HIRDETÉS
Baricz-Tamás Imola 2018. július 18., szerda

Óriáspöfeteg nőtt a pityókaföld szélén

Lukács Géza szárhegyi kertész a község felszegi részén lévő földjén találta az óriás pöfeteget. Mint mondta, a kertek végében, a pityókasor oldalában nőtt a 4,5 kilogrammos példány.

Baricz-Tamás Imola 2018. július 17., kedd

Közgyűlést tartott a Monturist – nyereséges lett a cég

Zárt ajtók mögött tartotta éves közgyűlését a Monturist Kft. Gyergyószentmiklóson. A cég többségi tulajdonosa, Budapest V. kerületének önkormányzata nem képviseltette magát a találkozón, a határozathozatalhoz szükséges szavazatait levélben küldte el.

HIRDETÉS
Baricz-Tamás Imola 2018. július 16., hétfő

Gyilkostói Népművészeti Sokadalomra várnak

Tizenötödik alkalommal tartják a Gyilkostói Népművészeti Sokadalmat július 22-én, vasárnap. A búcsús szentmise után az autókat is megáldják.

Baricz-Tamás Imola 2018. július 14., szombat

Ínyencségek a fürdőváros felvirágoztatásáért

Az első alkalommal szervezett Borszék Bogrács Fesztiválon a multikulturalitás bemutatása mellett a minőségi szórakoztatásra is hangsúlyt fektettek. Borszék minél széleskörűbb megismertetése érdekében három napon át kínálnak kikapcsolódási lehetőséget.

Baricz-Tamás Imola 2018. július 13., péntek

Székely Vágta: volt, ami volt, most új verseny következik

Nagy visszatérője lesz a hétvégi Székely Vágtának: Fazakas Géza és Gamma. A verseny korábbi kiadásán a Gamma nevű lóból vett doppingminta pozitívnak bizonyult, ezért a szervezőbizottság a lovast, a lovat, sőt még Szárhegyet is kizárta a Nemzeti Vágtáról. A tiltás lejárt, újra bizonyíthatnak.

HIRDETÉS
Baricz-Tamás Imola 2018. július 11., szerda

Alkotni, játszani, tanulni

„Aki ebben a táborban egyszer is volt, az legyen büszke, hogy bekerülhetett, hiszen az évek alatt olyan művészek kerültek ki, akikre most a negyedszázadot megért tábor büszke” – mondta Balázs József festőművész a 25. Kárpát-Medencei Borsos Miklós Alkotótábor megnyitóján.

Baricz-Tamás Imola 2018. július 11., szerda

Gyergyói tornászok az Európa-bajnokság dobogóján

A gyergyószentmiklósi Gyermekek Házában működő tornakörös lányok már tavasszal továbbjutottak a Európai Látványtánc-bajnokságra. A Brassóban megszervezett Eb-ről dobogós helyezésekkel tértek haza és különdíjban is részesültek a gyerekek.

Pethő Melánia, Baricz-Tamás Imola 2018. július 05., csütörtök

Koncertek, kulturális események gyergyószentmiklósi hétvégéje

Koncertekkel kezdődött el csütörtök este immár hatodjára a Gyergyói Nyári Kulturális Fesztivál és Unplugged Feszt Gyergyószentmiklóson. A hétvége folyamán is a zenéé lesz a főszerep, de számos más kulturális ínyencség között is válogathatunk.

HIRDETÉS
Baricz-Tamás Imola 2018. június 30., szombat

A gyermekek érdeke: jelenteni kell a külföldi munkavállalást

A külföldi munkára jelentkező szülőknek kötelességük értesíteni szándékukról lakóhelyük polgármesteri hivatalának szociális osztályát, ugyanis hivatalos formában is gondoskodniuk kell az itthon maradt gyermek(ek) biztonságáról.

Baricz-Tamás Imola, Pethő Melánia 2018. június 29., péntek

Dunán innen, Tiszán túl – népdalvetélkedőn jeleskedtek a gyergyóiak

Kiemelt aranyminősítést kapott a gyergyóditrói Martonka Énekegyüttes a Dunán innen, Tiszán túl Kárpát-medencei Ifjúsági Népművészeti Tehetségkutató Versenyen, és aranyminősítéssel tért haza a vetélkedő Miskolcon tartott döntőjéről a gyergyószentmiklósi Antal Csenge is.

Baricz-Tamás Imola 2018. június 28., csütörtök

Búcsús szentmisét tartottak a gyergyószentmiklósi Szent László parkban

A gyergyószentmiklósi Szent László-parkban évről-évre összegyűlnek a hívek Szent László ünnepén. Ez idén sem történt másként.

HIRDETÉS
Baricz-Tamás Imola 2018. június 27., szerda

Legyen tiszta és virágos! – péntekig még lehet jelentkezni a környezetszépítő kiírásra

A Legyen tiszta és virágos! elnevezésű környezetszépítő közösségi programot idén is meghirdette a gyergyószentmiklósi városvezetés.

Baricz-Tamás Imola 2018. június 26., kedd

Bekerítették, így használhatatlan lett a buszmegálló

Gyergyószentmiklóson a Jakab Antal téren néhány hete bekerítették a buszmegállót. Magánterület – jelezte az önkormányzati sajtószóvivő. Az egykori kicsi benzinkút helyén levő megálló sorsáról tárgyalások folynak a tulajdonos és az önkormányzat között.

Baricz-Tamás Imola 2018. június 25., hétfő

Óvónőknek tartanak szakmai képzést Gyergyószentmiklóson

Kompetenciafejlesztés népi hagyományok által címmel egyhetes szakmai képzés kezdődött hétfőn Gyergyószentmiklóson a Fogarasy Mihály Általános Iskolában. Az egy héten át tartó, 60 órás továbbképzés díjmentes és közel negyven résztvevője van.

Baricz-Tamás Imola 2018. június 25., hétfő

Évadot értékelt a Figura Stúdió Színház igazgatója

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban évadot zártak. Albu István, az ország hivatalosan is az egyetlen és a legkisebb magyar kísérleti repertoárszínházának igazgatója értékelte az elmúlt évadot.

HIRDETÉS
Baricz-Tamás Imola 2018. június 24., vasárnap

Anna sajátos életútja Gyergyószentmiklóson

Rendhagyó kiállítást nyitottak meg szombaton a gyergyószentmiklósi Tarisznyás Márton Múzeumban, a Múzeumok Fehér Éjszakája program keretében. Az Anna – Asszonysors a 20. században című tárlatot négy székelyföldi muzeológus, etnográfus tervezte és valósította meg.