HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2019. január 19., szombat

A nap jelentős részét Csíksomlyón tölti a pápa

Helikopterrel érkezik majd Ferenc pápa Csíksomlyóra június elsején dél körül, majd az általa celebrált szentmisét és az ebédet követően Jászvásárra indul. A nap jelentős részét, mintegy öt órát a csíksomlyói kegyhelyen tölti majd a pápa – tudtuk meg.

Barabás Hajnal 2019. január 18., péntek

Tíz gyermek kapott ingyen szemüveget

A Tiszta látást ajándékba elnevezésű jótékonysági akció révén tíz csíkszeredai és Csíkszereda környéki, rászoruló családban nevelkedő gyermek vehette át térítésmentesen új szemüvegét.

Barabás Hajnal 2019. január 17., csütörtök

Holtan találták a lakásában

Hetvenkét éves idős asszonyt találtak holtan csíkszeredai lakásában csütörtök este a Decemberi forradalom utca egyik garzontömbházában.

Hallgassa online rádióinkat
Barabás Hajnal 2019. január 17., csütörtök

Művelődési műhely lenne a csíkszeredai „kék ház”

Több mint kétszázan küldtek javaslatot a csíkszeredai Bochkor-féle ház, azaz a régi Népművészeti Iskola épületének rendeltetésére, amelyet nemrég vásárolt meg a helyi Hilcon Kft. Céljuk, hogy elsősorban közhasznú tevékenységeknek adjon otthont a Petőfi utcai ingatlan.

Barabás Hajnal 2019. január 15., kedd

Elütöttek egy nőt a gyalogátkelőn

Lábán sérült meg az a nő, akit kedden délután ütöttek el Csíkszeredában egy gyalogátkelőn. 

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2019. január 15., kedd

Több tízmilliós megtakarítás sarkallja a csíkszeredai városházát arra, hogy iparkodjanak a beruházásokkal

A lehető legkorábban elindítanák az idei évre tervezett beruházások egy részét Csíkszeredában, ezért a helyi képviselő-testület tagjai rendkívüli ülésen elfogadtak egy ideiglenes beruházási listát kedden. A fejlesztésekhez fedezetként a korábbi megtakarítást rendelték.

Barabás Hajnal 2019. január 14., hétfő

Falugyűlésen ismertették a jól hangzó csíkszenttamási elképzeléseket

Multifunkcionális közteret alakítanának ki Csíkszenttamáson, továbbá felújítanák a községházát és a helyi kultúrotthont is. Falugyűlésen adtak számot vasárnap a tavalyi tevékenységükről és idei terveikről a községvezetők.

Barabás Hajnal 2019. január 13., vasárnap

Amikor éveken át az elhunyt nevére küldik a kifizetési felszólítást

Gyakran előfordul, hogy a különböző adózandó vagyontárgyak örökösei nem folytatják le a hagyatéki eljárást, vagy ha meg is teszik, nem adják le az öröklési bizonyítványt a polgármesteri hivatalok adóosztályára.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2019. január 12., szombat

Adók mértéke a nagyobb székelyföldi városokban – mutatjuk a különbségeket

Eltérések vannak az adók mértékében attól függően, hogy melyik székelyföldi városban van ingatlanunk, személygépkocsink. Az önkormányzatok által rendelkezésünkre bocsátott adatokból kiderült, hogy Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen a legmagasabbak az adók.

Székelyhon, Barabás Hajnal, Rostás Szabolcs 2019. január 11., péntek

A hír igaz: Ferenc pápa Csíksomlyóra látogat

Közzétette a szentszéki sajtóiroda, hogy Ferenc pápa Romániába látogat május 31. és június 2. között. Megtudtuk: nagy az esélye annak, hogy a csíksomlyói zarándoklat mintájára, a nyeregben szabadtéri szentmisét tartsanak, amelyet a pápa celebrál majd.

Barabás Hajnal 2019. január 11., péntek

A köd és a rövid nappalok „átka”: nem működnek megfelelően a körforgalomban lévő lámpák

Elegendő napfény hiányában nem töltődnek fel a napelemes utcalámpák akkumulátorai a Román Autófelügyelet (RAR) csíkszeredai székhelyéhez közeli körforgalomnál, az E578-as európai úton. Emiatt esténként, vagy sűrű ködben balesetveszélyes az érintett útszakasz.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2019. január 07., hétfő

Hiába balesetveszélyes, nem tudnak többet tenni a vasútállomás téli karbantartásáért

Több utas szerint balesetveszélyes a csíkszeredai vasútállomás nemrég modernizált peronjain a közlekedés, előfordult ugyanis, hogy egyesek a vonatról leszállva elestek a jég borította felületen. Elmaradt a téli karbantartás. 

Barabás Hajnal 2019. január 05., szombat

Csak csúcsidőben zsúfoltak a buszok

Elkényelmesedtek az emberek, kaputól kapuig szeretnek utazni, így inkább személyautóval közlekednek, ennek következménye, hogy egyre kevesebb az utas a helyközi járatokon, vélik az autóbusz-társaságok. Furcsa ellentét ezzel szemben, hogy csúcsidőben egyes buszjáratokon hatalmas a zsúfoltság.

Barabás Hajnal 2019. január 04., péntek

Jogi és politikai eszközökkel folytatják a küzdelmet Beke és Szőcs kiszabadításáért

Jogi és politikai eszközökkel folytatják a küzdelmet a fogvatartott Beke István és Szőcs Zoltán kiszabadításáért – mondta Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke Csíkszeredában, miután pénteken meglátogatta őket a börtönben.

Barabás Hajnal 2018. december 27., csütörtök

Gyalogos felüljárót terveznek a csíkszeredai vasútállomáshoz

Elkészült a csíkszeredai Brassói úton, valamint a vasúti síneken átívelő gyalogos és kerékpáros felüljáró megvalósíthatósági tanulmánya. Ezt az elképzelést a csíkszeredai önkormányzat európai uniós finanszírozásból valósítaná meg.

HIRDETÉS
Barabás Hajnal 2018. december 25., kedd

Már nem tudták megműteni, meghalt a májátültetésre váró kisbaba

Januárban műtötték volna meg egy hannoveri kórházban azt a gyimesbükki kisbabát, akinek sürgős májátültetésre volt szüksége, azonban a kislány szervezete nagyon legyengült, és december 21-én éjszaka elhunyt.