Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Baricz-Tamás Imola 2018. november 28., szerda

Fellépőruhákkal, hangszerekkel gazdagodott a zenekar

Új fellépőruhákkal és hangszerekkel bővült a Gyergyószentmiklósi Fúvószenekar eszközkészlete, amelyeket próbával egybekötött sajtótájékoztatón mutattak be.

Baricz-Tamás Imola 2018. november 27., kedd

Most épp eladták, de amúgy visszavásárolnák a gyergyószentmiklósi közüzem épületét

A közüzem működtetését illetően tizenkét éves vergődési folyamat végén van Gyergyószentmiklós város. Gyergyói jogi személy vásárolta meg a Gábor Áron utcai ingatlant, de nem áll le semmilyen közszolgáltatás – jelentette be Gyergyószentmiklós polgármestere.

HIRDETÉS
Baricz-Tamás Imola 2018. november 27., kedd

Már csak pár nap maradt a szociális lakások igénylésére

November végéig lehet igénylést benyújtani Gyergyószentmiklóson a Kavicsbánya utcában lévő szociális tömbházban megüresedett lakásokra és az újonnan épült tömbház lakrészeire. A városháza ügyfélfogadójába várják az érintetteket.

Baricz-Tamás Imola 2018. november 24., szombat

Felszerelt tanműhellyel és szakteremmel gazdagodott a gyergyói Fogarasy-iskola

Mechatronikai szaktermet és számítógép vezérlésű (CNC) szerszámgépekkel felszerelt tanműhelyt avattak fel a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Szakközépiskolában. A pénteki ünnepségen az elöljárók a szakemberképzés fontosságáról szóltak.

Baricz-Tamás Imola 2018. november 24., szombat

Játékot, tanszereket termett a főtéri fa

Játékot termő fa címmel szervezett karitatív akciót a Vöröskereszt gyergyószentmiklósi szervezete szombaton a város központjában. Ezúttal tanszereket, játékokat gyűjtöttek a rászoruló családok gyerekeinek.

HIRDETÉS
Baricz-Tamás Imola 2018. november 23., péntek

Ismét elkezdődött a karácsonyt megelőző jótékonykodás Gyergyószentmiklóson

Belekerült az első adomány a gyűjtődobozba pénteken délután. Az Együtt, egymásért, Szentmiklósiakért jótékonysági akció ünnepi megnyitóján az összefogásra, az adakozásra és az adomány elfogadására hívták fel a figyelmet.

Baricz-Tamás Imola 2018. november 22., csütörtök

Felvetettek, nyüstbe és bordába fűztek – szövőtanfolyamot tartanak Gyergyószentmiklóson

Nemcsak a szövés folyamatát, hanem a rongyvágást, a gyapjú festését, a szövőszék összeszerelését is elsajátítják azok, akik részt vesznek a Portéka Egyesület Gyógyító textilek elnevezésű szövőtanfolyamán Gyergyószentmiklóson.

Baricz-Tamás Imola 2018. november 21., szerda

Időt szánni az idősekre

Szent Erzsébet napokat tartanak a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Öregotthonban, ahol az egymásra szánt időre ajándékként tekintenek. Az első alkalommal megszervezett rendezvényen gyergyószéki gyerekek és felnőttek ajándékozták meg az otthon lakóit.

Baricz-Tamás Imola 2018. november 20., kedd

Nem panaszkodnak, inkább megoldást keresnek a gyergyói fiatalok

Ötleteik megvalósításához a gyergyói fiatalok szükségesebbnek tartják a hiteles információt, mint a pénzt – derült ki a második IfiCafén, ahol térségi fiatalok találkoztak, ismerkedtek, beszélgettek. A szervezők már tervezik a harmadik találkozót.

Baricz-Tamás Imola 2018. november 15., csütörtök

Kétéves lesz a Ditrói Fészek

Gyergyóditróban két éve működik a Fészek, azaz a helyi édesanyák csoportja. Számos programot kínálva szolgálják a nagymamákat, gyermekeket és magukat az anyukákat. Most éppen új jótékonysági akciójukra készülnek.

Baricz-Tamás Imola 2018. november 14., szerda

Úgy kapnak, hogy adhatnak is közben a gyergyói fiatalok

Gyergyószentmiklósi fiatal magánszemélyek, csoportok számára újabb pályázatot hirdet a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont az Élmény Alap segítségével.

HIRDETÉS
Baricz-Tamás Imola 2018. november 14., szerda

Cukorbetegség: „nem betegség, hanem állapot”

A gyergyói cukorbetegeknek nemcsak a betegségük és annak kezelésének mikéntjére nyújt segítséget a tízéves Gyergyói Cukorbetegek Egyesülete, hanem az azzal való együttélésre is szakmai eligazítást nyújt. Az egyesület vezetőjével beszélgettünk.

Baricz-Tamás Imola 2018. november 12., hétfő

Fiatalokkal a gyergyószentmiklósi jövőről

Közös gondolkodásra hívják azokat a gyergyószentmiklósi fiatalokat, akik szakmai kezdeményezésekbe vágnának bele itthon. Másodszorra szervezik meg az IfiCafét.

Baricz-Tamás Imola, Simon Virág 2018. november 11., vasárnap

Nyilvános illemhelyek: hol könnyíthetünk magunkon és hol kell visszatartani?

Változó, hogy a Székelyföldi városokban hány nyilvános illemhely, hogyan működik: míg a gyergyószentmiklósiak csak turistaidényben tudnak magukon könnyíteni a városközponti közvécében, addig a marosvásárhelyiek több illemhely közül is választhatnak.

Baricz-Tamás Imola 2018. november 08., csütörtök

Nincs ingyen a téli tüzelő a gyergyószentmiklósi fatelepen

Kevesen fizettek be a gyergyószentmiklósi önkormányzat által áruba bocsájtott fenyőfára. Több mint egy hónapja történt meg a tűzifaigénylések elbírálása: első körben több mint hatszázan jelezték igényüket, de mostanáig csupán tizenegyen fizették ki a tüzelő árát.

HIRDETÉS
Baricz-Tamás Imola 2018. november 05., hétfő

Állatorvosok mérik fel a jószágállományt – van még tisztáznivaló

Felmérik az állatállományt: az országos szintű ellenőrzés során a körzeti állatorvosok nemcsak az elektronikai rendszerben szereplő adatokat vetik össze a valósággal, hanem az állatok egészségi állapotát is felmérik. Gyergyószéken nagy az összevisszaság.