HIRDETÉS

Városnapokra készül Gyergyószentmiklós

Baricz Tamás Imola 2013. november 07., 13:06

A városvezetés nyolcnaposra tervezi a közelgő Szent Miklós Napokat. A december eleji ünnep lebonyolítására pályázott a város, ugyanakkor számítanak a helybeli vállalkozók támogatására is.

 

December 1-8. között ünnepel a város. Az első négy napon előadásokat, szemináriumokat, fórumokat szerveznek a Polgárok európai éve jegyében. A pályázott 25 ezer euró a más városokkal való kapcsolatfelvételre is biztosít lehetőséget. A tulajdonképpeni ünneplés december 4. és 8. között zajlik. Egy, csak erre az alkalomra összeállt együttes fellépését emelte ki Mezei János polgármester: „Három és fél órás, minden korosztálynak szóló koncertre kerül sor a város központjában, Horváth Charlie, Bebe (a Back to Black énekese) és Somló Tamás koprodukció fogja szórakoztatni a gyergyóiakat”.   

A rendezvény főszervezője, Páll Levente, a művelődési központ igazgatója ismertette a programot, mint mondta, a tavaly is nagy népszerűségnek örvendett rendezvények fogják az idei ünnep gerincét alkotni. Hagyományos seregszemle, Szent Miklós várása és érkezése, gyerekkoncert, sportrendezvények, helyi együttesek fellépése szerepel a programban. Pénteken az egyházi ünnep zajlik szentmisével és körmenettel. Szombaton tartják a Kárpát-medencei disznótoros főzőversenyt, majd a három és fél órás koncertre kerül sor. Mint megtudtuk, rengeteg kísérőrendezvény van szervezés alatt, így képzőművészeti és fotókiállításokra, koncertekre, színházi előadásra számíthatnak a kikapcsolódni vágyók. A tervek szerint Szentmiklósi vagy? címmel egy kiadványt, kódexet jelentetne meg a város, mellyel tükröt kíván állítani a város lakóinak. A nyolcnapos ünnepség költségvetéséről megtudtuk, a pályázott 25 ezer euró mellé az önkormányzat 50 ezer lej körüli összeget kell pótoljon, ezért is várják a cégek, vállalkozók támogatását.

A múlt évhez hasonlóan idén is a jelenleg frissítés alatt álló Szentmiklosnapok.ro oldalon követhetik a programokat.

Javaslatokat várnak

Az önkormányzat idén is várja a Gyergyószentmiklós Díszpolgára címre és a Pro Urbe-díjra a javaslatokat. A városvezetés évente egy személy számára adományoz díszpolgári címet. A kitüntetést olyan értékteremtő tevékenységet folytató személyek vehetik át, akik jelentős mértékben hozzájárultak a város gazdasági, kulturális, tudományos, természetvédelmi, sport terén való fejlődéséhez, vagy emberségben, jótékonyságban példamutatók a közösség számára.

A Pro Urbe-díj szintén egy személynek adományozható, legyen az román vagy akár külföldi állampolgár, aki a város fejlődéséhez kiemelkedő mértékben hozzájárult.

Mindkét címre javaslatokat tehet bármely gyergyószentmiklósi lakos. A jelöléshez szükséges dokumentumok a következők: a jelölt személy életrajza és fényképe, illetve a címre jelölni kívánt személyt támogató, ötven lakos aláírását tartalmazó táblázat (név, cím, foglalkozás, aláírás). A javaslatokat e hónap 30-áig az önkormányzat ügyfélszolgálati irodájában lehet letenni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
16 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS