HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2017. október 12., csütörtök

Előfordul, hogy a szétszórt szemetet befújja a szél a tömbházlakásba

A hulladékgazdálkodással megbízott Eco-Csík Kft. tizenegy munkatársát bízták meg azzal, hogy naponta körbejárják Csíkszeredát, és rendszeresen kitakarítsák a hulladékgyűjtők környékét. Szélmalomharcot vívnak.

Barabás Hajnal 2017. október 12., csütörtök

Bezáratott egy csíkszeredai játszóteret a fogyasztóvédelem

Egy csíkszeredai játszótér ideiglenes bezárását rendelte el a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, miután egy ellenőrzés során megállapították, hogy egyes játszótéri elemek használata veszélyes a gyermekekre nézve.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2017. október 12., csütörtök

Van egy könnyebb és gyorsabb megoldás a pereskedésnél

A kevés érdeklődés miatt a Hargita megyében nyilvántartott 38 mediátor alig harmada aktív. Kevesen ismerik ugyanis azt a lehetőséget, hogy az elhúzódó bírósági pereskedések helyett választhatnák a mediációt, amelynek során a konfliktusban lévő felek közös megegyezésre juthatnak.

Barabás Hajnal 2017. október 10., kedd

Sok olyan tárgy kerül a csatornahálózatba, aminek a kukában lenne a helye

Több alkalommal is eldugult a szennyvízhálózat a csíkszeredai Mérleg utca egyik tömbházánál, amelynek következtében csatornabűz terjedt szét az érintett lépcsőházakban.

Barabás Hajnal 2017. október 09., hétfő

Nem lehetünk közömbösek: foglalkozni kell a fogyatékkal élő fiatal felnőttekkel

Kétnapos konferenciát tartottak Együtt a fogyatékkal élőkért címmel a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Házában.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2017. október 05., csütörtök

Közös programsorozatot szerveznek a székelyföldi megyék

Bemutatták a VIII. Székelyföld Napok gazdag programkínálatát a csíkszeredai megyeházán a Maros, Kovászna, valamint Hargita megye tanácselnökeinek részvételével. Az október 13–22. között zajló rendezvénysorozat célja megmutatni Székelyföld kulturális, természeti és közösségi értékeit.

Barabás Hajnal 2017. október 04., szerda

Egyelőre nem kaphatott pénzt Madéfalva a tartalékalapból

Rendkívüli ülést tartott szerdán Hargita Megye Tanácsa, amelyen többek között az idei faluképvédelmi programjukról és a csíkszeredai Petőfi Sándor utcai orvosi rendelők fűtésrendszerének felújításáról döntöttek.

Barabás Hajnal 2017. október 04., szerda

Továbbra is válságos helyzetben van a Hargita megyei gyermekvédelem

Csak ideiglenesen oldotta meg Hargita Megye Tanácsa a hozzá tartozó gyermekvédelmi igazgatóság pénzügyi helyzetét: noha októberben biztosítani tudják a nettó béreket, a szociális intézmény költségvetéséből év végéig még több mint 10 millió lej hiányzik.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2017. október 03., kedd

Itt az idő, hogy visszamenőleg is elkérjék az egészségbiztosítás összegét

Mintegy háromezer személy kapott értesítést Csíkszéken a Hargita Megyei Közpénzügyi Adminisztrációtól, az intézmény az öt évvel ezelőtti egészségügyi hozzájárulást követeli. Az értesítés átvételétől számítva 60 nap alatt lehet törleszteni a feltüntetett összeget.

Barabás Hajnal 2017. október 03., kedd

Iskolaépületeket újítanának fel Csíkszeredában

Elkészült öt csíkszeredai tanintézet felújításának megvalósíthatósági tanulmánya, melyek főként az épületek energetikai hatékonyságának növelését célozzák. A dokumentációkat múlt heti ülésén fogadta el a helyi önkormányzati képviselő-testület.

Barabás Hajnal 2017. szeptember 29., péntek

Egyelőre el lehet felejteni az adócsökkentést Csíkszeredában

Szó sem lehet adócsökkentésről egy olyan helyzetben, amikor az is kérdéses, hogyan biztosítják jövőre a csíkszeredai önkormányzathoz tartozó kulturális intézmények bérkeretét – hangzott el pénteken a csíkszeredai önkormányzati képviselő-testület szeptemberi soros ülésén.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2017. szeptember 29., péntek

Megpróbálták kiszűrni a távoli árusokat a csíkszeredai piacról – ők is helyi lakosok lettek

Elsősorban a helyi termelők élvezzenek előnyt Csíkszeredában a piacon való értékesítésre – hívta fel a figyelmet Tőke Ervin az önkormányzati képviselő-testület pénteki ülésén. A néppárti tanácsos úgy véli, most a távolabbról érkezők „tolják a monopolhelyzet irányába” a zöldségpiacot.

Barabás Hajnal 2017. szeptember 29., péntek

A rendőrségnél is fogják élőben követni a csíkszeredai térfigyelők felvételeit

Együttműködési megállapodást ír alá a csíkszeredai önkormányzat a Hargita Megyei Rendőr-főkapitánysággal, hogy biztosítsák a rendfenntartó szervek számára a megyeközpontban felszerelt térfigyelő kamerák felvételeihez való hozzáférést, valós időben.

Barabás Hajnal 2017. szeptember 28., csütörtök

Hol éri meg jobban zakuszkát főzni?

A zakuszkának való zöldségek kilóját 2–6,50 lejes áron kínálták csütörtökön a csíkszeredai zöldségpiacon, a legmagasabb ára a paradicsompaprikának volt. Összehasonlítottuk a csíkszeredai és marosvásárhelyi zöldség- és gyümölcspiac fontosabb termékeinek árait.

Barabás Hajnal 2017. szeptember 27., szerda

Önerőből végez partvédelmi munkálatot a vízügy Csíkszereda határában

Elmosta az Olt-folyó a part egy szakaszát a zsögödi Olt-hídtól délre, Alcsík irányába, ezért veszélybe került egy közelben lévő villanyoszlop és a gát.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2017. szeptember 27., szerda

Folyamatosan bővül Csíkszereda közvagyonlistája

Több mint ezerszáz tétel szerepel Csíkszereda közvagyonlistájában, amelyet folyamatosan bővítenek. A lajstromban többek között utcák, közterek, szobrok, víz-és csatornahálózatok, valamint épületek találhatók, tehát képezik a város közvagyonát.