HIRDETÉS

Az MPP az autonómia-statútumhoz kötné a megegyezést az RMDSZ-el

Bíró Blanka 2014. február 11., 19:08 utolsó módosítás: 2014. február 11., 19:22

Az autonómiatörekvésekhez kötné az RMDSZ-el való együttműködést a Magyar Polgári Párt (MPP) háromszéki szervezet az európai parlamenti választásokra.

Fotó: Nagy D. István

Kulcsár Terza József (fotó), az MPP Kovászna megyei elnöke keddi sajtótájékoztatóján elmondta, még a közmeghallgatást megelőzően szeretnék megkapni a szövetség készülő autonómia-törvénytervezetét, hogy kifejthessék róla a véleményüket. Kulcsár elmondta továbbá, az MPP a hétvégén tartotta a megyei szervezetek egyeztető fórumát, melynek keretében a szervezet megyei képviselői egyetértettek abban, hogy a romániai magyar közösség a nemzeti válogatott felállítását várja el a politikusoktól az EP-választásokon, ezért támogatják a polgári párt országos elnökségének erőfeszítéseit a megegyezésre, a közös lista kialakítására.

Kulcsár Terza József hangsúlyozta, az RMDSZ-el még nem kezdődtek el az érdemi tárgyalások, mert egyelőre nem döntötték el, hogy az MPP-sek indulnának-e a szövetség lógója alatt.

Bálint József, a polgári párt sepsiszentgyörgyi szervezetének elnöke kifejtette, az MPP sem bukaresti, sem budapesti pénzekre nem számíthat, meggyőződésből folytatják a munkát, bár sokan már leírták őket, nincs okuk a csüggedésre. Mindkét háromszéki politikus hangsúlyozta, a pártjuk a 2016-os önkormányzati választásokra készül, bár tudják, már nem rendelkeznek akkora erővel, mert „a néppárt megalakulása megtörte az erdélyi magyar jobboldalt”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
25 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS