HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2017. december 15., péntek

Jótékonysági koncertre várnak Csíkszeredában

Adományokat várnak a Jó Arcok együttes jótékonysági gálaműsorán, amelyet hétfőn 18 órától tartanak a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában.

Barabás Hajnal 2017. december 14., csütörtök

Csíki családok ünnepét tennék szebbé

A Juventutti Alapítvány húsz csíkszeredai és a város környékén élő család számára szervez gyűjtést, ezért vasárnap 10–17 óra között a Szent Imre Ifjúsági Központba várják azokat, akik szebbé szeretnék tenni a nehéz sorban élők karácsonyát.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2017. december 12., kedd

Ennyi pénzt irányoztak elő kulturális programok támogatására idén Csíkszeredában

Idén 1,63 millió lejt irányzott elő a csíkszeredai önkormányzat a városban zajló kulturális, szociális és egyházi programokra, azonban jövőre több mint valószínű kevesebb pénzt tudnak erre a célra szánni.

Barabás Hajnal 2017. december 11., hétfő

Oda továbbítják az adományokat, ahol a legnagyobb szükség van a segítségre

Élelmiszeradományokat adtak át hétfő reggel a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságnak. A gyűjtést a zetelaki Simó Megsegítő Egyesület, valamint a csíkszeredai Juventutti Alapítvány bonyolította le. Bevontak több csíki iskolát is.

Barabás Hajnal 2017. december 08., péntek

Megvan, hogy ki fogja a megyei utak téli karbantartását végezni, de a szerződéskötésre még várni kell

Újraértékelte Hargita Megye Tanácsának illetékes bizottsága a megyei utak téli karbantartására benyújtott árajánlatokat, a nyertes cég nevét pénteken hirdették ki. A székelyudvarhelyi Multipland Kft. ajánlatát fogadták el.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2017. december 07., csütörtök

Jótékonysági gálaműsorra hív a Jó Arcok együttes

Számos helyi énekest és zenészt hívtak meg, hogy előadásukkal színesebbé tegyék a csíkszeredai Jó Arcok együttes karácsonyi jótékonysági gálaműsorát. A koncerteket december 18-án 18 órától tartják a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában.

Barabás Hajnal 2017. december 07., csütörtök

Csipike mellett Tipetupa is a szoborcsoport része lehet

December 7-én lenne 90 éves Fodor Sándor csíksomlyói születésű író, a Csipike meseregény szerzője. Róla emlékezne meg méltóképpen a csíkszeredai önkormányzat többek között egy szoborcsoport elkészíttetésével, amely a városi központi parkban kapna helyet.

Barabás Hajnal 2017. december 06., szerda

Ahol a part szakad: hóeltakarításban egyelőre csak a polgármesteri hivatalokra számíthatnak

A Hargita megyei utak hóeltakarítását oldanák meg ideiglenesen azáltal, hogy a polgármesteri hivatalokkal társulnak a helyzet orvoslására, hiszen jelenleg nincs aki elvégezze az utak téli karbantartását.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2017. december 06., szerda

Cseppet sem gyalogosbarát a sétálóutca

Több mint három éve, hogy zavartalanul hajthatnak be az autók a csíkszeredai sétálóutcába délelőtt 10 óra után is, a megengedett időintervallumon kívül. A behajtásgátló oszlopot megrongálták, azóta pedig nincs, ami megállítsa a járművezetőket.

Barabás Hajnal 2017. december 04., hétfő

A csatlakozások számától függ, hogy emelni kell vagy sem a csatornadíjakat

Néhány hónapnyi haladékot kaptak a víz-és szennyvízhálózatra való csatlakozásra azok a Hargita megyei települések, amelyekben a regionális vízszolgáltató Harvíz Rt. európai uniós forrásokból építtette ki, vagy újíttatta fel a víz- és csatornarendszert.

Barabás Hajnal 2017. december 04., hétfő

Biztonságosabbá tennék a csíkszeredai gyalogátjárókat

Több baleset is történt Csíkszeredában a gyalogátjárókon, ezért egyesek úgy vélik, biztonságosabbá kellene tenni az átkelőket a városban, a sötétebb útszakaszokon pedig jobban ki kellene világítani. Ugyanakkor a gyalogosoknak is figyelmesebbnek kellene lenniük átkeléskor.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2017. december 03., vasárnap

Nyolc éve nyitották meg Csíkszereda bowlingpályáját

2009. december 4-én nyitották meg Csíkszereda bowling pályáját; a nyolcéves évforduló alkalmából a 300 Bowling Club a múlt héten Születésnapi Kupát szervezett, amelynek döntőjét szombaton tartották. A versenyen két kategóriában lehetett megméretkezni.

Barabás Hajnal 2017. december 02., szombat

Pásztorkutyák támadtak egy idős férfira Csíkban

Karmolásból és harapásból származó sebekkel került kórházba az az idős férfi, akit szombat délután pásztorkutyák támadtak meg Csíkszeredában, a Natúr lakópark közelében.

Barabás Hajnal 2017. november 29., szerda

Aki a hajléktalanszállóra betér, annak találnak helyet – ha józan

Szükség esetén, a hideg téli éjszakákon – az állandó lakókon kívül – még több mint 20 személynek tudnának helyet biztosítani a csíkszeredai hajléktalanszállón. Sokszor azonban a alkoholfogyasztási tilalom miatt nem szívesen választják ezt a lehetőséget.

Barabás Hajnal 2017. november 28., kedd

EU-s élelmiszersegély: tisztálkodási szereket is kaphatnak a rászorulók

Idén két típusú csomagot kaphatnak a rászorulók az Európai Unió intervenciós tartalékalapjából, ugyanis a korábbi években megszokott csomagok mellett, ezúttal újdonságként, tisztálkodási szereket tartalmazó csomagokat is oszthatnak majd ki számukra.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2017. november 27., hétfő

Elvesztette a pert a felvont székely zászló ügyében, 10 ezer lejes bírságot kell kifizetnie Tőke Ervinnek

Jogerősen elvesztette a pert Tőke Ervin, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke a csíkszeredai rendőrséggel szemben, így ki kell fizetnie a székely zászló felvonásáért kirótt 10 ezer lejes bírságot.