Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
R. Kiss Edit 2018. szeptember 06., csütörtök

Közös tanulással előznék meg az elmagányosodást és a mentális leépülést

Hétfőig várják a jelentkezőket abba a tanulócsoportba, amelyet a Gyulafehérvári Caritas indít Csíkszeredában idősek számára. A cél nemcsak a szellemi és fizikai erőnlét fenntartása, hanem az is, hogy a résztvevők kimozduljanak, közösségbe járjanak.

R. Kiss Edit 2018. szeptember 06., csütörtök

Csángó fesztivál Gyimesközéplokon

Vasárnap szervezik meg Gyimesközéplokon A Tatros forrásánál elnevezésű csángó fesztivált. A nagy múltú hagyományőrző rendezvénynek ez lesz a 42. kiadása.

R. Kiss Edit 2018. szeptember 04., kedd

A könyvállomány bővítése is célja a Kájoni János Megyei Könyvtár új menedzserének

Sikeresen versenyvizsgázott a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár élére Gyulai Arthur. A menedzser az eddigi könyvtári programok mellé további rendezvényeket szeretne, amelyeket a községi könyvtárakba is elvisznek.

R. Kiss Edit 2018. augusztus 30., csütörtök

Vígopera kamionról

Gördülő Opera elnevezésű programjával több székelyföldi helyszínen tart ingyenes előadást a következő napokban a Magyar Állami Operaház. Gaetano Donizetti egyik legnépszerűbb vígjátékát, a Szerelmi bájitalt adják elő egy nem mindennapi színpadon, egy kamion platóján.

R. Kiss Edit 2018. augusztus 30., csütörtök

Péntekig látogatható az egyedi kiállítás

Augusztus végéig látogatható a Csíki Székely Múzeumban az Aba-Novák Vilmos, Nagy Imre és művészbarátaik című festészeti kiállítás. A mintegy tízezer nézőt vonzó tárlat zárása után is lesz látnivaló a múzeumban.

R. Kiss Edit 2018. augusztus 28., kedd

Zenés könyvbemutató a román nyelv napjára

Ovidiu Scridon költő és folkzenész, illetve a helyi, román nyelvű irodalmi kör tagjai mutatkoznak be csütörtökön Csíkszeredában, a Kájoni János Megyei Könyvtár által a román nyelv napja alkalmából szervezett rendezvényen.

R. Kiss Edit 2018. augusztus 13., hétfő

A magyar jelen biztosításán dolgozik a Rovás alkotócsoport

Kassai képzőművészek kirándultak és dolgoztak az elmúlt egy hétben Csíkban. A Rovás alkotócsoport tagjai és családjaik nemcsak a helyi természeti, történelmi nevezetességekkel ismerkedtek, hanem művészekkel is felvették a kapcsolatot.

R. Kiss Edit 2018. augusztus 10., péntek

Barokk koncertek csíki templomokban

Három csíki templomban ad barokk hangversenyt hétvégén a csíkszeredai Concerto Spiralis együttes.

R. Kiss Edit 2018. augusztus 09., csütörtök

Építik a színpadot, készülnek az előadók a Csíksomlyói passióra

Zajlanak a budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkciója, a Csíksomlyói passió csíksomlyói előadásának előkészületei. A nyeregben építik a színpadokat az oltár mellé, jövő hét elejétől pedig Csíkszeredában is próbálnak a fellépők.

R. Kiss Edit 2018. augusztus 07., kedd

Izgalmas repertoárt kínál a Csíki Játékszín az új, huszadik évadjára

Vígjátékkal, operettel, fekete komédiával, Kányádi Sándor színművel, Csipike-előadással és több érdekes studióprojekttel készül következő, huszadik évadjára a Csíki Játékszín.

Székelyhon, R. Kiss Edit 2018. augusztus 07., kedd

Mozikaraván a Csíki Moziban

Csíkszeredába érkezik a Mozikaraván. A nemzetközi összefogásból született Cinecaravan első, 2017-es portugáliai megrendezése után idén Mozikaravánként Magyarország észak-keleti részén és Erdélyen vonul végig.

HIRDETÉS
R. Kiss Edit 2018. augusztus 06., hétfő

Amerikai és kínai önkéntesektől tanultak angolul csíki gyermekek

Az utazás, világjárás számára nemcsak a látványosságok megtekintését jelenti, hanem a kultúrákat, az embereket is szeretné megismerni, ezért vállalt önkéntes munkát – mesélte egy kínai egyetemista, aki csíki gyermekek angol nyelvtanulásához járult hozzá az elmúlt időszakban.

R. Kiss Edit 2018. augusztus 04., szombat

Bográcsok vonzásában: városnapi Pityókafesztivál

Igazi fesztiválhangulat alakult ki szombaton a csíkszeredai központi parkban: a városnapok alkalmával 18. alkalommal megszervezett Pityókafesztiválon rajzott a tömeg a főző csapatok körül, nézelődtek, beszélgettek, kóstolgattak, vagy épp a színpadon fellépő együtteseket figyelték az érdeklődők.

R. Kiss Edit 2018. augusztus 02., csütörtök

Modern krónika Csíkszereda múltjáról

Mintegy ezer évet ölel fel a Csíki Székely Múzeumban csütörtök este megnyitott kiállítás. Több mint négyszáz négyzetméteren, hét teremben közel ezer műtárgy szemlélteti Csíkszereda elmúlt évszázadait, a kiállítást pedig képernyőkön megjelenített információk, filmek is kiegészítik.

R. Kiss Edit 2018. augusztus 02., csütörtök

Ez a Csíkszeredai Városnapok koncertkínálata

Minden zenei műfaj kedvelője találhat magának programot a Csíkszeredai Városnapok során, a gasztronómiai, gyermekeknek szóló, illetve sportprogramokat színes zenei kínálat egészíti ki.

HIRDETÉS
R. Kiss Edit 2018. augusztus 02., csütörtök

Városnapok alatt néhány utcában felejtős a parkolás

A Csíkszeredai Városnapok rendezvényeinek lebonyolítása érdekében a városközpontban több utcát, útszakaszt és parkolót lezárnak a forgalom elől.