálvízre több csíkmadarasi, akik élményfürdő létesítéséhez fogtak. A községbe tervezett beruházáshoz tavasszal szeretnének hozzáfogni, első lépésként geológiai fúrást végeztetnek.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2018. november 01., csütörtök

Rendezett temetők és sírok Csíkszéken

Kitakarították a csíkszéki temetőket mindenszentek és a halottak napjára készülődve. Az elhunytak hozzátartozói sem tétlenkedtek az elmúlt napokban, „ünnepibe öltöztették” szeretteik sírjait.