Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék

Hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekek mutatkozhatnak meg

Antal Erika 2018. november 14., 13:59
HIRDETÉS

Rejtett kincseink elnevezésű rendhagyó tehetségkutató vetélkedőt szervez a marosvásárhelyi Talentum Alapítvány november 24-én, szombaton délelőtt 10 órai kezdettel Nyárádkarácsonyfalván az általános iskolában. Lehet már jelentkezni. 

Felkarolnák a tehetséges gyerekeket. Képünk illusztráció Fotó: Beliczay László

A Rejtett kincseink programvezetője, Kacsó Erika pszichológus elmondta, harmadik alkalommal szervezik meg a vetélkedőt, amelyre azokat a Nyárád-, Maros-, és Küküllő menti

hátrányos helyzetű gyermekek jelentkezését várják, akik különleges képességekkel rendelkeznek

az alábbi területeken: népdal éneklés, tréfás mesemondás, népi anekdoták, meseillusztráció. „Főleg azokra számítunk, akiknek a családja anyagi gondokkal küzd, vagy a szülő egyedül neveli a gyermekét, külföldön dolgozik, illetve betegség miatt nincs lehetősége figyelmet szentelni a gyermek tehetségének fejlesztésére. Ugyanakkor az állami gondozásban levő gyermekek jelentkezését is várjuk” – sorolta a vetélkedő ötletgazdája.

A szervezők a tanítók, tanárok, osztályfőnökök segítségére is számítanak ahhoz, hogy minél több gyermek eljusson a vetélkedőre, hogy bemutathassa azt, amiben jól teljesít, amihez van adottsága.

Nem elég, ha egy gyerek ügyes, arra figyelni is kell, biztatni, és ha van egy ilyen lehetőség, akkor segíteni, hogy részt vehessen rajta

– hangsúlyozta Kacsó Erika. 

A nyertes gyermekek a vetélkedő után egy tehetségtámogató tanácsadáson vehetnek részt, illetve jelentkezhetnek és ingyen igénybe vehetik az alapítványnál működő tehetséggondozó programokat is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS