Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Romániai hatóságok a skót függetlenedési szimpátia ellen

Gergely Imre 2014. szeptember 16., 19:32 utolsó módosítás: 2014. szeptember 16., 19:48

Megpróbálta megakadályozni a csendőrség, hogy Skócia függetlenségi törekvése mellett fejezzék ki szimpátiájukat a gyergyóiak.

Villámcsődületet szervezett kedden délutánra az EMNT gyergyószéki szervezete, Gyergyószentmiklós főterére hat órára várták azokat, akik fontosnak tartják és támogatják Skócia függetlenedési törekvését.

Beszédeket nem terveztek, az elképzelés az volt, hogy székely és skót zászlókkal, függetlenségpárti plakátokkal kiállva jelzik, hogy Skócia függetlenségét és az erről szóló népszavazás sikerét azért is fontosnak látják, mert ez Székelyföld jövője szempontjából is lényeges lehet.

Az eseményt mindössze tíz percesre tervezték. Pontosan hat órakor a tucatnyi megjelentet hét csendőr és rendőr szólította fel, hogy oszoljanak, mert a tüntetés nem engedélyezett. Mire első szóra nem mozdultak, a gyülekezési szabadságra is hivatkozva,  a csendőrök több, „skótpárti” személyt igazoltattak. Ezzel közben eltelt a tervezett tíz perc, és a villámcsődület résztvevői maguktól távoztak a helyszínről. Bákai Magdolna szervezőként kérdésünkre csak annyit mondott: a történtek önmagukért beszélnek.

Volt olyan személy is, aki megköszönte a karhatalom részvételét, mondván, hogy ezzel csak nagyobb figyelmet kapott a megmozdulásuk.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
7 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS