HIRDETÉS
R. Kiss Edit 2018. június 21., csütörtök

Játéknapot tartanak a Csíkszeredai központi parkban

A csíkszeredai Központi parkban szervezi meg június 23-án a Csíki Anyák Egyesülete és a Smafta Sporttanácsadói Iroda a III. Nagy Játéknapot és a VII. Böngésző pályázat díjazását.

R. Kiss Edit 2018. június 21., csütörtök

Nemzetközi Jóganap Csíkszeredában: ingyenes foglalkozásokat tartanak

Negyedik éve tartják világszerte a Nemzetközi Jóganapot, amikor ingyenes gyakorlási lehetőséget biztosítanak a jóga kedvelőinek és azoknak, akik kipróbálnák ezt a mozgásfajtát. Csíkszeredában is több helyen lehet csütörtökön ingyenesen jógázni.

HIRDETÉS
R. Kiss Edit 2018. június 19., kedd

Múzeumok éjszakája Csíkszeredában

Június 23-án tartják a Múzeumok éjszakáját, amely alkalmával a csíkszeredai Csíki Székely Múzeumban is több programmal várják az érdeklődőket.

R. Kiss Edit 2018. június 16., szombat

A közönség előtt is elbúcsúzott a Csíki Játékszíntől Parászka Miklós az évadzáró gálán

Hangulatos zenés esttel zárta a 2017-2018-as színházi évadot péntek este a Csíki Játékszín. A csíkszeredai önkormányzati színház gálaműsorán nemcsak az évadtól, hanem több kollégától is elbúcsúztak a színészek.

R. Kiss Edit 2018. június 15., péntek

Az Art Capital 2018 egyik kiállító művésze a csíkszeredai Berszán Zsolt

Szeptember másodikáig látható Szentendrén, az Art Capital 2018 művészeti fesztivál részeként Berszán Zsolt csíkszeredai képzőművész A bomlás virágai című kiállítása.

HIRDETÉS
R. Kiss Edit 2018. június 14., csütörtök

„A táborokban a gyermekek kikapcsolódni akarnak”

Civil szervezetek, cégek szerveznek manapság táborokat, kevés az olyan táborozási lehetőség, amit intézmények ajánlanak. Választék van, korlátot a szülők anyagi lehetőségei jelenthetnek, hisz a táborok többsége nem olcsó. És hogy mit szeretnek leginkább a gyerekek? A címben a válasz.

R. Kiss Edit 2018. június 12., kedd

Csíki anyák gyermekvállalása számokban – egy online bejegyzés elemzése

A csíki anyák közel ötven százalékának két gyermeke van, az egygyermekesek aránya nem éri el a harminc százalékot, a háromgyermekeseké pedig majdnem húsz százalék – derül ki abból az adatsorból, amely egy Facebook-bejegyzésből kerekedett ki.

R. Kiss Edit 2018. június 08., péntek

Tanulni is lehet a Régizene Fesztivál alatt

Hétfőig lehet jelentkezni a Csíkszeredában július 8–13. között tizenegyedik alkalommal zajló Régizene Nyári Egyetemre.

HIRDETÉS
R. Kiss Edit 2018. június 04., hétfő

Zenével töltik meg az épített örökséghez tartozó történelmi helyszíneket

Csíkszeredába érkezik a SoNoRo elnevezésű klasszikus zenei rendezvény, amelyet azért indítottak, hogy koncertek révén hívják fel a figyelmet az országszerte szépen felújított várakra, kastélyokra, történelmi helyszínekre.

R. Kiss Edit 2018. június 02., szombat

A nagyvilágnak is megmutatná a Csíki Játékszínt az új igazgató

Költségvetési megszorítások időszakában vette át a Csíki Játékszín vezetését Kányádi Szilárd, aki a napokban három éves menedzseri mandátumát kezdi el a csíkszeredai önkormányzati színháznál. Mint mondta hisz abban, hogy el tudja végezni a vállaltakat.

R. Kiss Edit 2018. június 02., szombat

Milyen szabályokat kell betartania egy kerékpárosnak?

Tudják mit jelent, ha a kerékpáros le-fel mozgatja a jobb kezét, és tudják, hogy a kerékpárra hátul is kell lámpa? Illetve, hogy törvény szerint a gyermekeket elöl lehet szállítani a biciklin, igaz, nem tiltja a jogszabály azt sem, hogy hátul?

HIRDETÉS
R. Kiss Edit 2018. május 29., kedd

Tanácsokat adnak Facebookon a biztonságosabb internethasználatért

A csíksomlyói Pro Educatione Egyesület figyelemkeltő kampányt indított a tudatosabb média- és internethasználat, illetve az online biztonság témakörében.

R. Kiss Edit 2018. május 28., hétfő

Összekovácsoló programok gyermeknapra

Elkezdődött a gyermeknapi rendezvények sorozata, a Juventutti Alapítvány és a Caritas hétfőn Csíkszeredában közel négyszáz gyermeket látott vendégül. Lesz még gyermeknapi program bőven a héten, nemcsak a munkaszüneti napon, pénteken, hanem már csütörtökön is.

R. Kiss Edit 2018. május 22., kedd

Lurkó Fesztivál Csíkszeredában minőségi előadásokkal, színházi ínyencségekkel

Több száz gyermeket várnak a Csíkszeredában kedden kezdődő Lurkó Fesztiválra. A bérletet előzetesen megvásárló általános iskolás korosztály mellett kínálnak előadásokat az óvodásoknak és a kamaszoknak is.

R. Kiss Edit 2018. május 18., péntek

Role-koncert, néptánc- és színházi előadás is lesz pünkösdkor Csíkszeredában

Idén 14-ik alkalommal szerveznek pünkösdi Role koncertet Csíkszeredában. Emellett a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és a Csíki Játékszín előadásaira is várják az érdeklődőket.

HIRDETÉS
R. Kiss Edit 2018. május 17., csütörtök

Csűrdöngölő Csíkban ezernyi gyermekkel

Több mint ezerháromszáz gyermek vett részt csütörtökön Csíkszeredában a 31. Csűrdöngölő Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozón. A kicsik és a nagyobbak reggeltől késő délutánig váltották egymást a színpadon, bemutatva népviseletüket, népdal- és néptánctudásukat.