HIRDETÉS
Baricz Tamás Imola 2017. november 08., szerda

Székely kaput és új kerítést kap a gyergyószentmiklósi Benedek-kúria

A Gyergyószentmiklós legrégebbi faszerkezetű lakóházként nyilvántartott háza, a Benedek-kúria nemrég újult meg, vissza kapta egykori arculatát. A Gábor Áron utcai műemlék különleges, gyergyói motívumokkal díszített kerítést és székely kaput kap.

Baricz Tamás Imola 2017. november 08., szerda

Keresik az év sajtkészítőjét

A Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivált immár 14. alkalommal szervezik meg, a rendezvényen pedig a benevezett Kárpát-medencei sajttermelők közül szakmai zsűri választja meg az év sajtkészítőjét.

HIRDETÉS
Baricz Tamás Imola 2017. november 05., vasárnap

Kodály-életút ápolása Gyergyószentmiklóson

Kodály Zoltánról elnevezett ének-zenei műveltségi vetélkedőt szerveztek a gyergyószentmiklósi Vaskertes iskolában. A házigazda iskola csapatai mellett Hargita megye másik két művészeti iskolájából és Békésről is érkeztek vendégek. Hat csapat vett részt a pénteki ünnepségen, versenyen.

Baricz Tamás Imola 2017. november 05., vasárnap

Csalétket etetnek meg velük, majd a pechesebbjét kilövik – így az egészséges

Gyergyószéken is elkezdődött a veszettségmegelőzési kampány, melynek során csalétkeket helyeznek ki a rókák immunizálására. A szakemberek felhívják a lakók figyelmét, hogy város- vagy faluszélen talált csalit szabad kézzel tilos megfogni.

Baricz Tamás Imola 2017. október 30., hétfő

A ditrói Fészek várja az anyukákat

A nemrég alakult gyergyóditrói Fészek új tagokkal és babáikkal bővült. Nagy látogatottságnak örvendő bababörzét szerveztek, és újabb rendezvényre készülnek. Puskásné Horváth Zsófiával, a ditrói csoport oszlopos tagjával beszélgettünk.

HIRDETÉS
Baricz Tamás Imola 2017. október 26., csütörtök

Állatorvosok tanultak egymástól Gyergyószentmiklóson

Több mint harminc környékbeli állatorvos vett részt a kutyaivartalanítás témában megrendezett állatorvosi konferencián. A három és fél napos rendezvény gyakorlati része a gyergyószentmiklósi kutyamenhelyen zajlott.

Baricz Tamás Imola 2017. október 26., csütörtök

Regisztrációra, szavazásra buzdítanak Gyergyószéken

Magyar választói névjegyzékbe való regisztrálásra, az adatok aktualizálására biztatják a magyar állampolgársággal rendelkezőket, és arra, hogy mindenki vegyen részt a tavasszal esedékes magyarországi országgyűlési választásokon.

Baricz Tamás Imola 2017. október 26., csütörtök

Bővült a Vaskertes iskola eszköztára

A gyergyószentmiklósi Vaskertes iskola újabb didaktikai eszközökkel, oktatási prezentációs szoftverrel, digitális történelmi és földrajzi térképekkel, kottatartókkal gazdagodott. A megvásárolt eszközöket már használják a gyerekek.

HIRDETÉS
Baricz Tamás Imola 2017. október 25., szerda

Kiderül, ki mennyire teljesíti a rábízott munkát

Nemrég helyezték működésbe a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatalban azt a számítógépes programot, mely az alkalmazottak feladatainak követését teszi lehetővé.

Baricz Tamás Imola 2017. október 23., hétfő

Új elnöke van a Gyergyói Édesanyák Egyesületének, a Fészeknek

Négyéves születésnapját ünnepelte nemrég a Fészek, a Gyergyói Édesanyák Egyesülete, melynek elnöke, Lukács Imola magánéletbeli elfoglaltságok miatt úgy döntött, hogy lemond. Barabás Orsolyát bízták meg a tagok az egyesület vezetésével.

Baricz Tamás Imola 2017. október 20., péntek

Nem készül el időben a víz- és szennyvízhálózat Gyergyószentmiklóson

Gyergyószentmiklóson immár több éve dolgoznak az új vízház, valamint egy modern technológiával működő víztisztító és szennyvíztisztító állomás építésén, illetve a víz- és szennyvízhálózat kiépítésén.

HIRDETÉS
Baricz Tamás Imola 2017. október 19., csütörtök

Kinek mennyi feladata van a gyergyószentmiklósi városházán? – hamarosan kiderül

Nemrég helyezték működésbe a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatalban azt a számítógépes programot, mely az alkalmazottak feladatainak követését teszi lehetővé A program jó, működik – jelentette ki Nagy Zoltán polgármester.

Baricz Tamás Imola 2017. október 19., csütörtök

Igyekeznek, hogy megoldják a gyergyószentmiklósi roma közösség problémáit

Májusban három személy kapott megbízást a gyergyószentmiklósi cigány közösség többségétől arra, hogy az önkormányzattal és különböző hatóságokkal szemben őket képviselje. Azóta rendszeresen találkoznak a bizottság tagjai.

Baricz Tamás Imola 2017. október 17., kedd

Gondoskodni kell arról, hogy legyen gyámja a gyereknek, ha a szülők külföldre mennek dolgozni

Ha mindkét szülő külföldre megy dolgozni, vagy ha elvált/egyedül neveli gyerekét, és külföldön tervez munkát vállalni, az itthon maradt gyerek biztonságáról gondoskodnia kell.

Baricz Tamás Imola 2017. október 14., szombat

Gyergyószéken is jelezték az adományozók: fontos számukra embertársaik sorsa

Hetedik alkalommal gyúltak gyertyák pénteken este a hátrányos helyzetben lévőkre való odafigyelés jelképeként Gyergyószentmiklóson. Az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű szolidaritási akció része volt a pénzadomány-gyűjtés is.

HIRDETÉS
Baricz Tamás Imola 2017. október 12., csütörtök

Vakokat is vár a gyergyói könyvtár

A gyergyószentmiklósi városi könyvtár új szolgáltatással bővítette eddigi kínálatát. Ezúttal a mozgáskorlátozottaknak, a gyengén látóknak és vakoknak nyújtanak segítséget, továbbá egy okostáblát is bemutattak, mely szintén bárki számára ingyenesen használható.