Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Egymásba rohant két autó Csíkszereda zsögödi kijáratánál

Székelyhon 2018. augusztus 27., 22:56
HIRDETÉS

Frontálisan ütközött két személyautó az E578 jelzésű európai út Csíkszereda és Csíkszentkirály közötti szakaszán hétfőn késő este. A mentés és a helyszínelés idejére teljes útzárat léptettek érvénybe a hatóságok. A hét sérülttel járó szerencsétlenség szinte ugyanott történt, ahol június 4-én ketten vesztették életüket, miután kisbusszal ütközött egy gépkocsi.

Fotó: Pinti Attila

Egy BMW és egy Volkswagen személyautó ütközött frontálisan, utóbbi az út menti árokba sodródott. A helyszínre a tűzoltóság műszaki mentői vonultak ki, mellettük a Hargita megyei mentőszolgálat több egysége, valamint rohammentők siettek a több sérült ellátására alkalmas bevetési járművel Csíkszereda déli bejáratához.

A balesetben a helyszínen levő kollégánk információi szerint heten sérültek meg: hárman súlyosabban, míg négyen könnyebben. Valamennyiüket a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi betegellátó osztályára (UPU) szállították.

Az életbe léptetett útlezárás miatt mindkét oldalon hosszú autósorok alakultak ki.

Fotó: Pinti Attila

Június 4-én szinte ugyanezen a helyszínen történt a katasztrófahelyzetekben legmagasabb, vörös jelzésű riasztási fokozatot érvénybe léptető tragédia, amikor egy kisbusszal ütközött egy személyautó. Akkor ketten vesztették életüket.

Elsődleges információk szerint előzés okozta a szerencsétlenséget. Az aszfaltozott mezei úton egyébként a kisautók kikerülhetik a balesetet – jelenti a helyszínről kollégánk.
Időközben félsávon váltakozó irányba felszabadították a forgalmat.

HIRDETÉS

Balesetet okozó előzés

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság kedd reggeli tájékoztatása szerint a 20 éves, Csíkszentgyörgy községi G. C. Csíkszentkirály felől Csíkszereda irányába haladva egy autósor előzésébe kezdett, amikor összeütközött a 33 éves kovásznai O. I. vezette autóval. A járművezetők mellett megsérült az előzésben lévő kocsiban utazó 23 éves csíkszentmártoni P. L., a 49 éves csíkszentgyörgyi S. T., illetve a 47 éves, szintén csíkszentgyörgyi S. T., valamint a 49 éves kovásznai S. R. és a 49 éves S. B. Az alkoholszondás vizsgálat szerint egyik sofőr sem volt alkohol befolyása alatt. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indítottak eljárást.
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
5 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS