HIRDETÉS

Egyre nagyobb bajban Dorin Florea és Claudiu Maior

Székelyhon 2017. augusztus 10., 17:21 utolsó módosítás: 2017. augusztus 11., 10:36
HIRDETÉS

Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester és Claudiu Maior volt alpolgármester korrupciós ügyében a bűnvádi eljárás folyamatának elindításáról döntöttek csütörtökön a Korrupcióellenes Ugyészség (DNA) illetékes ügyészei.

Dorin Florea Fotó: Boda L. Gergely

A városvezető ellen hivatali visszaélés és illetéktelen haszonszerzés a gyanú – emlékeztetett a DNA közleménye.

A vádhatóság közleménye szerint Claudiu Maior 2016. március 9-e és 2017. június 29-e között összesen 9198 fizetési megbízást írt alá törvénytelenül, 2016. március 1-jén ugyanis

HIRDETÉS

az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) összeférhetetlenséget állapított meg esetében, amelynek nyomán három évre eltiltották a köztisztségviseléstől.

Claudiu Maior Fotó: Boda L. Gergely

Miután lemondott az alpolgármesteri és helyi tanácsosi tisztségről, Claudiu Maiort tanácsadójává alkalmazta Dorin Florea, és a fizetési megbízások aláírására is felhatalmazta – mutat rá a DNA közleménye.

A vádhatóság szerint Dorin Florea polgármester két olyan rendelkezést adott ki, amelyekkel – a törvényi előírások áthágásával – 

lehetővé tette Claudiu Maior számára, hogy a hatósági tiltás ellenére közhatalmi tevékenységet gyakoroljon.

Claudiu Maiort 60 napra hatósági felügyelet alá helyezték. Ez idő alatt egy megszabott menetrend szerint rendszeresen jelentkeznie kell a rendőrségen, csak az ügyben illetékes ügyész előzetes engedélyével hagyhatja el az országot, nem veheti fel a kapcsolatot az ügy másik érintettjével, sem a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal alkalmazottaival, nem mehet a városházára, és nem töltheti be a polgármesteri tanácsadói tisztséget.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS