HIRDETÉS
Baricz-Tamás Imola 2018. április 23., hétfő

Folyamatos anyagi bizonytalanságban az értelmi sérülteket fejlesztő intézmény – betelt a pohár

Továbbra is keresik a megoldást a gyergyószéki értelmi sérülteket foglalkoztató és fejlesztő központ problémájára. A Gyergyószentmiklóson 21. éve létesült Napsugár az esőben Egyesület által működtetett napközi léte folyamatosan veszélyben van.

Baricz-Tamás Imola 2018. április 21., szombat

Cukorbetegeknek tervezett logót egy tetoválóművész – életmentő lehet a csuklóra varrva

Márton István, az életmentő tetoválás megalkotója hálózatot hozott létre a tetoválóművészek körében, hogy a cukorbetegeknek ingyenesen varrják rá a csuklójukra azt az életmentő jelet, melynek láttán bárki felismerheti, hogy ájulás, rosszullét esetén mivel kell számolni, mi lehet a háttérben.

HIRDETÉS
Baricz-Tamás Imola 2018. április 19., csütörtök

Meséktől a természet tiszteletéig

A gyergyószentmiklósi, Marosvásárhelyen élő Nagy Zsolt kertészmérnök növénymeséket gyűjtött egy kötetbe, hogy a gyerekek minél előbb találkozzanak a növényekkel. A nemrég megjelent Nap fája és más növénymesék című kötete mesés világba burkolva kalauzolja a legkisebbeket a természet szeretetére.

Baricz-Tamás Imola 2018. április 16., hétfő

Véget ért a beteglátogatási tilalom a gyergyószentmiklósi kórházban is

Figyelembe véve a regisztrált légúti megbetegedések számának csökkenését, visszaállt a megszokott beteglátogatási program a Gyergyószentmiklósi Városi Kórházban – jelezte szerkesztőségünknek Ferenczi István kórházigazgató.

Baricz-Tamás Imola 2018. április 12., csütörtök

Dietetikus: példamutató kell legyen a szülő a táplálkozásban a gyereke számára

Már a gyerek hozzátáplálásának kezdetén szembesülhet az édesanya azzal, hogy válogatós, elutasítja, nem szívesen fogadja el egyes ételeket a gyereke. Székely Dorottya dietetikus a Fészek, Gyergyói Édesanyák Egyesületének meghívására szerdán este rengeteg kérdésre választ adott.

HIRDETÉS
Baricz-Tamás Imola 2018. április 12., csütörtök

Konyhakerti parcella igényelhető Gyergyószentmiklóson

Gyergyószentmiklóson az önkormányzat idén is az igénylők rendelkezésére bocsátja a Makkos utca 19. szám alatti, közel húsz ár nagyságú belterületet zöldségeskert kialakítása céljából.

Baricz-Tamás Imola 2018. április 11., szerda

Világhálón közvetített versfolyamba kapcsolódtak be csíkszeredai és gyergyószentmiklósi diákok a költészet napján

Tavalyhoz hasonlóan idén is megszervezték a magyar költészet napjára a versfolyamot, melyen a békéscsabai, felvidéki, kárpártaljai, partiumi, erdélyi, vajdasági magyar tannyelvű iskolák diákjai vettek részt.

Baricz-Tamás Imola 2018. április 10., kedd

Az anyává válásról tart előadást Vida Ágnes Gyergyószentmiklóson

Gyermekkori táplálkozási zavarok és nehézségek címmel tart előadást Gyergyószentmiklóson Székely Dorottya dietetikus, április 19-én a Salamon Ernő Gimnázium dísztermében Vida Ágnes Anyapszichológia címmel értekezik.

HIRDETÉS
Baricz-Tamás Imola 2018. április 08., vasárnap

Ifjúsági napokat tartottak néptánctalálkozóval egybekötve Gyergyóremetén

Kulturális, szórakoztató és sport programokat kínált a hétvégén Gyergyóremete fiatalságának a helyi ifjúsági szervezet és a Balás Gábor Művelődési Ház. Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Remetei Ifjúsági Napokat. Fellépett Sebestyén Márta és Andrejszki Judit is.

Baricz-Tamás Imola 2018. április 05., csütörtök

Lejárt a korisuli program Gyergyószentmiklóson

Nemrég kisgyerekes szülők körében felröppent az a hír, hogy Gyergyószentmiklóson vége az ingyen korcsolyázásnak, a gyerekeket csoportosan nem viszik többé az iskolából a műjégpályára. Az önkormányzatnál érdeklődve megtudtuk, valóban nem lesz korcsolyázás.

Baricz-Tamás Imola 2018. április 04., szerda

Meghonosítanák a Waldorf-pedagógiát Gyergyószentmiklóson

Waldorf-pedagógia elindításán, meghonosításán dolgozik az óvoda- és iskolakezdés előtt álló gyergyószéki gyerekek szüleinek egy csoportja. Szeretnék, ha már ősszel elindulhatna ez a típusú alternatív oktatás.

HIRDETÉS
Baricz-Tamás Imola 2018. március 29., csütörtök

Eledelszentelés és ünnepi miserend Gyergyószentmiklóson

A gyergyószentmiklósi templomok mindegyikében tartanak ünnepi szentmiséket, istentiszteleteket. Húsvétvasárnap ételszentelésre kerül sor a Szent Anna-kápolnáknál is.

Baricz-Tamás Imola 2018. március 27., kedd

Ajándék a gyergyóiak húsvéti asztalára

Hatvan gyergyószentmiklósi egyedül élő idős, beteg húsvéti ünnepét teszik szebbé azok a helybéliek, akik az Együtt, egymásért, szentmiklósiakért! – tartósélelmiszer-gyűjtő programhoz csatlakozva felajánlották adományaikat.

Baricz-Tamás Imola 2018. március 27., kedd

Nagyszerdai fáklyás menet Gyergyószentmiklóson

Hagyományos rendezvénnyel készülnek a húsvéti ünnepekre Gyergyószentmiklóson – idén is megszervezi nagyszerdán az örmény katolikus közösség a fáklyás keresztutat.

Baricz-Tamás Imola 2018. március 21., szerda

Kézmívelők második programja a múzeumban

Gyergyószentmiklóson tavaly új, elsősorban felnőtteknek szóló sorozat indult a Tarisznyás Márton Múzeumban Kézmívelők címmel, melynek alapvető célja a hagyományos foglalkozások megismertetése.

HIRDETÉS
Baricz-Tamás Imola 2018. március 20., kedd

A rászorulók húsvétját lehet szebbé tenni

A gyergyószentmiklósi önkormányzat az adventi időszakban megszervezett Együtt, egymásért, szentmiklósiakért! – tartós élelmiszer-gyűjtő programját idén harmadik alkalommal bővítette ki a húsvéti ünnepet megelőző időszakra.