HIRDETÉS
Baricz Tamás Imola 2018. január 22., hétfő

Befogják a kóbor ebeket Gyergyószentmiklóson

Néhány hónapos szünet után újra befogják a kóbor ebeket Gyergyószentmiklóson – adta tudtunkra Len Emil alpolgármester, aki arra kéri a város lakóit, hogy jelezzék, ha kóbor kutyát látnak.

Baricz Tamás Imola 2018. január 21., vasárnap

Farsangi bál a hagyományápolás jegyében

Farsangi mulatságot  szervezett, immár negyedszerre a gyergyószentmiklósi Lorántffy Zsuzsanna Nőegylet. A Korona nagytermében szombaton este a hagyományápolásra épített mulatságban közel kétszázan szórakoztak.

HIRDETÉS
Baricz Tamás Imola 2018. január 20., szombat

Újabb tíz tömbház hőszigeteléséről döntöttek Gyergyószentmiklóson

A gyergyószentmiklósi képviselő-testület csütörtök délutáni ülésén tizennyolc napirendi pontról döntött. Többek között újabb tömbházak hőszigetelési pályázatának előkészítése került terítékre.

Baricz Tamás Imola 2018. január 18., csütörtök

Régi méhészeti eszközök felajánlását várják

Ne engedjük elveszni, elkallódni az értékeket! – olvasható a gyergyószentmiklósi Mezei Attila méhész felhívásában, aki a Szárhegyen létrehozott Méhészeti Múzeum részére várja a felajánlásokat.

Baricz Tamás Imola 2018. január 17., szerda

Gyűlésre várják a gyergyószentmiklósi földtulajdonosokat

A gyergyószentmiklósi önkormányzat felhívja a földterülettel rendelkező lakók figyelmét, hogy az eddigi földosztó bizottság összetételének újraszervezése okán, január 25-én 18 órától általános gyűlésre hívja a földterülettel rendelkező tulajdonosokat.

HIRDETÉS
Baricz Tamás Imola 2018. január 15., hétfő

A kevésvérűségben szenvedő lovakat szűrik Gyergyószentmiklóson

Az elmúlt években nem volt példa arra, hogy Gyergyószéken fertőző betegség bukkanjon fel a lovaknál, a tavaly tavasszal viszont egy lónál fertőző kevésvérűséget állapítottak meg. A harmadik ellenőrző vizsgálatról ifj. Gáll József állatorvossal beszélgettünk.

Baricz Tamás Imola 2018. január 11., csütörtök

A korábbi évekhez képest kevesebb disznót vágnak a gyergyóiak

Bár disznóvágások ideje van, nem tolongnak az állatorvosi rendelőnél, nem visznek húsmintát a szakemberhez – ez derült ki a gyergyószentmiklósi ifj. Gáll József állatorvossal való beszélgetésünkkor.

Baricz Tamás Imola 2018. január 09., kedd

Veszettség ellen oltják a kutyákat, macskákat

„Kötelező a kutyák és macskák veszettség elleni oltása. Minden nyilvántartásba vett, chippel rendelkező állatot február 15-ig be kell oltatni” – hangsúlyozta Gáll József gyergyószentmiklósi körzeti állatorvos. A veszettség elleni oltással egy időben féregtelenítik is az állatokat.

HIRDETÉS
Baricz Tamás Imola 2018. január 07., vasárnap

Idén megy lagziba? Ezzel lepheti meg az új pár

Ma már nem muszáj klasszikus fehérnek lennie a menyasszonyi ruhának, a cipőnek aztán pláne nem, külön díszítik az ifjú pár poharait, a laza konty a legmenőbb, és a násznép sarokba áll egy azonnali fotóra. Esküvők 2018-ban.

Baricz Tamás Imola 2018. január 04., csütörtök

Kedvezményeket kaphatnak a párok a gyergyói esküvői kiállításon

Gyergyószentmiklóson immár hetedik alkalommal szerveznek esküvői kiállítást. Szombaton a Salamon Ernő Gimnázium udvarán lévő sportcsarnokba költözik be minden olyan szolgáltató, aki tevékenységével szebbé teszi az esküvőket.

Baricz Tamás Imola 2018. január 02., kedd

Házszentelések sorrendje Gyergyószentmiklóson

Régen a házszentelés vízkereszt napján, vagyis január 6-án zajlott, de egy ideje már karácsony után elkezdődik, mivel a lakosság számának növekedésével lehetetlen egy nap alatt minden családhoz ellátogatni.

HIRDETÉS
Baricz Tamás Imola, Balázs Katalin 2017. december 28., csütörtök

Jótékonykodásért csendült fel a templomokban az ének

Világra jött – ezt az örömhírt osztották meg a kórusok és a fúvószenekar a gyergyószentmiklósi Szent Miklós, illetve a Szent István templomban. Az emberré lett isteni csoda öröme mellett az is jóérzéssel töltötte el a jelenlévőket, hogy bajban lévőkön segíthettek.

Baricz Tamás Imola 2017. december 27., szerda

Köszönettel tartoznak a gyergyószentmiklósi közönségnek

„Összességében jó évet zárunk, számos telt házas programunk volt” – mondta évértékelő sajtótájékoztatóján Fórika Sebestyén, a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ igazgatója.

Baricz Tamás Imola 2017. december 27., szerda

Malacot lehet nyerni az ingyenes tombolával

A tapasztalat azt mutatja, hogy Gyergyószentmiklóson népszerű a városi szilveszteri program. Idén is megszervezik, az év utolsó napján a művelődési ház előtti térre várnak mindenkit.

Baricz Tamás Imola 2017. december 21., csütörtök

Kézzel készített karácsonyi üdvözlőlapokat tettek közszemlére

A gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium Lappangó tehetségek című kiállítássorozatának idei kiadásán az alkotások a karácsonyi ünnepkör, a személyes köszöntés, az egymásra való odafigyelés témájában készültek.

HIRDETÉS
Baricz Tamás Imola 2017. december 21., csütörtök

Karácsonyi ünnepség az elfogadás jegyében

Huszadik karácsonyi ünnepségre gyűltek össze a gyergyószentmiklósi Napsugár az esőben Egyesület által működtetett értelmi sérültek napközijében. Szerdán este tánccal, verssel, énekkel szeretetre, elfogadásra hangoltak.