HIRDETÉS

Félezer gyermek találkozott a kórházi mesével, annak szereplőivel és szerzőjével

R. Kiss Edit 2018. május 15., 12:11
HIRDETÉS

Több száz gyermek vett részt a csíkszeredai Juventutti Alapítvány tavaly novemberben elkezdődött Dr. Lili az iskolában – Dr. Lili az óvodában projektjében.

Fotó: Juventutti Alapítvány

Ez a Lázálom Lilivel – Egy óriás kórházi kalandjai című könyv szerzőjének, Csikós Farkas Katának az ötlete alapján indult el, és a könyv írója, illetve szereplői, dr. Lili, Fecsi, Szörcsi, Hosszúfül és mások látogattak el a bekapcsolódó óvodai csoportokba és osztályokba.

HIRDETÉS

A cél az volt, hogy a meséken keresztül ismerkedhessenek a gyermekek a kórházi kezelések, vizsgálatok olykor ridegnek, vagy ijesztőnek tűnő világával. Balázs Brigitta, a Juventutti Alapítvány illetékesének beszámolója szerint a tavaly novemberben lezajlott első próbafoglalkozások után néhány nap alatt beteltek a helyek a projektre, azóta pedig havi egy-két alkalommal mennek a tanintézetekbe.

A foglalkozás során elhangzott egy mese a Lázálom Lilivel című könyvből, a gyermekek mesélhettek saját kórházi kalandjaikról, majd kipróbálhatták a sztetoszkópot, megfoghatták a fecskendőt, megnézhették, hogyan helyez be az asszisztensnő a játékbabának egy branült, sőt egy kis időre ők is dr. Lili bőrébe bújhattak

− ismertette az egyik óvodai látogatást Balázs Brigitta. A projekt során múlt hónapig 502 gyermek találkozott a kórházi mesével, annak szereplőivel és szerzőjével. Az óvodai és iskolai foglalkozások nyár végéig tovább zajlanak, és tervezik már a folytatást a következő évre is – tudtuk meg az alapítvány illetékesétől.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS