HIRDETÉS
R. Kiss Edit 2018. augusztus 13., hétfő

A magyar jelen biztosításán dolgozik a Rovás alkotócsoport

Kassai képzőművészek kirándultak és dolgoztak az elmúlt egy hétben Csíkban. A Rovás alkotócsoport tagjai és családjaik nemcsak a helyi természeti, történelmi nevezetességekkel ismerkedtek, hanem művészekkel is felvették a kapcsolatot.

R. Kiss Edit 2018. augusztus 10., péntek

Barokk koncertek csíki templomokban

Három csíki templomban ad barokk hangversenyt hétvégén a csíkszeredai Concerto Spiralis együttes.

HIRDETÉS
R. Kiss Edit 2018. augusztus 09., csütörtök

Építik a színpadot, készülnek az előadók a Csíksomlyói passióra

Zajlanak a budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkciója, a Csíksomlyói passió csíksomlyói előadásának előkészületei. A nyeregben építik a színpadokat az oltár mellé, jövő hét elejétől pedig Csíkszeredában is próbálnak a fellépők.

R. Kiss Edit 2018. augusztus 07., kedd

Izgalmas repertoárt kínál a Csíki Játékszín az új, huszadik évadjára

Vígjátékkal, operettel, fekete komédiával, Kányádi Sándor színművel, Csipike-előadással és több érdekes studióprojekttel készül következő, huszadik évadjára a Csíki Játékszín.

Székelyhon, R. Kiss Edit 2018. augusztus 07., kedd

Mozikaraván a Csíki Moziban

Csíkszeredába érkezik a Mozikaraván. A nemzetközi összefogásból született Cinecaravan első, 2017-es portugáliai megrendezése után idén Mozikaravánként Magyarország észak-keleti részén és Erdélyen vonul végig.

HIRDETÉS
R. Kiss Edit 2018. augusztus 06., hétfő

Amerikai és kínai önkéntesektől tanultak angolul csíki gyermekek

Az utazás, világjárás számára nemcsak a látványosságok megtekintését jelenti, hanem a kultúrákat, az embereket is szeretné megismerni, ezért vállalt önkéntes munkát – mesélte egy kínai egyetemista, aki csíki gyermekek angol nyelvtanulásához járult hozzá az elmúlt időszakban.

R. Kiss Edit 2018. augusztus 04., szombat

Bográcsok vonzásában: városnapi Pityókafesztivál

Igazi fesztiválhangulat alakult ki szombaton a csíkszeredai központi parkban: a városnapok alkalmával 18. alkalommal megszervezett Pityókafesztiválon rajzott a tömeg a főző csapatok körül, nézelődtek, beszélgettek, kóstolgattak, vagy épp a színpadon fellépő együtteseket figyelték az érdeklődők.

R. Kiss Edit 2018. augusztus 02., csütörtök

Modern krónika Csíkszereda múltjáról

Mintegy ezer évet ölel fel a Csíki Székely Múzeumban csütörtök este megnyitott kiállítás. Több mint négyszáz négyzetméteren, hét teremben közel ezer műtárgy szemlélteti Csíkszereda elmúlt évszázadait, a kiállítást pedig képernyőkön megjelenített információk, filmek is kiegészítik.

HIRDETÉS
R. Kiss Edit 2018. augusztus 02., csütörtök

Ez a Csíkszeredai Városnapok koncertkínálata

Minden zenei műfaj kedvelője találhat magának programot a Csíkszeredai Városnapok során, a gasztronómiai, gyermekeknek szóló, illetve sportprogramokat színes zenei kínálat egészíti ki.

R. Kiss Edit 2018. augusztus 02., csütörtök

Városnapok alatt néhány utcában felejtős a parkolás

A Csíkszeredai Városnapok rendezvényeinek lebonyolítása érdekében a városközpontban több utcát, útszakaszt és parkolót lezárnak a forgalom elől.

R. Kiss Edit 2018. augusztus 01., szerda

Ütőhangszerek mesterei zenélnek a várban

Tizenkettedik alkalommal zajlik pénteken és szombaton Csíkszeredában a Dob-Ban Ritmusfesztivál.

HIRDETÉS
R. Kiss Edit 2018. augusztus 01., szerda

Főzés, zene és tánc a nagykorúsodó Pityókafesztiválon

Ismét rotyogni, főni, párolódni, sülni fog a pityóka szombaton a csíkszeredai központi parkban, a 18. alkalommal zajló Pityókafesztiválon.

R. Kiss Edit 2018. július 31., kedd

Dallamok és ízek a városnapi forgatagon

A már ismert és kedvelt programok, továbbá új események, új fellépők is helyet kaptak a szerdán kezdődő Csíkszeredai Városnapok rendezvénysorozatában. A különféle ízlések mellett a különböző korosztályokat is kiszolgálja a programkavalkád.

R. Kiss Edit 2018. július 31., kedd

Kezdődik a bérletárusítás a 20. évadra

A Csíki Játékszín jegypénztára szerdán nyit, szeptember 15-éig lehet bérletet váltani a huszadik évadra – olvasható az intézmény Facebook-oldalán. Augusztus 10-ig tart a bérletmegújítási periódus.

R. Kiss Edit 2018. július 23., hétfő

Hagyományőrző kalákában ellesni a népi mesterségek csínját-bínját

Az András Alapítvány lázárfalvi házánál tizenharmadik alkalommal megszervezett kaláka vasárnap zárult.

HIRDETÉS
R. Kiss Edit 2018. július 19., csütörtök

A gyerekek érzelmi intelligenciáját fejlesztik

Gyakori, hogy hiányosak a gyermekek szociális készségei és érzelmi intelligenciája, iskolás korban pedig a teljesítménykényszer miatt már nem is nagyon van lehetőség odafigyelni ezekre – ezért szervezett tábort az érzelmi intelligencia fejlesztésére a csíkszeredai Grafirka Egyesület.