HIRDETÉS
Baricz Tamás Imola 2017. szeptember 21., csütörtök

Minden egyes lótól mintát kell venni két fertőzött jószág miatt

Két ló esetében is fertőző kevésvérűséget állapították meg Gyergyószéken. A vonatkozó törvény előírásairól, a gazdák kötelezettségeiről ifj. dr. Gáll József körzeti állatorvossal beszélgettünk.

Baricz Tamás Imola 2017. szeptember 21., csütörtök

Az utca, amit idén már nem aszfaltoznak le

Nyár közepén kezdődött el a gyergyószentmiklósi Rákóczi Ferenc utca felújítási munkálata, a jelen állás szerint idén nem kerül aszfaltréteg az útfelületre.

HIRDETÉS
Baricz Tamás Imola 2017. szeptember 19., kedd

Nehézkesen indul a tanév az értelmi sérülteket fejlesztő központban

Továbbra is keresik a megoldást a gyergyószéki értelmi sérülteket foglalkoztató és fejlesztő központban. A Gyergyószentmiklóson húsz éve létesült Napsugár az esőben Egyesület által működtetett napközi működése került veszélybe.

Baricz Tamás Imola 2017. szeptember 11., hétfő

Híd rongálódott meg, kerülniük kell a lakóknak

Gyergyószentmiklós felszegi részében újabb híd tört össze. A Békény-patakon átvezető gyalogátjáró a Békény medrébe omlott.

Baricz Tamás Imola 2017. szeptember 11., hétfő

Ötven gyergyószéki értelmi sérült gyerek és fiatal nem tudja elkezdeni a tanévet

A gyergyószéki értelmi sérülteket foglalkoztató és fejlesztő intézményben nem kezdődik el a tanítás, a napközi további működése is veszélyben van. A napközi vezetőjével és a városmenedzserrel beszélgettünk a hogyan továbbról.

HIRDETÉS
Baricz Tamás Imola 2017. szeptember 10., vasárnap

Jubileumot ünnepelt a gyergyóújfalvi Katorzsa néptáncegyüttes

Táncházzal kezdődött pénteken, majd szombaton délelőtt felvonulással, szentmisével és gálaműsorral folytatódott a gyergyóújfalvi Katorzsa Néptáncegyüttes 10 éves évfordulójára szervezett ünnepség.

Baricz Tamás Imola 2017. szeptember 10., vasárnap

Tudta? A méhek inkább saját magukat pusztítják el, csakhogy ne mérgezzék meg a mézet

„A forrásvíz után a legtisztább élelmiszer a méz. És ezt nagyon meg kell jegyezni” – mondta Csuja László magyarországi méhbiológus a gyergyószékieknek a hétvégi méhész- és méznapon. És azt tudta, hogy nincs olyan része a méhkaptárterméknek, amit meg ne ehetne az ember?

Baricz Tamás Imola 2017. szeptember 09., szombat

Emlékezés a Gac-oldalban

Együtt emlékeztek a gyergyószentmiklósiak a székesfehérváriakkal szeptember 7-én délután a Gac-oldalban. A lemészárolt katonák emléke összefonta a két város lakóinak életét. Az elöljárók az ünnepi beszédekben a határon átívelő testvéri kapcsolatot emelték ki.

HIRDETÉS
Baricz Tamás Imola 2017. szeptember 08., péntek

Nemzeti Művészeti Fesztivál kezdődik Gyergyószentmiklóson

Gyergyószentmiklóson rendkívüli eseménynek számít a hétvégi, szeptember 8-10. között zajló Nemzetiségi Művészeti Fesztivál. Három kerek évforduló is erre az évre esik, jelezve, mennyire egybefonódik közel négyszáz éve a székelyek élete az örményekével.

Baricz Tamás Imola 2017. szeptember 07., csütörtök

Betekintést lehet nyerni a Vöröskereszt tevékenységébe

Az elsősegélynyújtás világnapján szeptember 9-én, a Vöröskereszt gyergyószentmiklósi csapata 9 órától a központi parkba várja mindazokat, akik érdeklődnek a tevékenységük iránt, kíváncsiak, hogyan működik a nagyrészt fiatalok alkotta önkéntes csapat munkája.

Baricz Tamás Imola 2017. szeptember 07., csütörtök

Gyergyószentmiklós lovasnagykövete lett Romfeld János

Bajkó Tibor és Bajkó Ildikó, a Székelyföldi Lovas Ünnep szervezői összegezték a kétnapos rendezvényt. Kisebb ünnepség keretében Romfeld Jánosnak adták át a Gyergyószentmiklós lovas nagykövete-díjat.

HIRDETÉS
Baricz Tamás Imola 2017. szeptember 06., szerda

A tatárdombi emlékműhöz hív Böjte Csaba

Egész napos programra hívnak szombaton, hogy őseink győzelmére emlékezve, együtt imádkozva, jókedvvel készüljünk a 2017/2018-os tanévre. Szeptember 9-én Gyergyószárhegyen a tatárdombi emlékműnél a szentmisét Böjte Csaba testvér celebrálja.

Baricz Tamás Imola 2017. szeptember 05., kedd

Épülhet a sátortetős mobil jégpálya Gyergyószentmiklóson

Az elmúlt napokban kétszer is asztalhoz ült a gyergyószentmiklósi képviselő-testület, fontos döntéseket hozott, többek között a kórház osztályai, a városi sportélet, illetve a közterületek karbantartása tekintetében.

Baricz Tamás Imola 2017. szeptember 04., hétfő

Mézes napot tartanak Gyergyószentmiklóson

Másodszorra szervezik meg Gyergyószentmiklóson a Méhész- és Méznapot. A Méhészek Egyesülete a Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztéssel közösen állította össze a programot. A szeptember 9-i, egész napos rendezvény célja a méz és a méhészeti termékek népszerűsítése.

Balázs Katalin , Baricz Tamás Imola 2017. szeptember 04., hétfő

Összetartanak, ha baj van

„Észrevettem, hogy a szomszéd csűrje füstöl. Amíg a telefonért a házba szaladtam és a kapuig elértem, már lángolt minden, pillanatok alatt óriási tűz lett” – beszélt lapunknak a pénteki tűzről az egyik károsult. Mint korábban többször, e szerencsétlenség után is összefogtak a kilyénfalviak.

HIRDETÉS
Baricz Tamás Imola 2017. szeptember 01., péntek

Folyamatosan támogatják a gyergyói Szeretetkonyhát

A gyergyószentmiklósi Szent Márton Alapítvány által működtett Szeretetkonyhán jelenleg 120 rászoruló kap meleg ebédet. A konyha működtetője jó hírrel keresett fel, mint mondta, a téli tüzelő beszerzése terén jól áll az alapítvány.