HIRDETÉS

Huszonhárom éve halt meg Müller László

Kovács Attila 2012. december 21., 15:27 utolsó módosítás: 2012. december 23., 10:55

Katonai tiszteletadással emlékeztek pénteken Csíkszeredában a város hősi halottjára, Müller Lászlóra, aki az 1989-es események idején sorkatonaként vesztette életét.

 

 A Szentlélek utcai temetőben, Müller László síremlékénél az erdőalji hegyivadász-alakulat katonái álltak díszőrséget, és katonazenekar játszotta el a román himnuszt. Családtagok, barátok, ismerősök, a város elöljárói és hivatalosságok jöttek el leróni kegyeletüket. A sírnál mondott imájában Darvas Kozma József csíkszeredai római katolikus címzetes esperes az idegen földben nyugvó és az ismert hősi halottakra is emlékezett.

„Müller László Brassóban adta életét azért, hogy itt Székelyföldön, Romániában minden nép, minden nyelvű ember jól érezze magát, és otthonának tartsa ezt a földet” – emlékeztetett Darvas Kozma József. Ortodox egyházi szertartás következett, majd a csíkszeredai helyi önkormányzat részéről Ráduly Róbert Kálmán polgármester, Antal Attila és Szőke Domokos alpolgármesterek helyezték el a kegyelet és megemlékezés koszorúját, az RMDSZ városi szervezete részéről pedig Veress Dávid önkormányzati képviselő. Koszorúzott továbbá a prefektúra képviseletében Jean Adrian Andrei prefektus és a hegyivadászok is.

Az 1971-ben született Müller Antal László Csíkszeredában végezte általános és középiskolai tanulmányait. Tizennyolc évesen, 1989 őszén vonult be sorkatonai szolgálatra, Karácsony előtt, december 22-ről 23-ra virradó éjszaka Brassóban érte a gyilkos golyó. Halála után alhadnaggyá léptették elő, a forradalom hősi halottjának nyilvánították, az utca, ahol lakott, az ő nevét viseli, halálának évfordulóján minden évben megemlékezést tartanak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
8 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS